Új privát üzeneted érkezett!

Manka - nálunk is többnyire kézben altatás van, vagy cicin. Reggel ill. napközben előfordul, hogy leteszem a járókába, amit megkommentál, de egy idő után a kiáltozása elhalkul, és beuntatja magát, elalszik. Valahogy ettől azért mégsem érzem jól magam, mert olyan érzésem van, mintha cserben hagytam volna, mert nem mentem oda hozzá, amikor hívott. Persze ha odamennék, akkor viszont nem aludna. Messziről figyelem, és látom, hogy elmered, néz a semmibe, majd elalszik. Ez azért nekem nem túl jó érzés, bár tudom, hogy meg kéne tanulnia magától aludni. Sírva elaludni még nem hagytuk, bár ez a kiabálós-hívogatós is olyasmi talán. Engem is érdekel mások véleménye és módszerei. Az is, hogy hány hónapos korban mi vált be, mert én még túl kicsinek érzem Mátét az önállósághoz. :cry:

Kép
Kép
szfgabi

Manka
Az első 2 nap volt kicsit megterhelő, kizökkentünk a megszokott kerékvágásból, semmi nem olyan volt, mint otthon. Vittünk neki sok játékot, legalább az a megszokott volt neki. Kristóf textil pelussal alszik, azt öleli, azt is vittük, és van egy utazó ágyunk, amit még itthon felállítottunk és napközben párszor beletettem, hogy szokja. Bár nem a kiságyába aludt, de mégis ismerős volt neki. A sétálások nagyon tetszettek neki, nagyokat aludt.
Már eszünk főzelékeket is, így a kajcsival sem volt gond, nincs idáig olyan étel, amit meg ne enne. Még a spenót is favorit. :)
Ami talán kicsit nehezebb volt, hogy városnézés közben nehezebben aludt el, vagy ha a parton voltunk, de azért sikerült.

szfgabi
Hát sajna, vagy nem sajna nálunk is az ölben altatás megy, és a legjobb, hogy csak nekem megy, senki másnak. Még apa is csak nagyritkán tudja elaltatni. Egyszerűen képtelen elaludni magától. Nem tudom, hogy fogunk leszokni erről.
Itthon vannak apa testvéréek Német o.- ból. osztotta is nekem tegnap az észt, hogy úr isten nem gondolom komolyan, hogy ölben altatom. :evil:
Ő leteszi a gyereket és alszik. 4 hónap van Kristóf és az ő kisfia között. Ez van, ölben alszunk és kész.

Kép
Kép
susytunder

Ildi!

Jó, hogy jöttél, már nagyon hiányoltalak!
Sajnos nincs ötletem. Adél eszerint igazi kis kézbe-baba, a barátnőm kisfia is ilyen, bár ő eleinte nem igényelte a kézben dajkálást, csak most, olyan 5 hónapos kora körül kezdte és folyamatosan sír, ha nincs kézben!

Altatás: Amíg picik voltak, mind3an szopi közben aludtak el, voltam is frászban eleget amiatt, hogy nem nagyon büfiztek és képtelenség volt felébreszteni őket, így mindig oldalukra tettem őket aludni. Nappal a szabad levegőn, picit ringatva a babakocsiban aludtak, de soha nem sírtak akkor sem, ha ébren tettem őket a kiságyba (bár ez már inkább csak 6 hónapos koruk után fordult elő)! Kialakítottam pici szertartásokat, pl. ugyanazokat az altatókat énekelgettem nekik, elmondtam egy rövid mesét, felhúztam a zenélő forgót , besötétítettem és pár alkalom után már tudták, hogy ezután az alvás jön és nem is tiltakoztak.

Susy!

Nagyon szépséges kisfiad van, mindig mondom! Örülök, hogy élveztétek a nyaralást! Szerintem is lehet ilyen pici gyerkőcökkel együtt is nagyon jól érezni magunkat!

Dytke!

Szorítunk Neked! Jó, hogy erős vagy, minden rendben lesz!

Lányok!

Holnapra jöhetnek a drukkok, 12.15-re megyek flowmetriás uh.-ra! Van elképzelésetek, hogy ki fogja csinálni? Egyáltalán melyik doki szokott ott uh.-ozni?

Márti
borossné becz márta

Manka!

Egy ideig mi is kézben altattunk, de pár hete megelégeltem... :) Úgyhogy fürdés, szopi után betettem a kiságyba és paskoltam a fenekét. 35 perc volt...sírt, nyöszörgött, de nem vettem ki. Másnap már csak 30, azóta 10 perc és elalszik! És nem cumival! Nem is tudna, mert hason alszik el és állandóan forgatja a fejét. Remélem, ez a módszer beválik! Esetleg próbáld meg. Az elején nekem is fájt a szívem, de mindannyiónk érdeke volt.
Cicin nem tudom elaltatni, sajna csak felidegesítem vele-komolyan nem hallottam még ilyet! Ha ő úgy gondolja, hogy eleget evett, nem lehet visszatenni a cicire, ordít. Úgyhogy mostanában már meg sem próbálom és így jobb is mindkettőnknek.
Kb 8-9 körül elalszik és 5kor kel enni, aztán 8 után valamikor. Így ez az egy kelés nem annyira fársztó, főleg hogy elég gyorsan visszaalszik. Viszont nekem előtte mindig fel kell kelnem fejni, mert annyira tele van a mellem, hogy be sem tudná kapni, ettől megintcsak ideges lenne és nem enne rendesen.
Ja, és a napközbeni alvás hogy alakul nálatok? Adél alszik egyszer 3 órát ebéd után. Szerintem ez kevés, annyit alszik, amennyit a nagyobb. Szerintem többet kellene.

Dytke! Ez a legrosszabb... 11 órát vajúdni és utána 15 perc alatt kint van a baba... Remélem azért jól viselted! Gyors felépülést és jó egészséget mindkettőtöknek!

Márti! Jól vagy? Baba becsült súlya? Milyen az az uh, amire mész? Még nem hallottam... Nem olvastam róla, de kitalálták már a lányok a nevet?

Ildi

Kép
Kép
kincsesi

Jó reggelt!

mankabi: szerintem ne félj a babával való utazástól! Zsófi három hónapos volt, mikor Bécsben voltunk három napot, öt hónapos volt, mikor Hajdúszoboszlón wellneshétvégéztünk, 8 és 10 hónapos volt, mikor lagziba mentünk vele. Hathetesen utaztunk vele először nagyobbat (140 km) haza anyuékhoz. Más babával utazni, de szerintem (legalábbis nekem) nem teher!
Vendég

mankabi, amit írtam, az homeós szer, azt miért ne lehetne?
altatáshoz nem próbáltad még a berekerést?

utazás a babával: minél kisebb, annál egyszerűbb. legalábbis nálunk így volt. a féléves igényei még elég szűkösek, cici, anya, egy hely, ahol elalhat, akár a babakocsi városnézés közben... később már nagyobb igények vannak, unatkozik, nem alszik el akárhol.

KépKép Kép
mzsperx

Ildi!

Nem, szeptemberben kezdenek szavazni, kiváncsi vagyok, mi lesz a vége! :lol:
A kórházba kell mennem uh.-ra, mert a doki árnyalatnyival kevesebb magzatvizet látott a kelleténél, aztán rám parancsolt, hogy igyak több vizet és mondta, hogy ez simán lehet a nagy melegtől, de mivel Ő most nyaral, akkor nyugodt, ha megnézik nekem az áramlást, mielőtt jövő héten visszamegyek hozzá! Ezért megyek ma(egyébként a vizesedés miatt ittam a csalánteát, meg szedtem a Bilace-t, hát lehet, hogy kicsit sok volt vízhajtás).
Kicsi lány pedig 2 hete kb. 2000g volt, de a buksija sem pici ám! Viszont így összehasonlítva kisebb egy picit a BPD-je mint a fiúknak volt ennyi idősen!

Márti
borossné becz márta

Márti!

Én kádas szülőszobában szültem, ott tutira volt CD-lejátszó. Nálunk végig a rádió szólt, mert végül elfelejtettünk zenét vinni...

Erzsébet!

A szülőszobában csak egy kísérő lehet benn melletted egyszerre. Edát pedig tudtommal bármikor lehet kérni, de ebben azért nem vagyok 100% biztos.

Anna
bajusza

Sziasztok!

Üzeneteket átadtam!Köszönik szépen! Ambi egyre ügyesebb, tegnap este és ma reggel már ciciből megette az előírt 30 ml-t!!!!Képek az iwiw-en vannak a büszke apa oldalán (Zakariás Imre)!

Help! Azt hiszem beékelte a kisfiam a lábát a rekeszizom alá vagy nem tudom hova. Régebben is volt, olyan, hogy ha elfáradtam, akkor a jobb oldalon a hasizmom (tudjátok, amelyik sok felülés után izomlázas szokott lenni) fájt, mintha begörcsölt volna. NA, ezt most kb egy hete rendszeres és nem csak, ha fáradt vagyok. VAn úgy, hogy ülni sem tudok rendesen, lehajlolni bármiért is meg lehetetlen. Még akkor is, ha az a valami nem a földön van, hanem az ágyon pl. MÉg a felmosás, porszívózás is kihívás. Van valami ötletetek? Ez így nem túl kecsegetető a köv 2 hónapra. :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Dytke!
Sajnálom, hogy ennyit kellett küzdened azért, hogy semmi perc alatt kivegyék Ambit. Szorítunk, hogy minél előbb hazajöhessetek. Gratulálok, hogy ilyen ügyes a pici.

Lányok!
Altatás nálunk is hasonlóan működik mint Mártiéknál, ő már mindent leírt. Szerintem ott rontja el mindenki, hogy újszülött korban addig büfizteti evés után a babát amíg el nem alszik. Innentől lesz az egész egy "ördögi kör".
Laura 3 éves korában ovikezdéskor még kézben aludt el. Mikor mentem érte az ovónő kezében aludt. :oops: Nagyon kellemetlen volt. Sajnos én csak utána kezdtem el tudatosan megtanítani eludni egyedül. Mírával már rutinos voltam, nagyon ritkán vártam meg, hogy elaludjon a kezembe és így gyönyörűen elalszik most is egyedül.

Kincsesi!
Ennyi hízás teljesen normális. Míra születése után 100-150 gr-at hízik hetente.

Susy!
Kristól nagyon édes! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, eltekintve a pókoktól.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Kincsesi
Ügyesen megoldottad az altatást. Nálunk olyan 4,5 hónapig nem volt gond, ott aludt ahol éppen volt. Aztán egyszer csak jött a változás, és nem hajlandó sehogy és sehol aludni csak az ölembe. És a másik érdekes dolog, hogy 2 óránként alszik olyan 30-40 percet, ettől többet ritkán. Cifra alvása van a kicsi fiamnak. :)

Lányok nincs valakinek valami jó receptje babáknak? Szeretnék jó sokat összegyűjteni, hogy sok finomságot tudjak készíteni Kristófnak.
A neten van pár, de majdnem ugyanazok csak másképp leírva.

Lenne egy kérdésem még. Hétvégén észrevettem, hogy a bal hónaljam és a mellem közötti rész fáj és meg van dagadva. Ez más, mint a mellgyulladás Azt mondják mammográfiára kell mennem. Volt valakinek hasonló problémája?

Bettyna
Sajna, nekem nincs tippem mit tudnál tenni. Elég kellemetlen lehet.

Kép
Kép
susytunder

susytunder: a babának főzni kreatív tevékenység. amit már ehet, abból a szerinted összeillőket kutyuld olyan arányban, ahogy épp kijön!
http://freeportal.hu/babakonyha/ itt egy indexes lány gyűjtött össze sok okosat az index babakonyhás topikjából, érdemes bogarászni.
ami nekem nagyon bevált: amikor már husit is evett a gyerkőc, főztem egy nagy vájling húslevest, bele minden olyan zöldség, ami már mehetett. ezután előkaptam a turmixgépet, legválogattam a zöldségeket, különböző arányban kevertem őket, hússal, anélkül, persze lével együtt, hogy jó állaga legyen, és 2 dl-s edényekbe fagyasztottam. a maradék husit sok lével turmixoltam, jégkockatartóba öntöttem, amikor megfagyott, át egy nejlonzacsiba, ebből lehetett a frissen készült főzelékre tenni "feltétnek". így egy pár órás melóval akár több heti kaja elkészíthető :) semmiképp nem éri meg kis 50 ml-ket főzögetni. amikor még nagyon keveseket eszik, akkor is mondjuk ha megfőzöl pár répát, akkor 50 ml-s adagokban fagyaszthatod (pl krémes doboz a gyógyszertárból, vagy féldecis műanyag pohár fóliával lefedve), később keverhető akármihez. krumplit ne fagyassz! vagy krumplis kaját. ha hígra sikerült a kaja, azt könnyen meg lehet oldani némi rizspehely (holle pl), vagy krumplipehely (asszem bioboltban vettem???) belekeverésével.
mondok nekünk kedvenceket: cékla - magában. vagy almával, krumplival. meggy-gesztenye-krumpli - lehet nem édesített natúr gesztenyepürét kapni tescofélékben. alma-barack-banán.
(alig várom már, hogy újra pepecselhessek ilyenekkel :) még egy év :D)

KépKép Kép
mzsperx

az altatás téma nálunk is nagyon aktuális, Róza eddig elaludt szopi után (büfiztetés közben, amire viszont nem volt hajlandó), letettem és kész. Kb egy hete altatni kell, most napközben hasra fektetem, simogatom a hátát, paskolom a fenekét, néha énekelgetek neki, és - ha nem fáj a pocija - elalszik. Éjszakai két szopinál csak leteszem, még mormol egy kicsit, aztán alszik. De ha fáj a pocija, akkor nagyon nehéz megnyugtatni - tegnap reggel 10-től délután ötig gyakorlatilag ébren volt, akkor eléggé megszenvedtünk az altatással - végül ordítás közben szegényem egyszercsak beájult. De örömmel olvasok minden módszert, van egy olyan érzésem, hogy még szükségünk lesz rá...

Kép
Kép
szalamandra

a gyereknek főzés is nagyon érdekel - ilyenkor mindig úgy érzem, milyen jó lenne ezeket a hozzászólásokat kimenteni, hogy ha rákerül a sor, megtaláljam (mert visszakeresni elég nehézkés). Jó lenne, ha fórumon belül is lehetne kulcsszóra keresni.

Kép
Kép
szalamandra

megnéztem Ambi képeit a neten, olyan kis helyes, még a könnyeim is kijöttek... :) Dytke, apuka, mégegyszer gratulálok, nagyon szép a kisfiatok, és remélem mostmár minden a legnagyobb rendben lesz!!!!

Kép
Kép
szalamandra

szalamadra: ezért csináltunk mi az indexes csajokkal egy blogot, ahol az ilyen később visszakeresendő dolgok gyűlnek :) beírtam ezt a mostit is...
http://babainfo.freeblog.hu/

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Dytke!

Gratulálok nektek....nagyon sok boldogságot a picurhoz......:.-))

LÁnyok!

Tudtok valamilyen szert, akár homeopátiásat, ami hasfájásra jó? A picurkám mostanában elég szeles, és nem tudok vele sokszor mit kezdeni. Pedig a a büfizés sem marad el. Most az infacolt kezdtem adagolni neki, kiváncsi vagyok a hatására.....
sly78

Sly,
Kólika, hasi görcsök: Chamomilla Vulgaris 15 Ch ez fájdalomra van.
Colocynthis 9-15 CH erős görcsökre, ha masszírozásra, mozgatásra javul a pocak.

Gripe Water 1 hónapos kor után.
http://www.hazipatika.com/store/product?pid=3076
Vendég

Sly!

Babynos kenőcs! Ezzel nagyon jó masszírozni a pici pocakját! Gyógyszertárban megkapod!

Éééés megjöttem az uh.-ról! Semmi gond a magzatvízzel, viszont a kicsi lány nem is olyan nagyon kicsi ám! 2500g felett van és van még elvileg bő 1 hónapunk! A dr.nő 2x kérdezett vissza, hogy tényleg nam vagyok még 35 hetes? Azt mondta, jó k kis pocakos baba! Szépen befordult már, a BPD-je 91mm-es! Az áramlás is jó, a dokinő azt mondta, nem is lenne baj, ha nem várná meg a 40. hét végét a méretei alapján!
Persze tudom, hogy a gép is tévedhet, meg az sem biztos, hogy ilyen ütemben fog nőni-hízni a hátralévő hetekben, de azért jó a tudat, hogy bőségesen el van látva odabenn mindennel! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti!
Szuper, hogy ilyen jó hírekkel jöttél az uh-ról! Mi lesz ha tényleg hízik a picilány 250 gr-okat hetente az utolsó? 4kg-os babát fogsz szülni?
De jó, hogy ismét átélheted ezt a csodát! Én is úgy szeretném mégegyszer!!!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Köszi Pandácska és Márti!

Remélem segítenek ezek a szerek valamit, mert eléggé tehetetlennek érzem magam, amikor szegénykém rugkapál és szemmel láthatóan görcsei vannak....

Egyébként ez a bealtatós téma engem is érdekel, és érint, mert az utóbbi időben csak vállon, vagy mellkason lehet bealtatni Natit, és attól félek én is hogy később ezt szokja meg és csak így lesz hajlandó elaludni. Jó lenne ennek elejét venni, de elég nehéz amikor ordít a gyerkőc, ha csak így nyugszik meg......de gondolom mindenkinél más jön be...
sly78

Márti
Örülök, hogy jó hírekkel jöttél. Apa már készíti a szavazást, lehet, hogy ma meg is lesz. :wink:

Sly
Szalamandrának ajánlottam még egy szert pocifájásra, véletlenül akadtam rá a neten, de nem emlékszem a nevére, esetleg lehet ő feljegyezte, de megpróbálom megkeresni, bár ne legyen szükségetek rá.
Altatással kapcsolatban pedig, nekünk majdnem 5 hósan jött elő az ölben altatás, és ahogy írod, valóban mindenkinél más jön be, de azért tanulságosak az esetek.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Márti - Gratulálok! Olyan jó, jó híreket olvasni! Én holnap reggel megyek vérvétel, pisiteszt, uh kombinációra, remélem hasonlóan jó hírekkel térhetek majd haza! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Köszi mindenkinek, Lányok!

Rózsaág!

Hát, az utóbbi 2 hétben meghízta a 250 g-ot hetente, sőt valamivel többet is, mert 2 hete 2000g-osnak becsülte a gép, most meg nem mondta a dokinő, hogy mennyivel, de fölötte van a 2500g-nak! Én meg azt gondoltam, hogy mivel kislány és valószínűleg vékonyabbak a csontjai, biztos kisebb súllyal érkezik majd! Persze azon múlik szinte minden, hogy mikor óhajt előbújni a kicsike!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Eddig még nem nagyon szóltam hozzá a beszélgetéseitekhez, de rendszeresen olvastam, és nagyon sokat segített.
Minden új babának és mamának nagyon sok boldogságot kívánok.
Én péntekre vagyok kiírva az ÁEK-ba, Dr. Török Miklósnál fogok szülni. A baba mérete (pocakos) miatt mindenképpen be kell feküdnöm a kórházba pénteken. Nem tudjátok véletlenül, hogy ilyenkor a szülészetre, vagy a nőgyógyászatra fektetik-e az embert? Szült már valamelyikőtök Török doktornál?
Azt mondták, hogy maximum egy hetet engeidik túlhordani a babát, tehát így vagy úgy de jövő péntekre megérkezik Peti.
Lesz esetleg valaki közületek ugyanekkor a kórházban?
Ági
fischag

Fischag!

Szakmailag jókat hallottam a dokidról, a barátnőm is nála szült 2 hete. Bár én személy szerint nem szimpatizálok vele, ugyanis többnyire neki köszönhető, hogy nem lehet szülésznőt választani.....
A szüléshez sok sikert, biztos minden rendben lesz. :-))
Hogy hová fektetik be a szülésre váró nőket azt pontosan nem tudom, de szerintem többnyire ahol hely van, ugyanis az is előfordul hogy a frissen szült kismamákat a nőgyógyászaton helyezik el átmenetileg....
sly78

Susytunder!

Köszi az utánajárást:-))) Rendes tőled....
sly78

Fischag!

Nekem is be kellett feküdnöm császár előtt. Mivel nem volt épp hely a terhespatológián, a gyermekágyra vettek fel. Szerintem oda kerülsz, ahol épp hely van. :)

Márti! Jó nagy baba lesz akkor? Húú, én nem bírnám megszülni, de te hős vagy! Hajrá! :)

Kép
Kép
kincsesi

Sly
Megtaláltam!
SAB SIMPLEX szuszpenzió a neve, újszülött kortól adható.

Kép
Kép
susytunder

Sly!

A Sab Simplex is jó, de nálunk a leghatékonyabb az Espumisam L szuszpenzió volt, ez annyival jobb a többinél, hogy nincs benne tartósítószer, így viszont persze hamar lejár a szavatossága!

Ildi!

Hát igyekszem, majd meglátjuk, mekkorára növeszti magát! :lol: Azért hős nem vagyok, de 3 fiú már csak kitaposta neki eléggé az utat! :lol: Azért abban bízom, hogy a buksiját nem sokkal növeszti már tovább! Végülis, ha már a feje kint van, akkor már jön a duci-poci is!

Susy!

A mi házassági évfordulónk is aznap volt, csak mi 2001-ben házasodtunk össze! :lol:

Sly!

Nem akarom a dokit védelmembe venni, de az én orvosom mást mondott! Eszerint szakmailag sokkal kevésbé hozzáértő ember döntötte el, hogy finoman fogalmazzak! Persze, valakinek akkor is rá kellett bólintania!

Fischag!

Elvben a terhespatológiára vennének fel, de Ildinek lesz igaza! Ahol akad hely, oda kerülsz, főleg, ha sok a szülés mostanában!

Márti
borossné becz márta

Márti!

Az Espumisan L eddig úgy néz ki bejött, talán kevésbé fáj a pocija és az ízét is jobban díjazza Nati, mint az Infacolt, amit eddig adtam neki.....azért jó hogy tudom a többi lehetőséget is.

Köszi Susytunder, felírtam ezt is :-)
sly78

Tudom, hogy sokan kérdezték már, és írtátok is, csak nem tudom, hogy melyik oldalon, de hol is találom ezt a vonalzó-feltöltést?
sly78

sly, igen, a nagy négyes a hasfájósság megszüntetésére:
Espumisan
Infacol
Gripe Water (1 hónapos kor felett)
Sab Simplex

Nekünk is az Espumisan jobban bevált mint az Infacol, és én is jobban szeretem az ízét, amikor le kell szedni a gyerekről :)

Kép
Kép
szalamandra

Az altatás kérdéshez:
nekem Lilla egy hónappal ezelőttig cicin aludt be, amióta nincs szopi matracon a szobájában összebújunk és elalszik, utána kiságy. Engem mindenki paráztatott, hogy majd nem fog tudni elaludni cici nélkül egyedül és lám mégis megy neki a szopi elhagyás után is. Szóval ameddig bírod, szerintem lehet kényeztetni, csak a 9,5 kilós kisfenekét én már nem bírom sokáig cipelni. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Zsófi is így aludt el, szopi abbahagyása után meg összebújva alszunk el (vagyis csak ő :lol: ), aztán megy be a kiságyba szintén :)
Vendég

Tegnap Apa nagyszüleinél szülinapi összejövetel volt, na meg a testvéréék ithon vannak Német o.- ból, így ez is ritka alkalom. Kaptam én olyan fejmosást, hogy majdnem sírva jöttem haza. Egyszerűen másról sem tudtak beszélni, csak arról, hogy Kristóf hogyan alszik el, másrészt bármit mondtam, rögtön jött az ellentettje, hogy az miért jobb. Komolyan mondom úgy éreztem magam, mint a legrosszabb anya a világon, bugyutának éreztem magam. Különösebben nem érdekel, de a végén már felbosszantott, én sem értek mindenben egyet másokkal, mégsem akarom senkire ráerőltetni a szemléletemet. :evil:

Tegnap este megpróbáltam Kristófot másképp altatni. Lefektettem az ágyra, oldalra fordult közben simogattam a hátát. Apa pedig szorgalmasan húzogatta a zenélő kacsát. Forgott közben jobbra ballra, 70 percbe telt mire elaludt. Most a délelőtti alvásnál már nem sikerült 100 perc alatt sem.

Kép
Kép
susytunder

Susy!
Én mások hülye véleménye miatt biztos nem szívatnám magam és a gyerekem... úgy aludjon Kristóf, ahogy jólesik nektek. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ó, alvás, az mekkora szivatás :-)
Kb. 3,5 hónapos koráig Samu mindig szépen elaludt kézben, kb 5 perc alatt. Láttam, amikor már álmos, felvettem, suttogtam neki egy kicsit, bealudt és letettem. Próbáltam úgy, hogy mielőtt elaludt, letettem, hogy az ágyában aludjon el, volt simogatás, popsiütögetés, hol működött és 2 perc volt, hol még 10szer fel kelett venni és 45 perc volt, de általában bejött. Aztán egyszer csak semmi nem lett jó neki, he felvettem altatni, abban a pillanatban akkora patáliát csapott, mintha ölném, nem ritkán egy órát üvültött, kész voltam. Egy hétig pl jó volt, de csak délelőtt, ha fekve ringattam, és cumit adtam neki, de délután meg már nem volt jó így neki, szóval sosem tudtam, mire számíthatok. Az esti alvásnál szintén csinált egy ilyen műsoros időszakot, csak kicsit később. Nem aludt el az esti szopinál, és utána még egy órát hisztizett, mire elaludt, pedig álmos volt. Ekkor próbálkoztunk meg újra az ágyban altatással, először kb egy óra volt, ha nagyon sírt, kivettem, visszatettem, ültem mellette, simogattam, persze nem nagyon érdekelte. Aztán lement 15 percre az idő, de igazából csak apjával, velem mindog tovább hisztizett, nem hitte el, hogy nem veszem ki. Nappal emiatt alig is működött a dolog, mert apja csak hétvégén van itthon, ugye. Aztán rájött, hogy jobban jár, ha elalszik a szopinál, egy ideje megint ez van, 90%ban be is lehet tenni után az ágyba, néha felébred és apja visszaaltatja. Nappal már csak 3szor alszik, csak cicin, és mivel akkor szinte sosem lehet felébredés nélkül betenni a kiságyba, ott szoktam hagyni a franciaágyon, mostmár tudja, hogy a szélénél meg kell állni, és egyébként is nyüszög, amikor kel, meghallom. Kiváncsi vagyok, mit tartogat még, mert nem hiszem, hogy ez mostmár így marad :-)

Rózsaág, neked mindig elfelejtem megírni, még a fényképezőgép-témához: arra figyelj, hogy lehetőleg legyen képstabilizátor benne, egy magas optikai zoomnál elég nehéz tiszta képet csinálni, annyira mindenkinek remeg a keze, hogy jól jön ez a kis segítség. És egy nagyon szubjektív vélemény: mi direkt vettünk olyat, amibe tölthető ceruzaelemek valók, de soha többet. Tiszta agyrém ami a töltőkkel van: egyik nem tölti a másik gyártmányút, másik nem észleli, hogy mennyi ment bele, és ezért mindet tök sokáig tölti, a harmadik nem is tölti fel rendesen... legközelebb olyat veszünk, aminek saját aksija van, saját töltővel, plusz egy pótaksi.
danann

Ja, a múltkor anyu volt itthon vele pár órát, beleesett a déli alvás is. Állítólag 15 perc alatt aludt el, ringatni kellett, meg egy játékot gyömöszölt és szólt a zenélős maci. Szóval van remény, de tőlem kiköveteli a cicit a kis büdös :-D
danann

susy ne bosszantsd magad a rokonok butaságával. tudod, ezért van két füled, egyiken be, másikon ki.
velem is bepróbálkoztak, mikor a lányom kicsi volt, alig pár hónapos volt, mikor ő még csak ciczett, és már azzal piszkáltak, miért nem adok neki rendes kaját végre. aztán mikor nem voltam a szobában, unikumot akartak vele nyalatni, és azon röhögtek, milyen vicces arcot vág. az idióták!

na akkor úgy leüvöltöttem a társaság fejét, hogy majd szétpattantak az ablakok. közöltem velük, hogy ennek a gyereknek én vagyok az anyja, és rajtam kívül a gyerek nevelésébe csak az apjának van beleszólása, mindenki más tartsa magában a véleményét, és tanácsát, teszek rá magasról, hogy a rokonaim..
gondolom elkönyveltek hülye hisztis p*csának :D , de attól fogva nem szóltak egy szót sem. szerencsére most már nagyon-nagyon ritkán találkozunk velük, talán 1x egy évben, de pont most határoztam el, hogy inkább már annyiszor sem...

Kép
Kép
Kép
iricc

susy, ne már... úgy altasd Kristófot, ahogy neki és neked jó - úgyis magadnak csinálod :) , kinek mi köze hozzá? én is örülök, ha - akárhogyan is - elalszik a kiscsaj, nálunk pár napja a nappal hason és hátsimi, éjjel visszaalvás van, de ezt bármi színesítheti, leginkább az jellemző amit danann írt: sosem tudhatom, hogy aktuális mi fog beválni :)
A "Hogyan ne legyünk tökéletes anyák" egyik mondata jár mindig eszembe (tudom, már citáltam), mi szerint a csecsemőek egy hippi anyára van szüksége, aki tudja a dolgokat úgy venni, ahogy azok jönnek, alkalmazkodik és nem csinál nagy ügyet belőle. Nem mondom hogy túl jó vagyok ebben :)

Kép
Kép
szalamandra

iricc, ez az unikumoztatás durva :evil:

Kép
Kép
szalamandra

Én is olvastam, csak az a bibi, hogy nem villódzik neon felirat a gyerek feje felett, amikor lejár a hippi ideje, és elkezdődik a következő korszak :lol:

Iricc, azok a bizonyos rokonok pálikás kenyéren nőttek fel, nem? :lol:

Más: van néhány baba-bónuszos kuponom, de nekem nem kell.
aug.31-ig: Active Baby óriáscsomag -400Ft, 72dbos törlőkendő -100Ft
szept.1-30 között:Active Baby jumbocsomag -500Ft, 2-es kiszerelésű normá, sensitive v. naturals törlőkendő -200Ft
okt.9-nov.5 között: Active Baby economy csomag -400Ft, 4es normál v. sensitive törlőkendő -300Ft

Akinek legelőször ér át a privije a postai címével, annak küldöm! Nem kell mindet elvinni, lehet részletekben is! HAJRÁ! :D
danann

Sziasztok!

A Mávba fogok szülni , és az lenne a kérdésem, hogy tudnátok-e mondani vmit a változásokról, hogy mostmár nem lehet szülésznőt választani, akkor mégis kivel beszéljek a szülésről?
Egyáltalán ebben a kórházban megengedik,hogy a szülés megindulásakor a belső parkolót használjuk?

Nagyon köszi a segítséget.
glatzandi

Andi!

Üdv itt! :lol:
Ha van saját dokid, akkor vele beszélj a szülésről, ha nincs, akkor tényleg passz, mert nem tudunk róla, hogy visszaállították volna a szabad szülésznőválasztást! Nekem a dokim azt mondta, talán szeptembertől, de még nem tudni, sikerül-e, igazából a médián múlik, mennyire kavarnak nagy port körülötte! Az biztos, hogy amíg belülről valakinek komolyan érdekében áll, hogy ne legyen szülésznőválasztás, hát nem is lesz, csak ha nagy a nyomás és muszáj engedniük! Meglátjuk!
Állítólag már nem engedik a belső parkolót használni, 2002-ben és 2004-ben, amikor én szültem ott és éjjel mentünk, még simán lehetett!
Ajánlom a Szülők iskoláját! ott választ kapsz minden kérdésedre, de gyere ide is, sokan szültek ott mostanában, naprakészek az infók!

Betty!

Na, mi újság volt uh.-on? És a többi eredmény?

Márti
borossné becz márta

Ildi
Nem szivatom én sem magam, sem a gyereket, csak kiváncsi voltam, sikerül e másképp. Úgy altatom továbbra is, ahogy neki a legjobb.

Iricc
Igazad van, egyik fülemen be a másikon ki, csak most ez egy picit sokra sikeredett. Már nem érdekel. :wink:

Andi
Én Febr. 15- én szültem, kb. éjjel fél 1- kor értünk a kórházba, simán beengedtek állni, és egész másnap este 8- ig apa ott parkolt. Mikor jöttünk haza Kristóffal szintén oda álltak be. Minket beengedtek. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Gyors bekukk, velünk minden ok.

Márti - Köszi az érdeklődést, szép nagy a fiatalúr, a combján kívül minden mérte 2 héttel maga előtt van. Az uh-s nő vagy 3szor megkérdezte, hgoy biztos rendben van-e a cukrom, mondtam, hogy igen, de ne idegesítsen már, mert még elkezdek aggódni. Egyébként nagyon aranyos volt! A dokim azt mondta, hogy ha a cukor miatt lenne nagyobb, akkora z a magzatvíz mennyiségén is látszna, ne aggódjak. Meg nem vizsgált, mert ha nem keményedek és nincs semmi panaszom, akkor nem szükséges, majd 3 hét múlva kell mennem. Pisit vért leadtam, holnap kell telefonálnom az eredményekért.

Dytkéék ma hazamehettek, Ambinak sokat fáj a pocija, csak úgy alszik el, ha az apukája sétálgat vele. Km hiánya már biztos nem lesz. Puszilnak benneteket!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Gyorsan azért csak bekukkantok :)
Betty köszi, hogy tudósítasz rólunk :)

Szóval Ambi délután végül apa hasán elaludt, aztán mikor felébredt, akkor fürcsi,evés és most alvás van. Én nem tudom mikor alszom ki magam, nem mostanában. A kórházban nem nagyon tudtam aludni, 3 óránként mehettem a PIC-re szoptatni (kivéve éjjel két alkalmat). Enni sem volt időm, nemhogy aludni.
A szülés történetét hallottátok már. Sajna megható sztorim nincs, de happy end az van :)
Magzati sorvadás miatt kiszáradt a lelkem, és a súlya is emiatt ilyen pici (2430 g, 53 cm). De lényeg, hogy túlvagyunk rajta és már itthon vagyunk. Nem volt könnyű a koraszülöttes nővérekkel az elején (pont a mogorva öregeket fogtuk ki). 3-an vannak az összes korás babára (teltház van, volt akit már nem tudtak befogadni). Nagyon leterheltek nincs idejük mindig megmutatni mindent. De ahogy az inkubátorból kikerültünk a posztintenzív boxba, onnantól jobb lett. A nővérek (1-2kivétellel) aranyosak voltak, csak tényleg nagyon le vannak terhelve.
A szülésznőm Kucsera Bea volt, tündér csaj, nagyon sokat jelentett, hogy bátorított, és ott volt velünk.
Visszavonom Zsirai dokiról a véleményemet, legalábbis mostani tapasztalataim alapján módosítom, mert most rendes és kedves volt (a terhespatológián feküdtem, ő volt ügyeletben többször is). Amúgy a gyerekágyas osztályon a csecsemősök tündérek, ott segített Marcsi, hogy hogyan fejjek (bár nem fejek, de vettem mellszívót ma, hogy legyen, ha kell).
Amúgy szerencsére van tejem, Ambi szépen szopizik, kis ügyes, igazi imádnivaló manó. Szerencsére már akkor is szopizott kicsit, mikor még csak előtejem volt, így abból is kapott. Ha lesz időm teszek fel képet.
Bocsi,hogy ilyen kesze-kusza lett az írás, de hulla vagyok, és sietek, hogy legyen időm hajat mosni, lassan két hete nem mostam :)
Ha lesz időm, akkor majd jövök.
Köszönjük a gratulációkat és a drukkokat :)

dytke

Dytke
Mégegyszer hatalmas gratula nektek!!!
Szerintem kevés anya mondhatja el magáról, hogy kialussza magát kellően. :) Meglátod majd összeszoktok, és akkor együtt pihenhetsz a kis drágáddal napközben is.

Kép
Kép
susytunder

Sly78!
Úgy látom senki nem válszolt. (ha mégis bocs, hogy ismétlem):Kattints rá valamelyikünk vonalzóján az elérhetőségére és ott részletesen le van írva hogyan kell elkészíteni.

Dannan! és Mindneki!
Köszönöm szépen a fényképezővel kapcsolatos információkat. Kezd összeállni a kép milyet is szeretnék. Danann- köszönöm szépen, pontosan ezekre hívták fel a figyelmemet két napja. :)
rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?