Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
A Nori ferje vagyok.
Lelkemre kototte hogy a babanetet tajekoztassam, amint hazaerek.

Szoval amit gabici irt azt teljesen helytallo addig hogy mindketten jol vannak, de sajnos Lena elegge sapadtka lett, ez a dokik szerint attol van hogy verszegeny. Igy sajnos at kellet vinni a gyerekklinikara, hogy kideritsek mitol is verszegeny, bar mas problema nincs (eletfunkciok teljesen rendben vannak). Holnap mar talan tobb infoval is szolgalhatok. Norinak mar elegge elmultak a fajdalmai igy a mutet utan 7 oraval, legalabbis ezt mondta nekem.

Vasarnap is jelentkezem.
pataxi (Nori ferje)
norcee

A Norcee fotoalbumban megtekinthető Léna, már akit érdekel, vagy a

http://pataxi.atw.hu/lena

webcimen.
Ja és Sári nagyon jó munkat vegzett. Gyors és határozott volt, egy pillanatig se veszelyeztette Léna egesszeget.

pataxi
norcee

Nórinak hatalmas gratula.
Remélem Léna minél hamarabb visszakerül a mamájához.
Nina
nina74

Nóri: Remélem gyorsan visszakerül ez a gyönyörű kislány hozzád és szopizhattok ezerrel! Tiszta anyukája.
Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Enikő!
Köszi az infokat! Kép))
Nekem végig felszívódós volt, az elsőnél semmi gond nem volt, a másodiknál kb 2 hétig kicsit szúrt, de elmúlt. Szerintem mindenképpen jobb a felszívódós, mert simán ülve tudtam szoptatni az első perctől kezdve. Kép

Nóri!
Remélem, nincs semmi komoly baj, és hamarosan veled lesz Léna, aki mellesleg nagyon édes. Kép

Jaj, lányok, újra át kell rendezni a lakást. Már el is felejtettem, milyen az, amikor mindent dugdosni kell, hogy ne érje el a gyerkőc. Janka egyszerűen mindig megtalálja a millió játék között, amit nem kellene a szájába vennie. Kép Kép

Ildianyu
ildianyu

Nórinak nagy-nagy gratula! Remélem Léna mielöbb visszakerül hozzá!!

Lányok! Hogyan veszik észre ha a baba nyakára tekeredik a köldökzsinor? Ez csak szülés közben lehet? Vagy fekszek itthon és nem megyek 2 hétig orvoshoz közben is lehet akár? én mindig ettöl félek, de a dokitól nem mertem megkérdezni, mert ugyse ijesztene meg ha itthon is lehetne.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Megnéztem Lénát, tényleg nagyon szép baba, a császárosok valahogy sokkal szebb arcuak eleinte. Nekem legalábbis jobban tetszenek.

Karmen
Névtelen

Sziasztok!

Nóri!
Gratula a babához és mi hamarabbi gyógyulást neked!

Éva(vevike)
vevike

Sziasztok!
Gabó: Az lehet,de amikor szültem még az volt. Már doktor de még nem volt specializálva vagy mi.... Én nem értek hozzá, nem vagyok orvos. De tudtommal még van egy éve, vagy ez az utolsó vagy ezen kívül még egy. De lehet, hogy te jobban tudod.

Karmen: A köldökzsinór témát én sem tudom, de engem is érdekellne. Boginak is a nyakán volt, kétszer, mégsem császároztak, pedig nem bírtam ez miatt kinyomni. ( a köldökzsinór negyvenvalahány centi volt ami kétszer a nyakán volt és a Bogi meg 49 cm volt, úgyhogy úgy sikerült kinyomni, hogy 2 doki rákönyökölt a hasamra, plussz én is ugye nyomtam mint egy gőzmozdony és jött a lepény- kiszakadt- együtt a babával) Elég rossz volt.
Mondjuk mostmár nem bánom, mert csak egyszerűbb simán szülni, mint egy hasi műtéttel.... csak hát akkor elgondolkoztam, hogy mi van ha oxigénhiányos lesz.....?????? Kép Ez az adjunktus úr döntése volt. De az biztos, hogy ha baja lett volna ez miatt a babának, bepereltem volna!!

Léna apuka Pataxi: Gyönyörű a kisbabátok Kép tényleg sokkal szebbek a császáros babák, nem kell végigszenvedniük magukat a szűk szülőcsatornán. Mielőbbi felépülést kívánok Nórinak is és Lénának is.
Ott voltál a vajudásnál, szülésnél? Altatásban vagy epidurállal szült? Mesélj lécci! Meddig vajudott mielőtt a császár mellett döntött a doki?

Ildikó: Akkor ezek szerint tényleg jobb a felszívódós. Csak azt nem értem miért volt, hogy nekem belülre felszívódósat kívülre meg hagyományosat raktak?
És a második babánál is ugyanakkora az ember gátsbe? Vagy akkorra már kicsit "bejáródik" a "kijárat" KépKépKép?? Jó, nyilván ez a babák súlyától, nagyságától is függ, de ha kb egyforma súlyú a 2 vagy 3 babád, akkor mi van???

Ti tudtatok aludni éjjel? Nálunk az egész család virrasztott, nem bírtunk aludni, de Bogi sem. Biztosan front van! És milyen gyömyörű a hóesés...KépImádom! Remélem megmarad!!

Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Nóri
Gratula a babaához! Gyönyörű a csöppség. KépKépKép

Lányok, én nem tudom mi lesz velem. Ez a pici sokkal jobban megkínoz mint a kisfiam. Vele kb. 8 hetesen kezdtem hányni, a picuri viszont mindezt 5,5 hetesen produkálja. Akkor vagyok jól, ha alszok. Hol a WC-t ölelgetem, hol össze akarok esni. Azt mondják minden terhesség különböző, de ennyire? Szerintetek ez normális?

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Edelweiss!
Szerintem teljesen normális. Azért nagyon rossz úgy, hogy ott van egy másik pici, én is elég rosszul bírtam az első hónapokat. Kép

Enikő!
Ugye azért vállal terhesgondozást is az Emőke?

Ildianyu
ildianyu

Ildianyu: Igen persze, hogy vállal! Küld csak a barátnődet nyugodtan!Kép

Edelweiss: Hát nekem csak egy volt eddig, és én kb 3-4x hánytam a 9 hónap alatt. Inkább a vége volt maga a "pokol". Amikor már úgy fájt a hátam, hogy bőgtem szinte állandóan a fájdalomtól.
A népnyelv úgy tartja, hogy aki, ha pl első terhességénél fiút vár és hányós volt, az ha majd lányt fog várni nem lesz hányós, rosszullétes. Ha meg mindkettőnél ugyanolyan pocsékul van, akkor ugyanolyan neműek lesznek! Mivel a kisfiad nem kínzott meg ennyire, lehet, hogy most lányt vársz KépKépKép Persze ez nem biztos, hogy így van, lehet, hogy egy blődség, de az okos öregasszonyok szerint, ez bizony így van Kép Úgyhogy nem kell komolyan venni, csak hátha megvígasztal kicsit... és jobbulást!!!!! A gyomrod is ég??? JobbuláspusssszKépKépKépKépKépKépKépKép

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok,
mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!
Nagyszülőztünk mi is tegnapig, jó vol!Kép

Külön gratulálok Nóriéknak, jó egészséget és sok boldogságot kívánok!

Edelweiss,
próbáld ki a homeopátiás bogyókat! Általában még hatni is szoktak!Kép
Ha reggeli hányingerek, undorodás a cigifüsttől, bizonyos ételek szagától, a savanyúság kívánása, akkor SEPHIA 9 CH napi 2x5 golyócska
Ha hányinger, szédülés, sápadtság, gyengeség, utazás, mozgás kiváltja vagy erősíti a panaszokat, akkor COCCULINE napi 3x1
Ha hányiger, gyengeség, szapora szívdobogás érzet, sóhajtozás, az evés javítja a panaszokat, akkor IGNATIA 9 CH napi 2x5 golyócska

Karmen,
pl. az egy jel lehet, ha nagyon-nagyon rugdalózik a baba, és nem tudod megnyugtatni. Ilyenkor beleakadhat a köldökzsinórba, de nagyon ezt nem tudod otthon ellenőrizni. Egyébként Gábornak is rá volt tekeredve, ez szvsz nem is olyan ritka.
Egyébként van itt a babaneten egy nőgyógyász Csákány doktor, ha a sajátodtól nem mered megkérdezni, mert ciki, itt a neten ismeretlenül szerintem nyugodtan rákérdezhetsz. Legkönnyebben a cukros topikban találhatod meg.Kép
Karmen,
jól mondja Enikő, azért szebb az arcuk, mert máshogy jönnek a világra. Egyébként ez nagyon érdekes: én csak később láttam a fényképeken, hogy Gáborka milyen csufi volt, mikor megszületett. Akkor mikor odaadták, és benn voltunk a kórházban nem úgy láttam. Vhogy akkor más dolgok a fontosak.

Enikő,
hagy válaszoljak itt leveledre:
sajnos annak idején nem tudtam, hogy lehet "edzeni" a gátat (olajokkal stb.), www.nandu.hu erre az oldalra csak később bukkantam, de azóta is sokat olvastam, a szerkesztője egy dúla, aki nagyon sok érdekes és hasznos dolgot összeszedett, és ismer, és nagyon megkínlódtam a szülésnél, repedtem is, hiszen manóka inkább visszafelé szeretett volna nyomulni, + kzs nyaka körül volt, vákuumot is kellett használni, ami megint nem a gátvédelmet szolgálta. Nekem is úgy varrták, ahogy neked, belül felszívódó, kívül hagyományos. Szvsz ez orvosfüggő. És sajnos annyira "jól" sikerült a másfél órás varrás, hogy mikor 8 hónapos volt a kicsi kb. akkora múlt el a fájdalom. Szegény dokihoz addig jártam, már nem tudta, mi lehet a probléma, aztán egyszercsak elmúlt.
A 2. illetve további gyerkőcök gyorsabban és könnyebben születHETnek, ha 3-4 éven belül születnek. 5 év korkülönbségnél már gyakorlatilag olyan, mintha első gyerek lenne.

Gabici,
ha beszélsz Nórival: menjen fejni, mert valszeg kutya sem fogja neki mondani. Ha van neki otthoni, vigye be a párja (ha nincs a benti is nagyon jó- csak a legkisebb fokozaton kezdje, holnap pedig rögtön délelőtt kapja el a benti védőnőt és beszéljen vele), 3 óránként fejjen, mert be fog durrani a melle. A lefejt tejet tárolhatja a hűtőben, vigye haza a férje, fagyassza le (lehet kapni anyatejgyűjtő zacskót, ez a legjobb- bababoltban, avent olcsóbb), jól fog jönni még a jó kis kolosztrum, ami nagyon értékes, és ha kaphat a baba anyatejet, akkor itassa meg vele.
Fagyasztás:
Az anyatej tárolási ideje a hőmérséklettől függ. Szobahőmérsékleten (19-22 C fok) 10 órán keresztül tárolható.
Hűtőben (0-4 C fok) 8 napig
A hűtőben lévő fagyasztórekeszben 2 hétig
Fagyasztóval kombinált hűtőben (külön ajtós fagyasztó) 3-4 hónapig
Fagyasztószekrényben vagy ládában (-19 C fok) 6 hónapnál is tovább.
Ha túl sokára kerülhet a baba közelébe, és eleinte nem fogadja el a helyzetet, hogy szopizzon, nem kell feladni, semmi probléma nincs, nem reménytelen. Ha kell szívesen segítek, ha hazaérnek-akár személyesen is.
Remélem, azért erre nem kerül sor, hiszen itt van Gabómamó, Gabi3 is nagyon ügyik voltak a babákkal együtt, a kórházi személyzet hátráltató magatartása ellenére szoptatták a babájukat.

Bocsi, eldugulok.
Jaj, Melinda tudsz nekem segíteni külföldi kinntartózkodás, vízum, tartózkodási engedély meghosszabítás stb. kérdésében?

Legyetek jók:
Ágci

Kép
Ágci

Ágci! Sári már emelte a nyugtatot duplájára, mert pont ez a baj hogy sokat (és fájdalmasat) rug a baba és nem fér el (keresztben fekszik). De mivel kevés a helye, én remélem nem tud a köldökzsinor beleakadni a nyakába. Kedden megyek, rákérdezek amugy is mondani akarom neki hogy elég max. 2 hetet várni (ö 3 hetet akar még) ha nem csökken a fájdalom. Amikor egyszerre jönnek ki a csontjai a 2 oldalamon az görcsös fájdalom. Orákig szokott tartani, sajnos pont este kezdödik, éppen 5 perce tart még.

Igaz az, amit a barátnöm mondott? Hogy anyatejet ha nem issza meg a baba, nem lehet ujra felmelegiteni (csak 1x szabad) ki kell önteni? Én ezt nem hiszem, mi baja lenne a melegitéstöl? Elég drága ahhoz hogy ne locsoljuk ki.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Jó hosszú munkaszünet volt mostanában az ünnepek miatt. Jól is esett a pihenés. Holnap újra mehetek dolgozni, ó míly öröm!!!

Ágci, közvetítettem a tanácsaidat Nóri férjének, ő biztosan átadja.

Gabici (28+0)
gabici

Sziasztok!!!

Nórinak óriási gratula, gyönyörű baba lett Léna!!!
KépKépKépKép

Nekem is belül felszívódó varrataim voltak, kívül meg nem felszívódóak. De én így is tudtam ülni az első perctől fogva, kicsit fájt, viszont ez hónapokig fennálltKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Nórinak és családjának szívből gratulálok, remélem, hamarosan együtt lehet a család. Megnéztem a fotókat, nagyon aranyos a baba.

Most ennyit,majd legközelebb jelentkezem.

PTünde
ptünde

Ágci! Írd meg nyugodtan a problémádat, megoldjuk!

Nem is írtam, megkaptam életem cukrozójától a Kismama Szoptatás c. könyvét. Hát, minden egészségügyben dolgozó személynek tananyaggá tenném. Gyönyörű és hasznos.

Nem tudjátok véletlen lehet e vhol kapni gyerekzárat a hütőszekrényre? Lotti borzasztó amit csinál, beáll az ajtajába, és kutat.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok

Nóriéknak nagy gratula.Megnéztem a fényképeket nagyon szép kisbaba.
Mielőbbi felépülést kívánok.

Szilvi
szedem

Melinda: Ugye milyen jó kis könyv! Én már kétszer is elolvastam. Még nekem is volt benne új dolog. Ezt én is ajánlom minden leendő anyukának! Biztos van ilyen gyerekzár a Micimackóban vagy a Brendonban esetleg a Faktumban, hogy ne kelljen végigjárni érdemes körbetelefonozni. Olyanra gondolok, ami az ajtót és az oldalát fogja, hogy ne tudjon kinyílni csak úgy. Igazi evőgép lehet a Lyány. Kép Fló mostanában vegás korszakát éli, a husikát összerágja és kiköpi. De van, hogy utána megeszi, előemésztve. Guszti vele enni.

Enikő:Szerintem a belső varratokat midnig felszívódóval varrják. Szerencsére nekem nem volt ilyen. Elég sokáig kellett visszatartanom Flórát, míg tényleg nyomhattam.
Nekem egyik gyerekkel sem volt komoly hányingerem és nem is hánytam, talán össz kétszer, de az is csak a 12. és a 17. hét után. És lám a másokdik fiú. Én azt tartom érdekesnek, hogy ruhán keresztül, hasformából megállapítják az öregbanyák, hogy milyen nemű lesz a lurkó. Már csak ezért sem hiszek a régi "jól bevátl" hagyományokban.

Flóra ma igazi rossz gyerek volt. Nem akart aludni, üvöltött egy fél órát az ágyban, majd nem hagyta az apukáját dolgozni stb. Na nem panaszkodom, mert egyébként nagyon tündérke, csak néha kikapcsolható lenne. Kezdi az utcán való hizstit is. Már nem nagyon merek vele lemenni, mert nem biztos, hogy feljön a saját lábán.

Edelwiess: Ne aggódj, teljesen normálisak a reakcióid, csak bírd a strapát. Nekem is nagyon nehéz volt az első időszak, pedig én nem hánytam és nem is émelyegtem, csak hulla voltam, és folyton aludtam volna.

Egyébként nekem is és Zolinak is a nyakán volt a köldökzsinór annó, pedig akkor sehol sem volt az UH. Nem lehet, hogy úgy lehet észre venni, hogy szülés előtt azért még csinálnak egy UH-t. Nekem volt csak azért gondolom.

Karmen: Szerintem újra lehet melegíteni, de csak akkor, ha nem állt túl sokáig szobahőmérsékleten. A nyakratekeredést meg nyugodtan kérdezd meg a Sáritól biztos nem fog kinevetni, ha nem kapsz kimerítő választ írhatsz a Babanetes dokinak.

Megyek mert már kijöttek a fürcsiből.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Lara:
Én még nem voltam vizsgázni, mert beteg voltam, és ráadásul ma ment el az utolsó vendég. Holnap neki állok a tanulásnak. Kép

Nóri:
Gratulálok, és borzasztóan irigyellek! KépKépKép
Karmen:
Nem tudom, hogy veszik észre, mert nálam sehogy. Annának 3xvolt a nyakára tekeredve, de ezt akkor mondták, amikor kint volt. Mire ijedtemben felültem, már le is szedták róla.
Mi Zsuzsófinál ijedtünk meg igazán, mert Benci egyszer csinált olyat, hogy megállás nélkül mozgott egy órán át, fájdalmasakat rugott, mint aki vergődik, aztán egyszercsak hirtelen abbahagyta. Na, akkor mentővel ment a klinikára, de semmi baj nem történt. Ha jól emlékszem akkor fordult meg. Kép

Enikő, Ildianyu:
Akkor én egy másik Emőkét ismerek, mert amikor Anna elött bent voltam, rendkívül béna volt, és tanácstalan (az uh-n pl. nem találta meg a petezsákot!). Abszolut nem tudott mihez kezdeni.
Ez azért veszélyes, mert egy szülés lófitty, ott az orvosnak semmi szerepe sincs, amíg nincs baj.
Én ott voltam Zsuzsó szülésénél, és láttam amit láttam. Azt én is megtudtam volna csinálni.
A gyógyszerfelírás, rákszűrés, ugyanaz, rutinmeló, szerintem még a portásnak is megy.
Viszont egy terhesgondozás, az más, ott nagyon kell a tapasztalat! És hogy bízol meg egy kezdőben. Mindenki tudja, hogy nem az iskolapadban tanulják a mesterséget.
Ja, és még egy másik dolog. Ha a ranglétra aljárol választ valaki orvost, akkor tudomásul kell vennie, hogy az sosem dönthet egyedül. Hiába az orvosod, a felettes engedélye kell mindenhez. Még meg is fogja más is vizsgálni. Azért az sem kellemes. Ez tapasztaltabb dokiknál is így van, csak ott a fölötte lévő muki jobban bízik benne, és nem szól bele mindenbe.
Erre érdemes gondolni, ha valaki orvost választ.
Az a baj, hogy a másik, idösebb nő (nem tudom a nevét) meg nem valami szimpatikus. Ránézésre legalábbis. Persze a látszat csalhat. Kép
meso

Angi,
én ismertem az hálapénzes oldalt, már nem is tudom, hogyan keveredtem oda. Egy biztos, azon tán nem kellene meglepődni a dokiknak, hogy felkerül mindenféle róluk, hiszen, úgy gondolom, felelőséggel döntenek a munkájukról, és ha egyszer felvállalta vki előtt, akkor vállalja fel mások előtt is. Vagy ne csináljon ilyen-olyan dolgokat, ha tudja, nemtetszést válthat ki, és a sok éves munkáját vághatja ketté.
Eggyel azonban nem értettem egyet, és ez valóban hiba volt szvsz, megadni az elérhetőségüket, sok esetben mobilszámukat az orvosoknak. Még a magamét sem írom itt le, ha vki kíváncsi megkaphatja sms-ben, vagy privi levélben, és a beleegyezésük nélkül...Egy biztos, külön kaszt az orvosi társadalom, és ez nem esett jól.

Gabi3,
ha lesz időd idemásolhatnád a könyvből 96-97 oldal felengedés stb., nekem sajnos holnap nem lesz, most pedig már nincs erőm.
Ágci

Kép
Ágci

Karmen:
A baba nyakára tekeredett köldökzsinórt a dokik szerin ki lehet szurni egy ugyes ultrahangal is, de a leginkabb a CTG vizsgalat jelzi ezt, ugyanis ha a nagyobb mehosszehuzodasokkor a baba szivhangja csokken, akkor valami fulladas szeru dolog lehet a dologban ami legtobbszor a koldokzsinor szokott lenni, vagy esetleg beszorult a baba, de mindketto maga utan vonhatja a szules inditasat. A koldokzsinor a nyakon azonban nem jelent szuksegszeruen csaszarozast, ugyanis legalabb 50 %-ban normalis uton is meg tud szuletni a baba, ha eleg hosszu a koldokzsinor.

Ágci:
Koszonjuk a tanacsokat, de már vittem be Norinak onsanyargato melszivogatot, es ra is parancsoltunk (baratnoje és én), hogy tessek
rendszeresen szivatni magat, mert akkor be fog indulni a teje. Megigerte, hogy ejszaka is ki fog ulni a folyosora mellszivogatni.
Meg semmi jele a tejnek, de ez elosegitheti a tej beindulasat, meg mehosszehuzo hatasa is lehet, ami altal gyorsabban regeneralodik a mehe. Ha lenne teje, akkor azt atvinnem a gyerekklinikara Lenanak, ha meg sok lesz neki, akkor hazahoznam lefagyasztani. Mar sokat olvastunk errol, meg a szulesfelkesziton is normalisan elmondtak ezeket a dolgokat, de azert koszonjuk a tanacsokat. Igy
leirva legalabb pontosan tudom en is a dolgokat (pataxi). Es Nori is tudja, meg hajtogatom is neki eleget hogy ez a baba erdeke, mert az o tejevel, biztosan gyorsabban erosodne. Szoval szerintem jo uton haladunk.

Mindenkinek:
Nekem is nagyon tetszik Léna. Ezt lehet hogy jol megcsinaltuk Norival???

pataxi(Nori ferj)
norcee

Én is gratulálok Nórinak. Nagyon szép a kislány.

Velem lehet vmi baj, Kitti simán született, de én még most is szépnek látom az első képén.

Köldökzsinór: a következőket olvastam még anno. Téveszme, hogy a baba a méhben megfulladhat a nyakára tekeredett köldökzsinórtól, ugyanis NEM LÉLEGZIK. Tehát nem fulladhat meg. Amit gyakran fulladásnak nevznek (a baba rugdos, rosszul van), annak nem ez az oka, hanem az, hogy a baba a méhfalhoz szorítja a köldökzsinórt, ezáltal elszorítja azt, s abban csökken (megáll a véráramlás. Ugye, mután az oxigént ebben kapja, ez is "fulladás"-veszély. Ugyanez történhet, ha spontán burokrepedéskor előresodródik a a babánál könnyebb zsinór. Ilyenkor a baba a nméhszájhoz szoríthatja a zsinórt, illetve rátelepedhet, így ugyanaz a helyzet áll elő, amit az előbb vázoltam. De ezt nem a "nyakra tekeredett köldökzsinór" okozza. Amit viszont ez okoz: a szülésnél lerövidül a zsinór, és nehéz, vagy nem lehet kitolni a babát. Ráadásul minél rövidebb a zsinór, annál jobban szorul a nyakán, ami a kikerüléskor már menehezítheti a "fellélegzést".

Nina, meggyógyultál már?

Méri
méri

Sziasztok!
Alig győztem végigolvasni a sok hozzászólást, pedig csak 2-3 napja nem írtam.
Biztos láttátok, hogy a hálapénzes oldalt tényleg felfüggesztették, tegnap a tévében is volt, de nekem sem jött be. Egyébként engem csak kiváncsiságból érdekelt volna, mert én a dokimban megbízom, és nekem igazán szimpatikus. Olyan meg úgy sincs, hogy egy orvos mindenkinek tetsszen. De azért megnéztem volna azt az oldalt, de sajnos későn kapcsoltam.

Angéla!
Szerintem az SZTK-s terhesgondozós dokik dolga az, hogy aláírják a receptet, és bepecsételjenek a kiskönyvbe. Persze nem tudom, mi van akkor, ha valakinek nincs saját orvosa. Én igazából örülök, hogy velem nem foglalkozik, mert nem is szívesen engedném magam megvizsgáltatni. Elég nekem az én orvosom. De az biztos, hogy nem sok értelme van. Ott igazán a védőnőknek van szerepük, én az én védőnőmmel nagyon meg vagyok elégedve: nagyon aranyos, és segítőkész.

Enikő!
Az alvás mostanában nekem is nehezen megy, bár nálam nem a front okozza, hanem az egyre növekvő baba. Este gyorsan elalszom, de hajnalban szinte mindig felébredek, és sokszor fel is kell kelnem 1-2 órára, utána bírok visszaaludni. Meg az is kényelmetlen, hogy csak oldalt tudok feküdni, és reggelre mindkét oldalam elzsibbad. Pedig most kellene még kialudnom magam ebben a 2 hónapban, mert utána egy ideig nem fog menni.

Edelweiss!
Sajnos normális a rosszullét, én is az 5-6.héttől kezdtem el émelyegni és hányni. Az első rosszullét alkalmával kórházba kerültem, és infúziót kaptam. Utána 6 héten keresztül voltam nagyon rosszul. Nem hánytam folyamatosan, de mindig nagyon hányingerem volt, egész nap feküdtem. Ha meg rámtört a hányás, 1-2 napig 5-10 percenként szaladgáltam. Volt, hogy éjfélkor az ügyeletet hívtuk ki, mert már meg akartam pusztulni (ők B6 injekciót adtak). Ráadásul akkor volt a legnagyobb nyári kánikula (júl.közepétől aug.végéig), amit nagyon nehezen viseltem. Nekem B6 vitamint írt fel a doki, és azt mondta, igyak hideg limonádét kortyolgatva, meg felkelés előtt egyek néhány kekszet. (Bár felkelni nem nagyon bírtam.) Aztán ahogy jött, úgy el is múlt a rosszullét aug végén, 12 hetesen. Azóta teljesen jól vagyok. Szóval kitartás, majdcsak túl leszel rajta. Igazán megértelek és sajnállak. Nekem azért kicsit könnyebb volt, mert első baba, így csak annyira kellett összevakarni magamat, hogy levigyem a kutyát. És még ez sem mindig sikerült.

Képzeljétek, eltelt egy újabb hét, és újabb fogam nem kezdett el fájni. A két beteg fogamon még dolgozik a fogorvos, de legalább nem fájnak. Még a végén lehet, hogy a baba születésére rendben lesznek a fogaim!?

Nóriéknak még egyszer minden jót, remélem, már tényleg nagyon hamar együtt lehetnek.

Mindenkinek üdvözlet!
Sziasztok!

PTünde
ptünde

Sziasztok.

Az előző hozzászólásom elszállt az éterben.Kép

Mégegyszer:
Méri!
A baba azért fulladhat meg, ha a nyakán van a köldökzsinór, mert megfeszül, és elszoríthatja.
így vesztette el a kisbabáját méhen belül egy 37 hetes terhes asszony, mikor anyu benn feküdt a klinikánKépKépKép

Egy kis dicsekvés:
Bence ma felállt!
Többször is sikerült neki ez a mutatványKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Kiváncsi vagyok Sári mit mond majd erre a köldökzsinórra. Most nyugodt vagyok, mert amig ilyen aktivan rugdos akkor tudom minden OK.

Nekem tesom azt mondta, hogy a korházba felesleges mellszivot vinni, mert eleinte kevés tej van, elég a baba szoptatása és a kézi fejés. Ha Norinak is vittetek akkor lehet hogy én fogok használni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Azért jobb, ha már a kórházban fejsz, mert esetleg hamarabb beindul a tejecske, főleg, ha éjszakára elviszik. Így hamarabb hazaengednek, minnél hamarabb eszik a gyerkőc, és minnél többet. Nórinak meg kell a stimulálás, ha már nincs ott Léna. Nekem annó csak a dokibá és a szülésznőm mondta, hogy fejjek, de egy csecsemős nem nézett rám. Ez azért durva. Bár ezt már írtam, hogy hiányoltam, hogy azokkal az anyukákkal nem foglalkoztak,akiknek nem volt ott a babócájuk.

Méri:Ez teljesen logikusan hangzik. Kép

A könyvből előkerítem a két oldalt és begépelem, amiről Ágci írt.

Gabi3
inecsg

A Szoptatás c. könyvből idézek:
Mellszívókészlet higéniája: minden fejés után elmosni, kifőzni (szerintem nem kell mindig kifőzni, de jól ki kell öblíteni a mosogatószer után, forró vízben), hideg fertőtlenítést nem alkalmazhatunk.
Tárolóedények: anyatej-fagyasztó tasak(orvosi műszerboltban kapható, ill. bababoltban az Avent tényleg jó, deolcsóbb a műanyag eldobható pohár), műanyag vagy üveg előzően kifőzött edény.
Fejés után hűtőszekrényben kell tárolni a lefejt tejet. A hűtés után lehet fagyasztani, -18 fokon. A könyvben az áll, hogy a lefejt tejet +4 fokon 5-8 napig lehet tárolni, (én nem tenném, max. 24 óráig).
A mélyhűtött tejecskét 6 hónapon belül fel kell használni.
Felengedett, de fel nem melegített tejet kinyitás nélkül 24 órán, felbontva 12 órán belül kell felhasználni.
A könyv azt írja, 6-8 órán belül fel lehet használni a szobahőmérsékleten tárolt tejecskét. (Én azonnal lehűteném, ha nem kerül azonnal felhasználásra.)
A fagyis tej felengedése: hűtőszekrényben 24 óra alatt, (ez mennyiségtől is függhet). Végszükség esetén hideg vagy langyos folyóvíz alatt. A már felmelegített, de fel nem használt tejet ki kell önteni! A felengedett tejet nem szabad újra fagyasztani.

A zárójeles szöveg saját gondolat.

Nóri, ill. Pataxi: Kép A klinikán biztos adtak dudlis üveget, amibe lehet vinni a tejecskét. Ezt lehetőleg érdemes kifőzni, a kórházi tapasztalat ezt indokolja, csak rozsdás volt az üveg. De remélem a klinikán más a helyzet. Ha még csak kolosztrumod van, azt is beküldheted, a csecsemősöktől, vagy valamelyik nővértől kérjél megfelelő méretű fecskendőt és abban vitesd el. Én így csináltam annó. Persze kiröhögtek a 10 ml-vel, de ez ne zavarjon. Inkább dokinak adjátok, az csak nem önti ki.

Gabi3
inecsg

Ugye nem igaz, hogy tegnap 3 óra óta nem írt senki?!

Melinda: Flóra is tudja kezelni a CD játszót. Irtó élvezi, ahogy kijön a lemez és visszamegy.

Ki jön pénteken klubba?

Karmen: A felesleges Pipolphenemet oda tudom neked adni.

Sütöttem gesztenyés muffint. Kíváncsi vagyok, milyen lett. Még most hűl.

Gabi3
inecsg

Gabi3! Látod, milyen ügyes lányaink vannak. Lotti mostanában próbálkozik már a kazetta berakással-kivétellel is, több kevesebb sikerrel. Mivel a földön van a magnó, szinte lehasal a drágám, hogy "kezelni" tudja.
Mi megyünk pénteken klubba.
Lottinak nő az alsó rágófoga, kicsit nyügi emiatt.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda: Flóra már a videót is kezeli. Rettenetesen örül, mikor ki-berakosgatja a kazit. Persze nem szabadna neki. Szerintem Flónak a szemfoga jöhet. Már két éjszaka felébredt 2x is.

Tegnap felavattuk az új szánkót, amit a Fló kapott karácsonyra. Szegény Papa, engem is húzott. Mondtam is neki, hogy ha így haladunk jövőre izmosodnia kellene.

Gabi3
inecsg

Melinda: Flóra már a videót is kezeli. Rettenetesen örül, mikor ki-berakosgatja a kazit. Persze nem szabadna neki. Szerintem Flónak a szemfoga jöhet. Már két éjszaka felébredt 2x is.

Tegnap felavattuk az új szánkót, amit a Fló kapott karácsonyra. Szegény Papa, engem is húzott. Mondtam is neki, hogy ha így haladunk jövőre izmosodnia kellene.

Megkóstoltam a gesztenyés muffint, jó lett!Kép

Gabi3
inecsg

Szijasztok!

Nóri! gratulálok a kislányodhoz! Nagyon szép a neve!

Enikö! A fürdés utáni meztelen popsiról annyit, hogy tegnap adtam rá pizsamanadrágot. Egyszer csak szólt Hanga, hogy kaka van, és a nadrág szárában ott gurult lefelé a kakiKép Hát elfelejtkezett róla, szóval nálunk is vannak balesetek!
Hanga is nagy rajzos, neki meg mindig napocskát kell rajzolniKép

Edelweiss! Szerintem normális, hogy más lehet két terhesség. Nálam pont forditva van, totál egyforma eddig.

Lara
lara

Lara: Nálunk az alma van a toplistán. Meg a miáu. Közben körbenyalja a száját, ahogy mondja. Azért ez a kettő a kedvenc, mert ezt tudja mondani. Sajnos nem-et még nem tudok rajzolni, hiába vagyok rajz szakos. Kép

Gabi3
inecsg

Gabi! Köszi, de egyelöre van egy teli doboz, az elég jövö szerdáig. Utána nem tudom kell-e még szednem.

Na megjöttünk a dokitol. Jövö héten kell menni CTG-re, és 19-én kell befeküdni. Január végére meglesz a baba, nem lesz nagy, mert eleve kicsike és hamarabb is születik majd. BPD ma 85mm volt. Azért kiadtam már a férjemnek hogy megirja nektek ha megjött a csöppség.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ja a köldökzsinor. Ált. szülésnél gond, nagyon ritka hogy a méhben is gondot okozzon. Nem látta UH-n hogy áll.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Akkor már nem találkozunk a 20-ai rendelésen! Kép Az mint jelent, hogy nem lesz nagy? Mondott súlyt is?

Gabi3
inecsg

Gabi! nem. pedig kérdeztük. Annyit mondott arra, hogy " hát nem lesz egy nagy baba". Most irta egy lány, aki a 35. héten szült, neki akkor a BPD 91mm volt, hogy 2650g volt a baba. SZerintem nem akart megijeszteni Tamás, hogy mi még nem értük ezt el. De én nyugodt vagyok, mert kint majd a sok tejcsitöl megerösödik. Örülök hogy eddig eljutottunk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Gaarázdálkodok anyu gépén a munkahelyén, megyünk szemészetre. Lotti remélem még alszik otthon a nagyapjával.

Most olvastam a délmagyarban, hogy este 1/4 8-kor a városi tv-n lesz egy beszélgetés Sárival a hálapénzről.

Lottinak kinőtt az első (alsó) rágófoga, ez a 9. foga neki.
Újabb szavai: pipi (csirkére, kacsára mondja), tesómra (aki Melissa), mondja, hogy Me-me, sogornőm (Szilvi) Szi, és néha mondja, hogy köszi. Nagyon édi, és olyan jó látni, hogy napról-napra okosabb.

Karmen! Te hanyadik hétben vagy most?

Gabi3! Lotti nem éri el a videót...
Tegnap kivett 2 tojást a hűtőből, miután elvettem tőle, hisztirohamot kapott. Este együtt szoktunk vacsihoz teríteni, általában ő hozza a margarint. Tegnap egyes egyedül kibontotta a kefíres dobozt. Csúcs kis csaj!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zsófi: a sztori valószínűleg így hangzik helyesen: a nyakára tekeredett köldökzsinór elszorította a KÖLDÖKZSINÓRT. Ui. au utóbbiban megy az oxigén, nem az előbbiben.

Nálunk "rajzoljunk nyuszit" megy, majd a harmincadik nyuszi után jöhet a "csigabiga", a "másik csigabigákok", aztán a "lópaci", annak ellenőrzi, hogy megvan e a "szemöldöke", "másik szemöldöke" (hiába mondom, hogy oldalról rajzoltam, ergo csak az egyik szeme látszik), majd a "kantátája" (kantárja). Utóbbi elengedhetetlen, ha nem rajzolom oda, hiszti van.

Figyusztok, mostanában figyelem, hogy Kitti nagyon (NAGYON) csámpásan jár. Egész pontosan befelé fordítja mindké lábfejét, olyannyira, hogy néhol összeakad, futásnál pedig ezért olyan béna. Nálatok volt vagy van ilyen? El kéne ezzel vinni valahova? Egyébként hova? Ortopédia, vagy...???
méri

Sziasztok!

Méri!
Szerintem vidd el ortopédiára, legfeljebb megnyugtatnak, hogy minden ok. Kép

Ildianyu
ildianyu

Melinda: Ma lesz a tv-ben , ugye jól értettem! Lotti ügyi kiccsaj. Flóra a csirkés boltban szokta megrohamozni a tojásokat, elég kellemetlen lenne, ha eltörne egyszer egyet is.

Gabi3
inecsg

HA a baba nyakát "elszorítja" a köldökzsinór, nem fuldoklik a szó hagyományos értelmében a baba. MErt ugye nem is lélegzikKép. AZ oxigént kapja azon keresztül a vérrel, és, ha elszorul bárhogyan (nyaka köré tekeredik, vagy bárhová, elkapja és a kezével összeszorítja (ilyen is van, elég gyakori), akkor nem jut elég O2höz, és így lehet O2hiányos, vagy legrosszabb esetben megtörténik, amit Zsófi írt.Kép

.:Angi:.
angiszeged

fejés a klinikán: nekem nagyon bejött a gépi medela bent. nekem is volt bent mellszívóm, de a gépet használtam (én ugye Nórihoz hasonlóan nem szoptattam).
ADDIG NEM SZABAD FEJNI, SZÓLJATOK NÓRINAK, MÍG MAGÁTÓL BE NEM LÖVELLT A TEJ!!! Bár remélem ott egy nővér, v valaki szól neki. császár esetén ez több nap is lehet (nekem 3volt)
És a legfontosabb, gyönyörű a babciKépKépKép

sterilizálás: lehet kapni a bébé comfortnak hideg sterilizáló tablettáját, ami nem drága. 800ft és vagy 30, vagy 60 van benne. 2l vízben kell oldani és 24óráig jó. én főzni nem szerettem, mert macerásKép, és csúnyák is lesznrek tőle a cuccok!

ma a telinen lesz a Sári negyed 8kor.

angiszeged

na asszem legközelebb mindenkit elolvasok, és nem fogom ismételni, amit már leírtatok. sorry brrrrrrrrrr

(bár bevallom halkan, nem szeretem ezt a fórumot, mármint technikailag nekem nem jön be, de azért nem szabadultok tőlemKép )

Zsófi! nagy gratz a legéynek!

angiszeged

Méri! én is az ortopédiára szavaznék!

angiszeged

Sziasztok!
Tegnap voltam a dokinál, mindent rendben talált, meghallgatta a baba szívhangját is. Csak először kicsit magasabban kereste, mint ahol van. Azt mondta, olyan magas vagyok, hogy elveszik bennem a baba.
Pénteken megyek UH-ra, remélem, nem kell megint 1,5-2 órát várni. Eddig egyszer volt, hogy csak 20-25 percet vártam. Még jó, hogy mindig van időpontom! Kíváncsi vagyok, mit látnak. Meg arra is, hogyan fekszik a baba. Azt olvastam, hogy ilyenkorra már be szokott fordulni.

Most ennyit!
Üdv mindenkinek!

PTünde (akinek lehet, hogy lassan rendben lesznek a fogai!?)
ptünde

Melinda! Holnap végre betöltöm a 36. hetet. Ugy tudtam a városi tv megszünt, remélem tényleg leadják valahol. Mindjárt megnézem a Délmagyart a neten, hátha ott is irja.

Angéla! köszi, ez nekem uj info volt, hogy amig nem lövell be a tejcsi, addig nem szabad fejni. Én már elsö nap akartam, a szoptatások után Kép
Olyan sok jó dolgot tudok meg töletek.

Ma du. megyünk a Prágai dokinénihez, remélem elvállal.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hát én nem találom a neten, hol lesz este a müsor, remélem nem a Tarjáni tv adja le, azt én nem fogom Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?