Detti
Mit csináltatok a fiúkkal a szigeten? Irigykedem a 1/4 10-es alvás miatt. Már hiába fárasztjuk őket, mi fáradtabbak vagyunk.
Nettke
Nekem is várják nagyon a bölcsit a fiúk. Bevallom már én is.
Na nekem is ez a bajom a BHRG-vel, hogy csupa otthon lévő anyukának felel csak meg ez a csoportos fejlesztés. Én semmiképpen sem tudom megoldani. Nem találtak a szombati csoportos fejlesztésre HRG oktatót.
EDit
Még nem tudom mit csinálok Olival. Itt a nevelési tanácsadóban van Ayres terápia, oda valószínűleg vinni fogom, és esetleg keresek egy szenzomotoros fejlesztőt magán úton. Az biztos, hogy jó neki ez az irány, csak én sem látom a végét.
Valószínűleg csinálnunk kell iskoláig, és Olinak bejön még majd a logopédia mellé az oviban. Ott semmi más nincs csak logopédia.
Rákérdeztem a BHRG-ben a finommotoros fejlesztésre, mert Olinál az is hadilábon áll, de azt mondták, hogy amíg a nagymozgás összerendezetlen, addig a finommozgásnak nincs sok értelme. Mondjuk én ezzel nem értek egyet, de nem forszírozom, mert egyszerűen nincs időnk rá ezer helyre hordani, na meg szerintem Ő sem bírná.
Az is kérdés bennem, hogy mennyire fejleszthetőek ezek az izomtónus eloszlási zavaros gyerekek, mint Nettkééknél Beni vagy Praméknál Bence, vagy akár mi Olival. Mindenhol ugyanaz a gond. Hol lesz ennek a vége?
Korábban leveleztem egy lánnyal, akinek iskolás hipotón kisfia van. Későn vették észre 5 évesen, onnantól fejlesztették a kisfiút. Nagyon jó tanuló 4,7-4,8-as átlaga van, persze tornából gyenge, de ezt elfogadták a szülők. Viszont vért izzadnak vele a tanulással is. 3-szor annyit kell tanulni vele mint egy nem ilyen problémával élővel, folyton nyüstölni kell.
Pram
Lehet, hogy nem ért annyit Bence fejlesztése mint amennyit nyüstölték szegényt, de legalább neked nem lehet lekiismeret furdalásod, mert mindent megadtatok neki amit lehet.
Én viszont már korábban éreztem, hogy gond van Olival, de ahogy leálltunk a Dévénnyel én hagytam lebeszélni magam, hogy én vagyok túl aggódó, és nem vittem őt sehová. Még a férjem is csak legyintett, hogy rémeket látok semmi baja. Ez mondjuk engem bánt belülről, hogy hagytam magam. Nem biztos, hogy előrébb lennénk vele, de nyugodt lennék.
Edit
Nekem is komoly nevelési gondjaim vannak Olival. Rettentően hisztis. Teljesen kivagyunk a hiszti rohamaitól. Tegnap akkora megahisztit vágott, hogy otthagytam a házban és kimentem, hogy nem érdekel. 10 percig nyomta, gondoltam benézek rá. Tiszta vérben feküdt, mert a hisztitől elindult az orra vére, de nem jött ki csak ordított az ágyon. Az egész feje, haja, arca és az ágy is csurom vér volt. Ijesztően nézett ki. Szóval nála még az ignorálás sem jön be, mert ennyire képes belelovalnia magát. Emellett Ő a hülyeségek kitalálója mint a Ti Olitok, eszement ötletei vannak, Samut is belerángatja, és sajnos erőszakos is. Könnyen eljár a keze, ránk is ránkcsap, ha elkapja a gépszíj.
Csak azért panaszkodtam el, hogy hátha megváltozik, mert ez szokott itt hatni.