Dytke, tőlem is gratula!
Manka, írod, hogy lassan töltődik fel a tejed. Csak arról van szó, nem, hogy már nem érzed a mellfeszülést? Az normális esetben elmúlik, amikor beáll a kereslet/kínálat, én sem éreztem fen etudja, mióta. Én elhiszem, hogy keveset eszik Zoló és nem is tudsz fejni, de a tej akkor sem a szopások között termelődik elsősorban. A melled nem egy tejeszacskó, ami feltöltődik, majd kiürül. Persze valamennyi felhalmozódik, de a javarésze szopizás közben termelődik. Mindennél jobban pedig a szopizás szaporítja. Minél többször tedd mellre Zolót, és szopizás előtt igyál meg legalább egy nagy pohár vizet. Ha jól emlékszem, azt írtad, hogy szoptatós teát is iszol, és more milket is szedsz? Nem tudom, hogy jó ötlet-e, azt konkrétan tudom, hogy a homeós bogyókat nem lehet a teával párhuzamosan szedni, mert hazavágják egymás hatását.
Innen és
innen letölthetsz két homeós tájékoztatót is, ha gondolod. A széklet pedig kb mindenhogy normális. Samunak először naponta több volt, aztán volt egy idő, hogy 5-6 naponta volt, igaz, akkor hihetetlen mennyiségben, aztán megint besűrűsödött. Amióta hozzátáplálunk, megint változott, először kevesebb lett, amíg meg nem szokta, addig nagyon fogta az alma, de mostanra beállt. Anyatejes babánál minden normális (a színskálán is
), a tápszeres rendszerről nem tudok nyilatkozni.
Rózsaág, elfelejtettem írni, de szerintem is szépek a lányaid! És én úgy tudom, hogy féléves korára kellene megdupláznia a születési súlyát a babának.
(egyébként meg majdnem mindegy, mennyit, csak gyarapodjon minden héten, hónapban)
Oagi: a lábfelpolcolás tényleg jó, de azért alapvetően hajlam kérdése sajnos a vizesedés. Egy biztos: akárki akármit mond, ne csökkentsd a folyadékbevitelt, igyál sokat! Nem azért raktároz a szervezeted, mert sok az 'input', és neked és a babának is kell a sok folyadék.
Minden 3hós baba anyukájának: már miért lenne korai a fogzás beindulása? Samu is kb. azóta produkálta a tüneteket, és igaz, nem lett belőle hamar fog, több, mint egy hónap kellett az elsőhöz, de minden stimmelt. (nyáltermelés korábban emelkedett meg egyébként) Ha a nyálzás, ökölrágás mellett változik a széklet, netán ki is pirosodik a popsija tőle, vagy jobban, mint eddig, akkor az a fogzás. És sajna akármeddig eltarthat...
JKriszta, én elolvastam, csak azóta nem volt időm jönni. Szerintem vagy mindkettőnknek együtt ment el a maradék esze is a melegben, vagy a cikk írójának
Én is úgy értelmeztem, hogy kétféle időpontot mond teljesen biztosra, ami az ingyenesség bevezetését illeti.