Ági!
Tényleg csak egy mozdulat, bocs az analizálásért, de a titka abban rejlik, hogy mielőtt odaadnád a babának, fogod a mellbimbódat és egy vízszintes csík-formára összenyomod (remélem, elég szemléletes volt), ez azért fontos, mert így kerül a baba szájába elég mélyen ahhoz, hogy rá tudjon cuppanni és kifejteni a vákumhatást és a Te melledet is kevésbé viseli meg, mert, ha elég mélyen van a szájában, nem szorítja össze az ínyével! És még egy: kell 2 hét, a legjobb szopó-technikájú babánál is, hogy megedződjön a melled, addig igenis fájhat, berepedhet, vérezhet, nem elriasztásképp, csak, hogy számíts rá! Vigyél be magaddal Garmastan kenőcsöt, megelőzésképpen is jó minden szopi után bekenni, én úgy szoktam, hogy szopi után az utolsó csepp anyatejet szétkenem, hagyom megzáradni, majd rákrnem a Garmastant. A leírással ellentétben nem feltétlenül fontos lemosni, nekem a védőnőm mondta! Nekem eddig minden szülés után újra kellett edzeni, bár lehet, hogy csak hyperérzékeny a bőröm, de a lényeg, hogyha fáj is, ki kell tartani, mert az érzékenység átmeneti! Nekem pl. képes volt úgy fájni, hogy a 3. kisfiam születése előtt 3 hónappal hagyta abba a 2. kisfiam a szopást és 3 hónap elég volt a mellemnek arra, hogy teljesen elszokjon az érdes kis babanyelvtől és képes volt kisebesedni! Nem feltétlenül lesz ez így Nálad, de nem baj, ha számítasz rá! A kórházban pedig vagy megmutatják vagy nem, ha tömeg van és nincs idejük rá! Amikor én szültem az 1. babámat, akkor is tömeg volt, szombaton reggel szültem és bár rohangáltam eleget segítőkész és ráérő csecsemős után, hétfőn találkoztam egy nagyon kedves,Bea nevű, nagyon fiatal nővérrel, aki kb. 20mp alatt megmutatta nekem az előbbi technikát és utána végre rá tudott Csabi cuppanni a cicire! Nem tudom, ott van-e még ez a nővér, de a mostaniak közül, akire biztosan számíthatsz, az egy Judit nevű csecsemősnővér, nagyon tapasztalt, kedves, határozott és segíteni fog, ha kéred! Egyszerűen imádja a picurkákat és jó nézni, ahogy hozzájuk nyúl!
Egyébként én szeptember végére vagyok kiírva, 25-ére, bár én eddig legalább 8 nappal mindig előbb szültem! Meglátjuk!
Alízanyu!
Ó, nálunk több főnök is van!
6 és 4 évesek, illetve a pici 22 hónapos! Tudják ám irányítani az ember életét, ráadásul mind igazi kópé kispasi!
Dokit, nagyon-nagyon jót tudok ajánlani, ha nem gond, hogy csak magánrendelése van! Szólj, ha kell, írok privi-t arról, amire kiváncsi vagy!
Márti