Új privát üzeneted érkezett!

Nem is írtam még, Lottuska hétfő óta kap tejet.
Még felesen. Vettem neki a "babás" parmalat tejből, kicsit drága (195/fél liter), de kezdésnek tökéletes. Ízlik neki, nincs baja tőle (remélem nem is lesz). Én is megkostóltam, kicsit édes.

Újabb szavunk: tete=tessék, teletubbies=tele.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

GAbi3! Grat a trónörököshözKép))

EGy kis helyesbítés: vannak a koraszülöttek: akik a 37.hét előtt születnek, és (nem vagy) 2200gramm alattiak.
Illetve vannak a kis súlyú újszülöttek, akik bár 37hétnél idősebbek, de valami miatt (help, toxo, valami genetikai rendellenesség, szívrendellenesség, nem megfelelően gondozott terhesség, alkohol , dohányzás, stb... ÉS rájuk igaz, hogy bár lehetenek Ők is akár 1kg alattiak is, ilyenkor nem szokott gond lenni, hamar megnőnekKép (láttam 36,hétre született 750grammos babát, kutya baja nem voltKép)
Az első csoportban, tehát a koraszülötteknél is 2 csoport van: vannak a kis súlyú koraszülöttek, és a többi. Kis súlyúnak számítanak az 1kg alattiak. Ez az igazi gond, mert ilyenkor általában lélegeztetőgép, gyógyszerek, táplálhatatlanság, infúziók, stb... És ugye a statisztika ma MAországon:
24.hétre szül: 30% (Amerikába 70%!!!)
26.hétre szül: 50% (Amerikában 80-90%)
28.hétre szül: 90%
és ha eléri egy baba az 1kgt, akkor már többnyire megmaradKép

A nem kis súlyúak többségének nincs szüksége léggére, legfeljebb egy kis támogatásra (oxigén, nyomás, stb.), általában gyorsan táplálhatóvá válnak)

Remélem kimerítő voltamKép

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok!
P Tündi: A terhesség alatt én is voltam a fogklinikán és nekem is találtak 1 lyukas fogat amit be is tömtek, de én rosszul lettem a lidokaintól, pedig amúgy nem vagyok rá érzékeny. Most is jártam fogászati kezelésekre és semmi bajom nem volt a lidokaintól, de pocakosan elkezdtem remegni és nagyon rosszul lettem tőle. Úgy megijedt a doki (fiatal,kezdő fogdoki volt), szegény úgy sajnáltam Kép Pár percig voltam rosszul, minden adjunktus, prof,doki odasietett,kinyitották az ablakot (szerencsére hideg volt kint és jót tett a hideg levegő) De azért elzsibadtam és kifúrta betömte.
A bölcsesség fogamat 2 hete tömték, de nagyon sokat kínlódom velük én is, mert sokszor begyullad az ínyem körülöttük Kép. Ezekkel a bölcsekkel csak gond van!
Azért kitartás már nincs sok hátra és vígan mosolyoghatsz!Kép így!

Melinda: Köszi az apehos felajánlást,de már megvan a megoldás.Kép Te ilyesmivel foglalkozol vagy csak kedvtelésből, érdeklődésből informálódsz?? A jogászoknak ezeket tudni kell??

BAnita: Nem emlékszel véletlenül, hogy ha beteg a gyerek vagy influenza szezon van, akkor is napi 5 golyót kell adni a babának, vagy mehet több is? Ha igen akkor napi hány golyó és hányszor, ha betegséget kúrálunk???

Angi: Ezek nagyon szomorú arányok.Kép Már ami a Magyar és az Amcsi összehasonlítást illeti. Pedig itt is jól felszerelt kórházak,klinikák vannak. Világon egyik legjobb orvosi egyetem a szegedi.
Én meg tiszta idegbeteg voltam, amikor megszületett Bogi 41.!! hétre és csak 2980 gramm volt. Annyira picike és törékeny volt. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet, egy még Boginál is kisebb, baba!! De azért nagyon erősek ezek a kisemberek és jó, hogy mostmár minél többet meg tudnak menteni.Kép Csodálatos ez az orvostudomány. Elképesztő, hogy pl csak az utolsó 100 évben mennyit fejlődött. Na meg minden más is...

Zsófi: Hogy vagytok? Hogy van Bence? Na mi van a meglepetésben, elfelejtettem megvenni.

Nagyon mérges vagyok a barátnőmre. Csütörtökön reggel felhívott, hogy menjük át Bogival egy kávéra.(Bogi gyümlével kávézottKép) Csak délután tudtunk menni. Mikor odaértük a kisfia éppen aludt és csönd volt, hanem mikor felébredt. Úgy köhögött, hogy azt hittem megfullad. Kiderült, hogy virusos hangszál-torok és fül gyulladása van.Kép Megkérdeztem a baránőmet ( ő a legjob barátnőm), hogy miért hívott át, ha tudja, hogy a fia beteg. Hát ő el is felejtette... Basszus én sose hívok vendégeket, ha beteg a Bogi vagy esetleg én, és nem is megyünk olyan helyre ahol "veszély" van!!! Naná, hogy Bogi elkapta.Kép Na a lényeg, hogy éjszaka úgy köhögött a Bogi, mint egy csacsi vagy kutyus, vagy én nem is tudom mi.Kép Olyan ilyesztő volt. Még sosem hallottam ilyen köhögést és anyukám se pedig ő felnevelt 2 gyereket és egyik asztmás. Az egész család virrasztott. Hoztuk a párologtatót, nyommattuk bele a kamilla teát meg az illóolajokat! Legalább 3 órán át sírt, mert nem bírta a váladékot felköhögni. Hányt is az erőlködéstől. Kép De az orra nem folyik. Reggel voltunk az ügyeleten. Kapott antibiotikumot, meg köhögésre valami löttyöt meg szurit. Ma este is menni kel szurira. Nem evett majd egy napig, ma délbe sikerült beletukmálni egy kis -jó meleg- kacsalevest. Meg sütkrumplit kacsasülttel, spenóttal. Azóta alszik, de mondta a doki, hogy ettől a köhögés gyógyszertől aluszékony lesz! Nemsokára fel kell ébreszteni mert menni kell a szurira Kép
Szóval nagyon mérges vagyok a barátnőmre, hogy ott ültünk nála több, mint egy órát, a bacis,vírusos levegőbe és még csak meg se említette, hogy a fia milyen beteg KépKépKép

Ugy sajnálom szegényt. Nagyon szenved, fáj neki a torka és a váladékot nem tudja felköhögni. Borzalmas.

Figyusz azt szeretném kérdezni, hogy Ti hány fokban altatjátok a gyerkőceiteket és használtok-e a lakásban párásítót??

Most megyek, nagyon fáradt vagyok.
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Ágci, köszi a terjedelmes leírást a szülésnél használható olajokról. Igazség szerint Norci kérte, hogy informálódjam e területen, de ez minden kismama számára hasznos infó!

Enikő, igazad van, hogy neheztelsz, én is mérges lennék.

A napokban elutazom, így:
MINDEN BABÁNAK, MAMÁNAK, POCILAKÓNAK, TESÓNAK, APUKÁNAK és egyáltalán MINDENKINEK ÖRÖMTELI, BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

Szálljatok le, szálljatok
Betleheni angyalok,
Zörgessetek ma este meg
Minden pici ablakot.
Házikóba, palotába
Egy örömet vigyetek,
Boldog édes
Boldog édes
Ünnepeket!

Gabici
gabici

Sziasztok!
Enikő!
Én szerencsére nem vagyok rosszul a lidocaintól és a másik félétől sem (nem tudom a nevét), amit kapni szoktam. Csak a 1-1,5 órás kezeléseket viselem nehezen. Szerencsére a kihúzott fogam rendben, a koronám is a helyén (gyönyörű), még hétfőn egyszer kell mennem egy tömésen javítani, és ha minden igaz, egy időre tényleg elfelejthetem az orvost.Köszi a biztatást!
A kislányodnak jobbulást kívánok, szegényt nagyon sajnálom. remélem, hamarosan jobban lesz!

Gabici!
Neked is minden jót, kellemes karácsonyt kívánok!

Karmen!
Jó, hogy kiderült, hogy mi okozta a panaszaidat! A hátralévő időre kitartást!

Voltam ma a Corában, és sokféle bébijátékot lehet jó áron kapni. Pl. a kiságyra szerelhető zenélő-forgó szerkentyű csak 2000,-Ft. Máshol 8000-13000,-Ft-ért lehet kapni. Ráadásul nagyon aranyos. A babakocsira rakható szintén zenélő lovacskás cucc meg csak 600,-Ft. Másra nem emlékszem, de aki nem irtózik nagyon a sok embertől, és akar ilyesmit, érdemes megnéznie.
Mára ennyit, megyek, és próbálom kúrálni a náthámat!

Jó hétvégét és jó karácsonyi készülődést mindenkinek!
PTünde
ptünde

Gabomamo! igen, arra gondoltam, mert megijedtem hogy azt mondta a patikusom, hogy a nagykerben sincs, de ma kaptam a szomszéd csaj egy másik patikából tudott szerezni. Köszi.

Enikö! Nem tudom felfogni, hogy felejtheti el valaki, hogy beteg a gyereke?

PTünde, Enikö! Én szerencsére nem lettem rosszul az érzéstelenitötöl, inkább az hogy megint volt amikor nem hatott.

Lányok! Anyu teljesen felbosszantott! Mondtam neki, hogy majd jan. elején ahogy megbeszéltük vennie kellene szivacsot a kiságyba. Mondom neki, hogy 5-6mm szivacsot akarok, mert azt olvastam mindenütt hogy 5mm árulnak a babaágyba. Erre ö teljesen kiakadt, hogy az nagyon vékony, és a vége már az lett, hogy nem vagyok normális, hogy a babát ilyen vékony szovacsra tenném. Pedig neten is mindenütt 5mm-set hirdetnek a kiságyba. Ti milyet használtok?

Gigi! Megint tele a postaládád. Az ingyenes.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

5-6 cm-es szerintem.Te mm-est irtal, bar lehet, hogy csak elirtad. Nekem asszem 8 cm-es van, de majd holnap megmerem, ha eszembe jut. Szerintem nem nagyon szamit a vastagsag.

g.
gabomamo

Enikő,
Boginak jobbulást.
Ha még köhög a kicsi, vigyázzatok vele. Valószínű
az ugató köhögés nevű betegséget kapta el, ami nagyon veszélyes lehet, befulladhat. Figyelj rá nagoyn oda, ha rosszabodna, azonnal orvos, mert akár kórházba is kerülhet. Épp mikor mi is ott voltunk vasárnap, délután hoztak be egy kisfiút.
A kamillás párologtatás nagyon jó rá.
Jó éjt:
Ági

Kép
Ágci

Sziasztok!

Enikő!
Ezt a készítményt ha beteg a gyerek ha nem, úgy kell adni, hogy naponta 2×5 bogyó 2 hétig, majd 2 hét szünet. És ha beteg, ezen felül lehet adni más homeopátiás készítményt is. A párologtatóba mentolos olajat ne rakjatok amikor homeopátiás készítményt szed Bogi, de ezt biztos mondták a patikában.
Adod Boginak az antibiotikumot? Mert ha vírus okozza a bajt akkor fölösleges, mert az antibiotikum csak baktériumot "írt" (de sajnos a hasznosakat isKép). A grapefruitmag olajról hallottál már? Az vírus- ill. baktériumölő természetes "antibiotikum".
Ha gondolod írjál magánban (berenda@tvnetwork.hu)ha érdekel valami (megpróbálok válaszolni). A leveleimet minden nap elolvasom, a Babanetre ritkábban nézek be.

Kép

Kép

Kép
banita

A köszönés lemaradt!

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Gabomamo! Igen, persze hogy cm-re gondoltam Kép
Amugy arra gondoltam, hogy talán nem véletlen hogy vékonyabb szivaccsot árulnak gyerekágyba, mint a felnötteké, mert kisebb a sulyuk és lehet hogy a tul vastag nekik gerincferdülést okoz.

Anita! Hallottam már én is a grapefruitmag olajrol, hol lehet kapni? Szoptatos anyukák is ihatják? Mert én télen echináciát szoktam inni, de most nem akarok, erösen alkoholos.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok lányok!
Itthon vagyok hétvégi kimenőn. Legfrisebb méhszájállapotom (Sári nézte péntken mielőtt hazaengedett) cx 1222. Múlt héten csütörtökön ezzel kerültem be "fenyegető koraszülés" miatt.
Akkor voltam pontosan 34 hetes. 2 napot töltöttem a szülőszoba mellett a 105-ben, majd szombaton felkerültem a terhespatológiára. Kaptam tüdőérlelőt, meg seduxent, meg magnéziumot.
Tulajdonképpen csak pár csepp rózsaszín váladék miatt mentünk be csütörtökön a klinikára, és ott derült ki,hogy észrevétlenül így kinyíltam. Ezt leszámítva jól vagyok, viszont annyi durva esetet láttam, meg a 4 ágyas szobákban annyi furcsa szobatársnőm volt, hogy ahhoz, hogy viszonylag nyugisan eltudjam viselni kellett/kell ez a 8 év, amit eddig már a koliban töltöttem.
Sári kb. minden este meglátogatott (pl. amikor este bekerültem fél 11 felé bejött hozzám öltönyben, nyakkendőben. Alig ismertem meg, de nagyon fess volt, meg kell hagyni.) Csütörtökön, amikor már a 35. hetemet töltöttem ő csinálta az áramlás vizsgálatot, meg kértem, hogy UH-n nézze meg szerinte megkora a baba, mert mindenttudó szobatársnőim szerint kicsi a hasam (szó se róla, nem vagyok 90 kg, mint legtöbbjük), és Sári 94-es BPD-t mért, és pocakomat körbetapízva 2800-3000 g-osnak jósolja most a babát. Amúgy engem 172 cm-vel, és 71 kg-vel vettek fel a klinikára.
Jópár szülésznővel is megismerkedtem. A legszimpatikusabbak (nem sorrendben) Illia Katalin, Vesselényi Enikő, Juhász Csilla, de a többi is nagyon jófejnek tűnt. Végül is az Enikővel "állapodtam meg". Neki még nem tellt be a kvótája, mert havonta max 3 "magánszülésük" lehet. Szóval, ha szülésznőt akartok választani tegyétek meg mielőbb, mert ahogy látom a "felkapottaknak" hónapokkal előbb betellik a kvótájuk.
Azért a 4 ágyas szobákban eltöltött idő csak még jobban megerősített abban, hogy nekem megéri a különszoba, így nagyon szurkolok, egyrészt, hogy csak januárban szüljek, másrészt, hogy szabad legyen a az egyik fizetős szoba.
Amúgy ha a hétvége rendben tellik, akkor hétfő reggel 6-ra kell visszamennem, hogy a "szent" viziten már ott legyek.

Nyugodtan kérdezzetek, ha valami érdekel benneteket, most elég sok mindent láttam/hallottam!

Bocs, hogy ilyen hosszan írtam magamról, de már 3 hete megrendeltünk a sulinetnél egy laptopot, és még nem jött meg, pedig a klinikán nagyon jó lett volna, mert mobillal simán tudtam volna nyomni a netet, így meg csak olvastam meg matekoztam. Kép Ja meg hallgattam, meg néztem mások hülyeségeit meg bajait.
Amúgy a terhespatológián lévő kismamák 80% CIGIZIK, és nem 1-2 szálat, hanem napi 1 dobozzal. Persze legtöbbjüket még a fogadott orvosuk is lesz@rja, csak közlik velük, hogy hagyják abba, mert a babájuk 1 hónappal le van maradva a fejlődéssel, persze erre tovább cigiznek, mert olyan idegesek. Kép Na abba is hagyom a témát, mert csak kiakaszt.

Gigi! Te is nyíltál? Mennyire?

Boginak, Bencének gyógyulást!

Ágci, köszi a részletes leírást!

Karmen, ha nem egyezel bele az EDÁ-ba, akkor a klinikán is altatásban császároznak. Ezt 100%-osan tudom, mert a szobatársnőm volt a delikvens.

Nóri (35+2)
norcee

Sziasztok!
Nóri: Kitartás!!!! Legalább januárig tényleg bírjátok ki!! Pihizz sokat. És az a 2800-3000 gramm gyönyörű súly.
Az én szobatársaim többsége is dohányzott. Nekem a legdurvább a 3-as ikres lombikos anyuka volt (roma), akinek alig a falig jött össze a gyereksereg, és így is szívja. Meg is születtek a babái a 26. héten. Mondjuk nem biztos, hogy a dohányzástól, hanem az ikerterhesség miatt is lehetett. Ezt nem tudom. Csak 2 baba maradt meg, de nem látszott lehangoltnak Kép. Ilyenek is vannak!

Karmen: Hát ez az! Kép

Tegnap este is voltunk az ügyeleten. Az ügyeletes doki panaszkodott, hogy délután 3-tól este 7-ig 66 gyereket látott el. Mi este 6-kor értünk oda és közölte a nővérke a kartonozóba, hogy menjünk a mentőállomásra, ami 7-től tart ügyeletet, mert az itteni doki már nem tud több beteget fogadni, ugyanis 7-ig van a munkaideje és nehogymár 5 perccel tovább maradjon..Kép Én meg mondtam, hogy este 6-ra rendelt be a délelőttös orvos, úgyhogy nem megyek innen sehova. Na a lényeg, hogy 7-re sorra kerültünk és megvizsgálták Bogit. A tüdeje tiszta, de a hangszálai meg a torka nagyon csúnya még mindig. Tovább kell adni az antobiotikumot meg a köhögéscsillapítót, meg megkapta az esti szurit is.
Éjszaka nem volt alvás, mert nagyon köhögött. Hajnal 4-kor váltott le anyukám. Addig én figyletem Bogit utána meg ő volt "ügyeletben". Most alszik, a köhögéscsillapítót alig bírom beletuszkolni pedig nincs olyan borzalmas íze.Az antibiotikumot megeszi az fincsi!
Én megkérdeztem az orvost, hogy miért ír ki antibiotikumot ha egyszer vírusos a betegsége a gyereknek. Az volt a válasza, hogy lehet, hogy bakteriális, nem biztos, hogy vírusos. Igazából nem tudja mi okozza! Jó, hogy nem tudja eldönteni! De a gyerekek 3/4-de akik a rendelőbe voltak így köhögtak, mint Bogi, úgyhogy tutira járvány van.

Ágci: Azt az ugatóköhögést nem tudom, hogy mi. Az biztos, hogy azért köhög így, mert a hangszálain van lerakódva a váladék és attól "szól" ilyen ilyesztően a köhögés. Együtt "aludtunk", feküdtünk. Az ágyamban, úgyhogy figyletük minden lélegzetvételét. Most tesóm van vele.

BAnita: Itt jugóba nemigen lehet homeopátiás készítményeket kapni. Nekünk csak az a bizonyos van, az immunerősítő. Azt hiszem célszerű lenne venni pár félét és mindig tartani itthon, sose lehet tudni alapon. Összeírod nekem, hogy melyek azok amelyeket a legjobb ha tart itthon az ember!!?? A grapefruitmagról hallottam már, de nem tudok bővebbet róla.
Az aggaszt, hogy az antibiotikum szétrongálja az egészséges bélflórát és hasmenése lesz tőle Boginak. (ezért voltunk a múltkor a fertőzőn Kép)Semmi baja sem volt, "csak" az antibiotikum miatt fosizott....KépKép Csak tudnám, hogy miért van az, hogy ha az orvosok ha nem tudják mi okozza a betegséget,a hasukra csapnak és antibiotikumot írnak fel. Mert az a legegyszerűbb és vag segít vagy nem??? Nem értem én ezt!
Ha lesz időm írok mélbe Anita! Érdekell ez a homeopátia! Te sokat tudsz róla!

Most megyek, hulla vagyok!
Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Nóri! Remélem nem bujik ki a babád még egy ideig. Engem is mindig felháborit, ha valaki terhesen dohányzik. Bezzeg az ilyen nem vár éveket gyerekre. Nekem Sári is azt mondta, a klinikán nem tagadhatom meg EDA-t, de most ö kérte valamiért hogy a korházban szüljek. Oda készültem és most bele is egyeztem. De nagyon jo hogy irtad, mert a barátnöm is meg akarja EDA-t tagadni, neki is császár lesz, tiszta ideg már, hogy belemennek-e az altatásba. Én mondtam hogy nem tudják eröszakkal megszurni.
Jo hogy hazamehettél, most szigoru fekvésre itéltek?
Tiszta hülye vagyok, mert én is meg akartam kézdeni mekkora lehet a baba (mondjuk nekem 33 hetesen csak 78mm a BPD) de persze annyi mindent akartam még, hogy ezt elfelejtettem.

Akkor jan. végén senki nem szül a korházban rajtam kivül?

Én remélem a 37. hétig kihuzom itthon. Majd jan.6 kiderül. Azért ennek is nagyon örülök, hogy az ünnepekre itthon maradhatok.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
A szobatársnőmnek minden különösebb ellenkezés nélkül tudomásul vették, hogy altatás, ezt az aneszteziológussal kell megbeszélni, és kinosan ügyelnek is rá, hogy csak azt csinálják rajtad, amit aláírtál.
Igen, szigorú fekvés, meg gyógyszerek.
Nekem a 32. héten volt 86-os BPD-m, a 34-en, amikor felvettek a klinikára 91-es, a 35-en rá egy hétre meg 94-es. Persze tudom simán el lehet mérni, de azért engem megnyugtat, meg, hogy Sári már nem tart a koraszüléstől.

Nóri
norcee

Szijasztok!

Zsófi! A Kossuth Zs-ban a szülésznöképzés az főiskolai diplomát ad?
A gyerekorvosotok akkor jól elnézte a pöttyöket! Amúgy jó orvos?

Ja és köszi a sok névnapi köszöntést!

Enikö! Ha a doki nem aggódik, akkor biztos nincs baj! Azért UH-n nem lehet pontosan megsaccolni, fél kg-os eltérések lehetnek.

Gigi! A Klinikás felkészitö tanfolyam hány hetes? Minden elöadás a Klinikán van?

Gabi3! Miért kell szedned a Pipolphent? Az olyan nyugtató féle, nem?
Jól kialszod magad mielött bejönnek a szoptatásos éjszakázásokKép

Banita! Nekem is van itthon grapefruitmag olajom, de olyan keserü, és nem is tudtam mire való, mert úgy kaptuk...de legalább mostmár ezt is tudomKép

Nóri! Jó, hogy kikerültél a terhespathológiáról, szerintem aki cigizik, pont a cigi miatt kerül be.
Én akkor akadtam ki, amikor a gyerekágyas osztályon a frissen szült anyukák cigiztek titokban a WC-ben, aztán meg mentek szoptatni. A WC totál cigiszag lett, vágni lehetett a füstöt mikor bementem, majd kijöttem én is olyan cigiszagú lettem, hogy nem hitte volna el senki, hogy nem szivtam el egy dobozzal...(Ja és az ilyen anyukák lefejt tejét(is) kapta minden baba..)

Lara
lara

Nóri! Én végig arra számitottam hogy kicsi baba lesz, mert mindig ezt mondják hogy kisebb mint az átlag. De ettöl még egészséges, igy nem idegeskedünk. De érdekes neked tényleg mennyivel nagyobb!
Nekem a méhlazitonak irta fel a Pipolphent. Amugy a Sári szerint hasonlo, mint a Seduxen, de mégis más a hatása. Többet nekem nem mondott róla.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Keresek "fiatal" kismamákat Szegeden. Olvasgatom a topikot, de úgy vettem észre, hogy vagy mindenki babás vagy a várandósság utolsó időszakában van. 32 éves vagyok a 14. hétnél tartok és a klinikán fogok szülni remélhetőleg. 6 év sikertelenség után sikerült összehozni a babát, akkor amikor már senki nem számított rá.

Mucska

Andi
Kép
mucska

Csajok nem győzöm olvasni a hozzászólásaitokat!

Enikő:Gyógypuszik Boginak!

Nóri: Vigyázz magatokra! Nagyon izgultam értetek! Még maradjon a babád odabenn januráig.A cigizős anyukákról nekem is megvan a véleményem.

Lara: Azért kell szednem a P.-t mert valamelyik nap óránként éreztem keményedéseket és nem is voltunk sehol. Csak addíg míg alszok nem tudom mit csinál a Flóra. Kép

Gabici: Köszönjük az üdvözlést, Nektek is szép karácsonyt kívánunk!

Mucska: Azért nézz be gyakran!

Hétvégén mézeskalácsoztunk. Tök jó volt, hogy segített a párom, így nem fáradtam olyan nagyon el.

Gabi3
inecsg

Sziasztok

Nóri, nagyon örülök hogy minden ok Kép, nekem 1100 a méhszájam 4 hét alatt változott 2000-ről (azt mondta Csilla, ha az utolsó két szám is számos, akkor belülről is nyílik kifelé a méhszáj, az kevésbé jó), múlt pénteken (akkor te is ott voltál, csak a szülőszobás kórteremben) én is megjártam az ügyeletet, a Csillánál voltunk, de megnyugtatott.
Az Enikő is szimpi csaj, biztos minden rendben lesz.
Nem is hallottam róla, hogy egy szülésznőnek max 3 magánszülése lehet. Egy kismama társammal, akivel tornán ismerkedtünk össze, már novemberben lestoppoltuk Csillát (remélhetőleg) januárra. Csak vizitre kell visszamenned holnap, vagy megint be kell feküdnöd?

Lara, a szülésfelkészítő 5 alkalom, én csak 2-n voltam. Van szülőszoba látogatás, a másik egy szülési videó levetítése, egy a kismamiság, egy a szövődmények és egy a csecsemőgondozás egy csecsemős nővérrel. Én az utóbbi kettőn voltam. Csüt. este 6-tól van általában.

Enikő, Boginak mielőbbi jobbulást. Szegény épp meggyógyul valamiből, aztán megint jön valami. (A barátnőd elég felelőtlen volt.) Javul már a lányzó?

Gabici, neked is kellemes ünnepeket. Kép

Karmen, megyek üríteni Kép. Mi is 5 cm szivacsot vettünk.

A gyerekdokik sokszor is azért írnak fel vírusra is antibiotikumot, hogy ha baktériumos felülfertőzés következne be a betegség alatt, akkor ott legyen az antibiotikum is. (Amúgy én sem értek egyet a folytonos antib. felírással.)

Banita, én is kérdezhetek homeóbogyó ügyben e-mailben?

Mucska, gyere nyugodtan, írj egy kicsit magadról.

Megvettük a textilpelusokat, a kifogót, kaptunk ma babaruhákat is, így lassan összejön a picinek a cucca. Az én kórház motyóm is majdnem teljes.
Holnap megyek CTG-re Csillához.

Sziasztok
Gigi 35+6
gigi1

Sziasztok!

Érdekes, amit a koraszülöttekről irogattok. Az én lányom 36 hét 5 napra született 2780 grammal, és azt írták a kiskönyvébe, hogy koraszülött. Nem volt egyébként semmi baja.

Egy hete kínálgatom Kincsőt almával, de még nem kell neki. Viszont nagyon sokat fejlődött a mozgása és a kézügyessége az utóbbi hetekben.

Idénre valószínüleg elbúcsúzom, betegeknek gyógyulást, kismamák vigyázzatok magatokra. Mindenkinek békés karácsonyt és örömteli új évet kívánok!

Kati

Kati
katicabogár

Gigi!
Nyugi, a 1100 még teljesen zárt középső, és belső méhszájat jelent, de gondolom felvilágosítottak, vagy te magad a netről.
Milyen panasszal mentél be?
Én, ha minden jól megy még az éjjel, akkor holnap reggel 6-kor vonulok vissza a 315-ös szobámba (3. emelet), és nekem is van előirányozva holnapra ctg. Ha ráérsz keress meg, vagy a szobámban fekszem, vagy az elsőn ctg ücsörgök. A profilomban van kép rólam, amúgy bordó kapucnis köntösben nyomulok le az elsőre.
Ugye, a te dokid a Molnár G.? Minden vizitnél találkozom vele, és csak jót hallok róla. Tényleg mikor megy szabadságra?

Sárit is meginterjuvoltam, ő februárban fog.

Nóri
norcee

Sziasztok!

Köszike az invitálást.32 éves vagyok és mint írtam 6 éve próbálkoztunk. Voltam 7 inszemináción és már átutaltak a Kaáliba. Ott 3 éve kiderült, hogy kezdődő méhnyakrákom van. Megműtöttek, aztán vissza lehetett volna menni a Kaáliba, csak én a doktornőhöz kerültem, akitől kirázott a hideg. Akkor azt mondtuk, hogy pihenünk egy kicsit, majd újrakezdjük. Csak ha ezt az ember egyszer abbahagyja, akkor nehezen kezdi el újra. Már nem is foglalkoztunk a dologgal. Annyira nem, hogy augusztusban vettünk egy magyar vizslát "gyerkőcnek". Szeptember 10-n volt mensesem utoljára. Most kezdjük csak elhinni, hogy lehet, hogy sikerült. Szerencsére jól vagyok, bár azonnal ki lettem írva veszélyeztetett terhesnek.
Remélem azért ebből az icike-picike városból előbb utóbb lesznek kismamák és nem maradok egyedül.
Irígykedve olvasom, hogy már mindenki a végefelé jár. Mindenkinek drukkolok, hogy szép egészséges babája szülessen! Biztos sokszor fogok hozzátok fordulni segítségért, tanácsért, főleg azokhoz akik a klinikán szülnek vagy szültek. Így elég sok érdekes dolgot találtam már, amit kezdő kismamként szájtátva olvasok. (pl: szülésznő stoppolás).
Mindenkinek kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
Mucska

Andi
Kép
mucska

Mucska!
Üdvözöllek a kismamák táborában, biztos hamarosan lesz hozzád hasonló korú terhes, de hidd el, amikor friss terhesként elkezdtem forumozni nekem is nagyon sokat segítettek a tapasztaltak!
Ki a dokid? Mit dolgoztál a táppénz előtt?
Ha van időd, olvass vissza pár hónapot, így rólunk rengeteget megfogsz tudni, meg a fényképalbukokban meg itt is gyönyörű babábkról fogsz látni fotókat!

Nóri, aki most éli ki egész hetes nethiányát
norcee

Sziasztok
Nóri írtam levelet, vigyázz magatokra.
Mucska, jó hogy írtál, örülök, hgoy spontán sikerült nektek is. Vigyázz magatokra, pihizz sokat. Kb mikorra várható a babókád?
Gigi
gigi1

Sziasztok!

Dokim a Dr.Szőllősi János és 2004. június 17-re vagyok kiírva.
A táppénzre való kiírás látszólagos csak , mert a férjemnél dolgoztam gépjármű ügyintézőként. Az előző munkahelyemen sokáig tűrték, hogy én kezelésekre járok (pedig maszeknál dolgoztam). Minden hónapban feküdtem egy hetet a klinikán és ez azért húzós volt. Plussz hozzájött az a sok rohangászás injekcióra, dokihoz stb. Közben szerencsére beindult a mi vállalkozásunk is. A férjem teherfuvarozó és egy céggel vagyunk szerződésben, amelynek három autóval szállítjuk a termékeit. Otthon is elég sok hárult rám az elszámolásokkal kapcsolatban. A legvégére már nagyon ki voltam, mert sokat "sakkoztunk", hogy tudunk haladni előre egy kicsit. A munkahelyemen is besokalltak érthető módon. Így természetes volt, hogy jövök és csinálom a saját dolgainkat.( igaz nagyon nehezen éltem meg, hogy nem tudok önnálló fizetést felmutatni, de ma már egyáltalán nem izgat.) Így aztán én osztom az időmet, itthon vagyok és tudok pihenni.
el kell, hogy ismerjem, hogy a 2-3 hónapban nem is tudtam volna máshol dolgozni, mert én állva is majd el aludtam délben.Most már egy kicsit jobb.
Jan. 12-n kell visszamennem egy kontroll UH-ra mert a babóka hasiját megnézik újra. Most leginkább az AFP-től izgulok, mert ahogy olvastam eléggé ijesztgetik a kismamákat.
Előre is köszönöm Nektek, hogy segítetek majd, ha lesz kérdésem!
Puszi Mindenkinek
Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Karmen!
Az ECHINACEA-nak van alkoholmentes homeopátiás változata, ezt szedi Enikő Bogija, és az én ovis fiam. A Sas patikában biztos kapsz. Echinacea D4 vagy 5 CH potenciát kérjél. A D4-est úgy kell szedni, hogy naponta 2×5 golyót nyelv alatt elszopogatni. 2 hétig szeded, majd 2 hét szünet következik. Az 5 CH-ból napi 1×5 golyó 1 hétig, majd 1 hét szünet.

Gigi!
Persze kérdezz nyugodtan, igyekszem válaszolni!
Az antibiotikumot szerintem nem a felülfertőzés miatt írják fel az orvosok. Nekem van orvoslátogató barátnőm, elég sokmindent mesélt, ez az egész az üzletről szól. Ha az orvos sok betegnek felírja X cég gyógyszerét, akkor a cég meg fogja hálálni, megjutalmazza a dokit. És ilyenkor ne egy 500 Ft-os bonbonra gondolj!

Lara!
A keserű grapefruitmag olaj az tényleg kegyetlenül rossz. Levente szedte de minden bevételkor beleborzongott, kirázta a hideg, fintorgott... Azt lehetetlen gyereknek beadni, de nekünk olyan van (most már) ami édes, tehát gyerek is simán beveszi.
Mindenkinek (Karmen, Enikő stb.) akit érdekel a grapefruitmag olaj: http://okonet-europa.com/grapefruit/index_g.htm

Enkiő!
Bogi már jobban van?
Ha úgy döntessz hogy veszel grapefruitmag olajat csak az Ökonet cég által forgalmazottat vegyed, mert csak ez édes (Bogi miatt)! Ha nálatok nem találsz, akkor szóljál, és rendelek neked (30 ml 3220 Ft), ha Szegeden leszel akkor elviszem neked.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Csak lesek itt, hogy mennyi minden történik és miről írogattok. Ezt a szülésznő stoppolást még nem is hallottam. Én a Wesselényi Enikőnél szültem és maximálisan meg voltam vele elégedve. Nagyon aranyos és ügyes is. Ha megint sok kerülne erre, biztos őt választanám. (Már bevált. Kép))

Most mennem kell sajna...

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Mucska! Gratulálok! Jo hallani ujabb csodárol, egyébként a mi babánk is az. A dokinö nekem is nagyon nem szimpi a Kaáliban, megértelek.

Nóri! Meglestelek a képen, ugy látom neked is van barna csik a hasadon, tesom nekem mondta erre számitsak, de nekem még nem látszik. Elmulik amugy késöbb?

Sári szabira? De mérges lettem most. Ugye febr. kellene szülni, de folyton azt mondja, hogy 39 hetesen jan. végén szülök. Nem mondtam erre eddig semmit, de persze ha nem lesz addig semmi gond, akkor nem akarom hamarabb szüljek. Igaz más dokihoz se akarok kerülni. Nem tudjátok febr. mikor lesz szabin? Eleje, vége? Pláne most a Máv korházas ügy után, nem örülnék ha szabi miatt kellene hamarabb szülnöm. Amugy is kb. 1 héttel kisebb a baba, vagyis lehet 38 hetesen hoznám a világra a doki kedve szerint.

Anita! Köszi, nem tudtam hogy van ilyen.

Nóri! Gigi orvosa a Varga. Nem jol emlékszel.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
a Sárinál nem fogsz előbb szülni, csak azért, hogy előbb kapja a hálapénzt. Én a védőnőmtől hallottam, ő az az orvos, akinél szült egy anyuka, nem tudom, milyen viszonyban voltak, és megszakította a szabadságát, hogy levezesse a szülést. Korrekt, biztos vagyok benne, hogy itt Szegeden nem lesz ilyen eset, mint amiről a hírek szóltak.
Ha már így szó esett róla. tudjátok mit nem étek, hallottam, hogy ez a doki még magánrendelésén rendel. Ki az a bolond, aki ezek után még hozzá jár? Azért érdekes az emberi faj!Kép
Ágci

Kép
Ágci

Kedves Karmen!

Köszkike a gratulácót! Nagyon örülök, hogy Ti is jól vagytok. Ez sok erőt ad nekem is, mert nehezen hiszem el a dolgot annyit mondták az ellenkezőjét.
Azt hiszem a dokinéniről többen vélekednek így sajna. Engem csak az bosszantott, hogy elég baj, hogy oda kell járni és nem kéne úgy viselkedni az ott kínlódókkal.
Szerintem a Sári miatt ne idegeskedj. Tavaly okt. 30-n született meg nála a keresztlányom a kórházban. A szülőktől semmit nem várhatott és mégis körül ugrálta őket és nagyon figyelmes volt végig. Én legalábbis így láttam.

Kedves Ágci!
Kíváncsiságból elolvastam a Máv kórházas topicot. VAnnak akik névtelenül lehordják a dokit a sárga földig, a másikok meg szinte istenítik. Főleg az apukák. Érdekes mindenesetre.Szerencsére én sem hiszem, hogy Szegeden ilyen előfordulna. A közeljövőben biztos nem, hisz akkora port vert fel az eset.
Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!
BAnita: Írtam mélt a grépfrútmaggal kapcsolatban.

Mucska: Azért ez nagyon nagy szerencse ám, hogy mégis sikerült Kép Millió gratula! Párocska gondolom majd kiugrik a bőrébőlKép? Mi lesz kutyussal? Kitartás és vigyázz magatokra!
A kezdődő méhnyakrákot a szokásos rákszűrésen vették észre? Mit tettek ezután? Elmesélnéd, persze csak ha nem kavar fel lelkileg!! Biztosan másokat is érdekellne!Kép

Ma délután megint voltunk a dokinál. Kapott megint injekciót. Valamilyen hormontartalmút, ezért nem örültem neki, de hát ami muszáj az muszáj!Kép Tegnap már egész jól volt, de az éjszaka megint nagyon csúnyán köhögött. Írtak fel neki valamilyen másmilyen antibiotikumot, de nem tudtuk kiváltani, ugyanis nem lehet kapni se a központi városi gyógyszertárban, se privát patikákbanKép Akkor miért ezt írja fel,ha nem kapható?? A doki szerint a gyerek allergiás lesz nagykorában, mert ez a betegség az allergia előjele. Hozzá kell tenni, hogy szinte minden gyereknek ez a baja. Több, mint 2 órát vártunk sorba a dokinál. Annyian voltak, pedig reggel elvittem a gyerek könyvecskéjét.Csak délután 1-től dolgozott. 3-ra értünk oda és csak 5-kor kerültünk sorba. Azt hittem megőrülök. Ha csak egy sima torokfájással viszed el a gyereket, ott tuti összeszed valami jó kis egyéb megbetegedést!

Zsófi,Meso mi van veletek?? Hogy vannak a gyerekek???

Pusz
Enikő

ceniko
Szeged

Mucska,

szia koztunk. Hogy-hogy 7 inszemed volt? en ugytom, csak 6 kell es utana lehet a Kaaliba menni. Bar igy szerencsesebb volt a dolog. Kaaliban nemcsak 1 ferfi doki van? A not hogy hivjak? Nekem Jazmin inszemmel keszult (az 1. osszejott Kép ) Utana pedig amikor 6 honapos volt Jazmin ujra babat vartam, de spontan. Kivanok neked is hasonlokat. En is 32 eves voltam amikor terhes lettem.

A szuleszno lestopirol en sem hallottam. Ilia Katit nagyon ajanlom barkinek.

A beres cseppben levo alkohol szerintem nem olyan eros. Jazmin is szedte 1 eves kor alatt es nem vettem eszre, hogy reszeges lett volna. Kép

g.
gabomamo

Sziasztok!

Mucska!
Gratulálok Nektek!

Enikő!
A kislányodnak jobbulást! Remélem, karácsonyra jobban lesz!
Sajnos az én fogaim még mindig nincsenek rendben, most egy frissen betömött elkezdett fájni (ma kb. 2 órát kezelte az orvos), és egy másik is érzékeny, ha ráharapok. Már nagyon el vagyok keseredve, mert egyre nehezebben viselem a fogorvosi kezeléseket. Meg az átlag 2-3 injekciót. De sajnos fogalmam sincs, mikor lesznek rendben a fogaim.

MINDENKINEK!
Mivel nem biztos, hogy holnap még lesz időm benézni (sehogy se állok még a készülődéssel),
most kívánok mindenkinek békés boldog Karácsonyt, és jó pihenést az ünnepekre!
A betegeknek jobbulást!

Üdvözlet!
PTünde
ptünde

Sziasztok

Voltam bent este Nórinál, jól van, remélhetőleg szerda reggel a vizit után hazaengedik karácsonyra Kép és csak jövő hétfőn kell bemennie újra.

Enikő, remélem karácsonyra meggyógyultok. +++

Ágci, Banita még nem készült el a levél, de igyekszem összeszedni a kérdéseim.

PTünde, neked is kellemes ünnepeket. Kép

Gigi 36+0
gigi1

Mucska! Mi is azért vettünk kutyát, hogy legalább legyen akit gondozhatunk. A dokinöt nekem is többen szidták, barátnöm otthagyta, inkább elment Pestre lombikra. Amugy tesom hozzá járt 3 éve, akkor szerinte nem ilyen volt!
Amugy nálunk kutyus lakásban van. Társasház Kép
Nálatok?

Gabomamo! 1 férfi és 1 nöi orvos van ott.

Ágci! Köszi, ez megnyugtatott, tényleg elég ideges voltam emiatt.

PTünde! Megértelek mert összel eddig én is sokat jártam fogászatra, de nekem sajnos nagyon ritka hogy elzsibbad. Ugyhogy ha te nem érzel semmit, akkor annak már örülj!

Nórinak drukkolok hazajöhessen!!

Enikö! SZerintem a doki nem tudta hogy most nincs az a gyógyszer, nekem is patikában mondták hogy most mindenki felvásárol mindent, áremelés elött.
Nekem meg az a gyanum, hogy amit nem tudnak csak recepre megvenni, azt meg direkt nem viszik ki a nagykerbe sem, mert jövöre akkor drágábban adhatják majd el. Mert akkor miért nincs több gyógyszer sem már nagykerben sem?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!!

Így ünnepek előtt nagyon el vagyunk veszve...
Ne haragudjatok érteKép

Szia Mucska!!!
Majdnem pontosan egy év lesz a gyerekeink közöttKép Benci Június 27-eiKép

Enci, írtam mailt, igaz rövidetKép Bocsi érteKép
Boginak itt is repül sok-sok gyógypusziKépKépKépKép

Nórinak megy a drukk, ezerrel, meg mindenkinek aki kériKép Aztán újévig még semmiképp ne halljak szülésről, ok???
KépKépKép

Képzeljétek a védőnőm 20 hetes lombikos terhes, ikreket vár!!!
Ő a férfi dokinál volt. Négy inszem után lombikoztak, ami rögtön sikerült. dugiban van még két embriója lefagyasztva.

Mondtam, hogy jöjjön közénk, de nem akar, merthogy oly sokan szidják a védőnőket...

Karmen, megírnád mélben a doki nevét??
Elfelejtettem, és nincs kedvem kikeresniKép

PTünde, nekem is nagyon fáj az egyik fogam, gyökérkezeltetni kéne, de csak az ünnepek után fogom tudni elintézniKép Addig szenvedhetekKép
Meg a szájsebészetre is mennem kell, mert ki kell húzni a bölcsességfogamat...
Brrr.

Még annyit, mint két gyerek egészséges mint a makk, többet esznek mint eddig valahaKépKépKép
Bencinek lesz tortája, mert 27-én lesz fél éves, csak még enni nem fog belőleKép

Puszika, és ha nem jönnék már, akkor mindenkinek nagyon boldog karácsonyt, és... újévig még bizti jövök..
KépKépKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Békés és boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk:
Ágciék

Kép

Kép
Ágci

Sziasztok és jó reggel Mindenkinek!

Sorban válaszolgatnék a kérdésekre.
A párom a legboldogabb a világon. (szerinte) Én imádom a gyerkőcöket, de Ő mindent túl szárnyal.
A kutyus természetesen marad.
A méhnyakrákot a Kaáliban diagnosztizálták először szűrésen. Onnan visszaküldtek a klinikára a dokimhoz. Ott új szűrés, hisz egymás eredményeit nem fogadják el. aztán gyorsan műtét. Tulképp egy kúp alakú darabot kivágtak a méhnyakból. Ezért nagyon fontos, hogy járjunk szűrésre, mert ennyivel meg lehet úszni. Kezdetben 3 havonta kontoll, most fél évente kell mennem szűrésre. Ez miatt valószínűleg csak császárral szülhetek, de ez legyen a legnagyobb baj.
Doki néni: Dr. Krizsán Mária
Ha a férj teljesen rendben van, akkor van 6 inszem. Nekünk 12 lett volna, mert a férjemnek nem voltak jók az eredményei. 7 után ráírták, hogy voltunk 12-n. Nem tudom, hogy az aoloe vera gélnek köszönhetem e, amit ittunk mind a ketten, de van eredmény és ez a lényeg!!!
A kutyus Nálunk is lakásban van és marad is. Igaz mi nyáon kint lakunk a Sárgán, mert van kit egy nyaralónk. Ott jó helye van. De ha nem volna is maradna. Családtag és imádjuk. Szerintem, csak több odafigyelést igényel a dolog semmi mást. Ő a kabalám baba ügyben.
Puszi Mindekinek
Mucska

Andi
Kép
mucska

Úh, Csajok! Nem bírom tartani az iramot. Kép

Karmen: Ne izgulj a Sári miatt, tuti nem szülsz hamarabb azmiatt, hogy szabira megy.

Karmen, Tünde: Örülök,hog ti hűek maradtok a kutyusotokhoz. Az én kutyim anyukámnál van,d e nem sokára újra együtt lakunk a házikónkban! Már ezért is nagyon várom, hogy kész legyen a ház!

Nórinak megy a drukk, hogy haza jöhessen!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Karmen: Én Jugóban vagyok és itt voltunk az orvosnál. Itt nem lesz gyógyszeráremelés és különben is a gyerekeknek való gyógyszerek (amíg suliba jár a gyerek) INGYENESEK!!! Úgyhogy nincs
felvásárlási láz! Kép Ma bemegyünk Szabadkára és az összes gyógyszertárat végigjárom, délután.

Egyébként az éjszaka már megint sokszor felébredt mert nagyon köhögött. Azt hiszem tegnap elrontottunk nagyon valamitKép Apu a piacról hozott friss mandarint,narancsot meg banánt. Kb 1 órát volt konyhamelegben amikor elkezdett érte sírni a Bogi. Az apukám adott neki 1 banánt és 2 mandarint is megevett! Szerintem hideg volt és nem tett jót a torkának Kép Annyira sajnálom! Apunak meg tiszta lekiismeretfurdalása vanKép
Az a gondom, hogy nemtudom hogyan kell beadni a gyógyszert. Illetve néha szivesen megeszi néha meg annyira hisztizik, hogy sikerül is beadni a szájába kiköpi vagy kihányja a hiszti miatt Kép
Szerintem azért is nem javul, mert nem ér le a megfelelő mennyiségű gyógyszer! Főle a köhögéscsillapítót eszi nehezen, pedig nincs olyan borzalmas íze. Szerinetetk hogyan lehet beadni neki??? Ti hogyan szoktátok???

Nórinak nagy drukk tőlünk is.

Mucska: Használsz Elmex fogrémet? csak mert nekem is az ínyemmel meg az érzékeny fogaimmal volt gondom és szeptemberben a fogorvosom javaslatára elkezdtem használni az Elmex sensitzive nevű fogrémet. Ez nem a reklám hyle de nagyon sokat segített. Mostmár egyáltalán nem fáj az ínyem és nyugodtan rá tudok harapni bármire!Próbáld ki! Gyógypussz!

Mindenkinek Álldott Békés Karácsonyt Kívánok!

Most megyek,püspökkenyeret sütök Kép
Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Bocsi Mucskának írtam de P Tündinek szerettem volna Kép Bocsika!

ceniko
Szeged

Enikő:
Egyszer Méri mondta, hogy gondosan elhelyezte a gyógyszert a szőnyegen,mintha valami szösz lenne. és Kitti azonnal bekapta.
Én is próbaáltam, csak Vandi semmit nem vesz a szájábaKép Mondjuk kanalasnál ez nem nyerőKép
Nina
nina74

Enikő, te is?

Én is püspökkenyeret fogok sütniKépKépKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Enikő,
próbáld meg orvosi fecskendővel. Nem biztos, hogy nyerő lesz, de több bennmarad. Gyógyszertárban lehet kapni.
Ági

Kép
Ágci

Mucska
Gratulálok a kis csodához a pocidban. Kép Sajnálom, hogy anno a dokinőhöz kerültetek, mert a doki valami szuper mind szakmailag, mint emberileg. De a végeredmény a lényeg.

Enikő
Mi a Cordinax-hoz kapott kis fecskendő szerű valamivel szoktuk beadni azt a gyogyit is meg a vasat is Gergőnek. Nagyon bevált. Ez egy olyn szerkentyű, amibe fel tudod szívni a gyogyit, kb. 7-8 mm átmérőjű rudacska. Nem hegyes a vége.

Edelweiss
edelweiss

Sziaztok Lányok! Ha holnap nem érnék net közelbe MINDENKINEK nagyon boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánok!

Enikő: Én is gyümi kenyeret csináltam, még nem mertem megkóstolni. A fecskendővel ne közvetlenül a torkába add, hanem a pofazacskójába, a fogai mellé, utána várni lehet a csodára és hátha lenyeli.

Vasaltam egy nagy adag ruhát. Azt hiszem karácsony utánig kibírja. És a maradékot a 2 ünnep közé hagyom. Elkezdtem a Pipolphent. Nem tudom, hogy annak a hatására-e, de jót aludtam délután. :-)

Gabi3
inecsg

Zsofi! A doki Dr. Zádori János. De ha nem jut eszetekbe a neve, akkor sincs gond, mert mondjátok a dokihoz akartok kerülni, csak ö van ott férfi.

Enikö! SZegény Bogi, remélem gyorsan gyógyul. Hát ilyet, hogy ingyenes a gyogyszer! Nálunk legalább a támogatás lehetne több rajta.

Gabi! igen, én is sokat alszok töle Kép Még mindig nincs kép az alaprajzrol? olyan kiváncsi vagyok.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Nina: Az ötlet nem rossz, csak hát kanalas...Kép Egyébként jól vagytok? Rég jelentkeztél! El vagy foglalva nagyon??

Zsófi:Igen aszalt fügével, aszalt sárgabarackkal és sok mazsolával Kép Isteni lett már alig van belőle. Meg sütöttem még kakaós,mákos és diós kalácsot, meg túrós pogácsát. Holnap hallevet főzök enyém módra Kép És mákos guba lesz másodiknak. Nálatok mi lesz a karácsonyi menü?

Ágci: Próbáltam de "kipermetezi" a szájából. Drasztikus módszerekhez is folyamodtam, hogy szinte egész a torkába spricceltem a gyógyszert (közben ketten lefogták Kép) akkor meg annyira sírt, hogy az erőlködéstől kihányta...Kép Délbe pl szónélkül megitta. Alvás után kipihent volt és nem hisztizett!Most este is sikerült beadni mert nővérem (szintén beteg) is szed gyógyszert (kanalasat) és koccintottak vele, majd üvegből meghúzták....csak figyeltem nagyon nehogy sokat igyon, de nem volt több egy kortynál Kép Úgyhogy most nem volt gond. De általban nagyon hisztizik! Egy felüdülés amikor megissza rendesen és olyankor az egész család tapsviharban és éljenzésben tör ki KépKép Muszáj, hogy ösztönözzük Kép

Gabi3: Irigyellek ami a délutáni alvást illeti Kép Én is szeretnék! Csak nem hagynak!

Karmen:Itt minden gyerekgyógyszer ingyenes. És ha jól tudom a rendszeres véradóknak ésas cukorbetegeknek is!

Most mennem kell Bogi nagyon köhögKép
Pusz
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok

Kellemes és boldog karácsonyi ünnepekt kívánok. Kép

Az Éváknak boldog névnapot kívánok. Kép

Puszi Gigi
gigi1

Vissza: Lakóhely szerint