Sziasztok!
Bogancsi! A tejallergia el tud múlni?! Visszaadtad a hitemet!
Linato! Kaki?!
Ezt minden gyerek kipróbálja?!
Egyébként amikor takarítottam a vendégjárás előtt, és fél órára az Apjára bíztam Lacikát, ő a már patyolat étkezőben az asztal közepén kiöntött egy nagy doboz narancslét.
Az Apja közben lefagyva bámulta a mesét a TV-ben.
Úszott az abrosz, folyt a narancslé lefelé az asztalról körben, csöpögtek a székek, tocsogtak a szépen kimosott ülőpárnák...
Utána befogtam a Páromat, hogy segítsen takarítani. Feltörölte a narancsléből azt, ami az asztalon maradt, és örült magának, hogy eltakarította a romokat.
Utána én lepakoltam a fregoliról, kimentem a fürdőszobába, és mire a vizes abrosszal bejöttem, ő elrakta a fregolit a helyére.
Előtte 3 perccel kérdezte meg, hogy mit mosok, mert hallotta, hogy bőszen centrifugázik a gép.
Később takarítottam lefelé a polcokat a nappaliban. Az egyikről már szépen lepakoltam, hogy letöröljem vizes ruhával, erre Laci odapakolta a másik polcról azt, ami neki ott útban volt. Na, akkor nagyon összevesztünk... Viszont el kell ismernem, utána, mikor mindezt, és a takarítási stratégiát is megbeszéltük, nagyon rendes volt, és rengeteget segített. Nem is tudom, mi lett volna velem máskülönben, mert sütit sütni még így se maradt időm.
Laura! Gratula Toncsinak az első fogacskáihoz, de különösen ahhoz, hogy csak így hipp-hopp készen is volt velük!
A sajtos pulykamell-torta nagyon jól hangzik! Fűszer semmi nem kell bele? A szeletek szétválaszthatóak maradnak, vagy tényleg torta szerűen kell végül szeletelni?
Nem tudom, sikerült-e elérnünk, hogy Lacika külön tudja választani az ünnepeket. Úgy szervetük, hogy jöttek a nagyszülei vasárnap, itt voltak nálunk 3 napig, és a szülinapra akartam meghívni ebédre az én szüleimet is. Ez tavaly bevállt, de most sajnos nem tudtak Anyáék eljönni. De azért persze volt ajándék, de az is már jó ideje apránként, szóval igazából csak a torta a gyertyákkal emelkedett ki a mai napból. Ezért is jó lett volna, ha az összes nagyszülő itt van egyszerre, akkor biztosan érezte volna, hogy most aztán ünnep van.
Holnap itthon leszünk hármasban, együtt fogunk fát díszíteni, és délután, amíg alszik, minden ajándékot becsomizunk Lacival. Amikor felébred, akkor lesz itthoni csomagbontás. 25.-én indulunk a szüleimhez, és 28-ig maradunk, közben valamikor a Tesómékhoz is bemegyünk. A szilveszteri 4 napost meg Laci szüleinél töltjük, és velük akkor fogunk karácsonyozni. Szóval folyamatos az ajándék-eső mostanában nálunk.
Sajnos nem tudom, Lacika mit ért meg belőle, mert ugye még nem igazán mondja el, hogy mit gondol a dolgokról.
De pl. a Mikulás nem és nem érdekelte, pedig könyvet is vettem róla, mutogattam a képeket, meséltem, hogy majd jön, ajándékot hoz, meg ilyenek. Lacika meg tojt rá. A mikulásbulin is csak az a srác érdekelte a nézők soraiban, akinek pókember festés volt az arcán. Laci feltette Lacikát a szimpadra, mikor a Mikulás hívta, ő meg meglátta a "pókembert" a túlsó oldalon, és rástartolt. Szegény Mikulás aztán hívogathatta, lóbálhatta neki az ajándékot, Lacika rá se fütyült. Végül, a nézők nagy derültségétől kísérve, a krampusz kergette Lacikát a szimpadon az ajándékkal.
Márti! Árminnak és Vilkának jobbulást kívánok!
Remélem, semmi komoly...
BMárti