Új privát üzeneted érkezett!

Gratulálok Bence Soma világra jöttéhez!!
Sok-sok boldogságot , szeretetet és egészséget kívánok nektek!!

petra79

Ma volt nálam a védőnő, és elárasztottam a kérdéseimmel.. Holnap megyek orvosi vizsgálatra, mert végre letelt a dokim szabija. Én pedig holnap betöltöm a 38. hetet. Nem hittem volna.. és ráadásul milyen jól is érzem magam.. Szeretném már nem szedni a gyógyszereket, meg is mondom a dokinak, mert a végén nem az lesz, hogy koraszülök, hanem majd úgy kell "kicsalogatni" Barnit belőlem.. :D Jól érzi bent magát.. Én meg már alig várom, hogy sorra kerüljek köztetek!!

petra79

Még valamit szeretnék tőletek kérdezni. Bár holnap talán az orvostól is kapok rá válasz...

Már 1 hónapja, de nekem nem nőtt semennyit sem a haskörfogatom. Ettől még a gyerek fejlődhet odabent?? Van összefüggés a kettő között??
A 34 hetes UH-on mondta a doki, hogy 33 hetes méreteknek felel meg, de méretarányos.. Azóta nem voltam nála, majd holnap megyek.Nagyon remélem, hogy azért valamit növöget. Az nem lenne baj, ha nem lesz nagy, sőt... De azért ne is legyen nagyon kicsi, és ne álljon meg a fejlődésben mondjuk a 33. hétnél, mert az azért nem egészséges..

petra79

Petra!
Nyugi!!! Én is ezen paráztam, de már próbálok nem. 33 hetesen tudtam, hogy növöget, de utána 2 hétig semmi látszatja nem volt, haskörfogatom ugyanannyi volt 32 hetesen, mint 36 hetesen, most nőtt megint olyan 2cm-t kb.
Nekem sem nőtt jó pár hétig a hasam,de eleinte meg nagyon sokat nőtt. Az Uh szerint meg nagyobb a baba egy héttel ahogy eredetileg is volt. A mozgásból is lehet érezni, hogy vhogy jobban kitölti a pocit a baba, gondolom neked is nem? Hízni sem híztam. Ne aggódj! Én nem is mérem, mert szerencse leesett a mérőszalag a bútor mögé és így legalább nem paráztatom magam. :wink:
Én ma voltam a Pazár dokinál nst után, (9-re mentem, 9,30-ra végeztem, de utána több, mint egy órát vártam a dokira Pödör volt, elment vhova és ugye kellett a kiskönyvem meg a pecsét az nst-re....éppen hazaértem, kaja, fürcsi és beestem fél egyre a dokihoz...)
3100 a méhszáj, szerdán UH-ra kell mennem és jővő héten bekefüdni, de addig remélem haza is jövünk :)
E.

Kép
Kép
edi78

Évi Gratulálok mégegyszer Noéhoz! Nagyon aranyos baba és tényleg nem látszik, hogy előbb jött.
Szilvinek is gratulálok a babó megszületéséhez. Várom a híreket.
És az újdonsült anyukáknak és babáiknak sok tejcit és boldog órákat kívánok.
Hasfájás Nekem Daninál 3 hetesen jelentkeztek először a "gondok". Előtte lencsét ettem és valószínű ez nem tetszett a pocijának. Utána már nagyon odafigyeltem, de így is szenvedtünk vele olyan 4 hós koráig. Infacolt adtam neki, most így pontosan nem tudom mikortól adható a babának. Tornáztattuk a lábiját, masszíroztuk a pociját, néha hasrafektettük és volt, hogy az oldalán aludt. Cumi is kb. ebben az időszakban került bevezetésre, pedig nem szerettem volna. De hál istennek nem létfontosságú számára, ha eltörik a mécses, van hogy ezzel nyugszik meg.
A kamillatea is jó hatású lehet, meg azthiszem az édeskömény is. De ez sem tuti. Elképesztő, hogy 1 éve voltunk mi is ebben a cipőben és mennyire felejtek.
Ancsa remélem jól vagy? Sokat pihizel! Csak így tovább!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Lola!
Szerintem nyugodtan kimehettek Nóéval sétálni, nem a nagy melegben, meg nem autóút mellé, nyugodtan lehet. Egy fél-egy órát. :)
Nem tőlem kérdezted, de azért írok, ha nem baj :) :wink:
Én nem adnék vizet a bébinek, kamillateát meg végképp nem, elég neki az anyatej, hiszen az szomjoltó is. :wink:
Cumit fogsz adni Nóénak?
Edit

Kép
Kép
edi78

Lola! Noé , bocs hosszú ó-val írtam, siettem :D

Kép
Kép
edi78

Sziasztok,

Sok boldogságot és egészséget a kis Bence Somának:-)

Évi!

Én is így vagyok vele, nagyon sajnálom amikor sír... :cry:
vizet sem és teát sem adok neki, úgy vagyok velem, hogy amíg van tejem, addig csak azt kap. Szerencsére van bőven, úgyhogy ha csak szomjas is, inkább azzal oltom el neki :-)
Persze, már voltunk kint. Már az első héten lementünk fél órára a parkba, azóta pedig többször is, egyre tovább. Mi megvárjuk amíg elalszik, és úgy indulunk el. Elkerüljük a forgalmas helyeket, eddig még nem volt gond. Végigalussza az utat, és levegőzik. Nem mellesleg nekem is jól jön a friss levegő, valamint hogy nem a négy falat kell bámulnom...

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!

Üdv, Szilvia
szilvia1981

Edi!
Dehogy baj, hogy leírod a véleményedet! Egyébként nem vittem teát Noénak a sétára, mert igencsak régi volt itthon és amit receptre írtak nem váltottam ki, merthogy úgyis van itthon...
Na mindegy, végigaludta a kinntlétet és sz.tem élvezte.... ahol sütött a nap, hunyorgott, húzta a "szemöldökét", ami még alig van.... így hát tényleg a napmentes részeken mentünk!

Aztán mostmár hajrá Neked is és Petrának is, szorítunk hogy mielőbb Ti is karotokban tarthassátok a kis Pocaklakótokat. De még élvezzétek azért a pocakosságot is, Nekem azért hiányzik....... de persze olyan jó puszilgatni a kis pofiját, meg hallgatni, mikor elégedetten nyög böfizés közben........

Na beszéltem előbb Szilvivel!
Hajnal 1-kor folyt a magzatvize, fél2-re mentek be a kórházba, nem tudni mitől indult be a szülés, de azt mondja, rendes fájásai voltak.
Még nem kelt fel, 24 órásra írták elő neki a felkelést, ezért majd csak hajnalban, de már 3-szor kihozták neki Bencét. Azt mondja puszilgatja, de mást nem tud Vele még csinálni, mert még oldalra sem tud fordulni. Érzéstelenítése már kiment, Ő is jól van, bár úgy érzi, hogy fel van fújódva, meg nehezebb lesz ez a 3. császár!
Bencén apró kis fehér pöttyök vannak, de már múlik, nem kap semmit, Szilvi Augmentint, hátha v.mi gyulladása volt. A gyerekdoki figyeli azért a babát, hogy jönnek-e újabbak ki rajta!

lola77

Lola!
Köszi a híreket. Gondoltam, hogy beindulhatott a szülés, Szilvi már izgatott volt nagyon, lehet közrejátszott ez is. Remélem a babával nem lesz semmi gond. Milyen pöttyei lehetnek?
Én is szedtem anno 5napig az Augmentint a fertőzés elkerülése végett, már a szülőszobán kaptam kettőt.

Noé nagyon édes lehet, hogy alig van szemöldöke. Majd tegyél a fiúkról képet. Van Somáról pici fotód? Olyan kivi vagyok ő milyen volt kicsinek :)

Szerdán UH, azt még ki szeretném bírni, aztán tőlem mehetünk. Egyelőre semmi jel, ma sokat gyalogoltam, akkor voltak keményedések, meg alig bírtam vonszolni magamat, nyillaltam rendesen alhasban. Se görcs, minimális derékfájás. Katánál sem volt előjel, annyi, hogy nagyon vizes lett előző estére a lábam és hajnalban folyt el a magzatvíz.

Edit

Kép
Kép
edi78

Lola
Köszi a híreket Szilviről és Bencéről :lol:
Milyen pöttyök vannak bencén?

Edit!
Te már a finisben vagy :lol:

Petra is :lol:

Gabi
Köszi ,megvagyok.Pihizem :( fáj mindenem a folyamatos fekvéstől :(
Így még a napok is lassabban mennek :( és még milyen sok idő van hátra :shock: REMÉLEM :lol:
Valahogy majd csak eltelik az idő :wink:
És te hogy vagy?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok

Gratula Szilvinek Bencéhez.Reméljük a pöttyök elmúlnak és nem lesz semmi gond. Sok tejcit kívánunk.

Lola
Üdv itthon. Nagyon helyes baba Noé. Néztelek az iwiwen is benneteket. Nagyon jók a képek. Tudtál már itthon jobban pihenni,mert az egyik képen igencsak fáradtnak tűnsz.Mondjuk 2 hét odabent az eléggé gáz tud lenni.

Ági
Tegnap láttuk Dorkát meg az Apukáját a Jubi parkban,jó nagyot nőtt.És nagyon komolynak tűnt. Nálatok mizújs tesó ügyben?Mondtad még múltkor hogy rajta vagytok ti is.

Na mentem megállt a mosógép,megyek teregetni.

Üdv mindenkinek Lívia

Kép
slivia

Szilvi! NAgyon sok boldogságot a babához és gratulálok nektek!

Puszi: Rozika!

KépKép
Kép
siprozi

Ígérem írok mindenkienk, de képzeljétek, pénteken elszállt a netünk, ma sceréletk valami kábeles nyavaját, most megy, de időm nincs, Ákos övsömörös lett, nagyon nyügi. Tegnap elött nem aludtunk semmit, tegnap már egy picit, ma kitudja?4
Szorítsatok, hogy gyógyuljon, mert nem tom beszoktatni az oviba így!
MAjd jövök holnap, ahogy időm és kölkek engednek!

KépKép
Kép
siprozi

Rozika
Gyógyuljatok meg minél hamarabb !!!!!Szorítok!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa Köszönöm! Úgy ahogy jól vagyok! Pénteken kicsit több keményedésem volt a megszokottnál és némelyik fájt is. Úgyhogy hétvégén sokat pihentem, bár energiám sem volt semmit sem csinálni, meg délutánonként is aludtam (ezt csak akkor szoktam, ha fáradt vagy beteg vagyok). Nem tudom mi lehetett velem. Ma már jól vagyok. Takaríthatnékom volt!
További jó pihit neked is!
[/b]Siprozi Ákosnak mielőbbi gyógyulást!!!!!
ÉviKöszi a híreket.
Mielőbbi felépülést és sok-sok tejcit kívánok!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

siprozi
Jobbulást a kisfiadnak!

ancsa2727
Hál istennek nekem nem kellett sosem, sokáig az ágyat nyomni, de el tudom képzelni milyen lehet. Nekem a császár utáni 24 óra is sok volt anno.
Kitartás! Ügyi vagy nagyon!!!

Szilvia
Gratulálok a kisfiadhoz!!!
Sok tejcit?

Tényleg tudja valaki, hogy miért lett meg a babó hétfő hajnalra?????

Nem tudom ki hogy va vele, de ostanában tiszta hiszti vagyok...
Tud valaki megoldást?

Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Na ezt szépen leírtam :)))))

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Gabi
Megértelek a fekvést illetően :roll: Én már 21 hete fekszem többé-kevésbé :? Most mondjuk szigorúan :(
Nagyon rossz így muszályból és ilyen sokat feküdni. :(
Irigylem azokat a kismamikat, akik jöhetnek-mehetnek,sétálhatnak :roll: Én már érzem magamon,hogy kezdek befordulni hogy ilyen sokat vagyok a 4 fal között :(
Szegény apa, ha hazaér, be se áll a szám, egyfolytában beszélek, mert örülök hogy legalább esténként van kihez szólnom :?

Egyik kismama ismerősöm éppen most próbálja ki a
citromfű teát. Ez nyugtató hatású .Próbáld ki ha gondolod, hátha neked is segít és nem leszel nagyon feszült.

Gabi
Lola írta, hogy Szilvinek hajnalban elfolyt a magzatvize.És fájásai is voltak.

gabrielldaniell
Pihenj te is ha tudsz !
Azóta jobban vagy? vagy még mindíg sokat keményedik a pocakod?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ági!

Úristen....ez a szemész egy köcsög. Hogy lehet valaki ilyen? Nagyon ügyes vagy, hogy megmondtad neki, én sokszor leblokkolok ilyenfajat bunkók hatása alatt. És hát hogy ígér, de nem tartja be..... Elmehet a sunnyogóba! NEm vettél neki te valami kis nyakláncot? :cry:

Szilvi!

Kicsit egyet kell értsek Moncsival, szerintem se használd a cicit megnyugtatásra, én nem féltem a cumit használni, mikor alszik kivettem a szájából, és a végén már nem is kellett neki. Csak az se lógjon a szájába. ÉS az ételekre szerintem is figyelj, biztos tudod a szabályt, semmi b-vel, k-val kezdődőt, vagyis babot, borsót, szóját se, káposzta, karalábé, karfiol, tehát káposztafélék, lencse és lásd egyedi esetek, paprdicsomhéj. Tapasztald ki, gondold végig mit ettél, ami rossz lehet neki. Minden azonnal átmegy a tejbe. Gabinak igaza van, az édeskömény és a kamillatea az jó, persze csak ha isznak, sokszor elég nekik a tej is szomjoltásra.
Én tudod mit csináltam, mindíg a karomra fektettem és úgy fogtam, mikor fájt a pocija, vagy a térdemre hassal lefektettem, és gurigáztam Csabit, az sokat segített.
Lehet megköveztek érte, de én szeretem napirendet, így én mindíg 3 óránként szoptattam, de kb. addigra lettek is éhesek újra. Persze lehet sűrűbben is szopiztatni, úgyis jelzi ha éhes.
Most még nincs napirend, ne is keres logikát és rendszert a napokban, sokszor egy hét múlva minden másképp, más időben fog alakulni, de kitartás, az összevisszaság mögött ott a fény az alagútban. És tudod mit mondoK? Ölelgesd csak nyugodtan és altasd el magadon! Ezzel elrontani ENNYI idősen nem LEHET! Ezt a pszichológus apósom mondta! Lehet tényleg azért akar cicizni, mert a közelségetekre Vágyik! Próbáld ki a hordozókendőt!
Kitartás

Lola !
Köszi a híreket: Gratulálok Szilvinek, és Isten hozott pici Bence Soma! :D :D

Lola! Ugye milyen jó velük sétálni? Én igen korán kivittem mind a két fiamat, pedig ők decemberiek! Noé imádnivalóan aranyos, szabadna nekem is megnézni benneteket az iwiw-en? (Milyen név alatt?) :oops: :lol: :lol:
Üdv itthon, pont azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy előbb jött Noé, de nem voltatok olyan sokáig bennt a kórházban, így igen kis érett kisfickó! NAgyon sok örömöt kívánok nektek!
Asszem te kérdezted, hogy a Balcsis nyaraláskor mindenkit ismertünk-e. Ez úgy volt, hogy a szomszédék hívtak el a telkükre minket, és még más ismerősüket, így szorosan őket ismertük, de ott megismertük a többieket is.

Képzeljétek, kaptam munkát erre a tanévre egy ált.iskolában, így idén két helyen tanítok! Úgy örülök neki, de izgulok is így 5 év itthonlét után milyen lesz! :? :lol:

A másik hírem, hogy Ákos hólyagjai gyógyulnak, már engedi kenni őket, gondolom, mert már nincs nyílt hólyag, és nem csípi, viszont olyan mint az időjárás, egyik nap nem pisil be éjszaka, a másik nap igen! Tök tanácstalan vagyok, a Csabi pikk-pakk leszokott a pelusról.

Most megyek!
Szép napot!

KépKép
Kép
siprozi

Ági!
Ez a doktornő nem a Karkó Cecília volt a földszinten a kórházban?
A Kata piros szemére azt mondta nem piros, nincs begyulladva, kényszerzubbonyba csomagolta, ketten fogták le...kérdezte mitől piros a mellkasa, a szeme is azért piros mert ő ilyen fajta!!!!! mondom mert sírt azért piros...aztán azt mondta semmi baja a gyereknek és szemészeti vizsgálatra küldött el, fel is írta az atropint, hogy cseppentsek...Elmentünk magánba és kiderült 2 gyulladása is van, 3 hét alatt jött helyre, 2x mentünk vissza, kaptunk cseppet, kenőcsöt. És apa kezében folyt a vizsgálat, nem viselte meg szegényt.
Többet a kórházba nem viszem, kínozták.
Ja meg csodálkozott a doki a kórházban, mi az hogy nem tudom a fejét egy egyéves gyereknek beletenni abba a szemészeti kengyelbe, tudod ahova a felnőttek is belehelyezik a fejüket. No comment szerintem is...Ha tudom ilyen genya lesz nem viszem szenvedtetni a gyereket, de ki tudta h. ilyen embertelen lesz....

Kismamik pihenjetek, meleget ígérnek. Remélem a front nálunk is meghozza majd a gyümölcsét. Álmomban ma simán születettt a bébi és 4070g lett....:lol: Hát nagyon kivi vagyok már.
Edit

Kép
Kép
edi78

Edit
Drukkolok neked! Gondolom egyre izgatottabb vagy már :lol:
Hiszen most már bármikor megindulhat a szülés :lol:

Petrának is megy a drukk! :lol:

Emlékszem én is milyen izgatott voltam a végefelé, :lol: minden nap ugy keltem fel, hogy talán ma lessz a nagy nap :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa!
Köszi, ja én azt hittem már meglesz ekkorra...Kata mellett nagyobb volt a strapa mégsincs semmi jele, hogy hamarabb meglenne...Fene se tudja. Első körben július végéig szerettem volna kibírni aztán már aug. közepén járunk lassan. Kata 38 hétre született, így reménykedem hogy holnap holnapután lesz vmi :wink:
Pihenjél! Olvasgatsz egyébként, hogy töltöd a fekvős óráidat? Tévézel?
E.

Kép
Kép
edi78

Edit
Olvasni keveset olvashatok,sajnos,mivel hamar megfájdul a fejem olyankor és ha nem hagyom abba ,akkor mindíg migrén a vége :?
Így napi max 30 perc amit olvasással töltök :(
Többnyire ágyban fekve netezek, filmet nézek, de nem vagyok egy filmezős típus, így elég uncsi számomra :?

Na meg az eddig elmaradt varrást pótolom :lol: azt tudom fekve csinálni :lol:
Gondoltam hímzek is a változatosság kedvéért , de apa még nem hozott anyagot hozzá és szerintem egyhamar nem is fog, mert mostanában 18 körül ér csak haza :(
Kötni is kötnék szívesen valamit a babónak,de nem tudok szépen kötni :( sajnos .
Mindenestre kezdek begubózni, ez már a 23. hét,amit többé-kevésbé fekvéssel töltök :oops: nagyon hosszú idő :oops:

Nekem is mindkettő baba előbb született a kiírtnál
Lányom: 38
Fiam :39 hétre.
Remélem most kihuzzuk a 37 hétre .
Bár a dokim szerint csoda enne, ha eljutnánk a 36. ig
:(

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ági!
Nem semmi tényleg ez a szemészet-dolog, már akartam írni én is, hogy nem-e a Karkó volt?
Mert nekünk sincs túl sok jó tapasztalatunk.... kancsalság miatt jártunk a kórházba hozzá Soma 1,5 éves kora után (mert szakmailag állítólag nagyon jó!) de abszolute nincs türelme a gyerekhez, egy kedves szava nem volt, nem tudta lekötni 1 pillanatra se az izgő-mozgó gyereket, nem adott a kezébe egy játékot... stb.
De ez amit írtál Dorkáról, akárki is volt, nem semmi, legalább úgy odaadta volna, hogy legközelebb ügyesebb legyen, nem????? Ez aztán f@sza pont egy orvostól!

Rozi!
Volt bárányhimlős Ákos? Tudod, azzal van az övsömör összefüggésben. Mindenesetre gondolom kezeled v.mivel, nem?Szorítok, hogy mielőbb meggyógyuljatok, amúgy szept-ben kezded beszoktatni oviba?
iwiwen: Horváth Éva néven vagyok fennt.

Edi!
Legyen úgy, ahogy Te szeretnéd hogy jöjjön a kisDávid! Amúgy a cukrosságról: a kórházban nem is foglalkoztak ám azzal, hogy a kiskönyvemben pirossal alá van húzva a magas vércukor érték, simán vegyes+könnyű vegyes kaját kaptam, nem DIÉTÁST!

Ancsa!
Jó ötlet a varrás, ha tudod fekve és kitartás a babáért mindent ki kell bírni. Én most teljesen átélem a 4 fal közötti problémádat, hisz 2 hete ha össz-vissz 2 órát voltam levegőn.... Na de majd eljön a mi időnk is, ha lesz napirendünk!

Lívi!
Nem érzem a fáradságot egyenlőre magamon, bár ma éjjel is 4-szer kelt Noé enni, de muszáj még kibírni legalább 1 hónapig, amíg nagyobb lesz, aztán majd meglátjuk.... Pedig napközben hagyna pihenni, délelőtt hosszúkat alszik, de akkor mindig van v.mi csinálni való, meg Somával se akarom megtenni,hogy alvásra hivatkozva utasítom el. Ma elmentek Fényesre, ma talán fogok tudni aludni 1 órát....

lola77

Sziasztok,

Hazajöttünk. Szupi volt (az odautat kivéve, mert sokat késett a gép, át kellett szállni, Réka végig visította, nem tudott aludni), aztán ott már rendeződött minden jól bírtuk a hőséget is, sőt a lurkók jobban mint én. Rengeteget pancsoltunk, tengerben, medencében, Roli szinte megtanult úszni, frankón szabályosan búvárkodik pipával...
Majd teszek fel képeket...

MICSODA JÓ HÍREK ITTHON!

Gratulálok Bence baba érkezéséhez!

Örülök, hogy Noé is helyrejött! Tényleg nagyon ügyes baba! És tényleg nem volt picúr!

Rita! Gratula a 3. babó érkezéséhez!

Ancsa, nem akarom ismételni a többieket, de tényleg FEKÜDJ! Nekem is amikor azt kellett fellpattantam minden apróság miatt sajnos pl. most egy másik könyv, most egy nasi, most ez meg az. Aztán össze is jött vagy napi 30-40... A kórházban ennyit nem kelnél fel!

Orvos téma...
Amikor terhes voltam még a kórházban dolgozott egy ismerős szülésznő. Őt kérdeztem kit ajánl. Azt mondta senkit. Lehet akit kedvel ő az nekem nem lesz szimpi és rossz történetet MINDENKIRŐL tudna mondani.
Én Szilvivel ellentétben kedvelem Pődört és nekem észrevett rendeszertelen mensi mellett egy alig terhességet kézzel (igaz számítottunk terhességre) amit másnap uh-n 4 hetesnek diagnosztizált. 30 napja volt az utolsó mensim (de volt hogy 40-50 napig nem volt meg)
És ha ő nincs, és nem erősködik vizitnél miután rossz NST miatt befektettek, hogy kiveszi császárral akkor lehet már súlyos oxigén hiány lett volna, aminek a hatásába bele se merek gondolni, mert eleget kűszködünk ennek a pillanatnyi oxigén hiánynak a regenerálásával...

Ciciztetés:
Rékám hasfájós volt. 3 hónapig tartott. Szeretett volna többet cicizni, mint 3 óránként, ha elvettem sírt és nekem is dilemma volt mit csináljak.
Hagyjam süvölteni akkor is ha jót teszek azzal, mert igaz az hogy ha nincs mindig frissen emészteni való akkor jobb lesz, de közben neki meg nagyon kellett volna, hogy hízzon, mert bár formás volt 3 hónaposan hízott csak 4 kg-ra.
Tehát konkrét tanácsot nem tudok, de inkább kínoztasd picit, ha nagyobb lesz mással is leköthető nem csak ciciztetéssel... és gyorsan repülnek a hetek.

Más még rólunk:
Megint dilemmában vagyunk.
Voltam ma Bp-en Rékával neurológia kontrollon.
Bár a vérvétel eredmények csak hét vége felé lesznek és azért majd újból megyek, de azért most is beszéltem a dokival a jövőbeni terápiákról.
Ugye szep-től már ovi lesz logopédiával és szomatopedagógiával és hogy járjunk -e továbbra is úszni 2X délutánonként, ami az időpont miatt már nehezen lenne megoldható.
Szerinte nem kell túlfejleszteni a gyereket, de azt állítja továbbra is hogy a mozgásfejlesztésre tényleg jó a vízben való mozgatás...
Vigyem vagy ne akkor?
Javaslata lássuk meg mit mondanak majd az oviban, mennyire kell még egyéb terápia. Ovó néni szerint, ha megoldható akkor vigyem el a vizes terápiára is. Akkor most túlfejlesztem???
A lovaglást nem akarom elvenni tőle mert imádja, heti 1X fél órára elmegyünk majd továbbra is.
Sajnos még mindig nagyon félénken jár, idegen helyen nem is hajlandó elengedni a kezem mert fél. Itthon bátrabb. Ismeri a távolságot a tárgyak között...

Remélem nem bántom meg a mostani kismamikat azzal, hogy már nem kismamaként is jövök és írok mindenfélét. Bár a régiek már kezdenek kikopni... (legalább is ritkábban jönni és tudom sokan azért mert már dolgoznak)
Én szívesen olvasom történeteiteket, van melyiket megkönnyezem én is, újra veletek babázom.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Cirmike gartula az úszó Rolinak! Nagyon ügyes! :D Az én Csabán nagyon óvatos avízzel, bár szereti! :?
Túlfejleszteni? Mit értenek ez alatt? Hogy lehet túlfejleszteni valakit? (Szerintem én vagyok nagyon H...!) :oops: :oops: :oops:

Ancsa! A varrás jó ötlet! De bevásárolnék neked, ha Tb-án laknék! :wink: :shock: :shock: :shock:

Lola! Tudom, hogy a bárányhimlő Herpesz vírusa okozz, sajnos az megbújik az idegpályák mentén. Ákos volt egész pici korában bárányhimlős, Csabitól kapta el, de akkor az aligjött ki rajta néhány pötty formájában. Most valószínű a fogzásmiatt legyengült az immunrendszere, és újra tudott támadni eza nyavalyás! :evil: Már kezd egy kicsit gyógyulni! Pont azért, mer bárányhimlőt okoz annál, aki még nem kapta el, nem mehetek most vele sehova, még az unokatesókkl sem találkozhat , így szegény itthoni maradásra van ítélve.
Megvettem neki ma az ovis zsákját (Csabinak megvartam anno, most inkább vettem egyet), és párnahuzatnak anyagot, de amikor mutattam neki, akkor tetszett is, meg nem is. Szerintem lassan ekzdi felfogni, hogy incs mese, tényleg ovis lesz, és tényleg nem anya fog rá vigyázni. Olyan aranyos, mikor örülne is, meg nem is az oviba szánt cuccoknak. :)

KépKép
Kép
siprozi

Edit , Lola! Ha egy ismeretlen Tasnádiné nevű bejelölt benneteket az iwiw-en, az én vagyok! :oops: :oops: :oops: Bocsi :oops: :oops:

KépKép
Kép
siprozi

Edit , Lola! Ha egy ismeretlen Tasnádiné nevű bejelölt benneteket az iwiw-en, az én vagyok! :oops: :oops: :oops: Bocsi :oops: :oops:

KépKép
Kép
siprozi

Cirmike
Én eddig nem voltam szigorú fekvésre ítélve, de mivel fájdogált és görcsölt a pocim ha mentem vagy álltam,így orvosi javaslatra többet pihentem-feküdtem és kerültem a cipekedést.
Mióta C:2111 lett az erdményem,azóta kell szigoruan feküdnöm.
Én nem tudok felugrálgatni semmiért sem, mert csak enni-inni-fürdeni ,ilyesmire kelek fel és mégis azonnal bekeményedik a pocim és fáj is.
Ennyit pedig a kórházban is mozognék, hiszen pisilni meg fürdeni,enni ott is felkkelnek a kismamik.

Örülök hogy jól éreztétek magatokat! :lol:
Várjuk a képeket! :lol:

Ági
Kinél voltatok szemészeten?

Lola
Örülök hogy jól telt a séta.Gondolom neked is jólesett végre levegőre menni :lol: éjjel 4 szer is eszik a kis Noé? Akkor biztosan jó étvágy van! :lol:

Rozika
Rendes vagy! :lol:
Oviba beszoktatás szerencsére nálunk Barnabással könnyen mennt, nagyon barátkozó típus. de emlékszem anno Alexandra már nehezebb volt, ő rettenetesen anyás a mai napig is :roll: Ő szegénykém nagyon sokat sírt a beszoktatásnál már- már azon voltam, hogy kiíratom az oviból, de aztán végülis beszokott és jókedvvel mennt oviba is. :lol:
így van most ő a sulival is. szívesen jár suliba,de amint hazaér a suliból nem megy messzebb tőlem az 1 méteres távolságnál.
remélem nálatok is könnyen megy majd a beszoktatás

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Francia légáteresztős pelenkákat és Bio pelenkákat forgalmaznak. Ha valakit érdekel, nézzétek meg:
http://www.holloagi.eoldal.hu/

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!
xytimi

Még ez lemaradt... csak már be kellett fejeznem...

Ági,
Örömmel olvastam, hogy Dorka veséjével micsoda javulás van!
Így tovább!!!

A szemészetes sztorin csak röhögni tudtam... bocsi, ekkora bunkóságot, de én már sok mindenen sajnos nem lepődök meg.
Nekünk is volt már szerencsénk a nénihez, csak egy gyors kontroll kellett a neurológiára a szemfenékről, akihez meg jártunk annál 2 hónap volt a várólista, így gyorsan csak ide mentünk, fogadtak is hamar, majd a K.Cecília belenézett a sötét szobában a szemébe és megállapította, hogy minden rendben a szemfenékkel. Kérdem, látta rendesen, tágítás nélkül??? Igen, ő így is látja. Még jó, hogy a rendes viszgálathoz annó 1 hetet kellett tágítani a pupillát... de min. 1 órát, hogy látni lehessen...

Rozi,
Túlfejlesztés: túl sok helyre járatom és nem marad ideje önnállóan beérnie a mozdulatoknak.
Én viszont akkor vagyok nyugodt, ha tudom, hogy MINDENT megtettem a fejleszéte érdekében. Úgyhogy inkább elhordom szerintem...
Azt mondta, olyan mikor vkit túletetnek... (???) Visszahányja és végül nem hízik tőle, nem szívódik fel a kalória...
Hát szerintem ez más a fejlesztésnél, bár mondják, hogy megterhelő a gyereknek, ha túl sok helyre viszem.
Bár én mindig rendszerben, órarend szerint vittem eddig is ami nem összevisszaság...

Most képeket nem tudok feltölteni, mert nem ezen a gépen vannak, de ígérem, a héten jövök még velük...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Muszály egy kicsit panaszkodnom... :cry:

Írtam ma apának egy levelet amiben ismét megpróbálom rábeszélni, hogy a három macska nem a baba mellé való itt egy 2 szobás tömblakásban.

Idézek belőle csak azért, hogy kikérhessema véleményeteket, mert nagyon bánt és nem tudom mit kezdjek ezzel a helyzettel...

kicsit hosszú lesz ezért bocsi mindenkitől...

"Még a múltkor mikor itt voltak Anyudék, említette nekem anyukád, hogy ők beszéltek róla a mamáddal, hogy szívesen befogadná
a cicákat. Kérlek szépen gondold át ezt a lehetőséget is!
Én nem akarok rosszat a cicáknak sem, de nem titkolom, hogy végtelenül nagy kő esne le a szívemről, ha beleegyeznél.
Hogy mért most mondom ezt el?
Annak egyik oka az, hogy nem akartalak ezzel piszkálni, mert tudom neked mennyire fontos, hogy ők is jól helyen legyenek.
A másik az, hogy megint egyre több lesz a kiadás, a gyerekek miatt is, most meg a Lombard is...
A harmadik oka, pedig az, hogy egyre jobban idegesítenek, ahogy közeledik a kisfiunk születésének a napja.
Kérlek ne haragudj rám ezért!

Nap mint nap bosszankodom miattuk, hiába mosok fel, porszívózok napi rendszerességgel, kosz van.
Nagyon nagyon sok mindent tönkretettek már, ezalatt a három év alatt.
Például az a megoldás, hogy majd a kisbabánk lesz elkerítve miattuk, eléggé bosszant megmondom őszintén.
Most még hagyján, de fél év múlva majd nem zárhatod be a gyereket egy járókába mondjuk, hogy ne legyen tele a szája, és a ruhája macskaszőrrel!
Bocsáss meg, nem akartam durva lenni!
Tudom, hogy nem mondtam ezt neked...
Biztosan láttad rajtam, hogy nem tetszik, de nem akartam veled vitázni ezen.
Én nem neked és a cicáknak akarok rosszat, hanem mindannyiunknak akarok jót!

Tudom félted őket, hogy hátha elkóborolnak, elüti az autó, vagy megtámadja egy kutya.
Ez is megfordult a fejemben.
Nem tudom... én csak szeretném, ha...

Annyira sok minden apróság van velük kapcsolatban, amit leírhatnék, de nem ragozom tovább, csak arra kérlek gondold át amit mondtam."

erre a válasz ennyi volt:

"Soha többé nem mondom el:
Miért nem tudod megérteni,hogy ŐK CSAK VELEM EGYÜTT MENNEK A HÁZTÓL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Nekem is most péntek óta "rendetlenkedik" a pocim. Keményedések vannak, van hogy fáj, van hogy csak a kellemetlen érzést veszem észre. A hátam meg majd leszakad. Na jó abban én vagyok a bűnös, mert rám jött a takaríthatnék (már ideje volt) és minden azonnal akarok megcsinálni.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

SZILVINEK GRATULÁLUNK A KIS BENCE SZÜLETÉSÉHEZ!
Jó egészséget és sok tejci kivánunk!

Jó sok hozzászólás volt alig tudam elolvasni :)

Kismamik már a célegyenesben vagytok! Olyan fura hogy valaki 38 hétig bírja, a Máté már megvolt 37 hetesen, de úgy éreztem, hogy még nagyon sokáig bírnám :)!

Szombaton hazajöttünk a Balcsiról, szuper volt nagyon. A Máté már az első napon kijelentette, hogy ő nem jön haza, és volt is belőle balhé :). Hajóztunk, vonatozunk, fürödtünk egész nap. Szerencsénk volt jó idő volt. Szóval jólesett :)
Most meg már melózunk 1000el :( :( :(

Ági,
a dokinőt biztosan beborítottam volna. Én még nem találkoztam bunkó dokival, már sokan meséltetek, de nem tudom hogy tudnám-e magam türtőztetni. Mondjuk ha átgondolom mindenhová maszekhoz járunk, ott meg "sajnos jár" az udvariasság..
Ez botrányos!
Mikor régen UHra is mentünk, a Zolit is bevittem magammal, mert az ő gyereke és mi az hogy nem nézheti meg az apuka!!

Cirmike,
örülök hogy jól sikerült a nyaralás!
Kívnáncsiak vagyunk a képekre! :) :) Biztos szép helyen voltatok!

Ancsa,
tényleg szar pihenni, nekem is kellett 3 hetet pihennem, és tényleg borzasztó volt, fájt mindenem. De a babóért mindent! Kitartás!!
Írjál naplót, varrj, tanulj meg kötni :) :)

Gabi,
a férjed - párod , vagy apukád?
Azért 3 macska gáz (mondjuk én utálom őket) Akkor meséld el neki, hogy toxoplazmózist okozhatnak - ami tényleg igaz és nagyon veszélyes. Aztán el lehet dönteni hogy mi fontosabb a macsekok vagy a gyerek egészsége.
Vagy mérgezd meg őket :). Már bocs...

Rozi,
nem tudom én barna hajúnak képzeltelek el... :)

na megyek holnap korán kelek megyek Bécsbe beszállítóhoz :( :(

sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Szilvi: Gratulálok Bence születéséhez! Jó egészséget Nektek!!!! Majd gyere és mesélj!

Gabi: Ez durva! Úgy vágnám kifelé azokat a dögöket.... 3 macska egy tömblakásban..... (mondjuk én nagyon haragszom rájuk, mert mifelénk nincs korlátja a szaporulatoknak, és a fél utca macskája hozzánk jár a dolgát végezni..... :twisted: meg levizelnek mindent... :twisted: fúúúj!) Apropó! Hogy-hogy leveleztek a férjeddel? :shock:

Cirmike: Szerintem a legjobbat teszed Rékával, hogy hordod mindenéle terápiára! Nem hiszem hogy "túl" lehet fejleszteni egy gyereket, az úszás, és a lovaglás a legjobb sportok, és rengeteget kap általuk!!!

Lola: Nem vagy fáradt??? Nagyon klasszul bírod!!! Soma nem lett féltékeny???

Szilvi 81: Nekünk nem jött be a 3 óránkénti ciciztetés! Tominál még marhára betarottam, amit a doki mondott és csórikám az utolsó fél 1 órát mindíg végigordította a köv. szopiig... meg is lett az eredménye, jó hamar tápit kellett adnom neki, mert szépen lecsökkent a tejem. Tamaránál már nem néztem pontosan az órát, és ha másél 2 óra múlva sírt, már kapta is a cickót! Még most is szopik..... A hasfájás meg sajna eltart 2-3 hónapig..... így is úgy is... Infacolt és espumisant használtunk. Nekem még a bubis víztől is ordított (márhogy amikor bubis vizet ittam és átment a tejcibe....) Kitartás....... Nem könnyű időszak!!!

Kismamik! Hőségriadó következik :cry: Aki szerencsés, talán gyorsan elszalad szülni.... :lol: Ancsa te meg pihizz még sokat! Tudom, hogy rossz....

Holnap strandolás, mert szerintem máshol kibírhatatlan lesz. Aki teheti csobbanjon. :D

Jó éjt!!!

V.erika
v.erika

Gabi! Egyet értek Zankával és Verikával! Állat nem való se házba, se lakásba! (és ezt én tök komolyan gondolom, pedig agrármérnök vagyok, és imádom az állatokat!) :lol:
+ meg szerintem pláne nem! Érveim?: Hát az állat élettere a természet, nem egy 80 négyzetméteres lyuk. Kár kínozni őket! Aztán meg ott vannak a gyerekek! Mi hatalmas kerttelrendelkezünk, ott van egy macsesz, sajnos férges is volt nem rég, úgy tiltottam el a kölkeket, mint a csuda, aztán meg gyógyszereztem a macskát. A toxoplazmózis valós veszély! Én ki nem állhatom, ha ilyenfajta ultimátumot adnak nekem! Kötném az ebet a karóhoz! Vagy a gyerekek vagy a macskák! Ha ő tud ilyen hülyeséget mondani, akkor te is! :? :oops: :lol: Nem engedném a macskákat! Macskaszőr fúj! Mikor pici volt az enyém, bejött a házba, egyből leszarta a szőnyeget, úgy röpült, hogy elképzelni nem tudod! (Ne haragudj, ha nagyon beleszóltam) :lol: :lol: :oops:

Cirmike! Én nem vagyok fejlesztő, nem is értek hozzá, de szerintem ha olyan típusú a gyerek, aki mozgékony, és bírja, akkor ezek a fejlesztések mellett is be fog érni! :? :lol: Nem akarok okoskodni, mert tényleg nem értek hozzá, de szerintem biztos nem csinálsz rosszat! Te látod mennyire bírja, mennyire élvezi, mennyire fárasztja, mennyire unja, és mennyire van hasznára! :D Csak bátran! :D A lovaglás szuper dolog! :D

Ancsa!
Csabit nekem sem volt egyszerű beszoktatni, most csak abban reménykedem Ákinál, hogy már egy éve hordjuk együtt Csabit oviba és onnan haza, és ő ezt látta, és remélem nem fél tőle, már ismeri egyik óvónénijét, és az ovi kertjében is játszott már, már a csopiszobában is ! Mégis félek ! Rettegek! Ez nekem is olyan szar! :cry:

Mennem kell!

KépKép
Kép
siprozi

Szaisztok!

apa = párommal, csak megszokásból hívom így.

Azért levelezünk, mert Királyegyházán dolgozik, és 2 hetente vagy havonta jár haza.

Ezért is duplán bosszant, hogy neki marha egyszerű hazajönni, és dédelgetni a dögjeit pár napig, egész évben meg én szívok velük itthon.
Esküszöm olyan harag van most bennem, hogy legszívesebben megmondanám neki, hogy húzza a f...-ra a macskáit, és kotródjon el a fenébe!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :x :evil:

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Gabika
Én is egyetértek a lányokkal!
Remélem sikerül ezt a dolgot megbeszélni a pároddal!

Rozika
Tudom milyen rossz, Alexandra után hogy nehéz volt beszoktatni én is nagyon féltem, mi lessz majd amikor beszoktatom Barnabást.
De reméljük, hogy mivel már látta az ovit,ovónénit, játszott is ott, jó hatással lessz rá, hogy nem vad idegen helyre kerül majd és könnyen befog szokni az oviba. Reméljük.

Bocsi, ha most valakit kihagytam, de csengettek, szerintem anyukám jött meg :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Elnézést, hogy ismeretlenül zavarlak titeket!
Van egy felesleges, bontatlan (3X28db) Cerazette nevű fog. gátlóm, amit 5500ft-ért eladnék!
Kiváltottam, de nincs rá szükségem.
Akit érdekel írjon privát üzit. Köszi!
További szép napot!

sz.andi

Sziasztok!

Szilviának gratulálok kis Bence születéséhez,jó egészséget és sok örömet kivánok nekik!

az oviba beszoktatáshoz szólnék hozzá,pár szóban én is.Nekem a lányom nagyon várta hogy oviba mehessen ő sajna csak 4 évesen kezdhetett mert 3 éves volt mikor Ati született igy nem vették fel az oviba.első perctől kezdve imádta és már első napi beszoktatásnál közölte velem hogy menjél csak haza nyugodtan és majd ebéd után gyere értem.mit ne mondjak kicsit rosszul esett :oops: de örültem hogy igy áll hozzá a dolgokhoz,mig más gyereket az anyukája kezéből alig tudtak kirángatni.
Atit meg telejsen könnyű volt beszoktatni mivel a nővére ott volt és figyelt rá ha kellett,ő is ismerte az ovonéniket és bejárt játszani ugyhogy vele sem volt gond.

szerintem a Rozika a te kisfiaddal sem lesz gond.

ja és köszönöm szépen mindenkinek a gratulációkat,gyermekeim összevesztek az első ultrahangos fényképen is kié legyen ugyhogy kellett belőle fénymásoltatnom. :lol:

kicsit rövidre sikerültem bocs hogy nem tudok mindenkihez szólni,este sajna még mennem kell dolgozni és még készülödünk ,fözöcskézünk

sziasztok
Rita

Kép

Kép

Kép
lrita

Már többszőr is akartam kérdezni :oops:
Szenved valaki orrdugulással?

:shock: Hihetetlen,de mióta terhes vagyok, alig kapok levegőt az orromon :shock: nappal még csak-csak, de éjjel :shock: és reggelre annyira kiszárad a torkom,/mivel gondolom ez miatt nyitott szájjal alszom, különben megfulladnék / :shock: hogy alig bírok nyelni is. :?

Utánanéztem, állítólag ez természetes a terhesség alatt, mármint az orrdugulás.
De nincs valami jó ötletetek mit lehetne ezzel kezdeni?
Egy darabig használtam orrcseppet, jó is volt, de 9 hónapon keresztül nem akartam használni,így abbahagytam :?
Ötlet?

Rita
Gratulálok a kis jövevényhez! :lol:

Lányok,Lenne egy kérdésem
Tündérkém főleg esténként amikor mocorog, olyan mintha belülről próbálná a mellső fali lepényemet lehúzni :shock: komolyan,érzem hogy rángatja lefelé :shock: és ilyenkor a hasam beesik/ lefelé/ :shock: Totál félek tőle :shock: Nem lehet ebből baj?
Ugy értem mit gondoltok, letudja szakítani is esetleg?
Nagyon parázok :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.14 10:24-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Ma voltunk Áronnal védőnőnél...úgy tűnik az a gond, hogy sokat eszik. Egy kilót hízott, mióta kijöttünk a kórházból...(szerdán volt két hete) :?
Eddig teljesen ellene voltam a teának, de úgy tűnik kénytelen vagyok bevezetni...hogy kibírja a három órát két szoptatás között. Remélem beválik, mert három napja csak úgy tudom megnyugtatni ha cicire teszem. Egyébként úgy sír, hogy nem vesz levegőt. Azt mondja a védőnő, hogy hagyjam sírni, de ne adjak neki enni. :shock:
Dehát hogy?? Néhány perc után szegénykém tiszta vörös, remeg a sírástól, és alig kap levegőt... akármit csinálunk vele...
Úgyhogy most jön a reménykedés a teában...
És vettünk csodacseppeket is...háta...

Beköszöntött ez a hülye idő, remélem sok kismama örömére.Vagy azért mert nincs olyan meleg, vagy mert megindítja a szülést :wink: :D
szép napot,
Szilvia
szilvia1981

Sziasztok!

Ma voltunk Áronnal védőnőnél...úgy tűnik az a gond, hogy sokat eszik. Egy kilót hízott, mióta kijöttünk a kórházból...(szerdán volt két hete) :?
Eddig teljesen ellene voltam a teának, de úgy tűnik kénytelen vagyok bevezetni...hogy kibírja a három órát két szoptatás között. Remélem beválik, mert három napja csak úgy tudom megnyugtatni ha cicire teszem. Egyébként úgy sír, hogy nem vesz levegőt. Azt mondja a védőnő, hogy hagyjam sírni, de ne adjak neki enni. :shock:
Dehát hogy?? Néhány perc után szegénykém tiszta vörös, remeg a sírástól, és alig kap levegőt... akármit csinálunk vele...
Úgyhogy most jön a reménykedés a teában...
És vettünk csodacseppeket is...háta...

Beköszöntött ez a hülye idő, remélem sok kismama örömére.Vagy azért mert nincs olyan meleg, vagy mert megindítja a szülést :wink: :D
szép napot,
Szilvia
szilvia1981

Szilvia!

Na most akartam eldicsekedni, hogy mi meg 6 nap alatt 22 dekát híztunk :oops: (mi is ma voltunk védőnőnél), erre Ti meg 1 kg-t 2 hét alatt....
hát igen, gondolom te is tudod,hogy 1 hónap alatt az átlag 50-60 dkg, de sokan híznak majdnem 1 kg-ot, de 1 hónap alatt. Kis zabagép akkkor Áronod, de biztos jó erős a tejed is.... mindenesetre kitartás, gondolom az első 1-2 nap lesz a legnehezebb, hogy nem adsz neki mindig cicit!
Amúgy én is próbáltam a teát, de nem issza meg (sima kamilla tea).

Ja, és az én kisfiam meg kissé fordítva működik.... nappal, főleg délelőtt keltenem kel, mert akkorákat alszik,hogy az öltöztetés-vetkőztetést is átalussza, nem ébred 3 óránként, de ha felkeltem félálomban eszik nagyot, alszik tovább. Éjjel meg kipattan a szeme, tegnap 10.30-tól 01.45-ig 10 perces turnusokban fennt volt, cicin szeretett volna maradni, de enni ugye már nem kért,hisz előtte 3-szor próbáltam, már nem volt éhes, csak cumizni akart. Cici nélkül meg nem tudott álomba merülni!
Egyszer csak megtanulja, hogy nem lehet mindig a cici a szájában! :)

Ancsa!
Orrdugulásra: inhaláló, tudod az a mentolos rúzsformájú izé, amit belélegzel, közbe 1-ik orrlyukat befogod. Egy időre "kidugítja" az orrodat, bár hogy meddig lehet használni, nem tudom, de ebben nincs antibogyó, szóval sz.tem korlátlanul.
Lepényleválás: csak nem tudja annyi erővel rángatni, hogy leszakadjon, most még, aztán ha nagyobb lesz, nem tudom.... gondolom a köldökzsinórt rángatja és az húzza befele a lepényedet. Lehet hogy most fedezte fel, hogy lehet "játszani" a k.zsinórral, aztán majd megunja...

Erika! (cseriviola)
Nem is mondtam tegnap mikor taliztunk, hogy sokat fogytál, csini voltál.... annyi tortagyártás mellett, hogy csináltad?

Gabi!
Macskaügy: nehéz, én sem szeretem a macskákat, mindenesetre tényleg jó lenne tudatosítani a férjedben, hogy ez a zsarolás nem szép dolog, hisz Te is mondhatnád ugyanezt (ha a macska marad,Te mész), ráadásul Te a gyerekkel együtt mész, így Ti többen vagytok! :wink: :lol: Remélem sikerül - ha átmenetileg is - megyőzni a férjedet.

lola77

Ancsa Orrdugulástól én is szenvedek. Kellemetlen, én nem is próbálok ellene harcolni. Már talán azért sem, mert amúgy allergiás is vagyok és hozzászoktam már, hogy vannak napok mikor az orromon nem kapok levegőt.
Nekem ilyen "lepényleszakítós" tapasztalatom nincs. Ha mész dokihoz említsd meg neki, de szerintem a babó nem tudja leszakítani.
Szilvia Az igen szép gyarapodás! Mi örültünk, ha a nagykönyvben előírt 600 grammot hozta a súlya havonta. Persze ez gyerekfüggő. Remélem a tea bevállik. Amúgy hogy telnek napjaitok!
Lola ezt tőled is kérdezném.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Igen,K .Cecilia volt a "kedves" dokinő...
Akkor nem én voltam neki unszimpi és azért bánt így a gyerekemmel,ő alapból ilyen.Még kifelé jövet mondtam is anyunak hog ylehet egy nő gyerekszemész,amikor lerí róla hogy nincs türelme a gyerekekhez,és nem is szereti őket.....Azóta szerencsére semmi baj Dorka szemével...

Livi!
komoly volt Dorka?Furi,mert amikor az apjával van játszin ,vagy otthon mindig nevetnek és bohócoznak...lehet hiányoztam neki :) Én is akartam menni,de neméreztem jól magam,és inkább otthon maradtam lefeküdtem...
Nálatok az okmányirodába nehéz bekerülni melózni?kihalásos alapon megy?Kell oda valami végzetség,diploma,vagy szakképesítés?
Ja kistesón rajta vagyunk,most kedden voltam dokinál,mert már a 49. napon vagyok és még nem jött meg,a teszt meg full nega.Terhességet nem látott,de látott egy nagy tüszőt ami még nem volt megrepedve,1 hét múlva újra uh-és ha nem lát még minig semmit akkor ad egy gyóygszert amitől megjön.Furi,mert ilyen hosszú ciklusom még nem volt...

Rozi!
Gratula a két melódhoz,jól belejöttél :) Bírni fogod a két állást+az otthoniakat?Én szeretnék suliba menni,de félek tőle hogy nem menne a tanulás meg a gyerek/gyerekek együtt...Lehet csak én vagyok beszari?

cirmike!
Örülök hogy épségben megérkeztetek,képeket kérünk.
Amúgy szerintem sem tudod túlfejleszteni Rékát....Az úszás csak jó lehet azzal tuti nem ártasz neki...

Edi!
Már csak napjaid vannnak,hu de izgi :) Biztos írtad ,de hogy is fogják hívni ketteskét?Kata jól van,rég írtál róla,meg képet is rég tettél,beszél már neked?

Zsani!
gondolom hogy élvezte Máté a nyaralást,és tök jó időt is fogtatok ki :) Gondolom jó feketék vagytok...

Gabi!
Hát én mindig is kutyapárti voltam/vagyok.De eléggé érdekes férjed hozzáállása :cry: .3 macska 2 szobás lakásba,hát??Gondolom mennyi szőr,kosz ,meg bűz van utánnuk...Igazán írni nem tudok mit hogy hog ykéne a férjed megpuhítani,mert nem ismerem és eléggé elszántank tünt... :cry:

Kismamiknak kitartás,holnap már jön a hidegfront!!!!!

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Gabi, Lola,

háát igen, sokat gyarapodtunk... és nagyon remélem, hogy bevállik a tea. Ma már próbáltam, megissza, bár fintorog kicsit...szőlőcukorral ízesítettem, így nem olyan szörnyű, megkóstoltam :-)
A napjaink egyébként elég monotonak. Alvás-sírás-evés-tisztábatevés, este fürdés. Délután szoktunk lemenni levegőzni, márha Áron engedi, és nem nyűgösködik. Mindig megvárjuk amíg elalszik, és akkor végigalussza a sétálást. Egyszer felkelt mielőtt hazaértünk...fúúú :o alig vártam hogy hazaérjünk és cicire tegyem... remélem hamarosan megváltozik ez a helyzet, és nem fog ennyit sírni. Akkor majd többet tudunk lemenni, és én sem leszek ilyen stresszes...
Jövőhéttől már Apa sem lesz itthon, egyedül kell kűzdenem a problémával :shock:
De sebaj, majd belejövünk:-)
További szép napot!
Szilvia
szilvia1981

Szilvia!
Hát emlékszem én is mikor a páromnak vissza kellett mennie dolgozni a 3. héten. A gyerek szobájából alig tettem ki a lábam az első pár kettesben töltött napokban. Nagyon nehezen evett, volt hogy 1 órát is mellen volt és csak 40 grammot szopizott, utána fejés és kis szünettel kezdődött minden előlről. Egymást érték a szoptatások. Azt hittem ez mindig így lesz, de aztán idővel beáll egy napirend, meg én is kezdtem kicsit rugalmasabban felfogni a dolgokat. És már nem érdekelt, ha nincs felporszívózva, vagy nem tudok főzni... stb.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?