Nagyjából visszaolvastam!
Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációkat, jó volt olvasni még ennyi nap után is, aranyosak vagytok!!!
Először is: NAGY-NAGY GRATULA, RITA A POCAKLAKÓHOZ! Ez jó, hogy jön az utánpótlás, a friss kismamák. Teljen jól a 9 hónapod-kívánom!
(Nekem is tök furi volt már az első napokban, műtét után, hogy nincs pocak, nincs aki benne mozgolódik, főleg hogy még ott lett volna a helye...)
Hugi!
Eseménydús lábadozást kívánok a műtét utánra, elég rossz volt olvasni, hogy ilyen baleset ért! Amúgy is tök szarok azok a lépcsők ott a vasútállomásnál, én mindig parázva megyek le...
Tényleg ahogy nő a haja Virágnak, egyre csajosabb és sokat nőtt!
Erika!
Csodaszép helyen voltatok nyaralni, a kék víz gyönyörű és azok a gombocók Viki kezében..... nyami!
Petra!
Nagyon tetszik a babaszobátok, tényleg szép nagyon, meg a babakocsi is, biztos jól fogja érezni magát a Picúrotok benne! Gondolom várjátok már nagyon!
Gabi!
Üdv köztünk, a Tena betét és az eldobható bugyi az tényleg tuti legyen a csomagban, mert Tőlem már a műtét után este rögtön kérték, persze mivel váratlanul kerültem be, este még nem volt ott, szobatársam adott kölcsönbe (délelőttig), de a szülésznő örült, hogy van eldobható bugyim, azt mindjárt rám adta!
Málik doki: na Nekem Ő+ Hermándi vették észre ugye ezt a szívhang-bajt ugye, ezért örök hálám Nekik, hogy nem késlekedtek tovább. De én nem ismertem előtte, sosem láttam, a műtétre várva kérdeztem meg a szülésznőtől, hogy ki ez a doki. Utána nagyon sokszor jött vizitre, az egyik szobatársam a betege volt, igazán sokat foglalkozott vele, és mindig mosolygott. Nekem felkészültnek tűnt és nagyon emberinek! És Hozzám is az első 1-2 napban odajött, érdeklődött, megnézte a hasam, kérdezett a babáról-vesémről! Szóval én csak jót tapasztaltam róla!
Cirmike!
Igen, tudom melyik az a szőke újszülöttes, tényleg nagyon aranyos volt, olyan kedvesen beszélt az anyukákkal!
Szilvi1981!
Gratula Áronhoz, jó egészséget Nektek is! Hogy teltek az első otthoni napok, belerázódtál már?
Rozi!
Jók a képek a kis családodról, a kempingezés biztos szupi volt. Együtt mentetek annyian vagy ott ismerkedtetek meg a többi családdal?
Ági!
Szuper hogy a nyaralás alatt semmi gond nem lett Dorka veséjével és a pelusügy is megoldódni látszik. A nem beszéden ne aggódj, az ovi tényleg jót fog tenni, remélhetőleg.
Ja, amúgy Somának már nagyon hiányoztam a 2 hét alatt, a végén már tök nem szeretett jönni látogatni, mert ugye a férjem addig tudott bemenni csak a Picihez, amíg én kinnt vigyáztam Somára, de ugye túl aktív nem voltam a sebem miatt, nem tudott ott mit csinálni! A vége már szenvedés volt igencsak.
Ja és én is nehezen viseltem már a 2. hét végét, szerdától, mert túl sokat én se voltam kinnt levegőn, elég zizis voltam már!
Közben a férjem itthon mindent intézett (elég sok minden félbe maradt melóhelyen, papíros dolgok, befizetnivalók), eléggé ki is van fáradva, anyukám főzött rájuk/Nekem is néha, volt hogy 1 nap 2-szer is jöttek hozzám. Szóval nem volt egyszerű időszak, de Hál Isten túl vagyunk rajta...
Egyébként én is voltam a műtét után kontrollon (Varjú beutalt) veseuh-n és az urologós főorvos is megvizsgált és a pyelon-tágulat megszűnt, a fájdalmam-lázam is elmúlt a műtét után 2-3 napra. Állítólag van erre bőven példa, hogy terhesen a baba (vagyis a megnagyobodott méh) elnyomja a nemtudomilyen vezetéket, ez mindig jobb oldalon történik, ahogyan Nekem is! Én magam is olvastam itt a neten róla, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen galiba lehet belőle. Még jó, hogy nem korábban történt.
Ancsa!
Szorítok Neked, hogy minél tovább bennt maradjon a kislányod még a pociba, mert nagyon sok koraszülöttet láttam és nagyon sokat számít 1 hét is, tényleg. Az igaz, hogy az életesélyei 30. hét után jobbak, de nagyon-nagyon sok tortúra még akkor is, sőt még később is ez az egész koraszülött ellátás. Sok időt kell bennt tölteni, bejárni, szoptatni-fejni, ott a másik 2 gyerek is. Inkább pihenj most 1000-el!
Egyébként a mi szobánkban az 5 nőből 3-unknak lennt volt a gyereke (33-34-35 hét) és még egyet hoztak most egyik nap a másik szobába, akinek a 32. hétre levált a méhlepény. Szóval igen sok a koraszülés, én is meg voltam döbbenve.
Ja és 2 szobatársamat, akik messzebbről voltak kénytelen jönni, mert nem fogadták az egyiket Pesten 2 kórházban, a másikat Győrben, pedig ott vannak koraszülött osztályok, de egyedül itt volt hely Tb-n!
Amúgy a tb-i koraszülött osztály nagyon felkészült, szakmailag, rengeteg gép van, én nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy itt van ilyen és nem a száguldó Peter Cerny-s autóban vitték a Babát v.hova messzire tőlem...