Sziasztok!
5 nap alatt annyit írtatok, hogy hihetetlen!
Márti, örülök, hogy minden rendben,
Dytke, gratulálok, és pihenést kívánok, sokat, minden más megvan.
Szopi. Én is a feladós tábor vagyok. Bene nem szopott, az elmélet nagyon ment, a gyakorlat nem, akkor kisit tudtam fejni, de nem is voltam lelkes, és inkább tápszert kapott. Villővel kezdtem lelkesen a szoptatást, de paráztam, hogy mi lesz, és 2. nap már elkezdtem fejni a kórházban. Ezzel beindult az ördögi kör, cumisüveg, kevés szopi. Most volt tejem, majdnem teljesen elég és még növekedett is itthon sokáig. De a szoptatásra való átálláshoz, a 3 napos vagy hosszasabb komoly próbához nem volt merszem. Végül 6 hónapig fejtem, jó sokat, aztán abbahagytam, mert eléggé csökkent a mennyiség, és nagyon keveset voltunk itthon, hogy fejhessek.
fejéssel egy idő után nem lehet növelni a mennyiséget, maximum szoptatás után lehet még fejni és azzal növelni. Én nem kanalaztam, vagy poharaztam, pedig azzal ugye a cumizavar nem alakult volna ki, de ugye én pont a szoptatástól magától éreztem frusztrációt. Féltem, hogy nem elég, hogy nem tudom, hogy az egész olyan fekete doboz, mérlegelni meg nem akartam mindig. Na, ez az én nagy butaságom.
Amúgy, ha szoptatás után megnyomva spriccel, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem szívta ki. Én ha kifejtem üresre (már nem jött), utána megnyomva megint tudott spriccelni, aztán már azt sem.
Fejőgép: nekem is az avent volt az igazi.
Kaki, nálunk is 2 hónapig hőmérőzés volt, aztán tápszert váltottunk, és nekünk a Beba lett jó, (pedig alig kapott napi 60 milit, vagy nem ettől, de akkortól átállt a napi 1-2-3 kakira)
Altatás: Mindkét gyerek cumival alszik, hason, és mindkettőnél az a szerencse ért minket, hogy egyszerűen elalszanak. Villő eleinte igényelte a ringatást, és sírni sem lehetett volna hagyni, mert Bene nem hagyta volna
, de most már ő is nagyon megtanulta, hogy ágy, sötét, éneklés, cumi és alvás. (egyébként ő is forgatja a fejét, és olyankor a cumit vissza kell adni neki.
egy időben kicsit hisztis is volt emiatt) De ez bizony szerintem gyerekfüggő. A nagykönyv azt írja amit megszoknak, arról minél nagyobbak, annál nehezebb leszoktatni őket, de csodák és kivételek mindig vannak.
Pl Bene Villő születése óta nem velem, hanem apjával alszik el. Apa ül mellette, Bene a kiságyban.