Sziasztok!
Moncsi! Én elöször a 10. héten voltam UH-n, utána a 12. héten, mert az elsön találtak egy nagy cisztát az egyik petefészkemben, és amiatt vissza kellett mennem kontrollra. Egyébként a Margit kórházban sem gyakorlat a terhesség korai szakaszában két UH-t csinálni. Általában a 12. héten szoktak csinálni egyet, amikor azt nézik, hogy van-e élö magzat, ha igen, akkor hány (nem ikrek-e), nem végtaghiányos-e, és az a bizonyos nyaki börredö milyen. Erre engem valami bambaság miatt két héttel korábban küldtek, úgyhogy az UH-s hölgy azt mondta, hogy a cisztától függetlenül se árt megismételni. Szerencsére teljesen felszívódott két hét alatt a ciszta, és így legalább +1 alkalommal megnézhettük a babát.
Aztán a 16. héten (múlt hét szerdán) voltam AFP-n és terheléses vércukron.
Azt mondták, hogy 10 nap alatt lesz kész az eredmény, és 23.-ára (jövő hét hétföre) kaptam idöpontot a következö UH-ra. Szóval amint készen lesz az AFP eredménye, máris mehetek. Azt hiszem, ezt nevezik most genetikai ultrahangnak? Azt mondták róla el elöre, hogy ezt nem lehet videóra felvenni (legalábbis a Margit kórházban), de az Apuka bemehet. Most nézik majd a súlyos genetikai és fejödési rendellenességet, de hogy pontosan mit, azt nem tudom. Végre meglessük öt újra, már alig várom!
Bár egy kicsit aggódok is, hogy mindent rendben találjanak.
Ez a sok vizsgálat tisztára idegbajossá tesz, nem tudom, ti hogy vagytok vele! Állandóan ellenörzik, hogy minden rendben van-e, ezzel örökké azt sulykolják belém, hogy az nem olyan biztos ám, hogy egészséges a kisbabám, hogy bármi baj lehet! Egyszerüen nem értem, mire jó mindez! Most a 18. hétén megyek az UH-ra. Mit fognak tudni csinálni, hogyha neadjIsten találnak valami rendellenességet? A babát meggyógyítani úgyse tudják, ha valami baja van. Akkor meg minek? Felajánlják az abortuszt 18 hetesen, amikor a baba már kész kis ember? Amikor már minden porcikája kész, kifejlödött, amikor már 20 cm "nagy", amikor már érzem öt mocorogni a pocakomban?!?! Ennyi erövel azt is felajánlhatnák, hogy szülés után kitekerik a nyakát, ha nem oké minden...
Legszivesebben el se mennék ezekre a vizsgálatokra. Azzal vígasztalom magam, hogy legalább megnézhetem öt, és ha azt mondják, minden oké, akkor szüneteltethetem az aggódást egy kicsit a következö vizsgálatig...
Bocs, hogy ilyen borongós, morgolódós lett ez a hozzászólásom, eredetileg csak arról akartam írni, hogy nekem hányszor kell (lehet?) Uh-ra mennem...
Márti