Új privát üzeneted érkezett!

Hűűű de régen írtam én már ide, de olvasgatlak bennetek ám!

Szóval a bölcsödés téma, én nagyon szívesen maradnék itthon Kristóffal 3 évig, de mikor bevállaltuk őt, tudtuk, hogy nem fog menni. Számoltunk, összeadtunk, kivontunk, és megállapítottuk, hogy nem fog menni, de ha összehúzzuk magunkat, akkor legalább 1,5 évig itthon leszek, hiszen, nem a bölcsinek meg ovinak szültem gyereket. Júliusban lejelentkeztünk a bölcsibe, hogy jövő szeptember-október környékén mennénk, de kb kiröhögtek, hogy már most 50-60-as várólista van, a beiratkozás májusban volt, arról lecsúsztunk, és akiket akkor elutasítottak, azok jövőre elsőbbséget fognak élvezni, tehát ha nincs protekció nem jutunk be, tuti. Én speciel baromi felháborítónak tartom ezt, mert miért papol mindenki, hogy a kismamánk túl sokáig vannak otthon, (ighaz ez nálunk tényleg elég egyedi, már amiaz orszégot illeti)nem tudnak visszamenni melózni stb, de arra az okos emberek miért nem gondolnak, hogy van olyan kismama aki menne vissza dolgozni, ( nem minidg csak szídni kell őket) mert beletörödött abba, hogy a gyereket be kell adni bölcsibe, de az sem tud visszamenni, mert egyszerűen bölcsi sincs.

És az ilyenektől miért ne legyen pesszimista az ember? Mert ha most feléljük a tartalékainkat, és szerencséseknek mondhatjuk magunkat amiért van tartalék, de ha az elfogy bizony dolgozni kell, és ha nem tudok visszamenni, akkor miből élünk, ez a bizonytalanság persze, hogy pesszimistává teszi az embert.. És sajnos manapság a megélhetés körül forog nagyon sok minden..

Egyébként köszönjük szépen jól vagyunk, Kristóf belehúzott a mozgásfejlődésbe, pörög-forog minden irányba, hason megfordul a tengelye körül 360 fokban, és nagyon húzogatja a lábát a négykézlábra állásra. Fogacsak neki sincs még, de nagyon szenved már vele, meg is van dagadva neki, patakokban folyik a nyála, remélem hamarosan kibújik végre.

Hadakozok a védőnénivel, aki azt mondja szoktassam le az éjjeli evésről, mert már nincs szüksége rá, honnan tudja ő ezt? :) Mert eddig ha felkelt és nagyon sírt, hát adtam neki enni. Simogassam, de ne vegyem ki az ágyból, ennek örömére tegnap éjjel 2-3-ig ordított, annyira behergele magát, hgy nem tudtam nem kivenni, és láss csodát megnyugodott, visszatettem az ágyba és 10 perc múlva visszaaludt, kaja nélkül. Igy valóban nem kajás a drága, mert utána 1/2 7-ig aludt, de akkor is felébred valamiért. Én meg azért rágom magam, hogy nekem miért nem jön ösztönösen, hogy mit csinljak vele, mikor ennyire ordít, szar anya vagyok.:(( Én meg ettől vagyok kiborulva.

Teszek fel képet is, ha nem bánjátok..

Kép
k.krisztina78

Kép fürcsi
Kép repülőzés
Kép kissé kancsal
Kép néha alszik is

Kép
k.krisztina78

Andi! Bele kell fújni az arcába! Én még úgy csináltam, hogy belefújtam és egyből hűvösebb vízzel megmostam a pofiját. Nálunk bevállt. Mi történt?

Krizsta! Nagyon édes a srácod :wink: NEM VAGY SZAR ANYA!!!!!!!!!!! Én is sokszor vagyok tanácstalan, de akkor beszélgetek Gézuval meg a nővéremmel, no meg írok itt is és akkor bizony megnyugszom valamennyire :)
Éjszakai evésen én is sokat gondolkodom. Kincső is tuti nem éhes, mert ma hajnalban is éppen csak szívott pár kortyot és aludt is. Én is meg fogom próbálni ezt a kiveszem és visszateszem dolgot. Elvileg most is akrtam, de olyan kába voltam, hogy a rutinosan csináltam, amit megszoktam és bizony Kincső is megszokta, mert tudja mi a menet. ahogy az ölembe teszem, már fordítja is a fejét és nagyra nyitja a száját. Na erről hogy szoktassam le? :roll:

Juti! Már megint hol vagy?????
Pár képecske:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 7.6508.jpg[/img] Kép
és egy 1 hónaposan (kicsit megnőtt azóta) :
Kép

Kép
bettó

hoppsz egy képet nem jól illesztettem be :oops:
ez lenne az: Kép

Kép
bettó

Bettó,
Na ez az, nálunk is igy van ez, éjjel kiveszem és tudja, hogy mi jön, nyitja a száját. Állítólagmég le lehet róla szoktatni pár nap alatt, de nekem annyira nincs hozzá lelki erőm, igy is tiszta zizi vagyok mostanában. Elfelejtek mindent, kissé feszült vagyok stb.

Az azért hihetetlen, hogy mekkorák már a gyerekek, mennyire szalad az idő.:(

Ez a kiságyban keresztbe alvás nálunk is megy, én meg frászt kapok,mert épphogy elfér, egyet rúg és totál beveri magát a rácsba, én vissza szoktam óvatosan fordítani ha elaludt.:)

Kép
k.krisztina78

Most én is felhuztam magam, mert az apuka a mi meglatogatasunk helyett inkabb az anyosahoz rohan (kicsi felesege kulfoldon, es le kell jelentkezni anyosnal...) Amikor ezt felrovom neki, akkor meg neki all feljebb, hogy errol szokjak le...

Hát ezt talán Vivi Te tudod megérteni... Nalad a kedves apucinak van uj b.nője? Netán felesége? Vagy miért lépett le? Sikerult megoldani a költözést? És nem vagy gyenge! Sokan a Te helyedben, már összeroppantak volna. A két babóca akkora erőt ad, hogy fát lehet vágni a hátadon! Le a kalappal! Én tudom, hogy kemény az élet egyedül egy picúrral, a kettővel meg duplán... De gondolj arra micsoda szerencsés vagy! Hány nő álmodik ikrekről! És mennyire kevésnek adatik meg! Gondolj erre! S máris mosolyogsz! Amíg egészségesek, addig minden rendben!

Panka

KépKép
pankamama

Annyira kedvesek vagytok!!!!! :D :D :D :D :D

Pankamama: Nincs barátnő. Azért lépett le, mert úri kedve úgy kívánta. Evvan. :wink:

Nem sikerül a költözés, mert a Nagyi folyamatosan megvétózza. :roll: Pedig az ő bútorait vitetném hozzá, amit meg anyu után örököltem, hozatnám ide. De ha szóba kerül, közli, hogy hagyjuk békén, meg ő már úgyis hamarosan meghal, azután majd azt csinálunk amit akarunk. :roll: :? Nem tudom miért viselkedik így. Egy nap majd arra ébred, hogy kopognak a markos legények, hogy jöttek a kanapéért :wink:

Meg igaziból nem tudom, hogy csináljam. Mert: Ezt a szobát, ahol a bútorcsere zajlana, ki kell festeni, meg padlószőnyeget lerakni. Mert nem tudom fölemelni ezeket a bútorokat, hogy a csere előtt kifessek, de a csere után sem tudom helyre rakni őket. Szóval a sorrend még nem fix.

Azt tervezem, hogy amíg a cserével bajlódnak, én gyorsan fölmosok, és letekerem a szőnyeget. Amikor meghozzák a ruhásszekrényt, és a kanapét, nem tetetem teljesen a fal mellé, hogy beférjek és ki tudjak festeni. (persze ezalatt 26 réteg fóliát raknék mindenre, nehogy festékes legyen). AZtán helyretolni meg csak tudom a bútorokat. :wink:

Vagy hülyeség...?
Vendég

Nem hulyeség, az lenne a legokosabb. Mert a festés után már könnyebben helyére tudod tolni a szekrényeket. Szóval sorrend: butorcsere, uj butor középre, uj butor letakar, fest, padloszonyeg letesz, ugy hogy közben a butorok mar emelgetve vannak, mert ugyebar nem tudod az egeszet siman letenni, ha a butorok a szoba közepén vannak...egyik oldalon kitekered, amikor az be van rendesen állitva a sarokban, a butorokat arra az oldalra emelitek, és kitekered a masik oldalon. Aztan padloszonyeg takarolec feltesz, padloszonyegcsik raragaszt, és helyukre tol a szekrenyeket
:):):)
Ha apuci csak ugy lelepett, lehet, hogy egyszercsak visszamenne. Mit tennél?

Panka

KépKép
pankamama

Halihó!

Panka! Szép kis munkaterv :wink: és bizony így a leglogikusabb :)

Kriszta! Komolyan, nem tudom, hogy hogy jó. Lehet az is, hogy egyszer csak már nem fogják igényelni nem? Vagy amig el nem vesszük tőlük addig fogunk ébredni? Sírni éjszaka, hajnalban biztos nem tudnám hagyni. Ma mindenképpen meg fogom próbálni, hogy nem teszem cicire, ugyanis iszonyat sokat evett főzit is fürcsi előtt 1 órával ás sokáig volt cickón is. Kiváncsi leszek, hogy milyen éjszakánk lesz :roll:
Én is vissza szoktam fordítani, de előtte most megörökítettem :wink: Én nem tudom. Vettünk rácsvédőt is, de valahogy nem olyan stabil, mint amilyennek gondoltam :(

Kép
bettó

Panka, Vivi,
nem lehet egyszerű az élet apa nélkül, igaz nálunk sokat nincs itthon, de legalább este segít..

Betto,
Kristóf minidg kitekeri magát úgy, hogy véletlenül se a fejvédőnél legyen, olyat kellett volna venni, ami körbeéri az ágyat, mostmár mindegy, remélem ráébred majd ha már nem fér el, hogy tovább forogjon.:)
Nekem azt mondta a védőnéni, most még egyszerűbb lenne leszoktatni róla, mert később már akartosak és sokkal hangosabban tudtunkra adják ha nem tetszik valami.:) Nem tudom , én is kiváncsi vagyok az éjszakára, elég sírosan aludt el. Jaaa meg vettünk éjjeli fényt neki, bármennyire is elleneztem,kipróbáljuk ezt is, hátha használ. Bármit csak aludjon.:)

Kép
k.krisztina78

Sziasztok!

Ha éjjel Annám nem kapna enni végig ordítaná az éjszakát. Próbáltuk már a vizet, teát ,de nem. Nem tudom így mi lesz, de még mindig bízzok a lehetetlenbe majd egyszer reggel ébredünk :wink: .

KépKép
KépKép
jadika

Jó reggelt!

Hát, elég pocsék éjszakánk volt. Lili 4x kelt (én 24x :? ), az 1 helyett! Nem akart enni, csak úgy...nem a kiságyban lenni, de mindezt félálomban, mindig hanyatt fordul, de vissza nem, és akkor a két lábával egyszerre veri a kiságy matracát, ami alatt ott a légzésfigyu, ami hozzácsapódik a fához, tehát nem semmi hangot ad! Gyakorlatilag vergődik. Mondjuk a sokszori kelésnek az is oka, hogy a ház előtt megint néhány motoros, különféle akrobata mutatváyokkal szórakoztatta a lakosokat, kerek 5 órán keresztül!!!
Ilyenkor a legkevesebb, amit elképzelek, hogy fölveszem a leghegyesebb orrú cipőm, és jól megtisztelem a hátsóját, hogy ne tudjon többet az életben motorra ülni! Szegény anyukájukat sajnálom. Szerintem nem tudják abbahagyni a csuklást!

Én Lilinél úgy csinálom az éjszakát (mert Jázmin többnyire átaussza magától), hogy egyre kevesebb kaját adok neki. Bár cicinél ez nem igazán működik... Most ilyen 50 milinél tartunk, bár akadnak visszaesések.
Vendég

Én úgy szoktam csinálni, hogy azt a cicit kapja meg, amelyikből este evett, így azért nincs annyia tele, meg minidg megpróbálom elvenni. Valamikor fogja elfordul és alszik, valamikor még visszakéri. Most este is felébredt, de szegénynek melege volt, így nem csoga. Nagyon nehéz estére öltöztetni. Mikor leteszem még meleg van, hajnalban hideg, hogyha takarózt teszek rá fél perc múlva nincs rajta, mert megfordul :roll: Ti hogy csináljátok?

Vivien! Nem semmi. Szegényke. :( Jázmin meg úgy is tud aludni? Kis ügyi :)

Kép
bettó

Adri! Ti nem próbáltátok még ki,. hogy fürcsi előtt egy órával, jól bekajálna? Igaz még nálunk sem jött be, de nem adom fel. Hátha jobban aludna majd amikor már hüvibb lesz az idő.

Kép
bettó

Kriszta! Boldog szülinapot a legénynek!

Kép
bettó

Bettó,
Köszönjük szépen!!! Az éjjeli öltözékkel én is mindig gondban vagyok, Kristóf egy bodyban alszik, és egy vékony takaróval van betakarva, amikor hüvösebbre fordul az idő, a redőnyt kicsit lejjebb engedem, igy kevesebb hidebb levegő jut be. Kristóf szerencsére nem forog még éjjel, igy a takaró általában rajta marad.
Viszont fasza éjszakénk volt, mert 1/2 4-5ig hiszti volt. Kezdődött egy sima ébren vagyok nyöszörgéssel, aztán jött a hiszti, majd nagy nehezen visszaaltattuk, csak vizet kapott, és utána aludt 1/2 8-ig. Tehát kaja nélkül kibírta este 9-től reggel 1/2 8-ig. ÉS miután 5-kor visszaaludt annyira éhes nem lehett, mert akkor nem húz még rá ennyit. Eldöntöttük, megpróbáljuk pár napig síratni, hátha elhagyja,az utolsó reménységünk, ha nem megy, akkor majd egyszer elhagyja magától.. Nem jó hallgatni mindenesetre.:(

Kép
k.krisztina78

Kriszta! És akkor annyi ideig nem volt csend? Szegényke :( Nekem is meg kellene próbálni, legalább annyit, hogy kiveszem és vissza. De lehet én is bekészítem a vizet :roll:
Kincsőt hiába takarom be. Ő totál körbejárja az ágyat. Olyan nagy lendülettel fordul, hogy néha felébredünk rá. De volt olyan is, hogy nem ébredtünk fel, csak amikor már sír és meglepődtem, hogy ahol a feje volt, ott a lábát találtam :lol:

Kép
bettó

Sziasztok!

Adri,köszi! :) En is azt tudom amit Betto irt,hogy bele kell fujni az arcaba.Ja,es a hideg vizes arcmosast is mar sokszor hallottam.Volt aki meg azt mondta hogy be kell kapcsolni a hajszaritot,arra is meglepödnek es abbahagyjak a sirast...

Kriszta,boldog szülcsinapot Kristofnak! :) Nagyon helyes,az utolso kepen ahol alszik,tökre ugy nez ki mint Mark. :D

Vivi, vegy egy vadaszpuskat es lövöldözd le öket! :wink: Nalunk szerencsere csend van,igy nyugisan aludhatunk.Senki nem ordit ki rajuk???Vagy nem lehet kihivni a rendörseget?Ez felhaborito!
Göndör lesz ezek szerint a csajok haja?Marknak eddig meg csak akkor göndör ha leizzad. :)

Lau,aranyos a sracod a kutyusokkal.Olyanok mint ket testör. :wink: Szerintem a fogak miatt ne aggodj,nem minden gyereknek jön ki koran.A multkor raadasul azt hallottam hogy akinek kesöbb jön,annak erösebb lesz.Hogy ebböl mi igaz,azt nem tudom.
En is nagyon szeretem az allatokat,de nem kertes hazban lakunk,igy sajnos nincs. :(

Betto,kis cuki Kincsö a nagy hatalmas artatlan szemeivel. :) Hat tenyleg sokat nött... :)
Tenyleg nehez ejszakara öltöztetni,mert este meg meleg van,ejjel meg mar hüvösebb.
Ejszakara en egy vekonyabb pizsit adok ra,de meg igy is van hogy leizzad.Ilyenkor pizsicsere,vagy raadok egy bodyt.

Pilchard,örülök hogy te is vagy neha.Petyus jol van???

Pankamama,te visszafogadnad a volt parod?A felesege nem feltekeny ratok?

Jutival mi lehet?????

Csajok,mi hetfön elutazunk,igy nem leszek ket hetig.

Kép
ami6

Sziasztok!

Betti! Sajna nem tudom tartani az 5x evést mert de. 8-kor, 10-11 között 12-14 között 16, 18-19 között is esznek és fürcsi után is 20-21 között. Mégis Anna kerül fordul kel.
Mondjuk Edina írta hogy Levinek elkezdte hígítani a tápszert éjjel, én is ezzel próbálkozom most, hátha :wink: .

Ami! Köszi.

KépKép
KépKép
jadika

Nálunk olyan nem jó lett az evés. Jázmin, aki eddig ga csak meglátta a cumisüveget, örömtáncot lejtett, most sír és rúgkapál, ha a szájába akarom tenni. Kb.negyed órás hadakozás-kézlefogás-sírás kell, hogy hajlandó legyen elkezdeni enni. :shock: Én a fogára gondolok, mert már fölfelé púposodik az ínye, de nemtom... Kenem dentinoxal, adok homeós bogyót, de semmi.
Éjszaka dettó ez van. Már annyia mocorgott 5.30-kor, hogy muszáj volt enni adni neki, de akor is úgy kellett becsempészni a aszájába, mert kezdett még fél álomban is ellenkezni.
Lili ugyan ez. Örülhetnék, hogy éjszaka nem akar enni, de annyira dobálja magát, hogy csak ez nyugtatja le. Őt is 5.30-kor etettem, csönd is lett utánna.

Szerintetek lehet 2 matrac közé tenni a légzésfigyut? Mert mikor Lili a 2 lábát egyszerre veri a kiságynak, a műanyag légzésfigyelő nekicsapódik a fának, és zeng a lakás. Jázmint is fölkelti amúgy, csak éjszaka nem sír, max dumál- De hagyni szoktam és előbb vagy inkább utóbb visszaalszik.
Vendég

Sziasztok!

Vivi,megvan meg neked az a link amit egyszer betettel,ahol az a gumizsiraf volt???Szeretnek olyat rendelni,es mar nem talalom a linket. :(

Kép
ami6

Bettó,
Tegnap 1,5 órát sírt, ma már "csak" 40 percet. Párom leszögezett az ágyra, hogy ne tudjak bemenni hozzá, 10 percig hagytuk egyfolytában nyűglődni, utána bementem, cumi a szájba és aludt. Viszton ma 20 prcel később is kezdte a sírást, miután visszaaludt 1/2 8-ig megint csend volt. Aztán megkajált és ráhúzot még 1/2 9- 1/2 11-ig. Mi meg aludtunk vele, illetve 10-kor meglepődve ébredtünk, hogy mennyi az idő, és hogy csend van.:)
Reménykedem benne, hogy rövidülneka hisztik, ma már egyébként nem is volt annyira hangos, mondjuk én igy is sírtam vele egy szobával odébb.

Ami
A múltkor te is tettél fél képet Márkról, és én is fedeztem fel hasonlóségot köztük :))

Adri,
Nekem küldtek egy cikket arról, hogy az éjjeli alvás bajok okozója az is lehet, hogy nincs rendszer a gyerek életében. Kicsit elgondolkdtam ezen, és nálunk az évés még csak-csak rendszerben megy, de nálunk is vannak +/- fél óra elcsúszás ,de a napközbeni alvások totál káoszban történnek Lehet tényleg van köze a dolgokhoz? Képtelen vagyok beállytani neki az alvás rendet,mert hol 1,5 órát alszik, hol meg felet, igy persze, hogy nem ugyanakkor fog megint elálmosodni..

Kép
k.krisztina78

Ami: Biztos én voltam? Akartam gumizsiráfot, de nem emlékszem, hogy kaptam linket... :oops: Mindenesetre valaki azt mondta, hogy brendonban lehet kapni.

Új mutatvány! Lilirájött, hogy kutyázás közben fel lehet emelni a kezét!!! :lol: :lol: A lábát már régóta úgy húzogatja-vonogatja, ahogy a mászáshoz kell, de ezt a kezes dolgot csak 2 napja csinálja. Egyenlőre csak tárgyakért nyúl vele, de most már akár mikor elindulhat. Azért remélem megvárja a bútorszállítást :wink:

Ja! Kiderült, hogy a hatalmas 3 ajtós szekrényt nem lehet a liftbe betenni, és szétszedni sem lehet. A 9-en lakom. Hallelúja! Plussz legalább egy tízezer forint, hogy levigyék a lépcsőn. :? Mert ugye emeletenként van a legtöbb helyen meghatározva az ár,én meg a fellegekben lakom.
Vendég

Vivi,akkor lehet hogy Juti rakott fel egy linket.Meg meg is lehetett rendelni,es addig halasztgattam,mig a kedvesem eltüntette azt az oldalt. :( Majd irok Jutinak egy sms-t,hatha meg emlekszik ra.

Kép
ami6

Vivien! Jujj de ügyi!! Kincső mióta négykézlábra áll, azóta nem változott semmit. Viszont, hogyha ültetem, elég sokáig mostmár úgy is marad. Ja és lépegetni is szokott, hogyha lábra állítom. Lehet, hogy ő mégis ki akarja hagyni a mászást? :roll:

Kriszta! Ügyesek vagytok!!!!!!!!! Én is nagyon agyaltam a dolgon hajnalban. Viszont nálunk Géza nem tudná magát kipihenni még hétvégén sem. No és gyűjtöm az erőmet. Ja most is adtatok neki vizet?

Ami! Hová lesz a menet?

Folyt köv később :wink:

Kép
bettó

Betto,Magyarorszagra jövünk. :)

Vivi,közben rakerestem,Egerben talaltam...
A link,gondolom te is erre a cuki zsirafra gondoltal:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =3&whid=37

Kép
ami6

Ja nem is írtam hogy Zalán tegnap felált a járókába. Még nincs leengedve beültettük és az oldalába kapaszkodva felhúzta magát. Mi meg néztük ahelyett, hogy odamentünk volna nehogy kiessen,de mákunk volt mert befelé esett :oops: . Ha ül odaadjuk a 2 kezünket azon is felhúzza magát. Döntöttem komp ügyben, mi veszünk, persze nem egésznap lesznek benne,hanem ha már semmi nem lesz jó nekik legalábbis ez a terv.

KépKép
KépKép
jadika

Kriszta! Mi sem tudunk alvásba rendszert tartani :cry: .

KépKép
KépKép
jadika

Adri! Ez nagyon szuper!! Ügyi a legény! Anna, hogy halad a mozgással?
Mi is fogunk venni kompot. És én is úgy tervezem, ahogy ti.

Nálunk napközben akkor alszik, mikor álmos. Változó. Este viszont valami óra lehet a gyerekben, ami néha késik, vagy siet. Általában vagy úgy van, hogy éjfél környékén, félkor, vagy utána kicsivel, akkor tuti, hogy fél 6- 3/4 6 körül ébred és akkor 7-ig. Vagy hajnal 3 környékén és akkor 6- fél 7-7. Így nem nehéz betartani a hami időt, mert 9-nél hamarabb úgysem éhes :wink:
Úgy döntöttem az éjszakai hamit illetően, hogy várok még egy kicsit. A fürcsi előtt lévő főzi még nem mindig jön be, mert nem mindig olyat kap ami ízlik, és ilyenkor nem erőltetetem. Holnaptól minidg olyat fogok neki adni, amit tuti megeszik. És persze próbálom úgy öltöztetni, hogy jó legyen. Hogyha ez sem fog bejönni, megkérdezem az én védőnőmet is, hogy mi a véleménye, addig Krisztáéknál is meglátom, hogy milyen eredmény lesz. És a végső megoldás, hogyha a védőnő nem mond semmi jót, marad a Kriszta féle módszer. Majd meglátjuk. Azért is lenne jó, hogyha átaludná, mert szept-okt. környékén elvileg készen lesz a galériánk! És végre lesz Kincsőnek ha nem is saját szobája, de egy teljesen elkülönített része. Addigra hátha nem ébredne fel éjszaka :roll: Álom, szép álom! :lol:

Ami! Várod már gondolom :wink:

Kép
bettó

Sógornőmmel dumcsiztunk, Ő lebeszélne a kompról, mikor elhatározom hogy így vagy úgy vki mindig elbizonytalanít. Ő attól fél nehogy rákapjanak és majd nem kúsznak-másznak.

KépKép
KépKép
jadika

Tesóméknál is volt komp és bizony kúszott mászott Lizi. Nem hiszem, hogy kimaradna. Az a lényeg, hogy nem legyenek egész nap benne. Szerintem :oops: :) Amúgy engem is mindig elbizonytalanítottak, de a végén mindig úgy döntötök, hogy veszünk. Holnap szeretném is már hazahozni :D Tipikus Kos. Amit kigondolok, annak már egyből úgy is kell lennie :lol:

Kép
bettó

Adri,nagy taps Zalannak.Nagyon ügyes legeny! :D

Betto,nagyon varom mar :wink:

Komp ügyben en meg nem tudom mi lenne a jo :?

Majd jelentkezem,legyetek jok es vigyazzatok magatokra! :D

Kép
ami6

Sziasztok!

Millió bocsi, hogy nem jelentkeztem, anyuéknál voltunk, és annyira jól éreztük magunkat!

Bettó!

Bocsi, bocsi, bocsi a 20.-a miatt, nem felejtettem el, csak épp szólni felejtettem el, hogy idén mégis kihagyjuk, majd talán jövőre! Mivel nem nagyon szeret sokat utazni Milcsi, így nem akartuk megkockáztatni a hosszú utat. 1-2 órát még alszik a kocsiban, de utána csak a nyűglődés, és messze van Debi, még kicsi hozzá. De nagyon jó lett volna!!!!!!!!!! Helyette voltunk 20-án egy jót kirándulni egy anyuékhoz közeli erdőben egy szép tó mellett, nagyon tetszett neki, aludt is egy jó nagyot a friss levegőn.

Annyi mindent akarok írni!!! Nem is tudom, mivel kezdjem!

Néha olvasgattalak Titeket apu pda-ján, de amit írtam azt sajna nem akarta elküldeni! :(

Vivi!

Én is nagyon megkedveltelek, és szerintem is írjál nyugodtan bármit, ami szép, ami jó, meg ami bosszant, azt is, én is szívesen olvasom! Azt meg én is teljesen megértem, hogy pesszimista vagy, ilyen a természeted, meg ahogy írod, a dolgok sem alakulnak épp rózsásan körülötted! De már írtam, fel a fejjel, gyönyörű lányaid vannak, találd meg bennük a boldogságodat!!!

Adrienn!

Azta! Nagyon ügyes!!! Milcsi is már próbálkozik!
Sírásnál én is csak azt tudom, amit a többiek írtak, hogy bele kell fújni az arcába. Milcsi is néha szokott még így sírni, olyankor fújok, és felveszem megvigasztalom. Akkor is fel szoktam venni, ha épp pelenkázom, nem baj, ha össze is pisil, csak ne sírjon így! De szerencsére ilyen ritkán van! Sőt, szinte nincs is, mert már látom előre, ha nagyon elkezd sírni, mindig felveszem, és akkor megnyugszik.

Ez alatt az egy hét alatt megint rengeteg új dolgot csinál Milcsi! Simán négykézlábra áll, hintázik, és ha nem veszi észre, néha még mászik is, 1-2 lépést, de még nem tűnik tudatosnak, csak annyira el akar érni valamit, hogy ügyesen teszi a kezét és a lábát, és hopp, már mászik is. Lassan már szerintem tudatos is lesz, csak még minidg orra bukik. Ülni is szeret, ha kitámasztjuk, vagy fogjuk, egyedül még eldől. Meg állni is tud, felhúzza magát kisebb-nagyobb segítséggel. És rugózik állva. Minden érdekli, mindent meg akar fogni, mindent be akar vizsgálni. Napi 1-2 kaki van!!!! Délelőtt gyümit kap, késő délután tejpépet, és éjszaka 1,2 alkalommal ébred, de kap teát, és már alszik is. Ha mégsem aludna el, akkor szopi, és már a kezemben elalszik.

Most hogy visszajöttünk Sopronba, letettük a kiságyat, mert annyira mozgékony, féltem, hogy kiesik. Most megint egy hetet voltunk otthon, és amikor visszajöttünk, úgy tetszett neki, mindent megnézett, és vigyorgott azoknak a dolgoknak, amiket felismert-szerintem legalábbis. Például a falon a Micimackóéknak.

Ami!

Igen, az a zsiráf az, én is csak azt tudtam volna írni!!! Kedd-szerda körül küldöm a babát!

Csajok!

Ne haragudjatok, nem készültek még el a babák, pedig dolgoztam velük sokat, de most már csak kézzel tudom varrni, mert ezt már nem lehet géppel, és így nagyon lassan haladok! Igyekszem azért!!!!!!!! Most már csak a sapijukat kell rávarrni, meg a kezüket, és hímezni kell az arcokat, és a neveket! A következő Amijé lesz, mert neki is 26 körülre ígértem! Aztán szépen sorban mindenki!!! Akinek sürgős, jelezze, akkor előrébb veszem!

Nem is tudom, mit akartam még írni!

Na, mára ennyi, holnap folyt. köv.!

NAGYON HIÁNYOZTATOK!!!!!!!

jutiboszi

Te is nagyon hianyoztal Jutikam!!!!!!Olyan jo hogy ujra itt vagy,viszont most meg en lepek le egy idöre.Megkaptad az sms-t???Akkor majd varom a Jutibabat,es küld a cimet is a penz miatt.
Örülök hogy jol ereztetek magatokat!
Mark is ugyanezeket csinalja mint Milcsi. :D Meg meg a kadba az esti pancsinal is ugrandozik,rugozik,meg sem all egy percig sem. :lol:

Na,en mentem,mert reggel meg egy csomo dolgom van indulas elött.
Puszi mindenkinek!

Kép
ami6

Vivi! Szerintem nygodtan beteheted a légzésfigyelőt 2 szivacs közé! Daninak is ez a hobbija amúgy, 2 lábát felemeli és egyszerre rávágja a légzésfigyelőre. Attól félek, mikor krepál be a szerkentyű.

AZ mitől lehet, hogy nyaraláskor Dani ezerrel forgott, mocorgott, mióta hazajöttünk pedig elfelejtette, hogy miket tud már, és ismét nem forog?????

Panka

KépKép
pankamama

Betto,
Nálunk megismétlődött az éjjeli műsor, ez volt a 3. nap, de a 40 percet most is kihúzta. Nálunk is baj, hogy Krisztán igy hosszú távon nem fogja tudni kialudni magát, tehát valamit megint ki kell találni, mert nem tudom Kristóf vajon meddig fogja még ezt játszani. Már 3-kor ébredt, de akkor még visszaaltatta magát 3/4 4-ig, akkor kezdett el nyekeregni, cumi persze nem kellett neki, vizet ugyan ivott, de nem sokat, inkább elkezdett játszani, aztán úgy 5 perc után rájött, hogy hova játszik, sötét van, és elkezdett sírni, bementem, cumi, víz, betakarás, de csak sírt, igy most 13 percig bírtam hallgatni, bementem, cumi be, fejét simiztem, attól csend lett, majd mikor abbahagytam felemelte a kis fejét, megnézte ott vagyok-e még, és aludt, kicsit maradtam még, és pár perc múlva megint megnézte ott vagyok-e, aztán aludt reggel 3/4 8-ig. Azért az bevallom mikor meg-megnézte, hogy ott vagyok-e, akkor nagyon lelkiismeret furdalásom volt. Aztán párommal beszélgettünk, hogy lehet nem igy gondolta a védőnéni,mert ha tudja nagyon jól, hogy úgyis bemegyek és megvígasztalom, akkor azért is fel fog ébredni szerintem, de ahhoz végképp nincs szívem hogy addig hagyjuk sírni mig el nem hallgat magától. Arra jó volt viszont, hogy az éjjeli evést elhagyta, teáról átszokott a vízre, ezért már nekünk megérte.:) Ja és ami a legfontosabb, vissza lehet úgy altatni, hogy nem vesszük ki.

Kép
k.krisztina78

Sziasztok!

Én most azon az állásponton vagyok Milcsivel kapcsolatban, hogy nekem mindegy, hogy hol, és hogyan, csak aludjon!!! Ez úgy szokott zajlani, hogy este mellettem alszik el, utána beteszem a kiságyába. Éjjel ha éjfél előtt ébred, akkor még én is ébren vagyok, kap cicit. Éjfél után már csak gyenge teát kap, és ha attól nem alszik vissza, és nagyon sír, akkor kiveszem, és cici. De ez általában olyan 5 óra körül szokott lenni. És ha akkor én nem alszom el, akkor visszateszem a kiságyába, de ha én is elalszom, akkor együtt alszunk reggelig a nagyágyban. Lehet, hogy nem ez a legjobb módszer, de így mindketten nyugodtabbak vagyunk! Ha esetleg megunnám (amit kizártnak tartok) akkor elkezdem a kiságyhoz való szoktatást! De egyelőre így is jó, mivel nem alszunk apával közös ágyban, így elférünk Milcsivel. Apának fáj a háta ezen az ágyon! :(

Napközben meg ha látom, hogy nyűgös, mert álmos, akkor kicsit játsszunk még, és ha már az se jó, akkor hagyom kicsit nyűglődni, aztán cici, és alszik. De szerencsére nem mindig alszik el cicin, sőt, inkább elfordul, cumi a szájába, ölelés Milcsimanóval, és úgy alszik el. De azt érzi, hogy én is ott fekszem mellette, és ha esetleg megérzi, hogy felkelek, akkor bizony nagy szemekkel néz rám, hogy most meg hova a fenébe megyek. Olyankor megsimizem, és ha nem alszik el, akkor visszafekszem. Így nekem tényleg pár perc az altatás. Régebben volt, hogy fél-1 órát is nyűglődött mellettem, most már megtanulta, ha fekszünk, és cumi van a szánkban, akkor alszunk. Ja, és még a Bóbitát szoktam énekelni, arra alszik el. Bóbita, bóbita álmos..... nagyon tetszik neki (szerintem).

jutiboszi

Ja, ma olvastam, hogy egy 6 hónapos babának már nincs szüksége éjjel evésre, elméletileg a nappali kaja ki kell tartson éjjelre is. Ha mégis éhes éjjel, akkor nappal kell többet adni neki. Én is úgy érzem, hogy nem éhes Milcsi, csak szomjas esetleg, vagy néha még az se, egyszerűen csak felébred, és a szopizás újra álomba ringatja. Ezért elég néha a cumi, ha nem, akkor tea, ha az se, akkor cici. De ciciből se eszik, csak néhány korty, és már alszik is.

jutiboszi

Panka!

Én úgy hallottam, hogy van ilyen, hogy egyszer csak megáll a tanultakban, vagy úgy csinál, mintha elfelejtené, aztán később újra "előveszi" a tanultakat, és tovább is fejleszti. Milcsi így volt az oldalra fordulással. 3 hónapos korában néhány napig ha ágyra tettük szinte végig azon ügyeskedett, hogy oldalra forduljon, aztán utána hetekig meg se próbálta. Aztán egyszercsak megint eszébe jutott, és akkor már nemcsak oldalra fordult, hanem hasra is. Szerintem próbálj hasonló körülményeket csinálni mint a nyaraláskor, pl olyan helyre tedd, ahol a nyaralás alatt is forgolódott. Lehet, hogy hülyeség, nem tudom! :) :oops:

jutiboszi

Lili ma mászott! Szabályosan! :lol:
remélem nem felejti el hetekre! :shock:

Az jutott eszembe, hogy nemsokára mi sem lesz természetesebbb annál, hogy a gyerekein jönnek-mennek, esznek-isznak, stb.
Akkor jönnek az egyéb "gondok". Ovikeresés, fekete pont, érettségi :wink:
Vendég

Juti! Semmi baj, gondoltam, hogy anyudéknál vagytok! Örülök, hogy újra itt vagy! Hm... este. Csak meg kellen próbálnom ezt az ivásos dolgot, csak akkor nem kellene megvárnom, hogy sírás legyen. Ma mindenképpen bekészítem a vizet.

Kriszta! Én amikor Kincsőt a kiságyba szoktattam, mindig bementem hozzá. Én máshogy látom. Éppen azért fog egy idő után megnyugodni, mert tudja, hogy ott vagy, nem hagyod egyedül. Szerintem. Ja és nálunk is volt olyan, hogy csak úgy aludt el, hogyha mellette vagyok, ahogy este nektek Kristóf. Én ennek is örülnék, hogyha így vissza aludna hajnalban :wink:

Vivien! Gratula!!!!!!!!! Nagyon ügyes. :wink:
És bezony minidg lesz valami "gond" :)

Csajok! Mi döntöttünk: Komp! Meg is vettük. Nem egy hiper szuper 10-en ezer forintosat. Újonnan is csak 5eft volt. Szóval tök alap, de a magsságát lehet állítani. Bele is tettük. Tolat itt is, mint a mászásban :lol: És sok ideig tud állni, úgy hogy babrál a játékkal rajta. Nálunk ez a négykézlábas dolog nem akar tovább fejlődni :roll:

Kép
bettó

Játék tárolóban:
Kép
Finom ez a babapiskóta:
Kép
Anyával bírkóztam:
Kép
Máris pakolok:
Kép
Hirtelen ennyi :lol:

Kép
bettó

Szerintem nem aggódj. Majd megtanulja tornaórán :wink:
Jázmin állandóan ledörzsöli a térdét vele, így még melegben is kell adnom rá valami kisgatyót :roll: Meg állandóan kenegetem. Érdekes, mert Lilié nem is piros. Ja, és Lili már nem csak dérdel négykézláb, hanem kinyújtja a lábát, és a talpa van a földön.

Nekünk is van kompunk, ingyen kaptuk, és elég ócskácska. No meg marha nagy. Ha beleültetem valamelyiket, akkor kb a nyakánál van a tálca része. Pedig kb.68 centisek. És nem is értik, hogy most minek raktam őket oda, mikor a földön jobb. Szóval nem használom.
Vendég

Vivien! Nem néztad véletlenül az alján, hogy lehet-e állítani a kompot? Nálunk az űlés szövetén is lehet, meg ahol űl, az elején is úgy lehet összecsukni is. Hátha nálatok es van valahol :wink:

Kép
bettó

Hirtelen válaszoltál is a kérdésemre :lol:
Igen, ilyen szempontból nem aggódok, meg hogyha nagyon koncentrál, néha halad előlre, löki magát, de ennyi. :)

Kép
bettó

Bettó!

Türelem!!! Azért a négykézlábas dolgot se hanyagoljátok, bár gondolom úgyis írtad, hogy csak néha komp. De ebben a korban még csak hasról hátra kellene tudni forogni, meg vissza, a négykézlábazás még később jönne a statisztika szerint, szóval az átlagnál így is előrébb jár Kincső, ne aggódj, fog ő még mászni is, csak bátorítsd!!!! Lehet, hogy most kéne megrendelni azt az ugrálós játékot, hátha az ösztönözné. Milcsit én rengeteget teszem a földre, vagy az ágyra, így nem is tud nagyon mást csinálni, csak mászogatni próbálkozik, pláne azért, mert a játékait is mindig olyan messzire teszem, hogy küzdeni kelljen érte.
Szóval ne add fel!!! Milcsi 2 hete áll ügyesen négykézlábra, és néhány napja megtette az első igazi mászós mozdulatokat is. Kincső is fog!!!

jutiboszi

A komp magasságát lehet állítani, de az ülő része anyagból van, nem merev. Azt meg max följebb varrni lehetne. Mondtam, hogy gagyi :)
Vendég

De tied a laptető :wink:
Vendég

Juti! Már meg van az a játék :wink: Kincső kicsit máshogy játszik vala, irány a szájába :lol:
Persze néha lesz benne, mi is így szoktunk játszani, ahogy ti. Viszont Kincső ebben is másabb, mint Milcsi. Ő hogyha sokáig nem ér el egy játékot, nem küzd egy idő után érte, főleg amikor már a tolatás miatt messzebb került, hanem talál más játékot. Szoktam segiteni, tartom a lábát, meg ilyenek. Nem adjuk fel. No meg mivel tud körbe-körbe forogni ezért sem erőlködik, mert úgy is sok dolgot elér! Majd rájön erre is :D

Kép
bettó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?