Új privát üzeneted érkezett!

Mutatok néhány ma készült fotót, mivel szülés óta nem tettem fel és Susy kérte a múlthéten.

Lányok
Kép

jókedvem van
Kép

bambulok
Kép

álmos vagyok
Kép

elaludtam
Kép

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Új vagyok itt, szóval bocs a zavarásért...
Nem szeretnék belepancsolni a beszélgetésbe, mert látom, tök jó kis összeszokott csapat van itt, de lécci segítsetek, ha tudtok...!
Mi a véleményetek az ÁEK szülészetéről, meg a dokikról? A kislányom tavaly tavasszal a II-es nőin született, de a következő babyt semmiképpen sem szeretném ott...! Most keresek-kutatok.

Köszi előre is!
alizanyu

Alízanyu,
Üdv :D Szerintem jó kórház az ÁEK, jó szülésznőkkel. Vannak jó dokik is :wink:

Rozsaag,
Gyönyörűek a kislányaid :wink:

Manka,
Most mi is kevesebbet eszünk, de nagyon meleg van. Az normális, ha tömködi a kezét(szerintem), minden baba ezt csinálja egy bizonyos korban. Nekünk 2 hónaposan kezdődött ez, és most lett fogunk. Éjszakai evés: Dóri pont olyan, mint a te babád, fürcsi után 5-6 órát alszik(általában), de után felébred 2-3 óránként enni. Így mi is kétszer eszünk éjszaka. Tejcsire a gyakori szopit, meg More Milket tudom ajánlani, de ezt csinálod már te is. Babavíz: nem kell forralni, de felbontás után, ha jól tudom 24 órán belül kell meginni. Ha nem, akkor forralni kell :roll:
Vendég

Alízanyu!

Ne már! Tessék csak nyugodtan jönni, bekapcsolódni, ettől színesedik a topic!
És kérdezz bátran, én szeptemberben szülök ott harmadszor!

Jaj, Lányok!

De jó lenne tudni, mi van dytkével!

Rózsaág!

Micsoda kis szépségek! A szemük nagyon hasonlít!

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt!

Remélem Dytke már a kórházban van és Ambi is erőteljesen készülődik kifelé. Amint van hírem róluk továbbítom! :wink:

Rózsaág - Nagyon szépek a lányok! Laura is mennyit változott! Teljesen más az arca, mint azon a képen, ami a vonalzódon van!

Alízanyu - Üdv köztünk! Én első babás vagyok, eddig mér nem volt olyan rossz élményem, ami eltántoríthatna a kórháztól. A többiek főleg Márti többet tudnak segíteni.

Rólunk - 11-re megyek fogorvoshoz. Remélem az adrenalin nem pörgeti fel annyira a kisahpsimat, hogy "ki akarjon ugarni" a hasamból ott a székben. :? Este indulunk Pécsre a kedvenc kolleganőm és barátnőm esküvőjére. Kicsit izgulok, mert szerveztem egy pár gyereket, akik jönnek meglepinek énekelni, sorfalat állni. Remélem legalább addig nem fog esni az eső, a 25 fokot egy cseppet sem bánom!

DYTKÉÉK 7 ÓRA ÓTA A SZÜLŐSZOBÁN VANNAK!!!! EBBŐL MA BABA LESZ!!!! HAJRÁ!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Dytke,
Nagyon drukkolunk, hamarosan babázhatsz :D
Vendég

Rózsaág!
szépek a lányok :lol:

Alízanyu,
gyere kérdezz, szerintem jó kórház :D

Manka!
Nem vigasztalásképpen, na meg dicsekedni sem akarok vele, de nekem bizony a szülés után új ruhatár kellett. :oops:
A melegben kevesebb evés szerintem normális.
Én tavaly kánikulában többször bepróbáltam a babavizet, de Lilla nem fogadta el, neki csak a szopi kellett.

Dytkééknek nagyon szurkolunk továbbra is! Jó lesz, ma már egy új topikbaba! :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

rozsaag nem csodálom, hogy büszke vagy erre a két gyönyörű csajra :D

dytke hajrá, hajrááá :D
nagyon drukkolok, hogy szép, könnyű szülés legyen!

Kép
Kép
Kép
iricc

hú, most nézem, már "csak" 199 napom van :-)))

szerdán voltam vérvételen a máv rendelőben, hát egy pici fejetlenség volt, de végül csak megoldottam a dolgot.
szerintem a körülményekhez képest elég jó időben végeztem, és a nővérke szuperügyes, és kedves volt.

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Dytke
Remélem jól kipihented magad! Ma már tuti babázol!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(én nem tudom mi van velem, de elpityeredtem a hírtől)

Üdv Alízanyu! :lol:
Jól választottál. A kórház szuper, és biztos találsz egy jó doktort(ami nem lesz nehéz :lol: )

Rozsaág
Nagyon szépek a lányaid! :wink:
Annyira szeretnék én is egy kis hercegnőt! :)

Manka
Végre jelentkeztél! :lol:
Mostanában Zéti is kevesebbet eszik. Nem tudom, hogy pontosan mennyit, de este kb. 100-110ml körül. Ezzel alszik 9-től, 3-ig. 3-kor apa szokta megetetni tápszerrel, akkor 120 ml kap. Ez után már csak 1/2 7-7 körül kel. Ilyenkor nem szokott már vissza aludni.
Napközben 3 óránként(beépített órája van :) ) cicizik. Keveset, mert elég neki a cici és így leszoktunk a tápiról.
Jó hogy Rózsaág megfogalmazta a cicisztrájkot! :wink:
És tényleg! Ez volt Zétivel is! Félálomban elfogadta, ébren meg harcolt ellene.

Olyan jó hogy VAGYTOK, VAGYUNK!!!! :wink:
Vendég

Először is mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat! :lol:

Nagyon szorítok Dytkének, de lehet már nemsokára meg is lesz a baba! Hajrá! Hajrá!

Alvás -
nálunk az alvás sajna még olyan mint Pandácskáéknál, 21-21:30 körül elalszik és fél három körül kel, utána még fél öt körül, pedig szépen szopizik (egyébként tényleg ő is akkor eszik szépen amikor félálomban van, pl: éjjel) és persze 6-6:30 körül ébred, de ekkor már nem alszik vissza. Nappal pedig 2,5-3 óránként jelentkezik és csak fél, max. egy órákat alszik!

Danann - köszi megnyugtattál, ma próbáltam szorosabbra kötni, csak hát olyan meleg van! Megnézem a linket!

Beneildi - most nem lettem nyugodtabb. :cry: A régi ruháimról már ne is álmodjak vagy azért később már jók voltak rád?

Torna - nem apasztja el a tejcsit?

Kriszta
- Honnan tudom, hogy mikor kell hozzátáplálni tápiból? Szóval akkor nálunk is cicisztrájk, én meg azt hittem vagy a tej kevés, vagy nem éhes. Még tegnap írtam privit!

Rózsaág - amiket írtál oltásokat, azok mire valók? Én még nem vagyok ebben otthon, egyenlőre a kérdésem a rotára, a Pneumococcusra és Meningococcusra irányult, vagy amit írtál az a Pneumococcusra vonatkozik? Az lesz ingyenes szeptembertől, nem?

Kinek milyen lázmérője van? Nekünk flexibilis digitális, de most gondolkodom egy fülhőmérőn, mivel szegénykémnek ez nem túl kényelmes és éjjel nem kéne kibontani, ha bizonytalan vagyok a lázat illetően, pedig tudom, hogy a sima higanyos a legpontosabb. Mi a véleményetek.

Alízanyu - üdv! Szerintem a kórház, és a szülésznők is nagyon jók, orvost is biztosan találsz itt, nagyon jók vannak!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Rózsaág - édesek a képek nagyon! :lol: :lol: :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Még egy kérdés:

Torokfájásra, vagyis a torkom kapar és állandó köhögésre ingerli valami izé, jobban nem tudom leírni, szóval tudtok valamit amit ehetnék, bevehetnék? Eszem a negrót ezerrel, de csak pár percig jó, az állandó köhögéssel pedig felébresztem Zolót, de van hogy már hánytam is a sok köhögéstől. Én nem tudom mi ez, először akkor volt, mikor hazajöttem a kórházból, de utána pár hét alatt elmúlt, akkor is negróztam, de most újra jött. Egyébként a kórházban feküdt mellettem egy kismami aki nagyon meg volt fázva, én akkor arra gyanakodtam, de hogy most miért jött ki nem tudom, a párom szerint idegi alapon van, a stressztől, mert akkor szokott lenni legtöbbször mikor épp altatok vagy csendben kellene maradni. :roll: Ha van valakinek jó ötlete, segítsen!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Dytkének nagyon-nagyon drukkolok én is!!!

Lányok!
Köszönöm mindenkinek a dícsérő szavakat.

Manka!
Ne haragudj Manka, éjszaka már egy kicsit fáradt voltam.
Tehát:
Prevenar = Pneumococcusra jó és az lesz ingyenes szeptembertől, ha minden igaz.
Neis-Vac-C = Meningococcusra jó. Ha azt szeretnéd beadatni, akkor 1 éves kor előtt 3x kell adni a babának, 1 éves kor felett pedig egyszer. Hogy ne kerüljön olyan sokba, ezért fel kell iratni az orvossal a baba 1 éves kora előtt és kiváltani, majd 1 éves kor után beadatni 1x. Gyerekorvos ajánlotta, hogy így érdemes megoldani.

Rotára azt mondta, hogy nem érdemes, mert van többféle hányós-hasmenéses vírus amit elkaphat a gyerek és kiszáradhat. Igaz a rota ellen védett lesz, de nincs biztosíték arra, hogy a másikat nem kapja el.

Lázmérő - mi kipróbáltunk mindent, de én a higanyosra esküszöm. Rendszeresen visszamértem vele a digitális lázmérőket és soha nem egyeztek. Fülhőmérőnk is van, de semmit nem ér, pedig 13.000 Ft-ért vettük 5 évvel ezelőtt. Az a baj vele, hogyha a babád füle zsíros, amit Te nem is látsz, akkor a fülhőmérő nem látja jól a dobhártyát és emiatt nem a megfelelő hőmérsékletet mutatja.
Javasolom, hogy maradj a higanyosnál és majd meglátod, hogy a baba 1-2 éves korára már egy homlokra pusziból, vagy a légvételéből a babának pontosan tudni fogod, hogy lázas vagy csak hőemelkedése van. Szerintem pénzkidobás a fülhőmérő.

Torna - ne menj el konditerembe, csak otthon ligh-osan, attól nem lesz kevesebb a tej.

Sz.bettyna!
Szeretnék végre Lauráról egy friss képet feltenni. Van is jó, de telefonnal készítettem és ha ide felteszem nagyon sötét. :(

Lányok!
Nagyon nem idevágó kérdés, bocsánat érte előre is: milyen digitális fényképezőgépet érdemes venni? A páromnak augusztus 20-án van a szülinapja és szeretném meglepni.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Manka!
Nem mindenki olyan peches, mint én, hogy még 14 hónap szopi alatt se ment le, inkább jött fel a plusz. Van olyan barátnőm, aki fél év után vékonyabb/csinosabb mint valaha.
Nyilván alkat kérdés is.
Én sajna lustaságból nem kezdtem korábban a tornát, de most véget vetettem minden lazaságnak és újra minden nap tornázom. Béres Alexandra Változz vissza dvd-je nagyon kismamabarát, nem megterhelő (19 perces - 3 hónapos babától, 31 perces 6 hónapos babától ajánlott- ez szerintem nem árt meg szopi mellett sem - kár hogy idáig hanyagoltam). Ja meg visszafogtam az étkezést is, de ezt Neked még Zoló mellett nem ajánlom, most első a szopi.

Nekem torokfájásra Homeogene 9, köhögésre Stodal szirup vált be.
(ez homeos bogyó ill. szirup). Orvos ajánlata a kálcium Sandóz pezsgőtabletta (ez allergiás panaszokra is jó, ill. segít a betegséget gyógyítani). Kimerültségre jó a magnézium is, de ez a feloldódás miatt a kálcium, vas stb.-től külön időben kell szedni. Ja és a c-vitamin sem árt ezek mellé. Több ötletem nincs.

Mi a Prevenart adattuk be egyedül a nem kötelezők közül (most már az is ingyenes/kötelező lesz, ha jól tudom).

KépKép

KépKép
beneildi

Manka hát igen, az a csodás alak szülés után...
Nem csak a súlyfelesleg a baj, hanem az eloszlás is. Kinyúlt hasbőr, párnácskák a derékon, stb...
Én súlyra viszonylag hamar ledobtam szülés után a nagyját (azok voltak makacsabb kilók, amiket félidőig szedtem fel.), de az alakomnak évekbe telt, mire visszanyerte a régi formáját.
Igaz, hogy nekem nagyon gyorsan jött a második terhesség, de az is, hogy alapvetően vékony alkatú vagyok.
Kb 2 évvel a 2. szülésem után már simán hordtam a régi ruháimat (farmeromat! :D )...

Nekünk digitális hőmérőnk is van, meg fülhőmérő, meg cumis hőmérő. Kicsi korukban a digitális jött be, de arra figyelni kell, hogy a csipogás után még kb 1 percet bent kell tartani.
szerintem 1-2 tized eltérés nem számít (kb annyit tévednek a higanyoshoz képest), úgyis az a lényeg, hogy nagyjából mennyire lázas a gyerek.

Amióta nagyobbak, én a fülhőmérőt használom, csak ellenőrzésre, mert már tényleg egy pusziból megmondom, hogy kb mennyire lázas a gyerek (kell-e neki lázcsillapító, vagy ha adtam, elindult-e lefelé a láza).

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszi a válaszokat a szoptatással kapcsolatban. Megfogadtam a tanácsaitokat, és úgy tűnik, van pozitív változás: Domonkosunk elkezdett kicsit már hurkásodni:) Nem mérem minden nap, a méricskélés nagyon stresszel, de ma a védőnéninél a kórházi elbocsájtási súlyához képest 180 g-mal többet mutatott a mérleg (ma 10 napos), és ez bizakodásra ad okot. Így már a védőnéni sem erőlteti a tápszert, én meg remélem, sokáig lesz tejem...

Márti!

A szülőszobán adnak a babának pelust, de később a gyermekágyon szükség lesz pelusra és popsitörlőre is, minden más van. Én vittem magamnak betétet, és kellett is, mert folyt a magzatvizem folyamatosan, és kórházi betétet csak a szülés után kaptam.
Egyébként ha jól emlékszem, még régebben kérdezted, hogy maradhat-e Veled a baba szülés utáni első éjjel. Alapvetően el szokták vinni, de amúgy nem magyon figyelnek rá, szóval szerintem ha nem az éjszaka közepén szülsz, simán meg lehet beszélni a nővérekkel, hogy Te magad mellett szeretnéd inkább tartani. Amikor mi voltunk benn, telt ház volt, 2 nővér jutott 40 babára, a nővérek örültek, ha kevesebb feladat jutott nekik.
Sajnos ez a telt ház igaz volt a szülőszobára is... Nekünk ugyanaz lett volna a szülésznőnk, ha jól emlékszem... Nagyon sajnálom, hogy nem lehetett benn, sokat segített volna. Szerencsére nekem elég sima és gyors szülésem volt, de döbbenetes, hogy 11 szülő nőre 2 szülésznő jutott összesen, és ha a férjem nincs mellettem, gyakorlatilag a kitolásig egyedül lettem volna, leszámítva azt a pár ctg-t, amikor ránk néztek.

Anna
bajusza

Manka!

A legújabb infó zerint a Pneumococcus elleni védőoltás mégsem lesz ingyenes szeptembertől, talán majd januártól! Én is tök mérges vagyok, mert elvileg a 2 évesnél fiatalabb gyerekeknek lesz ingyenes, bár pár hónappal később, pótlólag beadatva is az lesz elvileg, az én kicsi fiam pedig októberben tölti a 2 évet! Pedig úgy tudom az oltóanyag az országban, kifizetve,csak tudja fene, miért, de a szeptemberi hónapban nem lesz még ingyenes!
Én egyébként a Nesi-Vac-C-t adattam be a srácoknak, a Rózsaág által leírt módon, illetve a Bárányhimlő ellenit, azt itt nálunk nagyon javasolják, mert sajnos egyre több a durva szövődmény, gyakran kerülnek miatta kórházba a gyerekek. De azt a legjobb a közösségbe kerülés előtt beadatni, mert 1 éves kor alatt még nem elég fejlett baba immunrendszere és nem feltétlenül védi meg az oltás a betegségtől!

Torokfájás: Szopogass Propolisz tablettát, azt nyugodtan lehet, a nagyobb gyógyszertárakban, gyógynövényboltokban beszerezhető! Nekem nagyon sokszor segített már!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Jó rég jártam erre! Azt hittem, hogy Dytkének már megvan a babája, de látom nem maradtam le semmiről! SŐT! Szorítok neki én is!
Rózsaág! Ami a fényképezőt illeti. I tavaly vettünk egyet. Én is tök amatőr voltam, de amiket mondtak sikerült választani egy nagyon szuper kütyüt! Kodak EasyShare Z710 a neve. 10x az optikai zoom és 8x a digitális. Ami a lényeg az optikai zoom. A digitális jó, hogy közelebb hoz, de rontja a képminőséget. Lehet állítami, hogy hány mp-lel készítse a fotókat. De ez is csak akkor igazán lényeges, ha mondjuk plakátot szeretnél naygíttatni egy fotóból. A mienk 7,1 mp. És jó ha veszel hozzá egy min. 1 gigás memóriakártyát is. Ja! És szerintem (ahhoz képest, hogy fényképezőgép) jó videókat is lehet csinálni vele. Hanggal!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Hajrá Dytke!!!

Szopisztrájkhoz. Most olvastam végig Benéről írt naplómat, mert kiváncsi voltam, hol is lassult le a fejlődése, 1 éves koráig ugyanis nagyon jól fejlődött, okosodott. Na, de nem ez a lényeg, hanem, hogy már nem is emlékeztem, de Bene is művelt ilyet. Akkor neki az jött be, hogy fekve etettem, nem kézben, vagy hordozóban (cumisüveggel ez megoldható, szopival nem). Szóval hogy minél stabilabban feküdjön, és én ne mozgassam. Akkor kicsit nyugodtabban evett.
Egyébként ebben a melegben Villő is alig eszik, és sajnos alig iszik. :(

mtunde

Edina, Tünde!
Köszönöm!

Márti!
Bárányhimlő ellenit mi is az óvoda megkezdése előtt adattuk be Laurának.

Kép Kép
rozsaag

Hízás. Nálam 2 gyerek után 10 kiló maradt. Az alakom még fog változni, de a súly nem megy csak úgy le. :( De a hasamon nagyon kinyúlt a bőr és az izomzat is, ez utóbbin segít a torna, előzőre meg anyukám akar testtekercselésre befizetni. Hát, ha nagyon ragaszkodik hozzá, én elmegyek, ehhez még diétázni is fogok. Olyan helyekre, főleg hastájékra hízok, amit nagyon nehéz onnan, pedig sokat tornáztam a 2 gyerek között.

Szóval ez nagyon alkat kérdése, én soha nem leszek a régi, még ha le is fogyok. De végülis miért kéne úgy kinéznük gyerekszülés után, mint előtte. Korábban nagy kincs volt az asszonyos alak. Most miért ciki?

én a gyerekek előtti ruháimat már elvittem ruhagyűjtőbe. Jobb nem is látni. :)

mtunde

Tünde!

Privi ment!

Márti
borossné becz márta

Mindenkinek nagyon köszönöm a tanácsokat!

Időközben a már korábban említett tejcsi probléma tovább rosszabbodott. Most ettünk és két mellből csak 50 ml-t tudott enni szegényke és még én kifejtem 10 mlt a kettőből, azt is megitta. Ez nagyon kevés, mivel 100-120ml-t evett korábban alkalmanként egy mellből. Szóval el vagyok nagyon keseredve és hozzá kell táplálnom tápszerből, ehhez kérnék tanácsot.

Nekünk Nestlé által forgalmazott BEBA H.A. Start Aktív van, de gőzöm nincs hogy kezdjek hozzá. Ehhez babavíz kell vagy jó a mentes víz is? Azt tudom, hogy fel kell forralni, majd visszahűteni, de nincs valami jó módszeretek arra, hogyan lehet a leggyorsabban elkészíteni, úgy hogy ne üvöltsön fél órát a gyerek míg készen leszek? Eddig olyan jó volt az esti szopi, félálomban evett, aztán büfi közben már el is aludt, így 20 perc alatt végeztünk, de most csak az előkészítés lesz ennyi és ha üvölt akkor aztán kell majd egy óra is mire visszaaltatom. :cry: A vizet lehet vízforralóval forralni vagy csak lángon lehet? Illetve erre jó a cumisüveg melegítő? Kérlek segítsetek, mert éjjel már lehet szükség lesz rá, bár még van egy kis tejcsi a fagyóban is, de nem sok. Előre is köszönöm! Tudom, lehet hülyeségeket kérdezek, de erről még nem beszéltem a védőnővel és nagyon új a dolog + még van mellette egy jó kis lelkiismeret furdalás hogy csak ennyire futotta tőlem. :cry:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szió!
Ezt olvastam az imént:
Ingyen és kötelezően megkapja szeptembertől minden kétévesnél fiatalabb gyermek a pneumococcus elleni védőoltást - tudta meg az MR1-Kossuth Rádió.

Manka
Bocsi, most olvasom,hogy jött privi. Máris elolvasom és válaszolok! :lol:
Vendég

Manka
Meg ne próbáld magadat okolni!!!!!! :oops:
Ha olvasod a júniusiakat, akkor láthatod, hogy nem vagy egyedül a problémával.

Tápszer
Én vizforralót használok. Reggel egy kisebb adagot(2 dl) felforralok, az elég egy napra.
Cumisüvegbe teszed 30-60-90 ml és mikróban pár mp alatt megmelegíted. Ekkor teszed bele a tápot.
Ha úgy érzed meleg, akkor hideg vízsugár alatt lehűtöd kicsit.
Vendég

Manka!
Én is így csinálom ahogy Jkriszta leírta. Reggel felforralom a vizet, majd amikor jön az etetés a megfelelő mennyiséget melegítem vissza mikróban. Míra 2x kap tápszert, mert nem tudok annyit fejni amennyire szüksége van.

Kép Kép
rozsaag

Manka! próbálj nem rágódni rajta, mert attól csak rosszabb lesz! Te is igyál sokat-sokat, mert ebben a melegben neked is rettenetesen sok folyadékra van szükséged. Mi ugyan nem tápszerezünk, de profitól úgy tudom, hogy a tápszer feloldva szintén eláll egy napig a hűtőbe, de tovább nem. Ha megvan, hogy mennyi kell pluszba, akkor azt reggel megcsinálhatod, és akár napközben is, előre estére, hogy akkor csak melegíteni kelljen és ne legyen hiszti.
danann

Manka!
Szerintem inkább frissen készíts el. Annyi hiszti belefér. (Bocs Danann nem vitatkozni szeretnék)

Kép Kép
rozsaag

Lemaradt: így nem a tápszert melegíted, csak a vizet!

Kép Kép
rozsaag

Manka!
ha pótolni kell, ne keseredj, a gyakorlati tudnivalókban meg hagyatkozz a tapasztalt lányokra. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Manka
Zéti szája remeg ha éhes, és van, hogy cici után is remegő szájjal sír.
Kb 20perce legutóbb... :cry:

Mi lehet dytkével?
Babázik már vajon?

Jön a vihar!
Siethetne, mert már a fiuk már nem bírják ezt a hőséget.
Kint 37, bent 30 fok meleg!
Rólam is csurog a víz......

Csajok ezt a cikket most nem igazán értem

[url]www.fn.hu/belfold/20080815/uj_oltast_kapnak_ingyen/

Most akkor mikortól lesz kötelező és mikortól lesz ingyé?
Bocsi, de lehet kiszívta a nap azt a kicsi agyamat is...... :D [/url]
Vendég

húú lányok,de izgalmas dytkének szurkolni,
sosem sikerül itt lépést tartani a pár napos kihagyásaimmal,

elvileg nekünk is csak két hetünk,bár
én bíztam a hidegfrontban és a teliholdban,
de meg se nyikkan ez kölyök idebent
csak dugdossa a sarkát az apja szájába :)

bettina voltam megint hétfőn tornán,sajna már többet nem tudok,
de kaptam kazit Katitól,majd bedigitalizálom
neki is ígértem,h átküldöm,meg szerintem szülés után is
jól jöhet,ha kell bárkinek majd szóljatok

ági
oagi

Manka, tápszer: én is előre forraltam a vizet (azért a múltidő, mert van egy vízszűrőnk, és azzal nem kell forralni is a vizet, mert szennyeződést, bacit, mindent szűr), na szóval forralom, aztán az ugye kihűl, és amennyi kell, annyit cumisüvegben pár másodpercre melegítek mikróba, és abba a tápszerpor. Ha lemegyünk az udvarra, előre elkészítem, pár órát merem hagyni, de egész napra nem. Hűtőben tényleg eláll, csak az állott tápszer olyan büdi, hogy nincs gusztusom odaadni Villőnek.
Ne aggódj annyit, nekem még a fejéssel is sikerült visszatornászni a tejet egy bizonyos mennyiségre, lehet, hogy neked is most a meleg kiszívta az energiádat. Bármi van is, jól csinálod, és semmiképpen nem te vagy az oka.

Mi holnap reggel indulunk Nyíregyházára, és szerdáig ott leszünk rokonlátogatáson. Még nem látták Villőt. :)

mtunde

márti
szerettem volna kérdezni,mit lehet lábdagadással kezdeni?
ilyen melegben nem sokat sétáltam,meg dolgoznom kellett
ültem a gép előtt sajna,hideg vízzel próbálkoztam,
az egy keveset segített...

te mikorra vagy kiírva? csak szept végére tippellek
pedig olyan jó lenne egy ilyen tapasztalt anyukával
összefutni egy kórterembe kerülni :)
már a szopiról mindent elolvastam,de gondolom egy mozdulat
megmutatni a helyes tartást,amiről most oldalakat olvasok
ági
oagi

Ja, sima csapvíz is jó, sőt, jobb, mint az ásványvizek többsége, mert azok olyan ásványi anyagokat és ezzel olyan ionkötéseket tartalmaznak, amik a tápszer anyagaival együtt lehet, hogy soknak bizonyulnak. A forralás meg ezen nem változtat, csak fertőtlenít. Van néhány mentes víz, amit lehet adni (asszem Óbudai), de nem kell a drága babavizet venni feltétlenül.

mtunde

Sziasztok, Lányok!

Köszi a biztatást, akkor belevágok a projektbe. :wink:
Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy név szerint kit érdemes ott keresni? Köszike!

Amúgy köszi a szíves invitálást Közétek, jönnék is szívesen, csak hát a 16 hónapos "főnökasszony" talál nekem programot napközbenre. :P Mindenesetre esténként igyexem benézni.

Sziasztok!
alizanyu

Ági!

Tényleg csak egy mozdulat, bocs az analizálásért, de a titka abban rejlik, hogy mielőtt odaadnád a babának, fogod a mellbimbódat és egy vízszintes csík-formára összenyomod (remélem, elég szemléletes volt), ez azért fontos, mert így kerül a baba szájába elég mélyen ahhoz, hogy rá tudjon cuppanni és kifejteni a vákumhatást és a Te melledet is kevésbé viseli meg, mert, ha elég mélyen van a szájában, nem szorítja össze az ínyével! És még egy: kell 2 hét, a legjobb szopó-technikájú babánál is, hogy megedződjön a melled, addig igenis fájhat, berepedhet, vérezhet, nem elriasztásképp, csak, hogy számíts rá! Vigyél be magaddal Garmastan kenőcsöt, megelőzésképpen is jó minden szopi után bekenni, én úgy szoktam, hogy szopi után az utolsó csepp anyatejet szétkenem, hagyom megzáradni, majd rákrnem a Garmastant. A leírással ellentétben nem feltétlenül fontos lemosni, nekem a védőnőm mondta! Nekem eddig minden szülés után újra kellett edzeni, bár lehet, hogy csak hyperérzékeny a bőröm, de a lényeg, hogyha fáj is, ki kell tartani, mert az érzékenység átmeneti! Nekem pl. képes volt úgy fájni, hogy a 3. kisfiam születése előtt 3 hónappal hagyta abba a 2. kisfiam a szopást és 3 hónap elég volt a mellemnek arra, hogy teljesen elszokjon az érdes kis babanyelvtől és képes volt kisebesedni! Nem feltétlenül lesz ez így Nálad, de nem baj, ha számítasz rá! A kórházban pedig vagy megmutatják vagy nem, ha tömeg van és nincs idejük rá! Amikor én szültem az 1. babámat, akkor is tömeg volt, szombaton reggel szültem és bár rohangáltam eleget segítőkész és ráérő csecsemős után, hétfőn találkoztam egy nagyon kedves,Bea nevű, nagyon fiatal nővérrel, aki kb. 20mp alatt megmutatta nekem az előbbi technikát és utána végre rá tudott Csabi cuppanni a cicire! Nem tudom, ott van-e még ez a nővér, de a mostaniak közül, akire biztosan számíthatsz, az egy Judit nevű csecsemősnővér, nagyon tapasztalt, kedves, határozott és segíteni fog, ha kéred! Egyszerűen imádja a picurkákat és jó nézni, ahogy hozzájuk nyúl!
Egyébként én szeptember végére vagyok kiírva, 25-ére, bár én eddig legalább 8 nappal mindig előbb szültem! Meglátjuk!

Alízanyu!

Ó, nálunk több főnök is van! :lol: 6 és 4 évesek, illetve a pici 22 hónapos! Tudják ám irányítani az ember életét, ráadásul mind igazi kópé kispasi!
Dokit, nagyon-nagyon jót tudok ajánlani, ha nem gond, hogy csak magánrendelése van! Szólj, ha kell, írok privi-t arról, amire kiváncsi vagy!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Megérkezett a NAGY -NAGY HÍR:
Tegnap 17.57-kor MEGSZÜLETETT AMBI BABA!!
Mindketten jól vannak!! :D :D

A többit majd Dytkétől... :D

Ági

Kép
iroko

Dytke!
Gratulálunk Ambihoz! Izgatottan várjuk majd a beszámolót és a képeket! :)
Köszi iroko a jó hírt.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Dytke

Nagy-nagy GRATULA Ambihoz! :lol: :lol: :lol: :lol:

(senki nem olvasta a cikket?) :(
Vendég

Dytke, sok szeretettel gratulálok Ambrushoz, nagyon sokat gondoltam rátok, remélem minden rendben ment, majd mesélj ha lesz egy kis időd.

rozsaag - nagyon helyesek a csajok :) Míra is gyönyörű, és Laura tényleg sokat változott.

manka - jó, hogy újra itt vagy :) a tápszer készítéssel én ugyanígy bajlódtam, végül úgy csináltam ahogy a csajok is mondják, reggel felforralni, napközben melegíteni és abba a táp (nálunk is BEBA H.A.). Nálunk is sokszor rezeg a léc tejmennyiséget illetően, de egyelőre még tartjuk a frontot, most szerencsére szopizik alkalmanként 70-80 gr-ot, néha 100-at is. De, Róza néha ezek után is sír, keze a szájában, cuppog - nem tudom mi lehet ez, a mennyiség megfelelőnek tűnik, fogzás meg kissé korai lenne :)

Kép
Kép
szalamandra

Hatalmas gratula Dytkének!!! Sok tejcsit és jó egészséget kívánunk a mamának és a babának! :lol:

Mindenkinek nagyon köszönöm a sok jó tanácsot, így könnyebb lesz, már meg is csináltam előre a vizet a tápihoz, úgy néz ki ma már szükség is lesz rá, a tejem csodaszerek hatására is csak sok óra alatt töltődik fel, viszont a fagyasztóban már csak két csomag csücsül. :cry:

Szalamandra - igen, úgy látom most sok babánál jelentkezik ez a kéz evős, cuppogós jelenség, mi is értetlenül állunk előtte. :cry:

Egy két és fél hónapos babának milyen gyakran kell legyen széklete? Neki eddig beállt, hogy kétnaponta van 1-2 kakis pelus, de amióta a fagyóból is eszik, igaz ez egybeesik az oltásával is, szóval azóta többször van, pedig én úgy értelmeztem, hogy a kétnaponta kaki a jobb, mivel így jobban hasznosítja a tejet. Most meg nem tudom, vajon a fagyi tejjel van-e gond, vagy sz oltás zavar be? Nem akarom, hogy hasmenés legyen a végén, bár attól még távol vagyunk, csak hát mégis furcsa. Bocs a kaki témáért!

Rózsaág - neked mióta eszik tápszert is Míra? A tápszeres babák jobban híznak? Mire számíthatok majd?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Oltás- tegnap a híradóban azt mondták, mégsem lesz ingyenes, csak a speciális esetben, pl: ha fejlődési rendellenességről van szó a babánál vagy koraszülött volt......stb.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka!
Kaki teljesen normális. Van, hogy Míra naponta kétszer kakil, de olyan is, hogy 2 napig nem. Ne izgulj minden rendben van vele. Nyugi, mert az a tejedet is csökkenti.

Tápszer: Míra kb. 1 hónapos kora óta kap tápszert kiegészítésként. Eleinte 1x az esti etetés volt csak tápszer. Aztán megugrott a mennyiség amit evett (150ml - és 180ml között), és így kénytelen vagyok/voltam pótolni, délben is tápszert kapott. Most, hogy fele annyit eszik, tegnap például egyáltalán nem kellett adni tápszert, elég volt a tejem. Fura az is, hogy 3-4 napja, sokkal többet tudok fejni. Fogalmam sincs miért.
Szedtem én is a More Milk kapszulát az elején és nekem jó volt. Most már nem szedem és nem vagyok hajlandó 3h-nál sűrűbben sem fejni. Nem görcsölök ezen. Így is elég megterhelő néha, mivel a fejéssel töltött időt napi szinten 2 óra és ezt a gyerekektől veszem el.

Ne izgulj, nem fog jobban hízni. Laura is kapott kiegészítést és kevesebbet evett mennyiségre Míránál. Ehhez képest ő ennyi idős korára 1 kg-al volt nehezebb mint most Míra. aki még mindig nem érte el a születési súlyának a kétszeresét pedig elmúlt 3 hónapos. Nem izgulok, mert a képeken is látszik nem vékony baba. A dokit kérdeztem mitől lehet ez, azt mondta, hogy másképpen hasznosítja az anyatejet, illetve lehet, hogy a tejem sem olyan erős mint korábban.
Ne idegeskedj előre, nem lesz nagyfejű és nagyon kövér babád attól ha tápszert kap! Az a legfontosabb, hogy Te legyél kiegyensúlyozott anyuka, mert a babának is erre van szüksége.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Manka!

Mivel hajlamosak vagyunk erre:
Kérlek ne kezdj el izgulni azon, hogy a Te babád nem eszik annyit mint Míra 150-180ml-ert. Egyik nap Pandácska írta, hogy Dóri 100ml-nél nem eszik többet. Ehhez képest nézd meg Pandababa freeblogját és meglátod milyen klassz súlyban van. Ugye Pandácska? :wink:

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág - lehet le maradtam valamiről, de neked miért kell fejni? Nem szopizik Míra, hanem cumisüvegből kapja a tejet vagy csak a maradékot fejed ki? Én nem tudom hogyan csináljam, mi a hatékonyabb tejserkentő, ha szopiztatom és utána fejek még ha maradt benne esetleg vagy fejjek és cumisüvegből adjam neki. Most ezen gondolkodok, mert ha szopiztatok és esetleg nincs benne annyi ami neki kell, akkor pedig mehetek etetés közben tápszert készíteni.... :roll:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Hát igen, Zoló is messze van a 150ml-től, most 100-120ml csúszik le neki, de néha ezt is sokallja, pedig a tápszeres dobozra az ő korának megfelelően 150 ml-t javasolnak. De annyit tuti nem fogok bekészíteni neki.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Dytke hatalmas gratula nektek :) Várunk a beszámolóval, és persze képpel :wink:

Rozsaag,
:lol: Bizony, igazán nem panaszkodhatok, Dóri jó húsban van :lol:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?