Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Sziasztok!
Megjöttünk a Balatonról, kicsit visszanézegettem, e mindent még nem sikerült elolvasnom. (lesz ma még szoptatás :lol: :lol: ).
De azt rögtön kiszúrtam, hogy volt egy tali. :shock: :shock: :shock:
Jim és végre újra Pété is ott volt. :lol: :lol: :lol:

Ha lesz Árkádos tali arra én is benevezek. :wink:

Jól éreztük magunkat nagyon, az idő és a víz szuper volt. :wink:
Bár a strand nekem kicsit uncsi volt néha az árnyékbnan, de elbámészkodtam, és néha a vízbe is bejutottam. A nagyokkal már majd minden este éjfélig egyig játszottunk egy stratégiaia társast, így majdnem akkor feküdtem amikor Zsomb először kelt, de megérte. Olyan jó, hogy már klassz felnőttes játékot is lehetz velük játszani. És büszke vagyok rájuk, hogy egy 10 éves kortól ajánlott jjátékot igazi ellenfélként játszanak. (No azért nyerni még nem sikerült nekik, de megszorongattak minket. :lol: :lol: )

Zsomb!
Továbbra is kis evőgép!Még bírom a tempót, az éjszakai kelést, de már én is várom néha a 6 hót, hogy néha apa is adjon neki egy pár kanál kaját. Most, hogy apa is látta az egész napunkat egymás után többször, ő is rácsodálkozott, hogy milyen sűrűn keresi a cicit, néha egy óra múlva már. Bár néha a melegben gondolom a szomjúság miatt.
A talin is láttam, hogy nagy nagyon, de most végképp tudatosult bennem. Mindenhol min. 7-8 hónaposnak nézték.
A cukrászdában tölcsért akartak adni neki, a szálláson odakészítették másnapra az etetőszéket, megkérdezték, hogy egy ilyen nagy babát miért nem viszek a Balcsiba stb...
A Szent István Park óta még kb 3 szor fordult hasra, hát őt nem ez izgatja. Szerintem egy férfimagazin cicis képei láttán is cuppogna.... :lol: :lol: :lol:
Alvás egész jól ment a strandon, étteremben mindig illedelmesen viselkedett. :D
Majd pár képet rakok fel. Addig is próbálok visszaolvasgatni. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pété, nem ment át a mailem, mert nagynak találta a mellékletet (az összes kép tömörítve), de látom, már mástól megkaptad.
Pepike, tőled meg én nem kaptam meg a képeket. :(
Pumperka, örülök, hogy jól sikerült a nyaralás.
Tündérmanó, küldtem a tablót.
Vendég

Pété: köszi a hozzászólást neurológus-ügyben.
Csak hozzáedződtél a lánykához, és lám már itt az 5. hónap! ;) És milyen jó lesz majd a 6., 7., 8., stb.!!!! Még egyszer sok-sok boldog hófordulót nektek!

Kvaszévi: sok-sok +++++++ keddre apukádnak!
Hát igen, egy kis rosszaság ráférne Jim kisebbik fiára, annyira jól viselkedett...

Jim: csak elsőre ijesztett be a dokinő, azóta az a baj, hogy van egy kis vezérhangya a fejemben, amelyik azt mondja, hogy hátha mégis igaza volt... Na ezt a vezérhangyát azóta püfölöm, hogy hagyja már abba, mert a mi gyermekünk egészséges ;)
Köszi a +++ - t!

Kmanna: neked is köszi a neurológus-hozzászólást!

Kolyok: na, végre itt!!! Köszi neked is a nyugtatást! Hát igen, Fruzska már csak ilyen kicsapongó, minden közelébe kerülő pasit megszere(t)(l)get ;)
Ügyesen vásárolgatsz!!!
Azért a tegnapi nap a csemetéink eléggé relaxban voltak: a te kisfiad is sokat aludt, no meg az én lányom is
Akartam is már kérdezni tőled, hogy Máté még mindig egy órán keresztül eszik? Vagy már rövidült?

Zsu: jaj, te szegény! Azért láttam a margitszigeti találkozón is, hogy Alexának van mozgásigénye rendesen... Remélem, ma már jobb a helyzet!
Hát igen, a Victor Hugo utca leglerobbantabb háza a miénk :( könnyű felismerni....

Petramama: köszi a mérlegfelajánlást! Annyira nem fontos ez a méretkezés, csak arra voltam kiváncsi, hogy az elmúlt egy hónapban mennyit gyarapodott a lányka a fényevéssel ;)

Pepike: köszi a képet! (végre nem látszik annyira a tokám, viszont ezen meg a görögdinnyényi tejcsárdáim látszanak...)

B.márti: hát igen, az alvókájával sosem volt baja a lánynak! Viszont ez a tegnapi alvás azért nála is különlegesség volt: délelőtt 4 óra, délután egyszer 2 óra, aztán még egy 1 órás alvás, és este 10-től reggel 8-ig aludt mindezek után...
Hát igen, adatok azok nincsenek. A hosszát még csak-csak lemérjük, de a súlyát... Na majd jövő héten újra próbálkozunk

Beuska: ne izélj már!!!!! Semmi gond! Ha bajom van, úgyis szólok. Üldözési mániám pedig nincs, szóval elhiszem, hogy nem direkt volt (vagy mégis ;) )

Melinda: használd ki, hogy a párod otthon van! Nagyon jó, ha pasik is együtt tudnak lenni a gyerkőccel (no meg velünk)!

Tündérmanó: a délelőtti randevú nálunk kilőve, mert a kisasszony olyankor alszik, nekünk inkább a délutáni találkozó lenne jó
Az olimpiát én is várom! Mindig szoktam nézni, nem csak a magyarokat. Például imádom nézni a futókat, a magasugrókat, távolugrókat, a bicajosokat, a ....... szóval bármit :) Ja, és nagyon várom a megnyitót. A kínaiak a nagyszabású rendezvényekben nagyon profik!
Nagyon helyes a lánykád ezzel a mosollyal (is)!!!

Pumperka: Üdv újra itt!!!!!!!!!!!!!!!! Képeket kérünk!!!

Szilvánusz: merre vagy? Gyere elő!!!!!!!!!!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára linocs 2008.08.08 09:39-kor.
linocs

Közérdekű közlemény: Niki javaslatára a profilomba felkerült a fotóalbumunk címe a www alatt, hogy akit érdekel, könnyen megtalálja.
Vendég

Sziasztok!

Most csak egy elköszönésnyi időm van. Éjjel indulunk Erdélybe. :lol: Most éppen a ruhahalmok közül kerültem elő egy bucsúzásra. Szorítsatok, hogy az úton a legkisebbem sokat-sokat aludjon!

Legközelebb 18-án leszek. Sokat ne írjatok, hogy bírjak majd visszaolvasni! :lol: :lol: :lol:

Akik addig taliznak, azoknak jó babázást és csevegést!
Akik addig nyaralnak, azoknak jó pihenést!
Akik pedig otthon maradnak, azoknak nyugalmas napokat kívánokat!

Pusszantás:

Kép
Kép
Kép
petramama

Most nézem Zsu, hogy te miket csinálgattál....nadzson jóóóók az albumok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ügyi-mügyi vagy!!!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Linocs: ha téged nyugtalanít, akkor kérj egy beutalót, és vidd el a lányt . Szerintem egyszerűbb ez, mint folyamatosan "püfölni a vezérhangyát" . Csak azért, hogy megnyugodj. - Én is kínoztattam egy kicsit Nimit egy harmadik laborban is - és én is csak azért, hogy bebizonyítsam, hogy semmi baja a kölöknek, és nem kell semmit szednie. És ha jól sejtem, Fruzsinak a vizsgálat nem is fog fájni.

pertamama: üdvözlöm az otthoniakat!!! Talán írtad már, de elfelejtettem: pontosan hova is mentek?

Kép Kép Kép
fanetta

Fanetta! Kecset-be, Korond irányából Farkaslaka előtt jobbra le kell térni. Tavaly is itt voltunk. Nagyon jó volt.
www.elekespanzio.home.ro

Na, most már tényleg pakolok, mert kapok apától, hogy megint sehol sem tartok. :oops:

Kép
Kép
Kép
petramama

ÁRKÁD tali:
nekem csak a jövő hét jó, mert az azt követő héten költözünk, utána meg ki tudja, hogy mikor leszünk kipakolva.

Pété, én is debreceni vagyok, de sajnos már vagy 8 éve voltam utoljára a virágkarneválon :(. Talán jövőre... Erik már biztosan nagyon élvezné.

Petramama, drukkolok, hogy jól sikerüljön az út! :)

Kép

Kép
mzx

Linocs! Lehet én is elvinném a lánykát, csak a magad megnyugtatására. Addig szerintem úgysem nyugodsz meg teljesen.

Nálunk Petim túlmozgásos. Nem hiperaktív, de ez annak a küszöbe.
Nem egyszerű. Nem nagyon ül le se enni, se játszani, én még nem láttam 2 percig egyhelyben. De kinövik, illetve megtanulnak uralkodni a mozgásigényükön.
Én is valami ilyesmi voltam, és egész jól eltunyultam mára :lol: :lol: :lol:

Mi ovi előtt voltunk spéci ilyen esetekkel foglalkozó helyen, és sokat segített. Egy nő foglalkozott vele pár hónapig.
A figyelme botrányosan szétszórt volt, és egész jól koncentrál egy dologra egész sokáig.
Oké, órákig elmókolós nem lett, de sokat javult.

Nem is az ovihoz fontos ez még, de a sulira az lesz, hogy kibírja ülve a 45 perces órákat.

Más
De jó az album! :lol:
Vendég

Petramama!

Nagyon-nagyon jó utat, és nyaralást!
(én is a ruhahalmok elöl kerültem elő. :lol: :lol: :lol:)

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Most olvastam a hirt, nővérem lánya 1 hetesen visszanyerte a születési súlyát! Jővő hét elején mehetnek haza!!! :)

mi megkaptuk az oltásokat, kértünk pneumokokkent az kicsit fájt neki. 7.2kg 66cm :) 43.5cm a feje

most a cicin bealudt. hagyom a karomban, hadd küzdjön a szervezete... ;)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Zsu!
Nagyon szépek az albumok, nem lehet eleget megköszönni a munkádat! És éppen ezért............. :oops: :oops: :oops: :oops: Szóval, nálam van egy kép, és ők Patti fiacskái! Nekem nagyon bejön Norton is és Gordon is, de idegen tollakkal ékeskedem............................... Ne haragudj kérlek, hogy szóltam!

Linocs!
Én ortopédussal vagyok így................ Annyit ölöm magam, hogy vigyem maszekhoz vagy ne! Tényleg van elég látványos redőasszimetriája, de mindkét oldalát egyformán használja, és ha combból kifelé hajtom neki, akkor nem sír, nem jelez, hogy fáj és nem érzem a kattanást sem, amit a csípőficamosoknál érezni kellene. Persze lehet, hogy azért nem, mert nem vagyok ortopédus............................ Egyszerűen nem tudom mit csináljak na! Már azon eszeltem, hogy magamszakállára veszek terpesz pelust................. De végül persze mégsem, hiszen ártani semmiképpen nem akarnék Nórinak! Szóval nagyon megértelek!!!! És semmi okosat nem tudok írni!!!!

Mzx és Árkád talisok!
A következő talira mennék én is, ha mehetek............................... Végre kezdek ráérni!!!!! :)

Kölyök!
Végre írogatsz!!!!! Tesódnak és babájának gratula!!!! A korababák annyira tudnak küzdeni, öröm nézni!!!!
Ma én is mentem volna oltásra, el is indultam, de a kiskönyvét apa vitte magával a dógozóskocsival Salgótarjánba.............. Benne feledtem. Így sétáltunk egyet, és majd a jövőhéten magkapja a 4 hós oltását!!!

Nyöszizés van, lépnem kell!
Vendég

Jajjjj gyorsan!

Pumperka!
Szia! De jó végre itthon látni téged!
Fotók??????
Vendég

MINDENKINEK NAGYON-NAGYON KÖSZÖNJÜK A HÓFORDULÓS KÖSZÖNTÉSEKET! :) :)

Petramama,
nagyon jó utat kívánok Nektek!!!

Linocs,
hihetetlen a türelmed Fruzsi evésével kapcsolatban, komolyan annyita tisztellek érte!!! Én Pankánál egy hónapja sokalltam be a nemevős hisztikből, ezért kap napjában egyszer gyümölcsöt vagy zöldséget...
Ha esetleg kell, mert nem hagy nyugodni a kisördög, adhatok egy nevet és kórház tippet neurológus ügyben...

Melinda,
én is szerettem volna beszerezni a Babamókát!!! De itt Kecskeméten nem találtam sehol..Nektek honnan van?

Kacika,
hidd el, mindent meg lehet tanítani ezeknek a kisbékáknak. Csak sok-sok türelem és kitartás kell hozzá, merthogy rafkóznak ezerrel :wink: ...szóval kívánom ezeket, és tuti pár héten belül végigaludt éjszakáitok lesznek!!!!!!

Ma épp iszonyat hiszti napot tart a hercegnő, asszem jön vmi hidegfront, biztos érzi :roll:
Holnap megyünk a legjobb barátnőm esküvőjére, és először alszik itthon nélkülünk babóka - a mamival. Úgy izgulok!!!!!!!!

és akkor két aktuális kép Pankucról:
Kép
Kép

KépKép
kmanna

Lányok! szereztünk egy otthoni kiskönyvet Máténak, hogy az oltásokat abba is vezesse a dokinénink, hogy majd ne legyen ebből gond. De a többi részét én töltöm ki :)
a szülés körüli eseményeknél a gestatiós idő a terhesség ideje?

Kép

Kép
kolyok28

Kmanna! ugyanilyen játszószönyegünk van ;)
az első kép hátterében mi az az amcsizászlósbigyó???

csajok, a mai dátum: '08.08.08 :D

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök,
az amcsizászlósbigyó - egy motortank újrafényezve, direkt nekünk, nászajándékba kaptuk a motorosklubtól, nevünkkel az esküvő dátumával stb. És volt benne benzincsőbe eldugott dollár"köteg" - mint a SzelídMotorosokban :D

IGEN! 2008.08.08. - ma van épp ezért egy barátunk esküvője!!! a miénk 2007.07.07-én volt :D

KépKép
kmanna

Sziasztok!

Zsu akkor majd küldöm újra ha nem mentek át!
Hogy van Alexa?
Tök jó az album.

Petramama jó pihit!!!!

Kölyök!

De jó hogy hazajöhetnek, elég hamar elengedték őket biztos minden rendben!!

kmanna!
nagyon édes Panka!
Alizka is nagyon nyűgi lehet hogy a foga miatt mert az egész karja jóformán már a szájába.De halkan jegyzem csak meg remélem nem lesz beteg mert eléggé szürcsög, és a nyűgösség is lehet attól van.

Pumperka!
Üdv újra köztünk! Biztos jó lehette. Mi kedden megyünk balcsira milyen a víz??
Nekem is a fa alatti ülés lesz a sorsom, a drágáim meg pancsiznak.
Neked mondta valaki hogy ne vidd be Zsombit a vízbe???Valami baja lehet?
Én be fogom vinni, Pepivel is voltunk ilyen kicsi volt és nagyon tetszett neki.

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!

Bocsi, nem olvastam vissza, csak irok... azért tűntem el ennyíi ideig, mert eddig az aput ápoltam, látogattam a végén már napi háromszor, e mellett már nem volt túl sok energiám másra. Tegnap hajnalban aztán végleg elaludt...neki most már jobb, úgyhogy engem tessen nem sajnálni éterileg sem :lol: Most keressük a helyünket, senki nem tudja, hogy hogyan tovább, próbálunk majd a hét végén rendet tenni, hogy ne legyen mindene elöl, kialakitani valami rendszert, hogy hogy legyen az anyukámmal, stb...nem könnyű... nem baj, olyan még sosem volt, hogy sehogy sincs, majdcsak most is megtaláljuk mindennek az új helyét...

Szóval mostanság nem lesz hangulatom meg időm majd irni, remélem, legalább olvasni majd igen...

És Monácska, téged mindenféleképp hivlak majd, csak kicsit összeszedem magam!!! Remélem, jó volt a nyaralás!!!!!

Na puszi mindenkinek!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Hohh,most látom, hogy Andris 8-8-8án épp 4-3-2 :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterxx, +++ és egy hatalmas odagondolás Nektek meg még ami tőlem tellik...

432 :)

Kép

Kép
kolyok28

Eszterxx!

Részvétem, kitartás, és sok erőt neked, meríts Andrisból energiát!!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

Kép
mni

Nagyon szépen köszönöm! Mni-Niki, ez olyan szép és megható, hogy ki is irtam és lehet, hogy ez lesz a gyászjelentésen (vagy hogy hivják...) A Pati próbál itten két napja megrikatni telefonon át, neki nem jött össze, neked azonnal... az a fura, hogy hullámokban jön ez az egész, hol zokogok, hol meg próbálom elhesegetni a gondolatot...

Ja, és sajna most Andrisból sem tudok erőt meriteni, mert az apja levitte a többi gyerekkel együtt a vidéki házukba, Tiszaugra... Baszki, ma mentek és csak vasárnap este hozza haza, én már most majd megőrülök...

Ahhh, inkább eltűnök, mert sok vagyok magamnak is

Köszönöm még egyszer mindenkinek!!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

eszterxx! Részvétem. Sok erőt és kitartást kívánok, hogy el tudjatok intézni mindent!

Mzx! Nekem is csak a jövőhét jó, mert hétvégén megyünk haza.

Ki tudna még jönni egy Árkádos vagy IKEA-s talira?????

Kép
pété

Sziasztok!

Mára végre javulást mutat Julcsika szája, ránk fért már... Az elmúlt napokban se éjjelem, se nappalom nem volt, sokat sírt, hogy fáj neki, ráadásul két délelőtt még anyós is boldogított, mintha nem lenne elég bajom.
Hannus ma alig aludt, szerintem ő is érzi a frontot. Viszont nagyon édi volt, míg Julcsi aludt, egy csomót játszottam vele, és felfedeztem végre a csikipontját, az uccsó bordájánál van, ha ott "harapdálok", akkor hangosan kacag. :) Nagyon cukor, és pont olyan hangon nevet, ahogy Julcsi is. :)

Kmanna, ez a gyerek egyre inkább apja! :lol: Pedig amikor megszületett, a mosolyában még véltem felfedezni némi anyai vonást, de ezt mostanra teljesen kinőtte. :)

Eszterxx, részvétem apukád miatt! :(

Az árkádos tali még lehet, hogy nekünk is jó lenne, 10 perc sétára lakunk az Örstől. Vagy az IKEA-ban, talán az még ideálisabb, mert Julcsi tudna a játszós részen játszani. Az Árkádban lehet, hogy nem bírná sokáig. Nekünk a délelőtt jó, vagy délután alvás idő után, kb. 4-től.

Most hallom, hogy apjuk mosogot. :) Úgy látszik, akar vmit... :wink: :lol:

Sajna mennem kell, Hannus eddig volt el egyedül...

KépKép
KépKép
mézgombi

Eszterxx
Részvétem....sok erőt nektek!

Kép
Kép
tündérmanó27

Kölyök
Ádi 8.4.4.-es 8.8.8-án :D
Máténak szépek az adatai. Mi sem mértünk már 1 hónapja. Majd jövőhéten.

Zsu
Csörgök majd, ha ott leszünk! Köszönöm a tablót.

Linocs
Kicsit hosszú volt a megnyitó, dehát ezek már csak ilyenek. Egyébként nekem tetszett, bár a sportolók bevonulásán elaludtam :oops: Holnap reggelre Ádi bejelentkezett, hogy 6kor nézzük a judot :D Szerencse, hogy Réka akkor ébred és eszik.
A kézisek ha jól emlékszem akkor valami 4 óra magasságában fognak játszani.

Pumperka
De jó, hogy újra vagy!!!
Mi a társas neve?
Szopival mi is úgy vagyunk most, hogy ha már meglát Réka szerintem egyből azonosít a kajával és amint hozzáfekszem egyből fordul és tátja a száját. Állandóan enni akar, ha itthon vagyunk.

Petramama
Jó utat!

SZILVÁNUSZ HOL VAGY????????

Potyka
Hogy vagytok?

Rohanok is tovább, mert fürcsiidő van!
Szép estét mindenkinek.

Kép
Kép
tündérmanó27

Sziasztok!

Tanácsért jöttem. Lizám nagyon nyugtalan ma alig aludt napközben összesen 4 órát ez nála semmi. Nagyon nyűglődik a fogával, sír és hőemelkedése van.Ti mit adtok fogzásra? Enni sem akar rágja kicsit a cumit majd kiköpi és sír.
akinek van tapasztalat segítsen. Pepinél még a dentinox volt nyerő, most nem tudom mi a legjobb.

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok,

Linocs,
Nem priviben irom, mert lehet, hogy mást is érdekel, vagy próbálja elintézni a baba-kötvény/start számla dolgokat.
Szóval, ma 2-3 órámat csesztem el erre, és nem sikerült semmit sem elintézni.
A kerületünk ad 20 ezer ft-ot, amit a start számlára rak rá. Ehhez be kell menni az önkormányzathoz, kitölteni papirkát, bemutatni 1-2 dolgot. De, hogy az önkormányzat utalni tudja a kerületi életkezdési támogatást, ehhez meg kell nyitni a baba-kötvény számlát valamelyik bankban -számlaszám miatt-. (Szóval nem sikerült elintézni, de rendes volt az ügyintéző, azt mondta, hogy menjek be az egyik bankba, nyissak számlát, és utána már csak menjek oda hozzá, nem kell megint sorba állnom.)
Bementem a bankba. 2-en voltak rajtam kívül, de fél óráig szórakoztattam a gyerekemet, a végén már mondtam neki, hogy kicsit sírjon, hátha valaki velünk is foglalkozik majd :lol: :lol: :lol: nem sírt, de végül is szólítottak.
Kiderült, hogy nem tudok számlát nyítni, mert ehhez kell a MÁK-tól egy igazolás, hogy én kapom a családi pótlékot, és persze ez az igazolás nem lehet régebbi 30 napnál. Na, ezen jól kiakdtam.
Elmentem egy másik bankba, ott is ezt mondták, még hiánypótlásként sem lehet visszavinni, mert "valakik" nem fogadják így el a leadott cuccokat.
Elmentem a MÁK-ba, pont az orrom előtt húzták le a rolót.
Felhívtam őket, mondták, hogy küldjek egy faxot (a ceglédieknek), hogy miért kell az igazolás, mi a nevem, taj számom, gyerek adatai, postán majd elküldik. Küldtem faxot, most így állunk.
Szóval a menetrend:
1. Igazolás a MÁK-tól (30 napon belüli)
2. Számlanyítás bankba(anyakönyvi kivonat is kell, de érdemes megnézni, felhívni őket előtte, hogy mi kell nekik)
3. Majd irány az önkormányzat

Miért ilyen bürokratikus minden? Miért nem lehet valami adatbázisban leellenőrizni ezeket (családi pótlék, stb.)? Egyáltalán miért kell ez az igazolás?

Félúton majdnem feladtam, de most már csak azért is elintézem...

Linocs, azt mondta az önkormányzatnál a nő, kedden és csütörtökön érdemes menni, mert akkor kevesen vannak.

Szép estét mindenkinek!

Bambi

Kép
1bambi

Pepike, esetleg egy kis Nurofen vagy Panadol? Ezeket már lehet adni 3 hónapos kortól. Julcsinak a Nurofen bevált fájdalom és lázcsillapításra is, viszonylag gyorsan hat, jó adagolója van,könnyű vele beadni, 2,5 ml-t lehet adni 3-6 hónapos kor között.
Speckó fogzásra való szert nem tudok, Julcsinál nem volt vele gond.
Remélem az éjszakátok jobb lesz! Hanni se aludt ma sokat, szerintem a front is hat rájuk. Nálunk most dőlt ki a kis Drága.

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!

Bambi
- Köszi, ez nekem is értékes info.
És ha megnyitom a számlát, akkor amit az állam ad nyitó összeget, az automatikusan rákerül? Mert engem az önkormányzati rész nem érint, mi az egész összeget tőlük bankszámlára kaptuk .. kötvénytől függetlenül. Viszont azért valószínű megnyitom a számlát .. viszont kb. ezer kérdésem lenne ezzel kapcs. Pl. amiket én fizetgetek be rá, azokat levehetem róla? Mert amit az állam ad .. azt tudom, nem ..
De ha én pl. arra használom, hogy a család utaljon rá, akkor le tudom venni? Vagy arra inkább nyissak másik számlát? :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
szösszenet

Mézgombi!
Köszi kedves vagy, adtam már nurofent az van itthon a nagylány miatt. Igazából valami fogzásra való kéne....
Nektek is nyugodt éjszakát Julcsi fájdalmai miatt nektek sem volt mostanába....

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike, végülis gondolhattam volna, hogy nálad is be van tárazva fájdalomcsillapató. :) Én csak akkor vagyok nyugodt, ha van itthon lázkúp meg Nurofen, mert Julcsi hirtelen tud belázasodni, és meg sem áll 39-ig. Jó lenne, ha most egy ideig nem lenne beteg, mostanában elég gyakran az volt. Ezért is ragaszkodom annyira a szopihoz Hannusnál, hátha ő egy kicsit ellenállóbb lesz.

Nálunk a gyerekek Kiskunfélegyházán születtek, ott az önkormányzat minden helyi lakosú újszülöttnek ad 40 ezer Ft születési támogatást. És nem kell hozzá semmilyen számlát nyitni, igazolgatni, semmi összefüggés a babakötvénnyel, csak meg kell adni egy számlaszámot, ahová utalják. Nem is értem, miért bonyolítják itt Pesten.
Én egyébként nem nyitok számlát a babakötvénynek, az a "hatalmas" összeg tőlem nyugodtan lehet a kincstár számláján, ha félretenni tudok majd a gyerekeknek, akkor azt inkább biztosítás formájában teszem.

Na eldugulok mára, Hanni felsírt... :(

KépKép
KépKép
mézgombi

Eszterxx, részvétem! :( Biztosan sok dolgod van most, és sok emléket kell magadban is helyretenni. Kár, hogy Andris ilyen keveset kapott a nagypapájából! :(

Kép

Kép
mzx

Pepike, kérdezd meg a gyógyszertárban, szerintem. a védőnéni még mindig Dentinoxozik nálunk, szóval lehet, hogy nincs újabb "csodaszer"...

ÁRKÁD TALI: Mikor??? Félve jelzem, hogy az autónkról semmi hír, úgyhogy a hét második felére tegyük, ha lehet, addigra csak kijavítják azt a nyüves, miniatűr karcolást. :roll:

Éjszaka tombolt a helyi őrült, úgyhogy alig aludtam. Egy élmény volt, majd megírom :).

Kép

Kép
mzx

Eszterxx, fogadd részvétemet! :( Apukádnak talán könnyebb, hogy nem szenvedett még hónapokig.
Vendég

Monácska, köszi, hogy szóltál. A hiba kijavítva. :)
Kmanna, micsoda szemei vannak Pankának!
Kölyök, nem semmi Máté gyarapodása. :shock: Vikó két héttel idősebb, és azt hiszem nagyobb súllyal is született, mégis most 300 grammal kisebb. Nem azért, mintha aggódnék, mert szerintem rendben van a gyerek. :lol:
Pepike, nem tudom, elküldted-e már újra a képeket, de még mindig nem kaptam meg. :(
Jobbulást Lizának!
Mézgombi, örülök, hogy Julcsi jobban van.
Alexának szerencsére csak egy napig tartott a hasmenés, ma már rendes kaki volt.
Lányok, küldött valaki nekem privit? Mert a mailemre jött figyelmeztető levél, de nincs pü-m.
Vendég

Juditkecskemét: honnan töltötted le, azokat a nagy, síró, nevető fejeket?

Kép Kép Kép
fanetta

Fanetta, ha jól tudom, Juditkecskemét még nyaral. Én a www.msnsmiley.hu oldalt tudom.
Vendég

Eszterxx, részvétem apukád miatt.
Vendég

Kedves Linocs!
Köszönjük az 5hós köszöntést! Állítólag a mai nap valami rendkívül szerencsés egy nap az évben :-)
Vendég

Bambi, Szösszenet, babakötvényhez az itt felsorolt papírok kellenek: http://www.cib.hu/services/lakossagi/me ... atlakozzon + a szülő igazolványai.
A számláról kivenni NEM lehet, mi mindig azt tanácsoltuk a szülőknek, hogy ha ki is akarnak venni, nyissanak saját névre valamilyen elkülönített számlát és oda gyűjtögessen a gyermeknek. Különben 6 éves kortól lehet a piciknek olyan számlát nyitni, amihez lehet bankkártyát is igényleni és kivenni. :)
Sajnos, vanank rugalmasabb és kevésbé rugalmasabb ügyintézők. :(
Solymáron is adott az önkormányzat 50e Ft-ot, de csak babakötvényszámlára utalva.

KépKép
KépKép
mni

Eszter!

Részvétem :(
Annak is örülni kell hogy legalább az apukád megélte Andrist!!Biztos sokat jelentett neki!!! :wink:

Pumperka!

Mi jövő szombaton megyünk a Balcsira...én is úgy terveztem h beviszem Olikát a vízbe.....szted korai??

Linocs!

Sztem egyátalán ne hallgass arra a dokinőre!!Agyrém amiket mondott :x :evil: :x :evil:

Márk fiam egyátalán nem mászott...a védőnők riogattak hogy diszleksziás(így kell írni?? :oops: ) lesz meg ilynek mert a mászás meg az olvasás ugyanazon az idegpályán mozog..szal az egész család mászott már hogy ezt lássa :lol: ...10 hósan már ment de nem mászott csak utána...Ja és 6 éves de már most olvasgat egyszerűbb szavakat :wink:
És én se másztam és azért csak lediplomáztam és nem lettem diszleksziás sem...
A második fiam meg 5 hós korától mászott és csak 17 hósan kezdett járni...a védőnő szintén riopgatott h miért nem megy már :x ..azóta persze örökmozgó és jár szépen :wink: sőt rohan :lol:
Csak azt akatam szemléltetni h minden baba más :wink: Kivi vok Olika mikor mit produkál de egyátalán nem parázok már rajta..

Zsu!

Olika is csak 6900gr és 74 cm(!)de ő is teljesen OK és nem sovány csak olyan kis nyulánk :wink:

Panni
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára panny 2008.08.09 08:12-kor.

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Eszterxx!
Részvétem, sok-sok erőt az elkövetkező időszakhoz! :cry: :cry: :cry:

Úgyis zuhog az eső, rakok fel néhány képet:
Kép Kép Kép

Pepike!
Ilyen a Balcsi:
Kép

A hét vicces képe:

Kép

Végül:
Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Panny, Pepike!
Igen, én valahogy korainak éreztem még a Balatont Zsombornak! Persze ez njhem jelenti. hogy a ti babátoknak nem jönne be.
Csak kézben féltem volna bevinni, beruházni meg nem akartam olyan úszógumira ami még alulról is tart, hátha nem is tetszik neki annyira. Szóval smucig is voltam. :lol:

Tündérmanó!
http://hu.wikipedia.org/wiki/Catan_telepesei
Ez a kedvenc társasunk. Na a játékidő amit itt írnak nem igaz, mert a 60 perc a minimum. De volt hogy több mint 2 órán keresztül csatáztunk... :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

SZiasztok, mi is megvagyunk, Legcseppebb valahonnan benyalt vmi remek takonykórt, hurrá. Nagyon kitolásnak érzem, kéthetesen, de tény nem folytatunk eléggé a világtól elzárt életet. És olyan hihetetlen, hogy még csak két hete született, éjszaka néha felébredek, és csak bámulom, ahogy szuszog. Érdekes, a hasam nem hiányzik... Csak fura az egész, olyan szürreális ez a helyzet. Emlékeim szerint idővel azért képes feldolgozni az ember, akár még azt is, hogy ötgyereks anya lett. (ha nekem ezt mondja valaki 15 évvel ezelőtt, körberöhögöm.)

Eszterxxx, sajnálom. NAgyon rossz lehet most, Neked. Andrist miért vitték el? Sok erőt a helyzethez.

Pumperka kicist irigykedem a nyaralásért, jó? A gyerekeim nagyon akarnak Balcsira menni, de most ez a nátha kicsit meghökkentett, kis figyelmeztetés Danitól, hogy ő még nebáncsvirág. Azért ha jó idő lesz a hó végefelé, a nagyobbak miatt sztem bevállalom. Nehéz mindenkihez jónak lenni. Új kendő bevált? Végül mekkora?

Kölyök, izgi lesz az utazás. Végül milyen babakocsit vettél?

Fanetta: Két lányom, és három fiam van. :lol: A pici neve pedig: apjaneve, Dániel Boldizsár. A Mátét végül lehagytam, mert elképzeltem, hogy minden nyomorult papírra rá kell rónom, vagy hogy a felesége a kövképpen veszi fel a nevét: apjaneve, Dániel, Boldizsár, Máténé, xyz. :lol: :lol: :lol: Még péntek délben sem bírtak a kölkök megegyezni a második keresztnévről, ezért a kórházi papíron három van. Ja, és nem mertük simán a Boldizsárt... Ugye Menyhért miatt. :lol:

Ja, és ha nem nyilvános az album, Ti sem látjátok, ha jól értem. Csak ide nem akartam betenni a linket a személyiségi jogok, kontra kukkolók miatt. :wink:

potyka

Pumperka!

Nekünk van még olyan úszógumi a nagyoktól örökölten, úgyhogy akkor azzal sztem bevállajuk hátha tetszik neki :wink:

Potyka!

Olikával mi is benyaltunk pont 2 hetesen egy náthát :( ...nem volt egy leányálom szívni neki a nózit....sajna a nagyoktól kapta el Olika is...kivédhetetlen volt :?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Én, mint tengeri medve:
(alvó boccsal)
Kép

Pumperka

Kép
Kép