Sziasztok!
Jázminmama! Megkaptam a képeket, nagyon szép család vagytok!
Figyelj, mibol gondolod, hogy Jázminnak hasmenése van?
Anyatejes baba széklete híg, borsófözelék-szeru, sárga vagy zöldessárga és ebben az életkorban teljesen normális, ha napjában többször van, mint ahogy az is, ha egy hétig nincs semmi. A tejcsi darabkák emésztetlen zsírdarabkák, teljesen normális jelenség. A répalé viszont, ha túl korai, nem csoda, ha hasmenést vagy szorulást okoz.
Pankamama! Örülök, hogy kezd rendbejönni a dolog és foleg, hogy már nem aggódsz annyira. Ha Panka igény szerint szopik (errol már írtam sokszor, hogy mit jelent), és 4 alkalommal evett 4 óránként, akkor biztos lehetsz benne, hogy pont ennyi kajára van szüksége. Különben gyakrabban enne vagy többször.
A nagyival való kommunikációhoz pedig további sok szerencsét és kitartást!!!
Csore Kati! Igen, úgy tervezem, hogy megyek a Sétára. Csuda jó lenne, ha ott találkoznánk!
Anikó! Nagyon izgalmas, lehet, hogy tényleg babát vársz? Ha kiderül, hogy igen, ugye tudod, hogy várandósan is lehet szoptatni?
Adri! 6 hónapos kor elott nem ajánlott az anyatejen kívül bármit is adni a babáknak, én várnék a hozzátáplálással. Nehogy már a szomszéd lesajnálja a babádat, mert a legklasszabb kaját kapja a világon!
Az éjszaka átalvása egyáltalán nem súlyfüggo! Amelyik babának VALÓBAN nincs szüksége az éjszakai szopira, az magától leszokik róla. Az éjszaka átalvására inkább a mamáknak van szükségük, de az a család életvitelétol függ, hogy érdemes-e ezt ráeroltetni a babára. Ha a kialvatlanság rányomja a bélyegét a mama és a család hangulatára, akkor esetleg érdemes kísérletezni azzal, hogy a baba legalább pár órával többet aludjon. De ha nem muszáj, akkor inkább ne. Nem tart örökké ez az áldatlan állapot és szerintem kár elveszíteni a baba bizalmát, tudniilik azt, hogy a mamája mindig ott van, amikor szüksége van rá, és nem hagyja, hogy kisírja a szemét. Ilyen korú babák bármit csinálnak, annak oka van, és szerintem megéri kielégíteni az igényüket. Ez a késobbiekben "kifizetodik".
Mindezzel nem akarok megbántani senkit, aki rávette a kicsijét az alvásra, ez csupán az én elképzelésem a dologról.
Adri! Olvastam mind a 4 Harry Pottert, alig bírtam letenni oket, ennek ellenére vegyes érzelmekkel viseltetek iránta. Valahol mindig ott van bennem az anya...
Tudod, hogy Finnországban novenber 23-án lesz a HP film bemutatója? Itthon pedig december 13-án. Nagyon kiváncsi vagyok rá.
Ha augusztus 1-jén jöttök, akkor akár találkozhatunk is a Margitszigeten, ahol a Séta a Szoptatásért találkozó lesz. Csore Kati is jön.
És még ki?
Évi! De jó, hogy újra itt vagy! És olyan klassz, hogy jó idot fogtatok ki.
Nagyon szép vasárnapot mindenkinek, kicsit kevésbé meleget, mint ma!
Iboly