Sziasztok!
Ann: nincs tragédia, ha nem épp 2 hónaposan kapja meg Hanna az oltást! Szorítok, hogy minden nyavaja elkerülje mostmár házatok tájékát!
Szaloncukor nálam is bejátszik kedvcsinálónak, de csakis a Milka! Hmmmm joghurtos, kókuszos, marcipános...
Tényleg, nem tudtok valahol még, esetleg leértékelve??? Ölök-halok érte
Boldi valóban jó súlyban van, épp akkora, mint a kis édes 6 hónapos unokaöcsénk.
Nem baj, ha írok nektek pár, nálam bevált tejfakasztó-szaporító praktikát? Akit nem érdekel, ugorjon!
1. Csak semmi pánik! Nem vicc, a megfelelő, ellazult lelkiállapot nagyon sokat segít a tej belövellésén. A szopi-topicban az orgazmushoz szokták hasonlítani: ha azon görcsölsz, hogy legyen végre, akkor nem szokott összejönni
Barninál meg tudtam oldani, hogy olvastam, tv-ztem szopi közben, így egyáltalán nem arra koncentráltam. Most nem magamnak, neki olvasok Boldi szopiztatása közben.
2. Ne méregess, ha nem muszáj. Nem minden szopinál eszik egyforma mennyiséget a baba, így egy-egy kisebb adag igencsak lelombozhatja a kedved, holott velünk is előfordul, hogy néha csak iszunk pár kortyot (ahogy az anyatej innivalóként is szolgál), majd jól beebédelünk.
A heti, majd havi gyarapodás, pisis pelusok száma, ruganyos bőr mind jelzik, eleget eszik-e a baba.
3. Finom meleg zuhany szopi előtt.
4. Egy nagy pohár finom innivaló szopi előtt-közben. A laktoherbbel csínján kell bánni, néhány baba pocija épp arra érzékeny. Szintúgy a tejivás legyen mértékletes.
5. Mindkét kisfiamnál bejött a 6 hetes növekedési ugrás, ami non-stop szopival párosult. Ha azt veszed észre, hogy állandóan szopizna a babó, ne ijedj meg, tedd mellre igény szerint, 2-3 napon belül megnövekszik a tejmennyiség az igényekhez mérten. Amit akkor Barninál nem tudtam, de már igen: egy 2-3 órás perióduson belül egy cicire tedd a babát, így hozzájut a zsírosabb hátsó tejhez is. Ha ide-oda kapkodod egyik ciciről a másikra, mindig a laktózban gazdagabb első tejhez jut hozzá, amitől könnyebben megfájdul a pocija. (Nem tudom túl szakszerűen leírni, de a lényeg ez.)
6. Az, hogy mennyit tudsz kifejni, NEM tükrözi, mennyi tejed van!!! A szopi egész más inger, mint az akár kézzel, akár géppel történő fejés.
7. Magánvélemény: egy szoptatási tanácsadó látogatása (6-8000 forint Iboly, ha jól tudom, és szerintem elég lehet 1x, max 2x megnéznie a technikát) olcsóbb, mint a tápszer 1 éven keresztül.
Virág, most látom, te is hasonlóakat írtál.
Remélem, nem veszitek okoskodásnak, és segítettem egy picit.
Puszi mindenkinek,
Heni+Barni+Boldi