Új privát üzeneted érkezett!

Megnyertem a laptetőt? Elteszem szeptemberre. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Huh, még jó, hogy nem az enyém lett!Lelkifurim lett volna! :lol:
Vicky!Gratula!Hajrá! :wink:

Kép
Kép
zazzy

aisha!sajnálom és ha lehet ilyet mondani részvétem....... :cry:

zazzy!
miért lett volna lelkifurid a laptető miatt, mondjuk átadtad volna nekem. :mrgreen: bár neked is a lapalja hozta meg a szerencsét nemde? mi mindig is arra gyúrtunk emlékszel???? :lol:

hajni...
Budaörs

Sziasztok!

Most nem tudok mindenre reagálni.
Aneetha!
A 60 perceset nem tudom, mennyinek kellene lenni, de a 120 percesnél 23- 25- ig jó. Ha abból indulunk ki, akkor 60 percnél a 181 nálad nagyon sok.
És te is úgy jártál, mint én először, kimaradt a 120 perces. Hogy ezek ott a laborba hova teszik ilyenkor a szemüket?
ranita1979

Aisha! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vérzik a szívem, hogy nem sikerült.......:cry:
Igaza van Zazzynak, gyere, ha úgy érzed hogy tudunk segíteni...

Aneetha! süti recept engem is érdekel, igaz nagyon ritkán sütök... Nem is tudom miért? :?

Velem most nincs semmi.
mókica

Aisha! Mit is lehet ilyenkor mondani? Egy csodaszép angyalka vigyáz rád ezentúl, és a következő babát biztos hozzád irányítja.
Kép

hofeherke

Hunci!
:cry: :cry: :cry: :cry:

Aisha!
Nem is tudok mit írni, de erre nem is lehet. Ha úgy gondolod, gyere, itt nyugodtan kiöntheted a szíved.

A hullámos krémest én is szoktam sütni, de én a lapokat nem a tepsibe szoktam sütni, hanem a tepsi hátuljára szoktam felkenni.
Úgy gondoltam ma megpróbálom a sacher tortát, de anyukám meg már úgy megenné az almás pitét, úgyhogy az lesz. Az se rossz azért.
ranita1979

Nekem meg lehet pé. lesz vagy volt. Ma vagyok a 17. napon és tegnap este volt az a tojásfehérje szírű, nyújtható nyálka :oops: . Én azt nem szoktam figyelni soha, de akkor az most azt jelenti, hogy tegnap volt pé. vagy még pár nap is lehet addig? Vagy ez is egyéni? Nekem nem is rémlik, hogy ilyet valaha felfedeztem volna magamon. :shock:
ranita1979

ranita: Nekem elég sokáig volt most a stimunál nyák és azt mondta a doki, hogy akkor van peteérés, amikor elmúlik. Ez a pé. előtt ilyen sok, úgyhogy hajrá apára. :)

Én ma inteligens krémest akarok sütni, még nem próbáltam, de már ettem és nagyon finom volt. A neten találtam a receptet, ha sikerül, akkor felteszem ide.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Vicky, Mókica
Hozom majd a receptjét, de lehet csak hétfőn, mert párom itthon van, úgyhogy ilyenkor nem netezek sokat. Most is csak septibe.
Egyébként meggy van a palacsintatésztában, de majd leírom.
Ja és Vicky gratula a laptetőhöz!!

Ranita
Igen, én is úgy jártam :( , mondjuk azért kíváncsi lettem volna a 120' eredményre is. Neked meg kell/kellett csinálni mégegyszer??
Én még nem próbáltam a tepsi hátulján sütni, de lehet majd kipróbálom, mert más receptben is hallottam már róla.

Jó hétvégét mindenkinek!! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
"Az ember tervez, az élet meg zajlik közben..."
aneetha

Vicky
Minden, ami krémes, annak jöhet a recipje!!! :lol:

aneetha

Intelligens krémes

Hozzávalók:
8 tojás
30 dkg cukor
15 dkg margarin
10 kanál liszt
6 csomag vaníliás cukor
1 liter tej

Elkészítés:
1. A 8 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg lágy margarinnal habosra keverjük.
2. Apránként hozzáadunk 10 kanál lisztet, 6 csomag vaníliás cukrot és 1 liter tejet. (én csak 9 dl-t tettem bele, mert a kolléganőm szerint túl lágy az 1 litertől)
3. Végül belekeverjük a tojások felvert habját.
4. Hideg sütőbe tesszük. 15-20 percig a legmagasabb fokozaton hagyjuk, majd takarékra vesszük, és 1 és negyed óra alatt készre sütjük (a sütőt sülés közben nem szabad kinyitni).

Én kiborítottam és így az alján van a tészta. Azért hívják inteligens krémesnek, mert tényleg szétválik a tészta és a krém.
vicky79
Budapest III. kerület

Aneetha!
Igen, meg kellett még egyszer csinálni, mivel csak 0 perces inzulinom volt, abból meg sokat nem tudtunk meg. Másodszorra meg a 0 perces inzulint nem tudták levenni.
ranita1979

Kép

Most ilyen a hőm, lehet most lett pé? ma későn keltem, de pár napja érzem a jobb fészekem....

Aneetha! nekem is van fincsi krémes süti receptem, majd átküldöm priviben. Francia különlegesség a neve. ( még meg kell keresnem....)Ha mást is érdekel szóljon. Nem diétás, de nagyon finom :wink:
mókica

Ha már krémes, én ilyen franciakrémest szoktam csinálni. A tésztája nem olyan jó szerintem, de a krémje pont olyan, mint a cukrázdainak.

Hozzávalók:
1 csésze cukor
1 l víz
3 csomag vanília puding
8 db tojás fehérje
A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kanál ecet
csipet só
1 pohár tejföl

2dl vízben a pudingot feloldjuk, 8 dl vizet 1 csésze kristálycukorral felfőzünk és a pudingot hozzáadjuk. ( tojás fehérjét fél csésze cukorral kemény habbá verünk és összekeverjük a tüzön lévő pudinggal.

hofeherke

:( Aisha, tudom milyen nehéz...., de hidd el mindent túl lehet élni!
Neked is menni fog nemsokára. Veled érzek.
nani72

Sziasztok!
Átkukucskáltam a "Kaális párok"-ból, kérdeznék Tőletek, ha szabad!

Van egy ismeretlen eredetű másodlagos meddőségem, 5 és fél éve harcolunk egy kistesóért. Volt 4 inszem és 2 lombik, a 3. lenne most októberben a Kaáliban. A topik-társak a fülembe tették a bogarat, és elmentem a Mens-be (kaális dokim, KP nem is tudja még), és 38.000-ért csináltattam IR, pajzsmirigy és Leiden-mutáció szűrést (ez utóbbinak még nincs eredménye).
A cukrom, inzulinom jó magas lett (körzetinek megmutattam, ráírta, hogy szte inzulin rezisztencia, de gyógyszert nem írhat...a TSH-m is magas, 5.040 mIU/l (tehát alulműködika pajzs). Bejelentkeztem a Mensbe endokrinológushoz, Breyer drnéni vár szept 16-ra (5 hét a várakozás, most lehet, h csúszik a lombik...)
No, ennyi sztori után az volta a kérdésem, szerintetek létezik-e IR PCOS nélkül? Merthogy állítólag nekem PCOS-ám bizonyítottan nincs! Vasággyal együtt vagyok 45 kg, és azt olvastam, IR általában túlsúllya együtt jár...
Kissé összezavarodtam. Ha van véleményetek, megköszönném!!!
Üdv: Till

tillidian

szia Tillidian!
Még nem vagyok profi a témában, de megpróbálok válaszolni. Ha valamit nem jól mondok a többiek úgy is kijavítanak.

szerintem a vékonyaknak is lehet IR-jük. Való igaz hogy általában túlsúllyal jár. De nem mindenkinél. Szőrösödés, pattás van e nálad jelen? Mensi normális ciklusú?

Ajánlom a www.pco-szindroma.hu lapot.
Itt sok minden van.
Remélem tudtam segíteni

Üdv: Mókica
mókica

Tillidian!
Szerintem IR lehet PCO nélkül és PCO is lehet IR nélkül. Nem feltétlenül jár együtt túlsúllyal.
Nekem pl. bizonyítottan van PCO-m, de nincs IR-em.És én is vékony vagyok. A belgyógyász doki nekem azt mondta, hogy a PCO-soknál van az, hogy ÁLTALÁBAN a túlsúlyosoknál van IR.
Aztán lehet, hogy valaki megcáfol, de én így tudom.

Mókica!
Első ránézésre lehet, hogy pé. volt, pár nap és kiderül, megy e feljebb a hőd.
Tudjátok min gondolkoztam ezzel a hővel kapcsolatban? Sok helyen lehet azt olvasni, hogy pé. után 5 napon belül kell felmennie a hőnek. A múltkor én is úgy jártam, hogy éreztem a pé., az uh is megerősítette, de másnapra mégsem ment fel a hő. Igaz utána nap már nem mértem.
Na, azt akarom ebből kihozni, hogy az lehet akkor, hogy mikor lemegy a hő és utána fel, akkor mondjuk már akár 3 napja megvolt a pé?
Hát ez jó zavaros lett, remélem értitek mit akarok belőle kihozni.
ranita1979

Hőmérséklet: a múltkor azt olvastam, ha a pé után csak 3 nappal megy fel, az is vmilyen hormonzavarra utal. progihiány asszem. vagy sárgatestelégtelenség, mindnesetre ezt tényleg jó megtanulni, mert rengeteg mindne látszik belőle.

mi az a cover line? gondolom valami átlagos hő., de annál egy kicsit feljebb tette a wunsch.
móki, én azt vettem ki, hoyg a cover line fölé kell menni a hődnek, ott maradni egy pár napig, akkor volt pé.

Till, üdv!:D
sajnos nem tudok a problémádhoz szólni, de az IR az biztos kulcsprobléma.

Kép

Kép
csillagfény

Akkor én is beállok a sorba. :D :D :D
Ezt próbáljátok ki. Nagyon egyszerű és nem kell sütni, pikk-pakk kész van, isteni finom.

Kekszes krémes:

2 zacskó keksz (háztartási, ha lehet négyzet alakú)
1 liter tej
3 cs. vaníliás puding
13 kanál cukor
4 tojás
zselatin (nem a pici, hanem nagy zacskós)
1 margarin

A kekszeket le kell rakni a tepsi aljára, úgy, hogy ne legyen rés közöttük. Az 1 liter tejet, a vaníliás pudingokat, a cukrot és a 4 tojás sárgáját fel kell főzni és a zselatint belekeverni.
Ebbe kell belekeverni a margarint és a 4 tojás felvert habját.
Ezt rá kell önteni a kekszre,utána pedig a következő sor keksz jön.
A tetejére csokit szoktam olvasztani és bekenni vele. (tejcsokis Katica bevonó + pici olaj)
Aztán be a hűtőbe.
ranita1979

Lányok!

Köszönöm a véleményeket!!! No, ha IR, akkor legalább már én találtam okot a meddőségre! :? (mára 4. orvost "fogyasztom", és hiába monda az első az elején, hogy "magának gyerekjáték lesz tehetbe esni, hiszen szült más..." - ez a játszadozás 2003 márciusa óta tart... :evil:
Bemásolom a Mens-beli eredményeimet:
TSH 5.040 mlU/l (ref.tart: 0.270 - 4.200)
FT4 20.98 pmol/l (ref.tart.12.00-22.00)
FT3 5.45 pmol/l (3.95-a.80)
TP AAT 5.43 IU/ml (<43.00)
TG AAT 11.06 IU/ml(<115)
Glucose terh "0": 4.44 mmol/l (3.30-5-50)
Gluc. terh. '60": 8.91 mmol/l (<7.00)
gluc. terh. '120': 6.34 mmol/l (3.30 - 5.50)
Insulin terh '0': 6.31 mIU/l (2.60-24.90)
Ins.terh. '60'68.24 mIU/l (itt nem adtak meg referencia értéket)
Ins, terh. '120': 60.71 mIU/l (itt sem...)

A pajzsom is magas, de a körzeti szerint ez normális érték!!! (Mikor mindenütt azt olvasni, hogy 2.5 alatt lehet csak babásodni, az enyém meg 5 feletti, de szte a t4, t3 számít, és az normális... :shock:

Annyira szeretnék már babát! (de ezzel ugye sanjos nem vagyok egyedül...) Nem tom, Ti hol tartotok, mi pénzben már túlléptük a 2 millát - eddig számoltam pontosabban :shock:

Ha megengednétek, jönnék néha Hozzátok is!
Mindenkinek a legjobbakat, pusz:
Till

tillidian

Mókica,
se szőrösödés, se pattik...A ciklusaim pedig: mint a nagykönyvben!!! 28 nap, 14. nap PÉ. Párom katonái kissé "gyengélkednek", de ezzel a doki szerint akár spontán is lehetne...de mégsem jön a tesóbaba (és az UH sosem igazolt PCO-t, pedig voltam már "párszor" :?

tillidian

Tilli: Én rácáfolok mindenre... :) 42 kg-ról kezdtem a meddőségi kivizsgálásokat, most 48 vagyok és az se sok. Nem szőrösödöm, nincsenek pattanásaim nem hullik a hajam, semmi tünet a rendszertelen mensin kívül. És van IR-em és mint a héten kiderült PCO-m is. Pedig elhiheted néztek már engem is eleget ultrahangon, de mindíg csak annyit mondott a dokim, hogy sok készülődő tüszőcském van. Most említette először a PCO-t.
Én most vagyok a második inszem közepén, de úgy döntöttünk nem is csinálunk többet, amíg gyógyszerrel be nem állítják az IR-t. Utána kezdjük előröl a köröket. :) Már ha ez most nem sikerül. De fog.
:lol:

hofeherke

Tillidian!

Lehet IR pco nélkül, az eredményeidre mindenképpen metformin kéne, de a MM-ben jó helyen vagy, ezekre az értékekre meg fogod kapni.
Annyira sajnálom, hogy ennyi időd ment el neked is, és ilyenkor dühít, amikor azt mondják, hogy ma már a betegek okosabbak akarnak lenni, mint az orvosok!Hát basszus, ha mi magunk hamarabb rájövünk, hogy mi a gáz, mint az orvosok, akkor mit lehet erre mondani.
Több olyan dolgot is írtál, amitől a bicska kinyílik a zsebemben.Pl.hogy "simán teherbe fog esni, hisz szült már" Hogy mondhat orvos ekkora baromságot???Azóta simán elcsúszhattak a dolgok(és amint látjuk el is csúsztak) :evil: :evil: :evil: Hihetetlen!

Szerintem semmiképp ne lombikozzatok addig tovább, míg ez az oldal nincs kezelve, mert szerintem nincs értelme.
Írok pár bíztató dolgot az én esetemből:
Legutóbb(jún.végén)4,2 lett a tsh-m (egyébként én nem 2-t hanem 1-et tudok, mármint, hogy 1 alatt lehet babásodni, de 3-4 körül már kezelni kell)teljeskörű pajzsmirigy kivizsgálás, ft3,ft4 jó lett, antitest negatív, és lett egy + tesztem 4,2-es tsh-val :wink:

Az én terheléses inzulinom decemberben 113 volt :shock: fél évre rá most júniusban 65 (2x850 metformin+diéta+mozgás)és 18 kilótól szabadultam meg!

Szóval ezeket azért írtam le, hogy nehogy csüggedj!Ha megkapod a megfelelő kezelést, próbálod követni a diétát, szerintem nem kell már sokat várnotok! :wink:
Januárban voltam diétás tanácsadáson MM-ben, 8-an voltunk, ebből csak 3-an voltunk túlsúlyosak!A többiek kimondottan vékonyak voltak, mégis iszonyatos inzulinértékekkel, és nekik is diétázniuk kell!Szóval ennek a súlyhoz semmi köze!!!Valami miatt felborul a cukorháztartás, és túl sok inzulint termel a szervezet.

Gyere nyugodtan, ha bármi kérdésed van, szívesen segítünk, akkor is ha noncs pco-d! :lol: Jó úton vagy mostmár, kitartás, és sok sikert!

Kép
Kép
zazzy

Tillidian!!!

A 120 perces inzulinod alapján simén megkapod a metet!!!
Az enyém 68 volt, mikor elkezdtem!

Rengeteg időt lopdostak el tőled is.................
Látom, már a Kaálit is megjártátok, nemis egyszer!
Azért eddig úgy tudtam, ott legalább figyelnek erre is!

Most olvasom, semmilyen egyéb külső jeled nincsen, ami erre is utalhatott volna!!!!!
A lényeg, hogy én várnék egy félévt kb, míg hat a met!

Diéta+met+mozgás!!! A csoda hármas!!! (no persze a mi esetünkben! :) )

Bármiben tudunk segíteni, kérdezz!
Vendég

Pfffffffffffffffffffffffff

Tele van hibával!

Tudjátok be a fáradtságnak!!! Nóri alszik, Móni meg fej.........

Bocsika!
Vendég

sziasztok!

Kérdésem lenne: mikor kell újabb terheléses inzulint nézetni?
Én nov. 27-én voltam az akkori eredményem:

Inzulin 0.perc: 13,1mIU/L (2-29)
inzulin 60.perc: 54,2
Inzulin 120. perc. 76,1

Ekkor még 2*500 metet szedtem. innen lett emlve 3*850-re. már kb 1 hónapja csak 2*850-et szedek. Mert szerintem sok volt a 3*850. Felborította a ciklusom.....

Köszi a választ előre is!

üdv.
mókica

Lányok,
nagyon szépen köszönöm a sok jó tanácsot, máris jobban érzem magam! :P

Zazzy,
akkor Téged is szépen "rendbe rakott" a Met! :D
Mennyit vártatok a Babócára? (Szívből gratula!!! :D ) Spontán jött?

Monácska,
sajna a Kaáliban nem figyelnek mindenre! :twisted: Én úgy mentem oda, hogy végre helyben vagyok, kikapcsolhatom az agyam és ellazulva az orvosra bízhatom magam... :roll: Ott tavaly ősz óta 2 inszem és 1 lombik volt (ennél 3 gyönyörű blasztó-babát kaptunk vissza, de sajnos zéró HCG-m lett, pedig feküdtem, vitaminoztam, utróztam...)
Most a 3. lombik előkészítő konzin vetettem fel KP dokinak, hogy megnézentnék egy Leiden-mutációt, hiszen mindkét nagyanyám ebben szenvedett (!), mire mondta, hogy nyugodtan, de a teherbe esést ez a betegség nem gátolja (???- épp nála esett így teherbe 6 inszem és 4 lombik után ötödikre egy Fanni nevű topictárs, miután ez nála kiderült és elkezdett Heparint szúrni...akkor a doki mér' mond ilyet??? :shock: ) És ha már a Mensbe mentem, a topiklalók felbiztattak, hogy nézessek IR-t és TSH-t meg minden követőjét is, és láááám... :shock:

Még 1 kérdésem volna: ha szept 16-án a Mens-beli konzi meglesz, akkor ott ugye be lehet jelentkezni dietetikushoz? (még soha nem diétáztam :roll: - illetve 1x próbáltak "meghizlalni", akkor kellett injekció mellett rengeteg szénhidrátot folyasztani! Mindez a szülés óta, hiszen azelőtt normál 48 -50 kilós voltam, terhesen 14 kg hízás, majd szülés után 1 hónappal már csak 42-t mutatott a mérleg :shock: - kajáltattak (valszeg ott mászott el az inzulinom, 2004 körül), mondván, hogy ez pajzs-túlműködés. Gasztroenterós doki gyomortükrözést végzett (nehogy bevállaljátok!!! :twisted: ), kiderült, h a gyomrom rendben, de továbbra is 43 kg voltam. Aztán egy ismerősöm adott aloe berry nektárt, mióta azt iszom, 47-re visszahírtam...ja, és heti 2X tornázom 1-1 órát...(a hajam viszont csunyául hullik évek óta...)

Bocsánat, ha hosszú voltam, de ezekre orvos nem tud mit mondani, csak érintett...Még1x köszönöm!

tillidian

Még 1 infó:

Egy másik topictárt a 4. lobikra készül októberben. Kaális dokija megmondta neki, hogy ránézésre megmondja: neki nem kell IR-t szűretnie. Nem hallgatott rá, elment a mensbe, és kiderült, hogy biza inzulin rezisztens. Metformin mellett az 1. hónapban spontán terhes lett.. (sajnos azóta elvetélt). A doki szakvéleményt formál, ez a dolga. Nekünk viszont a bőrünkre megy a játék, mi döntünk, tehát muszáj tájékozottnak is lenni egyben, olyan "laikus-szakembernek"...

tillidian

Tilli, üdv!

Lányok, ezek a recepek.... Úgy látszik ez itt a vékony pcos társaság. :D
Érdekes, régen sokkal többet ettem, mint most, ilyen veszélyes kajákat is, és most se vagyok vékonyabb, és metet is szedek. Mármint a szülés előtti súlyomnál még 3-4 kilóval több is vagyok.

Én ma almás rétest sütöttem 1 kanál mézzel, és mazsolával. :D
azért ez is finom volt.

Mástól is hallottam, hoyg a túl sok met felborítja a ciklust. hogy borította fel? rövidebb lett, nem volt péd?
én úgy érzem, nekem még kéne egy kicsit emelni, mert pé után 3 nappal ment csak feljebb a hőm, de a túladaglásból többet nem kérek.

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok!

Tillidian, a diétához: én is a vékony pcosok számát gyarapítom, kifejezetten sovány voltam. Kétszer "híztam", amikor fogigátlót szedtem, és most a met, illetve avandamet hatására. Érdekes, hogy kilóra nem is lettem sokkal több, kb csak 2 kiló jött rám.
ezek alapján úgy gondolom, a hormonok nagyon sokat számítanak. Ne hogy hízó kúrába kezdj! Egyél persze rendesen, de ne vidd túlzásba! Mert a sok szénhidrát rossz az IR-nek!
Ha használ majd a met, meglátod te is kikerekedsz (jó értelemben, na és persze a legjobb értelemben is ;) )

Mókica, nekem is teljesen más lett a ciklusom, mint met előtt volt. Hosszabb lett, de most rövidül.
Ha teljes rendrakást akarsz a lakásodban, akkor először mindent leszedsz a polcokról, így minden roszabbnak tűnik, mint volt, de aztán minden a helyére kerül, és sokkal átláthatóbb lesz a kecó, mint előtte volt. :) Most is ez történik veled. A met helyrerázza a szervezeted, de idő kell neki!

Lona, sajnálom! :( Kitartást nektek!

Kép
mamint

Lányok, köszönöm a sok tanácsot!

Aug 25-ig olvasó üzemmódban leszek, anyukámékhoz megyünk nyaralni, és ott csak módjával jutok géphez, de olvasni jövök! :P )

Sziasztok: Till

tillidian

Sziasztok!

Recept! :D

Kókuszhavas tésztaházikó

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 csapott teáskanál sütőpor
20 dkg + 2 ek kristálycukor
20 dkg hideg vaj vagy margarin
2 dl tejföl
2 üveg (720 ml) meggybefőtt
6 dl tejszín
2 zacskó habfixáló
kókuszreszelék
sütőpapír

Elkészítés:
A sütőporral elvegyített lisztet 20 dkg cukorral, a feldarabolt vajjal és a tejföllel először robotgéppel összedolgozzuk, majd hideg kézzel minél gyorsabban összegyúrjuk. A tésztát 15 egyforma darabra osztjuk és kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.Közben a meggybefőttet alaposan lecsöpögtetjük és néhány szép szemet a díszítéshez félreteszünk.Lisztezett deszkán 5 tésztadarabot egymás után 16*20 cm méretű lappá kinyújtjuk.Minden tésztalap hosszanti oldalára egymás mellé 12-12 szem kimagozott meggyet teszünk és a lapot szorosan feltekerjük. a tekercseket sütőpapírral kibélelt tepsibe egészen szorosan egymás mellé fektetjük és finoman összenyomjuk.Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük.Közben a megmaradt 10 tésztadarabot a megadott méretre kinyújtjuk, ugyanúgy 12-12 szem befőttel megrakjuk, majd feltekerjük.Az 5 tekercsből összenyomott lapot a tepsiből kivesszük, hűlni hagyjuk.A tepsiben a maradék tekercsből 4,3 és 2 darabot egymás mellé fektetve enyhén összenyomunk.A megmaradt 1 tekercset is melléjük helyezzük, majd ugyanazon a hőfokon kb.30 perc alatt megsütjük.A lapokat kihűlni hagyjuk.Közben a tejszínt kemény habbá verjük.Apránként beleszórunk 2 ek. cukrot és hozzáadjuk a habfixálót.A házikó elkészítéséhez a kihűlt lapokat a legnagyobbal kezdve nagyság szerint óvatosan egymásra tornyozzuk. Az egyes rétegek közé mindig kevés tejszínhabot kenünk. A házikót a maradék habbal egyenletesen bevonjuk, majd, kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk.Végül a kókuszreszelékkel és a porcukorral vastagon meghintjük. Tetejére egy sor meggyet ültetünk.

Jó étvágyat hozzá!! :D

Till
Nekem szerencsére jó tapasztalatom van a Kaálival (Miskolc). Kb. 3 hete kerültem oda és most 3 napja szedem a metet. Reméljük ez majd pikk-pakk rendbe tesz.
Erről a tsh-s dologról én még nem is hallottam. Tényleg mindig tanul az ember.
Jó nyaralást neked!

aneetha

Sehol senki? :cry:

aneetha

Csak egy leány van talpon e vidéken??

Kép

aneetha

Szisztok!

Msot én sem tudok majd jönni, mert most vendégünk van, a hét második felén meg mi megyünk. Megvan az inszem időpont, az szerdán lesz. :)

Üdv mindenkinek!

hofeherke

Hófehérke
Jó vendéglátást / vendégeskedést!
Drukk az inszemhez+++++++++++++++++++++++!

Puszi!

aneetha

Sziasztok!

Bocsi lányok, tudom, hogy ez örökös kérdés, de nem találtam meg az előző hsz-ekben a választ.
Inzulin terheléskor: előző nap könnyű vacsi+ metformin 18h után semmi
másnap éhomi és a 120 perces előtt be kell- e venni a met.-et?
Kérlek válaszoljatok! Köszi
Vendég

Materna
Te aztán feladtad a leckét! Sajna én ehhez hozzászólni nem tudok. Talán majd a többiek tudnak segíteni, ha lesznek ma egyáltalán, mert úgy látszik itt mindenki szabadnapos!!! :D

aneetha

Sziasztok!

Materna: amikor levették az utsó adag vért, akkor vedd be a metet ;)

Pussz

Kép

Kép
bettica

sziasztok!

Csillagfény! nekem úgy borította a ciklust, hogy első hónapban -mikor már 3*850 volt a met -akkor csak inkább barna volt, aztán semmi, a 3.hónap rendes mensi. majd megint nem volt-itt jött a duphaston amitől 2 nap volt mensi. majd a duphaston se használt, és most hatott a duphaston. És itt vettem vissza a metet 2*850-re. Persze házidokival megbeszélve-ő belgyógyász is. Szóval nekem ez az év ebből a szempontból nem igazán jött össze.

Mamint, ez a takarítás hasonlat tetszik :D . akkor én először csak az egyik sarkot teszem rendbe, ha beválik a 2*850 met újra próbálok emelni. Köszi a tanácsot.

Aneetha, ment pü-ben az ígért recept!

üdv
mókica

Hófehérke! megy a drukk szerdára+++++++++++++++++++ :D :D :D :D
mókica

Mókica

Köszi a süti receptet! Ecet a tésztába :shock: lehet a hétvégén meg is csinálom.
Amúgy jó annak, akinek van mit borítson a met. Nekem nincs ciklusom, nem jött meg 1 év alatt csak 1x duphastonnal, 1x pedig Norcoluttal. Úgyhogy most a met-től várom a csodát! :wink:

aneetha

Mókica
Hanyadik házassági évforduló következik??

aneetha

Aneetha!

Igen ebbe a sütibe kell ecet.
3 évesek leszünk hamarosan...

én nem örültem neki hogy a met borította azt ami volt, javulást vártam hogy rövidebb, pontosabb lesz. De remélem hamar rendbe tesz engem is.
mókica

Mókica

Te is az idén kezdted szedni a metet? Duphaston sem használt? Azt úgy kell érteni, hogy szedted és utána attól sem jött meg? :shock:

Nekünk idén volt az első évfordulónk.

aneetha

Na most ez nekem nem teljesen tiszta:

A TSH = Thyreotrop hormon ??
Ha igen, akkor nekem az 3,00 (ref.ért. 0,35 - 5,50)
De akkor ez most nem jó?? Úgyértem, hogy k...ra nincs se 2 alatt, se 1 alatt!!!
T4 szabad frakció: 0,94 (ref.ért. 0,89 - 1,76)
T3 szabad frakció: 3,50 (ref.ért. 2,30 - 4,2)
Ezek azért már jók??

Köszi előre is a segítséget!

aneetha

Aneetha!
3 fölött azért már figyelni kell. Úgy értem, időről időre ellenőrizni kell.Az ft3 és ft4 viszont jó. Én sem kaptam egyelőre gyógyszert, mert csak a tsh volt magas, de majd újra nézzük mindhármat(tsh, ft3,ft4)

Kép
Kép
zazzy

Aneetha,
szerintem jó az eredményed. A TSH hormont a pajzsmirigy termeli, ennek rendben kell lenni. Bár csak az enyém is ilyen lenne...
Azt hogy a duphaston se használt úgy kell érteni, hogy első alkalommal miután abbahagytam 2 hétre lett mensi, ez 2 nap volt nagyon enyhe. Második alkalommal is 2 hét után lett ,de akkor csak néhány vérpötty. A harmadik kúra után akkor volt mensi mikor kellett és ez már 3 nap volt normál mennyiséggel.
hát ez történik velem.... :D
mókica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?