Új privát üzeneted érkezett!

Hurrá Aida !!!Úgy látom megvilágosodtál végre valahára!Örülök neki hogy lenyugodtál kicsit,és rájöttél hogy elsősorban a te hozzáállásodon kell változtatni.Pusszancs!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!

Jelentem köszönöm, már jól vagyok!
A mindennapi kávé rendezi a vérnyomásomat, és hát már olyan meleg sincs szerencsére :D gondolom az is közrejátszhatott!
Apuka most itthon van úgyhogy van "őrség" is meleettem. :wink:

Márti!
Örülök, hogy te is jobban vagy!

Mush:
Nagyon édes a baba! És egyetértek veled nagyon aranyos a hölgy a Genesisben ill. teljsene profinak tüntÉn is maximálisan meg voltam vele elégedve.
A vizsgálat után a párom meg is jegyezte, hogy mit gondolhat rólunk a hölgy mert Ő lelkesebb volt mint mi.
Gondolkodunk is rajta, hogy a 30 -ik hét után lehet még egyszer meg kellene ott nézni a Manócit. :oops:
Nem tudom ti hogy vagytok vele én minden héten elmennék megnézetni. :oops: :oops: :oops:

Sarmon:
Nagyon édi a pocid! :)

Aida!
Nem akarok én is tanácsot adni orvos kérdésben mert csak ugyanazt mondanám mint a többiek!
Én is örülök, hogy most már így látod a dolgot.

Csak egy dolgot mondanék: Mindennemű idegeskedés és aggodalom kihat a babádra!

Ja!
Elkezdtem olvasni D.Tóth Kriszta: Lolával az élet című könyvét.
Nagyon szupi!!!!
Ha van időtök és kedvetek mindenkinek ajánlom figyelmébe :)
Vendég

Aida: Szerintem ez a legjobb a Te esetetben, ami most a hatalmába kerítetett, hogy erős lettél, így sikerült változtatnod a hozzáállásodon. Én hiszek benne, hogy az egészséges pszichikum kihat a fizikális egészségre is. Hidd el jobb lesz!

Zölddi: Bp. egyik legjobb szülészete (egyéni vélemény és tapasztalat alapján) Margit k. Ezen kívül biztos van még egy néhány, csak sajna a két terhességem alatt végigjártam párat (még egy vidékit is) ahol iszonyatos állapotokkal találkoztam (beleértve a személyzetet is).

Lehet, hogy nem voltam elég figyelmes, van olyan táblázat, hogy ki hol fog szülni?

Mush: mi napra pontosan egyidősek vagyunk, ráadásul a Genesisben is egy napon voltunk. Örülök, hogy Neked is szimpi volt a Mártika, pedig nem is volt jó passzban csütörtökön, mert nagyon fájt a karja. Viszont a Te babád nagyon ügyi, mert szép nagy az enyém csak 481 g volt, bár Márti szerint elszámoltak engem.
nagy bea

nagy bea igen van ilyen táblázat,amit Aida tesz fel időnként,ha esetleg te nem szerepelnél még benne priviben neki irj üzit az adataiddal,és ő betesz téged is.
Hála a hűvösebb időjárásnak,a baba a pocakomban 6 óra óta megállás nélkül rugdossa hol a húgyhólyagomat,hol a méhszályamat,de kaptam már a bordáim közé is.Nesze nyugodt vasárnap reggel... :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

méhszály...javítva méhszáj...bocsi :oops:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

sarmon: az én babám is kisebb kereken egy héttel a számítottnál, de ez idáig is (18 héten) így volt.
Egyébként az előző babymre is végig azt hitték, hogy kicsi, a 38. héten 2380g-ra becsülték (a város több uh. rendelőjében is), de öt nappal késöbb 3150 g-mal szültem meg, így most nem vagyok hajlandó ezen parázni.
nagy bea

bea:
Igen van tábla, ha küldesz privit írom, hogy milyen adatok kellenek és beleraklak.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida. örülök, hogy rájöttél ez a hozzáállás jobb lesz neked!!!

sarmi. köszi a vendéglátást! remélem tudunk majd még talizni! nagyon cukik a gyerekek! a végén nem csináltam képet róluk meg dorkáról. a fene.:oops: :(

zöldi. mi volt az ultrahangon? teszel fel képeket?

bea. üdv a csapatban!

szorsi. igen sajnos nem volt túl jól Márti, de szerencsére elég nyugodt a babám, így nem kellett sokat kergetnie. te hányra mentél? ja és úgy tűik, hogy szeret pózolni a lányzó! :lol:

én is mennék még egyszer szívesen később, de mivel kint ez borzalmasan drága, nekem ez az egy esélyem volt! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.08.24 13:38-kor.

KépKép
KépKép
mush589

köszi a dicséreteket a fotókról. remélem másnak is ilyen jól sikerül.

hamar hazajöttünk a balcsiról, mert elromlott az idő. de szerencsére tegnap délután sikerült fürdeni.

sarmi. igen ugy tünik, hogy nekünk pici a comb csontunk, viszont a pocakunk hatalmas. reméjük a végére kiegyenlítődik. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.08.24 13:39-kor.

KépKép
KépKép
mush589

szorsi. én is olvastam azt a könyvet. nekem is tetszett!!! nem akartam letenni.
teszel majd fel képet a babódról?

KépKép
KépKép
mush589

Zölddi:
Ezek a Te babád képei?
Még nem tudok a taliról nyilatkozni, de egyet sajnálok (ha mennék) Aidával szívesen találkoznék, szerintem ráférne egy kis velünk való beszélgetés.

Ibernuska:
A nagyfiam 13 éves lesz, de igazából még nem érdeklik a csajok, csak édes volt, amikor rákérdezett, hogy mi az a piroslámpás negyed.

Aida:
Örülök, hogy megnyugodni látszol, de abból nem lehet gond, ha kikéred másik orvos tanácsát, pláne ha két orvos két ellentétest állít, hátha a harmadik meggyőz. Nem jó kétségek közt lenni, és ettől még nem kell orvost váltanod. Nekem a 31. héttől mondtak szigorú fekvést, 2 ujjnyi nyitott méhszájnál. Most is megrövidültem, mint Te, de csak sok pihenés és 3x1 magneB6-ot javasoltak. Lehet, hogy a Te dokidnak van igaza, nem tudom. Nyugi.

Egyébként nekem kezdetektől 2000 számot írnak a leleteimre, fenyegető vetéléssel. Azt mondták itt mindenkinek így szokták, Honvéd kórház.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Sziasztok!

Mushi utólagos engedelmével hoztam nektek 2 képet róla és az én babakuszomról :D Remélem nem baj! :wink: Augusztus 20-án készültek.
Kép Kép

További jó hétvégét kívánok mindenkinek!
Vendég

én már mennék haza. :(
senki se ér rá találkozni velem.
moziba próbélnék menni, de a csepel plazahoz képtelen vagyok műsort találni. egyedül meg nincs kedvem a Westendbe menni.
mondtam anyukámnak hogy menjünk Tescoba, de nem akar. Olyan lusta! Moziba se akar menni. Csak fekszik(tévézik) vagy számítógépezik délutánonként.(most egyértelműen tvzik. lanyultam a gépet egy rövid időre! :lol: )
szóval hihetetlen, de azt kell mondjak rohadtul untakozom, és haza akarok menni. :evil: :cry:

KépKép
KépKép
mush589

wera. köszi a képeket!

KépKép
KépKép
mush589

mush:
Én egész jövőhéten minden nap délután 4-ig ráérek Veled találkozni!! Bár csak akkor ha el tudsz jönni ide, mert ugye a doki nem enged, itthon kell pihennem. De úgy tudom Te is itt vagy valahol Csepelen. No tudod mit írj privit, ha esetleg van kedved elugrani hozzám bármelyik nap, meghívlak egy finom kismamis svájci teára:) (tesómtól kaptam teljesen jó kismamis tea Svájcból) és akkor megírom, hogy merre lakok és egyeztetünk. Úgyis nagyon van kedvem valakivel már élőben is beszélgetni, mielőtt itt fogok becsavarodni a gép előtt. :) No jó nem csavarodok be, de örülnék Neked.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mushi!

Szivesen elmennék veled moziba, de sajna én kissé messze vagyok Bp-től! :cry:
Most már én is szalma vagyok, apa visszament Fehérvárra mert neki kezdőddik holnap reggel a robot.
De jövőhéten megint egy nappal hamarabb jön haza! :D

A babóról tettem fel egy képet pár oldalal hamarabb mi után voltunk a genesis-ben a kedvedért még teszek akkor ide 1-2 -t.

Én nem tudom ti hogy vagytok vele de nekem időnként úgy el tud tünni, hogy nem is érzem hogy mocorogna. :oops:
Ma például szinte semmi ficerkét nem éreztem. Kezdek aggódni. :oops: [img]

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 84.411.jpg[/img] Kép Kép
Vendég

Sziasztok!
Berni - bocs a késői válaszért (szülőknél voltunk pár napig) - szóval az a kép, amit kérdeztél, Parádfürdőn készült, az Erzsébet Park Hotelben - ez volt most a nyaralásunk.

Dokim válaszolt a labor leletemre, és azt írta, hogy a 7,0-ás cukor határérték, ezért diétáznom kell, 180 g szénhidrát/nap. Már elkezdtem szénhidrát táblázatokat tanulmányozni, de elég esélytelennek látom, hogy számolgassak. Ezt hogy csinálja, akinek szintén kell ilyen?
Mindenesetre visszafogom az adagokat.
Na és hogy sportoljak többet. :oops:

Az alacsony vörösvértest, meg hematokrit számra meg nem írt semmit, azt mondta a többi (mármint cukron kívűli) értékem megfelelő, ill majd személyesen megbeszéljük. Kicsit furcsállom. Mindenesetre az általatok megerősített öndiagnózisom után vettem vasat, és azóta szedem. Gondolom ártani nem árthat (?)

Zöldi - csak megerősítésként - én megyek a talira.

Kép
trombibébi

Sziasztok!
Remélem minden kismami és babóca is jól van.
Mi megvagyunk! Holnap szorítsatok mert megyek nagylaborra meg erre a fránya terheléses cukorra.
Mush: én szívesen mennék moziba, de egy kicsit messze lakom! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!

Nagyon nagyot nőtt a pocakom, holnap megpróbálok feltölteni.
A héten nyaralni voltunk a Balcsin, pénteken este 10-kor érünk haza, tegnap elugrottunk Salgótarján mellé este 11-re értünk haza szakadó esőben, ma meg hajnali 3-kor keltünk mert disznót vágtunk. Szegény párom másfél órája alszik, mint akit fejbe vertek. Kicsit elfáradtunk. Még egész jól bírom, de szerinem már nem sokáig.

Kérdésem az lenne felétek, hogy nektek nem dugul az orrotok? Vagy csak elkapott az allergia? NEm tudom eldönteni. Eddig Nasivint használtam, de kiderült, hogy azt nem szabad. Most kapkodom a levegőt.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Nem tudom hogy vagytok vele, de engem nem hagy aludni a gyermekem. Éjjelente órákat vagyok fent, csak azért, mert ő éppen tombol. És nem csak éjjel nappal is eszméletlenül mozog. Ma a boltban akkorát bokszolt belém, hogy majdnem bepisiltem... :oops: :oops: :oops: :oops:

Most is ha lefeküdnék, hullámozna a köldököm környéke....

Kép
dcili81

Sziasztok!

Dcili! mi jót csináltatok errefelé?

Ma nekem is olyan buli volt odabent, hogy csak na! :D
Holnap megyünk 4D-re, és tuti hogy majd akkor nem fogja produkálni magát..

Kép
eszterke24

Sziasztok!

Aida!
Drukkolok,hogy segitsen a kineziológus! :lol: Tök jó, hogy máshogy látod a dolgokat, kicsit optimistábban! :wink:

Mush!
Èn sose unatkozok otthon. Hol az egyik barinömmel talizok, hol a másikkal. Meglátogatom nagyikámat, bevásárolok,amit otthonról hozni akarok, fodrászhoz megyek stb! :lol: :lol:

Orsi!
Azért elöfordul,hogy nyugottabb napja van a babáknak és nem érezzük. Èn is voltam úgy, hogy csak este éreztem elöször!

Trombi!
Èn is önszorgalomból szedek vasat, nekem még nem is nézték, hogy van e elég vagy sem! :roll: :roll:

Nekem tegnap este megint kövek voltak a hasam helyén! :cry: Nem voltam túl jól! Èjszaka is alig találtam kényelmes pozitúrát, mindenhogy húzott a pocim!
Aztán reggel szerintem be is keményedtem. Nekem még ilyen nem volt,de szerintem ez most az volt. Kellemetlen érzés, és tök kemény volt a hasam!
:cry: Remélem azért nem lesz mindennapos!
susy75

Szasztok!

Jajj, mire elolvastam, már vissza is jött apa - dolgoznia kell a gépen, úgyhogy csak pusszantok mindenkit!
Majd holnap jövök!

Kép
zölddisznó

dcilike nekem is dugul az orrom,és sokat vérzik,akárcsak az inyem is,de ez normális nyugi.
Ma én sem vagyok vmi jól,hányingerem volt délelőtt délben meg még szédölögtem is...de mindjárt itt a csütörtök és akkor NYARALUNK!!!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!

Rég jelentettem magunkról. De titeket folyamatosan olvastalak, csak hozzászólni nem volt időm.
Csütörtökön bejutottam végre a dokimhoz, ugyanis hétfőn pont mire sorra kerültem volna elhívták szülni. Szóval picur jól van. Fejvégűen fekszik és pont úgy mint Dani fiam. És valszínű, de nem 100 %, hogy kisfiú "lapul" a pocakban. Én annyira boldog voltam, hogy legalább már mondott valamit, hogy kék, vagy rózsaszín. Persze tudom ez nem biztos, de valahogy kicsit megnyugodtam és tán azt is hallottam amit akartam. Nagyon visszeresek a lábaim ezeket kenni kell. Meg azt is mondta, hogy a nagyajakon is van. De arra én bamba elfelejtettem rákérdezni, hogy ezzel csinálni kell-e valamit. Szoktam érezni, hogy fáj azon a tájékon, de nem tudtam miért. Hát megvan a tettes.
Csütörtökön voltam cukros terhelésen is. Hát épphogy megúsztam a dietetikust. 7,18 lett a 2 órás. Azt mondta a dokim, hogy 7,5 felett szóljak neki, mert akkor hamarabb talizunk mint egy hónap. Így nem telefonáltam neki.
Amúgy 10 centit nőtt a hasam 1 hónap alatt. Megnéztem Danival a 36. héten volt ekkora a pocim. Érzem is a súlyt már. Ha oldalra fekszem a hasam is oldalra húz és nagyon kellemetlen. Tegnap meg vakbél tájékon kezdett fájni, de elmúlt hál istennek. Az kéne még!
Remélem mindenki rendben van!
Puszi mindenkinek!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

jó estét!
én se szoktam unatkozni! ezért is borultam ki ennyire tőle. :oops: :oops: általában minden percem be van táblázva. ma úgy volt, hogy csak este jövünk haza a Balcsiról, de már délben itthon voltunk, mert ott viharos idő volt reggel.
hiába hívogattam ismerősöket, hogy ráérnek-e, de senki sem ért rá. ezért gondoltam, hogy elmegyek moziba de az se jött össze.
végül aludtam, hajat mostam, ettem, felhívott Tony (beszéltem vele egy órát), majd átmentem a másod unokatesómékhoz, ők negyed 9-re értek haza a kikából. szóval eltelt az idő. :lol: :lol:
ne harizzatok, hogy hisztis lettem. :wink:

vera, aida. köszi! napközben is ráértek?

én is reggel megyek a terheléses cukorra az uzsokiba. hát kiváncsi leszek.

ma meg tegnap egy picit nálunk is több volt a mozgás az előzőekhez képest, de csak egy picit.

aki nincs jól annak jobbulást!!! 8)

KépKép
KépKép
mush589

Szep estet, vagyis mar ejszakat mindenkinek.

Zoldi,engem szinezhetsz kekre,a 4D UH szerint 3x is azt mondtak kisfiu, a dokim azt mondta penteken o erre nem tenne a fejet :shock: Na most legyunk okosak, mindenesetre, mar vettem egy ket fius dolgot, de lealltam, varakozunk...
Ja,es szeretnek menni szombaton,egyenlore ugy nez ki tudok is, bar hetvegere utazast tervezunk,de egyenlore nincs semmi konkret..

Sarmi,tok jo hogy irtad ezt az orr dolgot. En minden reggel arra ebredek, hogy tele van az orrom, de nem tudom kifujni, ja es verezget is neha.. de akkor ez ezek szerint tok okes?

Mush, en is szivesen talizok Veled, akar allatkert is lehet, vagy mas...esetleg seta a ligetben, aztan egy tea vagy kave

Tudtok abban segiteni, hogy a terheleses cukornal mi a felso ertek ami meg jo? (nekem a tejes zsomles verzio lesz).

Aida, teszel fel friss tablat? ugy emlexem van valaki aki a 2-es noin fog szulni..

Szep ejszakat mindenkinek!!!

Kép
zsiraf8

Jó reggelt!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Eszterke: a párom egyik ismerősének kislányát vittük haza. Jó hosszú út volt, nagyon elfáradtam az ülésben. Ráadásul Pesten akkora felhőszakadásban mentünk végig, hogy semmit nem láttunk.

Borzasztó rossz a hangulatom ma reggel, éjszaka begörcsölt a vádlim, az orrom továbbra is folyton eldugul. Valahol azt olvasam, hogy C-vitamint kell szedni, mert az kitágítj az ereket, de nekem az sem használ. Nem is zavarna annyira, ha a számon kapnék levegőt, de az asztmám miatt ot sem jut be több oxigén. Nagyon szenvedek....

Ma telefonálok a 4d ultrahangra, hogy mikorra tudnak időpontot adni. Nagyon kíváncsi vagyok rá!!!!!

Kép
dcili81

dcili:
Jobbulást a nózidnak meg a görcsölő vádlinak (arra szedj magnéziumot, bár nekem napi 1000 mg magnézium mellett is szokott görcsölni)!

zsiraf:
Oké, ma délelőtt rakok fel táblát.

mush:
Írtam privit!

gabrielldaniell:
Színeztelek kékre a táblában! Ha nem gond.

susy:
Ilyen sajnos nekem is sokszor fordul elő, az éjszakai köves dolog. Most éjszaka is. Ha háton aludtam akkor jó volt, laza volt, ha oldalra fordultak "megjelentek a kövek". És az a baj hogy én oldalt szeretek feküdni. :( A keményedést sajnálom, de tudod, már a 24. héttől természetes ha vannak pár mp-es keményedések, ezek az unevezett Braxton-Hix keményedések. Ezek a jóslófájások előtti hetekben a 24. héttől jelentkeznek. Örülj neki, hogy neked most jött először, mert én ettől szenvedek már 8 hete. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Táblázat:
Kép Decemberi kismamik

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Terhesgondozásról jövök. Sikerült 1 órát várnom a dokimra, és utána mondták nem is jön mert szülése van.
Teljes káosz ami Miskolcon most szülészet néven müködik.

A történet: van 3 kórház mindhárom helyen van(volt) szülészet és Th gondozás együtt.
Ahová én járok ott most 08.01 -től felújitják az épületet. Az osztályt elköltözették a város másik végébe, a Th gondozás maradt. A dokik ingáznak a két kórház között.
Teljes a káosz. :?

Pénteken megyek a cukorterhelésesre. Brrrrrr!
Hogy fogom kibírni étlen szomjan.
Vendég

Sziasztok!
Gyors bejelentkezés, mielőtt a lányom feleszi az összes kölesgolyót...
Tegnap hazajöttünk nyaralásból, nagyon jó volt,csak rövid.. :)
21-én reggel szerintem megfordult Zsebike, nagy rumlit csinált odabent, és azóta máshol rúgdos, leginkább lefelé és befelé, így a szeméremcsontomat nyomja a húgyhólyaggal vegyítve, ami nem egy leányálom, de Ana is ezt tette jó 2 hétig.. :)
Szerdán megyek Istenhegyis uh-ra, nagyon várom és egyben félek is tőle..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Dcili!
orrdugulásra tengervizes befúvót ajánlanak:Nekem is kéne mert minden reggel ugy ébredek mint aki "takonykóros".Ja és az én orrom még vérezni is szokott.

ma rendeltem szopipárnát :D
Megyek fogorvoshoz :( irtóra be vagyok sza.va.
Megrendeltem az ablakokat a felújításhoz és megyek még dolgozni is, de már el vagyok fáradva.Nem bánnám ha aludhatnék egy kicsit :? . Mindenkinek szép napot, nálunk remek az idő kismamáknak való :D :D

Kép

Kép
bellanitta

Sziasztok!

Orrdugulás, vérezgetés teljesen normális! Nekem több mint 1 hónapja folyamatos! Változik a vérkeringés, az erek több vért szállítanak... Kérdeztem dokit is és utána is olvastam. Ez teljesen normális! Csak ne társulna hozzá valami fránya allergia...

Zsiráf! Én holnap megyek terhelésesre, ugyanúgy zsömi, tej. A dokim azt mondta, hogy 7,2-ig teljesen normális! Én is kíváncsi vagyok! Remélem minden okés lesz!

Bejelentkeztünk babamozira: szept.08.! Nagyon várom!

dcili! Kálciumot viszel be eleget!? Elvileg a kálciumhiány is okozhatja az izomgörcsöt! Ez is természetes, csak azért kezelni kell!
Vendég

Helló Csajok!
Vasárnap délelőtt hazajöttünk a Balcsiról. Egyrészt az idő is elromlott, másrészt az allergiám sosem látott méreteket öltött a szeles időtől, aztán meg már a kutyusunkért is izgultunk, akit eddig még nem hagytunk itthon egyedül ennyi időre. De szerencsére még megismert bennünket és úgy tűnik sikeresen túlélte a magányos napokat. :-D

Holnap elkezdem a szülésfelkészítőt a kórházban. Valaki járt már ilyenen? Izgulok! Aztán jövő hét hétfőn végre én is eljutok a rettegett cukros terhelésre is.

Zölddi!
Balcsis összeröffenéseket támogatom! De fröccs helyett én szigorúan tisztán fogom inni a jó kis száraz vörösbort. Milyen a babakocsi élőben??? Előtej nuku.

Sina!
Nagymamád hogy van?

Aida!
Örülök, hogy kicsit megnyugodtál! Mindettől függetlenül a helyedben én kikérném egy tök idegen nődoki véleményét is.

Harivera! Zölddi!
Visszeres kérdés: használ a Lioton? Akkor is ezt ajánlott használni, ha tünetmentesek azok az erek? Mármint hogy nem fájnak. Sajnos én is érdekelt vagyok a témában... :-(

Szorsolya!
Örülök, hogy jobban vagy vérnyomásilag! Baba mocorgás miatt ne izgulj! Nekem is vannak teljesen nyugis napok, amikor csak 3-4 alkalommal jelentkezik be Zsófi egy kis rugdosással, ma meg például eddig végigbulizta a napot. Nem irigyellek ezért a „jól szervezett” terhesgondozásért!

Cili!
Nekem az éjszakai orrdugulás nem a terhességtől, hanem ettől a szemét allergiától van! Eddig még tök jól bírtam, de már 2 éjszakám borzasztóan telt. Ja a sósvizes orrcseppet kipróbáltam, lehet sima orrduguláson segít, de az enyémet csak kb. 10 másodpercre szüntette meg. Én Novorin orrcseppet használtam tavaly, doki bácsim rábólintott, hogy mehet idén is, de még nem mertem használni. A gyógyszertárban ajánlottak egy másikat, amit kismamák is használhatnak, de abban meg A vitamin van. Hát ez hogy lehet??? Nekem már szemcsepp is kéne, tavaly abból az Allergodin ment, de most azt sem ajánlott… már csak abban bízom, hogy 1-2 hét és vége a parlagfű szezonnak. :evil:

Gabrielldaniell!
Gratula a kisfiúhoz!!! :lol: Nekem is szokott fájdogálni a vakbelem tájékán. Csak az emésztőrendszerünk helyezkedik, ne aggódj.

Zsiráf!

Gratula a kisfiúhoz!!! :lol:

Bellanitta!
Drukk fogorvoshoz!!! Nekem is kéne… rászánom magam!!! Tünetem eddig nem volt, éjjel az egyik fogam picit fájdogált. De jobb megelőzni a bajt, bár én is útálom őket!!! :?

Kép
Kép
lbernuska

Ez a vakbél táji fájdalom ismerős, csak nekem ugyanazon a tájékon de bal oldalon szokott fájni.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Viszérben én is érdekelt vagyok! Sajna örököltem.

Nekem a Venuroton kenőcs jön be és ugyan nem erre való eredetileg de ami nagyon jót szokott tenni az a Feketenadálytő krém.
Vendég

Berni! Én nemrég kérdeztem a dokit a szülésfelkészítő tanfolyásról... az volt a válasza, hogy majd ő felkészít engem... :o

Mamáról csak telefonon tudtam infót szerezni (Erdélyben lakik). Sajna agyvérzést kapott és kómában van. A gondozótól tudom, hogy néha magához tér néhány percre, de semmi biztató... :cry: Lelkiismeret-furdalásom van, mert nem tudtunk hozzá kimenni... Akarok neki küldeni Mesiről UH-fotót, hátha energiát adna neki!
Vendég

Sziasztok,

Azon nevetek, hogy mire megszülünk, akár szakképzett szülész-nőgyógyászok is lehetnénk, de védőnők tutti.

Nekem 13 éve friss diplomás védőnénim volt, kérdezett valamit, én válaszoltam, mire ő: "Tényleg?". Nevettem magamban, de aranyos volt.

Na, próbálok én is hozzászólni:

- lábgörcsre magnézium kell,
- allergiára kálcium, + én most kaptam egy új orrsprayt: Avamys, ez nekem bevált. (vagy valamilyen homeós bogyi, vagy tengervizes orrspray, bár ha tombol a parlagfű, szerintem ez kevés)

Sinaszi:
Remélem mamád helyrejön, a férjem nagyijával is ez történt, már mindenki látta szegénykémnek a végét, a 'kisöreg' úgy felépült néhány hónap alatt, hogy végül újra el tudta magát látni. Ez 80 év környékén szerintem mindenképpen nagy szó.

Harivera:
Légyszike ne terjessz rémhíreket, ilyen hülyeséget sehol nem csinálnak, hogy elviszik másik kórházba a gyereket az anyja mellől. Ma voltam a dokimnál, ő is a Máv-ban szülész (ÁEK), abban az esetben tesznek ilyet, ha baj van a babával (beteg, vagy koraszülött), és nincs a legjobb ellátás ott helyben garantálva.

Én is ma reggel voltam terheléses cukorvizsgálaton, nem olyan vészes az a lötyi, én rosszabbra számítottam.

Megint visszatért a baktérium hozzám, hihetetlen, kaptam rá kúpot. Azt mondta a doki, hogy a baktérium és a gomba azért okozhat ilyen visszatéréseket, mert a partner nincs kikezelve. Na, ez nálunk kizárt, ezt itthon nem is mondom el, u.is mi terhesség alatt nem 'rosszalkodunk'.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Ti tapasztaltatok már olyat, hogy feszít a hasatok? Olyan mintha kis akarna "szakadni" a helyéből?? Nem tudom eldönteni, hogy ilyenkor keményedik a hasam vagy csak feszíti a baba.. Van hogy fél-1 órán keresztül is ilyen feszülő érzésem van, olyankor tapintásra is olyan a hasam. Ez normális terhességi tünet?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szorsolya!
Én is örököltem a visszereket, plusz még a súlyommal is fokoztam a helyzetet... :evil: A krémek valóban segítenek? Mármint látványosan? Vagy csak a fájdalmat mulasztják el? Mert nekem csak kéklenek, de nem fájnak egyátalán.

Sina!
Jó fej a dokid! :-D Én azért örülnék, ha láthatnám a szülés előtt a szülőszobát, megtudhatnék pár dolgot a szülés folyamatáról, meg az utána következő dolgokról. :-D

Nagymamádnak jobbulást így ismeretlenül is! És ne legyen lelkifurid! A fotót viszont tényleg küldd el neki!!! Biztos jót fog neki tenni!

BB!
Tengervizes orrspray nekem semmit nem ér! A Coryzalia nevű homeós allergia bogyóra is az van írva, hogy terhes nő szedés előtt egyeztessen a nőgyógyászával... ez már nem hangzik túl jól! Amúgy nekem az orrcsepp már kevés, a szemeim is szét bírnám vakarni, aztán fájnak az orrmanduláim, most kb. egy órája már a fejem is az orrfújástól... és mindettől iszonyatosan hisztis vagyok!!! :evil: Na nem hergelem magam... :-D Fő a pozitív hozzállás: egyszer minden parlagfűszezon végetér! :-D

Aida!
Szerintem a te pocid azért feszül annyira, mert vékony vagy. A bőröd, meg alatta az izmok nem szokták meg ezt a helyzetet. Bezzeg nálam: most a 6. hónap felé még mindig nem feszes a hasam.

Csajok!
Hétvégén anyósom hozott egy mesekönyvet, még Apáé volt, Grimm legszebb meséi. Most ebből fogok felolvasni Zsófinak. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok! :P

Aida!
èpp a napokban olvastam a könyvemben a Braxton-Hicks contractioról. Azt írja,hogy kb 20 mp-ig tartó fájdalommentes megkeményedés,ami megfelelö keringést biztosítanak a méhben. De én rájöttem,hogy ilyet kb a 18. héttöl éreztem már és tényleg csak pár másodpercig tart. :roll: :lol:

Lányok,akkor most ez az az keményedés,ami másoknál is van, vagy van ezen kívül másmilyen is? Ami pl hosszabban tart? Bocsi,de tapasztalat híjján nem tudom eldönteni,hogy most akkor melyik ,mi vagy melyik a veszélyes,amivel pihenni kell.
Az elöbb is feküdtem kb fél órát és kétszer is éreztem, hogy 15-20 másodpercre megkeményedett a hasam!

Lábgörcsre tényleg fontos a kalcium is, nekem a magnézium magában nem segít! :roll:

Sinaszi!
Jobbulást kívánok a nagyidnak! 8) Reméljük a dédunoka fotója eröt önt belé!
susy75

Berni! A doki azt is hozzátette, hogy természetesen egyeztetünk egy napot, amikor végigvezet bennünket a szülészet "lényeges pontjain"... ezt elfelejtettem írni! Pedig akartam, de terhességi memóriazavarom van! :lol:

BB! Sport múltamból, tapasztalatból mondom, hogy a kalciumhiány is okozhat izomgörcsöt. Sajnos volt szükségem hosszabb kezelésre... Gondolom, hogy a magnéziumot mindenki szedi kisebb vagy nagyobb adagban, ezért írtam a kalciumot is...

Aida! "Pocakbőrfeszülés" nekem mindennapos, miután telekajcsiztam magam... Nekem azon is a fekvés segít... ha az oldalamra fekszem. Tudom, hogy Te azt nem részesíted előnyben, de okosabbat nem tudok! Nyugi, csak "nem fértek a bőrödbe"! :D
Vendég

Ja! És köszi az együttérzést mamám miatt! Aranyosak vagytok!
Vendég

susy:
Nekem a 16-17- hét óta vannak ilyen keményedéseim. Általában pár másodpercesek, legtöbb is szerintem max. 15-20 mp-es volt, de az ritka. Nekem az orvosom azt mondja, hogy ezekkel akkor van gond, ha már a méhszáj kinyílását okozzák, vagy 10-nél több van egy nap. Na nálam itt a gond, volt olyan napom amikor simán 20 keményedésem is volt. :(

lbernuska:
Én is gondoltam erre, hogy a vékonyságom miatt ez akár természetes is lehet. Főleg, hogy a nagy kajálások után sokkal rosszabb. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Na csütörtökön megyek dokihoz,mindenképpen megemlítem neki! :? :?
susy75

Terheléses cukor! Kérdés: most töltsem a bendőmet? Valahol mintha olvastam volna, hogy a vizsgálat előtti este 8 után nem lehet enni... De én mindig ennék, amikor fent vagyok! Szóval? És csak egy zsömle és 2 dl tej lehet? Nem lehet csalni? Legalább a tejjel!???? :roll: :twisted:
Vendég

Aida:
Szinezz csak kékre. Már örülök, hogy végre kicsit "kézzel foghatóbb" a gyermekünk. Aztán ha mégsem fiú lesz az sem baj. Mindennek örülök, csak egészséges legyen.

Ibernuska:
Akkor megnyugodtam. Elég hipohonder vagyok és már mindenféle rémeket láttam, hogy engem műteni kell meg ilyesmi. De akkor rémeket elhessegetem.

Sinaszi:
Nagyon sajnálom, ami a mamáddal történt és nagyon együttérzek veled. Apummal is ugyanez történt. Agyvérzést kapott! De nem is írok ezzel kapcsolatban többet. Itt nem!!!
Mivel bíztatnak? Felépül? Nagyon remélem! Remélem a legjobbakat nektek! És sok erőt! Az most kell!

Hasfeszítés: én is most tapasztalom és néha úgy érzem, hogy Danival már a végén volt ekkora a pocakom, ami tényleg így is volt, mert 36. héten volt ekkora a pocikörfogatom, mint most a 24. héten. És még 15 hét hátra van, de sokszor szenvedek a pocimmal. Beleütközök dolgokba, ekkor feldühödök. Már volt, hogy a konyhába le is vertem vele valamit. Danit is tisztes távolságból tudom már etetni, mert a lábával eléri a pocakot és eléggé mozgékony.
Na de ez van. Lesz ez még rosszabb is!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Terheléses cukor:
De jó, hogy van ahol csak zsömi és tej van. Itt nálunk 2 deci folyadékban kellett a 75 gramm glükózt feloldani, hát mintha 2 zacskó szőlőcukrot tömtem volna a számba, de kibírtam.
Én előző este vaníliás karikából egy fél zacskóval megettem, ami szerintem látszott is az éhgyomri cukron, mert nem volt még ilyen magas. De tűréshatáron volt így is és a 2 órás is. Igaz nem kellett sok, hogy legyen egy plussz elfoglaltságom, mert 7,5 felett már nem jó és nekem 7,18 lett.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?