Sziasztok,
mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!
Nagyszülőztünk mi is tegnapig, jó vol!
Külön gratulálok Nóriéknak, jó egészséget és sok boldogságot kívánok!
Edelweiss,
próbáld ki a homeopátiás bogyókat! Általában még hatni is szoktak!
Ha reggeli hányingerek, undorodás a cigifüsttől, bizonyos ételek szagától, a savanyúság kívánása, akkor SEPHIA 9 CH napi 2x5 golyócska
Ha hányinger, szédülés, sápadtság, gyengeség, utazás, mozgás kiváltja vagy erősíti a panaszokat, akkor COCCULINE napi 3x1
Ha hányiger, gyengeség, szapora szívdobogás érzet, sóhajtozás, az evés javítja a panaszokat, akkor IGNATIA 9 CH napi 2x5 golyócska
Karmen,
pl. az egy jel lehet, ha nagyon-nagyon rugdalózik a baba, és nem tudod megnyugtatni. Ilyenkor beleakadhat a köldökzsinórba, de nagyon ezt nem tudod otthon ellenőrizni. Egyébként Gábornak is rá volt tekeredve, ez szvsz nem is olyan ritka.
Egyébként van itt a babaneten egy nőgyógyász Csákány doktor, ha a sajátodtól nem mered megkérdezni, mert ciki, itt a neten ismeretlenül szerintem nyugodtan rákérdezhetsz. Legkönnyebben a cukros topikban találhatod meg.
Karmen,
jól mondja Enikő, azért szebb az arcuk, mert máshogy jönnek a világra. Egyébként ez nagyon érdekes: én csak később láttam a fényképeken, hogy Gáborka milyen csufi volt, mikor megszületett. Akkor mikor odaadták, és benn voltunk a kórházban nem úgy láttam. Vhogy akkor más dolgok a fontosak.
Enikő,
hagy válaszoljak itt leveledre:
sajnos annak idején nem tudtam, hogy lehet "edzeni" a gátat (olajokkal stb.),
www.nandu.hu erre az oldalra csak később bukkantam, de azóta is sokat olvastam, a szerkesztője egy dúla, aki nagyon sok érdekes és hasznos dolgot összeszedett, és ismer, és nagyon megkínlódtam a szülésnél, repedtem is, hiszen manóka inkább visszafelé szeretett volna nyomulni, + kzs nyaka körül volt, vákuumot is kellett használni, ami megint nem a gátvédelmet szolgálta. Nekem is úgy varrták, ahogy neked, belül felszívódó, kívül hagyományos. Szvsz ez orvosfüggő. És sajnos annyira "jól" sikerült a másfél órás varrás, hogy mikor 8 hónapos volt a kicsi kb. akkora múlt el a fájdalom. Szegény dokihoz addig jártam, már nem tudta, mi lehet a probléma, aztán egyszercsak elmúlt.
A 2. illetve további gyerkőcök gyorsabban és könnyebben születHETnek, ha 3-4 éven belül születnek. 5 év korkülönbségnél már gyakorlatilag olyan, mintha első gyerek lenne.
Gabici,
ha beszélsz Nórival: menjen fejni, mert valszeg kutya sem fogja neki mondani. Ha van neki otthoni, vigye be a párja (ha nincs a benti is nagyon jó- csak a legkisebb fokozaton kezdje, holnap pedig rögtön délelőtt kapja el a benti védőnőt és beszéljen vele), 3 óránként fejjen, mert be fog durrani a melle. A lefejt tejet tárolhatja a hűtőben, vigye haza a férje, fagyassza le (lehet kapni anyatejgyűjtő zacskót, ez a legjobb- bababoltban, avent olcsóbb), jól fog jönni még a jó kis kolosztrum, ami nagyon értékes, és ha kaphat a baba anyatejet, akkor itassa meg vele.
Fagyasztás:
Az anyatej tárolási ideje a hőmérséklettől függ. Szobahőmérsékleten (19-22 C fok) 10 órán keresztül tárolható.
Hűtőben (0-4 C fok) 8 napig
A hűtőben lévő fagyasztórekeszben 2 hétig
Fagyasztóval kombinált hűtőben (külön ajtós fagyasztó) 3-4 hónapig
Fagyasztószekrényben vagy ládában (-19 C fok) 6 hónapnál is tovább.
Ha túl sokára kerülhet a baba közelébe, és eleinte nem fogadja el a helyzetet, hogy szopizzon, nem kell feladni, semmi probléma nincs, nem reménytelen. Ha kell szívesen segítek, ha hazaérnek-akár személyesen is.
Remélem, azért erre nem kerül sor, hiszen itt van Gabómamó, Gabi3 is nagyon ügyik voltak a babákkal együtt, a kórházi személyzet hátráltató magatartása ellenére szoptatták a babájukat.
Bocsi, eldugulok.
Jaj, Melinda tudsz nekem segíteni külföldi kinntartózkodás, vízum, tartózkodási engedély meghosszabítás stb. kérdésében?
Legyetek jók:
Ágci