Új privát üzeneted érkezett!

Anna!

Előszőr is hatalmas gratula Domonkoshoz! Szép nevet választottatok neki!
Nem könnyű, ha az ember ilyen gramm-mániás védőnővel, gyerekorvossal van megáldva, főleg 1.babánál! Lényeg, hogy hízzon, ehhez tényleg elég hetente 1x lemérni! Ha nem attól nyugodt, hogy aluszékony+ a pisis, kakis pelusok száma ilyen, akkor nincs ok az aggodalomra! Ha kéri tedd akár másfél-kétóránként cicire, ahogy erősödik egyre többet tud majd szívni és ahogy nő, egyre nagyobb lesz a mennyiség, amit a gyomrocskája be tud majd fogadni! Neked pedig pont attól lesz több tejed, ha minél többször szoptatsz! Egy csodaszer sem ér annyit mint a minél sűrűbb szoptatás! Bízz a piciben, érzi Ő, hogy mennyi tejre van szüksége, én sem tudnék minden étkezésre grammra ugyanannyit enni!Ne adj neki tápszert, semmi sem indokolja, csak az anyatej elől veszi el a helyet a pocakjában!

Márti
borossné becz márta

Gabi!

Én is esküszöm a kis korkülönbségre, de relatív, hogy ezalatt ki mit ért! Szerintem a 2 év az és nekünk is nagyon bejött már 2x is, de én magamon érzem, hogy nekem ettől kevesebb már nem nagyon menne, kifejezetten megterhelő tud lenni, amikor még mindkét baba minden szükségletét neked kell kielégíteni, mert maguktól még nem képesek rá! Nem beszélve arról, hogy mit teszel, ha egyszerre betegek és nem tudod a "naggyal" megértetni, hogy őt most miért nem tudod felvenni...
Az már csak a magánvéleményem, hogy jobb átsegíteni a gyerkőcöket az 1.éven, amennyire lehet rájuk koncentrálva;túljutni az első fogbújásokon, segíteni az önállósodásban, kiélvezni az 1. lépéseket...
Szóval én nem akartam ezeket elszalasztani, ezért nincs kisebb korkülönbség nálunk! És meg is mondtam a férjemnek, ha még 1x vállalnánk babát, az biztos nem 5 éven belül lenne, hanem akkor, amikor már legalább enni-inni-öltözni-fürdeni is önállóan tudna a legkisebb, mert az én képességeim is végesek és nem szeretnék türelmetlen boszi lenni egyik gyerekemmel sem.
És minden tiszteletem a védőnődé, de valószínű, neki is tanították azt, hogy cseppet sem kockázatmentes féléven belül még egy terhességet bevállalni! Az én védőnőm és dokim ezt a lelkemre kötötte, a barátnőm példája meg csak megerősítette a dolgot! Persze, hogy az esetek többségében semmi baj nem esik, de nem látok a jövőbe és nagyon nehezen viselném a terhességet esetleg hónapokig egy kórházi ágyban, megfosztva magamtól a nagyobbik gyerekemet!
Egyébként meg a szervezeted biztos tudja majd, mikor áll készen egy újabb kicsi élet befogadására! Úgyhogy szerintem jól teszed, hogy a természetre bízod a dolgot és a döntés természetesen a Tiéd és a családodé!

Márti
borossné becz márta

Szfgabi!
Szerintem is tudni fogja a szervezeted mikor áll készen az újabb terhességre. Amennyiben mindez sikerül menstruáció nélkül, lehet, hogy csak akkor fogod tudni amikor "telehányod a wc-t", vagy amikor megmozdul a baba. :) Egyébként nagyon jó a kérdésed, ezen gondolkodtam én is. Nekem 4 terhességből egyiknél sem sikerült megúsznom a hányást, ezért biztos vagyok benne, hogy hamar kiderülne ha baba lenne a pocakomban. Megint együtt szülünk??? :)

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Gabi! Tudod, hogy mennyi mindent kivesz az anya szervezetéből egy baba, a terhesség alatt is, és aztán szoptatáskor is. Azt a hihetetlen fejlődést a belőled nyert tápanyagokból tudja csak megcsinálni. Rengeteg energia kell ehhez, illetve vitaminok, ásványi anyagok, stb. Ezt mind a te tested raktáraiból szerzi! Még ha egészségesen étkezik egy anya, és/vagy rendesen szedi a vitaminjait, akkor is megterhelő a testének ez a folyamat. A legtöbbször azt szokták mondani, hogy kb egy év kell ahhoz, hogy nagyjából regenerálódjon újra feltöltődjön. Szerintem annyit érdemes várni, én akkor is így csinálnám, ha a császár miatt nem kellene eleve ekkora szünetet tartani. Nagyon meg tudja bosszulni magát, ha az ember kizsákmányolja a saját testét, és azoknak a kicsiknek egy egészséges, energikus anyukára van szükségük.
Az már tényleg más kérdés, hogy ha a tested rendben is van, mennyire akarod megnehezíteni a saját dolgodat két 24 órás gyerekkel...

Anna, hallgass a lányokra, és egyelőre bízd a fiadra a dolgot! Nagyon kicsi még, biztos nem olvasta az a 'nagykönyvet', ami alapján a dokid meg a védőnőd elő akarják írni, mennyit egyen! Vannak babák, akiknek több idő kell, hogy belelendüljenek. És a te tested is tudja, hogy ha kevesebbet szopik a baba, akkor abba a mennyiségbe sűríti bele mindazt, amire szüksége van! Figyeld a gyarapodást, az a mérvadó! Az unokahugom pl nagyon lassan lendült bele, hónapokig nagyon rosszul szopizott, talán fél éves koráig, de így is gyarapodott, még ha piciket is. Aztán egyszerre valahogy rákapott. Mostmár elmúlt két éves, és semmivel sincs lemaradva a többi hasonló korú mögött. A kisöccse bezzeg egy haspók, sokat szopik, és nő mint a gomba, de ez csak annyit jelent, hogy az ő gyarapodása előbb fog belassulni, és két évesen ő sem fog kilógni a sorból. Szóval nyugi! Igyál sokat, egyél rendesen, pihenj, amennyit lehet, ettől és a sok szoptatástól lesz elég tejed, pár hétig érdemes talán fejni is, és ha aggódsz, azt add oda kiskanállal vagy pohárból pótlásnak. Próbáld meg elhinni, hogy a fehérköpenyesek nem feltétélenül okosabbak a természetnél, és a baba ösztönei nem csalnak!
danann

Lányok!
Nyomoztam fejfájás elleni gyógyszer ügyben. Advil ultrát lehet bevenni mert a hatóanyaga ibuprofen. A nurofen lázcsillapító folyadéknak is ugyanez a hatóanyaga és a babáknak 3 hónapos kortól adható. :)
Gyógyszertárban is megnézettem az általuk használt belső információs rendszerben és 2 helyen is azt mondták, szabad szedni.
rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Tegnap sms-t váltottunk Dytkével - tegnapra volt kiírva, de Ambi totálisan jól elvan odabent, méhszáj zárt. TAlán majd a pénteki hidegfront... mindenkit üdvözöl.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok lányok!

Mindig olvasgatlak titeket, de ritkán szólok hozzá :)

Gabi, szerintem a lehető legjobb dolog, ha a testvérek között kicsi a korkülönbség. Nekem két bátyám van, és 1-1- év van közöttünk, úgy, hogy mindhárman augusztusiak vagyunk, és épp a következő évben születtünk. Remélem érthető :lol:
Nagyon jó a kapcsolatunk, együtt megyünk a mai napig mindenhova, bár én már nem tartok velük :lol: Bármit kérek tőlük, ugranak és fordítva. Bár sok függ a neveltetéstől is, de mikor kicsit voltunk, együtt játszottunk, stb..., imádom őket.

De..., Anyu nehezen bírt 3 pici gyerekkel, mert Apunak dolgoznia kellett, hárman öt felé szaladtunk, nem tudott minket szoptatni, csak 3 hónapos korig, tönkrementek a fogai, mert orvoshoz sem tudott elmenni.., stb, mellesleg én, mikor megszülettem nem csak a fejem tetején, hanem hátul is teljesen nyitott voltam, nekem már nem sok vitamin maradt, gondolom :)

Tehát, nagyon jó dolog szerintem a kis korkülönbség, én ha tehetném, ugyanúgy csinálnám, mint Anyuék, mert a jó testvéri kapcsolat nekem nagyon fontos. De ez csak az én véleményem..., remélem segítettem vmennyit a döntésben.

Szép napot!!

KépKép
b_judyt

sziasztok,

Anna, mikor Róza egy hetes volt, a házi gyerekorvos azt mondta, kb 40-60 grammot kellene szopiznia alkalmanként, de természetesen az nem jelenti, hogy minden alkalommal ennyit. Napi szinten a babának súlykilogramm x 120-150 gr-ot kellene ennie a nagykönyv szerint, így ki tudod számolni, hogy naponta kb mennyi, én inkább ahhoz tartottam, mint az alkalmankénti adagokhoz. Sajnos én beparáztam az 5. napos kiszáradása miatt (ami lehet hogy nem is volt, két gyerekorvos egybehangzó véleménye szerint), így már nem tudtam olyan egyszerűen venni a dolgot, ahogy a lányok is itt leírták. Szóval, ha mindaz megvan amit írtál (pisi-kaki, plusz nyugodt baba), és napi-kétnapi szinten a mennyiség is stimmel (hogyha méred a babát), akkor szerintem sem kell tápszer.
Amúgy megértem hogy aggódsz, én van hogy sírva rakosgattam a babát egyik ciciről a másikra, mert csak kicsiket szopizott és attól tartottam nincs elég tejem, de ezeken a napokon is megvolt alsó hangon a megfelelő mennyiség, csak két alkalommal adtam egy kis plusz tápszert, és 600 grammot hízott a szentem egy hónap alatt :) Szóval, hajrá! :)

Kép
Kép
szalamandra

b-judyt, üdv itt, látom a kispesti fórum nem nagyon pörög :)

Kép
Kép
szalamandra

Dytkének meg nagy-nagy drukk :)

Kép
Kép
szalamandra

Szia Szalamandra :lol:

Sajnos nem nagyon pörög a kispest, bár írtam oda is azért, hátha olvassa vki :lol:
Ja, meg kértem tőled fényképet a kis Róza-babáról :D

KépKép
b_judyt

Reméljük,hogy minden érdeklődő számon tartja a ma este 6 kor kezdődő "Szülők Iskoláját " !

Beszélgetés ill. kérdezz-felelek a szülésről és a szülési fájdalomcsillapításról, melyet szülőszobalátogatás követ.

A rendezvény ingyenes.Minden kismamát és kispapát szeretettel várunk.

Helyszín: (volt) MÁV Kh, II.emeleti tanácsterem

vojőr
vojõr

Dytke,
Mi is drukkolunk nektek!

Nagyon jó, hogy leírták a tapasztalt anyucik a tesós dolgot, ez most engem is nagyon érdekelt.

Anna,
Mi most se eszünk annyit, mint mások. Kortársaink 170 grammot is megesznek egy szopi alatt, Dóra mindig csak 100-at. Tej lenne több, de nem kell neki. Így is hízik, és gyönyörűen fejlődik :wink: Szerencsére a dokim ezzel nem foglakozik, csak a fejlődésével, és havi hízásával.
Vendég

Sziasztok!!!!!
Végre van netünk. Köszi a drukkokat :) Betty, neked pedig a közvetítést :) Hiányoztatok ám.

Ma már 1 ujjnyi volt reggel a méhszájam, és (azt hiszem) határozott keményedéseim vannak. Feszítő érzést érzek odalent (tágulást??), kemény az egész hasam. Remélem ez már az :)) Viszont nem fáj a derekam, meg semmi más. Kb. 40 mp-esek ezek a keményedések és kb. 10-20 percenként jön. Mondjátok, hogy ez már az!!!

Esélyem nincs visszaolvasni, de majd megpróbálom.

dytke

Dytke!
Most láttam, hogy bejelentkeztél. Reméltem, hogy ide írsz hozzánk.
Attól függ mióta tartanak. Simán lehet , hogy megindult a szülés, de előfordulhat, hogy csak jóslófájás.

Drukkolok, hogy az előbbi legyen. Mírával nekem sem sugárzott ki a derekamba és 12h-n keresztül 5 perces összehúzódásaim voltak. Gondoltam most már ideje felhívnom a szülésznőt. Mikor megvizsgált 1 ujjnyira voltam kitágulva és fájásgyengeséget állapított meg. Lehet, hogy Te is így fogsz járni. Hú, nagyon drukkolok Nektek!!! :)

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Pandácska!
Küldtem privit!
rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Rozsaag - Köszi a drukkot! ma egész nap ezt érzem, mióta hazajöttünk a doktornőtől. És egyre erősebbek, de néha 9 perc múlva jöna következő,néha 20, teljesen változó. Néha pár másodpercig tart, néha tovább, a leghosszabb 55 mp. Mondjuk ez a gyakoriság kb. du 5 óra óta tart, délelőtt ritkább volt, és nem is ennyire erős. Bár még ezt sem mondanám fájónak. Kár, hogy nincs itthon ctg :)

Ugye tudni fogom mikor kell induljak a kórházba? :oops: Azért gyorsan elmentettem a szülészet telefonszámát a telefonomba, hogy fel tudjam őket hívni menjek-e, vagy még nem kell.

dytke

Valaki kérdezte az uh-t és Mécsnét. Most nem ő van, hanem a sajna nem tudom a nevét másik nő. Most Mécsné van szabin. Múlt szerda óta nyoma sincs a korábbi nagy tumultusnak. Azt mondta ez az uh-s nő, hogy kezdik megszokni az időpontot. Nekem még hétfőre is van, de remélem már nem kell menjek :)
És velem Mécsné változatlanul mindig kedves szokott lenni. És amúgy nagyon alapos.
Azokat a "protekciósokat" nem szereti, akiket soron kívül bevisz a dokija, vagy egy ott dolgozó akárki. Mert emiatt csúsznak az időpontok, és aztán mindenki neki reklamál.

dytke

Dytke,
Tudni fogod :wink: Nekem az utolsó hetek végig ilyen keményedésekkel mentek, igaz más volt az előzmény, de amikor jött a szülési görcs, rögtön tudtam, hogy menni kell :wink: Nagyon drukkolunk nektek!!! Remélem még ma beindul :wink: Ügyes legyél!!!!
Vendég

Sziasztok!

Dytke!!!! De jó, hogy újra itt vagy! Minden nap gondolok rád, hogy vajon mi lehet, de ezt már írtam sms-ben. :lol: Tegnap tornán is mondtam a többieknek, hogy még egyben vagy, nagyot néztek, főleg Ági, és drukkolnak ők is nagyon! Lassan teljesen átrendeződik a csapat. Tegnap konkrétan 2-en voltuk Évivel azok közül, akik már akkor is jártak, amikor te is. Pedig még csak 2 hete nem vagy. :roll: Bár én ugye meég előtte vagyok, de szerintem tutira tudni fogod mikor kell menni! Csak ügyesen! Szorítok!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

dytke - hatalmas drukk, ha más nem, hát a pénteki hidegfrontot már csak nem úszod meg :wink:

Kép
Kép
szfgabi

Sziasztok!

Először is Dytke, nagyon drukkolok. Biztosan érezni fogod, amikor indulni kell! Ügyes leszel!

A korkülönbséghez még. Én kb 1 évvel a szülés után éreztem, hogy a régi vagyok. Előtte könnyen elkaptam a betegségeket, gyengébb voltam. Tényleg kell 1 év regeneráció. Aztán Bene másfél éves volt, amikor elsőre megfogant Villő. Bene még nem beszélt, megérezte, hogy terhes vagyok, ki sem bújt a szoknyám alól, cipeltette magát, stb. Nehéz volt így, a terhességemmel csak azért tudtam foglalkozni, mert megkövetelte a magáét: hányás, hányinger, fáradtság. De azért mire szültem Bene is önállóbb lett kicsit. Ez is kis korkülönbségnek számít ám. Szüleink generációja pl. ki is akadt, hogy túl gyorsan jön a második. :)

Szoptatás. Villő sem evett annyit egész napra nézve, mint ami nagykönyv szerint kéne. Így is nagyon jól hízik. Egyébként nekem azt tanácsolták, hogy 1 mellből szoptassak, hogy a hátsó zsírosabb tejet is kiszívja, és ha 1 órán belül kér még, akkor ugyanarra tegyem vissza, 2 óra múlva viszont már a másikra. De ebben nem én vagyok a profi.

mtunde

Köszi lányok! Én is abban bízom, hogy tudni fogom.

Még egyben vagyunk, voltunk ctg-n. A csaj szerint keveset mozog, de a doktornő azt mondta, hogy nagyon szép... Szerintem sem mozog keveset, de a biztonság kedvéért ettem itthon egy kis Nutellát, és rögtön felpörgött ő is :D Ma nem vizsgált meg a doktornő (kár, mert jó lett volna tudni), de keményedés még van.

Amúgy képzeljétek. Én még mindig végigalszom az éjszakákat, pisilnem sem kell felkelni. Szóval kihasználom még, hogy éjjel alhatok :)

dytke

Dytke!
Nagyon szerencsés vagy, hogy még mindig nem kényelmetlen az alvás. Használd ki amíg tudod.
Lehet, hogy Ambrus nagyon nyugodt baba lesz és akkor az éjszakáitok is nyugodtak lesznek. Nálunk igaz az amit írnak az okosok, amikor a pocakodban ébren van a baba, akkor lesz ébren miután megszületik.

Drukkolok továbbra is!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Dytke!
Jó, hogy vagy. :lol: Én két napig húztam ilyen-olyan fájásokkal, de aztán megéreztem, hogy most indulni kell (pedig még a kórházban is fájásgyenge voltam :lol: ) Drukkolunk nagyon.

Tünde elsősorban tőled kérdezem, de ha más tudja annak is megköszönöm a felvilágosítást. Miután Bene elmúlt két éves amikor Villő született, hogyan kaptad a tgyás/gyed/gyest - mi alapján számolták, igaz, hogy továbbra is a gyes-hez hasonló kevés összeg jár? Nálunk is érik a hozzátok hasonló korkülönbségre a helyzet és örülnék ha tudnám mire számítsak. Köszi előre is.
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

rozsaag - igazából nagyon szerencsés vagyok az egész terhességemmel. Igaz, 14 hétig hánytam, de csak reggel, és utána egész nap semmi bajom nem volt. A meleget nagyon jól bírom (amúgy is), nem vizesedek (volt néha, de minimális). Nagyon jól alszom, nem fáj sem a hátam, sem a derekam, nincs gyomorégésem sem, nem is volt egyáltalán, és még a székletemmel is minden rendben. Az elején ettől nagyon féltem. Szóval azt hiszem az én terhességem ideálisnak mondható (az elején volt egy kis depi a hormonok miatt, de hamar elmúlt). Mindenkinek ilyet kívánok :) Csak már jó lenne, ha kibújna ez a kis titokzatos kisfiú :)

A fájásaim este lefekvés után elmúltak, legalábbis aludtam, nem tudom voltak-e éjjel....
Most 11 óra óta kb. 10 percenként 30-45 mp-ig tartó fájásaim vannak folyamatosan.

Ildi - köszi neked is a drukkot, remlélem ezek a fájások mostmár csak erősödni fognak, nem ritkulni!!!

dytke

Beneilidi!
Nem igaz, nem a gyes-hez hasonló összeg jár, de ez attól is függ, hogy munkából, segélyből, stb. mentél korábban GYásra, GYED-re, egyszóval milyen az előléleted. Amennyiben kiváncsi vagy a saját esetedben mire számíthatsz, ajánlom neked (és mindenki másnak is!!!) az alábbi oldalt.
Itt Szakbarbár mindenkinek mindent pontosan kiszámol, a lényeg, hogy pontos dátumokat és összegeket kell neki megadni. Jogilag teljesen tisztában van mindennel, jobban mint az OEP, ez már több esetben bebizonyosodott.
Mielőtt kérdeznétek tőle nézzétek át a topicban a kérdéseket, lehet, hogy már az alapján megtaláljátok a választ. Nagyon segítőkész emberke. Általában 24h-n belül válaszol, de ha nem akkor nem szabad sürgetni, mert azért haragszik. Igyen, munka mellett válaszolgat a kérdésekre.
Én mindig tőle tudtam, mi a legideálisabb nekünk. Most is van egy közös ügyünk, harcolunk az OEP-el. :)

http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=81785546

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág!
Köszi, azt hiszem élni fogok vele és megkérdezem. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, én a korábbi gyedet kapom most is, a tgyás összege lett kevesebb, az is a maximális gyed alapján lett számolva, nem a fizetésem alapján, hiszen nem voltam előtte eleget munkába. (4 hónapra visszamentem szabira a munkahelyemre, de az nem elég a számításhoz)
Szóval most is ugyanannyi pénzt kapok, mint Benével, a tgyás is ugyanannyi, mint a gyed. + még 1 családi pótlék.

Családi pótlék amúgy kb. 2-3 hónappal később jött meg. :(

mtunde

köszi Tünde, ez jobban hangzik mit amit én tudtam...

KépKép

KépKép
beneildi

Gabi nekem 17 hónap van a két gyerek között.
A lányom 9 hónapos volt, mikor elhatároztuk, hogy jöhet a kistesó. Akkoriban hagytam abba a szoptatást. Mensim nem volt, de ez nem meglepő részemről, én az összes gyerekemmel úgy lettem terhes, hogy nem mensiztem, szóval ez nálam nem mérvadó.
Az első két év borzasztó nehéz volt, most már szuper, de nem bánom, hogy nem kell újra csinálnom...

Kép
Kép
Kép
iricc

Dytke - Most mondjam azt, hogy remélem ezt már nem olvasod? :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Csajok. Azóta is tartanak a 10 perces fájások. Több mint 6 órája. Némelyik elég fájdalmas. De nem baj, örülök neki, sőt mindig várom a következőt :)
Volt valakinek hasonló, hogy órákig voltak jóslófájásai? Kezdek türelmetlen lenni, pedig tudom, hogy a várakozáson kívül semmit nem tehetek. Egész nap stopperrel a kezemben nézem az időt :)

dytke

Sziasztok!

Először is minden új topic babához gratulálok!

Remélem még emlékeztek rám, nagyon régen írtam, bocsi de nem mentek könnyen a dolgok nálunk, de most már kezd rendeződni az életünk! Végre van néha időm olvasgatni benneteket és igyekszem most már gyakrabban jönni! Egyébként 3 hétig vidéken voltunk a szüleimnél, így még netezni sem tudtam, ha volt is egy kis időm, inkább pihentem.

Dytke - nagyon szorítok neked! Tudod, azt mondják, ha egy jó kis fürdő vagy alvás nem mulasztja el a rendszeres fájásokat, akkor azok már igaziak lesznek! Drukkolok!

Menszi
- nekem egy hónap után megjött, pedig azt mondták csak hónapok múlva fog. :roll:

Kistesó
- le a kalappal, aki máris kistesót szeretne, mi még most sem tértünk vissza a régi kerékvágásba, a következő terhességgel talán egy év múlva fogunk próbálkozni, így talán nekem is és a Picurnak is könnyebb lesz. Én sajna nem vagyok olyan ügyes mint ti.

Danann - a hordozásról kérdezném, ugyanis nagyon rákattantunk, hogy szerinted mennyi ideig nem káros hordozni a babát, én eddig max. egy órát hordoztam egyfolytában, de a végére úgy össze gubbasztotta magát a kincsem, hogy aggódtam, lehet szorosabbra kellett volna kötnöm?

Kérdésem is lenne:

Evés - a ti babáitok esznek most rendesen ebben a kánikulában? Zoló pár napja nagyon keveset eszik és nem kell a cici neki, viszont nyálzik és szopja az ujját, tömködi az öklét a szájába. Nem értem! A fogzás még túl korai!

Rózsaág, Szfgabi, Kincsesi, Jkriszta - közel hasonló korúak a babáink, nálatok mi a helyzet az éjszakákkal, hányszor keltek? Mi még mindig kétszer, de azt hittem lassan már ritkulni fog. Zoló fürdés után alszik 5-6 órát, de utána már csak 2,5-3 órát bír.

A nem kötelező oltásokról
mi a véleményetek? Ha már esetleg szó volt róla, megírhatnátok, kb. hányadik oldal környékén keressem.

Has
- nekem elég nagy problémát okoz, hogy a hasam még mindig nem húzódott vissza, elég nagy, mintha még terhes lennék. Ez normális? Tudom azt mondják kilenc hónap alatt jött fel így ennyi idő kell neki hogy lemenjen, de így új ruhatárra lesz szükségem, ha ez sokáig így marad.

Tejcsi - sajna úgy látom kezd fogyni a tejcsi, vagyis annyi és olyan gyakran nincs amennyit a pici fiam szeretne, van valami ötletetek? Gyakran szopizik, szedek More Milket és iszok teát is, de kb. 3-4 óra kell, hogy újratermelődjön elegendő mennyiség.

Ti most ebben a melegben adtok a babának vizet? Ha igen milyet? Jó a sima mentes víz ha felforralom, vagy babavíz kell? A babavizet kell forralni?

Előre is köszi ha válaszoltok, most már jövök gyakrabban, addig is olvasok vissza!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szia Manka! Gondolom mindenki nevében mondhatom, hogy naná, hogy emlékszünk rád!!! és jó, hogy újra itt vagy :)
Mindjárt kipróbálom a fürdőt, pont most olvasgattam róla. Remélem nem múlnak el :)

dytke

dytke!

A fürdő biztos segít eldönteni a dolgot! Ha lehet, jó meleget (persze nem túl forrót) engedj és 20-30 percet ücsörögj benne! Nekem segített az 1. szülés előtt eldönteni, akkor még elmúltak, de aznap este már hiába ültem a meleg vízben! :wink:
És ezek a fájások, ha még jóslóak is, átcsapnak majd hamarosan valódiakká! Jön a hidegfront is, hm, szerintem Te holnap már babázol! Nagyon-nagyon drukkolok!

Manka!

Nagyon jó, hogy itt vagy! És képeket kérünk!!!

Lányok!

Ma úgy 90%-ban összecuccoltam a kórházi táskákat! A szülőszobára vigyek pelust a babának, meg betétet magamnak vagy adnak? Mondjuk betétet raktam be, mert ki tudja, mennyit fogok csordogáló magzatvízzel sétálgatni... De nem emlékszem, hogy szülés után adnak-e?

Márti
borossné becz márta

Márti - nem múltak el. Kb 40 percet fürödtem, közben 3 fájás volt, a 3. után jött szinte rögtön a negyedik, ami sokáig tartott. És (azt hiszem) a nyákdugó távozott. Reggel is volt valami barnás átlátszó szálkás valami a bugyimban, és most fürdés után még több.

Remélem igazad lesz!! :) Úgy izgulok, mint egy kisgyerek a szülinapi ajándékára várva :)
Jó hogy kérdezed a betétet, én sem tudom, de akkor rakok a szülőszobai csomagba is.

dytke

szálkás= nyálkás :) látszik, hogy már izgulok :)

dytke

dytke!

Itt éjjel szülés lesz! Tök jó! :lol: :lol: :lol: :lol:

Márti
borossné becz márta

SZiasztok!

Dytke- -NAGY - NAGY DRUKK!!!!!! De jó, hogy újra vagy! Már épp gondolkoztam, hogy bunkóság-e este 8-kor érdeklődő sms-t küldeni. :oops:

Ági

Kép
iroko

Márti - remélem igazad lesz tényleg :)

Ági - este 8-kor sms nálunk még nem bunkóság :)

Csajok, ha holnap nem jövök délelőtt, akkor babázok. De Ági, mindenképpen küldök sms-t.

dytke

Csajok, ugye a rendes fájások között kell érezzem, hogy mozog? Mert érzem, hogy nagyon fészkelődik két fájás között

dytke

Dytke,
Nekem is reggel volt egy kicsi nyákdugó, nagyon kevés, és este elindult Dóri :wink: Ha jól emlékszem Dóri már keveset mozgott a fájások között, de ez nem tuti :roll: Drukkolok, és délelőtt már ne gyere :D

Márta,
Szülőszobán adnak betétet is, meg pelust is.
Vendég

dytke!

Persze, simán érezheted a fészkelődést. gondolom, nem nagyon tetszenek a babádnak a méhösszehúzódások! Nekem Bercim volt az, aki végig izegte-mozogta az egész vajúdást, pedig azt mondják, ilyenkor már nem ficeregnek! De a magzatok nem olvassák a róluk szóló könyveket!Ha besűrűsödinek a fájások kb. 5 percenkéntiekre és főleg, ha már eltartanak 30-40mp-ig, akkor azért induljatok el! Az mindenesetr jó, hogy nem nappali csúcsforgalomban kell indulni! És persz az is számít, hogy mennyi idő alatt értek be a kórházba! Indulás előtt még jelentkezz, ha tudsz, de holnap már nem akarok Tőled Hsz-t olvasni!!! :D

Pandácska!

Köszi!

Márti
borossné becz márta

Márti - 2 órája 7 percesek, de mintha nem lennének annyira erősek (vagy hozzászoktam...). viszont egész nap eltartottak 30-50 mp-ig..

dytke

Hajrá Dytke, hajrá Ambrus!!!!!!! :D Nekem nem voltak fájásaim, de miután elfolyt a víz, Samu eléggé nyugton volt, nem nagyon emlékszem, hogy mozgott volna.

Manka, üdv újra itthon! A hordozás maga nem káros akármilyen sokáig sem (gondolj arra, hogy az afrikai nők, meg sokan Ázsiában is úgy mennek dolgozni, kapálni, akármi, hogy rajtuk van a baba, és nem rövid műszakban vannak), de tényleg jól kell megkötni. Ha úgy látod, érzed, hogy Zoló összébb csukódik hordozás közben, akkor biztos lehet még egy picit szorosabb a kendő. Akinél én voltam tanfolyamon azt mondta, hogy akkor jó, hogy ha a baba nem távolodik el tőlünk semerre, ha előre vagy oldalra hajolunk, akkor sem, de nem fullasztó érzés a kendő. Pár oldallal korábban Krisztának írtam linkeket, ahol találsz videót kenguru kötésről, az más, mint a keresztezett, de ilyen melegben jobb is, mert csak egy réteg anyag van a baba hátán, esetleg próbáljátok ki azt is, hátha jobban bejön. Itt vannak a nő videói, héberül ugyan, de nem a duma számít. Esetleg a wrap cross carry néven futót is nézd meg, ahogy ő csinálja, úgy csak egy zsebben van a baba, a két keresztezett szár csak oldalról tartja.

Márti, amikor én voltam, akkor is adtak betétet a szülőszobán, sőt, igazából ott állt egy polcon szabadon, és nekem mondta a szülésznő, hogy szolgáljuk ki magunkat, ha éppen nem lenne a közelben és kell. Mondjuk nálunk elmaradt a két órás édes hármas, és a férjem csak arra emlékszik, hogy határozottan nem fürdették meg, és egyszer még pucér volt, aztán hirtelen pólyában, de hogy közte mi volt... azt hiszem, egy kicsit izgult és biztos meg is volt illetődve :D bár lehet, hogy egyszerúen csak pasi, és pont ez a részlet nagoyn nem érdekelte :lol:

Ma Samu majdnem egy egész fagyis tölcsért elmajszolt :-) A kiszolgáló nénitől (na jó, csajszitól) kapta, és rögtön elmúlt a nyüszöghetnékje a kocsiban :D Még meg akartam várni a gluténosakkal, hogy betöltse a 8 hót legalább, de az a 3 nap már mindegy... Assz'em be fog jönni neki legközelebb a kiflicsücsök is :lol:
danann

Márti, a megjegyzésem második része az édes hármastól a pelusra vonatkozott, csak egy picit fáradt vagyok és melegem van...
danann

dytke!

Nem vagyok se orvos, se szülésznő, de szerintem ez a folyamat már nem fog megállni! Hamar sűrűsödhet 5 percesekre és erősödni is fog nemsokára, tuti!
Ami még támpont lehet a dokim szerint, az az, ha a derekadból lefelé,akár combig sugárzó fájásokat érzel, azok már jó tágulási fájások(nálam bejött)! És, ha hasmenésed lenne az is bíztató jel, persze egyáltalán nincs mindenkinek. Ha viszont Neked lesz, ne kérj beöntést! Tapasztalatból mondom, egyrészt felesleges, mert úgyis kitisztul az alsó bélszakasz a hasmenéstől, másrészt pedig megspórólhatsz magadnak néhány kínos percet a szülőszobán! Még itt leszek egy darabig, nyugodtan kérdezz, ha szeretnél! :D

Márti
borossné becz márta

Lívia!

Köszi az infókat Neked is!
Nekem is melegem van, nem kicsit... A lábam pedig vetekedhetne egy elefántbébiével, olyan dagadt a víztől! Ha még szülök egyszer az életben, hát tavaszra vagy télre időzítem, na persze, amennyire rajtam múlik a dolog! :lol:

Márti
borossné becz márta

Dytke!
Drukkolok! Te már babázni fogsz holnap délelőtt!
Egyik babánál nálunk volt derékfájdalom és kisugárzás, másiknál semmi csak közepes erősségű összehúzódások, amik nem múltak el. Mindenkinél más, ahogy Márti is írja.

Manka!
Mindenki annyira Dytke szülési fájadalmaival van elfoglalva, hogy elfelejtettek neked válaszolni. :)
Gondolom nem volt időd visszaolvasni. Nálunk is ez a probléma. kb. 1 hete Míra sem eszik normálisan. Cumisüvegből kapja a tejet, de csak a felét issza meg a többit rendszeresen borogatom ki. Ő is nyálzik, ezerrel szopja az ujját, olyan mintha éhes lenne, de hisztizik ha a szájába teszem a cumisüveget. A fogzás valóban korai lenne. Szerintem ez "szopisztrájk"! Akkor tudom megetetni rendesen, ha félig álomba szenderül, így elfelejti, hogy hisztizni kellene. Próbáld meg Te is hátha működik. Nem büfiztetem evés közben azóta.
Éjszaka: Míra este 10h-tól reggel 6h-ig alszik. Nagyon jó ahogy Zoló alszik. Szépen lassan az 5-6 órát kitolja 7-8-ra. (Laura még 1 éves korában sem aludta át az éjszakát) Mintha Gabi is azt írta volna a múlthéten, hogy 5-6 órát alszik egyfolytában Máté éjszaka.

A nem kötelező oltásokról beszéltem a gyerekorvosunkkal. Prevenar - 2 éves kor alatt ingyenes, Neis-Vac-C pedig ha minden igaz szeptembertől ingyenes lesz. Mind a kettő agyhártygyulladásra van, csak más-más típusra. Laurának nem adattam be, de Mírának befogom, mert az oviból bármit hazahozhat a nagytestvér. Bárányhimlő ellenit is beadatom, de majd csak később.

A hasad mérete normális. Szerintem kezdjél el lassan tornázni és erősíteni.

Inkább babavizet adj Zolónak. Van olyan babavíz amit nem kell forralni.

Szopizásra a választ meghagyom a lányoknak...

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?