Új privát üzeneted érkezett!

Ancsa, próbálj meg nyugodt lenni, mert a az idegeskedéssel tényleg sokat árthatsz magatoknak. Én csodálkozom, hogy nem fektettek be kis időre a kórházba, mert szerintem egy kis megfigyelés és szorosabb kontroll nem ártott volna. Legalábbis az én orvosom is ezt mondta nekem annak idején.
És sajnos az a baj, hogy üléssel is romolhat az állapot (akkor is ha nem érzel ülve annyi keményedést), mert ekkor is nyomásnak van kitéve a méhszáj, ezért kell a fekvés...
Engem is ijesztegetett a kórházban a főorvos, hogy ki van fejtve a méhszájam és ha elfolyik a magzatvíz akkor szóljak vagy ha fájásaim lennének. Azóta sem történt meg, szerencsére..és már a végét járjuk..Jó lenne, ha te is 30. hét felett járnál, mert akkor nyugodtabb a helyzet, még azért sokat kell érnie, fejlődnie a babucinak.
Vigyázz magadra!! Pihenj sokat!

petra79

Sziasztok!
Ancsa!
sajnálom, hogy ilyen hamar kinyilt teljesen a méhszájad!
Mondjuk azt Én sem értem miért nem fektetett be a dokid? Néha azért a korház segit ilyen helyzetben, ott azért csak szem előtt lennél!!!
Meg szerintem a mg-on kivül még van más gyogyszer is amivel valamennyire megszüntethető a méhkeményedés! Én amit irtam a spiropentet kaptam és nálam bevált!!
Igaz a székletet nagyon megfogta! Mert én még pluszba azért is bekerültem anno mert 1 hete ment a hasam, és a doki szerint ez is egy figyelmeztető jel volt!!!
Pihenj sokat, és szolj a családnak, hogy igenis vigyázzanak a nagyobb gyerekeidre!!! Mert azért még min egy 8-9 hetet jó lenne ha bent maradna a picur!!

Megyek mert felébredt a Zsoci és megyünka tesomékhoz! Vettek egy kis kutyust!
Sziasztok!!!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Gabi: szívesen az infót, persze, ha eszembe jut valami, szólok. Igen, izgulok, a császár is túl közeli élmény (a tavalyi), meg igazán most fogom fel, hogy kisbabám lesz istmét. Tavaly könnyebb volt rákészülni, egy majdnem hat éves mellé elkélt a baba. De most az 1 évesem is még olyan babás, szóval.... fura. Várom nagyon a kisfiamat és remélem, minden rendben lesz, de izgulok nagyon.

Ancsa: Moncsinak igaza van, biztos más megoldás is létezik és ha más nem fekszel és infúziót kapsz. Én magamról tudom, hogy itthon nem lehet annyira pihenni. Azért a gyerekeket ki kell szolgálni, még ha mást nem is csinálsz. Minden kis hülyeséggel befektetnek, na meg a cukorról nem is beszélve és akkor ilyen komoly problémával nem?? Szerintem is legalább a 34-35.-ig hétig pihenni kellene bent.

Tavaly, mikor szültem, 7 ikerterhes kismama volt bent, közvetlen mellettem is ilyen feküdt, ő május végétől feküdt bent, a 29. héttől, mert görcsölgetett és a szülésig, júli 18-ig bent is tartották. A 36. héten szült meg.

Tudom, iszonyat nehéz a gyerekek miatt egy hosszabb kórházasdi, én is kivagyok még az egy héttől is, de egy igazi anya biztos így érez, de tudod, a harmadikra is gondolni kell, aki védtelen, csak Rád számíthat. A két nagy meg már jobban elvan. Ennek az ikresnek is otthon volt a két nagyobb, apával, mamával, szomszédokkal. Szóval nem egyszerű... gondold át!

Na megyek, el kell mosogatnom és indítok egy mosógépet.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Köszönöm lányok mindenki véleményét!
aranyosak vagytok :lol:
Igazából én sem értem miért nem fektetett be a doki, csak annyit mondott, hogy a 3. terhességnél már jóval lazábbak a dolgok, méhszájra értette, és így érthető is, hogy idő elött kinyílik, pláne ha valakinek amugy is, mint nekem, rossz a méhszáj záró funkciója.
gondolom ez is orvosfüggő, valamelyik doki ezzel biztosan beutalt volna, más meg nem és otthon fektet.

augusztus 25-ig anyukám bevállalta a gyerekeket, vigyáz rájuk, hogy még többet tudjak pihenni és hétvégéken lesznek addig itthon,amikor a párom is itthon van, így majd ő kitudja őket szolgálni.
ennek azért nagyon örülök,mert így tényleg többet tudok feküdni , bár nagyon rossz lessz heti 5 nap nélkülük, de ezt most ki kell bírnunk mindannyiunknak :oops:
szeptemberben meg indul a suli-ovi , párom reggel elviszi a gyerekeket, és talán ugy néz ki hogy a fönőkével is sikerül megegyeznie, hogy ő is tudja majd hazahozni őket :lol:
és akkor megint csak többet tudnék itthon pihenni.
temélem sikerül neki tényleg megegyeznie vele :roll:

Szilvia
Megy a drukk neked! Gondolom már nagyon izgulsz,hogy közeleg a nagy nap! :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Gabi,

az én kórházi listám a következő :)

Anyának:

Iratok
Személyigazolvány
TB kártya
Apasági elismerő nyilatkozat (mert mi nem vagyunk házasok)
Terhes kiskönyv (vércsoportot igazoló papír, Hepatitis. B. szűrővizsgálat papírja, korábbi leletek, az utolsó vérkép, az utolsó UH-s lelet)

Ruhaneműk / egyebek:
Több hálóing/ pizsama
Zokni
Törülköző (nagy, több közepes és kéztörlő)
Papírzsebkendő
WC papír, Wc spray
Betét:TENA / Libress Invisible 7 cseppes / éjszakai Always
Papucs 2db (egyik a fürdőbe)
Tisztálkodó szerek (fogkefe,fogkrém, tusfürdő, fésű, testápoló, dezodor, sampon, arckrém, hajgumi, hajcsat)
Szoptatós melltartó
Melltartó betét
Köntös
Nedves törlőkendők
Hajszárító
Szoptatós tea (Lactoherb) már otthon a párod által elkészített
Ásvány víz
Borotva
Kis tükör
Szemüveg
Manikűr készlet
Bimbóvédő

Kényelmi eszközök :
Kispárna
Olvasnivaló
MP3 lejátszó
Fényképezőgép + elemek
Óra
Mobil + töltő
Evőeszközök, kistányér, pohár, bögre, szalvéta, konyharuha
Íróeszköz, papír

Babának( roomingin*):

Body
Rugi – ujjatlan, vagy hosszú ujjas
Kardigán időjárástól függően
Sapka
Babapléd
Bébihordó
Textil pelenka
Zokni / kis cipő
Cumisüveg, cumi*
Pelenka *
Popsitörlő*
Popsikrém *
(Body, rugi több *)

Ha rooming-ingben leszel a *-osakat kell vinni, ruhát adnak. Pelenkát is 6 db naponta, csak előfordul, hogy többször cserélnéd, ezért pelust feltétlen vigyél, és baba ápolószereket..

Remélem segítettem egy kicsit!

petra79

Ancsa: feküdj sokat, az tényleg segít. Használd ki, hogy vigyáznak a nagyokra. Nekem azt mondta anno a dokim, hogy azért fektetik be a koraszülés-veszélyes kismamikat, mert otthon felugrálnak ezt-azt csinálni, bent meg ugyebár úgysincs mit csinálni... :D Egyébként nekem a mg infúzió még 3 hétig benntartotta a babát!
Kitartás!!!!

Üdv, V.erika
v.erika

Sziasztok!

Móni
tőled szeretném megkérdezni,hogy tavaly mikor a kislányodat szülted,a kórházban kellett valamit fizetni?mertugye egy időben volt ez a felvetett kérdés hogy ha valaki nem a lakóhely szerinti illetékes kórházban szül akkor a kórháznak is kell fizetni.Most ez hogy van? köszi előre is.

Petra képei között a gyerekszoba falán aranyos az a cicás-kutyás bordűr,megkérdezhetem hogy hol vettétek?nemsokára festeni szeretnénk mi is a gyerekszobát és pont ugyanilyen szinösszeállitásra gondoltam és mivel persze nálunk fiú-lány párositás van közös szobába igazából nem nagyon jöhet szóba a kimondottan lányos vagy fiús bordűr.

köszi

Rita

Kép

Kép

Kép
lrita

Ancsa!

Örülök, hogy sikerült megoldani valahogy a gyerekvigyázást! Mostmár a dolgod tényleg csak az, hogy feküdj!!!!!!!!!!!!!!!!! Hallod?
nem felugrálni, csak pisilni és enni!
Megértelek, már végigcsináltam én is, kiolvastam a 4 évvel ezelötti kismamaújságokat is újra, fekve pucoltam a diót, de megérte!
És én is "csa" magnéziumot kaptam, az a izmok görcseit, húzódásait szünteti! Extra adagot szedtem én is belőle, a végén meg már sétáltam és a kertben lépcsőztem, mert ráhúzott Áki! :wink: :lol: :D :D :D

Fogadj szót kérlek! :cry: :oops:

Puszi: Rozika!

KépKép
Kép
siprozi

Rita,

elképzelhető, hogy már nem gyártanak ilyen bordűrt, mert mi 2 éve, mikor építkeztünk, már akkor megcsináltattuk a gyerekszobát ilyenre. Csak hát nem a tervezett idő szerint estem teherbe, váratott magára a kisfiam.. De ha jól emlékszem a budaörsi nagy OBI-ban vettük.. A szoba szín tatabányai :D , de színkódot megint csak nem tudnék mondani. Nem emlékszem, ne haragudj!
Nézzetek körül, mert sok aranyosat lehet találni...Csak azzal szívtunk, hogy amik még tetszettek volna, azokból nem volt annyi tekercs,a mennyire szükségünk lett volna...

petra79

Rita!
A színekkel kapcsolatban még az jutott eszembe, hogy a bánhidai (átlósan a TIT-tel szemben) festékboltban kevertettük.

Egy másik szobát a Dulux-szal festettünk ki, és nagyon elégedettek vagyunk ezzel a festékkel. A színkeverés a gyerekszoba esetében bevált, de volt, hogy újra kellett festetni egy másik helységet, mert borzadály szín lett a végeredmény a színkeveréses módszerrel
. A Dulux drága, de 1x kellett átfesteni, mert jól takart, és azt a színt kaptuk, amit vártunk..

petra79

sziasztok!

Július 26-án megszületett kisfiam, Áron:-)
Ígértem, hogy beszámolok a szülésről.... megpróbálom röviden összefoglalni...
Barátok közt...enyhe görcsök éjfélig. Hmmm. gondoltam, ebből lesz valami. Inga a mosdó és az ágy között. Apvíz..a ébresztés, talán indulni kéne... de még nem akarok...még nem készültem fel... hátha elmúlik... meleg fürdő, fájások elmúlnak...négykor már eléggé fáj... szülésznőt felhívjuk, lassan induljunk be. Pakolás, felkészülés, indulás. Ötkor beérünk. Vizsgálat, még mindig csak egy ujjnyi tágulás. Szülésznő szerint hosszú nap vár ránk...mintha nem félnék eléggé, és egész éjjel nem aludtam...
Burokrepesztést ígérnek...hmm... NST... fekszem...hoppá, valami folyik...jó sok... elment a magzavíz a ..megúsztam a repesztést...vissza egy vizsgálatra, három ujjnyi, mégsem olyan hosszú ez a nap...
gyors beöntés, semmi extra, de a wc-n három olyan fájás, hogy nem tudok kijönni... pánik...
szülőszoba...apa beöltözik...vajúdolabda elő...kezdődik...
fájás...megint...megint...és megint...apa maszíroz, kérem hogy erősebben....(másnapra belilult a derekam....)doki megérkezik, vizsgálat, kúp...
vissza a szülőszobára...a fájások csak jönnek....mégegy vizsgálatot szeretnének, "de nincs szünet a fájások között...."
tényleg? akkor nézzük...
gyors felfekvés és nyomni nyomni nyomni...
7.20kor felfeküdtem...mennyi ideig tart ez a kitolás? Hát úgy fél óra szokott lenni első szülő nőknél...nyugtatott meg Pődör doktor...
gondoltam magamban, az túl sok...nyomok amekkorát csak tudok...két fájás és hat nyomás után azt mondja a drága dokim, hogy még egy vagy két nyomás és kint van az én pici fiam.
Erőt veszek valahonnan és nyomok egy óriásit, és már kint is van Kisfiam:-)
Apa szeméből folynak a könnyek, el sem hiszem hogy túl vagyunk rajta. Fél nyolc....
A vágás és varrás egyáltalán nem fájt. A varratszedés annál inkább...
A kórházban töltött napokról meg inkább nem mondok semmit...
rooming-in, személyzet pffff, na mindegy. Itthon vagyunk, boldogak vagyunk és egészségesek.
Mindenkinek ilyen gyors szülést kívánok és sok boldogságot!!!!

Tgabi80!

Roykóról csak annyit, hogy nekem egy egyszerű méhszájseb eltávolítást nem tudott megcsinálni rendesen, ami miatt félévente kell orvoshoz járnom..de ami ennél durvább, hogy a szobatársam a szülészeten nála szült. A harmadik napon kétségbeesve szólt ki a fürdőből hogy hívjnk valakit, baj van...
Az történt hogy benne hagyott a kedves doktornő egy gézbucit...az jött ki szegényből....
Én Lollokhoz járok évek óta, terhesgondozásra is hozzá jártam, de mivel nem vezet le szülést, Pődör doktort választottam. Szerencsére. Csak ajánlani tudom mindenféle szempontból, és a szülésznőmet is, Banyiczné Verát. Ha ők nem lettek volna, a takarító nőn kívül nem sok mindenkit láttam volna az öt napon... Ők ketten végig segítettek, támogattak.
Szerintem gondold meg kit választasz. És egyáltalán nem gáz, ha csak az utolsó két hónapban kezdesz el járni magánorvoshoz, én is csak a 36. héttől jártam a Pődörhöz.
Sok sikert!

Szilvia
szilvia1981

Sziasztok!

Irita!!
Tavaly sem kellett fizetni azért mert nem az illetékes, körzeti korházban akartam szülni!!
Megszületett a sogornőm kisbabaája és meglátogogattuk a komáromi kórházba!! Nagyon szép lett, teljesen felujították a szülészetet!! A szobákhoz épitettek fürdőt!
És képzeljétek így látogatoként is megismertek és odajöttek a szülésznők köszöni! Nagyon jol esett!!
Ilyennel még soha nem találkoztam!

Na megyek mert ma nagyon fáradt vagyok!
sziasztok!!

Szilvia1981!
Gratulálok a pici fiadhoz és sok egészséget és tejcit kívánok!

Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Szilvia,

Gratulálok!Nagyon sok boldogságot kívánok az egész családnak!!
Köszi, hogy elmesélted, olyan fantasztikus lehetett. Már én is alig várom...

petra79

Szilvia gratulálok és nagyon jó egészséget kívánok nektek! És sok-sok tejcsit!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Petra79

Köszönöm a listát. Mostmár csak összehozok valamit. :)

szilvia1981

Gratulálok a kisfiadhoz!
Köszönöm a tanácsot is! Ha megkérdezhetem mennyit kért a doki azzal segítenél (lehet priviben is ha gondolod).

Kismamik, Anyukák

Aki esetleg tud valamit a Málik dokiról azt megköszönném!
Az anyagiakra gondolok főleg, mert egyébként nagyon szimpi, rendes doki azt már tudom tapasztalatból.

mizujs Ancsa2727? hogy vagy?

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok

Ancsa
Pihizz minél többet. A 30-ik hétig minimum el kéne jutni.Tényleg feküdj sokat. Kitartást.

Rita
Gratulálok a pocaklakódhoz. Akkor jöhet neked is a tortúra.De jó legalább vannak infók hogy mire számíthatsz. Amúgy ki a dokid,ha van. Gyerkőcök már tudják? Vigyázz magatokra.

Szilvi
Gratula a kisfiadhoz,sok tejcit és sok alvást kívánok .

Bocsi h csak ilyen rövid vagyok de vár egy halom vasalni való, és Timi ma nem alszik itthon így muszáj erőt vennem ,de már vagy 2 órája nemigen jön össze.

Üdv mindenkinek LÍvia

Kép
slivia

Gabi

Én a Málik nevet még csak nem is hallottam,így sajna nincs infóm róla.

Üdv LÍvia

Kép
slivia

Sziasztok!

Hát, az lehet, hogy hibát követett el szakmailag Roykó, bár én ilyet még róla nem hallottam, de legalább emberileg mindenképp rendes és kedves. Ami a Pődörről nem mondható el... tapasztalat: én is nála szültem, a nagylányomat. Közben rendes volt és utána is a kórházban, amíg nem kapott borítékot, hathetes kontrollon már képben sem volt.

Tavaly, mikor terhes voltam a kisebbik lányommal, folyásom lett, elmentem hozzá. Mint később kiderült, 13 hetes terhes voltam már, csak én sem vettem észre. Hát ez a kisebbik baj, de hogy ő sem??? Hüvelyileg megvizsgált. Egy 13 hetes terhességnek szerintetek nincs nyoma a méhemben? És ez a "kisebbik múlasztás", bár ha belegondolok, ő miatta is lemaradtam az összes genetikai vizsgálatról és ha szülök egy beteg gyereket?? De a 6000 forintomért még ráadásul felírt egy doboz olyan gyógyszert a kúp mellé (mert szóltam, hogy nem jött meg a mensim), ami vetélést okoz és meg kellett volna jönni tőle a mensimnek. Ekkor már kb. 14-15 hetes lehettem. Mensi görcsöm volt, de nem jött meg. Hát persze, hogy nem, mert a kisbabám nem akart meghalni!! Nem akartam ilyen drasztikusan fogalmazni, de szerintem ez szakmailag elég nagy kudarc.

Utána elmentem Lollokhoz, akit változatlanul én is nagyon bírok és jóban is van Pődörrel. Elmeséltem, mi történt és hát szólni nem szólt egy szót sem, de a szemöldökét felvonta azért. Ezek után, én bízni nem tudok benne. De egy jó ismerősöm is Lollok párti, elsőt nála szülte, tavaly a másodikat már nem tudta, Pődörhöz ment, mert Lollok őt ajánlotta neki, hát... nagyon csalódott ő is benne, főleg a stílusába...

De ez tényleg szubjektív, de ami velem történt, az szerintem nem emberi vélemény, hanem nagyfokú mulasztás!

Ancsa: hogy vagy és hol? Pihensz, azért nem gépezel? (remélhetőleg)...

Roykóról: ma is voltam nála, nagyon kedves volt és ami fontos, nőként sokkal megértőbb a szülés körüli dolgokban is.

Ja, Pődörről még annyit, hogy az uh sem igazán az ő területe...

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

A Pödör nekem sem volt szimpi. Bár csak egyszer jártam nála, de nem azzal foglalkozott amivel megkerestem, hanem egy másik problémával. Bár ha nem "unszol" biztos nem műtettem volna meg magam és lehet ma már nem jártam volna ilyen jól. Na de mindegy.
De az ledöbbent, Szilvi amit írtál. Ez tényleg nagy hiba volt!
Málikról én csak jót hallottam.
Roykóról nincs tapasztalatom, se a Lollokról.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Szilvi1980: Gratulálok Áronhoz! :D :D :D

Rita: A bördürhöz: nekünk is ilyen kutyusos van, mit Petrának, mi a törökbálinti Bricostore-ban vettük tavaly és még pár hónapja is láttam , hogy ott még kapható! Remélem még van belőle! :lol:

Hát ez a doki kérdés nem egyszerű ügy, az bizti! De jó, hogy már nem kell választanom..... :roll:
v.erika

Sziasztok!

Köszi az infókat, gyerekszoba és kórház ügyben.akkor azért ez jó valamelyest mert hát ugye a Dokinak fizetni kell,ne kelljen még a kórháznak is.Meg mindkét gyermekem ott született nekem is és mivel tapasztalatom sincs a tatabányai kórházról meg ugye az orvosokat sem nagyon ismerem a harmadik babóval is inkább szőnybe mennék.

Livi köszi szépen, a Rókay a dokim nekem is mint Móninak már kb 10-12 éve hozzá járok ezért váltani már nem nagyon szeretnék.
igen tudják,nagyon örülnek neki persze megy a vita már leadták a rendelést Atika kisöcsit Hanna hugit szeretne.
Kicsit azért félek mi lesz majd három gyerkőccel de végülis ha Szilvit nézem hogy neki ráadásul egyik pici másik kicsi és Emese is most kezdi a sulit amin mi hálistennek legalább túl vagyunk,annyira már nem is parázok.
gyerekek szempontjából jó lesz itthon maradni mert szegény Hannával a három szak miatt nem nagyon volt időm foglalkozni ,ami hálistennek nem ment a tanulás rovására mert kitűnő lett,remélem ez igy is fog maradni.

Gratulálok Áron baba születéséhez!

Rita

Kép

Kép

Kép
lrita

Sziasztok

Csak gyors életjelet adok magamról, látom kerestetetek :lol: Jól esett, aranyosak vagytok!

Igen, pihenek, vagyis fekszem itthon szigoruan. Enni, inni, wc-re és fürdéshez kelek csak fel :( A derekam jobban fáj a több fekvéstől, olyan mintha szét akarna szakadni, nem tudom mi az oka. Talán ahogy nő a baba ugy tágul - szélesedik ki a csípőm és azért van.
Bár nem tudom hova tágul, alapból is széles nagyon, :shock:

Pocim jobban van, kevesebbet görcsöl -keményedik, mióta napi 6x1 magnezii citritet szedek :lol: ennek nagyon örülök. Bízom benne így a méhszájam se nyílik tovább, de hát ezt sose lehet tudni.
Mindenestre van bennem félelem, de muszály pozitívan gondolkodni, és megnyugodni valahogy mert szegény kisasszony a történtek óta éjjel - nappal mocorog a pocimban kb 10 percenként. és ő elötte ilyet sose csinált. :shock: Gondolom a stressz miatt lehet , hogy én bestresszeltem magam és ő is kap belőle. A mozgása is megváltozott, olyan gyors lett.
Tegnap este óta folyamatosan mondogatom neki hogy még bennt kell maradnia legalább egy kicsit, mert még nagyon korai lenne ha megszületne.És hogy ne aggódjon, eggyütt végigfogjuk csinálni, mi ketten és nem lessz semmi baj sem. És képzeljétek, azóta sokkal nyugodtabb :lol: Már nem mocorog 10 percenként és lassubb is lett a mozgása, olyan mintha nyugodna ő is. :lol:

Rita
gratulálok a 3. babóhoz! :lol:

gabi
Hogy vagy?

Szilvia
És te? Izgulsz már gondolom, hogy közeledik a nagy nap :lol:
Drukkolok nektek nagyon!+++++++++ Rendben lessz minden! :lol:

gabi
Sajnos nem tudok neked segíteni én nem ismerem a Málik dokit, így semmi infóm sincs róla!
És te hogy vagy? Látom kb elöttem jársz egy hónappal! :lol:

Neharagudjatok, ha valakit kihagytam, nem szándékosan, de a másállapotomban olyan feledékeny lettem, :? nézzétek el nekem! :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

a haskeményedésnek utánanéztem, hogy mégis mennyi számít normálisnak! :shock:
mert ugye hiába vagyok 2 gyermekes anyuka, mivel előtte ilyen gondjaim nem voltak így én sem tudom igazán hogy hol van az a bűvös határ, ami még normálisnak számít. Így szeretném megosztani veletek, hogy nektek kismamiknak is segítségetre legyen az információ.Bemásolom.

Összehúzódások várandósság alatt

A méh a terhesség kezdetétől éppúgy mutat rendszeres összehúzódásokat, mint nem terhesen. Ezek a méhösszehúzódások, a terhességben semmilyen bajt nem okoznak, de az odafigyelő - és ma már igen élesen figyelünk - gyakran észleli és ijesztőnek, veszélyesnek találja őket (hiszen ez is az eredeti funkciója - figyelmeztetni a veszélyre).

Nem is mindig könnyű elkülöníteni ezeket a veszélytelen, normális összehúzódásokat a veszélyesektől, melyek vetéléshez vezetnek vagy koraszülést okozhatnak. Az orvosok rendelkeznek természetesen eszközökkel, melyekkel vizsgálni tudják, hogy van-e ilyen veszély, de a fájdalom természetéről, mivel az igen szubjektív, valós képünk nemigen lehet. Ez az oka annak, hogy ezeket a panaszokat gyakran túl komolyan vesszük, abból kiindulva, hogy inkább kezeljük feleslegesen a "beteget", mint elkésve - különösen a jelen helyzetben, amikor minden kudarcért valakit felelőssé tesznek, okkal, ok nélkül.

Pedig ezek az összehúzódások az esetek 90%-ban természetesek. Természetes az, hogy szexuális élményszerzés közben a méh erősebben húzódik össze, de ez, hacsak nincs valamilyen ismert betegség (pl. több előzetes vetélés a 12. hét után), semmi bajt nem okoz.

Természetes az is, hogy a 28. hét után egyre gyakrabban és egyre erősebben érzünk összehúzódásokat. Ha ilyenkor megtapintjuk a méhet, keménynek érezzük - ezek a közismert "keményedések", melyek, ha nem gyakoriak és nem fájdalmasak, teljesen ártalmatlanok.

Mi az, hogy nem gyakori? A normális összehúzódási gyakoriság a 25-28. héttől kezdve óránként egy-három "keményedés", de ez lehet úgy is, hogy órákig nem érezzük (pl. mert nem figyelünk oda, munka közben) és aztán egy óra alatt több is van. Közös jellemzőjük, hogy nem fájdalmasak, és hol rövidek (beleszúr), hol pedig viszonylag hosszabb ideig tartanak.

Nem csak a keményedések száma és jellege fontos annak eldöntésében, hogy normális vagy kóros (fenyegető koraszülés) jelenséggel állunk szemben.

Nagyon fontos az előzmények vizsgálata is. Akinek már volt koraszülése (nem ugyanaz, mint hogy fektették óvatosságból), azoknál későbbi terhességben is nagyobb az esély koraszülésre, általában jobban oda is figyelnek és jelentkeznek vizsgálatra.

Három dolgot lehet vizsgálni: lehet mérni a méh összehúzódásait, vizsgálni ultrahanggal, vagy "egyszerűen" a méhszájat és egy, a hüvelyben lévő anyag (fibronectin) jelenlétét.
A döntő a méhszáj állapota.

Ha a méhszájat a keményedések nem nyitották meg, akkor azonnali veszély nincs, általában teendő sincs, ilyenkor szoktak "óvatosságból" gyógyszert adni vagy "lefektetni" a kismamát. Ha a méhszáj nyílik, akkor ezt fenyegető koraszülésnek nevezzük, és kezelést kezdünk. Ilyenkor lenne jó segédeszköz a fibronectin, mely segít eldönteni, hogy tényleg van-e baj, de ez itthon nem bevezetett eljárás.

Kevesen tudják, hogy alig van hatásos eszközünk azokban az esetekben, ahol a méhösszehúzódások már a koraszülés megindulását jelzik. Ilyenkor ugyanis a teljes gyógyszertár sem tud többet tenni, minthogy a szülést egy rövid ideig késleltetik, amíg a szükséges kezeléseket (pl. az un. tüdőérlelést) elvégzik, és a vajúdót olyan helyre szállítják, ahol a koraszülött ellátása optimális körülmények között történhet.

Ez az időhúzás tehát életet menthet, az erre alkalmas gyógyszerek hatékonyságát nem szabad lebecsülni. Az "időhúzásra" használható gyógyszerek között említik a magnézium készítményeket is, nagyobb adagban, infúzióban adott magnézium szulfát használható, más magnézium készítmények (pl.MgB6), igen kevéssé hatékonyak, ha tényleg baj van.

Vannak azonban hatásosabb szerek is, ezeket infúzióban vagy szájon át is lehet adni. Ha a méhszáj zárt, a keményedések nem a fenyegető koraszülés jelei, akkor ezek a szerek mindíg "hatásosak", éppúgy mint pl. a fekvés. A közhittel szemben ugyanis a fekvésnek, kórházi fektetésnek alig van hatása, sőt a szigorú utasítások által kiváltott szorongás néha éppen ront a helyzeten. A MgB6 legalább nem árt, és néha, főként a hajnali alszárgörcsöket hatásosan csökkenti.

A válasz tehát az, hogy ha nincs az előzményekben nagyobb vetélés vagy koraszülés, akkor a "keményedések" szinte soha sem okoznak bajt, kezelést sem igényelnek, de ha az előzményben ilyen esetek fordultak elő, vagy egyszerűen nyugtalanok vagyunk a keményedések miatt, egy vizsgálat elég nagy biztonsággal megnyugtathat.

Bocsi, hosszura sikeredett, de remélem hogy így megnyugodtok, hiszen én sem tudtam, hogy óránként akár a 3 is normálisnak számít még!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Gabi: igen, ledöbbentő a dolog, főleg a 21. században. Sokáig úgy volt, hogy feljelentést teszünk, főként férjem volt nagyon beindulva, de én úgy voltam vele, egy ilyen peres ügy közepette menjek be szülni a kórházba, sok jóra nem biztos, hogy számíthattam volna. Azóta ha meglátom, gyomoridegem van, erre tavaly, aznap mikor bekerültem a kórházba, leküldtek uh-ra, hát ki volt ott???? Hát ő! Persze... Ja, péntek 13.-a volt, hozzáteszem.

Málikról nekem is jó tapasztalataim vannak. Nagyon alapos. Többször nézett most uh-n a heg miatt és tényleg precíz méréseket akart csinálni. Az is biztos árulkodik a jó szakmaiságáról, hogy dokinőm mondta hétfőn elkapunk valami jó dokit uh-ra, hogy rendesen mérjenek heget és őt mondta, hogy megkéri majd. Szimaptikus, alapos, ahogy láttam. De ennyit tudok róla.

Bár szerintem nincs olyan orvos, akiről csak jót mondanak, tényleg ki kell sajnos próbálni.

Rita: gratulálok az újabb gyerkőchöz. Hidd el, nagyon izgi dolog. Én is nagyon félek tőle, főleg azért, amit írtál, de tudom, hogy ha róluk van szó, mármint a gyermekeimről, a maximális energiatartalékaimat szedem össze. Tegnap is még elcsámpáztam velük ekkorra pocival melegben a plázába busszal-babakocsival, mert megígértem egy mekit és délután szintén így a jubi parkba is. Az élet nem állhat meg, mert jön a kisöcsi, nem???

Ancsa: hát nagyon izgulok. Hál istennek, nem sok időm van rajta agyalni, de ha igen, akkor érzem, hasmenés kerülget. Tegnap voltam dokinőnél és mondta, hogy nagyon vékonynak érzi a méhnél ezt a részt (megvizsgált) és mondta, ha hétfőn olyan bent az uh-n a heg, lehet, hogy még hétfőn meg lesz. Hát.. gondolhatod. Izgulok, nagyon, főleg, hogy legkésőbb kedden meglátom a kisfiamat.

Most még ezerrel mosok (mániákusan szerintem), ma vasalok, holnap és vasárnap délelőtt takarítani akarok. Valahol nekem megnyugtató, ha úgy marad itt arra a pár napra a lakás, ahogy én szeretem.

Na sziasztok, megyek reggeliztetni.

Szilvia

UI: gratula ÁRONKÁHOZ!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ma mennem kell mellvizsgálatra, de csak 2-3 hét múlva lessz szerintem eredmény :oops: annyira izgulok, hogy fogom kibírni, amíg nem tudom meg az eredményt :( minden összejön nekem mostanában,ami nem jó :(

Szilvia
mennt a privi :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

ancsa2727

Köszi az érdeklődést, én egész jól vagyok.
Sajna mindennapos az, hogy a két leányzótól idegbajt kapok, meg a három rohadt macskától és olyankor jól bekeményedik a hasam.
Szegény babócám...
de egyszerűen nem tudok uralkodni az érzéseimen, sajnos!!!

Tanulnom kéne, hátha lefoglalom magam...

Köszi az infókat a dokikról mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Ancsa,
minek kell mellvizsgálatra menned? Valamit érzel a melledben? Vagy...?

A Málik dokiról nekem is eddig jó tapasztalataim vannak..Alapos, gondos és emberi!! Mindkettő nagyon fontos szerintem ( a szaktudás és a humanitás)

petra79

sziasztok

megjöttem.Uh-án most sem találtak daganatot, de ez nem ujdonság, eddig se volt csomóm :?
a cytológiát levették mindkét mellemből, 2 hét mulva kb kész lessz az eredmény :oops:
De felakarnák tölteni valami folyadékkal a melleimet vagyis a tejutrendszert és ugy megvizsgálni megint, de mivel kismama vagyok, így nem lehet csak utána majd .
Azt mondták ők nem vállalnak felelősséget a szoptatásért, ezt beszéljem meg a nőgyógyógyászommal és a gyerekorvossal, hogy engedéjezik-e egyáltalán vagy most mi legyen.
A nőgyógyászom meg azt mondta, hogy ez az emlőcentrum szakterülete, mégiscsak nekik kell eldönteni mi legyen a szoptatással. Na faxa, akkor most kire is hallgassak? :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Nekem 3 éve vették ki a mandula nagyságú csomót a bal mellemből. Előtte mennem kellett a mamográfiára. Vettek belőle mintát, jó hosszú tűvel. Nem volt kellemes, de kibírható. Nem volt értékelhető a minta. Végül eredmény nélkül is kivetettem. Minden jó is volt utána. Hétfőn műtöttek és köv héten szétnyílt a seb és a belső varrat, aminek fel kellett volna szívódnia, az kilöködött. Jó mi, az én szervezetem nem kérte. És ebből kifolyólag (amúgy valószínű valami baci került bele) nagyon csúnya lett a heg. Keloidos. Ja és mellesleg (ez jó:-)))) szoptatásnál ez a mellem nem szuperált a legjobban. Így elképzelhető, hogy a műtéttel valamit megpiszkáltak.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok Lányok!

Tegnap du. hazajöttünk, minden oké velünk! Még nem olvastam vissza, Szilvi mondta, hogy izgultatok értünk. Köszi mindenkinek, jól esett hallani ott akórházban.
A lényeg: pont 2 hete pénteken iszonyatosan fájni kezdett a jobb hátam, szúró-éles-ritmusos! Még melóztam.... anyuékhoz mentem, ott volt Soma. Estére már alig tudtam mozogni, mire hazaindultunk volna, tiszta láz lettem, hívtam Varjút, mondta, hogy befele a kórházba, kérdezte nem pisilek-e gyakrabban, mondtam, de igen (én azt hittem, hogy már nagyon nyomja ugye a baba a feje a hólyagomat, azért...), akkor ez vesemedence-gyull. lesz. Bementem még péntek este mindenféle vizsgálatot megcsináltak, szombaton veseuh, ahol kiderült, hogy vesemedence-tágulatot okoz val.szeg a baba (ÁGI, mint a Dorkának, ugye????) ettől pangott bennem a pisiből származó baci, ettől lett gyulladás! Na szombaton du. is lázas voltam és vasárnap du-ra is. Közben a vas. délelőtti nst-n már el-elment a baba szívhangja ezért szóltak vas. este, hogy menjek mégegy nst-re megnézik. Na akkor megint elment, egyik szülésznő hívta a másikat, az a dokit, az a főorvost (Hermándi) és már csak annyit kérdeztek hány cm vagyok? Na, akkor tudtam, hogy visznek a műtőbe....
Kérdeztem a dokit, hogy nincs-e idő hívni a Varjút? Nem mondott semmit.... vittek az UH-ba ott is ketten megnézték, na akkor 1 percre visszaengedtek a szobámba, hívtam a férjemet sírva-ordítva, hogy jöjjön gyorsan, baj van! Somát fürdette.... de 5 perc alatt itt volt. Bevittek a szülőszobára, elém nyomták a papírt, hogy CSÁSZÁRMETSZÉS, kérdeztem a szülésznőt, hogy ennyira nagy a baj, hogy ilyen gyorsan kell? Akkor a doki megnézte a méhszájat, azt 2100 volt, szülésről szó sem lehet, közben hallom a Hermándi hívja a Varjút, aki rögtön rávágta, hogy jön!!!! Akkora kő esett le a szívemről, gondolhatjátok! Ez volt 8.45 és fél10-re kellett beérnie, mert nélküle is elkezdték volna! Annyit tudtam, szabin van, de hogy hol.... Már a műtőbe voltam, még nem szúrták belém az érzéstelenítőt, közbe forogtam hátra, hogy látom-e érkezni és szinte az utolsó percre odaért!Így ő csinálta meg a műtétet! Nagyon rendes volt, felmutatta a babát, rögtön felsírt, de felöltöztetve már nem hozták vissza, a méreteit sem tudtam meg, vitték le a korára inkubátorba. Én csak másnap láttam délelőtt, miután felkelhettem és férjem tolókocsiban ( :!: :evil: ) letolt.
Folyt. köv. (nehogy elszálljon)

lola77

Hát mit mondjak szörnyű volt látni Noét becsövezve ahogy ott fekszik, de nagyon szép, formás volt, én is örültem hogy legalább ekkora lett!
2 napig volt rajta a légzésrásegítő, szerdán már szoptathattam, akkor került rendes kocsiba, utána még kapott antibiotikumot 8 napig, mert tüdőgyulladása lett az én fertőzésemtől.
Ha hiszitek, ha nem már a műtét éjszakáján (vasárnap) feszült a mellem és már kedden fejtem neki a tejcit (addig nem is kapott kaját). Összesen talán 2-szer kapott tápszert, első pillanattól ügyesen szopizott! Olyan büszke vagyok rá. :roll:
Utána már csak híznunk kellett, mert visszaesett a súlya rendesen 2700-ról 2430-ra. A kórházban csak bajnoknak hívták a nagyviziten, hogy ilyen hamar meggyógyult!
Első éjszakánk itthon egész türhetően telt, 1-szer szopizott hajnalban 2-kor (előtte este 8-kor), meg most 6 előtt! A kórházban nemigen hallottam a hangját, azt mondták nyugodt baba, de hát ugye csak 3 óránként volt szopizás, szóval a lényeg majd itthon kiderül, de a ciciért tud sírni, azt már hallottuk.
Soma nagyon örül neki, vigyáz rá, takargatja, dugdossa neki a játékokat. Ha egyet nyög,már szalad hozzám, hogy nyugtassam meg! Ő is babázik, beköti a rongybabáját a hordozóba, betakarja, ja és tegnap este ő is a Noé kiskádjában fürödhetetett, mert belefér!

Na akkor a képek:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

lola77

Ja, még egy lemaradt:

Kép

Majd visszaolvasok lassan, aztán jövök!

lola77

Sziasztok!

Örülök Évi, hogy itthon vagytok, nagyon!!! Tegnap taliztam a kórház után anyuddal, őt kérdeztem és mondta, hogy nemrég értetek haza.
Olyan megható volt olvasni, hogy Soma hogy gondoskodik Noéról. Nálunk is ez volt tavaly és remélem, most is így lesz.
Nagyon kis édes Noé, engem emlékeztet Somára, talán a szája?? Aranyos nagyon. És szerintem ne aggódj amiatt, amiről tegnap a kórházban beszéltünk, minden rendben lesz! Vigyázzatok magatokra, kedden megszületik Noé kis barátja, Bence!
Majd küldök sms-t és írd meg légyszí itt a lányoknak!

Sziasztok, takarítok kicsit, lepasszoltam délelőttre a lányokat anyuékhoz, tegnap este 11-ig vasaltam. Utolsó hajrá!!!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Lola Gratulálok Noéhoz mégegyszer! Nagyon aranyos!

Jó hogy már otthon vagytok!

És te hogy vagy?

Szilvi Pü-t megkaptad?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Csajok

Köszi hogy drukkoltok! Aranyosak vagytok és nagyon jólesik! :lol:
Köszönöm

Hoztam nektek valamit, találtam leírást a szülésről -vajudásról orvosi szempontból, ha valakit érdekel,olvassal el.
http://www.josa.hu/osztaly/honlap/szuleszet/eloadasok/vajudas_szules.pdf

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Nagyjából visszaolvastam!

Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációkat, jó volt olvasni még ennyi nap után is, aranyosak vagytok!!!

Először is: NAGY-NAGY GRATULA, RITA A POCAKLAKÓHOZ! Ez jó, hogy jön az utánpótlás, a friss kismamák. Teljen jól a 9 hónapod-kívánom!
(Nekem is tök furi volt már az első napokban, műtét után, hogy nincs pocak, nincs aki benne mozgolódik, főleg hogy még ott lett volna a helye...)

Hugi!
Eseménydús lábadozást kívánok a műtét utánra, elég rossz volt olvasni, hogy ilyen baleset ért! Amúgy is tök szarok azok a lépcsők ott a vasútállomásnál, én mindig parázva megyek le...
Tényleg ahogy nő a haja Virágnak, egyre csajosabb és sokat nőtt!

Erika!
Csodaszép helyen voltatok nyaralni, a kék víz gyönyörű és azok a gombocók Viki kezében..... nyami! :wink:

Petra!
Nagyon tetszik a babaszobátok, tényleg szép nagyon, meg a babakocsi is, biztos jól fogja érezni magát a Picúrotok benne! Gondolom várjátok már nagyon!

Gabi!
Üdv köztünk, a Tena betét és az eldobható bugyi az tényleg tuti legyen a csomagban, mert Tőlem már a műtét után este rögtön kérték, persze mivel váratlanul kerültem be, este még nem volt ott, szobatársam adott kölcsönbe (délelőttig), de a szülésznő örült, hogy van eldobható bugyim, azt mindjárt rám adta!
Málik doki: na Nekem Ő+ Hermándi vették észre ugye ezt a szívhang-bajt ugye, ezért örök hálám Nekik, hogy nem késlekedtek tovább. De én nem ismertem előtte, sosem láttam, a műtétre várva kérdeztem meg a szülésznőtől, hogy ki ez a doki. Utána nagyon sokszor jött vizitre, az egyik szobatársam a betege volt, igazán sokat foglalkozott vele, és mindig mosolygott. Nekem felkészültnek tűnt és nagyon emberinek! És Hozzám is az első 1-2 napban odajött, érdeklődött, megnézte a hasam, kérdezett a babáról-vesémről! Szóval én csak jót tapasztaltam róla!

Cirmike!
Igen, tudom melyik az a szőke újszülöttes, tényleg nagyon aranyos volt, olyan kedvesen beszélt az anyukákkal!

Szilvi1981!
Gratula Áronhoz, jó egészséget Nektek is! Hogy teltek az első otthoni napok, belerázódtál már?

Rozi!
Jók a képek a kis családodról, a kempingezés biztos szupi volt. Együtt mentetek annyian vagy ott ismerkedtetek meg a többi családdal?

Ági!
Szuper hogy a nyaralás alatt semmi gond nem lett Dorka veséjével és a pelusügy is megoldódni látszik. A nem beszéden ne aggódj, az ovi tényleg jót fog tenni, remélhetőleg.

Ja, amúgy Somának már nagyon hiányoztam a 2 hét alatt, a végén már tök nem szeretett jönni látogatni, mert ugye a férjem addig tudott bemenni csak a Picihez, amíg én kinnt vigyáztam Somára, de ugye túl aktív nem voltam a sebem miatt, nem tudott ott mit csinálni! A vége már szenvedés volt igencsak.
Ja és én is nehezen viseltem már a 2. hét végét, szerdától, mert túl sokat én se voltam kinnt levegőn, elég zizis voltam már! :evil:
Közben a férjem itthon mindent intézett (elég sok minden félbe maradt melóhelyen, papíros dolgok, befizetnivalók), eléggé ki is van fáradva, anyukám főzött rájuk/Nekem is néha, volt hogy 1 nap 2-szer is jöttek hozzám. Szóval nem volt egyszerű időszak, de Hál Isten túl vagyunk rajta...
Egyébként én is voltam a műtét után kontrollon (Varjú beutalt) veseuh-n és az urologós főorvos is megvizsgált és a pyelon-tágulat megszűnt, a fájdalmam-lázam is elmúlt a műtét után 2-3 napra. Állítólag van erre bőven példa, hogy terhesen a baba (vagyis a megnagyobodott méh) elnyomja a nemtudomilyen vezetéket, ez mindig jobb oldalon történik, ahogyan Nekem is! Én magam is olvastam itt a neten róla, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen galiba lehet belőle. Még jó, hogy nem korábban történt.

Ancsa!
Szorítok Neked, hogy minél tovább bennt maradjon a kislányod még a pociba, mert nagyon sok koraszülöttet láttam és nagyon sokat számít 1 hét is, tényleg. Az igaz, hogy az életesélyei 30. hét után jobbak, de nagyon-nagyon sok tortúra még akkor is, sőt még később is ez az egész koraszülött ellátás. Sok időt kell bennt tölteni, bejárni, szoptatni-fejni, ott a másik 2 gyerek is. Inkább pihenj most 1000-el!
Egyébként a mi szobánkban az 5 nőből 3-unknak lennt volt a gyereke (33-34-35 hét) és még egyet hoztak most egyik nap a másik szobába, akinek a 32. hétre levált a méhlepény. Szóval igen sok a koraszülés, én is meg voltam döbbenve.
Ja és 2 szobatársamat, akik messzebbről voltak kénytelen jönni, mert nem fogadták az egyiket Pesten 2 kórházban, a másikat Győrben, pedig ott vannak koraszülött osztályok, de egyedül itt volt hely Tb-n!
Amúgy a tb-i koraszülött osztály nagyon felkészült, szakmailag, rengeteg gép van, én nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy itt van ilyen és nem a száguldó Peter Cerny-s autóban vitték a Babát v.hova messzire tőlem...

lola77

Sziasztok!

Lola!
Üdv. itthon!! Nagyon sokat gondoltam én is Rátok. Szép baba Noé, és szerintem is hasonlít Somára, ahogy Szilvi is írta, a szája orra körüli terület :)
Ügyesek vagytok a szopizással csak így tovább.
Lehet, hogy jővő héten találkozom Szilvivel a szülészeten, sosem lehet tudni :wink: nagyon várom már a végét...

Ancsa!
Pihenj sokat, ez a pár hét kárpótol majd. Egyébként fekve olvasol, tévézel? Hogy töltöd el az ágyban az időt? Gyerekek segítenek amit tudnak? Megértik a helyzetet?

Szilvi(1981)nek Gratulálok a babához!!

Szilvi!
Szorítok Neked hétfőn, kedden, meglesz Bence de jó :) Hétfőn megyek nst-re. Doki nem rendelt pénteken, mert állítólag vmi vírust kapott, hétfőn kell újra időpontot kérnem, pedig már pénteken akartam neki mondani, csináljon egy UH-ot, súlybecslés, flowmetria mert ugye a Ferencz elintézett hamar.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Ma vagyunk két hetesek:-)
Eddig jól is ment minden, Áron sokat evett, sokat aludt és keveset sírt... bár egy dolog azért akad...egyszerűen nem hajlandó a saját ágyában elaludni. Csak úgy tudjuk lerakni, ha előtte elaludt vagy Apa, vagy az én karomban. És még így is legtöbbször felébred, ha berakjuk az ágyába...szóval az esti elalvás elég zűrös.
Tegnap óta viszont még valami történt. Délután négy óta valami baj van. Alig alszik, egyfolytában sír és csak akkor nyugszik meg, ha cicire teszem. Egy darabig eszik, aztán már csak úgy "van" a szájában. De ha elveszem, kezdődik előről a hiszti. Akkor is, ha már egy órája békésen alszik cicivel a szájában... mostmár nagyon fáradt vagyok, úgyhogy remélem ez a viselkedés csak valami rövid átmenet... próbáltuk hagyni, hátha megnyugszik magától, de rövid időn belül úgy sír, hogy attól félek nem kap levegőt... úgyhogy marad a cicin nyugtatás...vagy esetleg van valami ötletetek? Bármilyen segítséget-ötletet szívesen fogadok, és megköszönök.
Jó hétvégét,
Szilvia és Áron
szilvia1981

Sziasztok!

Szilvi: nem tudom így látatlanban, de lehet, hogy hasfájós lett. Állítólag fiúknál sűrűbben fordul elő. Vannak erre jó homeopátiás egy nem homeos szerek, de segíteni nem tudok, mert nekem a lányok nem voltak azok. Esetleg valakinek van itt tapasztalata ebben?

Az biztos ártani nem árt, ha többször megtornáztatod, az a lábainak-csípőjének is jót tesz és a fájós pocakra is. Próbáld meg esetleg néha, de csak nappal és felügyelet mellett hasra tenni, hátha segít rajta.
Én azért megmutatnám dokinak, ha huzamosabb ideig így marad.

Sziasztok, Szilvia

UI: semmiképp se egyél Te sem fűszereset, fújós kaját, mert valamelyik babának nagyon érzékeny a pici gyomra.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Lola!
Nagyon örülök,hogy itthon vagytok,és hogy jól is!!!
Szép baba Noé nagyon,és nem is látszik rajta ,hog y35. hétre született,érett szép baba!!!!Amúgy ezezk a babák tudják,hogy nekik szopizniuk kell,Dorka is amikor megszületett,már másnap ahogy levittek hozzá az inkubátorba egyből szpoizott,is sőt amikor 3. nap elvitték Pestre és csak varratszedés után mehettem utána én akkor is egyből szopizott,ez nagy szó,mert ott szondával táplálták,és egyátalán nem kelett megküzdenie a tejciért,és mégis viszaszokott :) .
Hát ahog yolvatsalak,eszembe jutott nekem amikor Dorka született(kicsit meg is rücsköltem ahogy olvastam),én is hívtam férjem kiabáltam hogy gyors jöjjön mert beindult a szülés és sietni kell mert mindneképp császárosnak kell lennem a veséje miatt....szegény férjem (Törökbálinton melózik)és hát nem akarok hazudni de20perc alatt ott volt :lol:
Dorkát pyelon plasztikával műtötték,ez azt jeéenti hogy a veséből kivezető cső szűk és a hugyhólyagba nem tud átfolyni a pisi,és ez pangást okoz,elvágták a csövet é sfeljebb húzták neki.Neki ezért is van többször vesemedence gyuszija,ill. hugyuti fertőzése,mert van tágulata és pang a vizelete a vesében...
Hát még jó hogy csak később okozott neked bajt és nem elöbb...
Noé veséjét is meg uh-ták?Mert h aelkpata a fertőzést akkor az ő veséje is károsodhat.

Edi!
Gondolok rád is,már nemsokára eljön a Te időd is.

Emsedóra!
Aszem Te írtad hogy a Roykó nem vette észre az első terhességed.nem csináltál tesztet?Az nem mutatta ki hogy terhes vagy?Szorítok Neked is hogy minden rendben legyen.

Livi!
Köszi az infót okmányirodával kapcs-bna,kicsit bonyolult lesz,mert nem csak adásvételit kell intézni,hanem a súlyadót meg még pár dolgot,de ezt elintézi a férjem egyedül...úgy döntöttem :) .

Van egy nagyon jó hírem!!!!!!! :) :D :lol:
Szerdán voltunk Pesten vesegondin,és a jobb veséje teljesen jó nagyságú lett,eltünt a tágulat :lol: ,bal vese(ez volt a műtött)most már csak 18mm a tágulat,ez nagyon jó 1 év alatt 1 cm-t csökkent,amikor műtötték majdnem 5 cm volt :roll: 1 év múlva kontroll :) 8)
Volt tegnap egy eléggé rosz élményem is.
Dorka szeme begyulladt,és elvittem szemészetre.Ott közölték velem hog ybenne van egy szempilla,mondtam hog ytudom látom ,de az már születése óta ott van,és nem okozott neki bajt,erre csak annyit mondott de most okoz és azt ki kell venni.Mondtam ha tuti ettől gyulladt be és nem mástól akkor vegyék...
Szegény gyerekre kényszerzubbonyt húzott,nekem is rá kellett szinte feküdnöm,hog ymeg ne mozduljon(ez érthető mert nem szerettem volna ha belenyúl a szemébe véletlenül),de a dokinő azzal volt végig elfoglalva hogy milyen egy hisztis gyerekem van :twisted: ,páran ismeritek dorkát sztem nem hisztis sőt túl nyugodt gyerek ...
Mondta hog yez nem is fáj,miért hisztizel ennyire,már amikor vag y10* elmondta na akkor már eldurrant nekem ,és mondtam hogy eléggé sokmindenne ment már át,2* műtötték , sűrűn megyünk kórházba,nem csodálom, hogy nem szívesen jött be ide sem....és ki az a gyerek aki tűri, hogy csepegtessenek a szemébe ,lefogják,ráfeküdjenek,és kitépjék a szempilláját??????
Na erre már nem szólt semmit,jaaa és az elején mutatja neki hogy ha jó leszel,akkor kapsz egy nyakláncot meg egy matricát,és képzeljétek nem adta oda neki mert nem volt jó!!!! :twisted: :evil: Sztem no comment.......

Móni!
Balatonlellén voltunk a Kék sztrandban,volt belépő ,de nem vészes,ha jól emlékszem 400ft/fő,és aszem Dorkának ingyenes volt.Egy napra mentünk csak le,de végig volt apartmannal,és szállodával,nagyon jól ki van építve a strand,sokáig sekély a víz,és van minden. :)

Szép hétvégét mindnekinek
Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Lola!
Mégegyszer grstulálok a kicsi Noéhoz! Szép baba! Az meg, hogy a ciciért "reklamál" teljesen jó dolog!!!!

Szilvia1981!
Én is hallottam, hogy a fiuk hasfájosabbak. Tornáztasd és kerüld a fűszeres, szénsavas, puffasztó, hüvelyes ételeket! Sokat számít. Dóra akkor is sokat sírt ha paradicsomot ettem, de ha levettem a héját akkor nem volt gond!! A paprika is elégé puffaszthat.
Szeretném leirni a véleményem és a tapasztalatom ( ha gondolod ne fogadd meg): szerintem nem szabad annyira sokat a cicire rátenni. Dóri 17 honapos koráig szopizott, Zsóci meg még most is! De Én soha nem tettem cicire megnyugtatás miatt! Sajnos a picik ha megszokják, hogy sirnak és akkor rögtön cicit kapnak akkor nem lesz semmi időd! Ők 15 perc, de max. fél ora alatt bőven kiszivják a szükséges kaját! az a 3 orás szoptatási idő szünet meg kell, mert meg kell emészteni tejcit. Ha sűrűn kap kaját akkor soha nem ürül ki a gyomra és csak felpuffad és fájni fog POCIJA! Inkább probáld meg a sima forralt vizet, amit kiskanálla is adhatsz! vagy ha már minden kötél szakad akkor marad a cumi! A Zsócinál Én is bevettettem a cumit és jo volt!
Én ugy tudom, hogy 6 hetes korig nem is igen van hasfájásra szer! ( sajnos!!!!)
Meg ez a szeles idő is rossz a piciknek!!!
Kitartás és tényleg szerintem ne használd a cicit megnyugtatásra! Ki is sebesedhet és az nagyon fáj! Meg ha sűrűn ráteszed, nem szívja ki és begyulladhat!!! Akkor meg inkább 3 oránként szivja rendesen ki!! Addig az ő pici gyomra is megemészti az előző adagot!
Remélem tudtam segiteni!

Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Ági: nem a Roykó nem vette észre, hanem a Pődör doktor. A második terhességemet. Igaz, hogy én sem (semmi tünet, amúgy is rendszertelen menses), de úgy gondolom egy "tapasztalt" nőgyógyász hüvelyi vizsgálattal csak észre vehette volna...

Most voltam nst-n, minden rendben. Majd lerúgta a gépet rólam Bence. Holnap este is kell mennem és hétfőn fekvés!!

Sziasztok

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

lola77

Nagyon gratulálok a babádhoz, jó egészséget nektek, és sok tejcit továbbra is!

emesedora

annyira izgulok, mintha legalább is én mennék be hétfőn.
Remélem minden rendben lesz, szorítok!

Szilvia 1981

Sajna nagy tapasztalatom nekem sincs, annak ellenére, hogy a 3. baba lesz, de úgy gondolom lehet ebben a sírásban egy adag anyaközelsé hiány is, szóval csak azt akarom mondani, hogy jobban érzi magát, ha mellette vagy. Amikor szopizik hallja a szíved dobbanását, a lélegzetvételed ritmusát, amit eddig megszokott.
Persze nincs az sem kizárva, hogy hasfájós!
Sok tejcit, és jó egészséget továbbra is!
Ja és tényleg figyelj oda, hogy mit eszel, és főleg egyél !!! is, mert ha nem eszel rendesen, akkor nem lesz tápláló a tejci, és előfordulhat, hogy hiába eszik 100-at akár, nem fog jóllakni, vagyis lehet, hogy egy óra múlva éhes lesz.

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Gabi: köszönöm az "izgulást". Jó lenne, ha az én izgalmamból tudnék átadni egy kicsit. Ma is mikor mentem nst-re, a szülőszoba mellé kellett mennem, ott sertepeltélt egy beöltözött apuka, szüléshez készülődtek. Hát gondolhatod...

Valahogy sodródom az árral, nagyon izgulok, félek, főleg, hogy a tavalyi élmény még túl közeli. Egyenlőre nem akarok a műtőasztalon feküdni, kiterülve, de valahol már nagyon várom. Már túltettem azon is magam, hogy 2 héttel előbb kiveszik a babát, mert megértettem, mennyire komoly kockázata van a hegszétválásnak (akár én és a baba is rámehetünk). És mivel több doki is mondta, hogy a hegem vékonyodik, természetes, hogy nem akarok bajt magunknak. Csak lesz legalább 3 kiló a porontyom...

Na sziasztok, holnap még jövök, aztán már csak jövő héten. Majd megkérem Évit vagy Editet, hogy "jelentsen" nektek.

Ancsa: megkaptam, köszi!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szia Lola!

Örülök, hogy már itthon vagytok újra együtt!!
Nagyon kis drága a kisfiad!!
Most már meglátod, minden rendben lesz...

petra79

Sziasztok,
köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat. Próbálom nem cicire tenni megnyugtatás képpen, de sajnos akkor olyan keservesen sír, hogy kénytelen vagyok. Próbáltuk a vizet is, de semmi. Így most óránként szopizik, de szerencsére megint egyre többet alszik, három órát is akár. Csak ha felkel, nehezen alszik vissza...bár így tényleg nem sok-semmi időm nincs... szerencsére Apa mindenben segít, csak sajna már csak egy hetet lesz itthon...
Talán tényleg nem jó neki a tejcim, mivel valóban keveset eszem mióta itthon vagyunk, és ha éhes is vagyok, akkor sem tudok sokat enni. De most ráállok a témára, hátha tényleg ez a baj :-)
Köszönöm mégegyszer a segítséget, nagyon aranyosak vagytok. Jó hogy van ez a fórum:-)
Üdv, Szilvia
szilvia1981

szilvia1981

Az én kislányommal is ilyen gondok voltak,mint kiderült,azért mert gyakran evett , sokszor 1-2 óránként.
És ez megterheli a pici pocakjukat :roll:
Áttértünk a 3 órás etetésre és megszüntek az ilyen prolémák :roll:
Próbáld ki,hátha nektek is segít :roll:

Szép hétvégét mindenkinek! :lol:

Szilvia
Ok :lol: szívesen :lol:
Megy a drukk! :lol: ++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Reggel bekapcsoltam a telefonom és ez az üzenet várt :)

"Ma 4,40-kor, 2 héttel korábban megszülettem. Nevem Hajnal Bence Soma. 3470 gramm és 49 cm vagyok. A körülményekhez képest jól vagyunk" Szilvi

Gratulálok és sok boldogságot az egész családnak!!!!!!

Részleteket nem tudok, sztem Lola-Évi lehet, hogy többet fog tudni.

Petra és én jövök a sorban :lol: :lol:
Na mentem nst-re.

Edit

Kép
Kép
edi78

Szilvia gratulálok! Sok-sok tejcit és jó egészséget kívánok nektek! :lol: :lol: :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Mi is gratulálunk itt is Szilvinek és az egész családnak!
Én is megkaptam reggel az sms-t Szilvitől, de csak most tudtam jönni (védőnő-dr. néni jött+több mint 2 hét után lementem a boltba, nagyon hiányzott már a kinntlét).
Még nem hívtam, gondoltam majd estefele, ha már pihent egyet! Így nem tudom mi okból született előbb Bence....
Majd este jövök a hírekkel.

Ma tervezzük az első sétánkat Noéval délutánra. Végülis már elmúlt 2 hetes és még csak 2 percet volt levegőn, mikor kihoztuk a kórházból.... Igaz apukám szerint -3 hetes még csak Noé! :) De sz.tem semmi baja sem lesz, nem megyünk a tűző napra!

Szilvia1981!
Noé ugye tegnap volt 2 hetes, mi végülis csak most ismerkedünk (kórházban nem tudtunk), de nálunk is van időszak mikor nem bírja ki a 3 órát, én is cicire teszem inkább!Első éjjel jobb volt, 20.00 után csak hajnal 2-kor kelt, utána 5.45-kor. Köv. éjjel 3 óránként evett, most éjjel viszont 20.30 után 22.30-kor, utána 3 óránként, de reggel 5 után 6-kor is kért egy kicsit... Viszont nincs szívem sírni hagyni, meg az az igazság, hogy legmélyebben a cicin, vagy legalábbis a karomban a testmelegemtől alszik el... 1 hónap múlva talán másképp lesz... olyan pici, nincs szívem elvenni tőle a cicit, meg a testemet, hisz sokat kell úgyis ennie-nőnie, meg még a pocakban lenne a helye.... mindig erre gondolok!

Ja és kérdésem: adsz neki forralt vizet, vagy teát? Mert lehet hogy inkább szomjasak csak, azért kérnek óránként.... Én még csak vizet csináltam neki, 1-szer csukláskor adtam neki, de eléggé fintorgott.... hát nem tudom, mindenesetre ma főzök neki kamillateát, aztán meglátjuk mi lesz.... mindenesetre a tejci kiváló ugye szomjoltásra is, szóval...
Ti voltatok már kinnt?
Évi

lola77

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?