Új privát üzeneted érkezett!

Naaagy-naaagy gratula Dytkének!!! :D:D

oagi lábdagadásra a felpolcolt lábbal való pihenés, és drasztikus sóbevitel-csökkentés a megoldás.

Kép
Kép
Kép
iricc

Dytke!

Nagyon-nagyon gratulálok Ambi babához, eszerint igazi, kissé hosszú 1. szülés volt! Sok boldogságot, örömöt és pihenést Nektek!

Márti
borossné becz márta

Manka!
A mi tápszeres dobozunkra 3 hónapos korban 130 ml-ert javasolnak. (Humana HA1 LC-PUFA). Erről-ennyit.

Fejés: Befelé forduló a mellbimbóm emiatt nem tudok rendesen szoptatni. Illetve a kórházban addig ment míg meg nem etették cumisüvegből egypárszor amikor kékfényezték. Talán az én gyengeségem is, hogy itthon egy teljes napi kínlódás után feladtam és azt mondtam inkább fejek.
Nem szopik, lefejem a tejet és azt adom neki. Ahhoz, hogy ezt tud csinálni, 1-2 etetéssel előbbrébb kell lenned a fejéssel. Úgy csináltam, hogy egy, vagy két etetés tápszerrel ment, így egy kis előnyt szereztem a fejéssel. Így nem stresszelem magam amiatt, hogy nem tudom lefejni mire éhes lesz.
Nagyjából már tudom milyen mennyiséget eszik és annyi tejet melegítek meg. Sajnos így előfordul (pláne most a "szopisztrájk"miatt), hogy ki kell borítanom amit meghagy. Én már nem teszem el a következő etetésre, nem melegítem újra.
Olyan is van, hogy elfogy a tej és azt érzem még enne. Ilyenkor inkább készítek neki 30 ml-er tápszert és ha nem eszi meg nem fáj a szívem, hogy ki kell önteni. Így marad a következő etetésre tej és azt biztosan megeszi.
Amennyiben emellett a megoldás mellett döntesz készülj fel rá, hogy nagyon megterhelő tud lenni. Laurával tiszta depresszió voltam emiatt. Most teljesen az életem részévé vált, nem okoz nehézséget. (néha azért igen :( ) Nagyon sok kitartás kell hozzá és nincs visszaút, nem fogod tudni visszaszoktatni a cicire. Előnye azonban, hogy sokkal mobilabb vagy, mert bárki megetetheti cumisüvegből. Amikor nagyon eleged van mindenből akkor nagyon jó szolgálatot tesz. (hú de ezt csak nagyon hallkan mondtam :oops: )

Na most mindjárt jön Márti és leszedi a fejemet amiért nem beszéltelek le róla!!! :)

Mtunde és sorstárs, biztosan neki is van jó módszere.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

ÓÓÓÓÓÓÓÓ, köszi Manka! Nem néztem tegnap(sem) a híradót.
Akkor fizetünk :(

És ha már a kakinál tartunk:
Nálunk még mindig CAR a helyzet!
Nincs kaka csak ha segítünk neki, és még mindig tele van pukival is, pedig egyre többet izeg-mozog már, plussz a sok torna meg maszírozás. Minden nap görcsei vannak, muszáj segítenünk rajta.
Mindig mást vetünk be(szélcső, kúp, lázmérő, duphalac), de ez így nagyon nem jó!
A dokinő csak legyint a dologra, szerinte, várjunk még és 3 hónaposan kezdjek el adni neki gyümit. A rostok majd fellazítják.
Nem lesz az sok a pocinak?????
Tej+tápszer+gyümölcs?????

Azon gondolkozom, hogy talán jobb lenne, ha csak tápszert kapna és hamar hozzászokna a poci és én szívem szerint várnék a gyümivel 5 hós koráig.
Nem tudom mi legyen, mert a szopinál szebb és jobb dolgot nem tudok....... :cry:
Vendég

Dytke, tőlem is gratula! :-D

Manka, írod, hogy lassan töltődik fel a tejed. Csak arról van szó, nem, hogy már nem érzed a mellfeszülést? Az normális esetben elmúlik, amikor beáll a kereslet/kínálat, én sem éreztem fen etudja, mióta. Én elhiszem, hogy keveset eszik Zoló és nem is tudsz fejni, de a tej akkor sem a szopások között termelődik elsősorban. A melled nem egy tejeszacskó, ami feltöltődik, majd kiürül. Persze valamennyi felhalmozódik, de a javarésze szopizás közben termelődik. Mindennél jobban pedig a szopizás szaporítja. Minél többször tedd mellre Zolót, és szopizás előtt igyál meg legalább egy nagy pohár vizet. Ha jól emlékszem, azt írtad, hogy szoptatós teát is iszol, és more milket is szedsz? Nem tudom, hogy jó ötlet-e, azt konkrétan tudom, hogy a homeós bogyókat nem lehet a teával párhuzamosan szedni, mert hazavágják egymás hatását. Innen és innen letölthetsz két homeós tájékoztatót is, ha gondolod. A széklet pedig kb mindenhogy normális. Samunak először naponta több volt, aztán volt egy idő, hogy 5-6 naponta volt, igaz, akkor hihetetlen mennyiségben, aztán megint besűrűsödött. Amióta hozzátáplálunk, megint változott, először kevesebb lett, amíg meg nem szokta, addig nagyon fogta az alma, de mostanra beállt. Anyatejes babánál minden normális (a színskálán is :-)), a tápszeres rendszerről nem tudok nyilatkozni.

Rózsaág, elfelejtettem írni, de szerintem is szépek a lányaid! És én úgy tudom, hogy féléves korára kellene megdupláznia a születési súlyát a babának. :?: (egyébként meg majdnem mindegy, mennyit, csak gyarapodjon minden héten, hónapban)

Oagi: a lábfelpolcolás tényleg jó, de azért alapvetően hajlam kérdése sajnos a vizesedés. Egy biztos: akárki akármit mond, ne csökkentsd a folyadékbevitelt, igyál sokat! Nem azért raktároz a szervezeted, mert sok az 'input', és neked és a babának is kell a sok folyadék.

Minden 3hós baba anyukájának: már miért lenne korai a fogzás beindulása? Samu is kb. azóta produkálta a tüneteket, és igaz, nem lett belőle hamar fog, több, mint egy hónap kellett az elsőhöz, de minden stimmelt. (nyáltermelés korábban emelkedett meg egyébként) Ha a nyálzás, ökölrágás mellett változik a széklet, netán ki is pirosodik a popsija tőle, vagy jobban, mint eddig, akkor az a fogzás. És sajna akármeddig eltarthat...

JKriszta, én elolvastam, csak azóta nem volt időm jönni. Szerintem vagy mindkettőnknek együtt ment el a maradék esze is a melegben, vagy a cikk írójának :-D Én is úgy értelmeztem, hogy kétféle időpontot mond teljesen biztosra, ami az ingyenesség bevezetését illeti.
danann

Rózsaág - tényleg nem lehet egyszerű ez a dolog neked, sok kitartást hozzá! Becsüllek, hogy fejsz rendületlenül és nem adtad fel és álltál át csak tápszerre!

Danann - köszi a tanácsokat neked is! Jó, hogy mindenről tudsz tanácsot adni!

Megnyugtattatok! :lol: A hallottak alapján úgy döntöttünk, hogy mindig szopival kezdünk és közben a párom elkészít valamennyi tápszert, ha kevés lenne a tej, hogy rögtön tudjam adni, mikor itthon van, persze egyedül nehezebb lesz. Nem hagyom a tejcsit és felhagyok az egyik tejserkentővel is, megnézzük melyik a hatékonyabb!

Apropó! Kriszta írta, hogy ivott alkoholmentes sört tejszaporításra, most be van nekem hűtve egy. Tényleg jó? Mindegy milyen? Nem okozok vele gondot Zolónak?

Kriszta - hát ez van sajna, úgy látszik erre az oltásról lemaradunk! :cry: De azért tök jó, hogy ahány médium, annyi féle variáció kering. :cry:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka!
Köszi, bár nem emiatt írtam ilyen részletesen. A célom az volt, hogy érzékeltessem mit vállalnál ha elkezdenéd fejni és cumisüvegből adni a tejet neki.

Kép Kép
rozsaag

Manka, bár jó lenne, sajna mindenről én sem tudok nyilatkozni :-) bár az is igaz, hogy ez nem mindig tart vissza :-D Az a lényeg, hogy ne keseredj el, mert bár manapság mindenhol csak azt szajkózzák, hogy így a természetes szülés, meg úgy a szoptatás, de van, amikor ez egyszerűen nem megy. Ki tudja, lehet, hogy a császármetszés 'feltalálása' előtt Samu és én rámentünk volna a szülésre. Először nekem is rossz érzés volt, hogy nem tudtam megszülni a fiamat, de azóta elfogadtam. Attól sem dől össze a világ, ha nem tudod kizárólag anyatejjel táplálni a gyereked, attól még lehetsz jó anya (és szerintem az is vagy, hiszen minden lehetőt megteszel!), szóval ne okold magad semmiképpen!!!
Ami a sört illeti, van, aki szerint használ, van, aki szerint nem. Alkoholmentessel szerintem nem árthatsz Zolónak, próbáld ki, hátha. De ha neked az jobb, akkor egyél meg naponta egy kisebb görögdinnyét (plusz ivás is :wink: ), mert szerintem hasonló a mechanizmusa: sok a folyadék, és egy kicsit vízhajtó is. Én személy szerint azt jobban szeretem, mint a sört :-D
danann

Manka!
Mielőtt még cumizavaros lenne a tápszertől Zoló, ezt kellene használnotok: http://www.minimano.hu/termekeink/91/96 ... t_sns.html

Tiszte hülye vagyok, amiért nem jutott eszembe saját magamnál is pedig már 5 éve tudok a létezéséről.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Nem szedem le senki fejét! :lol: :lol: :lol:
Rőzsaág, én is tisztellek a folyamatos fejés miatt, lehet, nekem ez nem menne, de nem próbáltam ezt, szerencsére nem volt rá szükség,nekem csak az 1. babámnál voltak nehézségek, de azt szerencsésen kiküszöböltük.

Lányok!

Aki hallgatott zenét vajúdás alatt a kórházban: cd-s vagy kazettás magnó van és vajon minden szülőszobában lehet zenét hallgatni?

Márti
borossné becz márta

Le a kalappal Rozsaág!
Nagyon akarhatod, ha a 2 lánykád mellett is fejsz.:D
Azt hiszem, hogy én azért is pótolok, mert nincs elég erőm, kitartásom a fejéshez. Pedig tej még marad a ciciben, amikor Zéti feladja és sírni kezd.(ujjal kicsit összenyomtam a bimbót és még spriccelt).
Nekem Madelám van és vagy rosszul csinálom, vagy a gép rossz, de alig tudok kicsikarni tejet még teli ciciből is.

Manka, mi is úgy csináljuk, ahogy írtad: cicizés közben látom mennyit eszik és a vége felé szólok apának, mennyit készítsen.

A sörözésről leszoktam, mert ahelyett, hogy lement volna a pocak, inkább nőtt! :shock:
Bár most akciós a tescóban a búzasör, azt kipróbálom. :wink:
Dinnyét ennék én, de 4 ízetlen, poshadt kisérlet után feladtam.....:oops:

Ennyit a lehűlésről :( :( holnaptól ismét melegszik az idő.
Vendég

A medela oldalán van bővebb leírás is róla: http://www.medela.hu/Specetetok/Sns/frames.htm

Kép Kép
rozsaag

Jkriszta!
Nekem AVENT kézimellszívóm van. A kórházban ajánlgatták a Medelát. Kipróbáltam kiváncsiságból. Fele annyit tudtam vele fejni mint az AVENt-el. :(

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág - én sajnos még ha akarnám sem tudnám így sokáig csinálni ahogyan te, mert a mellbimbóim nem bírják a mellszívót, ha egy nap többet használom, nagyon bepirosodik és fáj az erős vákuum nagyon megszívja. Bár lehet ehhez is hozzá tudnának szokni. Köszi a linket, már én is hallottam róla. Most úgy tűnik, szerencsére ezzel még nincsen gond, mert amikor el kellett mennem itthonról és a nagymami vigyázott Zolóra, akkor kapott párszor cumisüvegből is tejet és már most is abból kapja a fagyi tejet, de szerencsére még nem tapasztaltam, hogy összezavarta volna, remélem ez így is marad. Nekem is van egy ötletem számodra, bár egyrészt lehet, hogy már hallottál róla, másrészt az is lehet, hogy Míra már hozzászokott a cumisüveghez, így nem szokna hozzá ehhez, szóval a bimbó kiemelőről beszélek, íme egy link:
[url] http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... F5&x=0&y=0

Ezt még akkor találtam, amikor Zoló nem tudta bekapni a cicit és nem segített semmi, csak bimbóvédőztünk, de akkor még az sem ment.

Danann - köszönöm a bíztatást! A dinnyét ettem míg anyuéknál voltam, igaz nem ebből a célból, de akkor még nem is volt gond. Ma este megittam a sört, hát majd meglátjuk. Küzdök, de Zoló este csak 30ml-t tudott kiszívni két mellből, majd megkapta azt az 50 ml-t, amit két órával korábban fejtem. Azért igyekszem majd mellre tenni, de anyukám is csak közel 3 hónapig tudott szoptatni, ebben biztosan közrejátszanak a gének is, ezzel nyugtatom magam, van akinek semmit nem kell tennie, más meg csak küzd, valaki pedig szoptatni sem akar vagy nem érdekli ha elapad, hát én küzdök, legalább ez vígasztal, hogy mindent megpróbálok, mielőtt elapadnék. :cry:

Kriszta
- neked Dáviddal is voltak ilyen gondjaid a tejcsit illetően? Privit ma nem tudok írni, talán holnap sikerül!

Egy kérdés:
ma este hallottam anyukámtól, hogy nem minden baba fogad el mindenféle tápszert, így próbálgatni kell őket és hogy a Rossmanban úgy tudja lehet kapni termékmintákat, amiket ki tudunk próbálni még a hozzátáplálás során, hogy mire csak tápszeres lesz a baba, már tudjuk melyik tápszert fogadja el és ne álljon éjjel kétségbeesetten egy síró babával a kezünkben. Szóval a kérdés, ti hallottatok már ilyesmiről vagy ez csak ritkán fordul elő? Egyáltalán aki tápszerezik, mi alapján veszi a tápszert, receptre ezt írják vagy véletlenszerűen veszitek? Illetve ezt a tápszert, amit újszülött korábban váltottam ki, úgyanúgy adhatom egy egy két hós babának is?[/url]

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka, a milupa oldalan pl lehet regisztralni es termekmintat kerni. Az meg messze van nektek, de valamelyik korhazi csomagban volt egy hipp-es kupon, amivel ha elmulik 4 honapos a baba, akkor kapsz egy mintacsomagot, egy bebietel, egy tapszerminta es egy tejpepminta van benne. (meg egy kanal es egy polo, meg egy ujabb kupon 8hos korra, de ez mind1). Sajna ebbol a tapszer is a 2-es, 4hos kortol valo, de ha kered, elkuldom neked, szerintem mi mar kihuzzuk szopival, es egyebkent is legalabb 3as kellene ha kellene.
danann

Sziasztok :)

Megjöttünk a nyaralásból, csak nagyjából tudtam visszaolvasni, de:

[color=red]dytke: sok szeretettel gratulálok Ambrus babához, jó egészséget Nektek![/color]

Tesó kérdés: mi a hathetes kontroll óta szeretnénk, Zsófi kb két hónapos volt, amikor 12 óra eltelt éjjel két etetés között, de nekem meg sem jött. Nyolc hónapos koráig szoptattam, utána abbahagytuk, rá három hétre megjött, összesen háromszor jött meg szülés óta, Zsófival az elhatározás után kétszer jött meg. Most még nekem is üre a pocim :?
Vendég

Panndi,
Milyen volt? Képet kapunk?

Rozsaag,
Tényleg le a kalappal!!

Tesó: Mi jövő szeptemberben kezdjük a próbálkozást, ha addig kibírjuk.
Vendég

Na, Lányok!

Eszerint senki sem hallgatott zenét a szülőszobán? Mondjuk eddig én sem, de most úgy kipróbálnám... Persze, csak ha lesz rá idő!

Képzeljétek, teljesen lázba jöttem, a másik kedvenc topicomból, a 2008. szeptemberiből, az egyik lány már szülőszobán van! Kezdek ráébredni, hogy én sem maradok már sokáig egyben! :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok! Pár nap lemaradást is nehéz itt behozni... :wink:

Dytkének és Ambinak sok-sok boldogságot és egészséget!!!

Rozsaag - köszi a fotókat, szépek a lányok!

Mankabi - ahogy rozsaag már utalt rá, Máté 6-7 órát alszik lefekvés után, majd szopi, majd megint 2-4 órát szundizik, ilyenek mostanában az éjszakáink. Én mindig csodálkozom, amikor valakinek csak naponta-2 naponta van kakás pelus, mi naponta 5-6-ot is összehoznunk még mindig, sőt, most valahogy megnyúlt a drágám és a hasa laposabb lett, ettől a hátán megint felszalad a pelenkán kívülre a kaki és éjjel ruhacsere, ébredés, nehézkes visszaalvás is felkerült a programok közé :( Nyálzás, ökölrágcsálás már egy pár hete beindult, most iszonyat mennyiségű nyálat folyat el, én már vettem rágókát is neki, úgy tömi a szájába morogva, mint kiskutya a csontot - hát ezek tuti, hogy a fogzás első jelei. Ettől persze még lehet, hogy csak 3 hónap múlva bújnak ki az első fogacskák. A szopival nekünk mostanában az a gond, hogy annyira kinyílt a csipája a külvilágra, hogy nem tud csak az evésre koncentrálni, folyton elkalandozik a tekintete, és elfelejt szívni. Most már elég, ha az apja beszél a közelében, elfordítja a fejét... :? Volt olyan nap, hogy 1,5 óránként akart enni (ez a nagy melegek idején történt), de máskor 3, sőt 4 órát is kibír. Én már/még mindig nem mérem, mennyit eszik egy-egy alkalommal, viszont hetente 1x, plusz minden betöltött hónapkor mérjük (no meg a dokinéninél is), és ez alapján kielégítő a fejlődés. Most voltunk a héten a 2. oltáson, szegénykém, végigbömbölte az egészet (olyan édes nagyfiú, de a nála feleakkora kislányok csak bámulnak rá, hogy miért sír :lol: ). Másnap csípőszűrésre mentünk, hát, mondanom sem kell, akkor is végig panaszkodott. Viszont tegnap elvittük a dm-be vásárolni, bekötöttem a meitai-ba, és csak tátotta a kis száját a boltban (zabálnivaló volt). :D :D Na ennyit rólunk.

Kép
Kép
szfgabi

Dytke,
hatalmas gratula Ambihoz! :lol: gyere majd és mesélj,
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Danann - köszi az infót!

Ma valósággá vált, amitől féltem, pici fiamnak reggel már tápszert kellett adni, mert elfogyott a fagyi tej, de ő nem kért belőle, azt gondoltuk nem éhes, így nem erőltettük, mert a cici se nagyon kellett neki, igaz nem nagyon volt mit innia belőle.... :cry: A következő ébredéskor viszont újra elutasította a tápszert, sőt amit ivott, azt ki is hányta, ezért elmentünk az ügyeletes patikában tápszerért, remélve hogy recept nélkül is kapunk és hozott apa Humana-t ez úgy tűnik nagyobb sikernek örvend, de ezt is erőltetni kell, mert nem igazán jön be neki. Azt a tanácsot is kaptam, ha nem ízlik neki a tápszer, akkor tegye bele pici cukrot. :roll: Nos egyenlőre itt tartunk, kétszer kapott ma tápot, egyszer pedig az időközben lefejt tejet, szóval szép jövő áll előttünk is..... :cry: Az tényleg igaz, hogy ha tápszeres a baba, többször lesz széklete és esetleg más színű? Illetve fel hívták rá a figyelmem, hogy teáztatni vagy vizet adni is kell ilyenkor. Ja és kell még neki a D vitamin ha tápszeres lesz?

Rózsaág - még korábban kérdezted, hogy milyen fényképezőgépet érdemes venni. Nekünk is Kodak EasyShare van (DX6490), igaz már régebben vettük, szóval elég nagy (legalábbis a mostani csodagépekhez képest). De amire figyeltünk, az az optikai zoom és a pixel. Mostmár méretben kisebbet vennék.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Péntek este sajnos már nem tudtam megosztani veletek Dytke babahírét, mert úton voltunk Pécs felé, de látom Irokó megtette. :lol: Annyival egészíteném ki a dolgot (csak hogy én is mondhassak vmi újat :D ), hogy 11 óra vajúdás után császár lett a vége. A többit majd tényleg ő elmeséli.

Oági - Én ugye hétfőn nem voltam, sajnálom, hogy nem találkoztunk.

Sajnos a szopis, oltásos, kakais témákban még totál járatlan vagyok, de rendületlenül olvaslak benneteket és igyekszem jól megjegyezni mindent. :roll:

Mi a hétvégét Pécsett töltöttük a kedvenc kolleganőm esküvőjére mentünk. TAlán említettem, hogy készültünk meglepivel, jöttek gyerek, énekeltek, sorfalat álltak stb. Hatlamas sikert arattak, 100%-os volt a döbbetnet és a meghatottság! 8) A lagzi is nagyon jó volt. A kaja hihetetlen finom és nem csak a sztenderd rántott húsos, a hangulat szupi stb, az egyetlen dolog, amitől szenvedtem, az az allergiám volt. Ki nem állhatom még pocak nélkül is, hát még így. :twisted:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Manka!
Azért szopik csak Zoló ilyen keveset mert már cumizavaros. Míra is ezt csinálta. Szopott, de nem elég erőssen, mivel a cumisüvegből sokkal könnyebben kijön a tej. Miután 1 teljes napot azzal töltöttünk, hogy 30 ml-eket szopott és éjfélkor rettenetessen elkezdett kiabálni megelégelve a napi kevés tejet, akkor döntöttem úgy, hogy kifejem inkább és cumisüvegből etetem. Szerintem ne add fel azért, mert anyukád is 3 hónapig tudott szoptatni. Próbáld meg kifejni inkább és úgy odaadni. A mellbimbód hozzá fognak edződni mint a szoptatáshoz. Persze, ha úgy érzed könnyebb lenne tápszerrel, akkor adj neki azt! Ne legyen lelkiismeret furdalásod, mert ebbe csak belehülyülni lehet! (én tudom).
Tápszert azt adom amit a gyerekorvos felírt. Nálunk nem volt vele baj, Míra elfogadta rögtön.
Egyébként éppen ő mondta, hogy a babának kiegyensúlyozott anyukára van szüksége és nem egy stresszes szülőre, ezért ne görcsöljek a tejen. Ha nincs elég, vagy abba kell hagynom a betegségem miatt akkor etessem tápszerrel és emiatt ne legyen lelkiismeret furdalásom!

A kizárólagos tápszerrel való táplálás a babáknál általában szorulást okoz, emiatt kellene vizet, illetve kamillateát (semmit nem ér :( ) adni nekik.
Ilyen esetben is kell a D-vitamin. Amennyiben az étekezés fele tápszerrel pótolt akkor a K-vitamint el lehet hagyni. Nekem a gyerekorvos ezt monta amikor megszületett Míra.

Köszi a linket, ismerem a terméket, de nekem semmit nem ér. Jelenleg csak arra használom, hogy fejés alatt felfogja a kiömlő tejet a másik mellemből. Nem igazán szeretem, mert a belső fele nem sima így amikor a nyílást eléri a tej kifolyik az egész a melltartómba a betéten keresztül. Simán tudnék ikereket szoptatni úgy, hogy csak az egyik szopik, a másik meg tartja a száját és belefolyik. :) Van egy másik fajta R-med márkájú, az nagyon jó tej felfogására de az eltörött és még nem tudtam másikat venni helyette. Bimbókiemelésre Míra volt a legjobb a cumizavar előtt. :(

Szfgabi!
Míra fele annyit eszik mint eddig és a csillárnak vigyorog közben rendszeresen.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Lányok!

Most nagyon óvatos leszek, mert mint említettem, szerencsére sosem kellett tápszereznem?!Ti már átmentetek egy komoly kálvárián, amiről nekem fogalmam sem lehet, ezért sem akartam ebbe beleszólni eddig! De! Hallottam, hogy ki lehet hozni a cumizavarból a babákat, legalábbis van, akinek sikerül! És az sajna tényleg csak úgy megy, ha nincs cumisüveg! A nővéremet anno 10 napig etették a kórházban újszülöttként cumisüvegből, anyukám meg aztán hiába próbálta szoptatni, elfordította a fejét és ordított,majd anyukám kiskanállal és könnyek között kezdte el belekanalazni a lefejt tejet. 2 napig küzdöttek így, hol egyikük, hol másikuk sírt, de 3. nap a nővérem újra szopni kezdett és 13 hónapig abba sem hagyta. Tudom ez csak 1 példa és minden anyuka, kisbaba más és más, de, amikor az 1. kisfiamnál nekem is gondjaim voltak a szopival, a gyerekorvos meg írta készségesen a tápszerreceptet, hát nekem erőt adott anyukám példája, kitartása és azr gondoltam, sikerülnie kell, úgyhogy -bár akkor nagyon kemény menet volt- de úgy döntöttem, nem adom fel, mert jobbat nem tehetek a babámmal, minthogy kitartok és szoptatom!
Soha senkit nem ítélnék el azért, mert tápszerrel eteti a babáját, a jó anya tényleg nem ott kezdődik, szerintem sem.És az is igaz, hogy a gyerekünknek nyugodt, kiegyensúlyozott anyukára van szüksége és tegyünk meg ezért mindent! Biztos vagyok benne, hogy mindent megtettetek a szopi érdekében és azzal is tisztában vagyok, hogy 1001 oka lehet annak, ha valakinél egyszerűen nem működik a szoptatás!
Csak azért írtam le most a gondolataimat, hogy álljon itt egy olyan példa is, ami segíthet azoknak, akik a szoptatás mellett akarnak dönteni, de gond van és nem bíznak abban, hogy meg tudják oldani!

Márti
borossné becz márta

Márti akár az én véleményemet írtad volna :lol:
a szopi gondok megoldásához pedig drukkolunk mi is mindenkinek, ha meg marad a tápszer, akkor meg el kell fogadni és kész, nem kell agyalni rajta...
nekem is van olyan ismerősöm aki olyan erős gyógyszert szed, hogy nem szoptathat (nem hetekre, hanem egy életre kell szednie :cry: ), szóval tényleg nem lehet tudni soha, miért kell így-vagy-úgy pótolni...
a fejéshez meg kitartást mindenkinek, én nem bírtam volna, anyu nekem 7 hónapig fejte a tejet, ő volt Lillánál a leglelkesebb támogatója a kiskanálnak, szóval annak idején bizti próbára tette az idegeit :lol: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból, nagyon jól éreztük magunkat. Kristóf mindenben partner volt, bár az első két nap nem ment zökkenőmentesen. Később írok részletesebben, és igyekszem visszaolvasni is.

Dytkenek szívből gratulálok én is és minden jót kívánok.

Cumizavarral kapcsolatban leírnám az én történetemet.
6 hetes volt Kristóf mikor jó kis mellgyulladásom lett. Előtte sokat dolgoztam azon, hogy jó sok tejcsi legyen, de a mellgyulladás egy pillanat alatt tönkretett minden erőfeszítésemet. Mire helyre jött volna, megcsappant a tejcsi, és nagyon kevés volt. Nagyon örültem, hogy a fagyasztó tele lefejt tejcsivel ( ezért is jó fejni az elején) és minden szopi után, mikor már nem volt mit szopizni, jött a cumisüvegből való etetés. Mire minden visszaállt volna a régi kerékvágásba, volt elég tejcsi, és akkorra a fagyasztott is elfogyott, nem kellett Kristófnak a cici, mert rákapott a cumisüvegre.
Vele együtt sírtam, 3 nap volt mire "betörtem" a gyereket. Nem voltam hajlandó neki sehogy másképp adni enni csak ciciből.Volt, hogy rendesen szopizott, de volt, hogy 5 perc után ordított, olyankor elfoglaltam, énekeltem neki, sétálgattunk, 15 perc múlva újra próbáltam, és közben dicsértem, hogy milyen ügyes baba ő, és hogy anya éppúgy szenved, mint ő. És beadta a derekát. Nagyon kemény volt, de úgy gondolom megérte.
Legyen ez is egy példa, azt hiszem a szoptatás első percétől rettentően sokat szenvedtünk, legküzelebb okosabb leszek.

Kép
Kép
susytunder

Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a vigasztalást!

Rózsaág - neked is köszönöm a válaszokat! Igazad lehet a cumizavarral kapcsolatban. Én azt hittem az, hogy szopik Zoló, azt jelenti minden rendben van ezzel, de tényleg csak addig szopott, míg a könnyű része jött, amikor már meg kellett volna dolgoznia a zsírban dúsabb tejért, inkább sírt és m indig elérte, hogy a tegyem a másik mellre, amiből persze megint csak könnyebben jött az elején. Sajnálom, azt hittem tudok segíteni a linkkel.

A jó hír, hogy kezd növekedni a tejmennyiség, bár nem tudom, hogy a fejésnek köszönhető vagy hogy a többször mellre teszem Zolót, de köszönöm nektek a sok-sok bíztatást és tanácsot, remélem ez a javuló tendencia megmarad, nem pedig csak pillanatnyi javulásról van szó.

Susy, Márti - örülök, hogy osztottátok velünk a tapasztalataitokat, mert ez erőt ad, hogy ne adjam fel!

Susy - várjuk a beszámolót!

Kriszta?

Manka

Kép

Kép
mankabi

kriszta nem kell félni ám a szélcsöveztéstől. Nekem a nagylányom volt ilyen nemkakilós, nagyon sokáig lázmérős rásegítéssel tudott csak kakilni. én végig attól féltem, hogy majd "úgy marad", de a vedőnő megesküdött rá, hogy gyerek úgy még nem maradt, és neki lett igaza.
amikor elkezdtük a hozzátápit, valóban magától rendeződött a dolog.
Szerintem emiatt nem érdemes korábban kezdeni a gyümölcsöket, inkább kakiljon szélcsővel...

Kép
Kép
Kép
iricc

Márti, Susy!
Na végre!!! Örülök, hogy Ti is elmondtátok a másik oldal tapasztalatait, sikereit!

Márti!
A múltkor is ezt vártam amikor azt írtam, hogy "leszeded a fejemet" :)

Susy!
Sajnos én nem voltam elég kitartó, annyira sajnáltam Mírát amikor nem szopott, hogy nem volt szívem tovább hagyni "szenvedni".
Minden tiszteltem annak aki képes és végigcsinálja. Én ehhez gyenge voltam pedig tudtam mit vállalok, hiszen Laurával is ezt csináltam 13 hónapig. :(

Manka!
Örülök, hogy kezd megoldódni a tej mennyisége. Most már csak Zolót kell meggyőzni arról, hogy a cici sokkal jobb. Mivel ő is "férfiből" van hidd el sikerülni fog!!! Drukkolok, kitartást!!!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Márti, én úgy tudom, ha zenét akarsz hallgatni, akkor neked kell biztosítani hozzá a lejátszót. Nekünk ezt mondták, mikor szülőszoba látogatáson voltunk, mert volt egy pár aki direkt rákérdezett.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Rózsaág!

Tényleg csak azért nem akartam beleszólni, mert amit ti végigcsináltatok, arról nekem semmi tapasztalatom nincs és gondolom, így igazán nem kéne az észt osztanom és olyan dolgokról beszélnem, amiket már magatokban 1000x átrágtatok, mire döntésre jutottatok! De, amikor már ilyen sok szó esik a tápszerről, tényleg muszáj, hogy a másik oldal is képviselve legyen! :lol:

Manka!

Köszi, akkor majd meglátjuk, fontos-e ez nekem annyira, hogy még cd-lejátszót is vigyek magammal! Régen pedig 1 biztos volt nekik, mert össze is állítottak egy cd-t vajúdáshoz, nekem az 1. szülésemnél ajánlgatta az ügyeletes szülésznő!

Márti
borossné becz márta

Rozsaag

Mira hogy megnőtt, milyen szép édes pofijú nagylány lett. :)

Közben mi is fél évesek lettünk. Olyan gyorsan elrepült ez a 6 hónap. Lassan vége a nyárnak, jön az ősz, biztos sok izgalmat tartogat nekünk.
A nyaralás nagyon jól telt. Jó idő volt, sokat fürcsiztünk, kirándultunk. Elmentünk Sümegre, azon a hétvégén voltak a végvári napok, volt középkori lovagi torna és felvonulás. Egész odáig Kristóf is élvezte, amig a bemondó el nem kezdett ordítani a mikrofonba. Nekem bántotta a fülem, nem még neki. Így ki kellett jönnünk, mert nagyon sírt, de adig nagyon izgalmas volt.
Bejártuk egész Keszthelyt. Voltunk a panoptikumba, a babamúzeumba, marcupán múzeumba, megnéztük a csigaparlamentet és a Festetics kastélyt is.
Apa házassági évfordulón elvitt egy csárdába és kaptam egy nagy csokor fehét rózsát. Kristóffal a hugom volt, ő is velünk nyaralt a lányával.
A Balcsiba egyszer voltam, nekem hideg volt, így Kristófot sem vittük be. A panzió udvarán ahol voltunk, volt egy elég nagy medence, ott jobb volt mert mégha nem is tudtam mindíg bele menni, legalább együtt voltunk. Kristóf kapott egy kis csónakot, abba tettünk neki vizet és abba pancsolt. Nagyon tetszett neki. Ebben a kicsónakba bevittük a Balcsiba is, és ahogy ringatózott a hullámzástól el is bóbiskolt benne. :)
Sokat tollasoztunk, grilleztünk, sétáltunk. Jól éreztük magunkat, bár utolsó nap én már vártam, hogy jöjjünk haza.
Amit nagyon nehezményeztem, és meg is mondtam a tulajnak, hogy iszonyatosan sok pók volt, és nem akármilyenek. Be nem jöttek, de az erkélyre nem tudtunk kimenni sötétedés után, mert szó szerint hemzsegtek a pókok. Apa több tucatot megölt, le is fotóztam a tulajnak megmutatni, azt mondja nem tudott róla. Mindegy, ez nem rontotta el a nyaralásunkat, de többet oda nem megyünk.
Teszek fel pár képet nektek.

Kép Építettünk homokvárat is.

Kép

Kép Ez a sziget strand volt. nem ittam semmit, mégis mindent ferdén fotóztam.

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok ne haragudjatok hogy csak így betolakodok a topicba de úgy néz ki, hogy én is ebben a kórházban szülök majd jan. 23 a hivatalos időpont. Szeretném megtudni , hogy milyen a szülészet, lehetőség van -e kádban vajúdni stb. segítségeteket előre is köszönöm.
erzsebet0312

na, megint nem jártam erre egy hete, van mit olvasni
szfgabi, a szoptatás mellett szinte azonnal teherbe eshetsz... de sosem lehet tudni. amíg nincs görcsölés, a terhesség alatt is lehet szoptatni. azért arra gondolj, hogy a gyors újabb bébi mennyire leterheli a szervezeted...
viszont az is lehet, hogy a szoptatás megvéd az újabb terhességtől. ki tudja :)
nekem akkor jött vissza a mensim, amikor már csak 3 szopi volt egy nap (10 hó), és két hónapra rá terhes lettem, még 4 hónapig szoptattam. de. nekem ez a 21 hó korkülönbség nagyon nem jött be - rettenesen megterhelő volt, főleg lelkileg, nem is igazán voltam terhes vagyis terhes nagyonis, nyűgös, nehéz, nem babáztam a másodikkal a pocakban, néha el is felejtettem, hogy babát várok, persze, egy járni, majd beszélni tanuló kisbaba mellett... most szuper 4 (6) év korkülönbség lesz, a lányok figyelembe veszik, hogy terhes vagyok, pl felszedegetik a leejtett cuccokat, ne kelljen hajolgatni. remélem, a babázásnál is megértőbbek lesznek :) szerintem segítségem is lesz bőven, etetésben, pelusozásban...

bajusza: amíg a bébi jól van (ahogy írod, minden ok), és hízik is, addig nem mindegy, mennyit szopik? :) ha nem akarsz mérlegfrászba kerülni, mérd hetente egyszer pucéran. ha nem hízik, akkor lehet beszélni szaporításról, pótlásról. de simán lehet egy jól feldogozó bébi is. enyim második sosem ette meg az előírt adagot, mégis malackára hízott. 300g körül hetente...

rózsaág, nagyon jók a képek!!!

lányok, szeretnék kis "statisztikát"

mankabi: bizti torokbaj? nem lehet allergia? amúgy ha fertőzésa, kkor homeogene

telt házról jut eszembe: most mennyi szülőszoba, és mennyi kórterem van? sokkal nagyobb lett, mint volt 4 éve? (akkor 4 szülőszoba volt asszem)

dytkének gratu, látom lemaradtam az online drukkolásról :)))

susytündér, nagyon tanulságos a szopis történeted, berakhatom a babainfós blogunkba?

KépKép Kép
mzsperx

most nézem, a statisztikát nem fejeztem be :D
már itt szültek, volt-e gátvédelmetek?
én mostan jöttem rá, hogy legutóbb meg sem próbálták. bár meg volt beszélve, gond nem volt... (hogy miért mostanság jöttem rá? iricc mesélte, hogy neki mi volt :))

KépKép Kép
mzsperx

mzsperx!

8 szülőszoba van, ebből 2 kádas + 2 császáros műtő!

Erzsébet!

Biztos sok lenne végigolvasni a topicot az elejétől, úgyhogy szerintem kérdezz konkrétan, hogy mire vagy kiváncsi, tuti jönnek a válaszok majd! :lol: És nagyon ajánlom Neked a kórház Szülők iskolája előadásait, szerdánként 13h-tól, kivéve a hónap 2. szerdáját, mert akkor este 18h-tól van, különböző témákban és mindig van szülőszobalátogatás is és lehet kérdezni bármit szülésznőktől, csecsemősöktől, dokiktól!

Márti
borossné becz márta

Susy,
Üdv újra itt :wink: Kristóf még mindig gyönyörű! Nagyon profi homokvár :lol:

Erzsébet,
Igen lehet kádban is vajúdni.
Vendég

Márta köszönöm a válaszod, sokat segített. Konkrétan pl: más is bejöhet a szülőszobába esetleg a férjemen kívül, pl az anyukám vagy csak felváltva? lehet buta a kérdés de ezt nem merem mástól megkérdezni és ha éjszaka szülök mód van-e pl EDÁS fájdalomcsillapításra vagy ezt előre meglehet beszélni? előre is köszönöm
erzsebet0312

Kristóf nagyon édesnagyfiú már, a homokvár nekem is tetszik :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Erzsébet,
Igen lehet Edával szülni, nem kell előre szólni, bármikor kérhető. Én úgy tudom, csak egy kísérő mehet be veled a szülőszobára :roll:
Vendég

Sziasztok!

Susy - Klasszak a képek, és nem is annyira ferdék! :lol: Örülök, hogy ilyen jól sikerült a nyaralás, bár engem a pókokkal ki lehet kergetni a világból!

Voltam ma fent Dytkénél, Ambinak nem volt jó a szívhangja, ezért volt szükség a császárra. Ki is volt száradva és a súlya miatt is az intenzíven van. Jó hír, hogy ma már levehették az infúzióról. Szegény Dytke eléggé odavan a lelke, de hihetetlen erős, mindent megtesz a kisfiáért! A részleteket majd ő elmeséli, de az tény, hogy lenne mit javítani a kórházban a tajékoztatás és segítségnyújtás terén! :? Ha minden jól megy és Ambi ilyen szépen fejlődik, akkor csütörtökön hazamehetnek. Dytke puszil mindenkit és köszöni a drukkot. :roll: Sajnos nem voltunk elég erősek lányok!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna, ha beszélsz Dytkével kérlek add át neki, hogy nagyon drukkolunk nekik, sok puszit küldünk és várjuk őket haza egy erős és szépen fejlődő Ambi babával :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

bettyna, tényleg drukk továbbra is Dytkének, legyen nagyon erős, kitartás, hamarosan minden rendben lesz! és bettyna, köszi hogy tudósítasz bennünket!

mzsperx, én is úgy tudom, hogy csak egy kísérő lehet, de váltani lehet egymást (volt rá példa).
Gátvédelem: én így szültem, bár nem volt sikeres, mert repedt, de a szülésznő szerint kb annyira, mintha vágtak volna (csak nem olyan irányba). Vittem gátmasszázs olajat, de nem volt rá szükség, senki sem kérte, én meg már nem voltam olyan állapotban hogy ajánlgassam :)

susy, örülök hogy ilyen jól sikerült a nyaralásotok! szuper, hogy a kisfiatokkal is eljuttok ilyen sok helyre! ja, és Kristóf még mindig egy kis csodababa :)

Márti, azt hiszem Te kérdezted a zenét a szülőszobán, nem tudom van-e lejátszó, mi mp3 lejátszót vittünk, de aztán nem hallgattam zenét :)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Én is régen szóltam hozzá... Nekünk is hasonló szopi-problémáink vannak. Adél sem eszik túl sokat (100-120ml), pedig tejcsi lenne bőven. Most már nem fejek szopik után, de nem tudom így nem fog-e csökkenni a termelés...Én nem adok neki cumisüvegből, Janánál elrontottam, de most evvel nem akarom. Így sem megy egykönnyen. Adél is kis lusta, a végét már nincs ereje/türelme kiszívni. Én nem kínálom meg a másik mellel, hátha megtanulja, hogy "rendesen" egyen.
Elvileg a hízással nincs gond, bár sűrűn nem nézik. Én mérem hetente, most úgy néztem, csak 100g-okat hízik. Ez nagyon kevés?
Adél is eszi állandóan a kezét, az egész ökle bent van a szájában. Ha kiesik, ordít... Így néha kap cumit, pedig megfogadtam, hogy nem... De annyira igényli... Persze próbálom minél kevesebbet odaadni neki. Még mindig csak kézben bírja, ha nem vesszük fel, ordít... :( Evvel mit lehet csinálni?

Dytke! Gratulálok nektek!

Valamit még akartam írni.... na majd legközelebb, most nem jut eszembe.

Kép
Kép
kincsesi

Pandácsk köszönöm szépen :D
erzsebet0312

Sziasztok!

Rég voltam sok a dolog mostanában, mert napközben alig alszik Alexander és nem jutok géphez. :(

Nemtudom írtam e, de mult héten kedden voltunk az 5 hetes kontrolon Alexanderrel a bal veséje miatt, mert két üregrendszerű és kicsi tágulat is volt még akkor amikor hazajöttünk, de 5 hét alatt elmúlt a tágulat, habár tényleg két üregrendszerű, de ettől nem lessz baja hála az égnek!

Dytke nagy gratu Ambihoz és remélem néhány hét múlva akár eggyütt sétálunk majd a fiukkal ha van kedved...

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Köszönjük szépen a dicséretetet. :)

mzsperx
Persze beteheted nyugodtan.

Bettyna
Én is iszonyúan undorodom a pókoktól, főleg az ekkoráktól. Mondtam apának, ha éjjel ki akarja nyitni az ablakot akkor én a kocsiban alszok. :)

Lányok a homokvár sablon alapján készült. A keresztlányomnak ilyen homokozó készlete volt, így könnyű volt. :D

Dytkenek én is drukkolok, és kitartást kívánok. Lélekben mindannyian vele vagyunk, és nagyon várjuk vissza.

Kép
Kép
susytunder

Közben túl ragoztam... :oops: etetetet... bocsi

Kép
Kép
susytunder

Susy - nagyon édes Kristóf, szépen megnőtt, nagy fiú lett. Örülök, hogy jól telt a nyaralás. Mennyire volt számodra megterhelő egy féléves babával? Mi október körül szeretnénk lemenni a Balcsira Zolóval, de de félek túlvállalom magam, mert vele még elég nehéz mostanság, bár bízom benne, hogy ez idővel egyre csak javulni fog. Ma pl. már kimozdultunk hosszabb távra, kendővel elvittük bevásárolni (Tesco), olyan édesen aludt! A pókokkal ki lehetne kergetni a világból, ez az egyik fóbiám. Ja, és nem ferdék a képek! :wink:

Mzsperx - köszi a tanácsot, szerintem torokbaj, tudtommal nem vagyok allergiás, de gyógyszert nem szedhetik, ezért okoz nagy gondot most ez nekem és azért is mert a köhögésemmel szegénykét mindig a legrosszabbkor ébresztem fel és persze nagyon rossz. Igaz, nem ez az egyetlen gondom amire gyógyszer kellene, de most még nem lehet. Nálam próbálták a gátvédelmet, vittem olajat, amelyet elő is keresett a kellő időben a szülésznő, de sajna még így is lett két kisebb repedés kívül és belül is pár. Fájt is elég sokáig, még a dokihoz is elmentünk, hogy nézze meg mert nem akart gyógyulni. :cry:

Erzsébet - tényleg úgy ahogyan Pandácska írta, én is így tudom!

Dytkének nagyon drukkolok továbbra is és remélem hamar haza jöhetnek, egészségesen!!!

Kincsesi - a mi Zolónk is csak kézben képes megnyugodni vagy még ott sem, ne csüggedj, nem vagy egyedül, bár ez tudom nem segít!

Ezzel kapcsolatban egyébként a többiekre is kíváncsi lennék, kinek hogy megy az altatás. Nálunk mindig kézben, ölben, magától nem megy és rendszerint sírással sajnos, valamit nagyon elronthattam, már másoktól azt hallom a babájuk hamar elalszik és magában. Hát Zoló ilyen, egy egyéniség, aki nem szereti ha mi ondjuk meg mikor aludjon, persze én látom mikor fáradt és álmos, de ő még játszana csak már nem hagyom, mert mikor túlpörgeti magát, akkor még nehezebb elaltatni.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Susy - Kristóf egy kis angyal!

Dytkének sok-sok erőt és kitartást, gondolok rátok!

Rozsaag - milyen érdekes, nálunk is a lámpa a nyerő mindenhol! :) Nekünk fuji van fényképezőből, már elég régi, de szerintem is a pixelszám legyen nagy + az optikai zoom, amúgy mindenki mást mond, hogy melyik márka a jobb. A színeik különbözhetnek - a mi fujink napfényben gyönyörű képeket csinál, de bent nem olyan szép. Amúgy meg kicsit vegyetek, akkor többet fogjátok használni.

Szülés - gátvédelem volt, repedéssel - dettó, mint szalamandrának! Én nem ragaszkodtam hozzá, de a szülésznő igen, szerintem a doki már vágott volna.

Súlygyarapodás- olyan büszke voltam, hogy Máté annyit hízik hetente, nos, most csak 30g-ot hízott 1 hét alatt. De azért nem keseredek el, csak most gyakrabban szopiztatom, nem várom meg, míg kéri. Remélem csak az eseménydús és hervasztóan meleg hétnek volt "köszönhető" ez. Kincsesi - én úgy tudom, hogy vannak időszakok, amikor sokat, máskor kevesebbet híznak a babák, a lényeg a folyamatos gyarapodás. Szerintem a heti 100g jó, bár a baba közérzete a lényeges. Én is szoktattam Mátét, hogy szívja le a mellet, nem jó, ha csak az előtejet iszogatja. Eleinte én sem éreztem, mikor ürül ki a mellem, de most már látom rajta, hogy ha nem jön, és még mindig enne, na akkor átteszem a másikra is - bár ez jobbára csak este szokott előfordulni, ilyenkor már kevesebb termelődik.

Kép
Kép
szfgabi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?