Új privát üzeneted érkezett!

boci. nem te irtad veletlenul, hogy erdekelnek a fiu ruhak? van olyan ami komolyan erdekel? csak mert szerdan visszaviszem oket.

bebic. remelem segit a hidegvizes cucc.
hala az egnek nekem meg nem dagad a labam. de itt nincs is olyan meleg.
en is sokat hiztam, eddig kb. 5kg-t. az osszes a fenekemen meg a combomon van. de nem tudom mitol, mert nem eszem tobbet.

marti. eleg remiszto, ami anyosoddal tortent. remelem hamar sikerul lecserelni a zarakat.

aida. mi ujsag veled? hogy vagy? poci? gorcsok?

KépKép
KépKép
mush589

mush: igen engem érdekelt volna, de apuka nem enged még ruhát venni. Iszonyú babonás, úgyhogy nyugodtan vidd vissza őket. Azért köszi hogy gondoltál rám. :(
Vendég

Mush: irigyellek :oops: nálunk is lehetne legalább pár fokkal hűvösebb, mert tuti, hogy a melegtől is van ez a pufisodás... :(
Fenék+comb+rejtély, hogy mitől nő: sorstárs! :)
Mindig csak a mérlegen állva veszem észre, hogy tejóég, megint felszaladt jópár deka, de mitőőőőőől? :x Kistücsök azért ilyen iramban nem hízik! :P

Meg most a köldökömtől rettentem meg, hogy "kisimult". Én nagyon nem szeretném, ha "kifordulna", annak még a látványát sem bírom elviselni, ha olyat látok.... :? Anyukámat kérdeztem, azt mondta, neki egyik terhességénél sem jött ki, remélem, ez örökletes... :roll: :P :)
bébic

jaj te szegeny.
pedig olyan jo vasarolni :)

KépKép
KépKép
mush589

Hát igen jó lenne, de valahogy apát is megértem. Ősszel megy olaszba dolgozni és ha onnét megjön akkor szabad kezet kapok. Végül is egy nap alatt is be lehet szerezni a fontos dolgokat.
Erről jut eszembe: ki milyen babakocsit szeretne, van neki, ajánlana......?????
Én multifunkciósat néztem, mert mi rengeteget megyünk és azokat elég jól lehet variálni és hamar be lehet pakolni a kocsiba, ja és minden megvan hozzá. Nem kell külön hordozó, sportkocsi.... Vélemények???!!!!
http://www.minimano.hu/termekeink/babakocsi/multifunkcios_es_bovitheto/neonato_multisport_babakocsi_861.html
Én pl. ezt néztem!!
Vendég

Sziasztk!Én még mindíg csak 1 kiló plusznál tartok szerencsére.De szerintem ez is csak attól van hogy a héten 2szer is dugig ettem magam madártejjel! :lol:
Aida én tudod mitől derülök nagyon jó kedvre?A vásárolgatástól!!!Na nem azt mondom hogy költs el egy csomó pénzt hanem maga a nézelődés,néhány igazán szép holmi beszerzése!Ma elmentünk a gyerekekkel vásárlókörülra(mellesleg ők is imádják),kezdtük egy sajtos-tejfölös-fokhagymás lángossal,vettem a babának két rugit,2 kissapkát,3 pár mini zoknit,a fiamnak egy papucsot,meg a lánykámnak is meg egy szandikát!Magamnak nem vettem semmit de esküszöm ilyenkor olyan boldog vagyok mikor őket látom örülni... :wink: Aztán hazajöttem a szopipárna.hu-ról megrendeltem a baba egész ágyneműgarnitúráját,meg szopipárnát,amihez igy már a póthuzat ajándék.Most annyira jól érzem magam,hogy alszom is egyet a gyerekekkel. :wink:
ne hari Márti de én jót kuncogtam anyósod esetén. :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmi: légyszi írd meg hogy milyen a szopiparnas cucc. Én is ott néztem ki, mert szerintem nagyon jó áron van. Itt csak az ágynemű 14-16 ezer forint ott meg az összes nem kerül ennyibe.
Vendég

Bocika a kocsi szuper de én az árától majdnem hanyatt estem!Mondjuk ez attól is függ ki mennyit használja a kocsit,mert nekünk annyira messze van minden (védő,orvos,ovi posta)hogy mindig autóval kell hogy menjünk...ezért is én nem ölnék bele ennyi pénzt egy babakocsiba.nekem csak arra kell hogy itt az utcán tologassam levegőztetés céljából,vagy esetleg ha megyünk pl anyuékhoz abban altathassam.Erre éppen megfelel nekem majd amit kapok használtan az unokatesómtól.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Mush, hanyadik oldalon vannak a fius babus holmik?

megneznem en is szivesen, bar egyenlore a ferjem nem enged venni semmit :?

Persze en is babonas vagyok, de valahogy ugy egy kicsit kozelsegbe kerulne hogy babat varunk..
Olyan sokaig vartuk, most olyan hihetetlen :D

Kép
zsiraf8

boci most telózott a nőci,most van valami 10 százalékos kedvezmény is,most irja össze a rendeléseket visszaigazol és majd küldik.Én az exluziv szövetmintából kértem,igy a párna+nagyobb méretű paplan+baldachin+fejvédő+zsebes tartó+szopipárna+ajándék huzat 15000 körül lesz+postaköltség.De csodás az anyag meg a kidolgozása.nekem szopipárna + zsebes tartó nélkül volt 3 éve a lányomnak az ágyneműgarnitúrája ennyi.De a paplanból azért kértem nagyobb méretet mert most is pl mindkét gyerekem azt viszi az oviba takarónak.ha megérkezik ,le fogom irni nektek a véleményemet róla.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmon:
dehogy haragszom... Elárulom én is egy kicsit :oops: :lol: Nó, de azért sajnálom is, nem a veszteség miatt, mert van neki elég pénze, nem tudja mire költse, hanem a félelem, meg amin keresztülment amig kicserélték a zárakat.. Az éjszakája borzalmas lehetett, ahogy én ismerem... És volt itt a reggel , nagy karikás szemekkel... :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sarmi: hát nem olcsó, de néztem sima babakocsit, meg hordozó és az többe kerülne. Én itt a falun belül mindenhova babakocsival szeretnék menni, annyira messze nincs semmi. Viszont a nagyimhoz, anyósékhoz, sógornőmékhez meg kocsival megyünk, ja és amúgy is sokat járunk autóval, ezért gondoltam egy ilyerne. Arra is gondoltam hogy jó lesz a következő gyerkőcnek is. Csak ezt szeretnék újat meg a bútort, a többi nálunk is felajánlás lesz. Ja és az édes drága nagyim felajánlotta, hogy kifizeti a kocsit! :lol: Na arra leszek kíváncsi, hogy anyósék mit ajánlanak majd fel, mert szerintem tőlük semmire sem számíthatunk. Ülnek otthon és azt számolgatják hogy mennyit kamatozik a pénzük a bankban (gondolhatjátok mennyit), de nem is költenek semmire. Mert ha házat újítanának vagy utaznának nem sajnálnám, de mi értelme van 75 évesen a pénzen ülni. Na mindegy nem szabadna anyagiaskodnom, de felháborítóak. Csak egy példa: pont a lagzink előtt végeztünk a házfelújítással és be is tudtunk költözni. Anyósék akkor adtak egy kis pénzt, de már a lagzi másnapján visszakérték. De nem mintha kellett volna nekik, hanem betették a bankba. Pedig nekünk jól jött volna mert annyi mindent meg lehetett volna csinálni abból az összegből. Higgyétek el nem szórjuk a pénzt, de egy családi házra mindig kell költeni. Az én szüleim nagyon rendesek, mindig segítenek, pedig ők sincsenek eleresztve és a házukra is költenek na meg rengeteget utaznak. Ja és ott a 84 éves nagyim, akinek 6 unokája van és mindig segít mindenkinek, pedig egyedül van és nyugdíjas. Na mindegy nem mérgelődök. el is kezdett a kiskrapek rugdalozni.
Vendég

Sarmon:
be tudnád linkelni az oldalt, ahol rendelted ezeket?

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sziasztok!

Bocika 1!

Attól függően, hogy mennyit szeretétek, vagy tudtok rákölteni tudok ajánlani egy nagyon jó bababoltot. Elérhetőségük : www.babaholmiolcson.hu Mi mindent itt vettünk meg: kiságy, pelenkázó, babakocsi, hordozható ágy, járóka, stb. Nézd meg az oldalukat, de tudok küldeni képet amit mi vettünk arról is ha adsz email címet (ide sajnos nem tudom feltenni, mert nem tudom lekicsinyíteni). Nagyon szuper babaruhák és hálózsákok is vannak.

Vásárlás: én is imádok ilyen dolgokat vásárolni, de sajnos erre most nincs szükség. Első gyereknél kissé túlzásba is vittem, (olyan rugijai vannak, hogy egyszer sem volt rajta) elraktam az összes ruciját és most csak elő kell vennem.
Aki megteheti a szeptemberi bababörzére menjen ki a Hungexpora, mert olyan gyönyörű és viszonylag olcsó rucikat lehet vásárolni, hogy felesleges annak többszörösét kiadni.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sarmi: köszi az infót, majd beszélek apával! Tudod a babonája.... meg hát azt sem tudom mekkora kiságya lesz.
Vendég

Bocika! A babakocsi tényleg szuper.. :) bár az ára nekem is soknak tűnik.... :(
én is holnap készülök egy kirándulással egybekötött babakocsinézőre, mert itt a városban összesen 2 féle közül lehetne választani.. úgyhogy először megnézem Egerben a kínálatot..

Mush! nekem is nagyon tetszettek a ruhák, de sajna erre a hónapra én is le vagyok " korlátozva" :D :oops:
Azt még kérdezni akartam, hogy ha a párod előtt titok a baba neme nem lesz egyértelmű, ha eltűnnek a fiús ruhák???

Kép
eszterke24

Köszi mindenkinek a babakocsis infókat. Ez csak egy példa volt amit néztem, de nem biztos hogy ez lesz. Főleg a típusa miatt írtam, hogy ilyen multisat szeretnénk. Amúgy ez a márka is nagyon tuti. A barátnőm kint él olaszban és ott ez a vezető márka, nagyon-nagyon megbízható és lehet onnét még olcsóbban meg tudjuk szerezni. Azért szeretném ha két gyereket kibírna.
Eszterke: hát akkor nem is voltam tegnap olyan messze tőletek.
Vásárlás: én annyira örültem, hogy igaz az ország másik végén kaptam egy nagyon tuti kismami farmert (nem volt akciós), és nevetséges hogy fele áron mint itt nálunk. Itt nagyon el vannak szállva az árakkal és választék sincs. Az előzőleg feltett kép szerint azért nekem Xl és XXL-es gatyók kellenek, itt meg ha bemegyek egy kismami boltba kinevetnek, hogy ekkora méretű kell. De hát ki marad 38-as a végéig??? Na mindegy a lényeg hogy kaptam és nagyon vagány. Legalább kismami ruhákat apa enged venni, sőt meg is kritizálja ha valamelyik nem tetszik neki!
Vendég

Bocika: nagyon tuti a babakocsi, bár az ára tényleg meghökkentő picit. :roll:
Én egyelőre ezt néztem ki, aztán még ki tudja, annyira nem ástam még el magam a témában:
http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 4&mainid=8
(Az igazság az, hogy fogalmam sincs, melyik részét mennyire fogjuk kihasználni, meg amíg el nem költözünk, azt sem tudom, mennyit fogok ott a környéken közlekedni vele....úgyhogy egyelőre óvatosan tapogatózom a témában és fülelek, ki mit javasol, ajánl. :D )
Ja, és nem mérgelődni ám, látod, kismanónak sem tetszik!
Mennyibe került a kismamafarmered?

Sarmi: Köszi a tippet, tényleg jó áron vannak! Én mikor a szopipárnát+bébipárnát+fürdetőt rendeltem tőlük múltkor, nem is figyeltem, hogy ilyenek is vannak.... Már küldtem is üzit a Zuramnak, hogy melyik szövetminta legyen? :lol: :lol: :lol:
bébic

Enikő: küldtem privit! :lol:
Vendég

Bébic: 5500 Ft volt, ami itt 9900! Ugyanaz a márka, címke, fazon szóval minden. Nem röhejes!!!!
Vendég

A szopipárnás honlap: www.szopiparna.hu (bocs sarmi ha megelőztelek) Tényleg tuti szettek vannak. Nekem anyukám ennek a mintájára varrt egy párnát amivel jól alszok, de a gyerkőcnek innét rendelünk mi is!
Vendég

Nem tudom, ki hogy van vele, de első babás kismamiként ruhák terén a legnagyobb problémám, hogy MEKKORA KELL (és miből mennyit érdemes, de ez már a következő problémafokozat nálam...:P és ez az én bénaságom is lehet csak szimplán... :wink: ) ? :oops: :? Kedves unokatesómtól kaptam egy táblázatot, ha nem bánjátok, bemásolom ide, hátha van még vki, akit érdekel vagy akinek segíthet:

BABAMÉRETEK

KOR HOSSZ SÚLY
koraszülött 50 cm … - 2,5 kg
0-1 hónap 56 cm 2,5 - 4,5 kg
2-3 hónap 62 cm 3 - 5 kg
3-6 hónap 68 cm 5 - 7 kg
6-9 hónap 74 cm 7 - 9 kg
12 hónap 80 cm 9 - 11 kg
18 hónap 86 cm 10,5 - 12,5 kg
24 hónap 92 cm 12 - 14,5 kg

Pontosan nem tudom, honnan szerezte, meg ez ugye nem szentírás, gondolom csak kábé vagy nagy átlag értékek...De így most már legalább nagyjából van fogalmam róla, hogy mégis mekkora pl. egy 3 hónapos pici. Nálunk sajna soha nem volt kisbaba a családban, így ha lehet, még a gyakorlatlannál is gyakorlatlanabb vagyok... :oops: :roll:
bébic

Bébic!

Szuperül néz ki ez a kocsi és nem is drága szerintem.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bocika: pfff, ez tényleg vicces....féláron... :shock:
Csak azért kérdeztem, mert én most vettem egyet, 6990-ért, kíváncsi voltam, máshol mennyiért vesztegetik. (Sajnos a hízásomnak köszönhetően nem jön rám egyetlen régi hosszú nadrágom sem, így még kismamaövvel sem tudok trükközni, kénytelen voltam beruházni egy hosszú nacira a hűvösebb napokra... :cry: )
bébic

Bébic: szerintem nagyjából jók ezek az adatok. Nálunk sincs baba, de ott a keresztlányom aki most lesz 9 hónapos akin sokat gyakorlok. NA egy biztos, főleg az első méretekből alig kell pár darab, mert egy-két hét alatt ugranak. Szerintem ráérsz menet közben vásárolni a már meglévő gyerek méretével. Előre csak az újszülött cuccost vedd meg. Mondjuk a keresztlányunknál ráfáztunk, mert hittünk a dokibácsinak: azt mondta, hogy 4 kg-os lesz, pedig a drága éppen 3 kg felett született időre. Mi persze kicsit (50-es) egy darabot sem vettünk, viszont az 56-os rucik meg nagyok voltak rá. :lol:
Vendég

Köszi Bocika! :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Enikő: nekem is tetszik, és még az ára is viszonylag elfogadható a családi költségvetés számára (tekintve hogy mennyi cucc tartozik hozzá), ami elbizonytalanít, az a súlya....15 kg....vagy az nem sok? A többi babakocsi is ilyen súlyú?
Plusz ami még aggaszt, hogy nem tudom, mennyire érdemes erőltetnem a mózest....lehet, hogy nem is használnánk ki igazán....nemtom... :roll:
(Na, ezért fogom hamarosan az uramat is belevonni ebbe, ha tetszik neki, ha nem :P , mert az ő józan gondolkodása kell ide nekem, különben sosem lesz babakocsink! :P :lol: 8) )
bébic

A ruha méretek én úgy tudom cm-re vannak. Tehát: 56-os méret az mindenképp egy 50 cm feletti gyerekre lesz jó, az én fiam pld 60 cm-el született és 62-el kezdtünk, az 56-osból csak pár elméretezett darab volt jó rá. Azért gondolom, hogy a súlyt hiába nézzük, mert vannak rövid, de duci babák és rájuk súlytol függetlenül kissebb méret kell. A szélessége meg ezeknek a rugiknak többnyire megvan.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bébic!

Nekünk nem volt mozeskosár, három pozicióba állítható háttámlás volt, hordozóval, de mivel télen születnek nem árt ha van mózes, én eléggé becsomagoltam meleg takaróval, hogy meg ne fázzon.

A 15 kg az elég sok, de ezek a komolyabb kocsik mind ilyen súllyal vannak. Ha majd nagyobb lesz tudtok venni egy könnyebb esernyőkocsit, azok nem olyan drágák és jók az utazáshoz.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bocika: :lol: Barátnőméknél fordított volt a helyzet, a picur 1 hónappal előbb érkezett, így icipicike volt még...na, volt is rohanás rucikért, mert annyira piciket nem vettek! :lol:
Most amiket legutóbb vettem, inkább már majd jövő nyáron lesznek jók rá. (pl. vettem 3 tündéri kis pólót, 1600-ért az Aréna plazaban, van vmi francia baba- és kisgyerekbolt az emeleten, valami "okaidi" vagy mi a neve, ott most minden 70%-kal le van árazva...igaz, eléggé ki is van fosztva, főleg a bébirész, meg alapjáraton baromi drága, ahogy néztem az áraikat...de ennyiért nem bírtam otthagyni őket, annyira kis zabálnivalóak:

Kép pólók
bébic

Enikő: Köszi a jótanácsokat! :D Én is inkább a mózes felé hajlok, csak pl. barátnőm elképedve kérdezte, hogy minek az? (Nekik szenteste jött a baba, vagyis téli kisfickó volt, de ők pl. nem vettek...pedig ő ráadásul védőnő)
A 3 pozíció közül az egyik a teljesen vízszintes volt, ugye? Mert nekünk egy ilyen is jó lenne, hordozóval, mint nektek van, de csak akkor, ha az egyik pozíció a teljesen vízszintes...
Azt se tudom amúgy, fel bírok-e én emelni 15 kg-ot? Majd a bababoltban ezzel kezdek, végig emelgetem a kocsikat.... :P mx. buggyantnak néznek... :P

A súlynak tényleg nincs jelentősége, csak így volt a tábliban, gondoltam, felmásolom egyben. :D
bébic

zsiraf. a rucik a 84. oldalon vannak.

bebic. sajna en nem tudtam megnezni a te babakocsidat. talan majd otthon.en meg nem merultem el a babakocsi dolgoban. azt tudom hogy 3 kerekut szeretnek, mozessal, hordozoval, sport resszel. de meg egyaltalan nem merultem el benne. szerintem azt mi kesobb vesszuk meg. most semmi helyunk nincs. szeptemberben kezdjuk a hozzaepitest. legkesobb november kozepere kesz lesz. nekem addig varnom kell sajna.

rucikbol nekem kulonbozo meretek vannak. mindbol 4-5 darab. (50,52,58,62). rovid meg hosszu ujju is. van, ami hasznalt, van, ami uj. meg van egy nagyon cuki teli kezes-labasunk. majd abban hozzuk haza.

Tony nem tudja, hogy mit viszek vissza es mit tartok meg. El kell dugnom mindent. majd amikor mosom meg vasalom oket, akkor lesz erdekes. :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

zsiraf. a rucik a 84. oldalon vannak.

bebic. sajna en nem tudtam megnezni a te babakocsidat. talan majd otthon.en meg nem merultem el a babakocsi dolgoban. azt tudom hogy 3 kerekut szeretnek, mozessal, hordozoval, sport resszel. de meg egyaltalan nem merultem el benne. szerintem azt mi kesobb vesszuk meg. most semmi helyunk nincs. szeptemberben kezdjuk a hozzaepitest. legkesobb november kozepere kesz lesz. nekem addig varnom kell sajna.

rucikbol nekem kulonbozo meretek vannak. mindbol 4-5 darab. (50,52,58,62). rovid meg hosszu ujju is. van, ami hasznalt, van, ami uj. meg van egy nagyon cuki teli kezes-labasunk. majd abban hozzuk haza.

Tony nem tudja, hogy mit viszek vissza es mit tartok meg. El kell dugnom mindent. majd amikor mosom meg vasalom oket, akkor lesz erdekes. :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Bébic!

Most küldtem egy levelet Bocika 1-ek képekkel a babakocsiról,kiságyról stb, amit mi vettünk annó. Ha adsz email címet neked is elküldöm szivesen. A kocsi nem volt vizszíntesig dönthető, de max 1-2 centi hiányzott és elég kényelmes volt.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

bocsi ketszer ment el.

eniko kuldtem neked privit a hetvegen.

KépKép
KépKép
mush589

eniko. nekem is elkudened a kepeket? en a hetvegen mar megirtam az emil cimem. koszi

KépKép
KépKép
mush589

Köszi Enikő! Megkaptam és ma délelőtt küldtem neked emailt. Nem kaptad meg?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mush: nem működik a link? :(
Sajna mi sem most vesszük meg, sem a babakocsit, sem mást, ami nagyobb helyet foglal egy szatyornál (jó, kivéve, az utazóágyat, azt múltkor megvettük, mert jó áron volt, de az is annyi helyet foglal csak, mint egy sátor összecsomagolva), mert a 20 nm-en nem szeretnék osztozni még a bútorlapokkal meg kiságyalkatrészekkel, egy hatalmas babakocsival meg pláne nem. :P :lol: Ezért is nem merültem el a témában jobban, nem fájdítom addig a szívem... :? Csak költözzünk már el végre, akkor lesz itt haddelhadd! :lol: :lol:

Mush, Te most akkor egyáltalán nem is fogod elárulni a párodnak a nemét, csak majd ha kibújik, akkor lesz neki meglepi? :)
bébic

Enikő: hú, kösziiii, az nagyon jó lenne, a hozzászólásaim alján ott az emailcímem.
bébic

en elarulnam, de o nem akarja tudni! meg anyosomek sem. :lol: :lol: majd meglatjuk, hogy ki hogyan birja. peldaul, hogy ok meg akarjak-e majd nezni a 4d-s videot, amit majd kapok 21-en amikor megyek, mennyire lesznek kivancsiak. vagy hogy en elszolom-e magam. egyenlore "jatszunk". :lol: :lol:

eniko. meg nem neztem. :oops:

KépKép
KépKép
mush589

Elküldtem a levelet nektek is Bibic és musch589. Ha nem kaptátok meg véletlenül jelezzetek vissza.

Köszi

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

No most, mindenkinek válaszolok, biztosan hosszú lesz, de mindenképp szeretném mindenkinek megköszönni névre szólóan is. Ha teljesen véletlen, valakit kihagynék, nagyon nagy bocsánatot kérek én igyekszem mindenkinek a kedves hozzászólására reagálni.

niki:
Köszönöm, hogy végig olvastad, amiket írtam. Sokat jelent. Teljesen igazad van, a párom egy nagy gyerek. Rájöttem már én is. Mindig keresni fogja az anyukája szoknyáját. Megmondtam neki, hogy köszönöm, hogy sikerült életem legpocsékabb szülinapjává varázsolni a 23-at. Mint akinek be és ki.. Lehet, hogy a boldogságot nem mellette fogom megtalálni, de egyelőre nem vagyok képes lépni. Szüleim furcsák, ők mindig igazat adnak a páromnak. Múltkor is mondták, hogy "hát igaza van szegény fiúnak, hagy menjen az édesanyjához" (de miért pont a szülinapomon amikor fáj a hasam), "te sem vagy egyszerű, nem kéne ennyit nyafognod" (ennyi hasgörcs mellett mit várnak tőlem). Ehhez hasonló szép dolgokat mondanak, ha náluk keresek vígaszt. Párom a jó oldalát mutatja nekik, ők ezért imádják. Sőt amikor anyósnál voltunk, anyós is a legjobb formáját hozta. Szüleim talán nem is értik min megyek keresztül. Nem tudom, hogy jó ötlet lenne-e pont náluk meghúzni magam. Lehet, akkor már inkább egy anyaotthon. Ma olvasgattam, egész korrektek.. Ha a végén muszáj lesz lépnem, először ebbe az irányba próbálkozom majd.

enikő:
A szüleimről és az anyaotthonról a véleményem leírtam már nikinél. A táppénzről is írtam már, ezekhez most nem fűzök hozzá többet. Az általad ajánlott "Egymásra hangolva" című könyv felkeltette az érdeklődésem a tartalma alapján. Itthon fekvéshez úgyis be kell szereznem pár könyvet, ami érdekel. Meg fogom szerintem rendelni. Én a 21. kerületben lakok és nagyon hálás vagyok a felajánlásodért, hogy találkozhatunk, ha beszélnék valakivel. Ezt "ki is fogom használni", ha legközelebb úgy alakul. Szombat este például nagyon jó lett volna. Annyira menekültem volna innen valamerre. De minden igazi jóbarát imserősöm vidéken van és hát a családom is. :(

lbernuska:
Egyelőre pedig a beletörődés a legjobb, amit tehetek. Egyelőre. Aztán majd alakul. Párom lakásában lakunk. Tehát ha valakinek egyszer mennie kell, az én leszek. A fiamat pedig vinni fogom magammal. Ő fontos nekem! A családomnak elmeséltem a történteket, feljebb írtam is róla mit gondolnak a dologról.

szeles:
Lehet, hogy abban igazad lehet, hogy megijedt a felelősségtől és most ezért is menne jobban az anyjához. Szerintem is tehetetlen lehet olyankor, amikor én panaszkodom vagy problémám van és azt sem tudom néha, hogy én mit várok el. A beszélgetés nálunk nem működik, ő a nap 23 órájában számítógép előtt ül és olyankor se lát, se hall. Ha próbálok is vele beszélni, soha nem jutottunk 1-ről a 2-re. Sajnos. Most már nem is próbálkozom.

csakegy:
Lehet, hogy ez egy menthetetlen kapcsolat. Én is így érzem ám sokszor. De jól látod. Összeszorítom a fogam és megpróbálom 100+1-ére is megmenteni. Gyed sajnos alapból kilőve, egyedülálló anyaként nagyon nehéz lenne nekem. Főleg így hogy még nem fejeztem be az egyetemet. Bár megoldanám. De nagyon nehéz lenne. A történet amit írtál.. arra annyit, hogy néha úgy érzem, hogyha megszületik Noel baba nálunk is minden rendben lesz. Sőt még anyós is szeretni fogja legalább az unokáját és akkor talán picit megenyhül velem is. Bízom mai napig ebben. kineziológus? Ő mit is csinál pontosan?? Műveletlennek érzem magam. :(

zöldi:
Igen, erre már megtanított az elmúlt időszak és a fiatal korom ellenére cseppet sem eseménytelen életem, hogy a harag nem jó tanácsadó. Megpróbálok nem haragból dönteni. Higgadtan leülni, beszélni, gondolkodni. A gondolkodás még megy is, a beszélgetés már nem mindig sajnos. :( Sajnos időt kapott sokat, soha nem lép. Ő nem az a fajta. Ha szomorú vagyok nem vígasztal, ha sírok fapofával nézi. Talán egyszer eljönne az ideje.. Ne fantáziáljak, erre azt tudom mondani, hogy nem kell sok energia hogy tudjam mit beszél anyós a hátam mögött. Hisz, ha a párom azzal jön haza, hogy én kihasználom, pedig előtte ilyet soha nem mondott, innentől ne nehéz kitalálni mi volt. :( Sajnos. De agyalni ezen amúgy tényleg nem kéne, tudom. :(

harivera:
Kiccsaj!!! A sok fiú mellé kislány érkezik. Nagy-nagy gratula, biztos nagy lehet az öröm! :)

mush:
Kedvenc tortám már megírtam, a találka alkalmával várom nagyon. :D No jó, persze nem kell, de már a gondolat is kedves és szép. Noel babának ma rengeteget beszéltem, énekeltem is. Elmondtam, hogy ha sírok vagy szomorú vagyok nem miatta van és őt nagyon szeretem és várom. Abban meg igazat adok, hogy a sok stressz miatt is görcsölhet a pocim. Már csak ezért is ma inkább Noelkével való beszélgetésre mintsem az aggódásra összpontosítottam. :) Ha jössz Csepelre, akkor tényleg itt leszel közel, szóval akár beszélgethetünk egy tea mellett. Most kaptam nővéreméktől Svájcból jó kis terhesség alatt is bátran fogyasztandó vaniliás rooibus teát! :) Annak örülök, hogy nálatok minden rendben!!
Kérdezted, hogy a mai nap mi újság. Jól vagyok, ma reggel fájt a hasam, két nagy görcs majd utána nyomás a mellékhelyiségbe, szóval most barnamaci volt a ludas. :) Ma már sokat feküdtem, pihentem. Görcsölés most nem volt, keményedett olykor a hasam, de nem vészes. Mindig ha keményedni kezd, pozíciót váltok, picit sétálok és az segít.

marti:
Köszönöm a kedves hozzászólásod és hát én is imádkozom, hogy jobbra forduljanak a dolgaim. Remélem meghallgatásra találnak az imák. A boldog szülinapot édes képtortát meg köszönöm szépet! Utólag is vidámságot hozott! :) A versről párom nem tud, nem is szándékozom megmutatni neki. Nem hatná meg. Tudom. Akkor meg minek.

sarmon:
Az esélyt megkapta a kapcsolat. Innentől rajtam és a páromon múlik. Most már megjártuk azt hiszem az extra mélypontot. Innen talán már csak felfele van.. Vásárolgatás jó ám!! Annyira belejöttem már múltkor, hogy most el is szégyeltem magam. :( Már a babaágyat akartam megvenni jövőhéten, de most inkább visszafogom magam. Noel az első és legyen biztonságban. Ha a következő orvosi vizsgálatkor nem látszik helyzetromlás akkor talán megint gondolkodok babaholmi vásárláson.

orsolya:
Köszönöm a hozzászólást és a dícséretet a versre. És tényleg a legfontosabb a pocaklakó!

eszterke:
Köszönöm a vers dícséretet! :) Igazából nem akartam vele könnyet csalogatni, egyszerűen szomorúra sikerült, mint amilyen szomorú voltam abban a pillanatban én is.

bébic:
Köszönöm, hogy Te is elolvastad a dolgaim és köszönöm hogy adtál jó tanácsokat. Amit tudnék neked is írni, azt már a többieknek leírtam. Pocid nagyon szépen gömbölyödik!! Ahogy írtam, mi a 21. kerületben lakunk és köszönöm hogy Te is felajánlottad a társaságod. Lehet, hogy még élni fogok vele, ha lesz mélypont nálunk. Nagyon tetszenek a pólok, amiket ma felraktál. :)

verzso:
14 hetes kortól már 2000-es voltál, 19 hetesen meg nyílt a méhszáj?? Nem tudtam. Voltak görcseid? Vagy keményedtél? Most milyen értéked van?? 2100? Sokat fekszel? Vagy jössz-mész? A babámban bízok is, csak sajnos a görcseimet a testem csinálja, a baba ezt csak tűri nem tud mit tenni ellene. :( Azt hiszem nem ő kell ahhoz, hogy ott maradjon, nekem kéne változtatni és nyugodtnak lenni, hogy a testem úgy akarja, hogy Noel baba sokáig itt legyen bent.

bocika:
Köszönöm és kitartok!! Kitartok amíg csak lehet és erőmből telik. Szerencsére Noel baba plusz erőt ad. :) Kukorica nyami!! Most én is elkezdtem kukoricát főzni. :D Már fincsi illata van. A képeden jól látszik már a pocid (az egri kép). :)

Bocsánat lányok megint a nagy termésért! :) De legalább mindenkinek válaszoltam, aki kedves hozzászólással erőt öntött belém. Ma amúgy jobban vagyok valamivel. Noellel sokat beszélgettünk, ő rúgdos és csacsogok neki. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok,

Hát, zajlik az élet, ahogy látom, 4 oldalt kellett visszaolvasnom.

Aida: Ami körülötted van, az pillanatnyilag ártalmas rád és a babára nézve. Most nem fog tetszeni amit írok, de hidd el a javadat akarom: HAGYD ABBA A HISZTIT, próbálj pozitívan gondolkodni, nem beteg vagy, csak terhes. NEM kell a pasikat állandóan terhelni, hogy itt fáj, ott fáj, stb. Ők ezt nem bírják, legalábbis a legtöbb. És NEKED SEM FOG FÁJNI, GÖRCSÖLNI, ha lazább vagy, POZITÍVAN GONDOLKODSZ. Tudom, hogy azt mondod, hogy Te úgy gondolkodsz, de a leírtakból látni, hogy csak szeretnéd. Bár ez is valami. Keríts magad mellé egy barátnőt, akivel megoszthatsz bármit, aki támasz. A férj is az, de másképp. Zölddinek igaza van (mint mindig), írd le, hogy mit kéne másképp, higgadjatok le, és beszéljétek meg. Ez már nemcsak kettőtök élete, hanem egy gyereké is. Egyáltalán nem akartalak megbántani, sőt nagyon szeretném, ha rendeződnének a dolgaid. Nekem az előző két terhességemnél heteket kellett kórházban töltenem, infúziót kaptam egy hétig éjjel-nappal. Nem kívánom senkinek. Most is megrövidült a méhszáj, megint van rá esélyem. A dokim szerint két gyógyszer van a megállítására: PIHENÉS, MAGNÉZIUM.
Ja, én könyvelő vagyok, de olyat még nem hallottam, hogy valaki ne kapna táppénzt, aki be van jelentve, és fizeti a TB-t.
Vigyázz magadra.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Bébic!
Abból a Baby Outletes Graco babakocsiból néhány hete mi hoztuk el az utolsó darabot. :-D Nem tudom, hogy azóta kaptak-e új készletet, de akkor még a másik (egyszínű kékből, ami 69.000.- körül van) még volt jócskán.

Ennél a Graco-nál az eladó néni azt mondta, hogy akkor nem ajánlja, ha BKV-zni, meg lépcsőzni akarunk, mert ugye ahhoz elég nehéz. Viszont itt Érden én vagy gyalog fogok járkálni ide-oda vagy kocsival, és Érden sok út nincs leaszfaltozva, hepe-hupás kavicsos... erre a terepre kiváló lesz. A házunkból kivezető néhány lépcsőre meg Apa kreál rámpát. Akadálymentesíti a házunk. :-D

Először mi CAM Cortina X3 Evolution típust néztük (ez a Neonato márka ikertesója) de azok is horror áron voltak... Ennek a babakocsinak fix mózese van, ami iszonyatosan megdobja az babakocsi árát. A mózes azért nem árt, de szerintem elég a textilmózes is.

Kép
Kép
lbernuska

Aida: sok-sok erőt küldök jó???!!! Tudod én sem vagyok az Imádom az anyósomat klub tagja. Kukorica nálam kész van, csak még egy kicsit hagyom hűlni, meg most ebédeltünk így egy kicsit hagyom üllepedni a gyomrom. Örülök hogy jobban vagy és Noel is. Beszélgess vele sokat én is mindig mesélek neki.
Bébic: ha van a közeledben C&A, nézz be. Én tegnap voltam és vannak leárazva kismami nacik, csak farmer nem volt. Láttam olyant ami 2990 Ft volt. Keki színű és se nem vastag se nem vékony!
Enikő: még nem kaptam emailt! :cry:
Vendég

bb: Egyáltalán nem haragszom, sőőt igazából van benne valami amit írsz. Tényleg lehet, hogy sokat várok a páromtól. Azt várom tőle, hogy álljon mindig mellettem, legyen ott ha fáj a hasam, simogasson ha görcsöl a poci és becézgesse Noel babát, ha ő éppen rúgdos. Igen, lehet hogy ezzel túl sokat várok tőle. És fel sem készült még ekkora felelősségre. Ezen én is gondolkodtam már. A pozitívabban gondolkodás meg ajaj, nagyon rám férne. Így persze picit nehéz, mert azért akármennyire is várok sokat a páromtól mégsem teljesen normális a kapcsolat. Köszönhető legfőképp anyósnak.

Táppénzt tényleg nem kapok, mert mint már írtam iskolásnak számítok, az iskola fizet utánam és így vagyok biztosított. Szóval igazából még egyetemista vagyok, nem dolgozó, annak ellenére, hogy napi 8 órákat dolgoztam. Egy iskolás meg nem kap táppénzt ugye.

Lehiggadni, megbeszélni sajnos nem lehet. Tényleg sokszor próbálkoztam már. Nem lehet vele beszélni. Általában olyankor én beszélek, belőle nem lehet kihúzni semmit és amit én mondok az sem jut el a tudatáig. És ezt higgadt állapotban is próbáltuk.

Pihenek, magnéziumot meg szedem a 15. hét óta, ezért nem bízom én már annak a hatásában. De hátha az hogy most itthon maradok és nem kell napi 2 órát zötyögni meg munkában stresszelni segít. Itthon pihengetek javában. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: Én tudom, hogy neked van igazad a családoddal szemben.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Berni! Kiráááály! Szerintem csak "húzta" a hólyagodat a növekedés.

Eszterke! Kismamaszenilitás! :wink:

Bocika! Üdv itthon!

Bébic! Alakul!
Jössz talira?
Emlékeztetőül:
Kép
Zöldi: Hééé, te, mint a topic szívelelke és fő tanácsadója :oops: :oops: :oops:
...hát igen, méág mindig bibis a lábam. Asszem a hordozókendőt apa fogja viselni! :wink:
Szerintem ne kend semmivel, max. a hűsítővel. Én is azt használom. És egyél vízhajtó cuccokat! És igyál sokat - tévhit, hogy nem szabad!

Márti! Anyósodd megnyugodott?

Verzsó! Melyik fajta Mg-t nyomod? Tetszik a hozzáállásod!
Tibcsit kézzel hímezted? Nagyon ügyi vagy!

Zsuzska! Üdv a dagilábúak táborában! Én 4 kilónál tartok.

Bébic! Nekem már fáslizni is kell a lábamat a visszértágulatok miatt!
A borosatás csak a fájdalmat enyhíti, nem apad le tőle igazán. Nekem a "sörögetés" jobban bejön! Vagy egy nagy vörösboros fröccs! (Végülis az is borogatás :wink: ) Dinnye, zeller, petrezselyem, paradicsom, uborka. Ezek vízhajtók. És van homeós bogyó is rá. Nekem szépen karbantartja!

Kép
zölddisznó

Mush: Akkor jó "játékot", kíváncsi leszek, ki meddig bírja majd! :P

Enikő: Kösziii!

Aida: Örülök nagyon, hogy jelentkeztél! :) És nem kell megköszönnöd semmit, a meghallgatás (vagyis jelen esetben az elolvasás) a legkevesebb, a pár jó szó és a segítő, támogató hozzáállás pedig még inkább. És mi ezért is vagyunk itt, így, együtt.
Örülök nagyon, hogy kicsit megnyugodtál és hogy Noelke ilyen aranyosan kommunikál veled. :D És a kukoricának hogy fog majd örülni! :lol: Enyém Kistücsök örömtáncot jár tőle! :lol:

Ja, és amit Sarmi írt a vásárlásról: én ugyan így vagyok vele, az is nagyon boldoggá tud tenni, ha pl. a férjemnek tudunk néhány tuti cuccot venni (főleg mivel alig lehet elrángatni ruhát vásárolni), de az is, ha csak 1 valamit.
Erre nagyon jó pl. a C&A babarészlege: ott mindig van egy üvegláda, abban 590-ért bodyk, ha nagy ritkán ott járok, ha mást nem is, veszek egy olyat, és máris jobb a kedvem tőle. :D
Vagy bármilyen apróság jó erre a célra, a lényeg, hogy valami "hazavihető" legyen, aminek otthon is tudok örülni.
Úgyhogy jókedv-csinálónak tényleg merem én is ajánlani!
bébic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?