Köszi a Hannus-haj dicsiket.
Julcsika a fodrásza, ő szokta fésülgetni.
Bár most le van tiltva a kis lelkem.
Jaj, csajok, nagyon húzós dolog ez az afta! Tele van vele a kis szája vele, nem bír enni, beszélni is nehéz neki, folyamatosan fáj, amikor ecsetelem neki, akkor meg üvölt.
Olyankor én is sírok vele együtt...
És olvastam, hogy egy-két hét is lehet, mire elmúlhat. Szegénykém még játszóra sem mehet, mert fertőző, Hannit is nagy ívben kerülnie kell, én is folyamatosan mosom a kezemet, meg mosok utána mindent, ágyneműt, törölközőt. Szóval ismét jött vmi...
Hannus is csak 460 g-ot hízott az elmúlt hónapban, de ettől függetlenül nem kezdem el a hozzátápit 6 hónapos koráig. Beszéltem a nővéremmel erről, azt mondta, amíg ilyen jól néz ki a gyerkőc, szépen fejlődik, alszik, nyugodt, akkor biztosan nem éhezik. Meg különben is régebben nem méricskéltek, nem stresszelték magukat azon, hogy meglegyen a havi 600 g, meg különben én elgondolkodtam azon, hogy miért pont 600, szóval hogy számították ezt ki, meg miért biztosak benne, hogy ennyit kell gyarapodni egy babának.
A másik meg, hogy szerintem ha gyümölcsöt is kap, attól nem fog jobban gyarapodni, hiszen nem olyan tápláló, mint pl. az anyatej vagy a tápszer. És szerintem nem is "tűrnek" tőle túl sokáig, legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom Julcsinál. Én annak idején Sinlacot is kevertem neki bele, mikor a gyümölcs már kiváltott egy étkezést. Mondjuk Julcsinál teljesen másképp csináltam, ő kapott már elég korán pótlást is a szopi mellé, nála hamarabb kezdtem a hozzátáplálást. Hanninál úgy tűnik elég a tejem, meg ő már kezdetektől fogva aktívabb szopizós, így úgy döntöttem, ha csak lehet, kivárom a 6 hónapot. Legyen elég kifejlett a bélrendszere, meg had erősödjön az immunrendszere a tejcsitől, kapja ő majd a kiképzést, mikor Julcsi ovis lesz, és hozza haza a betegségeket...
Most mennem kell, nagyon nyűgös a kis betegem...