Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Elérkezett Advent negyedik vasárnapja.

"A negyedik vasárnap angyala (2003. december 21.)

A karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy, lila lepelbe öltözött angyal jelenik meg a mennybolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tart, és azt pengeti. Közben szépen énekel hozzá. Ahhoz, hogy meghallhassuk, jól kell figyelnünk, s szívünknek tisztának kell lennie. A béke dalát énekli. Sok kis angyal kíséri, s együtt énekelnek. Daluktól valamennyi mag, amely a földben szunnyad, felébred, így lesz majd új élet tavasszal a Földön."

Kép

Mindenkinek kellemes karácsonyi készülődést kívánok, de ne hajtsátok túl magatokat, mindent csak szépen nyugisan!
Ugye hazacipeltétek már a fenyőfát?
Kép

Köszi a drukkokat a fellépésemre! Nagyon jól sikerült, Kismanóm végigdiscózta az egészet, néha annyira belehullámzott a pocakom, hogy alig tudtam kiénekelni a hangokat:-)

Üdv,

Vic Kép
(már csak 16 nap van hátra...)
Victoria

Sziasztok!

Mi is kellemes ünnepeket szeretnénk nektek kívánni,és megragadni a lehetőséget,hogy egy fényképpel is bemutatkozzonk(ha sikerül feltennem)!
Streit Krisztina

Talán most sikerül....
Streit K.

Sziasztok!

Vic! Én is drukkoltam ám! Hol léptél fel és miket énekeltél? Zenekar kísért vagy fél-playback volt? Otthon is szoktál énekelni?
Nem fejeztem ki őszinte részvétemet hozzátartozód halála miatt. Kép Nagyon sajnálom! Meg lehet tudni, ki is volt ő, és hogy mi történt vele?

Ann! Nem írtam még, de szerintem jó ötlet a táblázat! Ha van kedved megcsinálni, és időnként feltenni... Kép Lehetne benne pl anyuka neve, gyerkőc neve, hol és mikor született, hol laknak, testvérek. (Meg ha még van ötletetek. Kép) A mi "osztály"-topicunkban valahogy így van.

Kriszti! Melléklet feltöltése, ott pedig be tudod klikkelni a kép helyét a gépről. Sok sikert! Kép

Képzeljétek, Boldi arca+nyaka csupa apró, piros pötty! Kép Először meleg-kiütésre gyanakodtam, de kevesebb ruhában sem múlt el. Popsitörlővel nem törlöm, fürdetőkrémet használunk... Esetleg valami, amit én ettem? Van ötletetek?

Megyek, mert egész nap kínlódik a netünk, remélem, ez még átmegy. Kép

Jóéjt mindenkinek, és kevés ébredést Kép

Heniék
gesztenye

Sziasztok!

Mi egy időben a kisujj mánia helyett, egy gumikesztyűt felfújtunk, és ráhúztam egy pamut kesztyűt, hátha az majd megfelel neki. Na ne tudjátok meg a hatást! Teljes égés. Kitti még mindig a kisujjamat szeretgeti. Na, ez azért nem olyan egetverő nagy probléma, sőt néha még jól is esik, csak kíváncsi vagyok meddig fog tartani.

Mindenkinek minden jót, a babáknak sok tejcit !
Andi
andi68

Sziasztok!
Vic!
Ezzel én is elmaradtam azt hiszem: Őszinte részvétem a közeli hozzátartozód halála miatt! Egyébként iszonyatosan jólesett, hogy ezt a szomorú hírt megosztottad velünk.

Az énekléshez meg gratulálok!Kép

Ann!
Csodaédes a kép!!!Kép

Kriszti!
Próbálj regisztrálni és tedd fel a profilodba a képet!
De küldhetnél Gergő kis menyasszonyának egyet e-mailben is!!!
Az emilcímünk: kicune.bt@chello.hu
hátha elveszítettedKépKépKép

A kisujjról nincsenek tapasztalataim, Duduka az üres cumisüveget favorizálja, de persze azt nem szabad odaadni neki, így marad az üvöltés és a cumi röppályára állításaKép

Mivel nagylány lettem újraKépKépKép gondolom hamarosan elmegy a maradék tejcsim is... van valaki akinek ilyen hamar megjött??? Azért minden etetés előtt cicire teszem, hátha beindul, de naponta változóKép....
Nnna mindegy, ezek amai tápszerek nagyon jók!Kép Ezzel vígasztalom magamKép

Millió puszi nektek!!
Emőke

hicudzsi

Heni!
elfelejtettem leírni a pöttyöket.. mi megmutattuk a gyerekdokinak és kiderült, hogy amikor bukik az marja a pofiját (nagyon érzékeny a bőre) és hiába törlöm le neki ottmarad.. ezért minden bukás után vízzel kell lemosni vagy vizes ruhával letörölni. Illetve kaptunk egy gyógyszertári krémet is rá. Persze lehet tejkiütés is, de mindenképpen dokitól kéne megkérdezni!

Puszi!

hicudzsi

Kép
Kép
Kép

hicudzsi

Sziasztok!
Egy picit eltűntem, mert meg voltunk fázva, és a maradék időmet meg elvete a készülődés (no erre nem jutott túl sok sajna). Hami már jobban van szerencsére, mondjuk nem is volt olyan nagyon rosszul, de porszívóztunk rendesen!

Vic, gratula a fellépéshez, remélem, valamikor én is meghallgathatlak!!!

Hicu, Duduka igen édes! Még üvölteni is édesen üvölt!!!
Mély sajnálatom a nagylánysághoz Kép Én szeretném minél tovább húzni! (persze nem kívánságműsor) Sztem befolyásolja a tejet, de csak abban a pár napban.

Heni, kiderült, h mitől van a pötty? Nektek is a bukástól?
Táblázatot megcsinálom, ha hiányzik adat, majd kérdezek.

Egyébként a kép csalt, Hami nem ennyire duci, csak kicsit lentről készült Kép Most kb 4,3
Nemtom, h szopi előtt vagy után, de valszleg utána, ez kivételes, h lecsempül a szája, de meg lehet zabálni.
Tegnap annyit beszélt nekem, hogy egy picit sírtam is, olyan boldog voltam!

Pusszancs mindenkinek
Békés, boldog karácsonyt, bár még lehet, h jövök addig

Ann
annann

Sziasztok!

Ide is gyorsan megírom a nagy hírt: pénteken du. 15.14-kor kisfiam született: István Mátyás. 3650 grammal, 56 cm-rel. Mindketten jól vagyunk, ma jöttünk haza a kórházból, nagy a felfordulás.
Majd a Friss kismamik-ban leírom a szüléstörténetet a napokban. De SOS lennének kérdéseim a már nem kezdő anyukákhoz.
Ha lefejem a tejcit az aznapi adagokat össze szabad önteni vagy mindet külön kell elraktározni (még nincs sok, de több, mint amit a bab fogyaszt).
Ti mennyi ideig szoktatok fejni? Amíg jön, vagy percre méritek?

Az én babóm csak alszik és alszik, ti felébresztitek éjszaka, hogy egyen egy kicsit? Nálunk uis még nem indult el a súlygyarapodás, csak veszítünk belőle a szülés óta, bár talán még nem vészes, 3650-ről, most 3420on állunk, és alig alig eszegetünk, hánytunk, a mai nap meg hasmenésünk volt (mert a kórházban nekem beadtak 2 Tisasent) jó vicc volt, nekem is egész nap csikar a hasam, pláne a babót hogy megviselheti.
És még egy kérdés, bár fürdetésig csak pár órám van vissza: milyen fürdetőt lehet/szabad/érdemes használni?
Köszi a segítséget.

Manga + a 4 napos István (nyikorgó)
manga

Manga drága, nagy nagy gratula!!! Kép Képet kérünk!!!! Kép

Válaszok, ahogy én tudom:
összeöntheted a tejcsit, csak várd, meg míg lehűl, szóval azonos hőmérsékletűt szabad összeönteni
Fejés: amíg fejtem: háááát 10 perc - védőnéni szerint, mert az inger a fontos, ha nem tejszaporítási céllal fejsz, akkor amíg van.
Örülök, h van tejcsi!!!! Kép
Nem kell éjjel felébreszteni - én 1x próbáltam, meg is bántam. Nem olyan pici. (Ja, ha sárga esetleg, akkor lehet, hogy kell...)

Gyógyszertárival kezd szerintem a fürdetést, mindenhol azt javasolják. Mi még mindig azzal fürdünk.

Remélem, tudtam segíteni.
rohanok, mert rííí a lyány
Pusssz
Ann
annann

Sziasztok,

Mindenkinek nagyon Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Kép

Vic
(már csak 13 nap van hátra...)
Victoria

Sziasztok!

Sajna a képet azért nem tudtam feltenni mert nem tudtam olyan méretre kicsinyíteni ,hogy elmenjen!Miért?
A profilomba feltettem,ott meg tudjátok nézni?Bocsi a kérdésekért de újként és amatőr szám.gép felhasznélóként ezek jönnek....
Hicu!
Küldtem neked a Geriről képet,remélem Dudukénak is tetszeni fog és nem kosarazza ki idő előtt.
Legalább akkor mondjuk tudnám miért sír a Gergő délutánonként.
Úgy érzem egyre jobban "szokunk" össze,már nem dőlök be minden nyekergésnek mert az én tapasztalatom az,hogy bizony már most nagyon okos a fiam és próbál mindenféle "rendszer-ellenes" trükköt bevetni.Szóval az első alapelv,hogy mindent az ő igényei szerint nálunk kiegészült egy kis tudatos irányítással.
Minden baba nagyon aranyos a képeken,remélem mi is be tudunk mutatkozni végre!
Puszi,boldog karácsonyt
streitkriszti

Manga!

Nekem is azt mondta a védőnő, hogy 24 óráig eláll a tej a hűtőben, ezért nyugodtan összeöntheted. A mélyhűtőben azt mondták, hogy 3 hónapig.

Fürdetőből mi is csak gyógyszertárit használunk, mondjuk az én gyerekeimnek nagyon érzékeny a bőre, ezért nem is próbálkozom mással.
A Johnson termékekre mondta egyszer egy bőrgyógyász, hogy azért találták ki őket, hogy a bőrgyógyászoknak legyen munkája, sok ismerősömnek volt vele problémája.

Ha besárgult a kisfiad, akkor keltsd fel, mert annál hamarabb elmúlik a sárgasága, minél többet szopik, ha nem, akkor szerintem se keltsd fel, örülj, hogy alhatsz nagyokat Kép.

Fejésben nem tudok segíteni, mert lusta disznó vagyok és nem fejek Kép.

Boldog karácsonyt kívánok mindannyiótoknak!
johitimi

Sziasztok!

Remélem szerencsésen tulvagytok a szentestén!
Nekünk nagyon jól sikerült.
Először töltöttük otthon a szentestét mindenféle rokonok nélkül.
Hogy igy mennyivel szrtesszmentesebb volt!
Majd ma kezdődik a vándorlás.

Az utóbbi napokban nagyon sok keményedésem van és néha ugy érzem, hogy már bármikor elindulhat a szülés.
Lehet, hogy csak halucinálok, mert még 46 nap lenne hátra! Kép

Mindenesetre január elején mégiscsak összepakolom a korházi cuccot.
Ezzel kmapcsolatban lenne egy csomo kérdésem,hozzátok, tapasztaltakhoz:
1. A Tena betétet tényleg felirhatja a doki?
És mit irassak vele a receptre?
2. Milyen gyogyszertári baba-fürdetőt vettetek? Hogy kell kérni?
3. Ti hordjátok otthon a szoptatós melltartót, vagy csak az utcai ruhához veszitek föl?
Mekkorát vegyek? Most mindenféle tejci nélkül mell alatt kb. 90 cm. "csucskerület" meg kb 103 cm.

Aztán ugyis eszembe jut még kérdés.

Fiona
33+3
fiona

Fiona!

A fürdetőkrémet és az egyéb kellékeket (hintőpor, alkohol, popsikrém...) felírja neked a gyerekorvosotok, akit választottatok. Recept nélkül is vehetsz a gyógyszertárban, csak úgy sokkal drágább. Én hordom itthon is a melltertót (éjszaka is), mert nagyon nehéz a mellem, ha tele van tejjel és időnként folyik belőle a tej, úgyhogy melltartó betétet is teszek bele.
johitimi

Timi!

Bocsi, hogy igy lemaradva: sokszor gratulálunk a kisfiadhoz!!! Jó egészséget és sok tejcsit kivánunk!

Ildi (meg a familia)

Ildi
pildi

Ann, Timi!

Köszi a válaszokat. Akkor szombaton beszerzünk valami gyógyszertári fürdetőt. Alvás és tejcsi ügyben azonban időközben fordult a kocka. Természetesen a második éjszakán már nem kellett attól tartani, hogy esetleg 6 órát ia alhatunk, fenn voltunk 4-ig, csuklottunk ezerrel. Csuklásra van valami jól bevált módszeretek. Már kipróbáltuk a teát, a 3 csepp citromlevet, a sírást. De 5 perc után újrakezdi.
Tejcsi ügyben is "romlott" a helyzet, étvágyunk is megjött, nappal már van, hogy 2 óránként szopizunk, és fejni már nem marad semmi. Félek, hogy kevés lesz a tejem, ilyen étvágy mellett.

Ann! Ha tejszaporítási céllal szeretném fejni, akkor mi a módszer?Akkor is folytassam, ha már nem jön? Vagy ez hülyeség? És meddig?
Tudtok még más módszert a teán kívül a tejszaporításra? Jó lenne, ha nem kéne tápszerezniKép Persze a lényeg a súlygyarapodás, és ha kell tápszer, hát kap.

Kép is lesz, csak pont nincs itthon filmünk és hát minden zárva Kép
Manga
manga

Sziasztok!

Manga!
Ha még nem küldték át szívesen átküldöm mailben a tejszaporítós levelet, abban vannak hasznos tanácsok.
A babát minél többször tedd mellre, az a legjobb tejszaporító. Ha 2 óránál kevesebb idő telik el a szopik között, akkor arra a cicire rakd először, amivel befejeztétek az előző etetésnél, így a zsírosabb tejhez is biztosan hozzájut a kicsi. Amiatt ne aggódj, hogy nem mindig tudsz fejni, mert teljesen más az inger, ha a baba próbálkozik és más ha 'csak' fejsz. Ha nem jön semmi szerintem nem kell kínoznod magadat.
Na tessék, már megint itt okoskodok Kép, bocs.
Érdemes benézni a Szoptatás topikba, ha nagyon aggódsz, ott biztosan meg tudnak nyugtatni.

Pöttömök!
Van itthon két megkezdett Urtica Urens-em (egy CH5 meg egy D9), nekem mostanában nincs rá szükségem. Ha kell valakinek szívesen elküldöm postán. E-mailem a profilomban van, ide írjatok, ha kell.

Üdv, Virág
virga

Virág!

Nagyon örülnék a tejszaporítós levélnek. E-mailcímem: pmanga@freemail.hu.
Küldd át légyszi és köszi.
Manga
manga

Sziasztok!
Virág!
Légyszi nekem is elküldenéd? Igaz, még nem babázok, de szeretnék felkészülni!
Manga, szerintem csak semmi para, én is mindig azt hittem, hogy most tuti éhezik a gyermekem, vettem is egy doboz tápszert, vésztartaléknak. Ez megnyugtatott, de szerencsére nem adtam neki kb. 8 hónapos koráig ! Az első hónap után, már minden megy mint a karikacsapás, csak ezen kell átesni a mindenáron, mindenhol ill. bármikor szoptatok című műsorral. Nekem nagyon bejött!
Nagyon sok szerencsét és kitartást kívánok!
Andi
UI.
Jó kis eset volt, hogy amikor a védőnő eljött hozzánk, Kittike kb. 3 hetes volt. Megkérdezte hányszor szopik a baba ? Mivel Kitti egész nap a cicin lógott, persze fogalmam sem volt, de 2 óránként biztos, mivel még nem állt be a kellő tejmennyiség. Nem mondtam meg az igazat, mondom 10-12-szer. Erre ő, most már elég lenne a 8 is!
Nem tudom mit szólt volna, ha azt mondom hogy nem érdekel hányszor eszik a pici, csak egyen! Ráadásul tényleg csak így tudtam elérni, hogy elég tejem legyen, mivel fejni szinte semmit nem tudtam a nehezen ürülő mellem miatt. Kittike viszont szépen kiszívta.
Na, bocsi hogy ennyire osztom itt az észt! Csak a régi szép emlékek jönnek vissza!
andi68

Sziasztok!
Virág!
Légyszi nekem is elküldenéd? mandroka68@yahoo.com címre. Igaz, még nem babázok, de szeretnék felkészülni!
Manga, szerintem csak semmi para, én is mindig azt hittem, hogy most tuti éhezik a gyermekem, vettem is egy doboz tápszert, vésztartaléknak. Ez megnyugtatott, de szerencsére nem adtam neki kb. 8 hónapos koráig ! Az első hónap után, már minden megy mint a karikacsapás, csak ezen kell átesni a mindenáron, mindenhol ill. bármikor szoptatok című műsorral. Nekem nagyon bejött!
Nagyon sok szerencsét és kitartást kívánok!
Andi
UI.
Jó kis eset volt, hogy amikor a védőnő eljött hozzánk, Kittike kb. 3 hetes volt. Megkérdezte hányszor szopik a baba ? Mivel Kitti egész nap a cicin lógott, persze fogalmam sem volt, de 2 óránként biztos, mivel még nem állt be a kellő tejmennyiség. Nem mondtam meg az igazat, mondom 10-12-szer. Erre ő, most már elég lenne a 8 is!
Nem tudom mit szólt volna, ha azt mondom hogy nem érdekel hányszor eszik a pici, csak egyen! Ráadásul tényleg csak így tudtam elérni, hogy elég tejem legyen, mivel fejni szinte semmit nem tudtam a nehezen ürülő mellem miatt. Kittike viszont szépen kiszívta.
Na, bocsi hogy ennyire osztom itt az észt! Csak a régi szép emlékek jönnek vissza!
andi68

Manga!

Igaza van a lányoknak, minél többet szoptatsz, annál több lesz a tejed. Nekem jót tett a Laktoherb tea is, én azt szoktam iszogatni. Az én kisfiam is sokat csuklik, én ilyenkor is cicire teszem, attól mindig elmúlik.

Ildi!
Köszi a gratulációt. Küldtem nektek e-mailt, nem kaptátok meg?
johitimi

Sziasztok Kép

Hogy teltek az ünnepek?

Fiona,
én a Kékgolyó utcában az Anita boltban vettem melltartót, annyira rendesek voltak, segítettek, hogy hanyas kéne. Úgy mentem be, hogy 90B kell és kijöttem 80C vagy D vel.... Megnézték, hogy itt tart, itt meg eláll, úgyhogy ez meg az meg amaz. Nekem ez a legfőbb öltözékem itthon Kép
A Tenáról mintha Detti mondott volna ilyet, nem? Én nem tudom.

Manga, szerintem is az a legfontosabb az egészben, hogy minél többet szoptass. Nekem rásegít a tea: Laktoherb és Fitolac + a homeobogyó is (urtica* de ált. ezt nem használom, mert nincs már rá szükség
Csuklásnál csak cici! Csak ügyesen és magabiztosan!!! Kép

Andi, jól tetted, h nem mondtad meg a védőnőnek, h mi az ábra. Én is igény szerint szoptatok, amin a gyerekorvos úgy kiakadt... kár volt közölni vele (azóta nem beszélek a gy.orvossal Kép - majd most muszáj lesz, mert jön az oltás) Szerecsére a védőnőm megerősített benne!

Mi meg náthásak vagyunk már majdnem egy hete. Egész nap orr-porszívózás Kép Már olyan sajnálatraméltóan néz rám szegénykém Kép Kép Kép De muszáj kiporszívózni, nem akarom, h lerakodjon!
A karácsony jól sikerült, természetesen a fa, a csillagszóró és egy naaaagy pillangó tetszett neki nagyon. Úgy kipurcant a sok élménytől, hogy folyton aludt! Kép

pussz
Ann
annann

Sziasztok Mamik!

Jó régen jelentkeztem de a "KIS BÜDÖS" leköti minden időmet. Képzeljétek a lányom kezéből úgy kell kikönyörögnöm. Már múltkor azt mondtam neki hogy azt hiszi lassan Andris hogy ő az anyukája.
Imádja. Szerencsére.
A nagy fiam is egyre többet veszi fel viszi beszél hozzá. Azt találta ki hogy ő angolul és németül szól hozzá. Igy egy anyanyelve és két testvérnyelve lesz a "nyekergőnek"

Küldök egy képet milyen elégedetten nézeget a világra , már amikor ideálisak a körülmények.

Gratulálok a friss mamiknak!

Puszi mindenkinek:
Emese+ HA NEM VAGYOK KÉZBEN: BÖMBI

Kép
semese

Sziasztok!

Ann!
Orrszívózás előtt fellazítod a váladékot? Mi Sterimar-t használunk már régóta, szerintem nagyon hasznos.

Pusza, Virág
virga

Virág, simán vízzel szoktam, bevált. A Sterimarról már hallottam, bevéstem az egszembe, köszi. No meg most az van, hogy túl laza is ... de sztem ne menjünk bele Kép

De ha már itt vagyKép az urticából a 5CH és D9-et különféleképpen kell használni? Mit tudsz erről?

Emese, hogy neked milyen jó dolgod van, 2 baby sitter Kép De tényleg pozitív, hogy így fogadták! Édes a kis nem-bömbi Kép

Pussz
Ann
annann

Szia Ann!

Köszi a dicséretet, remélem Haminak is tetszik.
Az ilyen szép kislányok Andrisnak is bizti tetszenek mint Hami és Duduka!

Mi az az urtica , 5ch, d9 ?
Valami tejszaporító?
Hol lehet kapni?

Az albumba raktam fel friss képeket már megint Bömbiről.
Ann, egyforma kocsink van. Csak az enyém s.kék - drapp

Puszi: Emese+ Bömbi
semese

Sziasztok,

Reszkessetek, nekünk papírforma szerint már csak 9 nap van hátra aztán jövünk...!!!
Kezdünk nagyon izgulni, bőröndünk már teljes mértékben összepakolva; 31- én megyünk legközelebb CTG- re és UH- ra...Nekünk nagyobb buli lenne, ha akkor bent is tartanának, és mondjuk az éjféli koccintás helyett az én Kismanóm kibújna a pocakomból!
Amúgy már fájdogálok és feszülgetek rendesen, és a derekam is annyira fáj néha, alig tudok járni.
Drukkoljatok nekünk, jó?!

Üdv,
Vic
Victoria

Vic!

Szorítok érted! A nagy fiam január 2.-án született. Egész szilveszterkor josló fájásokkal küzködtem.

Puszi: Emese + ismét Bömbi
semese

Emese,
az urtica tejszaporító homeobogyó és általában gyógyszertárakban kapható. Nem mindben.

Vic, megy drukkkkkk!!!! olyan izgi Kép

Ann + mivel az ölemben van nem bömbi, hanem alszi Kép
annann

Sziasztok!

Vic! Én is drukkolok neked, biztos minden rendben lesz.

Látom, nem csak az én fiam lesz teljesen elkényeztetve, mert egyenlőre ő is csak kézben hajlandó ellenni Kép.
Most itthon van a férjem és a húgom is sokszor itt van, de azt nem tudom mi lesz, ha újra dolgozni mennek. Éjszaka már meg sem próbálom átrakni az ágyába Kép, mert akkor nem aludnánk semmit, köztünk meg reggel 8-ig alszik.

Timi+Kristóf, aki szintén alszik, mert a kezemben van Kép
johitimi

Ezt most olvastam a Házipatikán:

"Az első időszakban az édesanya tartsa kisbabáját állandóan magánál. Ez által ismerheti meg legjobban jelzéseit, amelyekre azonnal "válaszolni" is tud. Kialakul az összhang, az egymás tökéletes megértése. Az édesanya felismeri, mikor lesz éhes a csecsemő, s már az első jelzésnél a mellére vonhatja őt. Fontos, hogy olyan gyakran szoptasson, amennyire ez lehetséges, ha a csecsemő igényli, akkor 24 óra alatt akár nyolc vagy tizenkét alkalommal is."

Szóval csak igy tovább lányok!
Remélem én is hamar a nyomotokba érhetek. Kép
fiona
fiona

Sziasztok!
Már jó ideje olvasgatom a babanet oldalait, de még nem írtam. Azért választottam ezt a topikot, mert nekem is voltak gondjaim a szopi körül. Sajna én hallgattam a védőnénire és a 3. 4. hten kapott pótlást a baba, de mindig szoptattam amikor csak kívánta. Mégsem volt elég tejci. Bár ittam a laktoherbet. Aztán elkezdtem szedni az urtica 5-öst és megindult a tejci. De azt a d9-et nem ismerem. Tudnátok mondani arról valamit és ha kérhatném Virág átküldenéd nekem is a tejszaporítós levelet? Címem:dani_zita@freemail.hu Ma 3 hónapos a kisfiam, Ferenc Mátyás. Látom van más is, Manga aki a Mátyás nevet választotta. Ti miért? Mi azért döntöttünk e mellett, mert a jelentése: Isten ajándéka. Boldog Új Évet Mindenkinek!
zitus

Sziasztok Kép
Mi még mindig betegek vagyunk Kép Már nem folyik annyira az orra, viszont sűrűbb és rekedt is Kép Nem hiszem, h ez jó jel.
Viszont 155g-ot hízott az elmúlt héten, úgyhogy nem nagyon vetette vissza a betegség.

A BCG oltás helye viszont gőzerővel dolgozik. Nektek milyen?
A jövő 7en meg kéne kapnunk a 2 hós oltást, persze ha nem gyógyul meg időben, akkor halasztjuk. Csupa jó hír, nem?

KisBuksiékról sincsenek jó híreim (idézet a Frissmamikból):
"Most megint nem elég a szokásos szorítás, hanem ismét gőzerővel kell gondolni rájuk !!!!!, ugyanis Vencelke fertőzést kapott, így instabil a légzése és garatoxigént kap + ezzel párhuzamosan csak desztvizet kap kajaként (gondolom a többit infúzióban). Ha ezen túl lesznek, kezdetik elölről a már megjárt lépcsőfokokat. Azt mondják, h ez a fertőzés a korababáknál gyakori, de azért nagyon rosszul jött Kép"

Valaki írjon vmi jót is!!!!!
pusszancs
Ann
annann

Kisfiammal együtt: Békés, boldog és sikeres Új Évet kívánok mindannyiótoknak, remélve, hogy befogadtok magatok közé "jövőre"!
Virág köszönöm szépen az anyagot még egyszer, mert remélem az e-mailt megkaptad.
zitus

\orange {Mindenkinek örömökben, egészségben, sikerekben gazdg új évet kívánunk!
Ann + Hami}
Kép

Zita, üdv itt még ebben az évben Kép
annann

na jól elrontottam Kép BÉNA vagyok!

/orange {Mindenkinek örömökben, egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk:
Ann + Hami}
Kép
annann

na, így se jó Kép
annann

<font color="ff6000">Mindenkinek örömökben, egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk:
Ann + Hami</font>
Kép
annann

És sikerüüüüült! Kép
annann

Kisbuksiéknak megint megy a drukk!!!! Nem tudtam mostanában benézni és szomorú, hogy megint nem túl jó híreket kapokKépKépKép

hicudzsi

MINDENKINEK NAGYON-NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!!!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
ÉDUA, EMŐKE ÉS TAMÁS

hicudzsi

Sziasztok!

Nagyon boldog új évet kívánok minden kedves jelenlegi és jövőbeni pöttöm-gyermekes szülőnek! Kép

Remélem, mindenkinek jól teltek az ünnepek! Beigli-mérgezés?

Vic! Csak nem??? Nagyon szorítunk!

Képzeljétek, barátainknak 31-én este született meg a kislányuk, Réka. Kép

Kisbuksiéknak sok-ok drukkot és további rengeteg + energiát, erőt, kitartást küldök!!! Annyira jó lenne, ha már hazavihetnék egészségesen Vencelt, és Kisbuksi is csatlakozhatna hozzánk!

Mi amúgy jól vagyunk, Boldi óriási, szerintem már több, mint 6 kiló, majd 13. után megyünk oltásra, akkor mérik. Egyre drágább, annyit nevet hangosan!!! Éjszaka csak egyszer kel szopizni, de ebben nem is vagyok biztos, mert mellettem alszik. Csak akkor van zűr, ha fáj a pocakja.

Hicudzsi, köszi a tippet, nekem az a gyanúm, inkább valami, amit én eszem, de még nem jöttem rá, mi lehet. Néha elmúlnak a pöttyök, máskor megszaporodnak...

Puszi mindenkinek,
Heni+Barni+Boldi
gesztenye

Sziasztok Kép

Már meggyógyultunk végre! Kép igaz jöttek újabb nyalánkságok: egy kis hasfájás tegnap (nemtom beazonosítani, h mit ehettem... semmi különöset)+ bedurrant a BCG helye pár napja, tegnap meg ki is fakadt és fájlalta szegénykém.
Hozzáteszem, h holnap járna a 2 hós oltás... trallala... igaz nem tudtuk elérni a dokit, úgyhogy szerda-csüt előtt bizti nem adja be. No meg a K vitamin is elfogyott, de az a dokit nem érdekli - majd kiverem belőle :oPPPP
Szóval nálunk most ilyen izgi a helyzet. Kép

Tegnap nagyon nyűgös volt a fenti dolgok miatt, így én is kipurcantam. Csak úgy tömtem magamba a szaloncukrot energia és boldogsághormongyártás gyanánt Kép

Hű, Heni, Boldi jó súlyban lehet akkor, Hicu, már Dudukára is kiváncsi lennék, ő is biztos afelé ballag Kép Mi olyan 4,5 kg lehetünk, de majd holnap mérünk, majd megmondom.

és a táblázatot is megcsinálom végre.

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Akinek megvan a tejszaporítós levél, elküldené nekem a zkovats.eniko@titanium.axelero.net címre? Ezer köszönet!!
Lehetséges olyan, hogy egy kisbabának kevés a tej, annak ellenére, hogy egész éjszaka alszik, napközben is eleget, és nem sír sokat (én úgy érzem, nem szokott Dani az éhségtől bömbölni, de lehet, hogy tévedek). Viszont egyre kevesebbet - alig - gyarapszik. Kezdek kétségbe esni.
Különben BUÉK mindenkinek! Kép

Pindur
pindur

Sziasztok!

Ann: nincs tragédia, ha nem épp 2 hónaposan kapja meg Hanna az oltást! Szorítok, hogy minden nyavaja elkerülje mostmár házatok tájékát! Kép

Szaloncukor nálam is bejátszik kedvcsinálónak, de csakis a Milka! Hmmmm joghurtos, kókuszos, marcipános... Kép Tényleg, nem tudtok valahol még, esetleg leértékelve??? Ölök-halok érte Kép

Boldi valóban jó súlyban van, épp akkora, mint a kis édes 6 hónapos unokaöcsénk. Kép

Nem baj, ha írok nektek pár, nálam bevált tejfakasztó-szaporító praktikát? Akit nem érdekel, ugorjon! Kép
1. Csak semmi pánik! Nem vicc, a megfelelő, ellazult lelkiállapot nagyon sokat segít a tej belövellésén. A szopi-topicban az orgazmushoz szokták hasonlítani: ha azon görcsölsz, hogy legyen végre, akkor nem szokott összejönni Kép Barninál meg tudtam oldani, hogy olvastam, tv-ztem szopi közben, így egyáltalán nem arra koncentráltam. Most nem magamnak, neki olvasok Boldi szopiztatása közben. Kép
2. Ne méregess, ha nem muszáj. Nem minden szopinál eszik egyforma mennyiséget a baba, így egy-egy kisebb adag igencsak lelombozhatja a kedved, holott velünk is előfordul, hogy néha csak iszunk pár kortyot (ahogy az anyatej innivalóként is szolgál), majd jól beebédelünk. Kép A heti, majd havi gyarapodás, pisis pelusok száma, ruganyos bőr mind jelzik, eleget eszik-e a baba.
3. Finom meleg zuhany szopi előtt.
4. Egy nagy pohár finom innivaló szopi előtt-közben. A laktoherbbel csínján kell bánni, néhány baba pocija épp arra érzékeny. Szintúgy a tejivás legyen mértékletes.
5. Mindkét kisfiamnál bejött a 6 hetes növekedési ugrás, ami non-stop szopival párosult. Ha azt veszed észre, hogy állandóan szopizna a babó, ne ijedj meg, tedd mellre igény szerint, 2-3 napon belül megnövekszik a tejmennyiség az igényekhez mérten. Amit akkor Barninál nem tudtam, de már igen: egy 2-3 órás perióduson belül egy cicire tedd a babát, így hozzájut a zsírosabb hátsó tejhez is. Ha ide-oda kapkodod egyik ciciről a másikra, mindig a laktózban gazdagabb első tejhez jut hozzá, amitől könnyebben megfájdul a pocija. (Nem tudom túl szakszerűen leírni, de a lényeg ez.)
6. Az, hogy mennyit tudsz kifejni, NEM tükrözi, mennyi tejed van!!! A szopi egész más inger, mint az akár kézzel, akár géppel történő fejés.
7. Magánvélemény: egy szoptatási tanácsadó látogatása (6-8000 forint Iboly, ha jól tudom, és szerintem elég lehet 1x, max 2x megnéznie a technikát) olcsóbb, mint a tápszer 1 éven keresztül. Kép
Virág, most látom, te is hasonlóakat írtál. Kép Remélem, nem veszitek okoskodásnak, és segítettem egy picit. Kép

Puszi mindenkinek,
Heni+Barni+Boldi
gesztenye

pindur! (bocsi a kisbetűkért, de boldi idevándorolt a bal kezembe)
mennyi idős dani? milyen gyakran méred? mennyi az alig-gyarapodás? hány pisis pelusa van egy nap? éjszaka egyáltalán nem szopizik? hányszor teszed mellre egy nap?
ha ezeket leírod, könnyebben kiderül!

az előbb kifelejtettem:
8. együttalvás, ha megoldható!

heni
gesztenye

Szia Heni!

Én igazából csak arra lennék kíváncsi, hogy létezik-e olyan, hogy a babának kevés a tej, de ennek ellenére nyugodt, és sokat alszik, nem tűnik éhesnek. (Magyarul: Van-e olyan, hogy éhes, de "csöndben éhezik" ?)
Én már mindent próbáltam, amit lehet (gyakori evés, ritkább evés, fejés, nem fejés, sok ivás, kevesebb ivás, laktoherb, nem laktoherb stb.), asszem elméletben mindent tudok. Kép
Dani 11 hetes, 2 és fél hónapos. Ötször eszik egy nap, éjszaka rengeteget alszik (kb. 8 -9 órát). Már egy hónaposan kihagyott az esti és reggeli evés között 8 órát (mégis hízott rendesen). Az éjszakai alvások óráit fokozatosan növelte, 4-5-6, majd több órára. Sosem volt rengeteg tejem, de szépen hízott (kezdetben 300, majd 200 grammot egy héten), az utóbbi idően ment 200 alá (140-130). Utóbbi volt eddig a minimum. Azt hiszem, most fogjuk ezt a negatív rekordot megdönteni, és még 100 g sem lesz. Egyébként hetente mérem. Amikor hazahoztuk, 6-7 alkalommal evett egy nap, majd hamar áttért az ötre. Mivel nem tűnt túl soknak a tej, elkezdtem 6-szor etetni egy nap, de ez azzal járt, hogy állandón ébresztgetnem kellett (vagyis szó sem volt már az igény szerinti szopttásról, mert akkor evett, amikor én akartam). Ilyenkor is alig evett, inkább folytatta az alvást. Kép Egész nap csak reggel tűnik igazán éhesnek, a többi alkalommal természetesen eszik, de nem látom azt az éhséget, amit reggel. Semmi más gonodom nincs, csak hogy így lelassult a gyarapodása. Ezért vetődött föl bennem, hogy talán nem elég a tej. De mint mondtam, nem tűnik éhesnek. Volt, hogy nyűgösebb volt, akkor szinte egész nap szoptattam, de másnapra mindig beállította magát a napi ötszöri evésre.
Pisis pelusok: csak szopi előtt pelusozom (ha bekakil, akkor persze soron kívül is), és olyankor mindig tele van.

Pindur
pindur

Pindur, sztem az normális, ha csökken a gyarapodás - pl. ez a táblázat is ezt írja. Mondjuk azért az nem jó, ha több hétig egymás után alatta marad.
Azért én úgy gondolom, hogy ha egy gyerek éhes, szól, nem? Legalábbis az én Hamim nagyon tud érte üvölteni - ez leginkább akkor érdekes, amikor korábban kér, mint kéne (2-2,5 óra múlva) és keresem, hogy mi lehet a baja.
Ahogy nézem, most mi is alatta voltunk... (nem is figyeltem eddig Kép ) De nekünk a mx. egy héten 235 g volt, egyébként meg 190-200 körül.

1. hónap: 120-200 g/hét
2. hónap: 170-210 g/hét
3. hónap: 150-180 g/hét
4. hónap: 130-160 g/hét
5. hónap: 110-140 g/hét
6. hónap: 100-130 g/hét
7. hónap: 90-120 g/hét
8. hónap: 90-120 g/hét
9-10. hónap: 70-110 g/hét
11-12. hónap: 60- 70 g/hét

Esik a hó!
Ti kijártok mostanában sétálni? Mi a betegség miatt nem voltunk, de már kéne.

Pussz
Ann
annann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?