Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most találtam ide :oops: , de nagyon kíváncsian és örömmel olvasgatom a hasonló korban járó kismamik hozzászólásait.

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Mágnes:Ne izgulj!Nálad sem lesz semmi gond,és nagyon jól teszed,hogy nem vársz szept 11-ig!

Krisztina:Jó volt a buli,csak sajna Apa lemaradt a Jázmin előadásáról :cry: :evil: Az eső akkor kezdett el esni,mikor éppen haza indultunk,úgyhogy megúsztuk :)

a változatosság kedvéért,ma strandon voltam a 3 gyerköccel.Apa megint dolgozott :cry: Olyan fáradt vagyok ,hogy már alig várom,hogy elkezdődjön a suli ovi.Akkor talán tudok majd egy kicsit pihenni. :?

Hogy telt a hetvégétek lányok?

Gabilány:Üdvözöllek! :)

Kép
tünde733

Sziasztok!
Tünde: nálunk vendégsereg volt, de nyugis :) meg szilva és mandula szüret (gyerekek, nem én :)) kicsit kertészkedtünk, és készülünk a nyaralásra. Örülök, hogy jól sikerült Jázmin fellépése :) ügyes kiscsaj lehet :)
Apus nálunk is a benti teregetésre fogta a penészt a lépcsőházban :? összebeszéltek? vagy igazuk lehet :?
Mágnes: azt mondták nekem az Istenhegyin, hogy az alacsony AFP lehet adottság is: az erős méhfal nem engedi át a magzati fehérjét olyan mértékben, mint másoknál, ezért alacsonyabb. Nekem is mindegyiknél alacsony volt, igaz, annyira nem, mint most Kispocoknál (0,54).
Üdv Gabilány!
Mindenkinek jó pihenést és pocakosodást a jövő hétre, legközelebb 1 hét múlva :)

Csöre
csöre74

csöre:
Ezzel az AFP értékkel voltál a SOTE I-en genetikain? Mert fogalmam sincs, hogy egyáltalán ott mi a fenét tudnak mondani nekem? tényleg annyira pifavizitnak érzem, persze, ha legalább egy uh-t csinálnak, az más, akkor van némi értelme..

Gabilány:
Üdv itt!! első baba?

Hétvége:
Nagybevásároltunk, mivel a héten döntöttük el, hogy elmegyünk nyaralni :) Megnéztük a kiságyakat is, és rájöttünk, hogy inkább Annának veszünk kiságyat, az ő rácsosát pedig Zsebike megkapja.

Kép
Kép
Kép
mágnes

pifavizitnak=pofavizitnek :)

Lányom közben gépelt volna.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Csöre:Nálunk elmarad a nagy nyaralás :cry: Apának sok munkája van.Úgylátszik mindenki most akar festetni :?
Penész:Sajnálom,hogy mikor építkeztünk,nem csináltunk egy szárító helyiséget :? Lehet megúsztuk volna a penészedést...

Mágnes:Szerintem tuti csinálnak uh-ot is!Úgyhogy nyugodj meg,nem lesz semmi gond! :)

Vásárlás:Lehet,hogy egy kicsit dinkának tartotok,de én 7 hónapos koromig nem veszek semmit :oops: :lol: Kicsit babonás vagyok :oops:
Kép
tünde733

Sziasztok!

Gabilány: üdvözöllek :D

Ma voltam terhesgondozáson, ahogy mértek, egy hónap alatt 2,5 kg-ot híztam, és felszisszent a védőnő :lol: (közöltem, hogy jó, de az elején fogytam...) úgyhogy félidőre az induláshoz képest 2 kg-ot híztam összességében...ami szerintem tök jó... na mindegy, erről már beszélgettünk: védőnők...

A babának én ezt-azt szinte az elejétől vásárolgattam :oops: , bár őszintén megvallva olyan túl sok minden nem kell: kiságyat fel se állítok, mert velünk fog aludni, autósülés, ruhácskák minden van a nagyokról (bár egy-két újat úgyis kap :) )
Amit most szereztem be: hordozókendő - nekünk ilyenünk nem nagyon volt, nem is igen lehet látni erre mifelénk :( , a kengurut eddig is szerettem, viszont kendőbe már újszülöttkortól rakható...
babakocsi is van használt, de nem tudom a két fiú mellett mennyire tudom használni...buszra emelni dögnehéz, oviban is sok lépcső van... úgyhogy marad a kendő - főleg ha jól meg tudom majd kötni :lol:

Ruhaszárítás: én a fürdőszobában szárítgatok, de érdekes, hogy pont a "vizes" helyiségünkben nincs penész....szerintem csak attól nem termelődik annyi pára, nem?
Kérjetek a fiúktól ruhaszárítógépet :lol: én szeretnék majd egyet
Van amúgy tapasztalatotok róla? Úgy értem, mennyire gyűrődik benne a holmi, teljesen száraz lesz-e, pl. bébiruhák és egyéb kényes holmik belerakhatók-e... meg ilyesmi...

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Krisztina:a hugimnak van szárítógépe.Irigyeltem is érte..az egész család ágyneműjét belerakta,és este már húzhatta is vissza.
Ő mindig szépen belehajtogatta,és így nem gyűrődtek.Most csikartam ki(terhességem elején)egy mosogatógépet Apától :lol: Ha most elő áálok egy szárítógéppel is...pfff tökre kiakad :lol: Na de majd elmondom neki annak is az előnyeit,mint a mosogatógépnek,ha a korházban leszek milyen jól fog jönni.. :lol: :lol:

Babarucik:Én is láttam a Kismama újságban a hordozókendőt.Szerintem tök jó ötlet :)
Én már minden babarucit,kelléket elajándékoztam,de szerencsére a hugimnak is kisfia van,és így nekem sem kell semmit vennem.Kivéve egy kiságyat. :)
tünde733

Mágnes: Igen, első :)

Én kicsit babonás vagyok :oops: , így még semmit nem vettünk, csak nézelődünk, de már nagyon nehezen tudom megállni. Viszont szeretem a kreatív dolgokat, úgyhogy a napokban nekiállok macit varrni, az nem olyan, mintha vásárolnék :roll: ...
A szobát is tervezgetem már, kiságyat elméletileg kapunk (vagy a régi enyémet vagy sógornőmtől) van egy régi komód, azt apával lecsiszoltatom, és újrafestem, meg szeretnék egy csomó képet csinálni a falra és még van egy rakás ötletem (kb. 5 gyerekszobát be tudnék rendezni már most :))
Hát ja, egy szárítógép vagy szárítós mosógép nekem is nagy álmom. Most a leendő gyerekszobában áll a szárító többek között egy baromi nagy fikusz társaságában, nem tudom, hogy lesz kicsikristóf születése után.

Kép

Kép
gabilany79

Csajok!

Találtam a DM-ben olyan magnézium pezsgőtablettát, ami 199 Ft/20 db...
150mg hatóanyag van egy tablettában, úgyhogy 2-őt kell meginni egy nap, de akkor is egy havi adag kijön 600 Ft-ból...meg az íze is egész jó :)

Gabilány: én is szeretem a kreatív dolgokat :D
játszószőnyeget készítettem a babának, a váza egy nagy hullahoppkarika félbevágva... és a takaró alatta polárból van... már csak tépőzáras fülecskék hiányoznak, amire csörgőket lehet akasztani :roll: (az ötlet nem az enyém, hanem egy magazinból származik :wink: )

Kép A büszkeségem

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Ez nagyon jól néz ki!

Majd én is pakolok fel képeket, ha készülnek a dolgok...

A pezsgőtablettánál azt azért nézd meg, hogy milyen formában van benne a magnézium, mert azt az ilyeneknél ált. elfelejtik közölni, hogy a szervezet csak akkor tudja érdemben hasznosítani, ha szerves kötésben van, egyébként meg csak felhalmozódik a szervezetben, vesében, érfalon, stb. (ezt még anno az egyetemen verték belénk szerves- és biokémiából) ...
Pölö a kalciumos pezsitablettákból is csak a Sandoz ér valamit, vagy a fogkrémek közül az Elmex...

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Krisztina:Ez a szőnyeg nagyon szupeeeeeer :!: :!: :!: Csak ámulok és bámulok! :)
Leírnád nekem a méreteket?Kb mennyi anyag kellett hozzá?Van egy szuper kis varrógépem,és egy kiszuperált hullahoppkarikám,megpróbálnám én is megcsinálni :wink: Gondolom igy sokkal olcsóbb,mintha megvenném :wink:

Gabi:Te fested a képeket?Szívesen látnék tőled is jó dolgokat :)
tünde733

Én megőrülök!!! Szabályosan vissza kell fognom magam, hogy ne zabáljam fel az útra készített rántott husikat! Annyira kívánom!!!!! :cry:

Szőnyeg:
Ilyenkor irígykedem :) nagyon ügyes vagy!! Sajnos én nem álltam kétszer sorban, mikor a Jóisten a kézügyességet osztogatta... Azt hiszem valahol áshol repetáztam ilyenkor, mondjuk a beszédkészségnél... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes:
veled érzek :D. Apa elvisz ma kirándulni a Tiszához és én csak arra tudok gondolni, hogy mit fogok ebédelni a halászcsárdában (imádom a halat, ezért horgász a párom - na jó, nem csak ezért ő a párom :lol: ...)

Tünde:
régen sokat festettem és rajzoltam, még az otthoni szobámban ott van a falon a teljes Micimackó brigád és egyebek meg ajándékba is párat, aztán az kicsit háttérbe szorult leginkább időhiány miatt... De most, hogy mondod, igaz, hogy főleg szalvétatechnikában gondolkoztam, de talán megpróbálkozom a festéssel a régi szép idők emlékére...

Perpillanat a konyhai faliórát tudnám megmutatni, mert a legtöbb dolgot elajándékozom... :)

Krisztina:
a szabásmintának és a leírásnak én is nagyon örülnék :)

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!
Mági:Ne fogd vissza magad! :lol: Egyél amennyi beléd fér! :lol: Amúgy a frissen sütött rántott hússal én is így vagyok :? A védőnő azt mondta,kenyér nélkül ehetek akár hármat is!
tünde733

Gabi:A festéssel én is próbálkoztam még lánykoromban,kisebb nagyobb sikerrel..
Mostanában inkább termésekből készítünk képeket a gyerkőcökkel.Rengeteget bevittüönk a suliba ,oviba. :)

Kép
tünde733

Megint hol vagytok?????? :)
tünde733

Sziasztok!

Tünde: örülök, hogy tetszik a játszószőnyeg :)
A hullahoppkarika egész nagy méretű, azt hiszem 90 vagy 95 cm volt az átmérője, az kb. 1000 ft-os tétel volt, de ha neked van otthon, már itt is spórolhatsz :wink: ...
A takaró kb. 75 cm * 80 cm (az újságban sem volt bővebb leírás sajnos, úgyhogy ahogy a kép alapján elképzeltem, meg ahogy adta magát az anyag...) picit a sarkai fel fognak hajolni, vagy szalagot, vagy tépőzáras fület fogok még tenni rá a rögzítés érdekében...
Kétféle színű polárt vettem 1-1 m elég is volt, + volt még egy harmadik színből maradékom...
(a maci is saját konstrukció konyhai edényekből, meg vágódeszkából körberajzolva)
Összeségében szerintem 2000-ből kijött így :D - a bolti árat nem tudom pontosan, szerintem harmadában lehetek.

Mágnes: szerintem ha van varrógéped, és persze kedved, akkor próbálkozz nyugodtan.
Én is kezdő vagyok :wink: (tudom kissé szégyen, de a férjem jobban kezeli a varrógépet, az alsó szálat is ő fűzi be nekem :lol: )

Gabilány: várjuk a te képeidet is :D - hátha kapunk ötleteket

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok! Még új vagyok/vagyunk/, 18hetes a manóm. Szeretném, ha valaki mesélne a terhes tornáról! Köszi. :D
mamics

Tegnap végre eljutottunk mi is strandra a gyerkőcökkel :D Hajdúnánásra mentünk, és mindenkinek ajánlani tudom, gyógymedence a felnőtteknek, kis pancsoló a kisebbeknek, a nagyobb gyerkőcöknek csúszdás medence, mégsem túl mély a víz, stb. és nagyon kedvezőek a belépőjegy árak is :D
Egyértelműen családi fürdő, a jegyárak pl úgy vannak megállapítva, hogy kétféle családi jegy is kapható; az egyik 2 felnőtt+2 gyerek
a másik 2 felnőtt+3 gyerek....
Na jó, értelemszerűen mi nem használtuk a gyógyvizes medencét...de a kicsik igazán élvezték a nagy csúszdát (az ingyenes )... a kisebbik gyerkőcöm először sírva fakadt a "nagy" víztől, aztán persze haza se akart jönni, úgy megteteszett neki

Nálunk az idén nyáron nem lehet normálisan strandot találni, mert az egyikben egy icipici nagyon hideg vizű medence van, a másikat felújítják, a harmadikat pár éve újították fel - de az be van zárva, a negyedik (barlangfürdő) pedig megfizethetetlenül drága egy családnak - és a jegyár 3 órás fürdést tesz lehetővé :(
Így alakult, hogy strandoláshoz valahova el kellett menni :) de ezt nem bántam meg.

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

mamics: üdvözöllek :D
sajnos ebben nem tudok segíteni, én nem jártam terhestornára egyik gyerkőcnél sem...

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

bfkrisztina: köszi!
Maj utánna járok, de most látom, hogy Miskolci vagy én pesti, tehát nemis tudnál segíteni. :D . Margitba fogok szülni és oda járnék, ha kezdődik a suli és a nagyokat leadtam.Köszike
mamics

Sziasztok

Üdv az újaknak!

Mamics: a Margitban jó a kismamatorna, egy gyógytornász hölgy tartja. Bár magam nem jutottam el, de sokan dícsérik. A kórházas topikban a margit alatt biztosan kapsz friss híreket is.

Tünde: elvileg a héten szokunk be az oviba, és a jövő héttől már folyamatosan megy Viki. Már várom egy kicsit, mert sokmindent el kellene rámolnom otthon, de mellette nem megy.

Elvileg 21-től táppénzen vagyok, de még pár hétig heti 2-3 napot dolgoznom kell, amíg nem lesz meg a helyettesem.

Nagyon igaza volt a dokinőmnek, az elmúlt héten otthon voltam és sokat pihentem. Minden délután lefeküdtem Vikivel együtt. Összehasonlíthatatlanul jobb volt a hasam, nem keményedett annyira és a közérzetem is jobb volt. Nem hülyeség a pihenés.

Elvileg már van pocakos képem, a héten majd felrakom valamikor, bár nem vagyok egy szuper látvány :lol:

Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!
Újra itt :)
Mágnes: az Istenhegyin voltam genetikain, senki sem mondta, hogy a SOTE-ra is kellene mennem :? alapból MÁV-os vagyok. De nem hiszem, hogy ott többet tudnának mondani, mint az Istenhegyin.
Krisztina: szuper a szőnyeg :)
Szárítógép: én nem szeretem :( igaz, nincs is, de sokat használtam korábban (koliban meg a férjem külföldi szálláshelyén) szerintem büdös a ruha, ami kijön belőle... A mosogatógép viszont alap: megmondtam, hogy addig nem költözöm be az új házunkba (5 éve), amíg nincs mosogatógép... hát lett... de nem is bírnám nélküle. Iszonyat, ami itthon termelődik szennyes edény témában.
Mamics: üdv, én sem jártam tornára...

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Éppen ma gondoltam rád(rátok)Katica! :D Remélem szeretni fogja Viki az ovit!Még nekem is sok pakolászni valóm van :? Apa most festi a nagyfiú szobáját,utána a nappalit.Alig várom már ,hogy suli,és ovi legyen.Sokkal könnyebb ha nincsenek itthon a lurkók.Amióta ideültem a gép elé,kb 5x álltam már fel,mert valami mindig kell nekik :x Kész vok...

Csöre:Áldom az embert aki kitalálta a mosogatógépet! :lol: :lol: :lol:

Mamics:Üdv!

Kép
tünde733

Ja, Tünde... ráismerek az enyémekre :) ma Meskó nem hagyott békén, hogy csomagoljunk könyveket meg füzeteket a sulira... meg pakoljuk a cuccait... Megszámoltattam vele a cuccokat az iskolai csomagban (ceruza, vonalzó, minden), megírta a cimkéket (izé... lehet, hogy nekem kellett volna, de annyira akarta :? ), majd amikor lejárt a munkaidőm idejött az asztalom mellé, az orrom alá dugta az órás kezét, és közölte, hogy 5 óra, menjek könyvet kötni... persze a földön csomagolástól a 8-ik füzet után kidőltem :?
Zaza meg a legókkal és a papírrepcsikkel gyötör... hogy milyen szögben kellene hajtogatni, meg milyen technikával...

Csöre
csöre74

Mi ez a pangás? :)
Katica: minden kismami szuper látvány :D

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Hát én nem igazán várom az ovikezdést a nagyfúval :S sokkal lustább vagyok ebből a szempontból: időre beérni reggel, meg délután... (és gyerekként se szerettem az ovit, mondjuk az iskolát annál inkább) Számomra ez csak a kötelesség...de semmiképp se érzem segítségnek :roll: (ugyakkor az itthoni életünket a napi rendszeresség szerint éljük, mert szerintem ez biztonságot nyújt a gyerekeknek) Tudom, hogy az én kimondatlan érzelmeim is nagyban befolyásolják a gyerek véleményét is, lehet, hogy ez is közrejátszik abban, hogy Bálint sem igazán rajong az óvodáért...

Pakolgatás már/még mindig megy nálunk is :D a napokban a fiúk ruhásszekrényeit válogattam át, és vettem számba, hogy mimindent nőttek ki :roll: Még jó, hogy ha turiban járunk, mindig szoktunk venni nagyobbacska darabokat is, és olyan nagyon nagy meglepetés ilyenkor sem tud érni :roll: de azért még lesz beszereznivaló az őszre...

Csöre: kitartást a tankönyvcsomagoláshoz :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Csöre: pont egyszerre írtunk :D
bfkrisztina

Krisztina :)
Szerintem is hatással lehetsz Bálintra... én nem viszek semmi érzelmet a témába, és Mesi szerette is, Zaza nem annyira, de ez nála az egyéniségének a kérdése... és látom, hogy rengeteget fejlődik ott is... elsősorban a szociális fejlődését értem ezalatt. Mert etekintetben van mit behoznia.
Most jönnek a könyvek...a füzeteket tegnap befejeztük, de 8 füzettől teljesen kinyúltam. A földön csináltuk, és nem bírta sem a pocim, sem a derekam :s
Ruhapakolás... ne is mondd... Zaza nőtt... Mesi fogyott, a magassága nem változott... bízom benne, hogy a pár hete vett isis cuccok kihúzzák a félévig :s ja, tornacipőt is fel kéne próbálni, jut eszembe...

Csöre
csöre74

Jelentem: a tornacipő még jó :)

Csöre
csöre74

Jó reggelt Lányok! Ébresztő :lol:
A nap kérdése: mennyit mocorog a babátok? Pillanatnyilag az az érzésem, hogy Kispocok kis hátsójába örökmozgót ültettek :lol: szinte meg sem áll 3 napja. És mi a tapasztalat a nagyobb gyerkőcökkel? Tényleg igaz, hogy amennyire mozgékony a pocakban, annyit mozog majd ha megszületik? Nekem a másik kettő nyugis volt a pocakban, és most is nyugisak, de ebből nem vonnék le messzemenő következtetéseket.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Tegnap voltunk uh-on a cisztát nézték megint.Szerencsére megint mindent rendben talált a doki :D Megkérdeztem tőle,hogy szerinte nem nagy -e a hasam,mert sokan azt mondják,hogy 23 hetes terhesen elég nagy a pocim.Megnézte a kis Pindúrt és azt mondta,hogy nem nagyobb az átlagnál,de a lábai viszont átlagon felül hosszúak :D Erre azt mondta,hogy tiszta anyukája lesz :D én 181 centi vagyok... :lol:

mocorgás:Én is úgy emlékszem,hogy az előző 3 gyermekem nem mozgott ilyen intenzíven.Szombaton ebéd után lefeküdtem,és az a kis családom hagyott estig pihenni :!: Na de ez a kis Pindúr nem! :lol: Pihent 1-2 perceket,és egyfolytában mocorgott.

Ovi:Nálunk a férjem nem igazán szereti,hogy Ádit oviba viszem :? Szerinte sok rosszat tanul... :? De ha itthon marad velem,akkor meg egsznap unatkozik.

Később folytatom,csak a fiúk szeretnének játszani :x

Kép
tünde733

Ugyan, Tünde, a 4-ik gyerekkel még adsz mások véleményére? Ejnye :) Pont akkora a pocid, amekkorának lennie kell :)
Örülök, hogy rendben a babó kis fejecskéje :) és a combija is hosszú :) jó colos kandúr lesz :)
A mocorgást megnyugvással olvasom :) nem annyira aggódtam, mert gondolom, nem rossz jel, ha aktív, csak annyira furcsa, hogy folyamatosan dolgozik.
Ovi: lehet, hogy sok rosszat tanul, de megtanul közösségben viselkedni, ami elemi érdeke. És az, hogy sokféle gyereket lát, az segíti az alkalmazkodásban. Nálunk ez fontos kérdés, mert Zalán tényleg nem egy könnyen alkalmazkodó gyerek. Viszont az oviban iszonyat tekintélye van, nemcsak az extrém méretei miatt :) És ez fontos számára, hogy a gyerekek elfogadják. Az óvónénik is sokat foglalkoznak velük, odafigyelnek, egyenként minden gyerekre, és egyengetik Zaza kis művészi "karrierjét": szinte mindig a rajzaival van kitapétázva az ovi :) kell a kis lelkének, nagyon bántja, hogy nem mehet iskolába. Pedig nem érett, és nem amiatt, hogy nem elég okos, hanem azért, mert nem tud alkalmazkodni, nem bírja a kötöttségeket. 10 perc egy helyben kihívás a számára, ha nem ő találja ki, hogy miért.
Jaj, én is úgy játszanék néha... de én dolgozom. Itthonról, igaz, de abba nem fér bele a játék sajnos :(

Csöre
csöre74

Csütörtökön volt UH, kicsi Kristóf "paraméterei" :) :
BPD:62 mm
AC: 188 mm (kis haspók :))
FL: 44 mm

És hát, elég egyértelmű volt, hogy fiú lesz a kis drága :oops:

A mocorgásról: ha tényleg igaz, hogy olyan lesz kint, mint amilyen bent, akkor csak liheghetek utána... Egyértelműen apa focista vérét örökölte, de főleg este aktív, amikor én már vízszintben nyúlnék el a kanapén vagy az ágyban. Akkor viszont szerintem egész kis talajgyakorlatot bonyolít odabent bukfenccel, rúgásokkal mindennel. Apa "kézrátétellel" élvezi a produkciót, néha még én is belerándulok. Napközben viszonylag nyugi van, hagy dolgozni, lehet, hogy azért, mert javarészt ülök egész nap.

A maci projekt csúszik, mert hétközben se időm se energiám, hétvégeken meg folyamatos jövés-menés-vendégeskedés van, ami egyrészt jó, másrészt nem bánnám, ha lenne már egy semmittevős hétvége.

Kép

Kép
gabilany79

Ja, és hétfőn "viszem" 3D-s UH-ra, már nagyon kíváncsi vagyok :)

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Tünde: örülök, hogy minden rendben rendben ment az UH-n :D

Gabilány: gratulálok az uh eredményekhez :D

Nálunk is az a helyzet, hogy a baba inkább akkor mocorog sokat, ha vízszintesben vagyok, vagy pihenek (most ahogy ülök megint rákezdett) :)
Éjszaka többször felébredtem és akkor is mocorgott - úgyhogy biztos már ő ébresztgetett :)

Hú, és tegnap mit álmodtam! Egy negyedik (!) kisfiú, aki olyan gyorsan született meg, hogy elindulni se volt időm a kórházba :lol:
(Ez az álom szerintem abból fakad, hogy Dávid az első fájáshoz képest 2 órával már kinn is volt, csak az összepakolt holmit fogtuk meg, elvittük a nagyfiút a mamájához, aki ötpercnyire lakik tőlünk, és már mentünk is a kórházba... ahogy a szülőágyra fektettek, már szinte jöttek is a tolófájások, és minden olyan gyors volt :) ... ráadásul első szülésem sem tartott tovább 8 óránál - az is elég gyors azt hiszem :roll:)
Nálatok hogyan alakult eddig a "statisztika" ? Egyre rövidebb idő alatt születtek meg a kicsik? Tudom, hogy minden szülés más és más :roll: és igyekszem kiverni a fejemből ezt az álmot, mert én nem szeretnék otthonszülni, bár biztos megvan annak is az élménye, inkább kórházpárti vagyok :lol:

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Gabilány: gratula a kiskukishoz és a paramétereihez :)

Kriszti: nekem is gyorsabb volt a második, igaz, a 4 kilója elég nagy slunggal nyomta ki :D azt viszont nehéz megmondani, hogy melyik "AZ első fájás", de nekem is gyors volt összességében mind a kettő. Hogy egyre rövidebb, azt kettőből még nem lehet megmondani :) de itthon szülni én sem szeretnék, a kórház meg Bp-en van... olyan 40 percre, ha nincs dugó. Abba bele kell férnie, majd nagyon figyelek :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Voltunk ma uh-n, nagyon alapos doki volt (14 ezerért lehetett is..) . Megnézett mindent ,és közölte, hogy egyáltalán nem kell aggódnunk, tökéletes babánk van :)
Szóltam neki, hogy Annának volt a szívével gond, így megnézte hosszan a szívét is, és szerencsére minden rendben, riincsenek melléütések. :)
Semmi Down-re utaló jel nincs, sőt a gerincét isolyan szépen mutatta, hogy még a bőr is látszott rajta, gyönyörű zárt, ívelt.
Szopta az ujját, meg csókot dobott, nagyon édes volt :)
Megdícsérték a combcsontját , amit Annának is szová tettek, hogy milyen szép. Nem tudom honnan örökölhették a hosszú combot, egyikünk sem az az égimeszelő..:)
Na és a vonalzómat is megváltoztattam, remélem tetszik :wink:
Láttuk a zacsikat, a fütykös, szóval kispöcsösünk van :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Nya, végre...úgy néz ki olvasás után még írni is tudok 8) :D :D

Örülök, hogy mindenkivel minden ok! :D :D Gratula utólag is a félidő átlépéséhez :wink: És a sok-sok szép uh-s eredményekért is :wink: :D

Gabilány üdv itt! :D

Mocorgás: szintén örökmozgó :lol: Nálunk ez nem újdonság, Ricsi is állandóan ficergett, szétrúgta a kijáratott meg az oldalamat (ugye ő nem fordult be fejjel így alul garázdálkodott főleg :lol: ). És bizony idekint is izgága a lelkem! :lol: Nade a kistesó :shock: :shock: Ő túltesz a Ricsin :lol:

Belekezdtünk az átalakításba, lassan alakulunk, a Ricsi még nincs kibékülve a kosszal meg kupival, de szokja :lol:

Sajnos a vérnyomásom felment, ma megyek vissza a belgyógyra a 24 órás mérés eredményével. Szerintem kiakad majd a doki, 3*1 gyógyival is mért a mérő 160-as értéket :( Nem tudom hogy csak azért mert ez is stresszel annyira mint ha a doki maga mérné, vagy már alapjáraton is felmegy ennyire :roll: Remélem nem akarnak majd befektetni vérnyomásbeállításra... ma gondoltam bele hogy hetekre, vagy akár hónapokra is befektethetnek és akkor nem látom a Ricsit, ill. ő nem lát engem...egyfolytában kerülget a sírás, dehát túl fogjuk élni, már csak max 15 hét :roll: Viszont van egy szuper hírem is, majd 3 hét gyötrelem után ezt a zárójelentést kaptunk a kórházban: fityma hátrahúzható! :D Megszenvedett vele a Ricsi, de már csak picit szűk, remélem most már visszatapadni sem fog. 3 szor fejtette le a doki a tapadást, de most már mi is hátra tudjuk neki húzni, ill. apa mert csak neki engedi a "kukacpiszkálást" :D :shock: :D Szerencsére krémezéssel sikerült oldani a szűkületen, így nyisza nélkül megúsztuk :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Úgy néz ki, hogy egyenlőre megúszom plusz gyógyival és óránkénti vérnyomásméréssel :) a doki szerint vissza kéne venni a tempót, és lepasszolni a játszót meg hasonló "terhelő" dolgokat...mamát ráizzítom a dologra :roll: :P

Mágnes!

Szuper hogy kisfiatok lesz! :D Gratula! :D
Nekünk ez nem jött össze, talán majd a kövinél :lol:

Nem is írtam, az elmúlt hetekben még tettünk egy nagy lépést, a Ricsi átszokott a saját ágyába és külön szobába is költözött. Persze most az átalakítás miatt újból visszajött hozzánk, de ragaszkodik az új ágyához :D És legkésőbb 22.00ra alszik! :D egy hete meg apa átszoktatta a 21.00-ás alvásra, így szabadok az estéim :lol: 8)

Őzi!

Megkésve bár de azért megírom :oops: :wink: A melleink is szinkronban vannak! :lol: Nagyon féltem hogy bedurrannak, és el is felejtettem, hogy terhesen alapból fájnak meg telnek :oops: Jegeltem pár napig (köszi mindenkinek a segítséget!!!!!! ) azóta pedig hozzájuk sem nyúltam és tényleg csak olyan "terhes mellek" lettek :D
Ritkán írsz, mondom én :oops: :wink: Ha van időd, írj magatokról egy kicsit :wink:

Megyek, lefekszem, a pihenést is előírta a doki :P Jók legyetek, jó éjt :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Sziasztok :)

Elado egy egy-gyereket-kiszolgat remek kis babaules , 0 - 13 kg ig
( hasonlo : http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =2&whid=25)
hasznalt , de jo allapotu, Quinny babakocsi vazra pattinthato.
Ara : 19 990 ft Budapesten atveheto.
Akit erdekel, kerem, hogy NE IDE - hanem a bogyogyorgyi@gmail.com ra irjon es fotokat is kuldok. Amugy a szine zoldes es fekete.

Tovabbi szep babavarast kivanok !
bogyogyorgyi

Momi: hát nem is szabad túlhajtani magát egy kismaminak :wink: örülök, hogy Ricsi fütyije rendben :) és az átszoktatás... hát, nekem is ideje lenne, de nagyon-nagyon, hatalmas gratula hozzá :)

Csöre
csöre74

Sziasztok Kismamák, Anyucik!

Ha szeretnétek hogy születendő Kisbabátok szobája falán egy aranyos mesefigura várja a Csöppséget, vagy ha Gyerkőcöd kedvenc mesehősét szeretnéd szobatársnak a falon, keressetek meg.
Csodaszép dekorációs falfestés rövid határidővel, kismamákra szabott árakon:-)
Köszönöm figyelmeteket,
Szilvia
szilvia1981@freemail.hu
szilvia1981

Sziasztok lányok!

Húú alig győztem elolvasni,olyan sokat írtatok :D Örömmel olvasom,hogy mindenki jól van! :D
Hulla fáradt vagyok :cry: Apa kifestette a nappalit,tegnap nagytakarítást csináltunk a hugimmal az egész házban.Már csak Pisti fiam szobáját kell kifesteni,és kész vagyunk.
Már bicajozni sem tudok,mert fáj a hasam alul,és annyira rugdos a kis Szökevény,hogy szinte már fáj. :?
Ma bementem az oviba szólni,hogy Ádámot viszem hétfőn.erre kiderült ,hogy kalici járvány van az ovi :shock: Úgyhogy szerintem még várok legalább 1 hetet az ovival. :?
tünde733

Tünde: nem szabad annyit hajtani, pihenj kicsit :)
Alul nekem is megy a foci... néha én is könyörgök, hogy mozduljon le az altájaimról :oops:
ovi... hát, ma megint nagyon szarul éreztem magam... Zalánnal elmentünk a védőnénihez: a falon a hősök terei királyszobrok. Zalán közölte, hogy azok a magyar királyok, és felolvasta a nevüket. ív bélát javítottam neki (közöltem, hogy az római szám, nem betű), erre ő: akkor az 15 (nem helyes, de akkor is... tudta, hogy I=1 V=5). Onnantól minden ilyet kiolvasott (helyesen). A számolásban is hozza az első közepi-végi színvonalat... és pedagógusi javaslatra még egy évet óvodában marad... :? A gáz, hogy kezdem a pedagógus javaslatát kétségbe vonni, és azt gondolni, hogy rossz a döntésünk, és látom, hogy Zalán is szenved... meg az óvónénik is fognak, mert mit kezdenek vele még egy évet?!
Bocsi, ez most idezúdult, de nagyon felkavart... :s

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Bocsánat, hogy megint zavarok, de sorban kerülnek eladósorba babás dolgaink, és ezek mindig jól jönnek! :)

Most a következő Medela mini electric mellszívó eladó:

Nagyon keveset használt elektromos mellszívó, 2009.05.09-ig jótállással, tökéletes állapotban!

Működtetés: egy kézzel
Működtethető: hálózatról, elemről (2 db 1,5V-os AA, nem tartozék)
Pulzáló szívóhatás: automatikus
Tartozékok: 1 db tartótalp, 1 db 150 ml-es cumisüveg, 1 db zárókupak tetővel, 1 db pótmembrán, 1 db adapter
Vásárolható pótalkatrészek: adapter, motor, szívófej, szívófejhez szűkítő, komfort szívófej, membrán, szelepfej membránnal, kézi pumpa, Harmony kétfázisú pumpa, lábpedál, csatlakoztató szilikoncső, palack, tejfagyasztó zacskó

Kép Kép Kép
Kép Kép

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

sziasztok!

Csöre:Le a kalappal a kisfiad előtt :!: Nagyon okos kisfiú :!: Miért is nem engedték suliba :?: :?:

Vera:Nagyon édi a kis csajszi! :D Olyan mint egy pufók kis angyal :D

Krisztina:Hogy álltok a lakás rendezéssel :?: Nálunk már csak az István fiam szobája hiányzik :D Azt mondta Apa,hogy a héten kifesti azt is :D Én meg elpatkolok végkimerülésben :lol:

Szép vasárnapot mindenkinek!
tünde733

Sziasztok!
Vera: micsoda gyönyörű kislány :) tiszta husi :) gratula hozzá :)
Tünde: köszi, hát, az a helyzet, hogy az iskolaértettségi vizsgálaton mondták, hogy nem javasolják... 2 percet nem tud egy helyben ülni, bohóckodik, azt, hogy szót fogadni, nem ismeri, szelektív a hallása... és éppen hogy mehetne a kora szerint (április végi)... amit tud, azt sem tanítottuk, hanem ragadt a kosz mellé (mert ha tanítani akarom valamire, azt nem hagyja, csak, ha érdekli) és mindehhez elérte a 131 cm-t... szóval ki fog lógni az oviban :( attól tartok, hogy egy nehéz, és rossz döntést hoztunk :( és sajnos csak az év végén derül ki, hogy az óvónénik tudták-e kezelni a helyzetet (28 másik gyerek mellett) :( sokat kell dicsérni, hogy helyrejöjjön az önbizalma :(
Gratula a felújításhoz :) tök jó, hogy mire jön a bébi, minden rendben lesz nálatok :) nekünk sajna még kell egy kicsit gyűjtögetni hozzá, de tavaszra szerintem rendben leszünk ház-ügyileg :)
Krisztina: eltűntél...
Szép estét!

Csöre
csöre74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?