Új privát üzeneted érkezett!

Zöldi: ne tedd, vagy várj csak, segítek... :D istenem, azon gondolkozom, hogy a pocakomban lévő Domonkos összes nőjével nekem is mindig bajom lesz.

Vagy felírom otthon egy nagy táblára, hogy DOMI csajait szeretjük mindenáron? :D

Amúgy velem minden frankó, Domi sokszor rugdal, tegnap vettem neki pár dolgot a brendonban...és kinéztem a babakocsit is!

Valójában szakvizsgára kellene készülnöm és közben a munkahelyen is elég rossz a helyzet, így nem tudom, hogyan fogok pihenni az elkövetkező hetekben. Kicsit el vagyok kenődve... :? :(

Mindegy a lényeg a kis pöttöm és hogy jól legyen!

Kép
mannababoca

Szasztok!

Bejárat: Vera,

Bébic! Nagyon boldog megszeretgetést estérte! :lol:

Sarmi! Mit vétett anyós? Ááááá, nem megyek bele, mert csak felhergelem magam. Ma szerencsére megnormálisodott kicsikét.

Aida! Beállok a drukkolók sorába. Iszol te eleget? Attól is lehet ez a fránya görcsölés.

Mági! Boldog félidőt!

Niki! Tök jó!

bb! Nagy ez a Balaton, jól el lehet tűnni :lol: Apa magához láncolt, nem enged vissza Pöstre. A barátnőmék is itt vannak negyed óra sétányira Hanna egy hónapos vőlegényével. ...úgyhogy elvagyok.

Zsiráf! Akkor mi vagyunk a topik nagyjai! )Bár én csak 183 cm vagyok, de szintén papapapapapapapapapa kiló. :wink:

Sina! Jeeee 7 kiló! Neked az sem áll majd rosszul, ha marad rajtad egy kis plusz husi.

Manna! Az anyósomnak nem ám velem van baja, hanem mindenkivel valami. De főleg a fiát szapulja állandóan, amit én nem nagyon tolerálok. De majd jól kibeszéljük talin!
Tök jó lenne, ha most csütörtökön tudnál jönni jógára, mert akkor már Musival 3-an lennénk a topikból.

Kép
zölddisznó

zöldi:
Párom is mindig ezt mondja, hogy nem iszok eleget. Igazából nem tudom mennyit iszok 1 nap. Talán 1.5 liter, de már így is soknak érzem, mindig wc-n vagyok.

Már pár napja nagyon kívánom az alkoholt, most bűnöztem és megittunk a párommal egy pohár bort. Olyan jól esett. :) Remélem kismanó nem haragszik meg nagyon.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

ma én is bűnöztem, és alcoholizáltam. öcsém hozott portoi bor Amszterdammal, nagyon finom volt!!!
nálunk a magyar dinnye, öszibarack és CSÜLÖK ellenére is halálos nyugalom van odabent. kezdek nagyon aggódni emiatt a "bulizós" babákról olvasván. már csak 2 nap és megyek a Genesisbe. remélem ott megnyugtatnak. :roll: :oops:

Zöldi. én délutan 2-4 körülre gondoltam a talit. délelött szépitkezem :lol:

aida.szép a pocid, de tényleg nagyon soványka vagy. 1.5 liter nem elég, szerintem. ebben a melegben sokkal többet kellene innod. én ma kb. 3 litert ittam.

Bébic. Az út nem volt túl rossz. Kicsit fájt a hasam a gépen. Még a hazafelé utat kibírom valahogy utána meg már nem repülök jövő májusig. :D

KépKép
KépKép
mush589

Minden évfordulósnak és ünneplőnek nagyon jó ünneplést kivánok! :)

Aida és alkohol kivánósok!
Az öreg védőnénim szokta mondani, hogy időnként egy pohár jó minüségű vörösbor nem káros sőt kifejezetten gyógyszer!!!
A baj csak az,hogy nekem egyéként is savat csinál a bor tehát ezen intelmét nem fogadom meg.

Mush!
Az én babócám sem aktív lehet jó vagy rossz idő neki tök mindegy, időnként bejelentkezik és kész. Még én sem tapasztaltam a "kirúgja a ház oldalát" dolgot.
:cry:
Sőt! Mkor votunk a Genesisben a hölgy megettet velem egy csomó csokit és a kisasszony a füle botját sem mozditotta rá!
Nem mondta, hogy ez gond lenne csak annyit -nem lesz édesszájú a gyerek. (anyukája sem az) :oops:
De azért én sem bánnám ha többet ficeregne a pocakomban. Néha már totál beaggódok mert nem jelentkezik.
:roll:

A hizásról annyit, hogy én az első 20 hétben összesen 2 kg -t hiztam, most 4 hét alatt szintén kb:2 -t. Úgy látszik most fognak beindulni a kilók.
Vendég

Bocika: Köcke! Pocaklakó meg csak kavarjon, az a jó! :lol:

Niki: Kösziii! És gratula a jó eredményekhez! A Szamba szelet fincsiiii, bár az én favoritom a Kapucíner, nyaminyami.... :P

BB: én is eszem, ami jólesik, és sajna szerintem meg is látszik....pedig igyekszem visszafogni magam....tényleg.... :oops:
De ha egyszer mindig "szembe jön" velem valami gonosz fincsóság... :evil:

Sarmi: Ezt én is olvastam valahol!

Aida: Én 3 napja éjjel 3 körül fél órát biztosan fent vagyok, annyira rugdal Kistücsök. Addig kapálózik, míg mindenemet meg nem bökdösi legalább egyszer... :D Azért remélem, ha kibújik, ezt az éjjeli kukorékolást elfelejt... :lol: (álom, álom, mi? :) )

Zsiraf: Remélem nem történt nagy baj, de legalább is nem veletek kapcsolatos!
Ünneplés sajnos most csúszik, de ha végre átköltöztünk...húúúú, mekkora buli lesz! :P :lol: 8) :wink:

Susy: Köszikee! :D
Én is +6....de hát ez van, csak Kistücsökkkel legyen minden okés! :D

Sina: Nem jött levél... :(

Mannababoca: Ne kenődj el, Domi biztosan nem szeretné!
Mi is voltunk tegnap Brendonban, hááát, őszinte leszek: horror áraik vannak! (legalább is nekünk azok) :roll: :?
Azért Apája kiválaszthatta Kistücsöknek élete első rugiját :lol: :

Kép rugi

Zöldi: Köszikee! Már hiányoltunk nagyon! Jó Balcsizást meg leendő vejezést! :lol: :lol:

Aida: A 1,5 l folyadék nagyon kevés szerintem! :( Főleg melegben. Nekem a minimum a 2x1,5 liter ásványvíz, plusz még tej, kefír, gyümölcsök stb. folyadéktartalma, de még így is van, hogy este szomjas vagyok...
Muszáj lenne kicsit többet innod....Ártani bizti nem fog!

Mush: Csülöööök?! :shock: Ne kínozzz! :twisted:

Szorsi: Genesisben nekünk mázlink volt, kicsit csúszott az előttünk lévő kismamival, én meg addig majszolgattam csokikát, és így épp arra "ért le" Kistücsökhöz és ébresztette fel, mire mi következtünk. :lol: :lol: :lol: Volt is ám produkcijjjó! :P
bébic

Zölddi: hogy én hogy irigyellek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aida: tényleg többet kéne innod, bár a vizesedés miatt nekem a második félidőben erre is oda kellett figyelnem, ne legyen túl sok. (Mondjuk én finoman szólva nem vagyok egy vékony alkat, neked ettől biztos nem kell tartanod.) Tudniillik én csak bubis vizet ittam jó hidegen. Szerencsére erről a szoptatás alatt leszoktam. Most csak mentes víz van, na meg a hideg tej és a levesek. Mivel én is nehezen iszom vizet, ezért próbálom az előbb felsoroltakkal pótolni.

Aki akarja annak egy kis tanács a babaruhákhoz: Előre egy-két méretet érdemes megvenni, ezzel kitapasztalhatod, hogy milyen rugikat, bodykat "hord" szívesen a gyerkőc, melyik a praktikus, stb. Nem mindegy, hogy háton, vagy hason szeret aludni a baba, a ruha hol záródik elöl-e vagy hátul, kapcsos-e, vagy zipzáras, mekkora a nyakán a kivágás, stb. Na meg úgyis hoznak a rokonyok ajándékba néhány ruhát.

A Brendon tényleg nem egy olcsó hely, viszont minden egy helyen van, és a babaújságok kuponjaival olcsón ki lehet fogni minőségi árut. Mi így vettük meg a 100 ezres babakocsit 80-ért. Graco, van hozzá bébihordozó, kocsiba rögzíthető tartóval, mózes, beépített hőmérő, óra, mobiltel.tartó (ez utóbbik nem voltak szempontok a vásárlásnál, már csak egy telefontöltő hiányzik).

JA, bor. A dokim szerint napi 1 dl vörösbor csak gyógyszer. Aki vérszegény, vashiányos, annak különösen. Ezt a védőnő is mondta. Szoptatás alatt a sör is nagyon jó, de abból én csak az alkoholmentes Buckler-t szeretem.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Holnap en is jovok cuki babaruci keppel :D

Musi, akkor varom a hivasod, es megbeszeljuk a randit, mar varom :D

Nekem Babakocsi kerdesem is lenne:
Szoval ujszulott babat, gondolom egy ideig csak vizszintesen szabad feltetni. Mennyi ez az ido? A babakocsit is igy kell ezek szerint kivalasztani, hogy eleinte csak Mozeskosar? Vagy horozoban azert lehet?

Kép
zsiraf8

Sziasztok Csajok!
Pár nap lemaradását pótolom most. Hétvégén anyumék voltak nálunk, hétfőn meg lejöttünk a Balcsira!!! Hurrá nyaralunk! :-D Zsófi jól érzi itt magát, sokat mocorog. A hétvégén voltunk az IMEX 3D-s moziban egy filmen, ami az űrhajózásról szólt. Ilyet még nem éreztem sosem... az űrhajók kilövése nagyon hangos volt, Zsófi szegény úgy tombolt közben... :-(

Aida!
Gratula az 1 kg pluszhoz! :-D

Márti!
Jobbulást!!!

BB!
Köszi az orrspray nevét!!! Én is abban reménykedtem, hogy pénteki lehűléssel jön majd az eső és elveri a sok pollent. Ehhez képest nem volt más, mint szélvihar... :evil: Még jó, hogy éjszaka bírok aludni, napközben elviselem az orrdugulást, meg a tüsszögést. Egyelőre még kibírtam adalékanyagok nélkül, csak a kálciumot iszom.

A magnézium hiány is okozhat ingerültséget! :-D Lehet, tényleg emelni kellene az adagod!

Nikianya!
Vigyázz magatokra!!! Csak semmi pörgés! Hagyd ezt most a fiúkra!!! Pihenj sokat!!! Nagyon szép a pocakod, és Vivi lak is!

Sarmon!
Már mi is összeraktuk a babaágyat. Ki kellett próbálni, hogy nincs-e baja, nem hiányzik-e alkatrész. Meg így már szokjuk a gondolatot, hogy néhány hónap múlva eggyel többen leszünk. Olyan jó érzés bemenni a babaszobába!

Szeles!
Örülök, hogy megnyugtattak a vizsgálattal!

Cili!
Kiütés tényleg lehet epétől is, de az kb. egy nap alatt elmúlik. Legalább is nálam így működik néha.

Mágnes!
Tök jó, hogy már Apa is érezte Zsebit!!!

Susy, Cili!
Mi hétvégén megvettük a takarót meg a kispárnát. A legegyszerűbbet választottuk, anyukám varrja rá a huzatokat 100%-os pamutból. A vastagságon mi is gondolkodtunk, de arra jutottunk, hogy majd a baba is be lesz öltöztetve, meg még plusz plédet is lehet használni.

Zölddi!
Én is a bejárós talira szavazok. Ne öld meg az anyósod! Ha lesittelnek, ki fogja szervezni a további talikat??? :-D

Aida!
Pihenj! Pihenj! Pihenj! Sokat! És szép a pocakod, de tessék hízni! Én szívesen adok át neked pár kilót!

Bébic!
Boldog évfordulót nektek! Kitartást a fogfájáshoz!!!

Zsiráf!
Ez a túlsúllyal szülni kérdés engem is érint. Egyelőre erre nem is gondoltam, hogy a szívet mennyire terheli meg ez a folyamat. Te tornázol most valamit? Én abban bízom, hogy ha végre el tudom kezdeni az Aquanatalt vagy a tornát, az kicsit segít a kondim visszaszerzésében.

Alkoholista társaság! :-D :-D

Brendon helyett: Baby Outlet a Soroksári úton. Ez a Brendon kifutó modelljeit árulja olcsóbban. Nézzetek körül itt. Mi a 110 ezres babakocsit 63-ért vettük, a 19 ezres babaágyat 12-ért.

Kérdés: A babát télvíz idején miben kell hazavinni a kórházból???

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Nálam megvolt a soros laborvizsgálat a terheléses cukorral.
A terhelés utáni eredmény 7,0 lett, azt talán még belefér, ugye?
Egyébként meg van pár eltérés a vérképben: vörösvértest szám alacsony, hematokrit alacsony, MCH meg magas. Ha rövid internetes kutakodásom nem csal, akkor ez vérszegénység ill vashiány? Házi szakértőink?
Vasat csak doki írhat fel, vagy lehet recept nélkül kapni?
(A dokim e-mailbe kérte az eredményeket, de még nem válaszolt)

Nem nagy dicsőség, de sajna én "vezetek", már ami a kilókat illeti: eddig plusz 9 kiló (65-ről 74 jelenleg) :oops: A doki mondta, hogy tornázzak, elkezdtem a kismama jógát - de szerintem ebből a szempontból ez édes kevés. Mindenesetre a kajára is jobban odafigyelek.

Már nálam is nagyon aktív a bébi, néha úgy beindul, hogy már apa is bőven kiélvezkedte magát - persze ezzel nem lehet betelni:)

Zöldi - én is csatlakozok a Margit szigeti bejárati begyűjtéshez. Előre is köszi!

Teszek egy "szexi" pocifotót:

Kép

Kép
trombibébi

trombi: nekem is a laborom kimutatta hogy vashiányom van és felirtak rá nekem gyogyszert..Maltofer fol rágotablettát..
mit ne mondjak,napi 2-t kell bevennem és a két doboz ára 3000 ft volt..de ha kell,hát kell..csak meglepödtem.a patikus is mondta hogy ennél pedig van olcsobb is..de ezt kaptam ,ezt szedem.viszont az ize borzalmas:S
az meg nem is látszik rajtad hogy 9kg-nál jársz..nagyon szép kismama vagy:D

a cukor eredményed jo...7,8 fölött a gáz asszem..ugyhogy gratula.nekem 5,3 volt...kerekitve:D

Kép

Kép
nikianya21

Aida!
Milyen színű a babakocsi?Nekem nagyon teszik az ára is barátságosabb.

Mágnes!
Nekünk ágyat nem kell venni mert megvan még az enyém és a férjem ágya is, milyen jó h a szülők elrakták és örízgették.Megnézzük milyen állapotban van és ha kell lecsiszoljuk és lelakkozzuk.Sőt még az én babakocsim, járóka bébikomp is megvan, a férjem azt mondta ő csak a régi "RETRO" babakocsiban fogja tologatni a sétáló utcán mert igazából a babakocsi kérdés csak arra megy ki kinek milyen drága.Na lehet h nem mindenhol de itt nálunk igen.

Szeles !
Na felrakom én is a pocakképemet mert néztem itt és mindenkinek olyen kis picurka de az enyém na mejd eldöntjük kié a nagyobb....

Kérdés volt már valaki baba-expon?
És tényleg csak ruhák vannak vagy vannak egyéb áruk is és használtak ujjak egyaránt?

Kép

Kép
bellanitta

ja ,sült az ebéd,kicsit korán de olyan illatok vannak hogy Vivi telepatikusan megérezte mi lesz a hami és rugkapál..Tepsiben sült,párolt(mindenféle hőkezelésen átesett):D savanyu káposzta ,husival.nyamm...
várom hogy megjöjjön a pénzem és megyek bevásárolok a madártejhez..

Kép

Kép
nikianya21

050_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]Kép[/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.huA balaton parton bikiniben
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Ruhában
075_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]Kép[/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu"Apukával" a Sztupánál
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.huA Zalaegerszegi Aqvacity-ben amit ajánlok mindenkinek

Kép

Kép
bellanitta

http://kepfeltoltes.hu/thumb/080819/Bal ... es.hu_.jpg[/img][/url]
probálom kicsit jobban felrakni

Kép

Kép
bellanitta

rakok fel én is egy kis csapat babaruhát:D Kép

Kép

Kép
nikianya21

Nem sikerült....
Ja és a képek a 22 és 23.hét között készültek
Ma vagyok pont 23.hetes a BÉBIKE nagyon beindul van mikor éjszaka is nektek?

Kép

Kép
bellanitta

Sziasztok!

na most már én sem tudom hányadán állok! :roll: Tegnapelőtt már ugy éreztem kilábalóban vagyok a betegségből, ma már ugy kapar a torkom, mászok falra... :roll: :evil:
SZépek a pociképek!

Laura:

BOLDOG SZÜLINAPOT tegnapra!!! :oops:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Trombi:
Hol vagy te 74 kg????

Bellanita:
sokat nem látok belőled :cry: tul kicsi a kép

Niki:
édik a babadolgok :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

bellanitta:
A mi babakocsink naracs-fekete színű. Pierre Cardin PS686 van még kék-fekete és piros-fekete összeállításban.

Most jöttünk haza az orvostól. Egyelőre a helyzet odalent változatlan. Kissé megrövidült nyakcsatorna, zárt méhszáj. TVS-vel a cervix hossza 35 mm. Sajnos nem csak ez változatlan, a gomba is megmaradt a gyógyszerek ellenére. :( Kaptam rá hüvelytablettát, kiírta a magnesii citricit 3*1 adagban valamint kaptam a görcsökre Spiropent nevű gyógyszert, amit sajnos ahogy elolvastam a betegtájékoztatót nem tudok használni. Rá van írva, hogy tachycardia(szapora szívverés) esetén nem alkalmazható, nekem meg sajnos az van. :(

A baba jól van, megint "megcsodáltuk" a kis kukiját :)
BDP: 56 mm
FL: 35 mm
AC: 157 mm
Kicsit nagyobb a korához képest, de csak pár nappal. Melyik is az az oldal ahol az adatokból ki tudom számítani kb. mekkora a súlya a picurnak?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Köszi a bókokat - hát pedig a mérleg nem csal sajnos. (A kép mondjuk kb 1,5 hetes, lehet, hogy itt még "csak" 73 vagyok)

Márti, jobbulást!!!

Aida, tényleg nagy a babód, nekem múlt héten, azaz 23 hetesen mértek 56 mm BPD-t. Kicsit most aggódom is :roll:

Kép
trombibébi

Köszi a bókokat - hát pedig a mérleg nem csal sajnos. (A kép mondjuk kb 1,5 hetes, lehet, hogy itt még "csak" 73 vagyok)

Márti, jobbulást!!!

Aida, tényleg nagy a babód, nekem múlt héten, azaz 23 hetesen mértek 56 mm BPD-t. Kicsit most aggódom is :roll:

Kép
trombibébi

trombi:
Sztem ne aggódj. Ez alapján http://mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 inkább nekem van aggódásra okom. 56 BPD 23 hetesnek felel meg. Az én babámnak nagy a feje.. :shock: :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Köszi, Aida! De e szerint neked sem kell agódni, ha jól értelmezem ezt a táblázatot, akkor a zárójelben az van feltüntetve, hogy +/- annyi eltérés standardnek tekinthető.

Kép
trombibébi

Sziasztok!
Ivás:
Én rettentő keveset iszom, a napi fél lityó jó, ha megvan. Aztán most, hogy keresztecskéim lettek, és olvastam, hogy a vese is felelős ezért, elkezdtem inni. Beállítottam a telefont negyed óránként, és iszom a vizet. Mostmár nem kell beállítanom, inden wc-zés után jön a pótlás, de amióta iszok napi 2 literrel, komolyan mondom sokkal jobbb a fertőzésemnek is, nem viszket ,csíp, mar.. :)

Baba-expo:
Voltam már három-négy expon, nagyon szeretem, igaz sokan vannak.. Nem csak ruhák vannak, és nem csak használtak. Minden féle baba kellék van kint, jó dolgokat lehet kifogni.

Kép
Kép
Kép
mágnes

aida:nem kell aggodnod,csupán lehet hogy előbb születik meg a kukacosod,mivel nagyobb a koránál..nekem szombaton az ügyeleten mértek 55mm bpd-re..és akkor voltam 22hetes és 2 napos.ugyhogy örülj.szép nagy fiacskátok lesz:D

olyan oldal engem is érdekelne ahol az adatokbol ki lehet számolni hogy kg mekkora sulyra a baba:Dkiváncsi vagyok..vajon van fél kg???csomo oldalon azt olvasom hogy kb most fél kilosak..:D

Kép

Kép
nikianya21

Aida, Nikianya: egypár (kb. 10 oldallal) ezelőtt feltettem egy linket azt hiszem Mush-nak. Ha van időtök keressétek ki. Ez egy olasz oldal volt, de csak az adatokat kellett beleírni és ott megadta a kb. súlyt. Bocsi, de most sok a melóm, ha lesz időm én is megkeresem. Amilyen béna vagyok nem mentettem el!
Vendég

Aida, Nikianya: egypár (kb. 10 oldallal) ezelőtt feltettem egy linket azt hiszem Mush-nak. Ha van időtök keressétek ki. Ez egy olasz oldal volt, de csak az adatokat kellett beleírni és ott megadta a kb. súlyt. Bocsi, de most sok a melóm, ha lesz időm én is megkeresem. Amilyen béna vagyok nem mentettem el!
Vendég

Na mégis megtaláltam! http://www.gravidanzaonline.it/medico_r ... nline.html
Jó számolgatást!
Vendég

Aida: na és hogy megnyugodj, íme az én betöltött 20 hetes adataim
BPD: 54
AC: 173
HC: 185
FL: 32
Egyéb: kisagy f 21
És igen a doki mondta, hogy szép nagy a fejecskéje, meg a hasa, de szerinte ez normális, semmi problémát nem jelent. Én elhittem neki, te is tedd azt!
Vendég

Csajok!
Mi az AC?? :roll: :roll:
susy75

közben megtaláltam! :lol:
susy75

Susy: bemásolok ide egy oldalról származó adatokat:
AC (abdominal circumference) vagy AU (Abdomenumfang) haskörfogat:
A késői terhesség idején mérendő legfontosabb érték, mely nem a magzat korára, sokkal inkább hosszára és súlyára, azaz egészséges növekedésére vonatkozó információval szolgál.

APD/AD (abdomen anterior-posterior diameter). A has (abdomen) mérete, a gerinctől a hasfalig mért távolság.

ATD, TAD (Abdomen transversaler Durchmesser, diameter) a has szélessége has, a has két oldala közötti távolság.

BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.

FS (Fruchtsackdurchmesser) A petezsák átmérője, mely az ötödik terhességi héttől látható, a terhesség korai bizonyítéka.

FL (Femur Länge, femur length) a combcsont hossza: A magzat leghosszabb csontja, mérete a baba hosszanti növekedéséről ad információt. Jelentősége a BPD-értékhez hasonló. A 14. héten 1,5 cm körüli csont a várandósság végére 7,8 centi körülire nő.

Gest. hét, gesztációs azaz terhességi hét.

HL vagy HUM (Humerus Länge, humerus length) a felkarcsont hossza.

SSL (Scheitel-Steiss-Länge) vagy CRL (Crown-Rump Length), azaz ülőmagasság:
Nyújtott testhelyzetben lehet a legpontosabban mérni a baba feje tetejétől a farkcsontjáig húzódó ülőmagasságot. Segítségével lehet a legpontosabban meghatározni a magzat korát a 7. és 13. terhességi hét között, a 20. hétig mérik.

TTD (Transverse Thoracic Diameter) vagy thq (thorax-quer) mellkasi átmérő.

HC (head circumference), HU (Hauptumfang), KU (Kopfumfang) fejkörfogat.

OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.

Ezeket szokták UH-n mérni. Ez persze gép függő is!
Vendég

Bocsi Susy, gyorsabb voltál! :lol:
Trombi: nekem is ezek az értékek estek le, és a doki vaspótlást javasolt. Én a Ferrocomp Forte-t szedem, napi 1-et!
Vendég

Bocika!

Köszi! :wink: :wink:
susy75

Bocika, köszi, és ez a Ferrocomp Forte vény nélkül kapható?

Kép
trombibébi

Bébic!
Nagyon édi a kis rugdalózó!

Trombi!
Tényleg nem látszik rajtad a 74 kg. :wink: :wink:

Zsiráf!
Kb fél -háromnegyed évig fektetjük vizszíntesen (ha jól tudom). Mózes nem kell mindenképp,mert a babakocsit is tudod állítani.

Szombaton mi is megrendeltük a babakocsit. Nem volt tervbe véve, csak nagyon megtetszett és akcióban volt, textilmózessel együtt. :) Majd rakok képet róla! Teutonia Mistral S.
susy75

Trombi: igen. Nekem a patikusok ajánlottak, mert olyan jól eldumáltunk a dokibácsival, hogy elfelejtett receptet írni. Aztán én meg bementem a patikába, hogy vasat szeretnék. Persze kérték a receptet, és akkor esett le, hogy na az nincs! :lol: Mivel a dokim elment szabira, így mondták a patikusok hogy ezt lehet recept nélkül is. Ők is mondták, hogy elég napi egy, mert a terhesvitaminokban is van egy adag.
Vendég

Bocika, köszi, akkor ezt most be is szerzem, mert holnap elutazunk, és hogy addig is legyen valami utánpótlás, míg nem tudok konzultálni a dokimmal.

Kép
trombibébi

Trombi: nincs mit! Jó utat!
Vendég

bocika:
De legalább neked arányos a pocija is nagy. Az enyém a feje alapján 23 betöltött hetes a pocija és combja alapján 21.
Köszi a számolósat!! A kisúrfi nagy darab, 468 gr és 27 cm. Tényleg nagyobb a korához mérten. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: hát igen, de nálunk meg a comb kicsi. A dokim azt mondta hogy minden rendben és én maximálisan megbízom benne. És ha ő egyszer ezt mondja, akkor nekem/nekünk hinnünk kell. Ha baj van úgyis szólna. Szóval ne agyalj ezeken.
Vendég

Aida! Én a helyedben minden este meginnék egy pohárka vörösbort, és napi 2-3 l ilyen melegben. Hidd el, nagyon sokat segít! ...és szerencsére közel van a WC!

Mush! Szerintem a 2 óra nagyon korai, dög meleg van még olyankor. 4?

Csülöööök?! Papapapapapapapapapapapa...megállj!

Bejárónál Vera, Berni, Trombi..Kérek priviban telefonszámokat, akit még ott kell begyűjtenem!

[quote]E írta:gyébként meg van pár eltérés a vérképben: vörösvértest szám alacsony, hematokrit alacsony, MCH meg magas. Ha rövid internetes kutakodásom nem csal, akkor ez vérszegénység ill vashiány? Házi szakértőink?
Bingó! Tökéletes a diagnózis! Nyomathatod te is a vasat vörösborral! :lol:

Kép
zölddisznó

Vicc: :))

Kedves Péter!

Örömmel értesítelek, hogy szerelmünk gyümölcse, a kis Péter, megszületett.
Sajnos anyatejem nem lévén szoptató-dajkát kellett alkalmaznom.
Ő kubai származású, így a tejétől gyermekünk bőre szinte teljesen fekete lett.
Erről ugyebár én abszolúte nem tehetek...

A te szerető Anitád

Drága édesanyám!

Az imént vettem kézhez Anita levelét, melyben értesít, hogy kisfiúnk született.
Mivel nincs elég anyateje dajka segítségére szorul, aki színesbőrű, és a tejétől
kisunokád bőre is csaknem fekete lett, amiről persze az én drágám egyáltalán nem tehet.
Remélem te is együtt örülsz velünk

Ölel fiad, Péter

Édes fiam!

A te születésedkor én pontosan ugyanúgy jártam, mint most a te Anitád.
Elapadt a tejem, ezért téged tehéntejjel kellett tápláljalak.
Valószínűleg ettől lettél te ekkora marha...
Amiről persze én egyáltalán nem tehetek.

Csókol Anyád
:lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Remélem Ti is jót röhögtetek ezen!

zsiráf. majd küldök sms-t.

zöldi és a többiek. nekem jó a 4 óra is. az egész délután nektek van lefoglalva! :lol: :lol: Bocsi a csülök miatt.:wink: én is csatlakozom a bejárati begyűjtéshez.

ma este voltam a punculógusnál. (ismeri vki? Dr.Hábermayer az Uzsokiban praktizál). azt a méhszáj, szép zárt, és minden ok, de ha már itt vagyok, akkor hétfőn reggel menjek el arra a terheléses vérvételre, meg ha már ott vagyok, akkor meg is uh-oz. Azt mondta, hogy az 5kg hízás ok, de ne hízzak 12-nél többet a végéig.:shock:
Segítség! Pesti lányok, hol van az Uzsoki??? :?:

Holnap megyek a baratnőmhöz Nórizni. Már tettem fel képet a babóról, meg néha írt ide egy-két bejegyzést ide is az anyucija (wera).

trombi. szép a pocid.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.08.19 21:27-kor.

KépKép
KépKép
mush589

Mush:
ez nagyon aranyos, ebben az uborkaszezonban. Úgy látom mindenki nyaral, rajtam kívül. Helyes, irigy vagyok.
Szép szülinapi ajándék lesz ez apának. Majd mesélj.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Tehát 30-án 4 órakor lesz a találka? A helyszínt pontosítsuk légyszi. Én biztos, hogy az Árpád híd felöl megyek, a szigetnek azon a végén fogok leparkolni. Ha tudok menni. De megpróbálok. Ezt megígérem.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Ha valakinek van valami jó 'gyógyszere' derékfájásra, az súgja meg. Mindig is voltak problémáim, tapasszal megoldottam, de az most tiltott. Valami gyógykrém kellene, úgy érzem.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

szia bb
igen szép ajándék lesz, de majd csak másnap kapja meg szerintem, mert 21-én nagyon későn érek haza, de persze majd felhívom, hogy mi volt.

azt hiszem, hogy 4-kor a begyűjtés lesz. nem tudom milyen messze van a holdudvar. gondolom a tali ott lesz n5 fél 5 körül.

azért én itt nem nyaralok :wink: csak rohagálok ide-oda, hogy talizzak , akivel csak tudok, de nem bánom.

ma jót nevettem a 4/6-os villamoson. átadtam a helyet egy idős néninek, mert fájt a lába, és senki más nem adta át,aztán miután leült és elhelyezkedett, észrevette, hogy terhes vagyok, akkor elkezdett sopánkodni, hogy de hát?! mondatm hogy maradjon nyugodtan, még nerm vagyok annyira előrehaladott állapotban, hogy ne birjak állni, de az a fej, amit akkor vágott, amikor rájött hogy terhes vagyok. :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Mush: ő volt az én dokim kb. 5 évig és 11 hetes terhesen váltam meg tőle.... :shock: :shock: :shock: (Lehet, hogy akkor még nem írtál ide, és nem olvastad, itt siránkoztam a csajoknak, hogy új dokit kell keresnem helyette....ha visszalapozol jól a topik elejére, ott látod, miért... :roll: amúgy én nagyon szerettem, meg minden, de terhesen nem volt az igazi....ráadásul dráááága :( )
Hogy jutottál pont őhozzá?

Az Uzsoki amúgy legjobban a 82-es trolival közelíthető meg, annak az egyik végállomása a kórház, a másik az Örs vezér tere. :lol:
Ez hátha segít:
http://www.bkv.hu/troli/82vissza.html
bébic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?