Új privát üzeneted érkezett!

Pram,
ez jó!! "Menjünk haza..".. a hócipője rendesen tele lehet!!
És igazad van, már a súlyát megmondom, meg hogy hány hétre született, és tuti, hogy nem lesz jó az eredmény!! Nem akarok senki megbántani, de ők ebből élnek.

Edit,
értem én, és ezért is vittem el végül, minden meggyőződésem ellenére, mert amiket írtál, tapasztalt anyaként, az nekem nagyon is felfogható és megérthető, és nem akarok hibákat elkövetni.
Ugyanakkor végzett pedagógusként (ugyan sose "praktizáltam") és most gyakorló egészségügyesként (számos gyógytornász kolléga tanulta ezeket a módszereket) nem érzem totál naívnak magam, és azt látom, hogy ez a folyamatos követés, ez inkább arról szól, hogy a rendszerbe bekerült gyereket 6-8 éves koráig nem eresztik.. Azt gondolom, ha most le van maradva, fel kell hozni, és szerintem nyilván fel is lehet fél-egy év alatt. Aztán hagyni kéne békén, saját ritmusában. Max 1 év múlva kontroll. De hogy most egyéni, aztán fél év múlva csoportos torna egy héten egyszer napközben, vagy úszás-torna, szintén napközben.. szóval ezt mind időben mind anyagilag ki bírja? És nem is ez a lényeg, hanem BIZTOS, hogy kell???
Amúgy nem is mondtam, hogy Sári miért nem kooperált. Bementünk egy tornaterembe, ahol TELE VOLT mindenféle plüssökkel, szivacsokkal, labdákkal, botokkal, kötelekkel, és ott szabadon játszhatott, amíg Benit felmérik. Szerinted miért jött volna oda kötelező programot csinálni, mikor világi jól eljátszott?? :lol:
Ma egyébként tornáztunk itthon, megcsinálta az egész kört hibátlanul - azért Beni mellett látom, hogy mi a különbség - és szívesen. Nem hiszem, hogy ő kompenzál vagy rejteget valamit, mert mindent tud, kivéve hogy ilyen pöszén beszél és hadar... de arra tényleg jók a gyakorlatok, hogy egy kicsit irányítsuk a figyelmét. Bocs hogy ilyen hosszú voltam. Azért jó lenne egy kicsit gyógypedagógiát is tanulni, hogy jobban átlássuk, miért is fizetünk :D

Kép
nettke

Edit,
még akartam írni, hogy ne aggódj amiatt, hogy ordítozol...nem vagy egyedül!! 8)

Kép
nettke

Detti :)

Mit csináltatok a fiúkkal a szigeten? Irigykedem a 1/4 10-es alvás miatt. Már hiába fárasztjuk őket, mi fáradtabbak vagyunk.
:(

Nettke :)
Nekem is várják nagyon a bölcsit a fiúk. Bevallom már én is. :P

Na nekem is ez a bajom a BHRG-vel, hogy csupa otthon lévő anyukának felel csak meg ez a csoportos fejlesztés. Én semmiképpen sem tudom megoldani. Nem találtak a szombati csoportos fejlesztésre HRG oktatót.

EDit :)
Még nem tudom mit csinálok Olival. Itt a nevelési tanácsadóban van Ayres terápia, oda valószínűleg vinni fogom, és esetleg keresek egy szenzomotoros fejlesztőt magán úton. Az biztos, hogy jó neki ez az irány, csak én sem látom a végét. :( Valószínűleg csinálnunk kell iskoláig, és Olinak bejön még majd a logopédia mellé az oviban. Ott semmi más nincs csak logopédia.

Rákérdeztem a BHRG-ben a finommotoros fejlesztésre, mert Olinál az is hadilábon áll, de azt mondták, hogy amíg a nagymozgás összerendezetlen, addig a finommozgásnak nincs sok értelme. Mondjuk én ezzel nem értek egyet, de nem forszírozom, mert egyszerűen nincs időnk rá ezer helyre hordani, na meg szerintem Ő sem bírná.

Az is kérdés bennem, hogy mennyire fejleszthetőek ezek az izomtónus eloszlási zavaros gyerekek, mint Nettkééknél Beni vagy Praméknál Bence, vagy akár mi Olival. Mindenhol ugyanaz a gond. Hol lesz ennek a vége?

Korábban leveleztem egy lánnyal, akinek iskolás hipotón kisfia van. Későn vették észre 5 évesen, onnantól fejlesztették a kisfiút. Nagyon jó tanuló 4,7-4,8-as átlaga van, persze tornából gyenge, de ezt elfogadták a szülők. Viszont vért izzadnak vele a tanulással is. 3-szor annyit kell tanulni vele mint egy nem ilyen problémával élővel, folyton nyüstölni kell.

Pram :)
Lehet, hogy nem ért annyit Bence fejlesztése mint amennyit nyüstölték szegényt, de legalább neked nem lehet lekiismeret furdalásod, mert mindent megadtatok neki amit lehet.

Én viszont már korábban éreztem, hogy gond van Olival, de ahogy leálltunk a Dévénnyel én hagytam lebeszélni magam, hogy én vagyok túl aggódó, és nem vittem őt sehová. Még a férjem is csak legyintett, hogy rémeket látok semmi baja. Ez mondjuk engem bánt belülről, hogy hagytam magam. Nem biztos, hogy előrébb lennénk vele, de nyugodt lennék.

Edit :)
Nekem is komoly nevelési gondjaim vannak Olival. Rettentően hisztis. Teljesen kivagyunk a hiszti rohamaitól. Tegnap akkora megahisztit vágott, hogy otthagytam a házban és kimentem, hogy nem érdekel. 10 percig nyomta, gondoltam benézek rá. Tiszta vérben feküdt, mert a hisztitől elindult az orra vére, de nem jött ki csak ordított az ágyon. Az egész feje, haja, arca és az ágy is csurom vér volt. Ijesztően nézett ki. Szóval nála még az ignorálás sem jön be, mert ennyire képes belelovalnia magát. Emellett Ő a hülyeségek kitalálója mint a Ti Olitok, eszement ötletei vannak, Samut is belerángatja, és sajnos erőszakos is. Könnyen eljár a keze, ránk is ránkcsap, ha elkapja a gépszíj.

Csak azért panaszkodtam el, hogy hátha megváltozik, mert ez szokott itt hatni. :D

Cat
Kép
cateye

Oli 38. héten született 2750 gr-al, és 10/10-es apgarral, mégis gond van vele. Szerintem nem a születési súlytól kortól függ. Persze oké, hogy a koraszülötteknél nagyobb arányban jön elő ez a gond, de máshol is van.

A "rendszerbe bekerült gyereket" Olit simán elengedték. Mert nem tudtak vele mit kezdeni, ugyanis rossz a rendszer, Nem tudják megoldani a fejlesztését, mert nincs rá oktató, pedig fejlesztendő lenne. Én meg ezért haragszom rájuk. Mert kicsit problémás, akkor már nem foglalkozunk vele. Nem kooperál, nem baj, anyuka fizessen, aztán vigye haza, lesz vele ami lesz, leszarják.

Egyébként részben egyetértek a felvetéseiddel, hogy rohadt drága, és persze nem szívesen mondanak általános véleményt a gyerekről, vagy nem tudnak. Ha nem kérdeztem volna bele az értékelésbe, akkor semmit nem mondtak volna, csak azt, hogy fejleszteni kell. Na jó, de mit?

Az viszont objektív dolog, hogy a szenzomotoros fejlesztésnek van létjogosultsága, kérdés, hogy ilyen módon-e vagy lehetne-e ezt hatékonyabban csinálni. Kicsit futószalagnak érzem ezt is, pont azért, mert rengeteg a problémás gyerek, és kevés a fejlesztő, nincs rá támogatás, ezért egyáltalán nem személyreszabott.

Én Olin érzem a lemaradást, ez számomra nem kérdés, de kérdés, hogy mennyire fejleszthető ez? És meddig nyúzható egy ekkora gyerek? Mert bármennyire is fejlődött tőle eleinte, már kifáradt, és nem csodálom, hogy nem kooperált a bhrg-ben, mert a fél nyarat nyüstöltük heti 5 napot, hogy tornázzon, amíg a többi gyerek kint szaladgált. Már az én tököm is tele volt vele, nem csak az övé. Szóval tele vagyok kérdésekkel. :?

Cat
Kép
cateye

Cat, Edit

Volt egy csomó gyerekprogram a Szigeten. Pl. színházi előadás, cirkusz, különféle játékok. A lumináriumban annyira jól érezték magukat, hogy olyan hisztit levágtak, amikor ki kellett jönni, hogy csak na... De nem voltunk sokáig, amikor kezdett tömeg lenni, eljöttünk.

Na, én ezekhez a fejlesztésekhez nem tudok hozzászólni. Néha, amikor szóba kerül, elbizonytalalnodom, hogy nekünk is kellene??? Főleg Bernát hisztije miatt (bár most lekopogom, egész normálisan viselkedik).
Cat, miben látod, hogy Olinak szüksége van erre a fejlesztésre?

Brigi,

A kertünkben történt néhány változás, majd küldök képet, mert gondolom, mostanában nem tudtok majd meglátogatni minket. De ha igen, akkor szóljatok, mert jöhettek bármikor!

Ma kiakadtam: Ambrus szól már, ha kakilnia kell, és azt is a vécébe pakolja (Bernát pelenkát kér, de ezen nem izgatom magam). Ma kétszer egymás után, kb. 10 perc eltéréssel meg is volt a nagydolog, aztán harmadszorra bekakilt :( Persze vendégségben voltunk... Aztán esküdözött, hogy soha többé nem csinál ilyet és szólni fog :roll:

Ma annyi mindent csináltunk, hogy talán már alszanak is :)

Detti

KépKép
kiliman

Cat,

Ti valójában kempingben voltatok? Ha igen, akkor írnál valamit róla? Hol merre mennyi?

köszi

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Szinte ugyanazon a véleményen vagyunk mindannyian: csinálni kell a fejlesztést,de nem mindenáron!!!!

Brigi!
Kösz!Én is ebben reménykedtem!Mármint,hogy kicsit könnyebb lesz,ha a délelőttöt az oviban töltik.
Lakás?! :roll: Ez nálunk is így volt a terhességem alatt:miért baj,ha nincsenek elkapkodva röptükben a porszemek???? :shock: :roll:
Tényleg nem áll meg az élet,ha néha rumli van.A pihenés és a baba most fontosabb!!!

Nettke!
Az egy hónap múlva újra felmérés nekem is meredek!Szerintem egy olyan ember számára,aki egyáltalán nem ismeri a gyereket, 1hónap semmilyen változást nem mutat.
Az teljesen normális,hogy nem kooperált Sárika.Marci se (eleinte)!Nála a személy ismeretlensége volt a mérvadó!
Ezért nem is értettem,hogy miért nem 1-2nap múlva tettek Sárival új próbát.Olyankor amikor egyedül viszed és rögtön vele kezdhettek,nem tereli el semmi a figyelmét.
Sári pöszesége meg amúgy is logopédiai dolog.

Cat!
Talán a mi esetünket ezért is tartom szerencsésebbnek.Mármint hogy a fejlesztést az óvonő végzi.Így számára ismert személlyel lesz,de nem hozzám köti majd a nyüstölést.Mert pl Oli nekem előbb ellenszegül,mint idegennek.
A durvaság nálunk is megint előjött.Oli nagyon csúnyán megharapta Benit ma. De egyébként is durva a tesóival.Mondjuk velünk szemben (még) nem.
Elég rémisztő lehetett,ahogy tiszta véresen megtaláltad. :(

Nyugodalmas estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Detti!

A Beni meg itthon bepisilt! :roll: Hirtelen azt se tudtam,mit mondjak.Persze leszidtam.De azért ez még benne van a pakliban (legalább még 1évig).
Amúgy meg légy irtó büszke Ambrusra,mert az enyémek egyik se kakil még itthon se a wc-be!!!!Csak és kizárólag a bilibe!Ha nincs nálunk bili (valahova elmegyünk),akkor inkább egész nap visszatartják.
Mellesleg a kórházban mellettünk egy 4éves kisfiú volt,szintén sérvműtéttel.És várt rá még egy aranyér műtét is!!! :shock: 4évesen! :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Tudom, hogy kívűlről elég rossz a Sziget imázsa, de mivel minden évben kimentünk az elmúlt 10 évben legalább egy napra, idén sem hagyhattuk ki... Titkon remélem, hogy jó kis hippiket nevelünk a gyerekekből, hacsak Detti túl korán rá nem jön és akkor anyuka kedvencei lesznek, akiknek egy nő se lehet elég jó :) nemhogy mindegyik :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép

Üdv.

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Na, holnap talán már tényleg műtét.....

Bronchovaxom:

Nekünk a dokinéni is ajánlotta, meg Dának aki műtötte az is. De mindketten másképp szedetnék: egyik 1 hónapig minden nap, majd 1 hét szünet, 1 hét szedés. A másik rögtön 1 hét, 1 hét szünet. Edit írta a 3. verziót. :roll: Elvileg nekünk a héten v a jövő héten kéne kezdeni. Beszoktatás jövő keddtől van az oviban.

BHRG

Nekünk le kellett mondani a vizsg időpontot és még nem is mikor tudom vinni őket. Nekem is voltak aggályaim, hogy aki odakerül, találnak vmit és ottfogják ha kell ha nem. Engem egy kolléganőm nyugtatott meg, aki egyben gyógypedagógus is és ismeri Lakatos Katalint és a módszert is kicsit. Ő megnyugtatott, h rengetegen várnak fejlesztésre, így nem fogják tök egészséges gyerekre pazarolni az időt, még ennyi pénzért se. Van épp elég olyan is, akinek tuti kell.

Cat

Jó, h jól éreztétek magatokat. :) Én már nem vágyom kempingbe, nekem már 4 éve se jött be pedig még 2-en voltunk. :) A horvátokat tekintve totál egyetértünk... :D

Megvan még a feladatlap? Még árulhatnál el kulisszatitkokat. Bennem fel se merült, h az rossz, ha nem ül fel bukfenc után.... Én annak örültem, h totál egyenesen tud bekfencezni. :shock:

Brigi

Sztem minél tovább kibírod, annál jobb a babónak, nem hinném, h jobb 30. héten megszületni, mint 34.-en. Nekem végig azt mondták, h minden bent töltött nap ajándék. Hajrá!!! És szd le a lakást! :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Detti/Kiliman :)

Szuperek a szigetes képek! Nagyon vagányak a fiúk. :D

Porecben a Bjela Uvala campingben voltunk. Ez egy 4 csillagos camping, nagyon hangulatos, meg voltunk elégedve vele. Már jártunk ott 9 éve, azóta sokat fejlödött. Ez Porec központjától 5 km-re van. Vannak kisházaik is kiadók, komplett sátrak is, illetve sátorhelyek saját sátrazóknak. Zoli unokabátyjának telepített lakókocsija van lent sátorral, ami állandó, mi a campingnek azon a részén voltunk, ahol ezek vannak. Elég sok vizes helység van, tehát nem kell órákat kutyagolni a klotyó miatt, de nekünk a gyerköcökkel ez is macerás volt kicsit. Volt, hogy szólt Samu, hogy kakilnia kell, de mire elértünk vele a klotyóba már bement az eleje. Persze itthon hozzá van szokva, hogy egyböl van wc. Na meg állandóam Domestosos fertötlenítö kendövel jártunk a vizes helységbe. De ez gondolom minden közös campingben így van.

Itt az oldaluk:
http://www.plavalaguna.hr/Home.aspx?PageID=216#

Oli kórtörténete: Gyenge az idegrendszere (sok hiszti, agresszió, verekedés) esetlen a mozgása, nem összehangolt, és beszédhibája van, sok a hangtévesztése. A mozgást nehéz leírni, esetlen mint én vagyok, laza az izomtónusa. Késön ért mindenben, de az agya a helyén van. Remekül palástolja a hiányait, legtöbbször hisztivel, vagy dumával.

Lilla :)
Nincs meg sajnos a feladatlap, azt bent tartották. Pedig sok érdekességet megtudhatnék belöle, ha kiadják. Volt egy ilyen ufós gyakorlat aminél forgatták öt egy tölcsérben. Oli kiakasztotta a szemét, fel a felsö sarokba, és így nem szédült el. Állítólag ez sem jó. Néznie kellene közben fotózni a szemével a világot, és jól elszédülni. Van egy csomó turpisság, amit sajnos nem ismerek, és nem volt ott idö elmagyarázni. De remélem találok magán úton fejlesztöt, aki ezt elmagyarázza.

Az 1 hónap múlvai felmérés nem arra van, hogy megnézzék, hogy az eredeti teszt mennyiben változott, hanem arra, hogy megnézzék, hogy Beni Nettkével hogyan csinálja a kiadott feladatokat. Ugyanis mielött rosszul rögzödne valami feladatvégrehajtás megnézi a fejlesztö. Na meg megbeszélik a tapasztalatokat, hogy kooperál Beni, mennyire lelkes stb.

Egyébként az én Olim is jobban csinálná egy idegennel a gyakorlatokat, mint velem. Annak nem hisztizne, nem merne ellent mondani. Ugye sajnos a hrg lényege az, hogy rengetegszer kell a gyakorlatokat megcsinálni, hogy az agyába ivódjon, szerintem kevés gyerek van aki szó nélkül ezt megcsinálja, amikor 2 hónapig heti 5* kell ugyanazt a feladatsort végigcsinálnia a megadott sorrendben, sok ismétlésekkel.

Cat
Kép
cateye

Cat,

Akkor szerinted Bernátot elvigyem egy ilyenre? merthogy sokat hisztizik... A mozgásával, a beszédével szerintem egyáltalán nincs baj, sőt! De ezek a hisztik...

Viszont akkor ennyi erővel az összes gyereket lehetne vinni.

szóval nem tudom

:?: :?:

Detti

KépKép
kiliman

Detti :)
Én nem vinném. Nekünk a hiszti volt az utólagos ebben, hogy elvittem, CSAK ezért nem vittem volna. Abban az esetben vidd majd csak el, ha az oviban késöbb jelzik feléd, hogy úgy látják gond van.

Ha nagyon tele ezzel a hócipöd, és nem bírod, akkor inkább pszichológushoz fordulj, de azt is csak azért, hátha ad 1-2 jó tanácsot ennek kezelésére.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Megint okosabb lettem!
Akkor valószínűleg jól döntöttem,amikor Olinál nem az itthoni fejlesztést heyleztük előtérbe.Valahogy úgy érzem,hogy inkább legyen kicsit drágább,de a lehetőségekhez mérten eredményesebb is.Márpedig minél kevesebb az ellenkezés,annál nagyobb az esélye,hogy használ valami a fejlesztés.
Jövő héten már ovizunk (igaz csak beszoktatás)!Kíváncsi vagyok,mi lesz!

Detti!
Szerintem amit Cat is említett,az a 3 tulajdonság (esetlen mozgás,beszédhiba és akaratosság,hiszti),nagyon jellemző azokra a gyerekekre,akik végül fejlesztésen kötnek ki. De most is azt gondolom,hogy a hiszti a "nem tudás" elpalástolása miatt van pl nálunk is. Ha menne neki az adott dolog,nem hisztiznem a mi Olink. Illetve sokszor az agresszió is azért van,mert a másik tudja,ő nem.Ezzel "büntet"!
Amúgy te fogytál???Nekem a Szigetes képen sokkal vékonyabbnak tűnsz,mint amire a Kolpinból emlékszem!Szuperek a képek!Vitatigris nálunk is menő! :lol:

Lilla!
Szorítok holnap!Végül melyik oviba mennek a gyerekek? (bocs,ha már írtad,de nem emlékszem,mi lett a dolog vége)

Nekem is szorítsatok egy kicsit holnap 2-kor!!!!Munka ügyben megyek egyik bankba.Bár magam se tudom,hogy szeretném-e ezt a melót.De annyi előnye biztos lenne,hogy helyben van!!!Így plusz utazással nem telne a napom.

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit

Köszi a drukkot én is szorítok ha képes leszek rá. :? Végül ami tuti, az a jó messzi ovi. De Robi pont most próbál a közelebbikben kilincselni- most engedi a Minisztérium 25-ről 30 főre emelni a létszámot az ovikban. Bár, én már beletörődtem és nem is érdekel a dolog- nem érdemes ezen idegesíteni magamat. :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nagyon szorítok neked holnapra! Legalább egy sms-t dobj, ha túl vagy rajta, és jól vagy. Majd tolmácsolom a többieknek.

Nagyon igazad van abban, hogy csak addig használ a fejlesztés amíg szívesen csinálja a gyerköc. Nálunk Olinál pont ez volt. Az elsö sorozat torna hatására rengeteget fejlödött, azt nagyon lelkesen csinálta, meg is dícsérték a BHRG-ben.

A második sorozat már nyögvenyelösen ment, a végére már rimánkodásra, így nem is használt. Ezért próbálok más megoldást találni rá. De a módszer az vitathatatlan, nagyon jó.

Szorítok holnap állás ügyben! Apukád hogy van? Régen írtál róla.

Cat
Kép
cateye

Edit,

A kolping után tényleg lefogytam, de most megint kezdek asszonyosodni :shock: De inkább az alakom formálódott, mint a súlyom csökkent.

A munka interjúhoz szurkolok, ha te is szeretnéd, akkor hajrá!

Lilla,

neked is szurkolok a holnapi műtéthez. Mindenképpen tudósíts minket, hogy hogy vagy.

Úgy dönöttem, hogy nem viszem el Bernátot sehová... Az utóbbi napokban egyébként is egész jól viselkedik, a hisztik csak néhány percig tartanak :roll: Télen biztos, hogy őrület lesz :roll:
Detti

KépKép
kiliman

Detti!

Köszi!De még nem tudom,hogy szeretném-e ezt a melót.Túl sok időt kellene távol lennem a fiúktól!!!Na majd holnap kiderül,mit ajánlanak érte cserébe.
Nem bizti,hogy őrület lesz a télen.Mert addigra a fiúk is nőnek.Képzeld!Nálunk néhány napja fordult elő először,hogy a fiúk ebben a dög melegben nem akartak kimenni,helyette a szobájukban játszottak nagy vígan.
Valaki írta kb. egy fél éve (talán Cat?),hogy már sokszor elvannak együtt a gyerekek és egyre jobban el tudnak egymással játszani.Szerintem a 3éves kor ebben is nagy vízválasztó.

Cat!
Nincs jól.A jövő héten megy kontrollra,de nem hiszem,hogy még tudnak érte bármit is tenni.Ráadásul van egy agyi érelmeszesedése,aminek a jelei egyre jobban láthatóak (feledékeny,sokszor indokolatlanul ingerült és a mozgása nagyon instabil,sokat romlott).Ez útobbira talán sikerül egy infúzós kezelést kibrusztolni,az esetleg ideig-óráig hat.
Ráadásul ő már feladta a küzdelmet!!!A múlt héten nekem ajándékozta a pecsétgyűrűjét! :cry: (elindult azon a bizonyos úton,már tudja,érzi)

Lilla!
Egy kalappal holnap és akkor küld Cat-nek azt az sms-t,vájuk a híreket!
Ovi: hát nem tudom,hogy jobb-e egy közelebbi ovi nagyobb létszámmal??!Persze ez csak egy külső szemlélő álláspontja!Mert én ebből a közelebbi oviból se tudom,hogy kerülnek haza a gyerekek,ha elmegyek dolgozni.
Amúgy ti egész napra mentek oviba?(merthogy mondtam,a diplomamunkádat kell írnod)

Edit

Kép

Kép
edit73

Sajnálom, hogy Apukád nincs jól. :( :( Azért remélem békés lesz az útja, ha már mennie kell. :(

Együtt játszás: Az enyémek nagyon sokat eljátszanak már együtt, de szinte minden alkalommal verekedés, durva befejezés a vége. Hirtelen felindulásból egymáshoz vágják a játékokat, mindig zúzódások, dagadás a vége. Szóval figyelni kell öket, és idöben közbelépni.

Viszont kisbarátokkal hihetetlenül jól eljátszanak. Na ott aztán semmi dolgunk, mert remekül elvannak az ismert gyerekekkel.

Ovi-munkahely: Hát én rettentö boldog lennék ha közel lenne az ovi a munkahelyhez. Ugyanis az egész munkában a legidegörlöbb az a munkahelyre utazás, majd haza utazás. Nálam ez napi 2*30-40 perc. Rengeteg idöt elvesz az amúgy is feszített élettempóból, teljesen rohanássá teszi az életünket. Az egész hétközbeni életünk egy stresszhalmaz a sok szaladgálás miatt. Megoldani hogy ki vigye-hozza a kölköket, ki viszi majd külön programra öket stb. Az ideális egy 4 órás munka lenne, valahol a lakhelyhez közel, de no chance. :(

De nem panaszkodom, mert nekem nagyon jó állásom van. 8)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok :)

Me elmentem tanácsadásra, hogy felirassak a lányoknak Broncho vaxomot, de a doki nem volt, a védőnő szerint meg egészséges gyereknek, akinek gyakorlatilag nincsenek felsőlégúti előzményei nem szokták adni. :? Most nem tudom ragaszkodjam-e hozzá, vagy hagyjam és várjuk meg, hogy hogyan reagálnak a gyerekek a betegségekre. Kicsit riaszt, hogy Ditke lányai is ritkán voltak betegek, most meg .... De nem is akarom őket feleslegesen terhelni.
Elvileg Pocimaci védett lesz az anyatejtől, de azért biztos nem lenne leányálom itthon a minivel és a két naggyal betegen.

Apukádat nagyon sajnálom. A nagybátyámnak ugyanez volt a baja. Sajnos tényleg nem sokat tehetnek. :( :( :(

Nagyon bátor vagy, hogy belevágnál a munkába. Eddig azt hittem otthon maradnál inkább. Én tuti itthon maradnék akkor is, ha nem lenne minimanó, mert szükségem van egy szusszanásnyi időre. De van akit feldob, hogy elmegy egy közösségbe dolgozni és otthon újult erővel tudja bevetni magát. De azért sztem nagyon kemény lesz 4 gyerek mellett dolgozni.

Az ovikezdés meg nagyon izgi. Kíváncsi vagyok, hogy a fiúk hogy viselik majd.
Egyébként az enyémek nagyon nagyot fejlődtek még így is, hogy csak ügyelet van. Eddig Borkát pl. nem érdekelte, hogy a "vonalban" maradjon a színezésnél, de most meglepően ügyes. Ré meg elkezdett több színnel dolgozni, ami eddig egyáltalán nem izgatta.
Ha nem lennének hulla fáradtak mikor hazajövünk, akkor tökéletes lenne az egész. Így sajnos, amint meglátnak elkezdődik a nyafogás és estig megy. :roll: Nem tudom, hogy ez mikor fog megoldódni, ha egyáltalán.

Remélem minden jól ment és hamar felépülsz.

Ja amúgy akartam már írni, hogy néha megfenyegetem a gyerekeket, hogy ha nem öltöznek/esznek/viselkednek, akkor nem mehetnek oviba. Rendszerint csak az egyiket egyszerre. Ré a múltkor aztán mondta, hogy ő szeretné, ha Borka menne, mert akkor ki lesz az ő testvére. :D Olyan aranyos volt. Szóval ha látszólag nyírják egymást, akkor is nagyon fontos, hogy ott vannak egymásnak és ez biztonsággal tölti el őket.

További szép napot!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,
a mi doktor nénink is erős okkal írja fel csak a Broncho-t, így én sem mertem odaoldalogni még elé és rimánkodni.. pedig biztos jó lenne! Most ez egy új közösség nekünk is, és hát az ember naná hogy redukálná a betegségeket..
(Tavaly az unokatesónk szedte, és alig volt beteg, és ha igen, akkor meg 3-4 nap alatt letudta a Brocho-kúra miatt. Előző télen non-stop beteg volt, szóval ez nagy eredmény!!)

Edit,
miújs??? Milyen volt az interjú???
Apukád.. kívánom, hogy azért még veletek legyen egy jó ideig!!!

Lilla,
hogy vagy, milyen volt.. :( ??

Kép
nettke

Sajnos Lilla nem írt. :( Remélem azért szerencsésen túl van rajta.

Brigi :)
Nekünk szó nélkül felírta a bölcsi elött a dokinéni a Bronchot, pedig csak oltások alkalmával látott minket. Viszont a pneumot nem írta fel, azt mondta nem indokolt. Ahány orvos annyi szokás....

Szerencsére nagyon keveset voltunk betegek a bölcsiben a többi gyerekhez viszonyítva.

Mi volt az interjún? Nem is tudtam, hogy pénzügyi végzettséged van. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nálunk dokinéni ajánlotta fel a Bronchot!Igaz,Dávid is szedte anno.Miután kiscsopiba szinte nem is járt!!!
Amúgy a kórházban az altató orvos is tökre csodálkozott,hogy egészséges gyerek minek szedi??!

Állás-interjú:hát meglepetés nem ért!!!A pénz az q..va jó LENNE,de!!!!!!Alapból 50órás a munkahét.Persze nem papíron. Reggel 1/2 8-tól délután 5- 1/2 6-ig kéne gályázni.Hááááát???
Amúgy MKB bankról van szó és vállalati hitelezés lenne elsősorban a feladatom.A meló érdekelne,mert ez nem rossz terület.Na de,hogy ennyit távol a kölköktől???Ami még pozitívum,hogy valamikor októberben kellene csak kezdeni.
Persze nem 100%,hogy enyém a meló.De kölcsönösen szimpatikusak voltunk a fiókvezetővel egymásnak,a végzettségem,banki gyakorlatom meg van. Csak épp én egyáltalán nem csináltam még vállalati hitelt (ezért is érdekel),ő meg pont olyan szakembert keres.(amúgy minden más banki tevekénységgel foglalkoztam)Igaz,arra kevés az esély,hogy megfelelő végzettségű és egyben gyakorlattal rendelkező személyt találjon 1hónapon belül.
Rágom a dolgot,hogy egyáltalán beválallható-e!Aztán vagy megkapom a lehetőséget vagy nem! :wink:

Cat!
Remélem,Lilla jól van.Kár,hogy pár szót nem írt!De talán csak a "kábulat" miatt.Őt sem altatták,ugye?
Egyszer már beszéltünk erről,én is bankoztam anno!Erste banktól jött el gyed-re,illetve a Postabanknál dolgoztam a privatizációig.Amúgy mérlegképes könyvelő végzettségem van.

Nettke!
Kösz!
Nati?Pelus?Nincs gond vele?

Brigi!
Szívesen itthon maradnék,csak a büdös anyagiak!!!
Olyan mindegy mindegy alapon beadtam néhány bankhoz (itt helyben) az önéletrajzom,mert tudom,hogy üresedés esetén előveszik a "raktáron lévőket".Aztán 2nap múlva hívtak az MKB-től. Az eredmény meg majd kiderült.
Igazából,ha tudnám,hogy 1év múlva tuti találok magamnak melót,most még nem mennék dolgozni.Kibírnánk még azt az 1évet.De!!!Erre nincs garancia,ezért kezdtem bele már most az álláskeresésbe.
Olyan szépen elterveztem,miket csinálok,míg a fiúk oviba lesznek!!!!Kisiskáltam volna kívül-belül,alul-fölül a házat.Amit az elmúlt 3év alat nem tudtam megcsinálni,most mind levakarnám a koszt.Majd a fiúk kinőtt cuccait feldobálnám az internetre és eladogatnám.Utánna meg készülődnék a karácsonyra!!!
Na ebből lehet,nem lesz semmi!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,
juj, ez ismerős helyzet!!!! Én is otthon akartam lenni még egy évet, és nagyon élvezni akartam tavaly a bölcsit (illetve a gyerekeket, hogy nem itthon vannak), erre 1 hónap után megtalált ez az állás.... de tény, hogy a munkaidő nálatok jóval több lenne.. Fogas kérdés..
Amúgy elvileg meg tudnád oldani, hogy valaki értük menjen? Anyós... 8)

Kép
nettke

Nettke!
Anyós?Hát ez az!Nem igazán akaródzik ilyen sok időre ráhagynom a gyerekeket.Nem azért,mert anyós! :shock: Hanem mert egyáltalán nem következetes és nincsenek nála határok. Én meg tudom magamról,hogy kész idegroncs lennék,ha minden nap kupira jönnék haza. Merthogy ő azt nem ismeri,hogy ha nem játszunk valamivel,akkor azt tegyük vissza a polcra.Meg sokszor adja nekem a "gyagyát". Legutóbb (amikor a Marcival a kórházban voltam) a szememre hányta,hogy nem mutattam meg neki,hol talál tányért,pohárt.( a ruhásszekrényben! :roll: :twisted: )Erről akár a gyerekeket is megkérdezhette volna!!!(bár feltételeztem,hogy a konyhaszekrényt egyedül is megtalálja)
A szomszéd néni (aki a fiúk 1éves koráig besegített és jól ismeri őket) szóba jöhetne bébiszitterként. A fiúk nagyon szeretik és mellesleg dadus volt. Lehet,hogy ez lenne a megoldás :?: :!:
Tamás általában csüt-péntek van itthon egész nap.Így hétfőtől szerdáig délutánonként jöhetne a bébiszitter.Persze a Tamásnak haza kellene hozni a fiúkat ebéd után,aztán míg haza nem érnék ,itt lenne a bébiszitter.
Ritka,kivételes esetekben (pl ha a Tamásnak valami elfoglaltsága van) meg anyós vigyázhatna rájuk!
A fiúk oviból való hazahozatalát mindenképp a Tamásnak kellene megoldania,mert senkitől nem várhatom el,hogy egyedül 3gyerekkel sétáljon+buszozzon(na jó,néha talán igen).Főképp,ha gánya idő van.
Kérdőjelesek ezek a dolgok bennem,mert mindenképp másra kell bíznom a fiúkat és nem kevés időre!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Köszi h aggódtatok és drukkoltatok! Jól vagyok, itthon vagyok.... Eddig nem volt vészes, bár a műtét egy mészárszék volt.... :evil:

Cat

Írtam, sőt még hívni is próbáltalak.... lehet, h még a régi számod volt benne a telcsimben?!! :?

puszi

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit,
az fel sem merül, ha főállásban dolgozó anyuka vagy, hogy egész napra oviba add őket???? Hiszen akkor csak délután egy 1-2 órát kéne nekik szitterrel tölteni!! Miért ne maradjanak a fiúk ott a gyerekek között inkább?

Jaj, Nati pelus ügye: éjjelre felhúzom, ma reggel nem volt semmi pisi benne (1.nap, hurrá), ellenben belekakilt lustaságból!!!! megőrülök!!! Úgy leszúrtam érte..
Most hogy hűvösebb éjjelek voltak Sárika is bepisilt egyszer, azóta amint ébred, akár hajnalban is, már rohanok és megpisiltetem. Jók a kókuszmatracok, de ezt még az sem bírja szag nélkül már..

Lilla,
örülünk hogy jól vagy, ha kicsit kiheverted kérjük a "véres részleteket" is (legalábbis én, többiek bocsi).. :roll: hogy élted meg, mennyi ideig tartott, minden rémséget láttál vagy becsuktad a szemed, érezni éreztél-e fájdalmat.. stb stb..

Kép
nettke

Nettke!

Nem gondoltam rá,hogy egész nap oviba legyenek,mert ha tudnád,hogyan lehet onnan hazajönni...! :roll: Az oviba toronyiránt (pl ha egyedül megyek) nekem kb. 15perc gyalog.Tehát effektíve nincs messze!De gyerekekkel?ÁÁÁÁ!Szabályosan azaz járdán,zebrán közlekedve a buszmegálló 20perc. A busz meg kb. óránként jár és totál pontatlanul azaz menetrendhez képest
-10/+20perc! :evil:
A rövidebbik út: egy meredek lejtőn(télen csont jég,mert senki földje) kell lecaplatni egy lakótelep közepén,ahol ha előrébb szalad a gyerek,nem is látom.Aztán át kellene kelni egy 4sávos úton (zebra nélkül).Ez kb. 5perc gyaloglás.Majd 3szor kell átmenni úttesten (zebra nuku!).És akkor arról nem beszéltem,ha rossz idő van (pl szakad az eső).Ha nincs otthon a Tamás,nem lenne alternatív megoldás!
Szóval igazából nem igazán merném 1emberre rábízni a gyerekeimet minden nap.Így számomra jobb és biztonságosabb megoldás lenne az itthon alvás.
Nati!!Szuper!Csak mondogasd neki serényen,hogy mit vársz el tőle.Menni fog neki is! Lustaság?Hát,igen!Talán egy kis szidás segít ezen is!
Beni is bepisilt néhány napja reggelre. Szerintem fázhatott,mert nyitva maradt az ablak (hajnalban már hideg van) és nem volt rajta takaró. Azért ez még belefér!Én nem mertem még kivenni alóluk a gumilepedőt,pedig a múltkorjában abban a dög melegben borzasztóan izzadtak.Főleg Oli!!!Ő alszik a szoba legmelegebb pontján.Aztán egyik délután nem rúgta le magáról a takarót (pedig ritkán alszik takaróval) és csurom vizesen ébredt.Először azt hittem bepisilt,de csak a polója volt vizes.De mintha a mosógépből szedtem volna ki!!! :roll:

Lilla!
Szuper hírek!Gyerekek hogy viselték?
Én nem tudnám ,azt hiszem,ezt a műtétet végignézni,mert már egy vérvételnél is elfordítom a fejét.
További gyors jobbulást!

Edit

Kép

Kép
edit73

Örülök, hogy túl vagy rajta, kisebb megrázkódtatással. Nem kaptam meg az sms-t, biztos a régi telcsimre küldted, de a lényeg, hogy jól vagy.

Oviról vannak hírek? Robi tudott valamit intézni?

Hááát nehéz kérdés ez a munka vagy nem munka. Én is szerettem volna még otthon maradni 1 évig amíg a fiúk közösségben vannak, de nem ment, mert ha akkro nem jövök vissza dolgozni, akkor késöbb már nem tudtam volna.

A vállalati hitelezés sokkal egyszerübb mint a lakossági, így ne félj töle. Én lakosságit nem csináltam soha, csak vállalatit és bankit, de belelátok a lakosságiba, hát az egy káosz. Már ha csak az ügyfelek számát nézed az is töredéke a lakosságinak.

Mi is bébiszitterrel tudjuk megoldani a fiúk hazahozatalát, de amíg lehet hagyom öket a közösségben, és a szitter csak 4-kor hozza el öket. Anyagilag sem mindegy, mert egy lavór pénz lenne, ha minden nap fél napot ott kellene lennie. Beszéltetek már a szomszéd növel, vállalná? Nincs autója neki, mert akkor maradhatnának a fiúk egész nap oviban, és délután hazahozná öket. Mondjuk ez a munkaidö nagyon szarul hangzik, hogy reggel 1/2 8-tól este 1/2 6-ig! Én reggel 7.45-töl vagyok 16.30-ig, de így sem érek oda a fiúkért. :( Mennyit kellene munkába utaznod idöben?

Nagyon nehéz kérdés, mert a mai világban egy jó munkahely kincs, de sajnos a szociális háló nem igazodik ehhez. :( Engem már azzal kikészítettek, hogy az oviban reggel 8-ig összevont csoport van, más-más helyeken. De könyörgöm ki ér rá reggel 1/2 9-kor vinni a gyerekét oviba?

Cat
Kép
cateye

Cat!!!

Nálunk meg 8-ig oda kell érni az oviba,ha ott akar reggelizni a gyerek! :twisted: (na ná,hogy ott akar!) Nekem is egyszerűbb,ha a reggekit letudom egy pohár innivalóval.
Reggel nem lenne gond a munkába menet,mert autóval 10perc.Ráérnénk 1/4 8-kor elindulni.Először engem letennének a fiúk a banknál (én megyek a legmesszebb),majd Dávidot a sulinál és végül apa beadná a kölköket az oviba (aztán lenne egy kis nyugodalma!).
Hazafelé már nagyobb gáz!Ha van közvetlen helyi járatom (ugye kérdés,hogy mikor végeznék),akkor kb 15perc.De ha nincs, akkor 35-40perc (busz+séta).Szóval kb. 6körül vagyok itthon,az meg már tényleg vacsi idő!
Szomszéd néni vállalná a fiúkat.De nincs kocsija (soha nem is volt).Mondjuk itt nincsenek azért olyan horror árak,mint Pesten.A heti 3szori délutánnal 35-40.000Ft-ra jönne ki egy hónap.Ami még vállalható,azaz még ezzel a költséggel együtt is érdemes lenne elmennem dolgozni. Ráadásul ez a néni foglalkozna is velük!!!(mondóka,éneklés,mese,bábozás,gyurma,festés stb)Szóval nem ülnének vele a tv előtt,az tuti!!!
Itt az oviban a gyerekek nagy részét 3körül elhozzák.4kor már csak pár gyerek van,fél 5kor meg már csak a renitensek a takarítónővel.(pedig papírforma szerint 5-ig vannak,de ez olyan ritka,mint a fehér holló)

Edit

Rágódom még ezen,meg még a meló sem az enyém.Ráadásul így lesz idejük a fiúknak beszokni,mert még a szeptember tuti a mienk.
Én is úgy vagyok ezzel,mint te!Ha most nemet mondok,lehet,hogy évekig semmit se találok itt helyben!!!

Kép

Kép
edit73

Edit,

értem én.., így a távolsággal meg az úttal nem számoltam... Végül is jónak tűnik ez a szitteres megoldás. Akkor már csak a melóhoz kell nagyon drukkolnunk.

(Tudod, Tamás lakossági oldalon van, és egy nagy katyvaz az egész!!! Kérdezte, h el akarod hagyni a jó öreg E bankot, itt nincs semmi lehetőség???:) És mi lesz a 3asikres rekorddal.. már 4en vagyunk 3asikresek az E banknál!!)

Jövő hétfőn van szülői az ovinkban (jó, mi? egy héttel kezdés előtt..), akkor tudom meg mit is kell venni/vinni, hányra járhatunk, meddig lehetnek stb stb. Mi kb fél 8-ra megyünk majd, és fél 5kor értük megyek. Akár vegyes, akár összevont csoport lesz, ennél jobbat nem tudok!! Azért izgatott és kíváncsi vagyok és remélem ezt is szeretni fogják!! Most nagyon élvezik még a bölcsit.

Cat,
Samunak boldog névnapot!!! Nagyon várt ma Titekeket, és hogy mit fog kapni!! :lol: :lol:

Kép
nettke

Nettke!

Az Erste bankba (legalábbis ide) nem mennék vissza,csak ha másik fiókvezető lenne. Tudod,aki elvárja az alkalmazotjától,hogy dolgozzon,miközben műtik a fiát... Na az számomra nem ember!!!És ez csak egy a kis "finomságaiból"!Szóval ezért nem gázolok át a gyerekeken,nincs annyi pénz!!!
Hát a 3asikres rekordot meg majd erősítik az utánnam jövők!!!!(amúgy ki a 4-edik?)
Nem kapkodják el a szülőit!!!És aki egyáltalán nem járatos ovi-ügyben?2nap alatt szedje össze a szükségeset?
Majd mesélj róla!!!

Cat!
Sok boldogságot Samunak!

Többiek merre?

Edit

Kép

Kép
edit73

Köszönjük szépen a névnapi köszöntést. Nagyon számon tartja ám a fiatalúr, még az utcán idegenekkel is felköszöntette magát. :lol: Mi töle tudtuk meg tegnap reggel, hogy névnapja van, mert elfelejtettük. :oops: :oops:

Kapott egy kicsi Playmobil lovagi készletet, ma alig tudtam elvenni töle, vinni akarta a bölcsibe.

Ha szerencsétek van, akkor nem kell semmit beszerezni az oviba. Nálunk is csak tornacipö kell (vettem a Tescoban 490 Ft-ért :lol: ), de az is csak októbertöl, addig nincs tornaórájuk.

Köszi. :D

Katáék Balatonon vannak, Vikókáéknak most kellett hazajönni Olaszból valamikor, Judyt felszívódott nyomtalanul, Ditke dolgozik, de most mennek nyaralni valamikor, Annamariék szerintem lassan jönnek haza, a külföldi szekcióról Sziszusékról és Gyöngyiékröl nem tudok semmit, Brigiék remélem még egyben.

Ez a baj a banki fiókos munkával, hogy nagyon ki van téve az ember a vezetö kénye kedvének. A központban ezért ez nincs, szerencsére.

Azért ez a szitteri ár elég jól hangzik.Betegség idejére is tudná vállalni öket? Mert biztos azért az elején lesz ilyen is. Tamás hogyan fogadta, hogy dolgoznál?

Cat
Kép
cateye

Cat,
Samunak Boldog Névnapot!
pram

Kép
pramprampram

Pram :)
Köszönjük szépen! 8)

Cat
Kép
cateye

Edit,
Tamás egyik kollégájának születtek egy fél éve gyönyörű súllyal 3as-ai, 2 lány, 1 fiú, mind 2 kiló felett!!! Valaki innen ismerte is őket..
De ez persze nem érv a maradásra, csak vicceltem :D

Cat,
én is vettem tornacipőt a Decathlonban, de a tiétek nyerőbb ár :lol: :lol: Ti is 1 hetet jártok még ide bölcsibe? Veszel vmi ajándékot Olgi néninek meg Beának?

Brigi,
hol vagy??

Képzeljétek, ma voltam a Bodies kiállításon.. háát, jó volt, de azért picit nyomasztó. Aki nem undorodik nagyon, annak azért ajánlom!!!

Kép
nettke

Cat!
A szitterünk?Mindent bevállal!!Arany szíve van és imádja a fiúkat!Amúgy meg itthon van,mert leszázalékolták,lányai nagyok (egyik Veszprémbe,másik nemsokára Angliába).Szóval abszolút vevő mindenre!
Tamásnak hasonló kétségei vannak,mint nekem!De annak idején,amikor a Dávid után visszamentem dolgozni,nagyon szépen helyt állt!!Azt hiszem (bár ezt nem mondja),de az ő lelkének is kicsit könnyebb lenne,ha az anyagiak nem nyomasztanák (annyira).Meg így még közelebb kerülhetne a fiúkhoz!!

És Memével mi lehet?Ezer éve nem jelentkezett be!
Dettiék már elmentek Horváto-ba?

Mi Auchanban vettük 400-ért tornacipit (sajna csak 3db volt).De ma a piacon ugyanolyat(fekete fűzős,fehér talppal - az a hagyományos) kapott a nővérem 200Ft-ért. Így effektíve olcsón megúsztuk ezt a dolgot.Dávid is kapott tornacipőt (na ez nem volt egyszerű eset),de még tornanacija nincs.Ebben a méretben már nem egyszerű pirosat venni!!!

Nettke!
Ige,emlékszik,hogy mondtad!Ők jól vannak?

Pram!
Ti várjátok már az ovit?Nálatok hogy működik ez a dolog?

Esztergombában (ahogy a fiúk mondják) voltunk ma.Szuper volt!Bár a végén zúgott egy akkorrát a Marci azon a csúszós kövön,hogy ihajj!!!(mondjuk bűnős volt a gyerekem rendesen!)Persze a fejét ütötte meg,a halántékánál.Most tiszta véraláfutás a fél arca ( a fülétől a szeméig,de még a haja alatt is).Szuperul néz ki így ovira! (hétfőn már beszoktatás).Azért remélem,többet nem sikerült begyűjtenie a "bajokból",mert nem szeretnék vele a kórházban kikötni.
Hogy ne legyen unalmas az életem,a Dávidnak fájt a feje (már régen volt ilyen).Mire elindultunk (pedig kapott gyógyszert),már totál rosszul volt.Útközben megálltunk egy Sparnál kenyérért.Na ott volt "gyomor-ürítés"!!!Mondtuk is neki,hogy 1400Ft-ot tett ki a fűre :roll: :twisted: ,így ma nem volt gazdaságos az étkeztetése! :wink:
Ezeket az "apróságokat" leszámítva nagyon jó volt,a fiúk még mindig imádják a vizet. Egész nap áztak,ki se lehetett őket szedni belőle,csak kajára,meg alvásra.

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Hazajöttünk Erdélyből, nagyon jól éreztük magunkat. A bölcsit elkezdtük. Hétfőn megyek az oviba szülőire.

Iszonyat lassú a netem, így egy hete félórákat tölt, hogy el tudjalak olvasni legalább benneteket.
Ha láttatok olyat, hogy feltöltés 8, letöltés 63kB, na, nekem olyan van. Csoda, ha elmegy az üzenetem.

Jövök még, ha javul a helyzet.

Samunak boldog névnapot, a többieknek sok puszi,

Annamari
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Cat!

Samunak nagyon boldog Névnapot kívánunk így utólag is.

Megjöttünk Horvátországból és a Balatonról. Szuperül sikerült a nyaralás, majd dobok fel képeket. Szállás is jó volt, csak nem volt normális hely, ahol lehetne sétálgatni biztonságosan, no járda vagy ilyesmi. De azért klassz volt. Voltunk a Paklenica Nemzeti parkban is, itt forgatták anno az NDK-s indián filmeket. A fiúk indián őrületben élnek, indián zenét hallhatunk, persze csak a dél-amerikait....Azt hiszik láttunk indiánt. Annyira nyaggattak minket, hogy hol vannak indiánok, hogy amikor jött két túrázó, Attila mondta nekik, hogy itt van egy indián. Tényleg úgy nézett ki a pasi. Hosszú keskeny haj. Arcra totál olyan volt, mondjuk a ruhája nem. De a fiúk tök boldogok voltak. Én már kitaláltam, hogy farsangkor indiánok lesznek.
A tenger is szuper volt, Vendel karúszóval egyedül úszik, tök bátor, Gergő mondjuk nem, viszont ő hatalmasakat ugrik a molóról a vízbe. Vendel ezt nem meri...Az utat is jól viselték, reggel 1/2 5-kor indultunk. sehol nem volt dugo, a határon is kb. 3 autó állt. Viszont visszafelé, ahol le kell jönni az autópályáról Zágrábnál, ahol fizetni kell, hát ott legalább 1 órát araszoltunk a dugóban. De a legeslegszuperebb, hogy totál szobatiszták lettek. Pl. a dugóban Vendel szólt, hogy pisilnie kell, persze nem tudtnk sehol megállni, mondtam neki, hogy bírja ki. Szegényke már kiabált, hogy nem bírom, de a végén kibirta még + 1 órát. Gergő szintén. Annyi van még, hogy Vendel csak pelusba kakil, de ez egyáltalán nem zavar egyenlőre. Egyébként lehet, hogy azért, mert hajlamos a székrekedésre és ez gátolja. Sokszor kemény a kakija. Gergőnek tök mindegy, hogy wc vagy bili, vagy csak tartjuk a bokornál... mert ilyen is előfordult még nyár közepén, amikor először voltunk a Balcsinál, elfelejtettem bilit vinni, az út széli wc-re meg nem akartam ráültetni, tök ügyin csinálta bokorba is.. :oops:
Ja és az alváshoz még bőségesen kell pelus, nagyon sokat pisilnek alvás közben. Szóval ennek nem tudom mikor jön el az ideje.

Edit!

Jó, hogy túl vagytok a műtéten, reméljük fél év múlva is minden oké lesz.
És tök jól hangzik ez a meló...., kiváncsi vagyok mi lesz.

Na meg az új ovisokra is kiváncs vagyok. De nagyon!!!!!!

Még akartam írni, hogy én ilyenkor augusztus-szeptemberben nagyon allergiás vagyok és sokszor szarul vagyok. A tengernél kutya bajom sem volt, ahogy hazajöttünk és kiszálltunk az utóból balatonon Gergő és én úgy elkezdünk tüsszőgni, aztán nehezen lélegezni. Szörnyű volt. Most már egy picit jobb, itthon, de a balatonnál nagyon nehéz volt. Na meg Gergő köhögni is elkezdett egy kicsit és 3-án meg orrmandula műtét, remélem addigra jól lesz. Most köptetőt kap+homeo bogyót.

Brigi!

Tök jól haladsz, tök ügyi vagy!!!!! Mikorra vagy pontosan kiirva?

Na megyek, mert most itt vagyunk anyuméknál, még jövök!

Kata

Kép
kateduo

Ja még akartam írni, Kiliman! Ugye te szoktál mászni? Nem voltál véletlenül a Paklenica nemzeti parkban? Nagyon sok mászó van és nagyon jó helynek tartják....

Kata

Kép
kateduo

Edit,
Én már nagyon várom :) A múlt évben a lányok már nagyon szerettek volna menni és akkor nagyon sokat meséltem nekik /Janikovszy: Már óvodás vagyok, Varga: Kisbence, Bartos: Anna és Peti, Szepes: PP az óvodában/ Ezeket akkor előttem, esetleg van valami jó könyv amit nem ismerek?
Most valahogy nem érzem rajtuk azt a lelkesedést. A kérdésre a válasz: "inkább itthon akarunk maradni"
A munka és gyerekszállítás megszervezése jelenleg folyamatban.
Dávidnak jobbulást kívánok!

Kép
pramprampram

Edit,
de sajnálom Dávidot!!!!!! :cry:
Nagyon bejön nektek ez az Esztergom!! :lol: :lol: nekem egyedül az nem tetszett ott, h felmetélte a gyerekek talpát a gyerekmedence...
Az ikrekről nem sokat tudok, egyszer beszéltünk telefonon, hogy hogyan csinálják h napi 8 helyett már csak 7 kaját adjanak.. ez jó rég volt!

Pram,
Te mész dolgozni, vagy még otthon leszel egy kicsit? Helybéli oviba mentek?? (ha jól emlékszem mi egy kerületben laktunk, lehet h Cat-ékkel lesz közös az ovitok??)

Kata,
nektek jobbulást!!!! Őrület ez az allergia, körülöttem a munkahelyen mindenki szenved.

Annamari,
üdv itthon!

Kép
nettke

Nettke,
Igen, egy kerületben laktunk :) erről jut eszembe hátha a közelben jártok, egy holnapi program:
http://www.cserepeshaz.hu/index.php?cid ... ts&prid=51
Ovi a körzetes lesz, ami nem azonos a Cat-ék ovijával. Most még minden olyan képlékeny a munkával kapcsolatban és egy kicsit babonás vagyok.

Kép
pramprampram

Pram!
Milyen érdekes!!!Az enyémek májusban még mereven tiltakoztak az óvoda ellen.Oli még sírt is,amikor szóba került.Most meg nagyon várják.(csak így legyen később is).
Ha babonás vagy,ne mesélj róla!De azért ha már tuti lesz,mond el!
Nálatok van beszoktatás?Jártatok már az oviban?Sima vagy vegyes korcsoportos közösségbe mennek a gyerkők?

Nettke!
Kösz!Már jól van a Dávid!!Régen volt ilyen gondunk.Április óta ez az első,a legutóbbi honeos bogyó bejött neki.Remélem, ez csak egy kósza "emlékeztető" volt és nem kezdődik előlről minden.
Mi már nem sokat vagyunk a baba (ahogy a gyerekek hívják) medencében. Állandóan a nagyban vannak,így már nem vágja fel a lábukat a medence alja.Amúgy tényleg bejön Egom,de mi csak hétjözben voltunk még ott.Olyankor pedig egyáltalán nincs tömeg-Ráadásul most is jó idő volt,így ki is tudtunk menni.Így meg duplán jó,mert imádnak hullámfürdőzni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Kata!
Nagyon ügyik vagytok a szobatisztasággal!Idővel a kaki is fog sikerülni a bilibe!
Várjuk a képeket!

Meme!
Ha erre jársz,jelentkezz!Kíváncsi vagyok,mi történt veletek?Kristóf várja már az 5-et?Picurkák?Meló?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Sajnos még mindig nem kicsinyítettem le a képeket.... :oops: Most is anyumnál vagyunk, mert apa szörfözik....Egyedül autóztam be ide, de most tök jó, mert alig van forgalom. Szeptemberben tuti ezer autó lesz.

Autósüléssel kapcsolatban lenne kérdésem. A következő méretek olyanok, hogy csak az autó biztonsági övével lehet bekötni? Most nézegettem...., egy ilyenünk van, még örököltük valahonnan, kipróbáltam, de Vendel simán mozog benne, meg sosincs jó helyen az öv, ha mocorog, szóval nem tetszik, nem jön be. Vagy pedig van az a fajta, ami 36 kg-ig jó. Nektek milyen van. Gondoltam már most elkezdek körülnézni, hogy időben meglegyen, meg szerintem lassan szükség lesz rá.

Kata

Kép
kateduo

Kata!

Nektek most milyen ülésetek van?9-18kg-os?
Ezután van a 9-25kg-ig,ami úgy tudom mind 5pontos biztonsági öves (ezekben még van dönthető is).Aztán már van a 9-36kg,amit már ti is vígan használhattok!!!Ebben van többféle,amiben 5pontos biztonsági öv van (hogy dönthető van-e,azt nem tudom).Ilyen van a Concordnak is,Römerből,Cam-ből is létezik.Nekünk speciel egy olcsóbb árkategóriás van (Peirre Cardin),ennek állítható a fejtámlája (ez nagyon fontos ,de elég sok ilyen ülés tudja ezt is).Ezek kb. 25kg-ig illetve olyan 120cm-ig használhatók kényelmesen 5pontos övvel.Utánna már csak az autó biztonsági övével kötheted be a gyereket (de akkor már az is elég)
Amit te mondasz,az valószínűleg a 15-36kg között használható ülés.Nekünk is van egy ilyen,még anno a Dávidé volt.
Ügyi vagy a vezetéssel!!!! :D

Edit

Kép

Kép
edit73

Kata,
nálunk Sárinak van csak olyan Graco, amit a kocsi saját övével kötünk be. Mert ő magas. Persze tud mozogni benne, éppen ez a jó (vagy nem is annyira :lol: ), de megfogja a balesetnél, épp mint egy felnőttet. A 2 kisebb még a 9-18 kilósat használja, és még jó sztem egy ideig. Ők még nem olyan magasak, hogy a Graco jó lenne nekik, a nyakuknál futna az autó biztonsági öve.
Sztem használd a meglévő ülést, amíg csak bírod!!! Editék Pierre Cardin-je pedig nagyon jó opció az 5pontosra, ha azt szeretnél. Nekem tetszett, mikor láttam. A mienk meg, ha belenőnek, már végleg jó lesz, akár csak ülésmagasítónak is később.

Kép
nettke

Sziasztok,

Megjöttünk mi is Horvátországból :) Nagyon jól éreztük magunkat gyerekek nélkül (bár hiányoztak rendesen), jó volt, hogy nem kellett minden pillanatban figyelni valamire/valakire. Most a totálisan passzív pihenést részesítettük előnyben, négy nap alatt két könyvet olvastam ki :lol: A sátrazás is nagyon bejött, ha kinyitottam a sátroajtót, a tenger egy lépésre volt tőlem. Nagyon király kempingben voltunk, tényleg tengerparti volt a szállásunk.

Kata,

Igen, a férjem ismeri azokat a mászóhelyeket, volt is jónéhányon már ott sziklamászni.
Madj kíváncsi vagyok én is a képekre!

Lilla,

Örülök, hogy jól vagy(tok), és a műtét is jól sikerült. Dávid azóta is rendben? Van látványos változás nála? A barátnőm kisfiát a jövő héten műtik, és be van sz@rva rendesen...

Szobatisztaság: mi ugyanúgy állunk, mint Katáék: napközben mindig szólnak, sőt mennek maguktól a vécére, Ambrus a kakit is a vécébe teszi, Bernát meg kéri a pelenkát. A bölcsiben volt már, hgoy délben sem adtak rájuk pelust, és nem is volt gond. Reggelre azért van pisi a pelusban. De nem izgatom magam, még van rá egy évünk, hogy ágytiszták legyenek. Viszont elég sokat megspórolok a pelenkákon, az tuti :roll:

Kata,

Nekünk ez az ülésünk van: http://www.storchenmuehle.de/index.php?id=325&L=4

Cat,

Boldog névnapot Samunak - így utólag :wink:

Lányok,

Mostmár mindenki itthon van, nem hozunk össze egy csajos talit??!!??!

Detti

KépKép
kiliman

Detti!

4nap 2könyv???Az elmúlt 3évben nem sikerült ennyit olvasnom!Most duplán irigykedem!
Nektek már vannak 15kilósak a fiúk?

Nettke,Kata!
Én a mienket azért is szeretem,mert bár most még 5pontos övvel használjuk,később használható az autó övével is.Most frankón fogja őket akkor is,ha elalszanak!2pozícióba fűzhető az öv (vállnál).Most már a magasabbikban van. Ha ezt kinövik,akkor jön az autó biztonsági öve.Mivel állítható a fejtámla és ahhoz van kapcsolva az övvezető,ezért sose megy az öv a gyerek nyaka előtt.Ez a típusú ülés már jó lesz nekik mindaddig,amíg kötelező az ülés.
Kata!Én ezt a típust ajánlom nektek,ha nem is ezt a márkát választjátok.Bár nekünk a 16.000Ft/db éppen megfelelő volt (főleg amennyit mi használjuk)

Edit

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?