Új privát üzeneted érkezett!

Szia Moncsi!
Ezek a piros izék nem is igazán pattanások, hanem foltok és MÁRA ELMÚLTAK!!!! Kép

Én ultrahangon eddig egyszer ( az elsõ vizsgálatnál (9. hét) ) láttam. Hogy még hányszor lehet, nem tudom! És még a videó felvétel lehetõségét is elfelejtettem megkérdezni! Kép

Egyébként az én pocaklakóm eléggé megrettent az ultrahangtól. Akkorát ugrott - 5 cm-en - hogy NA! Kép
Üdv. Chris!
Chris

Szia Moncsi!
SZóval nem 5 cm-en, hanem a gyönyörûm 5 cm-es volt két hete.
Üdv. Chris
Chris

Sziasztok!

Moncsi! Én elöször a 10. héten voltam UH-n, utána a 12. héten, mert az elsön találtak egy nagy cisztát az egyik petefészkemben, és amiatt vissza kellett mennem kontrollra. Egyébként a Margit kórházban sem gyakorlat a terhesség korai szakaszában két UH-t csinálni. Általában a 12. héten szoktak csinálni egyet, amikor azt nézik, hogy van-e élö magzat, ha igen, akkor hány (nem ikrek-e), nem végtaghiányos-e, és az a bizonyos nyaki börredö milyen. Erre engem valami bambaság miatt két héttel korábban küldtek, úgyhogy az UH-s hölgy azt mondta, hogy a cisztától függetlenül se árt megismételni. Szerencsére teljesen felszívódott két hét alatt a ciszta, és így legalább +1 alkalommal megnézhettük a babát. Kép
Aztán a 16. héten (múlt hét szerdán) voltam AFP-n és terheléses vércukron. Kép Azt mondták, hogy 10 nap alatt lesz kész az eredmény, és 23.-ára (jövő hét hétföre) kaptam idöpontot a következö UH-ra. Szóval amint készen lesz az AFP eredménye, máris mehetek. Azt hiszem, ezt nevezik most genetikai ultrahangnak? Azt mondták róla el elöre, hogy ezt nem lehet videóra felvenni (legalábbis a Margit kórházban), de az Apuka bemehet. Most nézik majd a súlyos genetikai és fejödési rendellenességet, de hogy pontosan mit, azt nem tudom. Végre meglessük öt újra, már alig várom! Kép Bár egy kicsit aggódok is, hogy mindent rendben találjanak. Kép

Ez a sok vizsgálat tisztára idegbajossá tesz, nem tudom, ti hogy vagytok vele! Állandóan ellenörzik, hogy minden rendben van-e, ezzel örökké azt sulykolják belém, hogy az nem olyan biztos ám, hogy egészséges a kisbabám, hogy bármi baj lehet! Egyszerüen nem értem, mire jó mindez! Most a 18. hétén megyek az UH-ra. Mit fognak tudni csinálni, hogyha neadjIsten találnak valami rendellenességet? A babát meggyógyítani úgyse tudják, ha valami baja van. Akkor meg minek? Felajánlják az abortuszt 18 hetesen, amikor a baba már kész kis ember? Amikor már minden porcikája kész, kifejlödött, amikor már 20 cm "nagy", amikor már érzem öt mocorogni a pocakomban?!?! Ennyi erövel azt is felajánlhatnák, hogy szülés után kitekerik a nyakát, ha nem oké minden... Kép Kép Kép
Legszivesebben el se mennék ezekre a vizsgálatokra. Azzal vígasztalom magam, hogy legalább megnézhetem öt, és ha azt mondják, minden oké, akkor szüneteltethetem az aggódást egy kicsit a következö vizsgálatig...

Bocs, hogy ilyen borongós, morgolódós lett ez a hozzászólásom, eredetileg csak arról akartam írni, hogy nekem hányszor kell (lehet?) Uh-ra mennem...

Márti
Márti

Aranyosak vagytok, hogy vigasztaltok! Már nagyon várom a következo UH-ot!

Chris! Te most hanyadik hétben vagy? Mert nekem 8-9 hetesen volt kb. 1 cm a kis lurkó!
Most 13-14 hetesen lehet kb. 7 cm-es a kis emberke!

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Kedves Márti!

Aranyos vagy, hogy ilyen részeltesen leírtad a dolgokat! Az az érdekes, hogy nekem is találtak az 1 UH-on egy 5 cm-es cisztát, de az én orvosom azt mondta, hogy emiatt ne izguljak, majd csak akkor, ha a 16. hét után is ott lesz. Akkor majd csinálunk vele valamit!
Márti akkor nálad is hasonló a helyzet, mint nálam. Te se mész sokkal több UH-ra.
Különben tökéletesen egyetértek Veled, én is szoktam ilyeneken gondolkozni!

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Beja!

SZIJA!!! Kép

Mikor mész csütörtökön a dokihoz? Merthogy én negyed 8-ra. Mi is uh-ra megyünk, és tükön ülünk. Amugy szombat lett volna, de ügyel, és nem rendel. Nekem ez lesz a 3. uh, a multkorin már nagyon aktív volt.

Képzeljétek, Apa is érezte a picurit!! Kép Péntek éjjel nem tudtunk aludni a höség miatt, és hajnali 2 ora felé éreztem a rugdosásokat, de erösebben, mint eddig. Mondtam Apának, hogy tegye már a pocimra a kezét, mert tuttttira fogja érezni. Tényleg bejött, vigyorgott is, mint a tejbetök... Szoval nekem is este aktiv, föleg mikor hanyatt fekszem. Tök édi, nagyon várom az uh-t. A meleget nehezebben viselem, mint gondoltam, elég rosszul éreztem magam a hétvégén. Álltam a hidegzuhany alatt, mert máshogy ki sem birtam volna.

Sok pusszancs nektek, Kép

Niki
Niki

Sziasztok!

Ezt én is hallottam, hogy a babócák utálják az UH-t, mert ök még hallják azt a frekvenciát. Szóval olyan nekik, mintha jól a fülükbe sivítanának. Az enyémen is látható volt (vagy látni véltem Kép) a második alkalommal, hogy nem lelkesedik érte. Kétszer is olyan volt, mintha elugrana, a csöpp lábaival hirtelen elrugta magát, megdöbbentöen messzire távolodott, örökké elfordult, és begubózott. Fantasztikus volt, mikor hátat fordított, összegömgölyödött, és a jobb füle mellett tisztán kivehetö volt a bal talpacskája... Kép

Adri! Nagyon tetszik az 5leted a bögrével! Kép

Márti
Márti

Niki szijjjaaaaKépKép

Mi negyed 7-re megyünk, na de írok is Neked egy e-mailt mindjárt....

cupppppp
Beja
Beja

Sziasztok Lányok!

Ami az UH-t illeti, nekem először a 8. héten csináltak, akkor azért, hogy megállpítsák a terhességet, és 14,8mm magas!!! volt a babóca.
Most szombaton megyek újra dokihoz (azt mondta kb. havonta menjek hozzá), és meggyőztem, hogy most is legyen UH. A Kismama magazinban volt egy korong, ami mutatja, hogy mikor milyen vizsgálatra kell menni, aszerint a 12. heti orvosi vizsgálatnál időszerű az UH, ezért nem akartam ebből engedni. Olyan kíváncsi vagyok, hogy mekkora, és már annyira várom, hogy lássam, így mondtam a dokinak, hogy most aktuális az UH, ő meg nem hiszem, hogy emlékszik, mit ígért a múltkor Kép
Ami a videofelvételt illeti, nagyon segítőkész, csak éppen nincs videója a kórháznak, így azt mondta, hogy ha viszek be videót, kazettát és kábeleket, akkor megoldjuk, de a monitort is lekamerázhatjuk, ha az egyszerűbb. Szóval aranyos volt, most már csak arra leszek kíváncsi, mit mutat az UH szombaton.

A piros ragyák nem múlnak az arcomon, mindig máshol jön ki újabb, sőt a mellkasom is tele van vele (az lehet, hogy a parfümtől).

Moncsi, irigyellek az alktod miatt, igaz alapállásban nem panaszkodhatok, de nekem most már nagyon puffadt a hasam, pedig ez még csak a 12. hét kezdete. Tegnap már csak a párom rövidnacija jött rám, pedig ő 185cm, és kis pocakja is van, én meg 164cm vagyok és most 47 kg. Elég viccesen nézek ki, de már nem is zavartatom magam.

Chris, tényleg te most hányadik hétben vagy???

Üdv mindenkinek!
Zsuzs
Zsuzs

Ada! Milyen 1000 forintot kell befizetni neked? Én 24-re kaptam időpontot AFP utáni UH-ra, de nekem egy szót sem szóltak erről az ezresről. Azt mindenesetre mondták, hogy TERMÉSZETESEN bejöhet az apuka is, és videokazit is vihetünk.

Amikor múlt héten voltam dokinál, láttam a rendelőbeli UH-n a picikémet. Csak úgy kalimpált össze-vissza. Annyira édes volt.

Néha én is érzek valamiket, de azért nem merném 100 százalékig azt mondani, hogy Ő az.

Pusssssssssssssssszzzzzzzzzzzzzzz minden KISMAMÁNAK+POCAKLAKÓNAK!!!!

Szila (18dik)
Szila

Kedves Zsuzs!

De jó Neked, hogy mehetsz UH-ra, bár ha a babák nem szeretik annyira...
Neked mikor jöttek ki a ragyák? Engem nagyon zavarnak és abban reménykedek, hogy most, hogy már elkezdem a második harmadot, akkor javulni fog... Bár ez sem biztos, mert van olyan, akinek csak szoptatáskor múlik el! Remélem, mi nem ide tartozunk.
Rád is fér, hogy egy kicsit hízzál, hiszen elég vékony lehetsz, nem?
Estére azért nekem is egy kicsit felpuffad már a hasam, de reggelre elmúlik. De még minden nadrágom hordható, de szerintem már nem sokáig...

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Tök jó, hogy mindenki jól van, a babák meg csak növekszenek és aktivkodnak ebben a klassz nyárban.
Pocok

Szila!
Azért kell fizetni, hogy felveszik videóra a Pocaklakó műsorát.
Mellesleg megjegyezném: nekünk múltkor nem tudták felvenni, mert éppen akkor lopták el a videót. Egy héttel előttünk a sógornöméknek felvették a babát (természetesen térítés ellenében) a felvételt azonban semmilyen videón nem sikerült lejátszni.
Egyébként a papák természetesen bemehetnek.

Ada
Ada

Sziasztok Kismamák!

Régen nem tudtam jönni már, mert nagy vendég-járás volt nálunk, alig győztem bepótolni a elmúlt hét írásait.

Moncsi! Elvileg tényleg csak négyszer kellene UH-t csinálni, ahogy Beja is leírta: először a 8-9. héten, majd a 18-19. hét körül, aztán a 28-29., majd a szülés előtt. De majdnem minden doki többször megnézi, bár én sokszor úgy érzem, ez az én "nyaggatásomnak" köszönhető. Általában havonta kell menni terhesrendelésre hétfőn, és utána pénteken van UH-rendelése, amire el szoktam menni.

Szila! Bár Adától kérdezted, nem tőlem, de belekotyogok egy picit: én is a Péterfybe járok és én is kaptam egy csekket 1.000,- Ft-ról, egy alapítvány számlájára lehetett befizetni. (És múltkor valóban ellopták a videót. Kép )

Ada! Olyat még nem hallottam, hogy nem sikerült lejátszani a felvételt, de a párom azt mondta, hogy ha nem tudjuk lejátszani, ne fizessem be a csekket. De nekünk végül is sikerült.

Egyébként jól vagyunk, csak a párom nagyon nehezen viseli a meleget, eléggé hisztis. (Mintha nekem könnyű lenne...) Ezek a férfiak... (lehet, hogy tul.képpen mi vagyunk a teremtés koronái?) Kép

Ma voltam egyébként a terhesrendelésen, minden rendben van velünk. Csak egy dologgal kapcsolatban ijesztett meg a doki: a 20 hét alatt összesen 2 (azaz kettő) kilót híztam, mire a doki azt mondta, hogy ez sok. Mire én teljesen kiakadtam, hogy ez hogy lenne sok? Szerinte azért sok, mert ez viszont az utolsó két hétben jött rám, és ha most elkezdek hetente egy kilóval gyarapodni... hát szóval vigyáznom kell, hogy ez a heti egy kiló ne legyen tendencia. Én viszont nemes egyszerűséggel nem foglalkozom ezzel.

Jöttök a találkozóra? Én már nagyon várom, méghozzá azóta, amióta elkezdtem írogatni a "Ma megint megjött"-be februárban.
Bízom abban, hogy minél több mindenkit megismerhetek személyesen is közületek! Kép Kép Kép

Puszi mindenkinek: Laura
Laura20

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a köszöntést! Igazán kedves tõletek! Kép

Márti!
Te hogy vagy mostanában? Látom a kedved nagyszerû! Kép Csak igy tovább! KépLehet, hogy a lüktetés, amit éreztél, az pocakkeményedés volt, nem? Mert nekem ilyen érzés szokott lenni, csak közben még feszül is a hasam. Kép

Zita!
Már én is nagyon türelmetlen vagyok babavárás ügyben, Mindig mondom is neki, hogy már alig várom, hogy láthassam, de azért csak várja ki a megfelelõ idõt! Kép

Laura!
Én a 24. hétben járok és plussz 6 kilónál járok. Nekem is azt mondták, hogy hát ez rengeteg, de nem látszik rajtam, hogy hiztam volna, és én igy érzem jól magam. Ráadásul az hülyeség, hogy minden kismamának pont ugyanannyit szabad csak felszednie, mint az átlag. A terheskönyvemben van egy gracvidogram nevû táblázat, mely szertnt az ekkora súlygyarapodás teljesen normális. Én nem értem, mit foglalkoznak ennyit ezzel a témával...

Orsi!
Gratulálok a virgonc Pocaklakóhoz! Kép Úgy látszik a babáknak ez a szokása: én is csak nagynehezen tudtam megmutatni a férjemnek, hogy hogyan mozog, mert mindig szemérmesen pihent a baba, amikor a párom meg akarta "lesni". Kép

Képzeljétek, voltam ma a férjemmel Pesten. Megnéztük a Délpesti MegaToys áruházat is. A lényeg az, hogy egy nap alatt kétszer adták át nekem az ülõhelyet (tehát már kezdek kismamásodni). Kép
Nagyon jól esett, fõleg azért mert ilyen velem még Debrecenben nem fordult elõ. Azt tapasztaltuk, hogy a pestiek sokkal segitõkészebbek, mint a debreceniek.

Én holnap megyek UH-ra, remélem minden rendben lesz.
Sziasztok, gömbölyödjetek sokat! Kép
helga - 24

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Súlygyarapodás: Laura, 2 kiló 20 hét alatt sok????? NevetségesKép Engem az én védõnõm a 18 hét alatti 2 kiló súlygyarapodással megdícsért!!! Szóval - mint mindenben - ebben is különbözik minden védõnõ és minden doki véleménye, de ezt már megszokhattuk...
Laura, a találkozót én is tervezem, jó lenne Veled is találkozniKép

Videó: Azért ez is olyan furi, hogy van ahol minden további nélkül mosolyogva belökik a kazit és felveszik az elõadást, van ahol meg pénzt kérnek, sõt, még a felvétel sem sikerül... Tényleg, ahány ház, annyi "szokás".

Babamozgás: nálunk is úgy van, hogy amikor én teszem oda a kezem, mocorgál, amikor a párom teszi oda a kezét, megáll a pinduri, párom már el is van keseredve, hogy õt miért tünteti ki a baba a mozdulatlansággal... Ezeket a férjeket is mennyit kell pátyolgatniKépKép

Helga, szia! Mit láttál a Délpesti Mega Toysban? Szerinted mindent meg lehet venni ott, egy helyen, akkora a választék? Bár én majd csak szeptembertõl fogok vásárolgatni, de azért érdekelne, mit láttál! És az árak?

cuppppantás mindenkinek:
Beja (19dik)
Beja

Szia Moncsi!
Az én drága doktorom szerint most 13. hétben árunk, szerintem a 11. hét a nyerõ, de nem vitázunk ezen. Lehet, hogy õ tudja jobban.
Az az igazság, hogy tényleg nem tudom kinek van igaza, mert nekem semmi bajom nem volt, nem volt és nincs is hányingerem. Kép
Évek óta nem védekeztünk, de nem történt semmi, a menszeszem pontosan megjött, így nem is igen figyeltem rá. amikor 2. alkalmommal nem jelentkezett, akkor teszetltem magam és utána kerestem fel a MÁV-ban a dr. Kelement.
Valószínüleg( hogy írják helyesen(?????) Kép a fentiek miatt nem egyezünk a dokival a számításban.
Errõl ennyit.

Lehet, hogy kicsit butus vagyok, de valaki mondja meg : Ha van választott orvosom, és már a védõnõhöz is van idõpontom, hova kell még mennem az adminisztráció végett???
Remélem már senki máshoz.

Mindenkinek békés, boldog pocaklakó nevelést kívánok. Kép
Üdv. Chris, aki egyébként Klári
Chris

Sziasztok !

Tegnap voltam dokinál.Mindent rendben talált. Kb. két hét múlva kell mennem vérvételre, meg vizeletvételre.A Baba becsült súlya 550 gr, és egy kicsit későbbre tette a szülés időpontját, vagyis november 3-ra, október 28-a helyett.
Egy kicsit most megijedtem, mert máshol azt írták, hogy 25 hetesen már 850gr-nak kellene lennie.
Van olyan közületek akinek, már megmondták, hogy mennyi gramm a babája ?

Remélem mindenki jól van, és örültök a jobb időnek !!!

Sziasztok: Király Kati
Király Kati

Sziasztok,

Chris-Klári, a baba "korát" nem a tényleges fogantatástol mérik az orvosok, hanem ugy, mintha az utolso menstruáció elsö napján készült volna el. Igy jön ki az a számitás, hogy az uccsó menszesz elsö napja minusz három honap, plussz 1 hét. A férjem elég nehezen értette meg, hogy ez igy van, mindig nyaggatott, hogy szoljak a dokinak, hogy rosszul számol. Szerencsére a védönö által adott Kismama-füzetben le van ez irva magyarázattal együtt, elég érthetöen.

Kati, az én babám egy kis dagi, majd 2 héttel nagyobb, mint a kora. Ha forditva lenne, én is aggodnék.
Pocok

Szia Király Kata!
Gratula a babushoz, sajna grammot nem tudok mondani.
Nálatok is vihar volt az éjjel?

Minden jót Nektek! Kép

Sok Üdv. Chris, aki egyébként Klári!
Chris

Sziasztok Kismamák!

Kedves Moncsi! Ami a ragyáimat illeti, én is bízom benne, hogy a jövő héttől (2. harmad kezdete) javul a helyzet, és talán a rosszullétek is elmúlnak, de nehezen tudom elképzelni. Egyébként kb. 1 hónapja kezdtem el pöttyösödni, és az arcomon kívül a dekoltázs környékén jönnek ki piros pöttyök, de nem hasonlítanak pattanásra. Hogy még szebb legyen a látvány, tegnap főzés közben forró olajjal leforráztam magam, ami azért is volt nagyon fájdalmas, mert a dögmeleg miatt 1 szál bugyiban ácsorogtam a tűzhely előtt. Így aztán ma reggelre gyönyörű hólyagok és vörös égésnyomok vannak rajtam mindenütt. Szerencsére a hasamat csak kismértékben sikerült leégetni, ugyanez már nem mondható el a mellemről, szóval elég fájdalmas a mai nap, de én voltam a béna. Kép
Szóval csak egy jótanács: akármilyen meleg van, legalább egy kötényt aggassatok magatokra főzés közben, mert tuti akkor történik ilyen baleset, mikor nem számítatok rá. Ennyit a horrortörténetekről Kép

Nálunk is dúl a vihar, bár most csak esik, de éjszaka nagy ramazuri volt, aminek egyébként örültem, legalább kicsit felfrissült a levegő. Most valahogy jobban díjazom a huszon fokokat, mint a 30 felettit. Kép

A kilók miatt egyébként én sem izgatom már magam. Ha normálisan eszünk, gondolom nem lehet baj, és szerintem sem törvényszerű, hogy mindenki egyforma ütemben hízzon.

Üdv mindenkinek, és kellemes napot kívánok! Kép

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok!

Laura! Teljesen igazad van, ha nem foglalkozol az orvosod okoskodásával. Engem is megdicsértek a +2 kg. eredményért 17 hetesen, szóval a +2 kg. igen is nem lehet sok neked. A heti 1 kg. meg úgysem lesz tendencia. Nem lehet, hogy egyszerüen vizesedtél kicsit ebben a höségben? Nekem 1-1,5 kg.-ot még az is szokott jelenteni, hogy reggel vagy este állok a mérlegre.

Helga! Köszönöm, én igazán jól, és tényleg vidáman vagyok, pláne mióta érzek néha gyanús mocorgásokat. Nem hiszem, hogy pocak keményedés lett volna, nagyon pici területen jelentkezett. Szokott néha olyan lenni, hogy feszül a pocim, és olyankor nagyon tisztán kitapintható a "labda" odabenn, az lehet inkább a pocak keményedés.
Az udvariasságról én Pesten egészen mást tapasztaltam mint te. Volt olyan, hogy mindenórás kismama állt a 86-os buszon, és végül én adtam át neki a helyem, mert láttam, hogy senki sem mozdul. Nekem eddig egyszer adták át, de hát végül is még alig töltöttem be a 17. hetet, még nehéz lehet rámnézésre eldönteni, hogy molett vagyok vagy kismama.
A MegaToys-os tapasztalataid milyenek? Érdemes szétnézni?

Chris! A 2 hét különbséget szerintem is az okozhatja, hogy te a fogantatástól számolsz, a dokik meg az utolsó mensi eslö napjátol.
Az, hogy hova kell még menned a védönöm és a nögyógyászon kívül, helyenként változik. Nekem pl. (Bp. III. kerület - Margit kórház) a kórház terhesgondozójában csinálják a labor jellegü vizsgálatokat. De a védönö mindent el fog mondani, és útba fog igazítani.

Márti
Márti

Sziasztok!

A ragyákról, patikról és furcsa kis piros púpokról lenne egy kérdésem. Nekem mostanában függölegesen az állcsontom és a nyakam között (toka részen), vízszintesen pedig az állam és a fülem között félúton, szóval ahol a doktor bácsi megfázáskor a nyirokcsomókat szokta tapogatni, ott lettek olyan izék. Tapintásra pattanásnak tünö kisebb-nagyobb púpok, pirosak, csúfosak. Ugyanakkor nem érnek meg, nem lehet öket kinyomni, mintha mégsem pattanások lennének. Volt (van) valakinek hasonló? Tudja valaki mik ezek, és mit lehetne tenni ellenük?

Márti
Márti

Helló Lányok!

Tegnap voltunk a Margitban szülésfelkészítő tanfolyamon. Egész jó volt. Egy szülésznö tartotta és sok hasznosat elmondott. Sajnos a végén elmaradt a szülöszoba-látogatás, mert az idöjárási front miatt teltház volt. 4 szülöszoba van és éppen 7-en készülödtek szülni.

Csak irigykedem, hogy mások milyen keveset híztak. Nálam a mérleg + 7 kg a 26. hétben járok. Akkor most szeintük akasszam fel magam, vagy esetleg mától már ne is egyek. 54kg-ról indultam, 165cm magas vagyok. szerintem még igy sem olyan gáz. Jó-jó, a hasam az nagy, tényleg, de én nem bánom.

Margitban állítólag augusztustól megint lesz terhestorna.

Pussz,
Adri
Adri 26

Szia Adri!
Mármiért kellene felakasztanod magad?
54kg -val és 165 cm-rel indultál.
S a 26. héten van +7 Kg?
Én 47 kg val és 156 cm-rel indultam
S a 31.héten +10 kgg. van.
Havi rendszereséggel járok egy ismert és egyben elismert orvoshoz magánrendelésre. Pont ma is fogok menni, és ő szerinte pont tökéletes a súlyom.
Szoval ne agodj, vagy kérdezd meg az orvosod, és hidd el ő megfog nyuktatni!
Annababa

Sziasztok lányok, megjöttünk Krétáról és minden rendben van velünk, ma reggel már lenyomtuk az AFP-t...! Nekiállok végigolvasni az elmúlt hetet - már látom, hogy komoly munka lesz... :-)))
mégegykata 16
mégegykata 16

Sziasztok Lányok!

Az UH-os biztatásokat köszönöm, így türelemmel kell várnom. Ki fogom bírni...
A kilókról, ha a doki azt mondja, hogy a 20. héten +2 kiló sok, akkor az az orvos nem normális!
Mindenki más ütemben hízik, de szerintem a 10-14 kiló hízás simán belefér hiszen ebbol 8-9 kiló egybol lejön a szüléskor!
Szóval ne izguljatok lányok!
Zsuzs, pattanás ügyben én holnap után megkezdem a második harmadot és én is abban reménykedem, hogy javulni fog a helyzet! Bár ma reggel nem is szörnyülködtem el magamon annyira, talán van remény, de lekopogom...
Mégegykata, isten hozott! Milyen volt Krétán? Jól érezted magad? A pattanások elmúltak a naptól (nekem sajnos nem használtak)?

Egyébként szombaton pont arról meséltem, hogy még nem látszik semmi a pocakomon. Hát most már változott a helyzett, mert a szeméremcsont felett, mint lenne egy kis kidudorodás, és ott kemény is. Szóval valami van, de egyenlore még csak én veszem észre!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Lányok, így a távolból hadd próbáljam meg megmagyarázni miért mondhatta az a doki a +2 kg-ra hogy sok. Ha jól olvastam, valahol az is elhangzott, hogy ez a 2 kg az utolsó két hétben érkezett. És szerintem az a doki tisztán erre értette, hogy sok. Mert azért a heti 1 kg tényleg sok lenne.
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Gyorsan véggifutottam, amit írtatok, nagyon jól esett. Mi nagyon jót pihentünk Krétán, sokat aldutunk, fürödtünk, és ak sikutya nagyon szerette a tengert meg a múzeumokat is, mert elkezdett mozogni! Ez volt a legjobb az egészben, gondolhatjátok! Azóta mindig a hasamat fogdorászom, és érdemes is, mert érzem, hogy "van benne valami"...
És végre nem is voltam rosszul egyáltalán, meg az étvágyam is helyreállt, a nap is jól esett, bár már elkezdtem hámlani, sajnos... Szóval nagyon jól vagyunk. Péntekre meglesz az AFP eredményem, remélem az is rendben lesz, és már alig várom az UH-t, hogy lássuk megint a kiskutyát, milyen nagyot nott, meg hátha látszik az iss, fiú-é vagy kisleány? Jó lenne tudni. Nagy puszi mindenkinek!!!
mégegykata 16

Kedves Ildikó!

És a 18. hétig semmit sem hízni az nem kevés? :-)Vagy ez a normális?

Moncsi
Moncsi

Még mindig a hízásról:

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig is úgy voltam és vagyok is a kilóimmal, hogy pl. amikor elõzõ nap nem voltam a nagydolgomat intézni, legalább 1 kilóval nehezebb vagyok!!!! Szerintem ez is nagyban közrejátszat abban az esetben, ha 2 hét alatt felszedett 2 kilóról beszélnek a védõnõk, magyarán: az a két kiló lehet hogy nem is két kiló, hanem csak egy... vagy pl. épp akkor valamiért nagyobb volt Laura vízvisszatartása, és csak ennek volt köszönhetõ a 2 kiló plusz... Szóval nem két kilón kéne kiakadniuk, hanem 8-10 kilókon.

Beja
Beja

Sziasztok!
Márti ! Pocok!
Köszönet a számításbeli segítséget, Kép de csak holnap megyek elõször a védõnõhöz. Kép
Így még azt sem tudom, hogy sok kiló vagyokKép vagy sem.Kép Irigy is vagyok rátok mert én 57 kg-ról (158 cm "magasan") indultam és most a 13. héten vagyok 58 kg.

Meg ne bántsak senkit, dehát huszonévesen én is 40 kg voltam vasággyal együtt. A korral tényleg együtt jár az irigység????!!!

Sok puszi nektek. Aludjátok ki magatokat ez enyhe idõben!

Chris
Chris

Sziasztok!

Adri! 165 cm. 54 kg. testalkattal szerintem nagyon vékony testalkatú lehettél a terhesség elött. Én 170 cm. magas vagyok, ami alig több, mint a te magasságod, de 60 kg. alatt csak az államvizsgám környékén voltam. A terhességet 68 kg.-mal kezdtem, ami mondjuk az eddig életemben elért maximum volt, és én ehhez képest szedtem fel így a 18. hét elejére +2 kg.-ot. Szóval még messze "kövérebb" Kép vagyok, mint te, ehhez képest meg szoktak dícsérni, amiért nem hízok. Kép
Azt olvastam, hogy a terhesség elött nagyon vékony nök természetesen többet "híznak" a terhesség alatt, mint azok, akiknek már eleve van egy kis túlsúlyuk. Ez jó, söt fontos a baba szempontjából.
Szóval szerintem semmi okod az aggodalomra. Tisztára lököttek mostanában ezzel a "Mennyit hízhat a kismama?" témával. Ha mondjuk többet hízok a megengedettnél, akkor mi van? Az én bajom, nem? Nekem kell majd utána leadnom, és ha nem sikerül, akkor én maradok dundi, nem ök! Szóval szerintem javasolhatnak, adhatnak tanácsot, de az már túlzás, hogy leszidjanak.

Márti
Márti

Szia Mégegykata!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a nyaralás alatt.Kép
Jó itthonlétet!
Üdv. Chris
Chris

Sziasztok!

Beja, Márti!
A MegaToysban valóban nagyon nagy a választék (fõleg a debreceni viszonyokhoz képest), sokféle márka és áru van. Pl. babafelszereléstõl kezdve kismamacuccokig minden, tehát szerintem érdemes ott szétnézni. Még légzésfigyelõ monitor is kapható (36 ezer ft). Babakocsi is sokféle van, olyan 30 ezer ft-tól a 100 ezer felettiekig. Van sok berendezett babaszoba, rengeteg bababútor. Szóval minden. Árban szintén nagy a választék, márkától függõen, de tulajdonképpen nem olcsóbb semmi, mint itt.
És az épület mellett van az aktiv szülés elõkészitõ központja is (babamasszás, szülés utáni torna, alternativ szülés lehetõségei programokkal). Az eladók is nagyon segitõkészek. Kép

Minden jót nektek, most egy pár napig nem leszek.
helga - 24

sziasztok Lányok!

Én most a 32. hétnél 4 kg-nál tartok. Engem megdícsért érte a dokim, pedig hát nagyon sokról indultam, de szerinte havi 1 kg-ig minden ok.

Tegnap voltunk uh-on, és kiderült, hogy kisfiú lesz!!

cory
cory32

Szia Cory!

Gratulálok a kisfiadhoz.
Én is 3.5-4 kg hiztam a 33. hétig.

Vigyázzatok magatokra.

Vica
tvica

Sziasztok!

Ma jöttem elöször kismama ruhában, és ki is élvezhettem minden elõnyét reggel a piaconKép Vettem lekvárnak 10 kg kajszit és az eladó teljesen önként felajánlotta, hogy kiviszi a kocsiig. Aztán visszamenten dinnyéért, ami ugyan csak 8 kg volt, de szintén betették még a csomagtartóba is! A barackos bácsika úgy kifaggatott, mintha az unokáját várnámKép

Tegnap volt nálunk a védönö, de nem voltunk otthon, ezért hagyott egy papírt, hogy ma kettö körül újra kijön. Nálatok sem szoktak elötte telefonon egyeztetni? Most mehetek haza egykor, mert egy kicsit szalad a lakás, és mindenhol számlák vannak az ÁFA bevallások miatt. De legalább végre megismeremKép

Mindenkinek szép napot!
Orsi
Orsi-18

Sziasztok lányok!
Én is visszatértem a nyaralásból...
Remélem mindenkivel minden ok Kép
Mi jól éreztük magunkat, babóca hatalmas... Nagyokat rúg, megfürödtünk az Adriában is... Kicsit fura újra dolgozni. Még 4 hónap és anyuka leszek Kép
Most elolvasom mit írtatok, remélem lesz idom végignézni, nagyon hiányoztatok.
Kellemes napot mindenkinek!
Niki K.
Niki K.

Lányok!
A ti babáitok mozgékonyak ultrahang alatt? Az enyém kis lusta. Remélem ez nem baj?
Láttam egy videófelvételt egy 20 hetes babáról, olyan fürge volt, a mi babánk "lapít", esetleg megfordul... Esténként meg - pocakban - olyan virgoncnak érzem ot.
Puszi: Niki K.
Niki K. majdnem 22

Sziasztok!

Nahát, Orsi, hozzád kimegy a védönö??? Az enyém azt mondta, hogy majd csak akkor jön, ha meglesz a baba.

Én is 60 kg voltam valamikor, egészen az 5. hónapig nem is hiztam sokat, de az elmúlt másfél hónapban egyszerre felugrott rám 10 kg! Szerencsére csak a hasam "látványos", de azért kicsit zavar. Föleg, hogy tegnap néztük a tavalyi nyaralós fotókat. Mellérakva az ideit, elég fura. Mintha egy fogyókúra-reklám lenne, csak forditva.
Viszont ha fekszem néha már nem kapok levegöt, ami elég vacak.
Pocok

Sziasztok!

Az AFP-vel kapcsolatban lenne egy kerdesem.Most toltom be a 16. hetet, en eddig ugy tudtam,hogy akkor kell levenni,de az orvosom csak 1 hettel kesobbre mondta,hogy menjek el a laborba, tehat mikor mar a 17-et toltom be!Ez nekem magas!!!!Ha valaki tud segitsen!
Egyebként szep napot mindenkinek!Kép
Tiduj
Tiduj

Helga, szia!
Köszi a Mega Toys-os tájékoztatót, szerintem mi mindent egy helyen szeretnénk majd megvenni, ez a hely jónak tûnik erre! Kép

Cory, TVica, sziasztok!
Jó lenne követni a hízási példátokat, hogy csináltátok? Kép

Niki K, szia ismétKép!
A 14 hetes UH-n a mi babánk meg sem mozdult, nem volt semmi produkció... úgy látszik, vannak lusta, hétalvó babák isKép

Tiduj szia!
Én is pont ezen filózom, nálam úgy történt, hogy a legutóbbi vizsgálatkor a dokim egy héttel idõsebbnek mondta a babát, és így az AFP-s vér levétele a 17. hét 2. napján történt meg, tehát én is tûkön ülve várom a holnapi eredményt... kérdeztem a doki asszisztensét is, hogy ez most hogy is van, azt mondta, hogy "az még belefér", nem kell aggódni... Hát majd meglátjuk. Itt a babaneten a "Rendelõ"-ben egy hasonló kérdésre válaszoló doki azt írta, hogy a 16. és a 18. hét között "szokás" levenni az AFP-s vért... ha ez valóban igaz, akkor tényleg beleférünk a limitbe... Majd leírom az eredményt, és megláthatod Te is, hogy van-e aggodalomra ok a késõi levétel miatt! De én nagyon bízom benne, hogy tudják, mit csinálnak...

cupp:
Beja (19dik)
Beja

Tiduj!

A Babanet fõoldaláról tudod megnyitni a "Rendelõ"-t, itt a jobb oldali oszlopban van a "Nõgyógyász válaszol" c. rész. A végén találod, hogy "További kérdések". Erre kattintva megtalálod azt, hogy "AFP protokoll". Ebben ír a doki az AFP-rõl, amit fentebb már leírtam.
Cupp!
Beja
Beja

Beja!

Köszike!
En azert aggodom,mert a dokim,csak azt hagsulyozta,hogy ezt nagyon pontosan kell levenni, es azt mondta,hogy csak 1 nappal elotte vagy esetleg utanna menjek, annak amit O mondott.
Hat majd meglatjuk mi lesz!Kép
Bar az az igazsag en nem is izgulok,hogy valami baja van, mert biztos minden rendben lesz!
Megegyszer koszi!
T.
Tiduj

Helló Mamik!

Üdv a nyaralásból visszatéröknek. Augusztusban talán még mi is lejutunk a Balcsiig. Van aki kismamaként megfürdött benne? Mert azért jó lenne. Mondjuk csak ha a doki is azt mondja, hogy a méhszáj zárva.

Úgy látszik mindenki másként hízik. Mindegy csak gömbölyödjünk. azért én is irigylem akik csak keveset szedtek fel.

Márti! Kösz ezt bóknak veszem, de azért "nagyon" sovány előtte sem voltam. A férjem most pontyozó úszónak hív :-)

MegaToysban tényleg minden van, de van olyan amiböl nincs raktárkészletük csak a kiállított mintadarab. Én pl. egy ilyen babakocsit néztem ki Bébé Confort Taxi és azt meg kell rendelni és kb. 5 hét amire megérkezik.

Mi nem tudjuk a bébi nemét. De Apa már nagyon izgul, ezért bejelentkeztünk 4D UH-ra a jövö hétre. Remélem ott megmutatja nekünk mit rejteget a lába között.

Adri
Adri 26

Sziasztok Lányok!

Kedves Tiduj, Beja! az AFP-vel kapcsolatban az összes könyvem azt írja, amit az internetes doki is, hogy a 16. és 18. hét között kell elvégezni, tehát eszerint egyikőtök sincs elkésve.

A hízással kapcsolatban csak ámulok, hogy némelyikőtök milyen keveset hízott a 30. hétig! Én azt hiszem nem leszek ennyire szerencsés, biztosan sokkal többet fokok hízni, hiszen már most, a 12. héten +2,5 kilónál tartok. Pedig nekem erre is azt mondta a védőnő, hogy tökéletes, szóval nem is izgatom magam miatta Kép

Kíváncsi leszek, hogy az én babócám mennyire lesz aktív a szombati UH-n, azért remélem, hogy produkálja majd magát egy icipicit! Kép

A ragyáim nem múlnak,nem tudom mit kellene rákenni, mert egyáltalán nem olyanok, mint a pattanás. Kisebbek és pirosak, és nem is lehet őket kinyomni Kép

A vitaminokkal kapcsolatban egy kérdés: aki szed terhesvitamint, minden nap szedi?

Mindenkinek szép napot kívánok!

Zsuzs
Zsuzs

Szia Adri!
Én a déli parton sétáltam a Balatonban. Vízes lettem... Az úszás nem igazán ment, pedig régebben imádtam. A tengert tisztábbnak éreztem valahogyan, abban is megmártóztam, igaz max. 10 percig és "rohantam" zuhanyozni. Az én méhszájam zárt volt, szerencsére pont elotte 3-4 nappal voltam orvosnál. Úgyhogy mindent bele! Kép

Hízás: én a 21. héten +3 kg-nál tartok. Ti hogy gömbölyödtök? Nekem mindenem ugyanakkora, csak a pocak és a melleim nolnek... A sógornom mindenhol erosösött. Ez gondolom alkati dolog, mert én elég vastag csontú vagyok. (161 cm, 54 kg voltam)
További jó napot mindenkinek:
Niki K.
Niki K.

Szia Niki K.!!!! Örülök, hogy itt vagy.

Lányok, hol is van az az oldal, ahol hétrol hétre le van írva, milyen a baba éppen, meg képek is vannak? Nem találom, pedig emlékszem, hogy van valahol.
mégegykata 17

Szia Mégegykata!
Én is örültem, hogy visszajöttél. Láttalak reggel Kép Mármint a nevedet Kép

Ezt keresed? Én ezt szoktam nézegetni... Az orvosválasztásnál meg ajánlják a dr. bácsinkat Kép
[url=http://www.freeweb.hu/mama-baba/hetrolhetre1.html" TARGET="_top]http://www.freeweb.hu/mama-baba/hetrolhetre1.html[/url]

Írd meg milyen lett az AFP. Ok?
Sziasztok: Niki K.
Niki K.

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?