Sziasztok!
P Tündi: A terhesség alatt én is voltam a fogklinikán és nekem is találtak 1 lyukas fogat amit be is tömtek, de én rosszul lettem a lidokaintól, pedig amúgy nem vagyok rá érzékeny. Most is jártam fogászati kezelésekre és semmi bajom nem volt a lidokaintól, de pocakosan elkezdtem remegni és nagyon rosszul lettem tőle. Úgy megijedt a doki (fiatal,kezdő fogdoki volt), szegény úgy sajnáltam
Pár percig voltam rosszul, minden adjunktus, prof,doki odasietett,kinyitották az ablakot (szerencsére hideg volt kint és jót tett a hideg levegő) De azért elzsibadtam és kifúrta betömte.
A bölcsesség fogamat 2 hete tömték, de nagyon sokat kínlódom velük én is, mert sokszor begyullad az ínyem körülöttük
. Ezekkel a bölcsekkel csak gond van!
Azért kitartás már nincs sok hátra és vígan mosolyoghatsz!
így!
Melinda: Köszi az apehos felajánlást,de már megvan a megoldás.
Te ilyesmivel foglalkozol vagy csak kedvtelésből, érdeklődésből informálódsz?? A jogászoknak ezeket tudni kell??
BAnita: Nem emlékszel véletlenül, hogy ha beteg a gyerek vagy influenza szezon van, akkor is napi 5 golyót kell adni a babának, vagy mehet több is? Ha igen akkor napi hány golyó és hányszor, ha betegséget kúrálunk???
Angi: Ezek nagyon szomorú arányok.
Már ami a Magyar és az Amcsi összehasonlítást illeti. Pedig itt is jól felszerelt kórházak,klinikák vannak. Világon egyik legjobb orvosi egyetem a szegedi.
Én meg tiszta idegbeteg voltam, amikor megszületett Bogi 41.!! hétre és csak 2980 gramm volt. Annyira picike és törékeny volt. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet, egy még Boginál is kisebb, baba!! De azért nagyon erősek ezek a kisemberek és jó, hogy mostmár minél többet meg tudnak menteni.
Csodálatos ez az orvostudomány. Elképesztő, hogy pl csak az utolsó 100 évben mennyit fejlődött. Na meg minden más is...
Zsófi: Hogy vagytok? Hogy van Bence? Na mi van a meglepetésben, elfelejtettem megvenni.
Nagyon mérges vagyok a barátnőmre. Csütörtökön reggel felhívott, hogy menjük át Bogival egy kávéra.(Bogi gyümlével kávézott
) Csak délután tudtunk menni. Mikor odaértük a kisfia éppen aludt és csönd volt, hanem mikor felébredt. Úgy köhögött, hogy azt hittem megfullad. Kiderült, hogy virusos hangszál-torok és fül gyulladása van.
Megkérdeztem a baránőmet ( ő a legjob barátnőm), hogy miért hívott át, ha tudja, hogy a fia beteg. Hát ő el is felejtette... Basszus én sose hívok vendégeket, ha beteg a Bogi vagy esetleg én, és nem is megyünk olyan helyre ahol "veszély" van!!! Naná, hogy Bogi elkapta.
Na a lényeg, hogy éjszaka úgy köhögött a Bogi, mint egy csacsi vagy kutyus, vagy én nem is tudom mi.
Olyan ilyesztő volt. Még sosem hallottam ilyen köhögést és anyukám se pedig ő felnevelt 2 gyereket és egyik asztmás. Az egész család virrasztott. Hoztuk a párologtatót, nyommattuk bele a kamilla teát meg az illóolajokat! Legalább 3 órán át sírt, mert nem bírta a váladékot felköhögni. Hányt is az erőlködéstől.
De az orra nem folyik. Reggel voltunk az ügyeleten. Kapott antibiotikumot, meg köhögésre valami löttyöt meg szurit. Ma este is menni kel szurira. Nem evett majd egy napig, ma délbe sikerült beletukmálni egy kis -jó meleg- kacsalevest. Meg sütkrumplit kacsasülttel, spenóttal. Azóta alszik, de mondta a doki, hogy ettől a köhögés gyógyszertől aluszékony lesz! Nemsokára fel kell ébreszteni mert menni kell a szurira
Szóval nagyon mérges vagyok a barátnőmre, hogy ott ültünk nála több, mint egy órát, a bacis,vírusos levegőbe és még csak meg se említette, hogy a fia milyen beteg
Ugy sajnálom szegényt. Nagyon szenved, fáj neki a torka és a váladékot nem tudja felköhögni. Borzalmas.
Figyusz azt szeretném kérdezni, hogy Ti hány fokban altatjátok a gyerkőceiteket és használtok-e a lakásban párásítót??
Most megyek, nagyon fáradt vagyok.
Enikő