Sziasztok!
Megérkeztünk (már tegnap előtt) a vidéki karácsonyozásból, ami még egyfolytában tart, pontosabban folytatódik, egészen holnapig, de ezúttal már itthon.
Menü:
Újházy tyúkhúsleves, sült csirke, züűöldség és rizsköret, az elmaradhatatlan sültkrumpli, rántott tengeri hal. Beigli, zserbó, gyümölcskenyér, térdig érő
A karifát apukám díszítette fel, amikor dani aludt,így ő csak teljes ünnepi pompájában láthatta.
Olyan kis boldog pofija volt, oda-vissza szaladgált a fa és a szoba között
az ajándékokra még annyira nem mozdult rá. Anyukáméktól kapott egy mágneses táblát, amire mindenféle formát, később betűket, számokat lehet tenni + van hozzá kréta és szivacs is, az egészet össze lehete csukni egy bőröndnek. Msekönyvet karácsonyi történetekkel, sapka-sál együttest, színes, csíkos harisnyanacit, tesómtól pedig egy C&A kord kantáros nacit.
Mi ismét kaptunk pár "abszolute hasznos" és "praktikus" dolgot,pl. porfogókat...
anyukám nagyon örült a mobilnak, el sem merte hinni.
25-én jöttünk haza szép napsütésben, anyósomék vártak ebéddel, szezámmagos rántott csirkemellfilé, majonézes-hagymás-krumpli saláta, rizs, cékla. És apórom által sütött diós és mákos beigli, ami valam iisteni finom!
Aztán ismét következett az ajándéközön.
A párom felállította az IKEÁS sátrat az alagúttal, mi addig kint vártunk a konyhában danival. Kis megilletődötten jött be, és belevetette magát az alagútba, ki sem lehetett onnan terelni egy jó darabig.
Aztán elmúlt a láz, utána sógornőmék adták át a mikrofonos-zenélős kazettásmagnót, kifejezetten gyerekeknek készült. Beletettünk egy kazettát és majdnem betojtunk a röhögéstől, mert elkezdett táncolni és lalalázni a mikrofonba, körbedenszelte a lakást a táskarádióval
Azóta minden reggel a sátorból kiveszi és azzal ébresztőzik
Anyósoméktól egy 100 db-os színes fa építőkockákat kapott, hurcolássza ezerrel.
Aztán Dani adta át az ajándékát, a naptárat, amin ő van, és a tappancsairól és mancsairól készített képet.
Ja, nem is mondtam, azt még kedden 3-asban csináltuk anyukáméknál (ők dolgoztak) a fürdőszobában. Apa ölében ült Dani, én mázoltam zöld vízfestékkel a tapijait, ,majd a mosógép tetejére tett A4-es lapra ráállítottuk. Az egyik kezét pirossal, a másikat kékkel festettük be.
Valaki mondta, készüljek fel, hogy nem fog elsőre sikerülni. Nos, meg is lepődtem, mert erre számítottam, elsőre sikerült a kép. Sőt összesen 3-at csináltunk, a nagyszülőknek és majd Daninak a babanaplóba.
Apósom teljesen meghatódott a naptár és a kép láttán
Viszont a karifát nem is akarta ledönteni a fiam, egy két díszt megnézett, de igazából nem lógott a fán. Még ki sem kötöttük.
26-án a sógornőméknél voltunk ebédelni + megnézni a lakást, mert nemrég költöztek. Dani nagyon élvezte a helyzetet, ,mint egy gyalogbéka jött ment a lakásban
Alvás persze nem volt, mert úgy terveztük, hogy ott fog a nagy ágyon ebéd után. Először úgy tett, mintha, aztán persze huncut módon mégsem. Csak a kocsiban tudott kb. 10 percet, amíg átmentünk a dédiékhez, akik végig sütivel akarták tömni Danit, végül a férjem megelégelte és az összes sütit kivitte a konyhába
Este nem kellett altatni.
Dani ajándéka nekünk pedig:
teljesen egyedül elkezdett pohárból inni, már nem önti magára, szépen visszateszi az asztalra.
kibújt karácsony napján a 12. foga (bal alsó 2es metsző)
Annyira büszke vagyok rá!
Új szavaink:
bagoly=babó
köntös=töntös
dédi=dede
Céges karibuli:
Nagyon jó volt!!!! Pókerparti volt, mindenki kapott egy kártyalapot érkezéskor, később a nagy embertömegben kellett a póker szabályainak megfelelően párokat keresni, azokat pedig beváltani pontokra. Az összegyűjtött pontokkal licitálni lehetett különböző meglepetésekre. A mi a munkatársainkkal összedobtuk, amink volt és egy karácsonyi mesekönyvet és fenyődíszeket "vásároltunk". A mesekönyvet az egyik kollégánk ksifiának adtuk, nagyonnagyon örült neki
És karaoke-ztam
, ráadásul 3 számot is
Annyira jó volt! Tök profi berendezés volt 2 tv-n ment a szöveg, listából váléaszthattunk. Nem elsőnek, "csak" másodiknak mentem ki kornyikálni
Varga Miklós: Európa, Olivia Newton-John: Hoplessly devoted to you és Máté Péter: Egyszer véget ér számaival "debütáltam"
1/2 3kor mentünk haza
Holnap lesz a családi vetélkedő, majd jövök azzal is, milyen volt.
Ja! és ismét itt van a nagynéni
(1 hétig)
Na, megyek visszaolvasok, kinek hogy telt a kari
gumicukor és dani