Új privát üzeneted érkezett!

Képek:

Kép Megszülettem!!! 2 percesen
Kép Mosakodás
Kép Szemlélődés 20 perces korban
Kép Megkönnyebbülés
Kép Az első este
Kép 2 naposan
Kép Istenem, kérlek adj nekünk egészséget!

Bocsi a sok képért, de nem tudtam választani. :oops: :oops: :oops:

Henus,
Hát igen, a kezdeti szopi.... Egyébként még szerencsés vagyok, mert Simi legalább baromira jól szopizik, Marcival bezzeg szenvedtünk. Tehát inkább így legyen, mert a fájdalom előbb-utóbb megszűnik (bárcsak előbb).

Gtimi,
engem meg az hatott meg most, hogy rám gondoltál! Mindkét Kiscicát ott szültem, és tényleg szuper a szoba, bár most akár egy sima ágyon is szülhettem volna, nem tudtam semmit sem használni. Persze nem baj. :wink:
Ignáthné Évikét szívből tudom ajánlani, tényleg örökösen vidám, és nagyon kedves!!! De fognak itt többet is ajánlani, és mindegyik nagyon jó szülésznő, rosszat nem választhatsz!

Na, felébredt az Ifiúr... Ajjaj, szopi jön... :roll:

Kép
Kép
nircee

Nircee!
Én is szívből gratulálok mégegyszer!
Szép kis legényt hoztál erre a világra. :D Jó kis gyors szülésed volt.
Bulcsúnál nálam azért volt eszméletlen fájdalmas a szopi, mert amikor evett húzódott össze a méhem, és az borzalmasan fájt. A kórházban egyik nap már fájdalomcsillapítót kértem, pedig én teljesen gyógyszerellenes vagyok. Pár nap alatt kezdett enyhűlni a fájdalom, de eltartott még egy kis ideig amíg teljesen megszűnt. :?
Örülök, hogy Marcinak is tetszik Simi! Maradjon is így mindig! :D

Kép
Kép
giga1

Nircee,
micsoda egy husimusika!!! megzabálom!!!! erősödjél, pihengess ha tudsz! sok puszi nektek!
andibab

Nircee, még egyszer gratulálok Simikéhez, annyira szép kisbaba!!Mikor bent voltam a kórházban, láttam a sok csöppséget, hihetetlen, hogy nekünk is lesz nemsokára egy ilyen kis Manónk!!Teljesen elérzékenyültem a képektől. Sajnálom én is, hogy nem találkoztunk. Örülök, hogy már otthon vagytok, és hogy Marci ilyen aranyos. A szopi legeleje eleinte nekem is fájdalmas volt, mikor ráharapott, de el fog ez múlni, meglátod!!!! Gyors regenerálódást, és boldog perceket kívánok nektek!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Nircee!

NAGYON SZÉPEK VAGYTOK!!
Örülök, hogy nem tudtál választani a képek közül :wink:
Férjemmel fülig érő szájjal néztük őket!

Már csak januári kell várnunk és nekünk is lesz egy ilyen kis drágaságunk :D :D :D

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Bár rég jelentkeztem, azért rendszeresen olvasom a fórumot.

Nircee
Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!!!
Hát ez a szüléstörténet tényleg nem volt mindennapi. Remélem mihamarabb helyrejössz te is.
A fájdalmakat a szopinál szerintem nem lehet megúszni. Engem is kiráz a hideg ha visszagondolok rá. Tényleg csak az vígasztaljon, hogy el fog múlni nemsokára!
A képek gyönyörűek! Jó, hogy ennyit feltettél! :)

Én is teszek gyorsan egy pancsizós képet a 2 napos miniszabinkról.

Kép

A kismamiknak kitartás!!!

Most mennem kell!

Sziasztok
Márti
Vendég

Lányok, mennyit kellene 4 naposan ennie egy babának? Elhatároztam, hogy nem mérek, és nem stresszelem magam, de abnormálisnak tűnik, hogy ilyen gyakram eszik Simi: max. 1 órát bír ki (éjjel-nappal!), de van, hogy 15-20 perc múlva már ordít, hogy éhes. Aztán 2x mértem: 20, ill. 30g-ot evett 1-1 alkalommal. Szerintem ez nagyon kevés. Teljesen zombi vagyok, 10-15 perceket tudok aludni, mióta hazajöttem.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nircee, gyönyörűszép a kisfiad, én is örülök a sok képnek.
Nem semmi a szüléstörténeted, eddig amilyen türelmesen várt Simi a megszületéssel, most olyan sietőssé vált számára a világrajövetel.

Sokan írtátok, hogy az elején fájt a szoptatás. Hát én már többször is írtam, de szerintem nagyon fontos a helyes mellretétel, ahogy a babás könyvek is mindig írják. Én erre nagyon ügyeltem, ha nem jól vette Márk a szájába a cicit, akkor kivettem a szájából, és segítettem neki jól ráharapni. Aztán egy-kettőre megtanulta hogyan kell, hisz úgy ő is jobban tud szopizni, és az anyuka sem feszeng szopi közben.
A kórházban a csecsemősök, amúgy nagyon készségesen segítenek, ha megkérik őket.

Tusi, édes a pici lány. Gyere gyakrabban, ha tudsz. Jobban mennek a dolgok Zsófival? Nem olyan akaratos már?

Henus, haláli lehetett Szonja! Úgy röhögtem... :lol: :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee
Gratulálok én is mégegyszer!!!!! Szép kis husi ez a Simi gyerek!! :D

1-2óránként 20-30g szerintem nem kevés. Én megpróbálnám a cumit.... (de vita-lavinát nem szeretnék elindítani..)

Holnap megyünk haza, aztán jövök én is bővebben.

KépKép
tüccs

Nircee, nálunk is az első 2-3 hétben nagyon gyakran (kb. óránként) evett Márk, és elég kicsiket, bár nem mértem, de egy evés 5-10 percig tartott. Aztán egy hónap alatt 1400 grammot hízott.
Amúgy a 30-40 gramm nem olyan kevés, pláne ha ilyen gyakran eszik.
Szerintem be fog állni, de nagy változás ez Siminek a "benti" állapothoz képest, amikor a kaja csak úgy áramlott be a pocijába.
A pocija nem fájhat, mert nálunk még az volt, hogy fájt Márk pocija, sírt, hogy megnyugodjon evett, amitől megint fájt a poci, és így tovább :?

Ja még annyi, hogy 4hónapos koráig 1,5-2 óránként szoptattam Márkot, és csak utána állt be 3órásra az evés.

Sok kitartást, tudom ez az időszak nem könnyű!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból.
Baromi jó időnk volt, napon 44 fokkal. Laura jól bírta az utazást, szinte végig aludt a kocsiban, vagy DVD-t nézett. A tengerből ki sem lehetett szedni, órákig képes volt pancsolni. Az apartmanban csak zuhany volt (elég szűkös) de azt nem bírta, úgyhogy a mosogatóban fürdettük esténként, mert a mosdókagyló is pici volt. Eszméletlen mennyiségű fagyit és jégkrémet pusztított el egy hét alatt, gondolom jól esett Neki a hideg a nagy hőségben. A fején csak Katicáék ittfelejtett kendőjét volt hajlandó elviselni, úgyhogy nagyon jó szolgálatot tett Sárika fejfedője.
Jól elfáradtunk, tegnap szinte egész nap szundiztunk és a TV előtt tespedtünk.

Kép Kép

Nircee gratulálok Simikéhez! Gyönyörű, formás fiúcska.
Lajura is 1-1 1/2 óránként akart enni. Ugyanígy 30-40 miliket szívott be. Megpróbáltuk kihúzni az evések közti időszakot 2 órára, egy idő után sikerült is. A dokinő is ezt javasolta... Nálunk a cumi és a babavíz ivás vált be, bár tudom itt sokan ellenzik.
Kitartást Nektek az első hetekhez!

Megyek bőröndöt kipakolni... Tegnap nem volt hozzá energiám.
Vendég

Sziasztok!
Nircee!
Még egyszer gratulálok nektek és legyen nagyon boldog életetek!
Gyönyörű Simike és hatalmas nagy baba!A cicizéshez kitartást,az első hetek mindég ilyenek!Tényleg arra figyelj,hogy ne csak rágja a bimbót ,mert akkor enni sem eszik(eleget) és a csillagokat fogod látni minden egyes etetésnél!Gondolom ezt te mindet tudod is,ezért bocsi az okoskodásért! :wink: :? :oops: A szülésed tényleg nagyon gyors volt! :!: Nagyon szépek a képek! :wink: :D
Andibab!
Jobbulást nektek!
Pilla!
Örülök,hogy jó időtök volt,gondoltam rátok sokat!Képek nagyon jók!A napszemcsis tetszik a legjobban! :wink: :D
Szantre!
Igazábol Anett rózsaszín ruhát szeretett volna,de a menyasszony kérése volt,hogy mindenki bordó/pezsgő színű ruhában legyen!Köszike a dicsit! :wink: :D
Tusi!
aranyosak vagytok! :wink: :D
Bocsi,hogy nem írok mindenkinek,de nagy gondban vagyok!Tiszta ideg vagyok már ,mert hétfő óta nem jött meg a mensim ,bár teszteltem már egyet ,az negatív lett(pénteken),de azóta sincsen semmi és már parázok rendesen!Ha jövőhéten se jelentkezik a mensim akkor veszek még 1 tesztet.Légyszi most az 1x szurkoljatok nekem! :? :oops: :( :cry: :cry: :cry: :cry:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Hi!

Nircee,
amikor mi voltunk bent a kh-ban, Esztike segített a szobatársamnak cicire tenni a babát - pedig a csajnak már a 4. (!) gyereke volt ő. Azt mondogatta, hogy "hát az elején eddig is fájt, majd most is elmúlik", de rendesen potyogtak szegénynek a könnyei már második nap. Erre Esztike megmutatta neki hogyan kéne szoptatni helyesen, és a csaj akkorát nézett, hogy egyáltalán nem fáj a szoptatás... pedig ő már gyakorlott lehetett egy picit... talán kérd meg a védőnőt, hogy segítsen, hátha....

Pilla,
tök jók a képek, és engem meg esz a sárga irigység... talán jövőre eljutunk mi is valahová... nem lesz eccerű, mert nekem napalgériám van, Roninak meg az ekcémájának nem tesz jót a nap... pedig annyira vágyom már a tengerhez. :oops:
Laja egyre jobban olyan, mint a Te mini-kiadásod. Eszméletlenül hasonlít!! A napszemüveges képet meg akármelyik Hollywood-i sztárgyerekről is készíthették volna! :wink:

Tiop,
most akkor miért kell szurkolni? Az "igen" vagy a "nem"??? :? :wink:

Puszi mindenkinek!
andibab

Tiop, nyugi, lehet, hogy a múltkori fogamzásgátló kavart be, amit végül abbahagytál.

Pilla, de jó volt nektek!!!
Olyan cuki ez a kiscsaj! És milyen jó haja van. A mosogatóban pancsis kép nagyon mókás, képzelem mekkora lehetett akkor a mosdó.. ;)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Megjöttünk, persze vár a pakolás... :(

Tiop
a teszt jelzett volna szerintem. Megbízhatsz benne. Nekem a menses napja előtt már pozitívat jelzett. Szóval szerintem nyugi. :wink:

Andi
ekcémára kifejezetten jó a napsugárzás. Én legalábbis úgy tudom. :roll:

Pilla
örülök, hogy jól sikerült a nyaralás. A mosogatós kép nagyon vicces. :D

Megyek pakolok, már minden dupla annyi ideig tart, mint régen. :(

KépKép
tüccs

Tüccs,
nekem kifejezetten azt mondta a gyermekbőrgyógyászaton a főorvosasszony, hogy "nem kéne sokat napon lennie a gyereknek"... :?
andibab

Helló!

Nircee, már mindenki leírta a magáét a kérdéssel kapcsolatban, így én csak egy mondatot tennék hozzá. VAgy azért cicizik gyakran mert tényleg rosszul kapja be és nem lakik jól egy -egy alkalommal, vagy egyszerűen csak anyázni akar. De az is lehet, hogy valóban ennyit kajol,és nagyon könnyen megemészti. Hogy menniyt "kell" enni ilyen idős korban foglamam sincs, mert nekem a gyerek mérlegen csak a kórházban és a védőnőnél volt. :roll:
Az tény, hogy kb ilyen gyakorisággal evett Szonja is elég sokáig. A 3 óránkéntire csak 4 hós korban szokott át. Szóval kitartás... :wink:
Bocs, 5 mondat lett... :oops: :D
Egyébként nagyon formás baba Simon! :wink: :D Nekem nem nagyon hasonlít egyenlőre Marcira... :roll:

Pilla, hát üdv itthon! LAjura halálos! :wink: Mosogatóban fürdeni!!! Grófkisasszony! :lol: De látszik, hogy élvezte a nyaralást!

Tüccs, nektek is folyamatos nyaralás ez a nyár!!! Irigykedek!! :P
Nem tettél fotókat!!!

Andi, én is azt olvastam az ekcémáról, hogy a napocska jót tesz, csakúgy, mint a sós tengervíz. Ezért van az, hogy nyáron sokkal kevésbé vannak tünetek. Szonja egész télen vakarózott, foltos volt, piros volt. Itattam vele az Aloe gélt. Mióta itt a jó idő semmi. Most nyáron direkt nem vettem gélt. De tudom, hogy télen megint ki fog jönni...

Tiop! Atya gatya! Megértem a rémületed. Én nagyon szorítok, de egyetértek Szantreval, tuti a gyógyszered kavart be! :roll:

thenus

Na itt vagyok megint.

Siófokon voltunk megint, kedden mentünk, ma jöttünk. Klassz volt megint, Dóri is nagyon élvezte, kezd Apás lenni de nagyon. Ennek örülök nagyon, annyira aranyosak együtt. Ja, és már teljesen szépen mondja hogy "Apa". Ez az első szava... :)
Múlt hét hétfőn voltunk dokinál is, a gyerkőcök nagyon szépen fejlődnek, amit érzek is, mert egyre nehezebb a mozgás. Robi ma pont megjegyezte, hogy irtó lassú és körülményes vagyok, inkább szóljak neki, ha kell valami...
A doki felvilágosított, hogy pihenjek többet, mert befektet. Legkésőbb a 32.héten muszáj lesz úgyis, de minden az állapotomtól függ majd. Nagyon nincs kedvem min. 1hónapig bent feküdni, de majd meglátjuk. El sem tudom képzelni, mi lesz itthon, Dóri hogy fogja viselni a dolgot.
Olyan érdekes, mert az első terhesség tényleg maga a "tökéletes" állapot volt, semmi gondom nem volt , élveztem minden pillanatát. Erre most, az ikrekkel, alig várom, hogy vége legyen és még sok van hátra nagyon. Szóval vegyes érzelmek ezek.

Andi
saját tapasztalatból mondom, hogy jó a nap az ekcémára, én gyerekkorom óta szenvedek tőle. Nyáron elmúlik, télen csúnyán előjön. Kicsi voltam, alig vártam a nyarat, hogy szépek legyenek a hajlataim, a kezem. Szóval tegyetek próbát, amíg még lehet.

Teszek pár képet, aztán eldugulok.
Kép Balatonban sétálok Kép csak a Babával mindenhova Kép Dori Kép 23.het pocakja

KépKép
tüccs

Szeretnék kérdezni.
Dóri már szépen épít építőkockából, rajzolgat a varázstáblán, formabedobózik, szóval építő jelleggel játszik. Van ötletetek milyen készségfejlesztő játékot szerezhetnénk neki????

Ja, és mégegy kép..
Kép Apával napszemüvegben

KépKép
tüccs

Tüccs, amiket itt felsoroltál játékokat teljesen jók. Vagy ezen felül szeretnél még valami hasonló építő jellegűt? Az építés azért is nagyon praktikus, mert kevés anyagból fantáziával millió dolgot lehet készíteni, és a gyerekek nagyon élvezik. Egyébként nekünk vannak olyan puzzlejaink amiket könnyű betenni, és meg lehet fogni a figurákat, Szonja nagyon szereti, és jó fejlesztőjáték... :wink:

thenus

a "meg lehet fogni a figurákat" úgy értetttem, van egy kis bütyök a közepükön. :oops:

thenus

Ja, köszi Henus, láttam már ilyen kirakósakat több helyen és nincs is még ilyenünk. Régen kapott a csaj már játékot és most sokat változott is a "játéka" , már más dolgok érdeklik, ezért is szeretnék valami újdonságot neki.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Képzeljétek, megvan a probléma: Simi nem szeret háton/oldalt aludni, csak hason!!! Egyszer próbaképp hasra tettem, és 2 órát aludt egyhuzamban!!! Azóta mindig így fektetem, és mindig 2 órát alszik, utána jó nagyot eszik. :lol: :lol: :lol:

Köszi a javaslatokat cici ügyben, végülis ma már jobb a helyzet, csak a ráharapáskor fáj még, de utána már nem. Bekapni jól kapja be, és én is azonnal elveszem tőle, ha nem jól harap rá. Ma lemértük Őkegyelmét, és 160g-ot hízott a 2 nap alatt! Úgyhogy úgy döntöttem, eleget eszik. :wink:

Tusi, Tiop, Tüccs, Pilla,
nagyon jók a képek!!!!! A csajok kész hölgyek már!!!!!!

Pilla,
üdv itthon! Sajna nem sikerült Titeket megvárni. :D Laja a mosdóban nagggggyon cuki!!!

Tiop,
hűha, nagyon drukkolok!!!! Gondolom azért, hogy NE, ugye?

Ekcéma,
én is a napot és a sós vizet hallottam, mint egyetlen igazi "gyógyszert" rá. :roll:

Tüccs,
akkor talán érdemes lenne megszívlelned a dokid utasítását, és PIHENJ!!!!!!! Gondold el, milyen lenne hónapokat Dóri nélkül, egyedül a kórházban!!!!!!! Kapcsolj vissza eggyel, mindenkinek meg kell értenie, hogy a Tied nem egy sima terhesség!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nóri:
Gratulálok a csodaszép legényhez és jó egészséget kívánok! :) A szopi az elején nálunk is nagyon sűrűn volt, aztán beállt. Szerintem nem lesz semmi gond.

Rég voltam erre, de a leány nem hagy időt semmire. Nem mászik most sem, pedig amint kiderült tud mászni, csak nem akar. Kényelmes a kisasszony. :) Felmászni az ágyra, vagy rám, lemászni az ágyról vagy bármiről, az megy, átmászik akármin, váltott lábbal és váltott kézzel kúszik, feláll és lépeget, egész nap csak állna, táncikál és lépeget, de mászni, na azt nem! :oops: Ja, és egyfolytában csak játszana, egész nap pörög. :) Négykézláb már régóta áll, szóval ez van, tehát beiratkozunk gekko-ba és csütörtökön megyünk. Amikor voltunk állapotfelmérésen, azt mondták, hogy gyönyörűen kúszik és ha nem mennénk, akkor tuti, hogy mászna, mert már csak egy hajszál választja el a mászástól. Na, nem baj, mert ott nagyon sok okos játékot megtanulunk. :)
Ti szoktátok mondani a gyereknek, hogy pakolja vissza a játékokat? Nem is tudtam, hogy már ilyen kis korban is meg tudja tanulni. Ha kérem, odaadja a játékot (ezt nem is tanítottuk neki. :)), ha odaadom, elveszi, de a dobozba nagyon ritkán sikerült betenni. :)

Mindenkinek üdvözletem küldöm, de menni kell, mert a leány nem fér a bőrébe, csak gondoltam, írok nektek, hogy állunk. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Nircee! Így - egyelőre - ismeretlenül is nagyon gratulálok a gyönyörűséghez! :) Az én Gabimmal ugyanez volt: nem sikerült az égnek sem szép nyugodtan aludnia hosszabb időn át, mire rájötünk, hogy csak és kizárólag hason szeret feküdni. Onnantól kezdve minden tökéletesen működött. Nagyon szépen hízik a picur!

Végignéztem a képeket, amiket feltetttetek: mennyi szép kis kölök egy rakáson! :)

Klári
sun74

Sziasztok!
Tüccs!
Nagyon jók a képek,szépek vagytok igazán!A pocid is gyönyörű és a 7 kg szerintem sem sok a te helyzetedben!Köszönöm szépen a biztató szavakat én is bízok nagyon a tesztben,ugyan úgy gondolom mint te,a teszt tuti,hogy jelzett volna már,de akkor miért nem jött még meg??????????? :oops: :? :( Vigyázz magatokra nagyon és tényleg pihenj annyit amennyit csak tudsz,és akkor kihúzod a legvégsőkig!
Henus!
Nagyon remélem,hogy a gyógyszer hatása még,mert múlt hónapban csak 1 napot késett és megvolt rendesen!az is igaz,hogy nem voltunk "élesben"együtt apával,de megeshetett a dolog! :? :oops: :( Neked is köszönöm!
Amdibab!
Egyértelműen a NEM-re kel szurkolni!Három gyerek mellé nem akarok még egyet! :oops: :( :? :( Nagyon nehéz hárommal,pláne ha lenne még egy ,és hát anyagilag is nagyon sok! :oops: :? Tudom,hogy a védekezés nagyon fontos,de nem mindég 100%-os! :roll: :oops: :(
Nircee!
Örülök,hogy megoldódni látszik a gondotok,látod előbb vagy utóbb minden jóra fordul! :wink: :D Egyébként nekem mind a hárman hason szerettek aludni,úgy állítólag nem fáj a pocijuk sem,és vissza is tudják büfizni a felesleget,ha éppen a büfinél nem jön ki!Nálam sokszor volt,hogy csak akkor büfizett ha letettem hasra!Olyankor óvatosan kicseréltem a pelust a feje alól!
Ekcéma!
Nekem volt ekcémám ,amikor Görögben voltunk az 1 hét alatt teljesen eltűnt!amikor pedig hazajöttünk akkor újra jelentkezett!A sós víz és a napocska kifejezetten jó volt neki!Hallottam már arról is,hogy a doki írt papírt,hogy a tengernél töltsön pár hetet a beteg!A sós víz nagyon jó mindenre! :wink:
Piroska!
Én Zsaninak kiskora óta(egész kiskora óta)mondom ,hogy elkel szépen tenni játék után a játékokat,így most ő már sokkal jobban jön segíteni nekem mint a nagyobbak!Ők is jönnek,de Zsani örömmel segít,sőt ha esetleg nem kérem meg akkor mondja,hogy -Nani segít !-Én is pakolok!-

Mindenkinek köszönöm a biztatást és remélem ,hogy ismét NEGATÍV lesz a teszt!Szerdára gondoltam a következő tesztelést!
Tegnap már számoltam is ,mert a teszt a beágyazódás után a három napos terhességet kimutatja már!Mindegy is,majd kiderül!
Bocsi,hogy sokat beszélek most a gondomról,de muszáj kibeszélni magamból!Már eldöntöttem mindent magamban és kezdem nyugtatni magam,ha a legrosszabbra kerülne a sor!Ne ítéljetek el miatta csajok légyszi!Tudom sokan azért küzdenek,hogy legyen én meg esetleg eldobnám,de ha jól belegondolunk........Nagyon sokat őrlődtem,hogy mi lesz ,ha esetleg POZITÍV lesz a teszt,de az eszemre hallgatok!Tudom hibás vagyok ha tényleg POZITÍV,de nem 100%-ban hiszen védekeztünk.Mindegy!Bocsi még egyszer!

Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!

Giga!
Aszem nálad volt,hogy az első teszt NEGATÍV volt és a második POZITÍV?????Ugye rosszul emlékszem!!!!!!!!!!!!!!! :oops: :( :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Helló!

Tiop, ne aggódj ennyire, biztosan minden oké lesz! :wink: És én nem itéllek el egyáltalán, megértem a dilemmádat, de tuti idáig nem fogsz eljutni... :wink:

Piroska, nagyon ügyes már Didri, tegyél majd képeket! Egyébként nem árt ha már időben mondogatjuk a gyereknek, hogy tegye ide-oda, vissza a helyére a játékokat, persze csak ha már meg is érti mindezt. Viszont nekem az a tapasztalatom, hogy ez a készség, és "rendigény " csak 6 éves korra alakul ki igazán. Legalábbis 10 éves pályafutásom alatt, a pakolással, játékeltevéssel voltak a legnagyobb gondok az oviban. Ahhoz kellettek mindig a legfurmányosabb módszerek. :wink: Egyébként Szonjának is a hangulatától függ, mert van mikor magától helyre pakol, és van, hogy határozottan ellenáll. Szerintem erőltetni nem kell feltétlenül, de mondogatni lehet...

Nircee, örülök, hogy megtaláltátok Siminél a megoldást! Érdekes, hogy azt szokták mondani, hogy amíg megvan a köldökcsonk ne nagyon tegyük hasra a babát, de tapasztalat szerint ez őket zavarja a legkevésbé. Sok baba szeret hason aludni. Enyém gyerek naná, hogy ezt sem birta...:? Valahogy ő ódzkodott attól amit a legtöbb gyerek szeret... :? (lsd. babakocsi)

most szaladok, fő a fokhagymakrém levesem...

:P

thenus

Tiop
NYUGI!!!! Nem lesz semmi baj. Ha meg mégis pozitív, akkor majd ráértek akkor foglalkozni a dologgal. Esetleg nem tudsz dokihoz menni a héten vmikor????

KépKép
tüccs

Tiop!
Én is csak azt tudom mondani, hogy nyugi!!! Ezek a tesztek nagyon-nagyon-nagyon ritkán tévednek. Nálam nem volt ilyen, hogy az első negatív, a második pozitív. Legalábbis én nem emlékszem... :oops: :roll: Miért vársz szerdáig? Én tutira nem bírnám ki addig!

Piroska!
Már nagyon hiányoltalak! Tényleg tehetnél fel Didriről képeket! Olyan régen láttuk már! Ügyi a kiscsaj! :wink:

Tüccs!
Nagyon jók a képek. És az a pocak...! Nagyon csini vagy!
PIHENJ sokat-sokat! Nehogy idő előtt be kelljen feküdnöd! Inkább most szaladgálj Dórival kevesebbet, minthogy pár hónapra naponta csak néhány órára lásd esetleg! Mi a helyzet a bébiszitterrel?

Nircee!
Örülök, hogy megoldódott a probléma!

Tusi!
Nagyon kis aranyos Zsófi az úszógumiban!

Pilla!
Tök jó kis képek ezek a lányodról! Fazon abban a napszemcsiben. :wink: :lol:

Kép
Kép
giga1

Tudtam, hogy elfelejtek valamit! :?

Van dm-es kuponfüzetem, és van benne néhány olyan kupon amiket én nem fogok elhasználni. Leírom mik vannak, és ha valakinek esetleg több kellene szívesen elküldöm postán.
-Libero up&go pelus (-250ft)
-Johnson's baby testápoló (-200ft)
-Johnson's baby babaolaj (-150ft)
-Baba könnymentes gyereksampon (-100ft)
-Baba lanolinos testápoló száraz bőrre (-150ft)
-Babylove tápszer (-200ft)
-Weleda bio körömvirág babakrém (-200ft)
-Nivea baby nedves tölrőkendő (-150ft)
-Johnson's baby védőkrém (-130ft)
-Johnson's baby fürdető (-150ft)
-Gabi lanolinos krém vagy finom babapúder (-100ft)
-Avent tanulóüveg szett (-300ft)
-Humana bébivíz (-100ft)
-Manner piskóta (-200ft)
-Domestos folyékony fertőtlenítőszer (-100ft)
-Gabi bababarát mosópor (-300ft)

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Nircee, örülök, hogy megoldódott a probléma, és hogy a szoptatás sem fáj már annyira. Sára is első pillanattól hason szeret aludni. (mai napig hasravágja magát)Marci hogy viseli a változást? Továbbra sincs féltékenység?Milyenek az éjszakák?

Pilla, tiszta jó lehetett nektek! Nagyon jók a képek! Laja fotómodell is lehetne, annyira tud pózolni :lol: Örülök, hogy jól szolgált a kendő :wink:

Tiop, én is azt tudom mondani, hogy nyugi!!!!Amíg nem tudsz biztosat, ne idegeld magad feleslegesen. Szurkolok, hogy az legyen, amit szeretnél!

Tüccs, édes Dóri a képeken. Olyan nagy lány már ő is!!!Tényleg most pihenj többet, mint hogy később baj legyen!

Képzeljétek lányok, végre megvannak a fix nevek. Sáránál is így volt, variáltunk egészen a végéig :oops: Szóval, ha kislány, akkor Anna Boróka, ha kisfiú a csöppöm, akkor nem tudtuk eldönteni, hogy Mátyás, vagy Sámuel legyen. Ezek mellé nem akartunk másik nevet, szóval választani kellett. Mindkettő tetszik nekünk, megkérdeztük Sárikát. Hogy hívják a kistestvéredet, ha fiú lesz? Matyi, vagy Samu. Erre ő :"Matyi nem, Hamu" Így eldőlt a dilemmánk :wink: Az óta is ha valaki megkérdezi, hogy fogják hívni, ha kisfiú lesz, rávágja, hogy Hamu :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Nircee! Simi gyönyörű!!! A 2 perces képen sem tűnik újszülöttnek, annyira kis husi! Nagyon ügyesek voltatok, hogy ilyen gyorsan túl lettetek rajta. Kitartás a szoptatáshoz! Sajnos én ebben nem voltam túl sikeres, úgyhogy tanácsot sem tudok adni.
Tényleg Marci hogy viseli?

Szantre! Nem Zuglóban lakunk, de ahogy írtad, hozzátok elég közel. Amúgy nem kertesházban, hanem egy pici lakóparkban, a Kaisernél (Kerepesi és a Keresztúri út kereszteződésénél).

Tüccs! Hát ez a +7 irigylésre méltó! Én Danival összesen 10 kilót híztam, most meg már 14-nél tartok. Tök kivagyok, de a diéta nem megy úgy, ahogy én azt elterveztem. Neked ki a dokid? Átérzem a nehézkes létet, pedig engem csak egy püföl belülről.
Nagyon édes Dóri is. Tök jó, hogy apás kezd lenni, legalább egy kicsit könnyebb lesz neked.

Pilla! Nagyon jók a képek! Akkor ezek szerint a tengeres megoldás maradt? Nem volt jó a medence? De úgy látom, hogy Laura nagyon élvezte. Te is? Vagy nehéz volt rá vigyázni?

Tiop! Szorítok neked. De érzel is valamit, vagy "csak" késik a menstruációd?

Ichtus! A Mátyás név nagyon szép. Nem tudom miért, de valahogy azt érzem, hogy fiatok lesz. Nincs még semmi jele, hogy ki akarna jönni?

Giga! Andibab! Olyan kíváncsi vagyok, hogy telik egy napotok. Tudod már én is készülök... Ha van időtök, leírnátok nagy vonalakban?

Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Ichtus
Nagyon szép neveket választottatok!!!! Annánk nekünk is lesz.. :lol: Mostmár Te is igazán finisben vagy, nagyon drukkolok!!!

Mali
én nem tiltakozom a kilók ellen, még mindig soványka vagyok... De ezzel nem hergelek itt senkit. :lol:
Lenne hozzád két kérdésem, mint frissen tapasztalt kismama...
Már nem emlékszem a cukorterhelés eredményére mennyit kell várni???? És kora reggel 8óra előtt nyitva van a lenti gyógyszertár? Csak hogy be tudjam szerezni azt a cukros port.

Tiop??????

KépKép
tüccs

Mali, még nem igazán adta jelét a Manó, hogy ki szeretne bújni. Bár már nagyon várjuk. Tegnap voltam nst-n, nem voltak igazán összehúzódásaim. A gyerkőc meg édesen aludt, így mire sikerült felkelteni, és normális eredményt elérni, dupla annyi időbe telt a vizsgálat, mint egyébként...bezzeg otthon, mikor este lefeküdtem, hogy akkor most alszom, a Drágám elkezdett ficánkolni, focizni, igazán jól érezte magát, cseppet sem zavarta, hogy nem hagyja az anyját aludni :wink:
Sokan jósoltak már fiút nekünk :lol: Köztük apuci is :D Na de ahogy ismerem, cseppet sem lesz szomorú, ha megint egy kislánya lesz, aki "uralkodhat" rajta. Csak a nőuralomtól fél :lol: Na, majd meglátjuk, már nem sok idő.... :P

Tüccs, bár nem tőlem kérdezted, de úgy emlékszem, nyolckor nyit a gyógyszertár. Szóval előbb nem nagyon érdemes menned, ha ott akarod megvenni.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Köszi Katica az infot. Szeretnék korán odaérni, mert útálok éhezni reggel. Szerintem majd férjuram megveszi odalent, addig meg sorban állok odafönt. :wink:
Nagyon becsüllek titeket, hogy kibírtátok a kicsi nemének "titkolását". :)

KépKép
tüccs

Ja, Giga te kérdezted a bébiszittert. Ma is volt délelőtt másfél órát, kint voltak Dórival sétálgatni. Pont megfőztem mire visszaértek, de így is segítség volt. Szerencsére Dóri elfogadta őt, szóval eddig minden simán ment. Amúgy egy nyugdíjas hölgy, ovónő és gondozónő volt.

KépKép
tüccs

Csajok,
délután megyek életem első szülői értekezletére Bogi óvodájába... eldobom a hajamat... még csak tegnapelőtt volt, hogy ott nyivákolt a karomban a kórházban... :shock: :wink:
andibab

Tüccs! Én is úgy tudom, hogy 8-kor nyit a gyógyszertár.
Én 7.15-re értem oda a laborba és 8.30-kor vették le a vért, úgy hogy elsőnek behívtak, mert terhelésesre mentem. Úgy tűnt, hogy volt egy kis káosz. Úgyhogy készülj te is, nem biztos, hogy olyan gördülékenyen megy a dolog.

Teljesen kiakadtam a védőnőn tegnap. Mondtam neki, hogy baromira fájnak a csontjaim, erre ő, hogy szedjek magnéziumot meg kalciumot és vasat, mert vérszegény vagyok. Azonnal hozzátette, hogy most van egy hiper-szuper összetételű terhes vitamin, sokkal jobb, mint az Elevit meg a Gravida, váltsam ki azt, az nagyon jó lesz nekem. Én kiváltottam, elolvastam, tényleg minden van benne, kalciumot, magnéziumot és vasat kivéve. Nem vicc. Eddig tök normálisnak tartottam ezt a nőt, de már az utóbbi időkben kezdett feltűnni, hogy egyre szétszórtabb. Azért keserít el, mert nekünk a gyerekorvosunk egy idióta és a védőnő tök sokat segített a doki helyett. De most már benne sem bízhatok.

Jó lenne átmenni a másik dokinőhöz, aki itt rendel, mert sokkal normálisabb, helyettesítésnél volt szerencsénk hozzá, de házon belül ez lehet, hogy nem szerencsés. Már annyit agyaltam ezen, de nem merek lépni, nehogy kárunk származzon belőle. Az egyik gyerek itt, másik ott az meg nem jó.
Na jó kipanaszkodtam magam, bocs.

Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Jaj csajok annyira megkönnyebbültem !Tegnap este volt egy kis véres nyákos folyás,de az abba maradt majd ma délelőtt pedig elkezdtem vérezni!Szép piros a színe és minden pisilésnél sok van a papíron,tehát nem csak vérezgetés,hanem kezd beindulni!Betétet is tettem már be,mert kell,bár még nem indult be teljesen,de görcsölget a hasam is és a derekam is fájdogál!Soha sem volt még ilyen,hogy több mint 1 hetet pontosan 8 napot késsen,mindég 28-29 napra megjött a mensim!Szerintetek akkor megnyugodhatok már??Amikor terhes lettem mind a háromszor teljesen elmaradt a mensim és az első teszt is POZITÍV volt mind a három alkalomnál!Nem vettem tesztet,mert úgy gondolom,hogy most már így felesleges,hiszen megjött és nem csak barnás folyás hanem szép piros!Bocsi lányok de nem tudtam másképpen kifejezni magamat,ne haragudjatok a szókimondásaimért! :oops: :?

andibab!
Én emlékszem amikor először vittem oviba Rolit,én még sírtam is! :oops: Most még izgik a szülőik,de majd később tök nyűg lesz,mert minden egyes szülőin ugyan az lesz a téma!Legalábbis nálunk így van! :? :wink: Jó szórakozást mára! :wink: :D
Katica!
Tetszik a nevetek és ahogy Sárika kiejti az meg még jobban!!! :wink: :D annyira kíváncsi vagyok ,hogy mi lesz a neme a babótoknak! :wink: :D Tippek vannak már???? :roll:
Giga!
akkor nem neked mondtam annak ideén,hogy -EGY TESZT NEM TESZT!!!!!????????? :roll: :? :oops: :?:

Sziasztok!
Még egyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek,hogy öntöttétek belém a lelket és velem voltatok!!!!!!!!!REMÉLEM MOST MÁR MINDEN RENDBEN LESZ!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop
Na végre, én biztos voltam benne, hogy meg fog jönni.
Egyébként nálam is volt már 1hét késés, nem is egyszer. Gyógyszert sose szedtem. Az okát én sem tudtam meg soha. :roll:

Mali
köszi neked is az infot. Fel vagyok készülve lelkileg mindenre.
Szerintem nem gáz dokit váltani, vidd az új dokihoz mindkét gyerkőcöt. Nem hiszem , hogy bárkinek is magyarázkodnod kéne a döntésed miatt. A gyerekek egészsége a legfontosabb.

Andi
szülői értekezlet????? Atyagatya!!!!!!! :shock: Defura!!!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Tiop,
Nagyon örülök, hogy megoldódott a probléma!!! Drukkoltam!

Tüccs,
szép a pocid! Szerintem tök jó a 7 kiló ennyi idősen, ikrekkel! Hihetetlen, hogy már Te is a 23. hétben jársz! :shock: Még csak most ültették be őket!

Katica,
Hű, Te is mindjárt szülsz!!!! Őrület, mennyire szalad az idő! :shock: :shock: :shock: Nagyon szép nevet választottatok! Nekem az UH-os kép alapján lánynak látszik! Hű, én nem bírtam volna ki, hgy ne tudjam meg a nemét, csodállak benneteket érte, hogy kibírtátok!

Piroska,
köszi! Jöhetnél gyakrabban is! Egyébként én is már nagyon korán kértem Marcit, hogy tegye el a játékait, és meg is teszi. Bár nála ez genetikai dolog, Anyu hatványozottan: sosem tanítottam, de magától mindent visszatesz a helyére. Ez sajna néha nem túl jó, mert pl. a szemetet is visszateszi oda, ahol találta, mert annak ott a helye. :roll: Aztán persze mondjuk neki, hogy szemét, akkor fogja, kidobja, na onnan már nem veszi vissza szerencsére. Szóval nála ez kezd mániássá válni, félek is egy kicsit ettől.

Andi,
szülői!!!! Ne is mondd! Megértelek! :shock:

Kérdeztétek, Marcika hogy viszonyul Simihez. Meg kell mondjam, szuperül! Egyrészt állandóan simogatja és puszilgatja, ha elkzd sírni, mondja, hogy "Himi oá", ha meg eszik, akkor "Himi szupp-szupp". Mivel a kanapén pelenkázzuk (még jó, hogy van normális pelenkázószekrényünk :roll: ), így mindent nagyon jól lát, folyton mondogatja, hogy "Himi kukak" (= Siminek kukaca van). És teljesen magától segít, de annyira, hogy aláteszi a pelust, a popsitörlővel kitörli a popsiját, a hintőporral beszórka a köldökét és a popsikrémet is rákeni a popsijára. Persze mindezt a maga módján, pl. 5-6 popsitörlővel, meg csak 1 csíkot húz a krémmel, de mindezt olyan elszántan teszi, mintha Rajta múlna minden. Sosem erőltetek egyébként semmit, egyszerűen amit szeretne csinálni, és nem veszélyes, azt engedem. Ja, utána meg kidobja magától a szemétbe a használt pelust! És mondom, egyszóval nem kértem soha! Az esti fürdetésnél is nagyon hasznos, feláll a wc-tetőre, belekapaszkodik a kiskádba, és onnan nézi végig az eseményt. Ő szórja bele a fürdősót, és ma már vizet is csepegtetett Simi kezére. Egyszóval napról napra jobban közeledik, és mintha élvezné, hogy van valami tennivaló.
Persze azért érzem, hogy a kis lelke azért nem 100%-os, igyekszem is a lehető legtöbbet csak vele lenni, ma is este együtt locsoltuk a kertet, meg utána jól megszeretgettem.
Az éjszakákat is végigalussza, nem ébred fel, pedig Siminek van ám hangja, mikor éhes!
Egyszóval Marci egy tünemény, de nagyon kell rá vigyázni, nehogy elnyomjon magában valamit, és aztán hirtelen kitörjön. Ezért nem is erőltetek semmit a tesóval kapcsolatban. Csak amennyit ő akar.

Az alvással-szopival kapcsolatban akkor kicsit elkiabáltam magam, aznap éjjel is óránként ébredt a Drágám. Majd tegnap megint 2-2 órákat tudtam aludni az etetések között. Szerintem mostanra jutottunk oda, hogy annyi tejem van, és ő is már annyit tud egyszerre szopizni, hogy kibírjon ennyit. Remélem, ma éjjel is elkényeztet, és hagy néhány órát aludni. Egyébként hihetetlen, mennyire jobban szopizik, mint Marci, így tejem is rengeteg van. Még mindig fáj, de már messze nem annyira. Már 2 adagot is le tudtam fagyasztani, egyetlen fejéssel 80ml-nél tartok! Fejni egyébként semmi időm nincs, csak napi 1x, hogy legalább 1x ürüljön ki teljesen a mellem.

Most megyek, jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
nircee

Helló!

Tiop, örülök, hogy örülsz! :wink: Tudtam én, hogy minden ok lesz. :wink:

Mali, szerintem is nyugodtam válts dokit, ha a másikat jobbnak érzed. De azt is tudom, hogy könnyű ezt mondani, megtenni meg dilemma. Mérlegeld a dolgokat, mi szól a dokinő mellett és mi ellene, és ha sokkal több az ellene, válts bátran! De akkkor tényleg vidd mindkét gyereket! NEm akartam okoskodni mert ilyen helyzetekben én sem vagyok ám nagy legény! :oops:

Nircee, pont a múltkor gondolkodtam azon amit Marciról mondál, ahogyan az új helyzethez viszonyul. Nem akartam akkor okoskodni, hogy Marci teljesen normálisan viselkedik. Az hogy úgy tesz mintha nem történt volna semmi- közben pedig óriási változások történtek-egyfajta elhárítás a részéről. Fokozatosan fog megbarátkozni a helyzettel, és az új jövevénnyel, és ahogy olvasom, nagyon ügyesen álltok ti hozzá szülők, főleg te! Semmit sem szabad erőltetni, de nagyon kell vele éreztetni, hogy ő sincs elfeljtve! ÉS nem szabad elfeljteni, hogy ha egy tesó születésekor a nagyobb féltékenységi jeleket mutat (agresszíven esetleg némán) az mindig normális, és egy jó anya-gyerek kapcsolatra utal. Ha ez nem így van akkor ott bibi volt a kapcsolattal. Szóval szerintem nálatok minden a helyén van, és kívánom, hogy ugyanilyen ügyesen kezljétek a további helyzeteket is!
Nircee, bocsi, nem kérdezted a véleményem ezzel kapcsolatban, és nem is akartam tolakodni, csak ez úgy kikívánkozott belőlem. :oops:

JA, Tiop, még azt akartam mondani, hogy az régen rossz, ha minden szülői ugyanarról szól. :? Erről hosszasan tudnék itt értekezni, de most fáradt vagyok hozzá, de egyszer ,majd kibeszéljük ezt is... :wink: :)

Tüccs, gondoltam, hogy a "pótmami" be fog jönni Dórinak. :) Friss nyugdíjas pedagógusoknak pont ilyen meló való... :wink:

thenus

Henus,
egyáltalán nem tolakodtál, sőt!!! Nálunk mindenki egyke, úgyhogy ebben semmi segítségem nincs, így inkább az ösztöneimre próbálok hallgatni. Biztosan sok hibát el fogok követni, de ezek minimálisra csökkentése érdekében igyekszem majd innen segítséget kérni, és igenis jól esik, ha valaki leírja a gondolatait, tapasztalatait! Köszi!
Egyébként biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb lesznek dühkitörések, erre is fel vagyunk készülve a férjemmel. Csak most jól esik, hogy Marci ilyen kezelhető ezekben a nehéz első napokban, bár az is igaz, hogy a Nagyik rengeteget foglalkoznak most vele, és amint írtam, én is igyekszem sokat vele lenni. Emiatt sincs időm szinte semmire, mert mikor Simi végre alszik, akkor Marcizom.

Kép
Kép
nircee

Nircee, annyira jó, hogy Marcika ilyen kedves Simihez, és segítőkész. Én úgy érzem, Sárikával sem lesz gond. Igyekszem majd őt is bevonni mindenbe, amit szeretne, meg majd tudatosan figyelek arra, hogy csak kettesben is legyünk.

Andi, hihetetlenül rohan az idő, Sára is jövőre oviba megy, és még csak most született :shock: Milyen volt a szülői?

Tüccs, szívesen. Mikor mész a vérvételre? Megértelek, én is utáltam ezt az éhezősdit!!! :?

Tiop, örülök, hogy megnyugodtál, drukkoltam én is! :wink:

Tüccs, Nircee, voltak pillanatok, mikor majdnem elkapott a kíváncsiság, és majdnem megkérdeztem, de sikerült megállni. Én igazából már Sárikánál is meglepit szerettem volna, de a férjem nagyon szerette volna tudni. Így Őt megkérdeztük. Most az elejétől úgy indultunk, hogy akkor titok marad. Alig várom már a pillanatot, mikor kibújik, és az orvos megmondja, hogy ki lakott bennem 9 hónapig. (Anna, vagy Samu? :D )
Nagyon sok olyanról hallottam, hogy mondták a gyerkőcöt valaminek, és utolsó pillanatban derült ki, hogy mégsem olyan nemű. Vagy születésnél. A titok csodája mellett ezt is szerettem volna elkerülni, mert szerintem az sokkal rosszabb, hogy x hónapig szólítgatja valahogy az ember, aztán mégis más lesz. Így meg tudom, hogy ott van a Kincsem a pocakomban, és teljesen mindegy, hogy kisfiú, vagy kislány ugyan úgy várom, és bárki lakik is bent, nagyon fogom szeretni. Jó hosszú lettem, bocsi :oops:

Tiop, tippek az egész család felől vannak, mindenki tippelget, mindent :lol: Érdekes, hogy vannak kismamák, akik rögtön "érzik", hogy fiú lesz e, vagy lány, én nem vagyok ilyen típus. Sárikánál sem éreztem. Most meg egyszer ezt gondolom, egyszer azt :wink: A kép alapján egyébként szerintem is kislány, annyira hasonlít a szája Sárikáéra. Máskor meg azt gondolom, hogy kisfiú. Érdekes.

Mali, szerintem is válts dokit, ha nem bízol meg benne teljesen. Akkor soha nem lesz benned nyugalom a felől, hogy jól kezeli e a gyerekeidet. És ez nagyon fontos!! Szerintem hátrányod nem származhat belőle. Max csúnyán fog rád nézni a régi doki, ha összefutottok, de ne érdekeljen!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Hááát, a szülői... Fél 5-től tartott majdnem 3/4 7-ig. Annyit tudnak tökölődni az emberek... És beszédet tartott a fő-fő vezető óvónéni (a két ovi egyesített főnöke), meg a mi ovink vezetője, meg a csoport óvónénije. Szerencsére ő már a gyakorlati dolgokkal foglalkozott, a főnökasszonya hetet-havat összehordott, szerintem sok szülő azt se tudta miről megy a szöveg, kicsit elveszett a pedagógia útvesztőiben. :lol:
Ráadásul úgy indult az egész, hogy jelet kellett választanunk a kölköknek, érkezési sorrendben (Bogié a piros szivecske lett) utána meg egy 5 oldalas kérdőívet kellett kitöltenünk a gyerekről. Olyan zöldségeket is kérdeztek benne, hogy a hajam égnek állt... A legjobb a vége volt, ahol egy fél oldalban :!: ki kellett volna fejteni, hogy én, mint szülő, mit várok el az óvodától. Ja. Persze. :P úgyhogy csak annyit írtam, hogy biztonságban akarom tudni a gyerekemet addig, amíg nincs velem... :wink:

Egyébként nagyon gondoskodónak és felkészültnek tűnt az óvónéni (legalábbis az egyikük, a másik olyan "savanyú" benyomást keltett) és a daduscsajszi is tök jófej. Bogi persze jött velem és rögtön "rendet rakott" a csoportszobában :oops: meg kipróbálta a pici wc-t és a pici mosdókagylót. Első pillantásra tetszett neki.
Az oviban 4 éves kortól viszik a gyerekeket úszni ha igényli a szülő, illetve szokott lenni néptánc meg angol is heti 1x-1x, ha van igény. Majd meglátjuk.
És hogy mennyire kukák a népek: az óvónéni elmondta, hogy meg kell választani egy 3 fős szülői munkaközösségi csoportot, mint képviselőket. És hogy innen addig nem megyünk sehová, míg nem jelentkezik 3 ember. Komolyan mondom, fel se tűnt - merthogy én épp töltögettem ki a papírokat - hogy 10 percig vártak arra, hogy legyen mocorgás. Azért kezdtem el a papírokkal foglalkozni, mert az egyik anyuka azt kezdte ecsetelni, hogy szerinte nagyon fontos lenne, ha kerámiázást tanulnának a gyerekek, ő tudna is agyagot szerezni - az óvónéni persze tök megértően hallgatta végig a drágát :wink: :P Na, mivel ott szerencsétlenkedett a nép, közöltem, hogy majd én vállalom ezt az szmk-s izét, csak haladjunk már mert lemegy a nap és még nincs kész a vacsi. Nagynehezen lett még 2 csaj, akik jelentkeztek... És ennek örömére az egyik jófej apuka indítványozta, hogy akkor szedjem már majd én a csoportpénzt is, úgyis "belefér". Aha. Hát el vagyok bűvölve. :evil: Nem hiszem, hogy évi 3 alkalommal ne férne bele bárkinek, hogy találkozik az óvodavezetéssel... de hagyjuk...

Ja, és valószínűleg nem apa fogja hordani a nagylányt - hiába van az ovi a munkahelyétől 200 méterre - ugyanis úgy néz ki, hogy beiskolázták egy 500 órás intenzív nyelvtanfolyásra, aminek persze nagyon örülünk, mert nehéz bekerülni, de így nekem kell a 2 gyereket elkészíteni reggelente, és hugival visszük az oviba a nagyot... A tanfolyam ugyanis bent van a Hungária krt-on, és reggel fél8-ra ott kell lennie a páromnak minden nap egy fél éven keresztül. És emellett még "nyomja az ipart" a műegyetemen is, mostmár elég volt a halasztgatásaiból, jó lenne, ha végre azt is befejezné már... Vagyis megszívtam... szép műsor lesz reggelente... :roll: Tiop, adhatnál néhány tippet, hogy te hogyan csinálod!

Ichtus,
nagyon izgi, hogy mi lesz a kismanótok! Már nekem is kezdi fúrni az oldalamat. :wink: Én pl. Boginál már 3 hónapos terhesen tudtam, hogy lányom lesz - álmomban "találkoztam" Bogival, és ő megmutatta, "milye van", amikor pedig megszületett, tök úgy nézett rám, mint az álmomban - de őnaccsága várt a 30. hétig, addig nem volt hajlandó úgy fordulni, hogy megláthassa más is. :wink: Pedig apa nagyon tudni akarta... Roninál meg a páromnak volt egyértelmű a dolog: közölte, hogy ő bizony lányt csinált, nem volt hajlandó változtatni a bevált recepten. És Roni a 13. heti uh-n szépen meg is mutatta, hogy ő bizony kislány. :D Teljesen egyértelmű volt, még az avatatlan szemeknek is. :oops:

Bocs, most megyek, szétszedik a lakást a némberek... jó lesz már egy kis nyugi októbertől... :oops: :lol:
andibab

sZIASZTOK!
Köszönöm,hogy velem örültök! :lol: :wink: Mára már egyértelmű,hogy menstruálok! :? :oops: :wink:

Henus!
Én nem úgy értettem,hogy állandóan ugyan arról szól,de álltalában mindég egy a téma,úgy ahogy Andibab leírta,minden év elején arról van szó,hogy ki legyen a szülői munkaközösségben,töltsük ki mindég ugyan azt a papírt,csoportpénz,stb.....karácsony előtt vagyis fél évkor,újra jön az,hogy aki még nem adott be ilyen meg olyan pénzt az pótolja minél hamarabb,mindég elmondják,hogy kérik a szülőket,hogy havonta a tisztasági csomagokat ne felejtsék el beadni,aztán megbeszéljük,hogy hova fognak esetleg elmenni kirándulni,és akkor jön egy két szülő nyálverése(és akkor it bocsi mindenkitől,akit esetleg megsértek),hogy az én gyerekem nem szereti a hagyományos 1 rétegű/illatmentes WC papírt így kér minden szülőt,hogy 3 rétegű/illatosított WC papírt hozzon az oviba,mert ha az övé elfogy akkor mivel fogják kitörölni a popóját a picinek!?Ezektől már csömöröm van!Nem azt mondom,hogy nincsen 1-2 új téma(nem egy visszamaradott oviba járunk ahol senkit nem érdekel semmi).Én már több mint 6 éve járok oviba és bizony azt tapasztalom,hogy minden évben elmondják ugyan azt kicsit mással is körítve!Tudom,hogy elkel mondani mert jönnek újak és nekik még tényleg új az egész helyzet!Én szívesen elmegyek minden szülőire,fel is szoktam szólalni néha,de értelmét nagyon nem látom,mert úgy is az lesz amit a "nagy fejesek"ajánlanak!Valakinek sok pl az 500 ft-csoport pénz fél évre de valakinek a 2000Ft is kevés!Mondjuk ez már más téma!Nekem azért "ugyan az"minden szülői mert én már azért tudom,hogy mi lesz a téma miről is fogunk most éppen beszélgetni!Van persze arról is szó,hogy a gyerekek milyen ügyesek,hogy fejlődnek,de azt mindég külön szokták inkább elmondani!Aztán persze van olyan szülői is amire külön meghívót kapunk mert éppen ballag a gyerkőc és azt kel megbeszélni stb......!
Valószínű,hogy nem jól fejeztem ki magam!???Tudom,hogy te óvónő vagy ,te másképpen látod a dolgokat! :wink: :D
Andibab!
Tanácsot akarsz????Reggel 7 óra előtt keltem Rolit aki negyed 8-kor elindul a suliba!7-kor keltem a lányokat és legkésőbb háromnegyed 8-kor indulunk az oviba!Reggelizni az úton szoktunk,kiflit,pogit stb....Anett az oviban úgy is reggelizik,így mi csak akkor eszünk "normális"reggelit amikor hazaérünk Zsanival!Sajna "normális"reggelizni nincsen időnk,mert időre kel oviba ott lenni!Nem megy gördülékenyen a reggel,de amikor már úton vagyunk akkor már jó!Belefogsz szokni,mert a muszáj az nagy úr!Én 6-kor kelek általában,így van időm kávézni stb.....!Nem tudom,hogy miben segítettem,de én többet nem tudok mondani!Ha esetleg valami kérdésed lenne akkor kérdezz nyugodtan,hátha segíthetek! :wink: Sok sikert a reggelekhez! :wink: :lol:
Egyébként én soha sem vállaltam el a szmk,mert tudom,hogy ők intéznek mindent!Ballagás,évzárók,évnyitók,csoportpénz,karácsony előtti mizéria stb.......!Persze az óvónőkkel együtt,de én megmondtam mindég,hogy engem felejtsenek el,mert én nekem erre nincsen sem energiám sem időm!Erre is születni kel,úgy mint sok minden másra! :wink: :? :oops: :!: Minden évben rám kérdeznek de én nemet mondok! :oops: :?
Tüccs!
Jövőhéten ha elmúlik a mensim akkor elmegyek a dokihoz,hogy nézzen már odabent körül mi a fenétől lehetett ez a 8 napos késés!Lehet,hogy nem talál semmit,de akkor is megnyugszom!Másik gyógyit is akarok íratni,úgyhogy mindenféleképpen megyek dokihoz! :wink: :D

sziasztok!
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Helló!

Tiop, sejtettem, hogy ilyesmikre gondolsz (Mit kell vinni, stb...)amikor azt mondtad minedig ugyanaz megy. Ráadásul ti vegyes csoportba jártok, ahol tényleg folyamatosak az újak, de azt gondolom ezt is ki lehet kerülni, hogy ne untasd a többi szülőt. Az az igazság, hogy a szülői értekezletek nagyrészt nem arról szólnak amiről igazán kellne. Ráadásul a tapasztalat is az, hogy a szülőknek sincs igáénye nagyobb dolgokra, csakhogy mondják el mennyi rajzlap kell, mennyi lesz a csopi pénz, mit kell még vinni, és ott alhat e a gyerek. Bármiféle egyéb lelkizés, vagy pedagógiai fejtegetés csak az agyukra megy. Én kétféle szülőit szoktam tartani, és ha visszamegyek ezt sem így szeretném már. Elmondom, hogy nálunk nagyrészt hogy vannak a szülőik. A székeket körbe rakjuk, és nem úgy hogy óvó néni kelöl beszél, szülők meg mint a gyerekek ülnek és hallgatják. Általában van tea, vagy ha van idő készíteni a gyerekekkel aznap kókuszgolyó akkor az is. Bárki bármikor feláll, és kiszolgálja magát. Az elején én elmondom mi az amiről mindenképp szeretném ha beszélnénk. És ezen felül ha van valakinek olyan mondnadója ami közös, és mindenkire vonatkozik akkor aztis megejtjük. Elmondom, hogy itten most nem fogunk órákig "kaszinózni", éppencsak jó hangulatban megbeszéljük amit kell. Szoktam beszélni a csoport általános hangulatáról, bleszőve gy-két aranyköpést, ezt a szülők nagyon szeretik, és ha közben valakiből netán kibukik egy másik sztori, hát az se tartja magába. :wink: Tulajdonképpn ez egy jó hangulatú beszélgetés a gyerekeinkről, és azok fejlődéséről. Kazán, de komoly dolgokról. Én szoktam egy-két "gyermeklélekteni témát is beszőni, mert nekem az a "gyengém". A csoportpénz, SZMK engem nem érdekelnek eddig ezekből mindig csak a konfliktus volt. Ez az amin tuti változtatni fogok.
Az iskolának annyival könnyebb a helyzete, hogy ott ugye "tétre" megy a dolog, és ott a szülők is érdeklődőbbek, bár ott is az a lényeg, hogy hányas, és mért annyi...Tisztelet a kivételnek, mert azok mindig vannak.
JA és azt akartam még, hogy a beíratós szülői nálunk májusban van, ahol az óvodavezető mond pár szót az óvodáról, mint intézményről, általános dolgokat, bemutatja a leendő kiscsoportos óvó néniket, akik aztán külön külön mondanak pár szót az újaknak. Sajnos mivel ez májusban van még nem lehet pontosan tudni ki melyik csoportba kerül, melyik óvó nénihez. Ez majd az első családlátogatás alkalmával derül csak ki. ( most egyébként hogy Andi leírta az élményeit érdemes lesz ezen nekünk is elgondolkodni, hogy augusztus legyen a beiratósoknak a szülői. :roll:)
Kérdőívek nálunk is vannak, de én ( minőségügyes vagyok) megpróbálok figyelni arra, hogy időnkét változtassunk rajta. A módja sem így van mint Andiéknál. BEíratkozáskor adjuk, (vagy családlátogatáskor) és az első óvodai napon dobják a szülők a kérdőíves dobozba.

NA röviden ennyi. Bocs, ha valakit untattam... :oops:

thenus

Huhuhuhúúú, mennyi elütés!! :oops: :oops: Bocsika! :? :oops:

thenus

Sziasztok!
Henus!
Nálunk is van ám tea,sütike stb... mi is ugyan úgy "körbe üljük" az óvónőt,ezek mind megegyeznek a tiétekkel.Az viszont tetszik,hogy nem csak a "kötelezö"témáról szól a szülőitek!Egyébként amikor még a másik (régi) oviba jártunk (Rolival)ott hasonló volt mint nálatok,ott mindég beszéltünk a gyerkőcökről,hogy ki mit csinált(ami ugye az óvónőnek is nagyon tetszett)Itt az új oviba más az óvónő és más az egész menete is a szülőinek(sajnos akihez írattam annak idején Anettet visszatették a régi óvodába).A suliról amit írtál pontosan úgy van!
Szeretném ha Zsani a te csoportodba járhatna!!!!!! :wink: :D Engem nem untattál!Roli régi óvónénije is olyan volt mint te!!!Legalábbis én így érzem így távolból is!Mindég ha találkozunk meg állunk beszélgetni,össze-vissza puszilja Zsanit!Zsani meg messziről integet neki.jövőre hozzáíratom Zsanit! :wink: :D

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Nemsokára már mi is hozzá fogunk tudni szólni a szülői témához, egyenlőre csak "figyelő" álláspontban vagyunk itt a legtöbben :wink: Hihetetlen csajok, hogy nemrég még a büfi, kaki, hozzátápi volt a téma, most meg már nemsokára az ovi :shock:
Jövőre én is szándékozom Sárát oviba adni. Sokan kérdezik, hogy fog e menni oviba, és mikor igennel válaszolok, csodálkoznak, hogy hát miért, úgy is otthon vagyok. Mintha "szabadulni" akarnék a gyerektől. Pedig tudom, hogy szeretni fogja az ovit, kell akkorra már neki a gyerek társaság, nagyon szereti a gyerekeket. Meg élvezi, ha pezseg körülötte az élet, ha mindig történik valami. 3 éves lesz, nem "kegyetlenségből" fogom oviba adni, hanem azért, hogy jól érezze magát.

Olyan furák ezek a jósló fájások. Sárikával nekem egy darab nem volt előtte, egyből "élesben" ment a dolog, így mindig csodálkoztam, mikor a jósló fájásokról beszéltetek. Ma hajnalban görcsölgettem, de tudtam, hogy ez még nem igazi, de már úgy kezdtem beleélni magam mégis. Aztán egész nap semmi. De hétvégére frontot mondanak :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?