Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lányok, nekem az lenne a kérdésem, hogy amennyiben nem a magzatvíz folyik el, hanem görcsök vannak, mikor kell 2. babánál indulni? És a szülésznőt mikor kell értesíteni? Mikor indul az ember (mert még ugyebár haza is küldhetik, ha ezek még nem azok a fájások), vagy a kórházból hívják?

Ma is elég sokszor voltak egyre erősebb görcseim, de aztán mindegyik elmúlt, tehát még nem szülök, de tök bizonytalan vagyok abban, hogy megítéljem, melyek lesznek azok. Tudniillik mostanában a beleim is állandóan görcsölnek, sokszor már majd' összeesek a fájdalomtól, aztán irány a wc, és kiderül, hogy csak a szelek.... :oops: :?

Bocs, most csak ennyire tellett, most is görcsölök, de tuti megint a beleim, érzem. :roll:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Nircee!
Én második babánál 10 perces fájásoknál indultam kórházba!Először nekem 20 percenként jelentkezett és rendszeresen jött aztán 10 percenként is!Mondjuk nekem a nyákdugóm is kilökődött így onnan tudtam,hogy szülni is fogunk még aznap,de tuti,hogy észre fogod venni,hiszen akkor azért már csak a fájásokra fogsz koncentrálni!Legalábbis nálam úgy volt,hogy akkor már nem nagyon tudtam mással foglalkozni,csak a fájásokra koncentráltam!Nagyon készülődik a babócád kifelé,szerintem! :wink: :D Kitartás nincsen már sok hátra! :wink:

bocsi,hogy nem írok másnak,de ezer a dolgom!Hétvégén lagziba megyünk,stb............. :lol: :wink:

Sziasztok!Szép napot mindenkinek!Egy képet azért felteszek!Hétvégén kerti parti volt nálunk és Zsani így segített! :wink: :D
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Nem vesztünk el, szüleimnél voltunk múlt héten, most meg rengeteg a dolgom, férjem is szabin van, szobafestés, pakolás(én nem cipekedek, de ijedjetek meg :wink: ), még sok minden elintézni való van Picikénk születéséig, ezért nem jövök sűrűn. De jól vagyunk, bár én egyre pingvinesebb vagyok, a mozgás is nehézkes már, Sárikám folyamatosan beszél, mondatokat alkot, néha olyan beszólásai vannak, hogy csak lesünk :lol: És a szobatisztaság is egyre jobban megy. Kaki szinte már mindig a bilibe, pisinél vannak még balesetek, de olyan ügyesen szól előtte többnyire.

Nircee, Tiopnak igaza van, az igazi fájásokat nem lehet összekeverni a jóslókkal. Azok már rendszeresek, nem múlnak el. Mondjuk én most nem akarom elsietni a kórházba menést, Sárával hamar mentünk be, majdnem 8 órát voltam a szülőszobán, most egy kicsit ki fogok várni. Szerintem olyan öt perceseknél fogunk bemenni.

Pocakfotót, és pár képet majd teszek fel este, most megyünk szőnyeget venni a gyerekeknek, meg még kell ez-az a babának és nekem a pakkba.

Szép napot mindenkinek!!

Többiek ne haragudjatok, hogy nem írtam személyesen!

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

jó reggelt csajok + babák és mindenki!

remélem, tifelétek jobb a helyzet. Ronikámat elkapta a nyári laposfosós enterovírus, reggelre hónaljtól-bokáig trutyis volt a gyerekem. :cry: arra ébredtünk, hogy mi ez a szag??? aszittem hányok, mire kitakarítottam - persze őkisasszonysága alukált, őt nem zavarta. :lol:
felébresztettem, aztán bevágtam a gyereket pizsamástul a kádba, ott szedtem le róla mindent. ő meg persze visongva élvezkedett, imád pancsolni, különösen a zuhany tetszett neki (Bogi bezzeg utálja a zuhanyzót). szabályosan le kellett vakarnom a gyerekről a rászáradt cuccot... aztán úgy megsértődött, amikor kiszedtem a pancsiból, hogy veszekedett velem vagy 10 percet. :lol: most az utóbbi félórában 3x raktam tisztába...
szerencsére imádja a krumplit, úgyhogy ebédre héjábansült krumplit kap sósan. ja, és délután el kell menni venni egy új matracot a kiságyba, mert félrecsúszott a gumilepedő, és magábaszívta a matrac a "cuccot", kimosni nem tudom, ki kell dobni... persze a kedves férjem 5 perc alatt elkészült és lelépett, hogy siet munkába. máskor meg egy óra hosszat vakarózik, mire elindul. áááááá pasik...... :evil:

a leggázabb az egészben, hogy Boginak is volt a múlt héten egy hasonló 4 napos "hasrohangálása" de annak már vége 4-5 napja, erre Ronin most jön ki. mindezt a drága sógorom még drágaságosabb kedves barátnőjének köszönhetjük, aki úgy jött oda anyósékhoz hosszúhétvégézni 2 hete, hogy tudta magáról, hogy beteg (mellesleg eü főiskolán végzett... no comment...). :evil: 2 napig ölelgette a csajokat, és csak akkor szólt, hogy ő tulképp nagyon beteg már bő egy hete, amikor már az ügyeletre kellett bevinni.
de én meg kussoljak a T. család szerint és ne háborogjak, hogy ilyen bunkóházi, hogy kisgyerekek közelébe megy betegen. :evil: megérdemlik egymást a gyönyörűséges anyósommal, egyfajta mindkettő, anyóspajti is eü sulit végzett, és influenzásan jött látogatni Bogit, amikor az 5 hetes picibaba volt. :evil:

szóval most öröm és boldogság leledzik mifelénk... :cry:
andibab

nircee,
ha már egy ideje görcsölgetsz, akkor állj be a melegvizes zuhany alá. ha elmúlik, akkor jósló, ha erősödik, akkor irány a kórház!!
úgy izgulok értetek!!!! :wink:
andibab

Sziasztok!

Kafa meleg van... mit kezdek magunkkal még 2napig, hogy ne főjön szét a fejünk. nem tudom. :x

Nircee
izgulunk ezerrel, aztán ne agyalj semmin, ha úgy gondolod, inkább irány a kórház. Mikor mész legközelebb nst-re?

Ichtus
bennem az volt, hogy ti egyidősek vagytok Nirceevel. :roll: Aztán most látom, hogy neked még 2hét lemaradásod van hozzá képest. Tiszta lökött vagyok... Azért jó vásárolgatást!!!

Andi
Jobbulást Roninak. Bár látom inkább téged visel meg a nyavaja.. :lol:

Tiop
majd tegyél fel lagzis képeket!!! Jó mulatást!

Velünk minden okés, Dóri igazi kis huncut, már mondja, hogy "apa", ezzel aztán le is veszi az apját a lábáról teljesen. :) Közben megint rájött a "nem-evős" korszak, ezzel aztán engem rendesen kikészít. Már nem tudom mitől 10,7kg. :?: :?: Abba akarom hagyni a tápszerezését, de így nem merem, hogy ennyire nem eszik.
Mi hétfőn megyünk dokihoz, már várom, hogy lássam a lurkókat.

Csajok, van tippetek visszeresség-ellen??? Iszonyatosan kijött a lábamon, ez valszeg örökletes aputól és jólenne valamivel kenegetni , ne legyen csúnyább. Szinte hétről-hétre rondább a lábam. :(

KépKép
tüccs

a sóskrumpli nem vált be, 4 falatot evett a kicsi, aztán ivott pár kortyot, és ma már másodjára alszik megint. látszik rajta, hogy tekeri a pocifájás szegénykémet, panaszkodik-bújik hozzám, de csak átvészeljük valahogy :cry:
ja, és nekem is van valami kínom, csak nincs rá időm :shock: úgy érzem, engem is kerülget ez a nyavaja... :?
andibab

Andi, sajnálom szegény Ronikádat, hogy így elbágyítja ez a nyavaja. Mielőbbi gyógyulást kívánok neki!

Nircee, mi a helyzet??????Annyira izgi, mindjárt megszületik Simi!!Én még egyezkedek a csemetémmel, hogy 2,5-3 hetet adjon nekem, utána jöhet bármikor :lol:

Múlt hétvégén volt a szüleim 25, a nagyszüleim(apukám szülei) 50. házassági évfordulója. Szép megemlékező istentisztelet volt a templomban, utána meg anyáéknál nagy kajálás :wink:
Kép hétvégi pocakos kép

Nem tudok most több képet feltenni, nem tudom miért. Ezt az egyet engedte a rendszer :roll: Majd később próbálkozom.

Tiop, Zsani nagyon édi, ahogy segít :lol: Sárikáról is van ilyen fa cipelős kép, majd megkeresem.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Hali!
Bocs, hogy így eltűntem...

Andi!
Jobbulást a lánynak, és neked is!!! Szegénykéim! :(

Tüccs!
Én most vettem a gyógyszertárban vadgesztenye krémet a viszereimre. Bár nekem nagyon kicsik, inkább csak megelőzés céljából. Azt mondták ezt dicsérik a vevők. Én még nem tudom, hogy milyen mert nemrégen vettem, és bevallom őszintén nem kenem minden nap a lábam... de próba cseresznye.
Jól néz ki a babakocsi!
Nem félsz, hogy egy csomó helyre nem fogsz tudni vele bemenni? Mert hát ebben az országban nem gondolnak a babákra igazán, nemhogy az ikrekre... :x

Ichtus!
Jó vásárlást!
Lassan neked is kezd majd izgalmas lenni a helyzet. :wink:

Nircee!
Nekem is azt mondták, hogy a második gyereknél 10 perces fájásoknál már be kell menni a kórházba. Mi be is mentünk, reggeli órákban valamikor értünk be, és Bulcsú csak délután 3/4-ed 5-kor született meg. Én a 10 perc helyett inkább azt mondanám, hogy akkor menj be, amikor már tényleg kezd fájni. Ti nem is laktok messze. Én azért mentem be ugyan rendszeres, de gyenge fájásokkal, mert Dunakeszi azért mégsem Tarcsa mellett van, és fostam, hogy mi van, ha gyorsan felerősödnek. :? Nagyon sokáig még bent a szülőszobán malmoztunk, mert nem erősödtek a fájások.
Andinak jó a meleg zuhanyos ötlete. :wink:

Pimpo!
Örülök, hogy túl vagy a műtéten! És hogy már nem is fáj! :)
Szerintem nem kóros, hogy Lelle még nem kerek 10 kiló. Gondolom 9 egész valamennyi. Lili is mostanság érte el a 10 kilót. Nála is mindig 9 valamennyi volt. Egyszer még fogyott is pár dekát. :lol: Én csak nevettem a dolgon, gondoltam magamban reggel jó nagy adag kaki volt, de a védőnő egyből mondta, hogy ezt majd említsük meg a gyerekorvosnak. Magamban nevettem a dolgon... :wink: :lol: Szóval szerintem ne aggódj emiatt.

Én meg most nagy lelki válságban vagyok. Dilemmázok, hogy hordjam-e még Bulcsút a dévényeshez, vagy már ne. A mozgásában én már nem látok semmi olyat, ami erre okot adna, nagyon szépen forog hasról hátra, és hátról hasra is. A hasán körbe-körbe forog, így eléri a keze ügyébe tett játékokat is. Még nem kúszik ugyan. Egyrészről bennem van az, hogy mi van ha azzal bajt okozok neki, hogy már nem hordom, másrészről viszont bennem van az is, hogy látom minden héten egy órát üvölteni, miközben a potyogó könnyei mögül néz rém segítségkérőn, és a szemeivel mondja, hogy "Anya, segíts rajtam!". Nem kívánom senkinek, hogy ezt! És bár ez mellékes a fiam egészsége mellet, de sajnos az anyagiakat is meg kell hogy említsem... :oops: :(
Most azt beszéltük meg a gyógytornásszal, hogy pár hétig most pihenünk, aztán szeptember elején felhívom és megbeszéljük, hogy mi legyen, mennyit fejlődött, vagy éppen nem fejlődött.
Én nagyon remélem, hogy nem kell majd járnunk!

Kép
Kép
giga1

:oops: 'hogy ezt átélje!

Kép
Kép
giga1

Egy kép a két gyerkőcről. Lili ráült Bulcsú hasára, a srác meg csak röhögött a dolgon... :shock: :D Kép

Kép
Kép
giga1

Helló!

Andi, sajnálom a pici lányt. :( Az uramnak ugyanez a baja, remélem mi nem kapjuk el... :?

Tüccs, én meg azért imádkozom, hogy maradjon a jó idő, elmegyünk egy pár napra a Velencei tóra, de szombattól szar időt mondanak... :x

Katica, jó, hogy jelentkeztél. Tegyél már fel fotókat magatokról! Rég láttam Sárikát, meg a pocakodat is. :oops: :wink: :D

Tiop, jó szórakozást a lagziban!

Pilla, te merre? Nyaraltok?

Na most mennem kell, megyünk kicsit sétélni, kutyázni, Szonja már nagyon menne. :wink:

thenus

Most csak pár kép erejéig:

Kép huncut Sára esküvői ruhában

Kép
A két "ifju" pár az unokával

Kép
Ha van kedvetek, kitalálhatjátok, kik a testvéreim, és kik a "hozzátartozóik" :D

Henus, egy pocakfotót már tettem fel, mielőtt írtál, vagy azt még nem láttad akkor?

Giga, nem semmi a két gyerkőc, nagyon édesek!!!

Még akartam pár képet tenni, de megint nem enged többet :(

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Bulcsúnak boldog fél évet!!!!!!!!!!!!

Lányok, köszi a tippeket, akkor várok az 5 percesekig.
Ma voltam dokibácsinál, ma este már el is utazik, úgyhogy innentől "magam vagyok". De mondta, hogy semmi nem változott a múlt hét óta, 2000-es a méhszáj, úgyhogy már valószínűleg megvárom, időben fogok szülni. Pedig úgy reménykedtem, hogy mond valami biztatót!!!!! :cry:
Nekem végülis most már az a jobb, ha megvárom, valahogy kibírom ezt a 2 hetet, bár iszonyatosan fáj mindig valamim: hol úgy érzem, mintha egy hadsereg ment volna át rajtam, hol őrületesen fáj a derekam vagy a nyakam, annyira vizesednek a végtagjaim, hogy zsibbad kezem-lábam, egyszóval nem kellemes, és mindezt még 2 hétig!!!! :shock: Na mindegy, a lényeg, hogy Simi akkor jöjjön, mikor NEKI jó, és úgy érzi, készen áll.

Katica,
hihetetlen,hogy Te is már a 35. hétben jársz!!!! A végén még együtt szülünk! :wink: Szép a pocakod!

Andi,
Jaj, szegénykéim, ez hihetetlen!!!!!! Elektrolytet adsz Roninak? Vagy végső esetben széntablettát, ha nagyon gáz a helyzet? Szívből kívánom, hogy mihamarabb legyetek túl rajta!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Tiop,
őrület, hogy Zsani már mekkora!!!!!! :shock: Nagyon jó ez a kép!

Tüccs,
Sajna visszerességben nem segíthetek, az az egyetlen tünet, mai nem jött ki rajtam. :roll:

Giga,
hát, ebben nem hiszem, hogy mi segíthetnénk. Megértem a dilemmádat, de ez inkább orvosi kérdés. Szerintem jó ötlet, hogy tartotok egy kis szünetet, aztán meglátjátok.

Most mennem kell, mindenkinek szép estét, és kitartás a holnapi kánikulához!

Kép
Kép
nircee

Ja, Giga, én is akartam írni, csak elfelejtettem, hogy nem semmi ez a kép a 2 kis Huncutról!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Katica, nem láttam a fotót bocsi. Már elkezdtem a hozzászólást délután, és nem frissítettem, aztán elküldtem, és meg sem vártam a bejegyzést, indultam. Bocsi. :oops: Szép formás a pocakod, és Sárika tényleg nagyon huncut. A tesós kép pedig nagyon szupi. :wink:

thenus

Még arra légyszi válaszoljatok, hogy a szülésznőt mikor értesítitek? Még mikor indultok, vagy már a kórházból? Köszi előre is! Most épp egybefüggő görcseim vannak, nagyon fáj, de tuti a beleim, mert már napok óta nem igazán tudok elmenni wc-re, szerintem a méhem teljesen összenyomja a beleimet, és most nagyon görcsöl mindenhol.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Giga, nagyon cuki a kép! Jó hasizma van Bulcsúnak! :)
Tudom milyen sajna a dévényesnél, átéltük mi is. Nekem a mi dévényesünk azt tanácsolta, hogy addig járjunk, amíg el nem kezd négykézlábazni, mert ha már az megvan, akkor az izmai is a helyére kerültek. Igen, elég drága az tény, de ha ne adj Isten utána valami marad, sosem bocsájtod meg magadnak, hogy még azt a három vagy ki tudja mennyi kezelést nem kapta meg...

Nircee, gondolok rátok, izgulunk értetek! De tuti ügyesek lesztek, beszélj Simivel is!

Katica, jók a képek, tesókat illetően pedig a felső sorban a bordó szoknyás lány, tuti a hugod!!! és a másik tippem pedig a felső sorban a hosszúhajú fiú lenne.
Sára nagyon édes, a pocakod pedig jókora!!!

Tüccs, miért akarod abbahagyni? Én örülök, hogy Lellének csak egy pár napos fellángolás volt a tej ivászat. Nem akarom még, hogy tejet igyon, a véséjének nem való még, nehezen bontja a tejfehérjét és sokkal éhesebb is maradt, mint a táptól. Persze a tápszer is tehéntej alapú, de módosított.

Tiop, gyógyulást nektek és jó lagzizást!

Andibab! Ti is másszatok ki mihamarabb ebből a fosós dologból!

Ja, és még elmesélem mi történt most nemrég. Lelle már napok óta jelzi, hogy mikor pisil, de nem hittem, hogy tényleg akkor mondja. Ma délután levettem róla a pelust és szólt, hogy "bepisz", mondtam ok, akkor pisilj és tényleg pisilt. Mivel én még nem akartam és korainak tartottam a bilizést, ezért nincs is itthon nekünk. Szólt mégegyszer, és rátettem a wc-re, aztán csak pú volt, majd szólt harmadjára is és rohant a wc felé, rátettem és csurgatott, nem is kevesett. Nagyon örült, hogy végre igazán megtörölhette magát és ő húzhatta le a wc-t. No, szóval holnap veszek wc szűkítőt, hátha tényleg szobatiszta akar lenni Lelle.

Na most lépek, a sebeim frankón forrnak, úgyhogy az estét apának szánom.

Jó éjt!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee, én akkor szólnék neki, ha elindultam a kórházba, vagyis amikor beszálltam a kocsiba, hogy úton vagyok.

Nagyon izgi már! De szerintem szülés előtt tuti tisztul az ember, még akkor is, ha alig van bent valami. Legalábbis én vagy 5ször voltam wc-n.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Giga
Boldog hófordulót Bulcsúnak!!!!
Jó ötlet a szünet a dévényesnél, igaz szeptember már 2hét múlva itt van. :shock: Talán egy hosszabb szünet alatt jobban látnátok a fejlődést, most kb. 2hónapra gondoltam. :roll:
Ja, és tündéri az a kép a gyerkőcökről. :D
Megnézem majd holnap ezt a vadgesztenye krémet. Köszi a tippet.

Pimpoka
ne is mondd, a múltkor már kiderült, hogy a reggeli tejivászattól volt napokig rosszul Dóri, pedig vizeztem a tejet és úgy kevertem bele a tápit. Szóval igazából baromi drágának találom a tápot, Dóri egy nap 3,5dl-t megiszik, sok ez már nagyon. Ha még az ikreknél is tápiznom kell, hát kiesznek a vagyonunkból.
Más kérdés, hogy fogalmam sincs mivel pótolnám, de ezen már erősen töröm az agyam.

Ichtus
jók a képek nagyon!!!!

KépKép
tüccs

Jó reggelt!

Holnap éjszaka indulunk nyaralni és még semmi nincs összekészítve, elpakolva. Ráadásul jövő hétre rossz időt jósolnak Rovinj környékére, úgy lehet megszívtuk ezt a nyaralást... Nem örülnék neki, mert annyira vártam, hogy Lajura mit szól a tengerben pancsoláshoz.

Andibab, Roninak jobbulást kívánunk!

Tüccs, nagyon jó az új járgány. Örülök, hogy elfogadható áron sikerült találnotok babakocsit.

Giga, nagyon jó a kép a gyerkőcökről. A Dévényeshez sajna nem tudok hozzászólni, hasonló helyzetben nem tudom mit tennék.

Tiop, jó szórakozást! Cuki a jánykád azzal a nagy fadarabbal. Kis erőművész...

Ichtus, ejjha! Jól megnőtt a pocid. Csini vagy, Sárika pedig csudaszép kis hercegnő.

Nircee, megy a drukk! Szerintem Simi most már megvárja míg elmegyünk nyaralni. :( Azért jöhet az üzi, ha megszületett.

Szantre, Neked holnapra Boldog Születésnapot, ha már nem jönnék.

Pimpoka, kitartást a költözéshez! Hamar túl lesztek rajta, és élvezhetitek az új kecót. ;)

Henus, jobbulást az uradnak! Remélem Ti nem kapjátok el tőle a nyavaját.

Megyek, ébresztem apát...
Vendég

Szantre!
Boldog szülinapot!!!

Pimpo!
És ti jártatok is addig, amíg Lelle nem kezdett el négykézlábazni? Mert nekem mintha úgy rémlene, hogy nektek csak pár alkalommal kellett mennetek szerencsére... :roll: Vagy ti akkor már később kezdtétek? Tényleg nem emlékszem már, hogy nálatok hogy volt.
Igen, egy életen át bánnám, ha emiatt lenne valami baja a fiamnak, de ahogy Tüccs is írta két hét nem a világ vége. Utána még mindig helyre hozhatók az esetleges lemaradások, különben a gyógytornászunk nem ment volna bele.
Még azért majd megmutatom a gyerekorvosunknak is. Mégiscsak orvos, mondjon valamit róla. :?

Kép
Kép
giga1

Giga, mi valóban nem sokáig jártunk, mert én először az ortopédushoz hordtam Lellét, ami semmit nem ért, csak fűzőbe akarta tenni Lellét, hogy lazuljon a csípője, de a gond nem az volt. Úgyhogy mi dévényesnél 5-6 alkalommal voltunk, még nem volt 5 hós amikor elkezdtük és 6,5 hósan kezdett el négykézlábazni, majd felült és hipp-hopp rá két hétre fel is állt. Gyors volt a folyamat, de ha lassabb, vittem volna addig, amíg nem négykézlábazik. Meg még kellett kétszer kontrollra vinni, akkor is amikor elindult.

Tüccs, Lelle meg fosott a tejtől, de úgy, hogy sebes lett a popsija. Nálunk még reggel és este tápizás van, mostanság, ha olyanja van, megiszik 2-2.5 dl egyszerre, de változó. Lelle nagyon sokáig Humana tápot ivott, ami meglehetősen drága, de a Müllerben a 1.5 kg-os doboz az csak 3000 Ft volt, így türhető volt. Aztán találtam a Müllerben egy Lasana nevű tápot, ua. mint a többi ebből 800 gramm 1100 Ft valamint a DM-ben szoktam néha Babylove tápot venni az is 800g és 1200 Ft. Ízesíteni már csak nesquikkel szoktam.
Na meg a tápszer mellett azért ott lesz tripla adagnyi pelenka is, nem irigyellek ám emiatt...

Pilla, jó pakolást és szuper időt Horvátországban! Voltatok már Lajával ilyen hosszú úton?

Nircee???

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Nircee, én Sárikánál otthonról hívtam a szülésznőt, mikor már rendszeresek, de nem sűrűek voltak a fájások, hogy akkor most mikor menjünk a kórházba. Ő mondta, hogy várjunk még egy órát, üljek kádba, ha erősödik, menjünk. Kb. 8 fele beszéltem vele először, 11kor mentünk be a kórházba. Arra már nem emlékszem, hogy pont dolgozott-e, vagy ő is bejött, de így már tudott rólunk. Szerintem még otthonról hívd fel, hogy mi újság.

Pimpoka, örülök, hogy ilyen jól gyógyulnak a hegeid, meg hogy ilyen jól viselted ezt az egész műtétet. Engem még soha nem műtöttek, ezerrel paráztam volna, az biztos. A költözködés miatt nem irigyellek, de biztosan szép és jó lesz az új helyen. Emlékszem, mennyi gondotok volt télen a lakással. Eltaláltad a hugomat is, meg az öcsémet is :lol: Bár Béla tegnap levágatta a haját, már nem hosszú neki. Még nem láttam rövid hajjal. Lelle nagyon ügyes szobatisztaságot illetően. Mit szólt a bilihez, vagy wc szűkítőhöz?

Giga, Bulcsúnak utólag is boldog fél éves hófordulót!!!Hihetetlen, hogy a kicsi fiad már fél éves!!!Most született :shock:

Meg néztem épp tegnap, Roni is mindjárt egy éves lesz!Csajok, iszonyatosan rohan az idő!!

Pilla, jó utat nektek, és szép időt a nyaraláshoz!!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Hi!

Pilla,
jó pihenést! Pancsizzál helyettem is a tengerben! Tudom nem szép, de irigyellek... :oops:

Nircee,
egyszerűen hívd fel a szülésznőt, és kérdezd meg, hogy mikor szóljál neki. Azért neki is be kell érnie a kórházba... Nagyon megértelek a kínjaiddal, nekem Roni még plusz 1 hetet ráhúzott anno, a dokibá meg csak vigyorgott rajtam - a piszok - hogy jah, kérem, ha valaki anya akar lenni... :P :lol: De hidd el, már nem tart sokáig! Pihenj sokat, vegyél igénybe minden segítséget, ami adódik (akár anyóspajtit is, Marci lefoglalására, ha más nincs), és tojjál mindenkinek a fejére! Most legyél önző dög és igenis TE legyél az elsőszámú!!!

Giga,
a gyerekorvosotok azon kívül, hogy házi gyerekorvos, rendelkezik Bulcsú "problémáival" kapcsolatos szakképesítéssel? mert ha nem, akkor szerintem feleslegesen mutogatod neki a kissrácot, ebben én a helyedben a gyógytornászra hagyatkoznék. Ha mindenáron orvosi jóváhagyást szeretnél, akkor vidd el szakrendelésre! Amúgy haláliak a kölkök!!! Nálunk is mindig megy a birkózás... a habtapival csináltál vmit, hogy le van rakva? A mienk szétjön apró darabokra, és Roninak állandóan a szájából kell kibányászni, én nem merem lerakni pont ezért, pedig jó lenne... :?

Tüccs,
nálunk mindkét csaj issza még a tápit... tudom, hogy sokak szerint Bogi már nagy hozzá, de engem baromira nem érdekel. Reggel és lefekvés előtt mindig kér kakaót, és az csakis BEBA 2+ vaníliás tápiból készülhet neki, ezt attól függetlenül kéri, hogy reggel utána szokott velem reggelizni, este meg vacsizunk rendes kaját, és csak utána iszik kakaót. Szereti a normál tejet is, de csak jéghidegen issza meg, és csak tejnek (akár 3-4 dl-t is egyszerre). A tápis kakaóból egyszerre átlag 2.5 dl-t iszik meg... na és? Ha ez kell a gyerekemnek, nem fogom tőle elvenni... majd elhagyja, ha akarja, úgy mint a pelust. (Konkrétan 1 hét alatt fullra szobatiszta lett a saját akaratából, se a délutáni, se az éjszakai alváskor nincs becsurgatás a bugyiba/pelusba - mert éjszakára azért ráadom a pelust, bár már alkudozik, hogy nem kell. :wink: És mi nem bilizünk, helyből wc van.)
És persze még a hugi is "fogyaszt" rendesen, bár ő sokkal korábban elkezdett átállni a felnőtt étrendre, egy ideig nem is ivott csak reggel tápit, este rendes kaját vacsizott, de aztán felfedezte, hogy Bogi mit iszik este, megkóstolta, és azóta nyomja ő is a nesquick-es kakaót napi 2x. Majd megoldjátok a tápi problémát, szerintem ne te döntsd el, hogy mikortól nem kell Dórinak!

Tegnap du-n őfelsége Boglárka királylány el akart menni sültkrumplizni a matracvásárlás után - hát hogy Roni mennyi sültkrumplit nyomott le... én csak hüledeztem... nagyon éhes volt szegénykém... És az esti kakaózás után se, és reggelre se volt semmiféle hasmenése még eddig. Nagyon remélem, hogy ilyen gyorsan átszaladt rajta a nyavaja...

No, megyek, nézzük az olimpiát a nagylánnyal. Nagyon tetszik neki a női dzsúdó... :shock: :lol:
andibab

Pimpoka, nem voltunk még ilyen hosszú úton Lajával. Ausztria volt a leghosszabb táv, de azt nagyon jól bírta. Mivel éjszaka indulunk, reménykedem benne, hogy aludni fog a csaj.
Vendég

Hát csajok ez a tápos ügy nem egyszerű dolog. Könnyebb lenne nélküle, de persze hogy nem fogom megvonni tőle, ha szereti és persze az egyetlen mostanság amit meg is eszik. Ma is kiakadtam, mert az ebédből 3kanál leves lement, aztán hiszti és alvás.
Kezdem azt gyanítani beteg lesz, vagy vmelyik fog a ludas, vagy már nem tudom. :shock:
Mi egyébként beba3-asat eszünk, 1doboz 2200ft most a dm-ben. Viszont jó ötlet ez a babylove-os tápi, lehet, hogy kipróbáljuk. Köszi a tippet Pimpoka!

Giga
még neked akartam írni, hogy 6hósan négykézlábazni szerintem ritkaság. Sőt , még 7hósan is. Szóval (bár ez csak az én véleményem) én várnék 8hóig Bulcsúval, addig pihentetném, és akkor sem lesztek még lemaradva semmiről se.
Lásd az én Dórim, 11hósan még nem mászott, aztán semmi baja. 2hét alatt bepótolt mindent. Na ez se normális, de más a fejlődési ütemük és ti még tényleg az elején vagytok.
Mondom mégegyszer, ez csak privát vélemény.

Pilla
Jó utat nektek!!! Drukkolunk, hogy ne legyen rossz idő!

KépKép
tüccs

Köszi a véleményeket a srácommal kapcsolatban. Még átgondoljuk, és természetesen a szakember véleményére és a szülői megérzésünkre fogunk hagyatkozni.

Andi!
Vettünk 5 zacsi habtapit, meg ragszalagot, és szépen összeragasztgattuk, plusz a kis puzzle-ok hátulját is, hogy azt se lehessen szétszedni. Így lett egy hatalmas tatamink, és azon lehet gyúrni egymást, meg minket. 10x5-ös szőnyegünk lett kb. 6500 forintból (mégse 30-40 ezer, amennyibe egy ekkora szőnyeg kerül), ráadásul, ha erre bukik egyet Bulcsú, vagy Lili véletlenül kiönt valamit gyorsan le tudom törölni és kész is. Gyerekbarát megoldás, az fix. :wink: :D

Ichtus!
Én is alig hiszem, hogy ez a kisördög már fél éves...
Én is pont tegnap néztem Roni vonalzóját, és kiakadtam, hogy már 1 éves lesz. Hihetetlen!!! :shock: Hiszen nem is olyan régen találkoztam bent a kórházban Andi férjével, és Bogival, és akkor újságolták, hogy megszületett a kiscsibe. :lol: Tök jó volt! :wink: :D

Tüccs!
Tudom, hogy nincs lemaradva Bulcsú a kúszással, csak ilyenkor az ember már akkor is parázik, amikor még egyáltalán nem kéne. De tény, hogy mindenhol azt mondják, hogy a dévényes kezeléseket addig kell csinálni, amíg a gyerkőc nem áll négykézlábra. Azt ne kérdezd, hogy miért, gondolom ez egy nagy mérföldkő. :roll:

Kép
Kép
giga1

no, kicsit elkiabáltam a reményeimet, Roni megint összecsinálta magát, igaz, csak 1x, de azt aztán rendesen! :lol: pont kimegyek a konyhába Boginak feltölteni az innivalós sportitatóját, kicsit beszélgettünk kint a csajszival, és olyan gyanús hangok jöttek a nappaliból. hát Ronikám ül egy nagy tócsa sz.r közepén, sajna nem bírta megtartani a pelus a mennyiséget, és épp vigyorogva kencézi szét a bodyján és a combjain... szerencsére a szájába nem vette a kezét, mert cumi volt benne, és még csak a "rácsodálkozom, mi is ez" stádiumában volt.
úgyhogy nyakoncsíptem, irány a kád, ott aztán jól lezuhanyoztattam először még felöltözve, aztán pelusban, aztán pucéran. tök jókat röhögött közben, így én se tehettem mást, csak vihogtam az egészen kínomban. a járóka belseje mosógépbe, a játékok egy részével együtt, gyerek átöltöztetve - igaz, megint hiszti volt mert befejeztük a pancsolást - és minden megy szépen ahogy kell. szerencsére folyadékot iszik, meg egy pár falat rizspépet is evett. valószínűleg megint délutánra lesz nagyon éhes.

Csajok,
most jövök egy másik fórumról, eldobálom az agyam! épp egy 4 hetes babával lévő elsőbabás - kicsit nagyon parázós - kismami panaszkodott, hogy nem tudja mit csinált rosszul, de valószínűleg rosszul NEVELTE a 4 hetes babáját, mert az nagyon rá van kapva arra, hogy anyához bújjon, akár 3-4 órát is, és éjszaka is... és már tegnap éjjel hagyta, hogy álomba üvöltse magát a kiskrapek... írtuk páran neki, hogy ugyan mi a fenét akar NEVELNI egy 4 HETES babán, akinek csak az anyja testmelege kell, és amúgy is pocifájós a kicsi... erre jön egy 40valahány éves "öreglány" 3 gyerekkel (a legnagyobb börtönben - no comment), és lecseszett minket, hogy márpedig egy ekkora bébi is "rafkós" már és csak ugráltatja az anyját, hagyni kell a fenébe, és majd megtanulja :!: a kölök, hogy aludjon éjszaka és ne ugráltassa az anyját, mert az nem rabszolga.
úgy elküldtem a búsba.... persze csak intellektuálisan és kulturáltan, remélve hogy érteni fog belőle, közben persze rámutattam, hogy valószínűleg nem véletlenül van a rácsoshotelben a fiacskája... :wink:
andibab

Sziasztok!
Hétfőn megjöttünk a nyaralásból, elég jól sikerült, bár Lolo nem annyira volt oda a tengerért, mint a kerti medencéért. Először nagy lelkesen berontott a vízbe, második nap be se akart menni egyáltalán. Aztán sikerült rávenni, hogy 5-10 perceket úszkáljon velünk (úszógumival, merülésről szó sem lehetett), de inkább a parton szeretett játszani. Ismerkedett a horvát gyerekekkel, nála még nyelvi nehézségek sem merültek fel. :)
7 napot voltunk 2 másik családdal, utána még 2 napot ráhúztunk anyukámékkel (átmentünk egy másik, kisebb apartmanba, ahol anyukáméknak volt szállása). A társaság nagyon jó hatással volt Lolora, imádott a többi gyerkőccel játszani, bár jóval idősebbek nála (a legfiatalabb is 3 éves). Beszédben rengeteget fejlődött (azóta is), minden nap tanult legalább egy új szót, és amit felismer, azt szorgalmasan mondogatja is. Vannak "saját" szavai: pl. bicaka (bicikli), pacsa (paradicsom), és egyébként minden nagyobb testű madár az kacsa (a sirály is). Most próbáljuk kipihenni a nyaralást, bár iszonyú sok a dolgunk... Azért a medencében szoktunk csobbanni nagyokat, mert azt változatlanul szereti. Hát, most ennyi voltam, igazából csak azért kukkantottam be, hogy megvan-e már Simi... ;)
Vendég

Andi
Király vagy, hallod. Az ilyentől nekem is elborul az agyam, az más tészta, hogy ráhagyom...

Verna
KÉPEKET!!!!

KépKép
tüccs

Helló!

Andi, ne is dühíts ilyenekkel! :evil: :evil: NAgyon fel birom húzni magam, ha ilyet hallok. Bátran meg merem kérdezni, minek kell az ilyeneknek gyerek???? Saját szórakoztatásukra. Sajnos nagyon kevesen vannak tisztában azzal, hogy egy kisbaba többnyire lemondásokkal jár az addigi életünkhöz képest, és sajnos azt is kevesen fogadják el, hogy a pici babák még nem kényeztetődnek el a dajkálástól, és a testközelség elemi szükséglet. De nem is papolok, ezt itt mi tudjuk...
Roni egyébként szerintem kilábalóban van a fosingából, ha nem folyamatosak a balesetek.

Giga, Boldog fél évet Bulcsúnak! Haláli a birkózós kép! :lol: Látszik ki a fiú, és ki az erősebb... :)

Nircee, én akkor hívtam a szülésznőt mikor elfolyt a magzatvíz, és tócsára ébredtem. Görcsöknél nem tudom, de én is mindenképpen itthonról hívnám. Esetleg beszéljétek meg mikor telefonálj. Ki is a szülésznőd?

Pilla, jó nyaralást nektek, és szurkolok, hogy jó időtök legyen. Ugyanezt kívánom egyébként magunknak itthonra. :wink: :oops: Én is félnék elindulni messzebbre Szonjával, főleg, hogy ő gyerekülés fóbiás, de ha mennénk, tuti éjjel indulnánk. Biztosan nem lesz ezzel gondotok. Jó utat! :wink:

Pimpoka, csak lesek, hogy miket tud már ez a Lelle!!! :shock: :wink: Szerintem is ragadd meg az alkalmat, a jó időt, és próbálkozzatok a wc-zéssel! Nálunk is nagyon gyorsan ment, kb egy hét, és alváshoz sem kell a pelus, de én is mint Andi még éjszakára ráadom.
Egyébként a múlt héten Szonja éjszaka megszólalt, hogy "pisilni" csukva volt a szeme, azt hittem álmodik. Visszakérdeztem, hogy biztos? válaszolt, igen. Kivittem a slózira félig alva, rátettem, és pisilt. Visszamentünk, és aludt tovább. :) :wink:

Tegnap volt aranyos beszólása. Itt volt anyu, és reggel beszélgettek anyósommal a nappaliban. Szonja kiment a teraszra és ott ücsörgött a székében. Kiabált nekem, hogy anya, de nem hallottam. Többször is szólt. AZtán meggondolta, és bekiabált: "KEttő mamika, dejtek kii!" :) :D

Na most húzok, mert pakolászni, vasalni akarok, hajat mosni, holnap elmegyünk egy pár napra.

Szantre is eltűnt! :roll:

thenus

Éjszakai indulás nekünk nem jött be, 2-kor indultunk, és ahogy beraktuk Lolot a gyerekülésbe, felébredt. Valamikor reggel fél 6 körül aludt vissza újra. Mondjuk csendben elnézelődött addig, visszafele már nehezebb volt vele...

Képzeljétek, Lolo meg következetesen Ági-nak hív engem... :? Pedig még a családban is általában úgy emlegetnek előtte, hogy anya...

Képeket majd teszek fel, ha lesz egy kis időm, de az nem mostanában lesz... :(
Vendég

Sziasztok!
Andibab!
Hú jól tetted,hogy beolvastál annak az "anyukának".!A másik meg ,hogy mondhat egy három gyerekes anyuka ilyet......... :shock: :evil: :( ááááááá mindegy jól felhúztam magam rajta!Tényleg minek az ilyennek gyerek egyáltalán! :?: :twisted:
Remélem most már gyógyulgattok! :wink: Gratula nektek is a szobatisztasághoz!Anettal ugyan így voltam én is,hogy éjszakára "azért még ráadtam a pelust" ,persze már nem pisilt be éjszaka sem! :oops: :wink:
Henus!
Jó utat és kellemes pihenést nektek! :wink:
Verna!
Üdv újra itthon!KÉPEK!!!!!!! :wink: :D
Pilla!
Nektek is jó utat és legyen nagyon szép időtök!Én szurkolok nektek! :wink: :D
giga!
BOLDOG FÉL ÉVES SZÜLINAPOT A SRÁCODNAK!
Figyusz nem félsz,hogy valamit összenyom Lili Bulcsú hasában???Én soha sem engedtem meg az ijet!Bocsika,nem megbántani akartalak,de én mindég is féltem az ilyenektől!Egyébként nagyon aranyosak együtt!
sZANTRE!
BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK NEKED!
Kép
kATICA!
nAGYON SZÉP A POCAKOS KÉPED!
:wink: :D
A tippem ugyan az volt mint Pimpokáé! :lol: :wink:

Szép napot sziasztok!
Teszek fel egy képet ez még a COOP partyn készült Zsaniról és rólam!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Verna, ez a néven szólítás nagyon érdekes. Itthon engem ritkán szólítanak Heninek, és Szonja is gyakran hív így engem. Sőt, egyik nap a boltban utánam kiabált, hogy "HEnikee!!!" :oops: :)
Amúgy én sokszor mondom apának, hogy "édim", és Szonjának hiába mondom, hogy apa Tamás, ő rendületlenül édimnek szólítja. Pl csomószor úgy szól: "édim, kaja, deje!!!" :oops: :lol:
Cukik szerintem ilyenkor, és ki fogják nőni... :wink: :)

thenus

Laurának vagy aja vagyok, vagy huss, vagy husika. A párom sokott husizni engem, úgyhogy tőle tanulta. Apa meg apaca, apacás, Kiki és Kikiát (Krisztián). Sára meg Sája, vagy AntaSaja (Antal Sára).
Vendég

Sziasztok!
Zsani engem anyának szólit csak,apát apának,Rolandot-oland,Anettot-Aninak,mamát-Mari mama,papát-papa,keresztanyját szokta néha kekének-Ancsának szólítani!Egyébként mindenkit a saját nevén szólít már Zsani.Szokta mondani nekem is,hogy -anya gyere kérek cicikét stb.......annyira édes olyankor!Nagyon szépen beszél már és elmagyaráz mindent,ha pl én nem nagyon értem meg,hogy mit is szeretne. :D :wink: Saját magát Naninak hívja.Szokta pl hallani tőlem,hogy -Nahát még ilyet!!!!Akkor néha ő is mondja nekem,hogy -nahááááát még ilyet anya!
:lol:

Sziasztok
Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Szantre-nak boldog szülinapot!!!!!

KépKép
tüccs

Én is néha anya, pontosabban aja, néha meg Ági vagyok a lánynak. Apa meg apa, vagy Attija. :lol: Olyan kis tündér ahogy kiabálja. :D

Andi!
Huh! Hát ez nem semmi. Én is elküldtem volna a helyedben a csajszit melegebb éghajlatra!

Tiop!
Nem hinném, hogy ezzel bajt okozhat neki. Ha fájna Bulcsúnak, hogy ráül, akkor sírna. Egyébként meg nem szoktuk hagyni hogy rajta ücsörögjön. :wink: Azóta is csak egyszer csinálta, hogy ráült, de az már a hátára történt. :D És csak nagyon rövid ideig. :wink: :D

Köszönjük a köszöntéseket!

Kép
Kép
giga1

Csajok,

Nircee szerda este volt utoljára! Most meg már péntek este van!!! Tud vki vmit??????????
andibab

Sziasztok!

Andi,
vagyok.... :cry: :cry: :cry: :wink: Csak nem jutottam géphez, napközben ezer fok van itt fent a tetőtérben, este meg hulla vagyok, és inkább alszom. Most ez a hidegfront még bekavarhat, de őszintén, ha már így alakult, akkor most már inkább megvárnám a dokibácsinkat. Nagyon nem szeretnék másnál szülni.

Bocs, hogy senkinek sem reagálok most, de még mindig 32 fokot mutat a mutató, inkább húzok le a nappaliba, ott "csak" 28 fok van.

Majd még próbálok jönni és írni!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Na, vagyok. Igyekszem mindenkinek írni, ha valakit kihagyok, előre is ezer bocs!

SZANTRE, NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!

Pimpó,
nagyon ügyes Lelle a szobatisztasággal!!!! Gratula!!! Marci most abbahagyta a jelzést, annyira, hogy meg sem mukkan, ha van kaki. Eddig meg jelezte ezerrel, igaz, utólag. Mindegy, most kistesó születése körül nem fogjuk ezzel zargatni, majd ha helyreáll a rend, elkezdjük a szoktatást.

Tüccs,
szerintem is nyugodtan állj rá az olcsóbb tápikra, Dóri már elég nagy. Én is Marci 1 éves koráig csak Humana-t adtam neki, aztán már úgy voltam, eszik épp elég egyebet, jó lesz a Babylove is.

Andi,
Hogy van Roni? Javult azóta a helyzet? Az a sztori a másik fórumról meg engem is nagyon felidegesített, utálom az ilyen embereket!!!!!!! Tényleg mi a fenének az ilyennek a gyerek?????? Persze, eljön az ideje, mikor kezd fifikásodni a gyerkőc, de nem ilyen picinek! ÉS egy JÓ anya, aki ISMERI a gyerekét, meg tudja állapítani, hogy akkor tényleg szüksége van rá a gyerekének, vagy csak próbálgatja a határokat (mert ilyen is van), és lehet-e egy kicsit sírni hagyni. De ez csak 6-8 hónapos kor körül kezdődik, addig NEM lehet őket elkényeztetni!

Henus, Pilla,
tudom, hogy már nem olvassátok, de jó utat!!!!!!! (Hátha utólag visszaolvastok eddig!)

Verna,
üdv itthon! Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás! Kérjük majd a képeket!

Tiop,
tök jók a képek! Annyira fiatalnak tűnsz rajtuk, hogy simán azt hinném, Zsani nővére vagy! :shock: Komolyan, ez nem bók, de nagyon szép vagy rajtuk!

Lányok, nem tudom, mi van a családommal, de engem mostanában mindenki itthagy... Ma is a férjem lelépett motorozni, Anyuék meg épphogy csak megjöttek, és már mentek is el Marcival állatsimogatóba. Jó, senki se ment messzire (telefonálok, és fél óra alatt itt van mindenki), úgyhogy nem is pánikolok, meg nem várom, hogy mindenki vigyázzban álljon mellettem, inkább csak érdekességként írom ezt le. Mintha menekülne tőlem már mindenki. Én meg halálra unom magam, mert már semmihez nincs türelmem vagy lehetőségem.
A férjemen is azt érzem, hogy mostanra sokallt be, már alig van türelme hozzám, egyre kevesebbet segít. Mikor meg szólok, hogy pl. tegye fel a bevásárlózacsit az asztalra, hogy ne a földről pakoljam ki, akkor a válasz az, hogy úgyis szülni akarok, legalább beindul a dolog. Ez mondjuk igaz, de attól még vannak fizikai akadályok, és hiába csinálnék valamit szívesen, ha már nem megy. Szóval most ezzel az "úgyis szülni akarsz" indokkal szépen farol ki minden segítség alól. Mindegy, majd csak vége lesz ennek is. Tudom, hogy Simi születésével újabb nehézségek lesznek, de legalább már lesz, ami lefoglal, fizikailag is előbb-utóbb helyreállok, és nem lesz időm magammal foglalkozni.
No, de ezt nem panaszként írtam, hanem csak furcsa nekem ez.

Marci ilyenkor már 6 napos volt! :shock:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a köszöntést! Nagyon figyelmesek vagytok!

Nem vesztünk el, csak most értünk haza a nagyiktól. Két napot voltunk a párom szüleinél, egy napot itthon (mosás, pakolás), aztán kettőt az én szüleimnél.

Anyuéknál találkoztunk az unokatesómékkal, akinek 9 hónappal idősebb a fia, mint Márk. Azt reméltünk, már kicsit játszanak együtt, de igazából csak egy 2-3 perces jelenet erejéig vettek egymásról tudomást, és azt is az én kis Márkom kezdeményezte :shock: :wink:

Nircee, most már azért drukkolok, hogy megvárja Simi a dokit. Vicces lenne, ha túlhordanád a Kismanót.. :wink: De ki tudja!!

Tiop, fantasztikus aza két kép Rólad, és Zsaniról. Fotós készítette? Nagyon jól sikerült!

Giga, szerintem is jó ötlet egy kis szünet a dévényes tornával. Ez nálunk is volt (mondjuk Márk akkor már kapaszkodva járt). Azért szokták megvárni, a mászást, mert az nagyon fontos fejlődési szakasz, az agyféltekék összehangolása miatt, mivel váltava használja a kezét-lábát.
Mikor mi voltunk kontrollon, elmondta a gyógytornász, hogy korának megfelelő szinten tart a gyerek, de vannak kritikus időszakok, és akkor figyeljünk, mert akinél volt probléma a mozgásfejlődéssel, előfordulhat (de nem törvényszerű), hogy később is probléma adódik. Ezzel nem megijeszteni akart, de ha odafigyelünk, és idejében észrevesszük, akkor sokkal könnyebben lehet fejleszteni.
Szóval csak okosan!

Na, most ennyi fért bele.
Sziasztok!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Verna,
mikor frissíted a blogodat?

Kép
Kép
nircee

Nircee, erről jutott eszembe, hogy egyszer régebben küldtél meghívót a blogod olvasásához, és akkor nem tudtam megnézni, most meg már azt írja ki, hogy lejárt a meghívóm, kérjek tőled újat! Tudnál küldeni újat, és leírnád, utána mit kell tennem, hogy el is jussak a blogodig.

Képzeljétek, már majnem 3 órája alszik Márk, ilyen még soha nem volt. Lehet, hogy lassan át fog állni a két kicsiről, az egy nagy alvásara. :D

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre,
küldtem a meghívót! Ha majd rákattintasz, akkor csak követned kell az ott leírtakat! :wink:

Ja, Lányok, erről jut eszembe, a blogomban van néhány Google reklám, tegyétek meg légyszi, hogy rájuk kattintotok, mert akkor kapok utna pénzt. :wink: :D Köszi előre is!

Kép
Kép
nircee

Nircee, mégis milyen nagyságrendű összegről van szó. Mert akkor lehet, hogy én is elkezdek blogot írni :wink: :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre, fogalmam sincs, mert nemrég engedélyeztem a reklámozást, és hát eddig még senki nem kattintott rájuk. :oops: :? Kattintásonként kapok valamennyit, de szerintem ez néhány cent/dollár lehet, elsősorban poénból csinálom, meggazdagodni ebből ugyan nem fogok. :wink: :lol:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Végre elkészült a gyerekszoba! Ha lesz még legközelebb, akkor nem hagyok semmit ilyen utolsó pillanatra, mert ez így nagy pocakkal elég gáz volt. Na de most már rendben van, Sárikának nagyon tetszik az új birodalma. Szépen alszik a saját ágyikójában, ma éjszaka nem kelt fel egyetlen egyszer sem!!!Ez azért nagy szám, mert amíg köztünk aludt, minimum egyszer kért cicit, és utána aludt tovább. Igaz, most is szólt valamikor éjszaka, hogy anya, cici, hamm, de mire elindultam volna hozzá, visszaaludt :lol:

Henus, ti hogy csináljátok az esti altatást? Te bújsz oda Szonja mellé az ágyába, vagy a nagy ágyba alszik el, és átteszed? Nálunk én fekszek Sárika mellé, hogy tudatosuljon benne, hogy az ágyában alszik el, de ez elég gáz helyzet, mert 1,40 hosszú az ágya. Bővíthető ugyan, de most így fér el a legjobban.

Nircee, biztosan nem tudatosan menekül előled a családod!! Én a helyedben még élvezném is a szabad perceket, használd ki, amíg lehet. Olvass, pihenj, nemsokára erre úgy sem lesz időd. Mikor írtad, hogy egyedül vagy, kicsit még irigykedtem is rád, bevallom. Nekem még nincs időm unatkozni, azért nem mindennel vagyok készen. Pakk még csak a listán van, nincs összerakva, ruhácskák nincsenek kimosva, pelenkázóra szivacs sincs kimosva. Ha ezek is meglesznek, akkor lazíthatok én is egy kicsit már.
Most az én dokim is szabin van, két hétig, de csak négy napig lesz elérhetetlen szülés szempontjából jövő héten. De akkor még nem szándékozok szülni. Utána bejön, ha bármi lenne, csak nem fog dolgozni a kórházban. Sárához is a szabiján hívtuk be :wink:

Több gyerkőcös mamák!!Hogyan viselte/viselték a gyerekek a távolléteteket, míg kórházban voltatok? Annyira nem aggódok, csak egy kicsit. Apával nagyon jól elvan Sára, nagyon apás. Balázs csak az altatástól fél, hiszen a cici nem lesz itthon. De hát már nagy lány, meg fogja szerintem érteni. Már most készítgetem, hogy nem leszek itthon pár napig, stb..Andi, Tiop, Giga, hogy volt nálatok? Nircee, szerinted Marci hogy fogja viselni az anya nélküliséget?

Szantre, utólag is boldog szülinapot!!!!!

Tiop, szerintem is nagyon jók a képek!! :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ichtus,
jujj, anyától elválni.... nálunk bizony gáz volt. Amikor bemenetem a kh-ba befeküdni szerdán (merthogy tovább nem lehetett halogatni, már túlhordtam Ronit és péntekre volt kiírva a műtét) reggel még rendben volt minden. Aztán délután behozták a cuccot utánam a lány meg az apucija, és akkor mondta el a drágám, hogy bizony a gyerek érzi, hogy változás lesz, egyfolytában sír utánam, nem hajlandó enni egy falatot sem, inni is csak kicsit.
Úgyhogy én szerda és csütörtök délután megléptem a kh-ból, és átmentünk az Auchanba kajálni meg császkálni Bogival...
Tudta ő, hogy jön a kistesó és doktorbácsi kiveszi anya pocijából, anya azért van kh-ban, de attól még hiányoztam neki - meg ő is nekem.
A legdurvább viszont az volt, hogy amikor Roni 1 napos volt és bejöttek megnézni, Bogi nem akart oda se jönni hozzám, mintha megsértődött volna rám... na ez nagyon kellett a lelkivilágomnak... :cry:
andibab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?