Új privát üzeneted érkezett!

sarmon:
Jó hogy a Te dokid így gondolja. Az enyém mindenáron durva gyógyszerekkel próbál tömködni és ijesztget, hogy ez nem jó így. Bár én még csak a 22. hétben, míg Te a 24. hétben jársz..
Azért én nagyon kétségbe vagyok esve. Ez a vérnyomás csökkentő is durva, most hónapokig vérnyomás csökkentőn élni, úgy hogy nekem alapból 90/50. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

bb:
Nem ismerem igazából a háziorvosom, mert nem rég költöztem Csepelre és azóta van ő, összesen 2szer jártam nála a terhességem alatt.. De azért megpróbálom és konzultálok vele, remélem tud ilyenekben is tanácsot adni. Nekem olyan praxiskezdő orvoskának tűnt, de azért hátha..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szep estet mindenkinek!!

Lanyok koszi a ruhatippeket, en is kicsit tanacstalan voltam mibol erdemes venni.
Talaltam egy aruhazat, Baby Planet, ahol 4-500 forintert i s lehet venni aranyos rucikat

Szeretnek kepet csatolni, de mindig csak annyit ir ki hogy hiba tortent. JPG fomatum, 330 kb. Van esetleg otletetek mi lehet a baj?

Musi nagyon koszi a rucikat, nagyon orulok neki :D

Zoldi, en is szivesen jarnek jogara am, Irsz par szot rola? Esetleg priviben ha mst nem erdekel. Pl hol van, vagy ha van internet oldla szivesen megneznem.
Ezt engedi a doki bacsi, a tornaert annyira nem rajongott.

Lanyok libamajat lehet enni? Es kecskesajtot? Most azt olvastam valahol hogy feta, mozarella, es kecskesajt sem ajanlott... en eddig csak a brie es camambert sajtrol tudtam.

Kép
zsiraf8

zsiraf:
Maximum 250kb lehet a feltöltött kép mérete ide, amit Te próbálsz meg feltölteni JPG kép az meg 330kb. Picit kicsinyítened kell rajta.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida meg sztem az se mindegy hogy te az első babódat míg én a 3dikat várom,lehet ezért is aggódik a dokid jobban.De bizzunk benne hogy mindannyian kibirjuk legalább november végéig december elejéig,valahogy. :roll: :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Köszi az infókat lányok, nagyjából én is így gondoltam, de azért jó hogy megerösítettetek benne. Èn is inkább már a 62-es felé orientálódok, de azért pár 56-ost is beszerzek! :lol: :lol:
susy75

Ujabb viccet hoztam :lol: :lol: :lol: :lol:

Két kisbaba beszélgetnek a csecsemő osztályon: "Te kisfiú vagy, vagy kislány?" "Én kislány. És te? " "Én kisfiú." " Úúúú. Te ezt honnan tudod?" "Pszt, ha kimegy a nővérke, megmutatom!" Nővérke térül - fordul, kimegy. A kisfiú felrántja a paplanját: "Idesüss! Kék a zoknim!"

KépKép
KépKép
mush589

Zsiráf. Nagyon szívesen! Máskor is!

Sarmon. Én is nagyon várom! Majd hívlak délelött.

Nekunk van mindenféle méretű rucink 56-os, 62-es még egy pár 50-es is. Örököltük a többségét.
Tegnap kaptam Vera baratnőmtől egy Bridget Jones-s bugyeszt a szülés utánra.(hogy leszorítsa a hasam meg a popóm). Nagyon szexi!!!! :lol: :lol:

A Genesis-t csak ajanlani tudom mindekinek! Késtem egy kicsit, mert eltévedtem, de a néni halál kedves volt. És olyan lelkes volt végig. Komolyan már lelkiismeret furdalásom volt, hogy én nem voltam annyira.
A babakusz szépen produkálta magát, szóval egy szavam se lehet. Mozog Ő, csak még sok helye van.
Adatok:
621g
BPD 5.72
OFD 7.70
HC 21.21
AC 19.72
FL 4.02

Képek :lol: :lol: :lol: Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
mush589

Sarmon!
Nem értem, hogy írtad a baba 2 héttel kisebb méreteit tekintve, de a terhességi hétnek megfelelö. Akkor mihez képest kisebb? :roll: :roll:

Mush!
Nagyon édi fotókat csináltak a kismanódról!! :lol: :lol:
susy75

a kommentár sorrendben:

a lábam a szám elött, be is tudom kapni

szép izmos a combom

nagy a lábam :lol:

elálmosodtam

így fogok puszit dobni az udvarloimnak :)

mondanék valamit...

gondolkodom, tehát vagyok

KépKép
KépKép
mush589

mush:
Nagyon aranyos a pocaklakó!!

Egyébként el sem tudjátok hinni mennyire irigykedek rátok. Olyan jó lehet a gondtalan nem ágyhoz kötött és nem gyógyszeres babavárás. Amikor az a legnagyobb gond, hogy mekkora ruhája legyen a kicsinek vagy merre menjünk a következő hétvégén és nem az hogy most akkor hörgő vagy értágító tablettákkal tömjem magam, ami akár még a babának is árthat.. Kicsit igazságtalannak érzem az életet, azt hiszem nem tettem semmit, amivel ez járna nekem. :( Én is jönni-menni akarok, nem akarok éjszakánként menszifájásokra ébredni, szeretnék nem 3 hónapig erős gyógyszereken élni, amit még magzat nélkül sem vennék be, nem hogy így, hogy pici élet is van bennem.

Bocsi a síránkozásért, de tényleg higyjétek el, ez nagyon rossz, muszáj volt kiírni..

Szép estét, jóéjt!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zöldi! Átadták a helyet a villamoson! :lol: :lol:

Suzy.Köszi!

Aida. Elhiszem, hogy nem könnyű, de találd fel magad és csinálj dolgokat, amiket szeretsz, otthon. Tanulj meg gyöngyöt fűzni, kötni, olvass, nézz tévét.stb. Próbálj meg pozitívabb lenni! A gyógyszerek ügyében meg tényleg csak orvos segíthet. menj el holnap.

KépKép
KépKép
mush589

[quote]z írta:öldi, ha már doktornő lett belőled, mit gondolsz?

Aida! Én azt gondolom, hogy igyá' má' meg egy konyakot vazze, mert be fogsz dilizni!
Igyál mellé kávés kólát csokival, és nyugodtan szedd be azt a méhizom lazítót.

bb! Szivi az infót!
Örülök, hogy már jól van a picifiad!

sarmi! Szerintem se izgulj a méretek miatt. Majd neked adom az 50-es szettet!

Aida! 2 óra 11 perc alatt 10-et esett a vérnyomásod! :lol: Ez a nyugalom jele, nem az idegességé! :wink: Úgyhogy vedd tudomásul, hogy elmúlt minden izgalom, megnyugodtál, és minden rendben van.

Zsiráf! Jógáról holnap, mert már dőlök be az ágyba! Szóljál rám, mert szenilis vagyok!

Aida! Nekem pl már a "babakészítés" is gyófyszerezéssel járt, azóta is naponta injekciózok. két és fél éve szedem/szúrom a gyógyszereket, túl 3 vetélésen, 3 műtéten és kifizetve egy fél autó árát...
[quote]O írta:lyan jó lehet a gondtalan nem ágyhoz kötött és nem gyógyszeres babavárás.
Neked is valamit tenned kell azért, hogy gondtalannak érezd! TESSÉK TÜRELMESEBBNEK LENNI!

Vera! Maaaaargit!

Kép
zölddisznó

Mush: hát nagyon édik ezek a képek! Remélem legközelebb nekünk is csinál ilyent a dokibácsi. Pont a 3. házassági évfordulónkon megyünk, úgyhogy remélem ezt kapjuk ajándékba.
Aida: egyetértek Zöldivel (Cocadokival). Türelem és kitartás, majd mikor a kezedben tartod a kis Noelt ezt mind el fogod felejteni. Próbálj meg egy kicsit a gondolkodásmódodon is változtatni. Pozitív hozzáállás sokat segít, nem szabad a rosszra gondolni!
Vendég

Jó reggelt!

Hogy vagytok kismamik?

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Sajna nagyon gyorsan eltelt a nyaralás.. :( de nagyon jó volt !

Tegnap már voltam dokinál is , bejelentkeztem 4D-s Uh.-ra , oda 25-én megyünk.

Még nem olvastam végig az összes írásotokat, de igy a végén nagyon egyetértek Bocikával..
Aida! tényleg nagyon fontos a pozitiv hozzáállás, mert ha állandóan ezen jár az eszed... tényleg kell az a konyak!! :D

Nekem a méhszájam a terhesség elejétől 2000, most meg már 2100. szóval én sem ilyen eredményre számitottam a dokinál, de ő teljesen megnyugtatott, hogy nehogy ezen agyaljak, mert az nem old meg semmit..
Nem adtak gyógyszereket, nem itélt szigorú ágyban fekvésre, azt mondta élvezzem a terhességet nincs semmi baj..:)

szóval lehet hogy a dolog kulcsa nálad is a dokiban keresendő.. mert ha ő a frászt hozza rád, elhiszem hogy nem könnyű pozitivan gondolkodni.. nem tudsz másik orvost keresni?

Megyek mert holnap lesz a kicsi keresztlányom szülinapja és sütök ezerrel!

Kép
eszterke24

Sziasztok Csajok!
Lassan vége a hétnek, már csak néhány nap és megyünk haza a Balcsiról. :-( Tegnap voltunk a Kis-Balatonnál kirándulni. Persze régen egy kirándulás nem merült ki egy órás sétában, de most csak ennyire futotta tőlem. :-D

Márti!
Örülök, hogy jobban vagy! Te a köhögéssel, én a tüsszögésemmel tartom ébren gyermekem. :-D

Bocika!
Én még sosem ébredtem Zsófira. Olyan persze gyakran előfordul, hogy ébren vagyok hajnalban és akkor ő is mocorog. Ma reggel már Apa is látta a pocim mozgását, ahogy Zsófi rugdalta a hasam. :-D

Bellanitta!
Ha jól emlékszem a pesti expón kb. 1500.- volt a belépőjegy. Voltak babakocsik 150.000.- Ft-tól felfelé, kiságyak 50.000.- Ft-tól felfelé...
:evil:

Nem vesz a dokid mobilt??? Ettől én is aggódnék kicsit! És így hogy tudod utolérni bármilyen ügyben???

Zölddi!
Fenyves alsón vagyunk. (Nem messze tőletek.) Itt van anyósom nyaralója, nyugis, csendes hely. Apa itt nőtt fel, a gyerekünk is itt fog. :-D Ideális kisgyerekes nyaraláshoz.

Susy!
Én csak néhány 56-os rucit veszek, inkább 62-est. Bár nálunk mindenki hosszú baba volt, így nem gondolnám, hogy kéne 56-osnál kisebb ruci.

BB!
Jobbulást kicsi fiadnak! Nagy fiad hány éves, hogy aggódsz a piroslámpás negyed miatt? :-D Hamar el fog telni az a három nap!!!

Zsiráf!
Én csak a Camambertről voltam hajlandó lemondani. Ez nagy áldozatvállalás a részemről. :-D Na de hogy mozarellát sem??? Én azt eszek. A májban valamelyik vitaminból sok van (talán az A, de Zölddi doktornénink ezt biztos jobban tudja :-D ) és amiatt nem szabad.

Mush!
Nagyon helyesek a 4D-s fotók!!!

Aida!
Tényleg sokat segít, ha feltalálod magad!!! Én pl. a nagy jövés-menésben kevésnek érzem az időt arra, hogy igazán utánaolvassak dolgoknak. Pl. hogy kell majd szoptatni, hogyan lehet a baba érzékszerveit játékokkal fejleszteni... ilyen leírásokat ezerszám találsz a neten, olvasgasd őket, hátha hasznos lesz később! És kitartás!!! És mert nem panaszkodunk, azért nekünk sem felhőtlen a babavárás. Persze valószínűleg kisebb problémákkal kell megküzdenünk, mint a folyamatos görcsölés, de azért bennünket is aggasztanak dolgok. Én tudatosan terelem el a figyelmem az ilyenekről, nem tesz jót a babának a folytonos aggódás!

Kép
Kép
lbernuska

Kipihent Eszterke! Miket sütsz?

Berni! Akkor majd néha összeeresztjük a gyerekeket, amíg mi fröccsözni megyünk, apáink közben pácolják a husikat, aztán együtt lemegyünk a partra naplementék nézni... szerinted?

Mozarellát nyugodtan lehet enni, az nem penészes sajt. Sőt! Remek kalciumforrás! Májban tényleg A vitamin van (Berni, írjál be egy ötöst az ellenőrződbe) de egy adagban nincs annyi, hogy túladagolható legyen. Egyszer-egyszer belefér.Régen, amikor nem nagyon voltak kismamabogyók, nyers májkaparékot etettek a kismamikkal vaspótlás miatt.

Apa elment dolgozni, meg átvenni az 1500.- Ft-os ( :lol: ) babakocsinkat. Du. UH! Jeeeee! Utána vissza a Nagyvíz mellé.

Rakok táblákat, pontosítsunk!
Kép
Valaki jelezte még, hogy nem tud jönni sajna, de már nem emlékszem. Help! És aki még nem színes, de már tudja azóta, van-e kuki, vagy nincs, szóljon!
Kérek visszajelzéseket!
Gyűjtő: Margit szigeti bejáró (sorompónál) 4 órakor
Holdudvar kb negyed 5.

Kép
zölddisznó

Megvan az első aranyuuuuuuuunk! Jeeeee!

Kép
zölddisznó

Zöldi!
A lista : csokis muffin, diós-kókuszos kosárka és szedres süti, de abból lehet nem lesz semmi mert időközben vészesen fogy a szeder mennyisége :oops: :lol:
meg vettem vagy 130 db lufit, igy majd a keresztapa sem unatkozik.. :wink:

Kép
eszterke24

Hello csajok
Irigyellek, hogy tudtok találkozni, én is szivesen elmentem volna... Mi tegnap este értünk vissza Magyarországról, Dunaújvárosban voltunk sógórnőméknél. Jó volt, de nagyon hamar eltelt. A szerdai napot teljesen Budapesten töltöttük, voltunk állatkertben, és tűzijátékot nézni a Petőfi hidról. A babóm nem nagyon mozgolódott, ma reggel, amikor kipihenve az út fáradalmait felkeltem, akkor beindult ő is rendesen :wink:
Mush:nagyon aranyos a babád, a miénk nagyon szégyenlős volt, az arca előtt keresztbe rakta a két kezét, onnan elő sem bujt, de a lábaközét már nem tudta eltakarni...

Kép
galzsuzsa

Suzy a méhem fundusa,tehát a felső teteje az,ami megfelel a betöltött 23-dik hetemnek,de a baba méretei kisebbek,21-22hétnek megfelelőek.Nem izgatom magam rajta mert csak 2-3 milliméterek az eltérések ahogy a mamanetes táblázatban néztem.Ez egy csöpp csaj lesz. :lol:
Mush marha jók a babád képei! :wink:
Zöldi köszi a biztatást,tényleg nem aggódok a méretek miatt,lényeg hogy egészséges,és irdatlanul ficánkol! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Eszterke! Nyamííííííííííííííííííííííííííííííííííí Szegény apa!

Zsuzsó! Jól kipihentétek magatokat? Milyen volt az út hazafelé?

Kép
zölddisznó

A pihenéssel nem volt baj, de az út az hosszu volt és fárasztó, nagyon nagy volt a forgalom, és mivelhogy meleg volt, sokat ittam. és ezzel egyenes arányban sokat is pisiltem, úgyhogy mindegyre meg kellett álljunk. De az élmény megérte :)

Kép
galzsuzsa

A pisilés élménye? :wink: :lol:

Kép
zölddisznó

elmentem a NAGZ Vízhez. Hétfőn leszek megint, de lehet, hogy vasárnap este, attól függ mikor érünk haza.

zöldi. jó uhuzást. tuti super lesz! jó utat. ha megkívánsz egy fröccsöt, csak szólj! :lol: :lol: átugrunk.

sarmi. reszkessetek, jövünk!!! :wink:
mindenkinek jó hétvégét! cuppa

KépKép
KépKép
mush589

Indulunk mi is! Csá! További kellemes pénteket!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Mush! Angyali a csajos! Tökéletes képek! Fotogén egy "nőci"! Gratulálok!

Bébic! Elküldtem újra a malust. Nem tudom, hogy miért nem kaptad meg. 14-én küldtem el... Szólj, ha ez sem ment át, akkor rendet teszek! :lol:

Zöldi! Én is megyek a bejárathoz, mert a Holdudvart nem ismerem... 4-kor! Telószám priviben!

Zsuzsa! Gondoltam Rád! Pláne, hogy rossz híreket kaptam nagymamámról. Bíztam benne, hogy még Mo-on lesztek, amikor vidékről visszajövünk, de ez nem jött össze... Akartam küldeni a dédunokáról fotót, hátha jobban lesz... Majd küldök neki levelet! Remélem, nem lesz túl késő! :cry:
Vendég

Ja! És Verzsó! Remélem, hogy minden rendben Veletek! Ha hazaértél, kérjük a beszámolót!!! Vigyázz magatokra!
Vendég

A háziorvos sajnos nem nyugtatott meg jobban, sőőt most már végképp nem tudom mi van..

Tehát fel kellett volna vele iratnom a nőgyógyászom szerint azt a vérnyomás csökkentőt(cordaflex) mivel az nem okoz tachycardiát. El is mentem szépen, csakhogy a háziorvosom kb. "a képembe röhögött", hogy :
"Ilyet kér bármilyen kolléga is? Ezek a gyógyszerek, mint pl. a cordaflex átjut a placentán és ráadásul a baba vérnyomását csökkenti. Én ugyan nem írok fel semmit, ami a babának káros és a hátrányára válhat. Ha nagyon kell szedni bármit is, akkor is a spiropent, de mivel Önnek tachycardiája van csakis kórházi gyógyszer beállítás után.. De én a pihenést, no stressz és a magas magnézium adagot javaslom, ezzel ártunk a legkevesebbet annak a babának."

Na most ehhez szóljak hozzá. Végképp elkeseredtem, most akkor mi is lenne jó annak a babának vagy mi nem. Most nem tudom mit csináljak, hívjam fel az orvosom és mondjam meg, hogy nem kaptam cordaflexet és írja fel ő. Dehát ezek után miután már orvosi felvilágosítás után tudom hogy árt a babának a gyógyszer?! :shock: Vagy mondjam azt, hogy köszönöm szépen én inkább nem szednék semmit, pihenek továbbra is és majd kikötök a kórházba ha a komolyra fordul. Te jó ég! Bele fogok őrülni, az előbb sírógörcsöt kaptam. Tudom a pozitív beállítottság, meg a jó hozzáállás. Én imádom kicsi Noelt és nagyon várom, de úgy érzem, hogy az egyik orvos nem vesz komolyan, a másik meg kísérleti nyúlként kezel engem.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!
Szerintem keress másik nőgyógyászt!!!!!!! Még időben!!!
susy75

Dehát görcsökre másik nőgyógyász is ezeket a gyógyszereket írná fel.. :cry: Alaposan utána olvastam. Bár párom szerint is váltani kéne. De én meg nem hiszem, hogy másikkal jobb lenne.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zöldi!

KUKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIS!

Kép

AIDA: Ha rám hallgatsz keresel magadnak egy normális jó orvost és rábízod magad. Nem a te feladatod, hogy utána olvassál a gyógyszereknek, ez az ő szakmájuk. Keress egy megbízható dokit és hátha akkor jut időd másra is, mint a panaszok, gyógyszerek, hatások háromszögben evezni.
mannababoca

manna:
De most komolyan, hogy bízzak meg bárkiben is amikor az egyik orvos ezt a másik azt mondja.. Sztem így lehetetlen, csak fonalon rángatnak. És nem tudok mit csinálni a háziorvossal ha egyszer nem írja fel a gyógyszert..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: Egy ember kell akiben megbízhatsz, nem gondolhatod komolyan, hogy te majd el tudsz dönteni kérdéseseket az orvosaid helyett.

Szerintem, akár ajánlás alapján, válassz egy másik szülészorvost, dönts okosan, és utána bízz benne.

A szülés folyamata alatt is egyetlen dolgot tehetsz, hogy bízol abban akivel nekimentél a dolgonak.

Én csak annyit látok, hogy halálra idegesíted magad különböző általad és általunk sem megítélhető orvosi kérdéseket, ami már lehet, hogy többet árt a babának, mint maga a panasz.

Kép
mannababoca

Dehát itt most pont arról van szó, hogy két orvos közé szorultam és én elvileg mindkettőben megbízom.. Sztem egyik sem mondd semmit ami nem úgy van. De most akkor ha az egyik azt mondja h bal a másik azt h jobb akkor melyiket válasszam?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ha jól tudom már korábban is voltak problémák, a felírt gyógyszer nem használt, nem bíztál a szülészorvosodban, most meg azt írod, hogy új a háziorvos, azt sem ismered eléggé.

Én látom, hogy két megbízható ember között kellene döntened és nem tudsz ebben a helyzetben.

Kép
mannababoca

Jó, mind1. :( Bocs hogy itt panaszkodtam, amikor az egyik orvos mondott egy gyógyszer amire a másik azt mondta hogy árt a babának. Tényleg ez nem olyan komoly, bocsi!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Már nagyon régóta olvaslak Benneteket, szuper a fórum, nagyon jó összeteartó kis csapat!,úgy érzem most jött el a pillanat, hogy írjak...

Aida: én most vagyok a 24. hétben a második babámat fogom szülni (az első négy éves). A 20. héttől kezdve megrövidült a méhnyakcsatornám, ami az első gyereknél a14. héten történt és Lilla a 39. héten született. Bízom benne, hogy most is hasonlóan fog történni.
Amiatt írok Neked az, az, hogy: az előző terhességemnél a 3. orvosnál szültem, mert vagy velük, vagy a kórházzal voltam elégedetlen. Ennek ellenére a mostani terhességemnél is besétáltam a csapdába, nem a jól bevált szülészorvosomhoz kezdtem el járni, hanem egy másikhoz, akivel nem voltam teljesen megelégedve... Ezért mit csináltam??? A 20. héten (3 hete) felvettem a pléhpofát és visszaballagtam a régihez, aki mosolyogva elvállalt.
Azt gondolom, bár még nem vagyok túl a szülésen jól tettem, mert megynyugodtam, hogy jó kezekben vagyok és Budapest egyik legjobb szülészetén (amit előzőleg is imádtam) fogok szülni,amit az eü. reform után ismét kinyitottak, mert a sok lelkes kismama kiharcolta. Mindezeket azért írom de, mert teljesen egyetértek azokkal a lányokkal akik azt javasolják, hogy válts. Igen, szerintem is ezt kellene tenned, keresni egy olyan orvost, akiben 1000%-ban megbízol és nem tart kételyek között, mivel ennek az időszaknak kell lenni életed legszebb napjai között, amit felesleges aggódásokkal kár elrontani.

Bocs a többiektől, hogy ilyen hosszú voltam!!!
nagy bea

Mush utólagos engedélyével felteszem a ma délután készült közös fotónkat.Enikő drága nagyon aranyos csajszi,és képzeljétek nagyobb pocija van mint nekem! :roll:
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

harivera jobbulást a lábadnak,pócold fel!
Elég tré az időjárás minálunk,fúj a szél ,borús az ég.Legalább kivasalom a ruhákat. :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Hú ráálltam a mérlegre,már két kiló plusszom van.Így nézek ki ma:
Kép
Nézegettem mush babaméreteit aki ugyanannyi idős terhes mint én,érdekes mert az én babám feje ksebb mint az övé,de a combcsontja viszont hosszabb.na akkor nem is izgulok.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

sziasztok lányok.
hirtelen felindultságtol ugy döntöttem hogy csinálok egy kis madártejet..már milyen rég ota kivánom..

én 4kg plussznál járok de ugy érzem mintha 14 lenne.talán azért mert igy is volt rajtam némi felesleg:D:D :oops:

aida:neked kell eldöntened melyik orvosnak hiszel,de szerintem a te esetedben nőgyogyászt kéne váltanod.hisz a háziorvosod is mondta hogy az olyan gyogyszer ami átmegy a babának.akkor nem tul előre láto a puncologusod.nincs lehetőséged másikat keresni?

harivera:jobbulást a praclidnak:D

vettem tegnap turiban egy kismama ruhát,nekem bejön de a páromnak nem tettszik...

na megyek össze dobom a nasit.:d

Kép

Kép
nikianya21

Tegnap miután beszéltem az orvosommal, arra jutottunk, hogy egyelőre szedem a megemelt magnézium adagot és pihenek és ha komolynak érzem a panaszaim, akkor jelentkezzem. Egyébként nem érzem úgy, hogy váltanom kéne, nem tökéletes orvos, zavar pl. hogy sokszor nem veszi fel a telefont, de alapjában véve nem vele van a baj.. Azt hiszem a baj bennem keresendő. Az hogy egy olyan gyógyszert mondott, amit terhesség idején nem ajánlanak, más. Először ugye felírta a spiropent-et amit azért nem egy kismama szedett már. Mivel panaszkodtam ezért ajánlotta a másikat, amit szintén szedtek már mindenféle komplikációk nélkül kismamák. Ő azt mondta ez a lehető leghatásosabb. És igazából én megbízok benne. De valahol mélyen érzem, hogy nincs szükségem ezekre az erős gyógyszerekre. Ha kinyílna a méhszáj vagy olyan görcsöm lenne, amit már nem bírnék, akkor bevenném. Akkor meg kell álítani a folyamatot. De az én keményedéseim, görcseim egyelőre csak a méhszáj megrövidülését okozták és szerintem több közük van a stresszhez és kis súlyomhoz, mint az egészségemhez. Rászántam magam. Keresgéltem a pesti kineziológusok között. Már találtam is olyat, aki elvállal. Ki tudja lehet ez fog segíteni. Ha a lelkemet is ápoltatom. És ha mégsem lenne elég még mindig dönthetek az erős gyógyszerek mellett. Ha pedig késő lenne, akkor majd megküzdök a saját lelkiismeretemmel, hogy már pedig ezt megtehettem volna. De nem lesz késő, mert tudni fogom mikor jött el az ideje, hogy váltsak vagy másképp gondoljam a dolgokat. Az orvosom egyszer sem ijesztgetett feleslegesen, szerintem aki ijesztget engem az saját magam vagyok a sok rémtörténettel amit olvasok.

Az az orvos aki akkoriban vizsgált, amikor a sajátom külföldön volt nagyon kedves és lelkiismeretes. Mindig elérhető telefonon. Még hétvégén is. Ha egyszer mégis váltanék azt hiszem őt választanám. Sőt ha mégsem váltok, de szüléskor nem fogom elérni a saját orvosom, őt fogom hívni. És ő segíteni fog. Tudom.

Tegnap a háziorvosom azt mondta, hogy csak saját körzeti kórházban szülhet az ember lánya. Erről mit tudtok? Mert hogy én körzetileg a Jahn Ferencbe tartozom. De mintha ez már nagyon nem élni.. Itt szinte senki nem szül a körzeti kórházba. Vagy igen?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida! Azt a gyógyszert fenyegető koraszülés elkerülésére írják fel. Minek az neked? Most őszintén, mennyi magnéziumot szedsz?

Manna! Zöldi nem kisis! :lol: :wink:

Üdv Bea! Melyik Bp. egyik legjobb szülészete?

Vera! Kenegesd csak, az jó rá. Nekem már olyan a bal lábam, mint egy vízrajzi térkép.

Niki! Milyen lett a madártejed! Apropó! Van valakinek még rajtam livül előteje?

[quote]c írta:sak saját körzeti kórházban szülhet az ember lánya
Aida! Ez nem igaz! Ha mentővel mész, akkor pl az ügyeletes kórházba szállítanak. Ha van fogadott orvosod, írhat papírt mentőknek (kiskönyvbe), hogy az ő kórházába szállítson...

Kép
zölddisznó

Csajok! Eddig 5-en jeleztek vissza, hogy jönnek talira! :twisted:

Kép
zölddisznó

zöldi:
Igen jól tudod, fenyegető vetélésre írják a spiropent és cordaflex gyógyszereket is kismamáknak. Nekem azért adta az orvos, mert sokat keményedik a pocakom meg előfordult már menstruációs fájás is és hát ugye a méhnyak megrövidült. Meg UH-n minimális tölcséresedést látott. Ezeket együttvéve szerette volna megállítani valamivel a keményedéseket. De ahogy élménybeszámolót tartottam, egyelőre maradtunk a magnézium+pihenésnél.

Magnéziumból jelenleg napi 1500 mg a bevitelem, 4 napja. Most jobb is már pár napja, fájdalmaim egyáltalán nincsenek mióta ennyi magnéziumot szedek, keményedés előfordul, de nem vészes. Éjjel feszülgetett sokat a pocim meg miután beebédeltem. Nem konkrét keményedés, mert azt felismerem hanem az egész hasfalam feszült, mintha ki akarna szakadni.

Ha esetleg baj lesz a méhszájammal, akkor tényleg neki rúgaszkodunk az erősebb gyógyszereknek.

Én sajnos nem tudok menni a talira, mivel az orvos maximum 5 perc sétát engedélyezett és azt is csak a közeli parkba, így most ide vagyok kötve, azt mondta szépen maradjak otthon.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?