No most, mindenkinek válaszolok, biztosan hosszú lesz, de mindenképp szeretném mindenkinek megköszönni névre szólóan is. Ha teljesen véletlen, valakit kihagynék, nagyon nagy bocsánatot kérek én igyekszem mindenkinek a kedves hozzászólására reagálni.
niki:
Köszönöm, hogy végig olvastad, amiket írtam. Sokat jelent. Teljesen igazad van, a párom egy nagy gyerek. Rájöttem már én is. Mindig keresni fogja az anyukája szoknyáját. Megmondtam neki, hogy köszönöm, hogy sikerült életem legpocsékabb szülinapjává varázsolni a 23-at. Mint akinek be és ki.. Lehet, hogy a boldogságot nem mellette fogom megtalálni, de egyelőre nem vagyok képes lépni. Szüleim furcsák, ők mindig igazat adnak a páromnak. Múltkor is mondták, hogy "hát igaza van szegény fiúnak, hagy menjen az édesanyjához" (de miért pont a szülinapomon amikor fáj a hasam), "te sem vagy egyszerű, nem kéne ennyit nyafognod" (ennyi hasgörcs mellett mit várnak tőlem). Ehhez hasonló szép dolgokat mondanak, ha náluk keresek vígaszt. Párom a jó oldalát mutatja nekik, ők ezért imádják. Sőt amikor anyósnál voltunk, anyós is a legjobb formáját hozta. Szüleim talán nem is értik min megyek keresztül. Nem tudom, hogy jó ötlet lenne-e pont náluk meghúzni magam. Lehet, akkor már inkább egy anyaotthon. Ma olvasgattam, egész korrektek.. Ha a végén muszáj lesz lépnem, először ebbe az irányba próbálkozom majd.
enikő:
A szüleimről és az anyaotthonról a véleményem leírtam már nikinél. A táppénzről is írtam már, ezekhez most nem fűzök hozzá többet. Az általad ajánlott "Egymásra hangolva" című könyv felkeltette az érdeklődésem a tartalma alapján. Itthon fekvéshez úgyis be kell szereznem pár könyvet, ami érdekel. Meg fogom szerintem rendelni. Én a 21. kerületben lakok és nagyon hálás vagyok a felajánlásodért, hogy találkozhatunk, ha beszélnék valakivel. Ezt "ki is fogom használni", ha legközelebb úgy alakul. Szombat este például nagyon jó lett volna. Annyira menekültem volna innen valamerre. De minden igazi jóbarát imserősöm vidéken van és hát a családom is.
lbernuska:
Egyelőre pedig a beletörődés a legjobb, amit tehetek. Egyelőre. Aztán majd alakul. Párom lakásában lakunk. Tehát ha valakinek egyszer mennie kell, az én leszek. A fiamat pedig vinni fogom magammal. Ő fontos nekem! A családomnak elmeséltem a történteket, feljebb írtam is róla mit gondolnak a dologról.
szeles:
Lehet, hogy abban igazad lehet, hogy megijedt a felelősségtől és most ezért is menne jobban az anyjához. Szerintem is tehetetlen lehet olyankor, amikor én panaszkodom vagy problémám van és azt sem tudom néha, hogy én mit várok el. A beszélgetés nálunk nem működik, ő a nap 23 órájában számítógép előtt ül és olyankor se lát, se hall. Ha próbálok is vele beszélni, soha nem jutottunk 1-ről a 2-re. Sajnos. Most már nem is próbálkozom.
csakegy:
Lehet, hogy ez egy menthetetlen kapcsolat. Én is így érzem ám sokszor. De jól látod. Összeszorítom a fogam és megpróbálom 100+1-ére is megmenteni. Gyed sajnos alapból kilőve, egyedülálló anyaként nagyon nehéz lenne nekem. Főleg így hogy még nem fejeztem be az egyetemet. Bár megoldanám. De nagyon nehéz lenne. A történet amit írtál.. arra annyit, hogy néha úgy érzem, hogyha megszületik Noel baba nálunk is minden rendben lesz. Sőt még anyós is szeretni fogja legalább az unokáját és akkor talán picit megenyhül velem is. Bízom mai napig ebben. kineziológus? Ő mit is csinál pontosan?? Műveletlennek érzem magam.
zöldi:
Igen, erre már megtanított az elmúlt időszak és a fiatal korom ellenére cseppet sem eseménytelen életem, hogy a harag nem jó tanácsadó. Megpróbálok nem haragból dönteni. Higgadtan leülni, beszélni, gondolkodni. A gondolkodás még megy is, a beszélgetés már nem mindig sajnos.
Sajnos időt kapott sokat, soha nem lép. Ő nem az a fajta. Ha szomorú vagyok nem vígasztal, ha sírok fapofával nézi. Talán egyszer eljönne az ideje.. Ne fantáziáljak, erre azt tudom mondani, hogy nem kell sok energia hogy tudjam mit beszél anyós a hátam mögött. Hisz, ha a párom azzal jön haza, hogy én kihasználom, pedig előtte ilyet soha nem mondott, innentől ne nehéz kitalálni mi volt.
Sajnos. De agyalni ezen amúgy tényleg nem kéne, tudom.
harivera:
Kiccsaj!!! A sok fiú mellé kislány érkezik. Nagy-nagy gratula, biztos nagy lehet az öröm!
mush:
Kedvenc tortám már megírtam, a találka alkalmával várom nagyon.
No jó, persze nem kell, de már a gondolat is kedves és szép. Noel babának ma rengeteget beszéltem, énekeltem is. Elmondtam, hogy ha sírok vagy szomorú vagyok nem miatta van és őt nagyon szeretem és várom. Abban meg igazat adok, hogy a sok stressz miatt is görcsölhet a pocim. Már csak ezért is ma inkább Noelkével való beszélgetésre mintsem az aggódásra összpontosítottam.
Ha jössz Csepelre, akkor tényleg itt leszel közel, szóval akár beszélgethetünk egy tea mellett. Most kaptam nővéreméktől Svájcból jó kis terhesség alatt is bátran fogyasztandó vaniliás rooibus teát!
Annak örülök, hogy nálatok minden rendben!!
Kérdezted, hogy a mai nap mi újság. Jól vagyok, ma reggel fájt a hasam, két nagy görcs majd utána nyomás a mellékhelyiségbe, szóval most barnamaci volt a ludas.
Ma már sokat feküdtem, pihentem. Görcsölés most nem volt, keményedett olykor a hasam, de nem vészes. Mindig ha keményedni kezd, pozíciót váltok, picit sétálok és az segít.
marti:
Köszönöm a kedves hozzászólásod és hát én is imádkozom, hogy jobbra forduljanak a dolgaim. Remélem meghallgatásra találnak az imák. A boldog szülinapot édes képtortát meg köszönöm szépet! Utólag is vidámságot hozott!
A versről párom nem tud, nem is szándékozom megmutatni neki. Nem hatná meg. Tudom. Akkor meg minek.
sarmon:
Az esélyt megkapta a kapcsolat. Innentől rajtam és a páromon múlik. Most már megjártuk azt hiszem az extra mélypontot. Innen talán már csak felfele van.. Vásárolgatás jó ám!! Annyira belejöttem már múltkor, hogy most el is szégyeltem magam.
Már a babaágyat akartam megvenni jövőhéten, de most inkább visszafogom magam. Noel az első és legyen biztonságban. Ha a következő orvosi vizsgálatkor nem látszik helyzetromlás akkor talán megint gondolkodok babaholmi vásárláson.
orsolya:
Köszönöm a hozzászólást és a dícséretet a versre. És tényleg a legfontosabb a pocaklakó!
eszterke:
Köszönöm a vers dícséretet!
Igazából nem akartam vele könnyet csalogatni, egyszerűen szomorúra sikerült, mint amilyen szomorú voltam abban a pillanatban én is.
bébic:
Köszönöm, hogy Te is elolvastad a dolgaim és köszönöm hogy adtál jó tanácsokat. Amit tudnék neked is írni, azt már a többieknek leírtam. Pocid nagyon szépen gömbölyödik!! Ahogy írtam, mi a 21. kerületben lakunk és köszönöm hogy Te is felajánlottad a társaságod. Lehet, hogy még élni fogok vele, ha lesz mélypont nálunk. Nagyon tetszenek a pólok, amiket ma felraktál.
verzso:
14 hetes kortól már 2000-es voltál, 19 hetesen meg nyílt a méhszáj?? Nem tudtam. Voltak görcseid? Vagy keményedtél? Most milyen értéked van?? 2100? Sokat fekszel? Vagy jössz-mész? A babámban bízok is, csak sajnos a görcseimet a testem csinálja, a baba ezt csak tűri nem tud mit tenni ellene.
Azt hiszem nem ő kell ahhoz, hogy ott maradjon, nekem kéne változtatni és nyugodtnak lenni, hogy a testem úgy akarja, hogy Noel baba sokáig itt legyen bent.
bocika:
Köszönöm és kitartok!! Kitartok amíg csak lehet és erőmből telik. Szerencsére Noel baba plusz erőt ad.
Kukorica nyami!! Most én is elkezdtem kukoricát főzni.
Már fincsi illata van. A képeden jól látszik már a pocid (az egri kép).
Bocsánat lányok megint a nagy termésért!
De legalább mindenkinek válaszoltam, aki kedves hozzászólással erőt öntött belém. Ma amúgy jobban vagyok valamivel. Noellel sokat beszélgettünk, ő rúgdos és csacsogok neki.