Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
PM! Jázminnak is megy a hasa már három napja, naponta 2-3-szor jön ilyen híg valami, nem zöld ugyan de kis tejcidarabkák (már ha jól tudom, hogy ez az emésztetlen tej…) vannak benne Kép. Nem tudom mitõl lehet, annyit eszik mint korábban, kizárólag tejet. Lehet, hogy én ettem valami olyan gyümölcsöt, de három napig akkor sem jelentkezhet nála! Hát kicsit megijedtem! A védõnõ ma felírt Hipp répalevet, amit gyógyszertárban lehet csak kapni (ti hallottatok már errõl ?) és direkt hasmenésre jó. Megitta lelkesen, bár szerintem eszméletlen rossz ízû volt, aztán egy órája kb. megint ment a pocija, úgy láttam most a répa jött ki belõle ilyen híg formában Kép. Van valami ötletetek, hogy mivel fogjam meg a pociját?
Várom nagyon a fotókat! Ez az idézet amit írtál nagyon jó!

Én nem is tudtam, hogy 6 hónapos korra szokták megkétszerezni a súlyukat a babák! Jázmin most 5 hónapos múlt, de bõven túl van a kétszerezésen mert 2920 grammról most már kereken 7 kg Kép Kép!

Verus! E-mail ment a fotókkal Kép!

Kriszta!
Én is csak fürdetõkrémet használok, meg a fürdés után hintõport a hajlatokba. Állítólag jobb is ez a gyógyszertári, meg ugye a 3 hétre való adag nálunk a patikában 30 Ft. Jól emlékszem, hogy még korábban te írtál a hancúrnélküliségrõl (ha nem akkor bocs!) ? Akkor válaszoltam neked, de ha jól emlékszem pont akkor mentetek nyaralni, lehet, hogy nem olvastad. Megoldódott már a probléma? Nálunk sajnos nem! Hát hogy lesz így nekem 3 babucim Kép?
Az ismerõsökrõl pedig: én még senkivel sem találkoztam innen a netrõl személyesen, szegedi lévén egyhamar nem is fogok, azért is gyûjtöm be most a fotókat, hogy legalább ilyen formán lássalak benneteket! Bár képzeljétek elkezdtem levelezni egy kedves lánnyal a "Már megint megjött…" topicból és kiderült, hogy õ is szegedi! Vele úgy tûnik összehozunk valamelyik nap egy kétszemélyes Babanetes találkozót Kép!

Jó hosszúra nyúltam, most már nem fecsegek tovább!
Sziasztok!
Szép napot nektek!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Szia Geri!
Nagyon-nagyon-nagyon sok boldog névnapot kívánok Lili babának Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép !!!!!!!!!! Akartam küldeni nektek üdvözlõlapt, de a nevedrõl nem tudom elérni az e-mail címedet, gondolom azért mert nem szoktad beírni Kép. Úgyhogy így képeslap nélkül, sok boldogságot kívánok és adj neki egy puszit az orrocskájára helyettem Kép!

Kriszta!
Most néztem meg a babád fotóját, nagyon szép Kép! Tudsz nekem olyat küldeni amin te is rajta vagy?
Jázminmama (jázmin

Halihó Csajszik! Kép

Jázminmama! Nagyon köszönjük a köszöntést aranyos vagy. Küldök fotót, de közös még nincs. Ha lesz nagy tali arra sem jössz? Egyébként Lili kapott egy csomi ajándékot, tőlünk mesekönyveket amiben szép színes képek vannak, rokonoktól kis rucikat. A hancúrozással nem vagy egyedül... E-mail cím: kudi75@hotmail.com. Szerintem ez a súlyduplázás annyira egyedi. Lili is szerintem már bőven túl van a 7 kilón pedig még csak 4 hónapos lesz szombaton.

Megkérdeztem az orvosunkat, hogy mit csináljak az éjjeli kelésekkel. Ugyanis csak, hogy tudjátok egy órákat alszik Lili és ébred. Tegnap is rengetegszer fent voltunk. Már nem barom és a doki bácsi megerősített, hogy nem vagyok azzal rossz anya, ha szoktatom az éjjeli alvásra. A módszer drasztikus és belekerül 5 éjszakámba, de utána aludni fogok, állítólag. Szóval a lényeg hagyom sírni. Ugyanis mivel nagyon szép súlyú Lili nincs szüksége éjjeli kajára elvileg. Ha párologtatok a szobában nagyon inni sem kérhet, mert a levegő nedves így a kis szája nem szárad ki. Úgyhogy ma éjjeltől kemény leszek. Beszélhetek hozzá egy pár szót, de ne vegyem ki az a lényeg. Én, aki, ha megnyekken a Lili már veszem is fel, mert csak úgy ritkán sír. De abban igazat adok, hogy óránként nem lehet éhes. Azt mondta a doki, hogy ez egy feltételes reflex nála, hogy tudja, ha felébred azonnal történni fog vmi. nem biztos, hogy igényli, de megszokta. Ha nem jelentkezem pár napig, akkor az a fáradtságtól van. Megjegyzem a párom helyesli ezt a dolgot és vállalja, hogy hullán megy dolgozni. Szorítsatok, majd beszámolok.

Lilla! Szia itt körünkben! Ha jól láttam a neved ki van írva, így regisztráltad magad már. Írj sokat főleg magatokról.

Kriszta! Mivel én masszírozom Lilit minden este így minden hajlatába kerül olaj. Eleinte én is olajoztam, de szerintem felesleges. Fürdetni sima vízben fürdünk (mindig szülővel fürdik Lili) és gyógyszertári krémmel fürdetjük le. Utána púder, amitől olyan jó baba illata le. Meg nálunk sok a "hajlat" KépKépKép és azok bepállanak. Egyszer már találkoztunk Bp.en (én dunaújvárosi vagyok) és tervezzük a jövőben is. Akkor 9 anyuka jött össze. Elvileg lesz egy nagy találkozó júl 28-án, de nagy róla a hallgatás, ezért vetettem fel, hogy mi mindenképpen csináljunk egy privát partit, ha a nagy elmaradna.

Pankamama! Én is így gondolom, szuper ez az idézet. Csak ne lennék rendmániás. Remélem elmúlik... Kép A talival kapcsolatban megvárjuk, míg eldől, hogy lesz-e nagy, okes?

Adri! Engedd meg, hogy gratuláljak a két fogacskához és ügyes kisfiadhoz. Hogyan fogadta az itthoni környezetet? Míg te nem voltál erre, általában mindenki írt magáról pár mondatot. Te is megtennéd, mert én nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit csináltál mielőtt anya lettél, meg hogy hogyan kerültél olyan messzire.

Most puszi mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Jázminmama, magamról csak tavalyi fotóm van, amin még jól nézek ki..... ha akarod, azt is leküldhetem. Egyébként én Szegeden jártam egyetemre, ésnagyon szeretem azt a várost, Ti merre laktok?
Jól emlékszel, én írtam a "hancúrnélküliségről" és meg is fogadtam a tanácsodat és beszéltem erről a párommal, sajnos neki az az álláspontja, hogy a látvány is fontos, ő anélkül nem tud, egyébként nagyon szeret és nem csak a külsőm miatt akar velem lefeküdni, de a jó szexhez az is kell neki...most erre mit mondjak? Erőltetni nem lehet, úgyhogy belenyugodtam. Majd csak kibírom valahogyan Kép

GEri, mióta fürdesz együtt Lilivel? Pötyi most 2,5 hónapos, szerinted már lehetne? Elég higiénikus ez? Úgy értem, hogy rajtunk jóval több kosz van meg minden, mint a gyereken és ha egy kádba ülök vele, nem árthat ez neki? Egyébként nagyon tetszik az ötlet, és szívesen kipróbálnám.
Kb. 1,5 hónapig én is a gyógyszertári krémmel fürdettem ( hydrofil vagy mi) azóta a Der-Med-del iletve már sima Johnsons babafürdetővel is.
A krémről elég nehéz elképzelni, hogy tisztít!
NA mindegy, persze intőport én is használok, de akkor olajat többet nem fogok. Pedig a férjem vett két üveggel a múltkor..... Kép

REmélem, a próbálkozásotok meghozza a várva várt sikert és Lili szépen fog aludni éjszakánként! SZámolj be mindneképp.

Ha lesz találkozó, nagyon szívesen elmennék! De szerintem ki kéne várni, amíg ez a kánikula elmúlik.

Most megint hosszabb ideig - jővő hét végégig lent leszek Balatonon -nekünk Szabadiban van nyaralónk - de utána jövök!

PM, lehet, hogy lemaradtam, de mi lett a barátnőddel? Megtartotta a gyereket?

Most búcsuzom tőletek, hiányozni fogtok!
Kriszta
Kriszta

Sziasztok!
Mielőtt eltűnök hétvégére, írok még egy kicsit.
Kriszta,
mi már Petra 3 hetes korában fürödtünk együtt. Előtte le kell zuhanyozni, kádat alaposan kimosni, és jöhet a baba.
Ami a fürdetőkrémet illeti, hát én passzoltam. A hydrofil-non-ion szagától már 10 éve is hányingerem volt, és ez azóta sem változott. Én bizony Bübchen termékeket használok az első pillanattól kezdve. Ami a babolajat illeti, minden gyerekorvos letette a nagyesküt, hogy a gyerek száraz cserepes bőrét (születése után) csak ez hozza rendbe. Én csak kenegettem meg kenegettem, de csak nem jött rendbe, két hét után dühömben áttértem a babatestápolóra (lévén hogy én is testápolót kenek a saját száraz bőrömre...) és ez érdekes módon 3 nap alatt segített. És olyan finom illata van! A babhintőport hajlatokba én is használom.

Geri, nekem így rémlik, hogy Neked megvan az ALudj jól, gyermekem! című könyv, próbáld ki!
Tudom, hogy Lili még nincs 5 hónapos, de ha nincs szüksége éjjeli kajára.... A mellszívót készítsd elő, mert irgalmatlan lesz az első átaludt éjszaka! Nálunk az egész ágy tejben úszott, a mellem meg kegyetlenül fájt, de pár nap alatt beállt. Kitartás!

Kellemes hétvégét mindenkinek

Madárka
madárka (mad&aacut

Kedves Lányok!
Örömmel tudatom, hogy 2001. július 28-án, szombaton babanetes találkozót szervezünk. Gyertek el, ismerjük meg egymást éloben is. Hozzátok a gyerkocöket, apukákat! Részletek keddtol a babanet fooldalán!

HELYSZÍN:
II. kerület Hárshegyi út
A VI. kerület nyári tábora illetve évközben a 12 karátos gimnázium területe (ha valaki így jobban ismeri).
Elérheto: a Moszkva tértol a 22-es autóbusszal, a Dénes utcai megállónál kell leszállni. Itt van amúgy a Rege szálló és a volt Europa Hotel is.
Vigyázat, ne szálljatok le a Lauder iskolánál, csak a következo megállónál!
A fentiekbol már kiderült, sikerrel jártak a tárgyalások, Apa ma volt helyszíni szemlén is. A további részletek még alakulnak pl. bográcsozási lehetoség, de az biztos, hogy ide vihetjük a batyus ennivalókat.
A kert bekerített, hatalmas, az erdo határolja. A kertben van játszótér, wc. Lesz szék és asztal. Apa azt is mondta, hogy lesz pelenkázási lehetoség sátor vagy helyiség formájában. Rossz ido esetén (remélem ilyen nem lesz) rendelkezésünkre áll egy hatalmas tornacsarnok, ami az iskolához tartozik.
Boldogságtól repeso üdvözlettel: Dorka
Ui.: keddtol a fooldalon térképpel együtt találhatjátok meg a helyszín információit.
dorka (dorka)

Sziasztok Lányok!

Legelõször is Drága Dorka és Apa! Természetesen ott a helyünk Babával és Apujával a talin és köszönjük a fáradozást, utánajárást amivel ezt megszerveztétek. Szuperek vagytok!!!!!!!!!!KépKépKépKépKépMit kell vinni?

Kriszta! A barátnõmet tegnap engedték haza a kórházból szerdán volt az abortus. Õ meg akarta tartani, de a barátja továbbra sem akarta. Röhej, hogy egy 28 éves nõ csak a pasija miatt ne tarthassa meg a babáját, de õ azzal védekezik, hogy még csak 23 éves és élni akar. No comment.
Jó nyaralást nektek és piszokul irigyellek KépKép

Geri! Milyen volt az elsõ "szõrös szívû" éjszaka?Hogy vagytok?

Lányok, akkor 2 hét múlva talizunkKépKépKép

Iboly! Nálunk már teljes a pánik szopi ügyben, mert a nagyi kedvéért újra mérjük, hpgy Panka mennyit eszi egész nap és csak 600-650ml között. Gyakran van szélgörcse és még mindig csak 5880g pedig ma 5 hónapos. Most akkor kezdjek neki én is gyümit adni? Vagy mit csináljak? Félek, hogy ilyen melegben kiszárad. Köszi!

Egyébként nálunk továbbra is este 8-tó reggel 8-ig van alvás, aztán kajcsi és alvás 11-ig. Továbbra sem gyakran fordul hasra Pinduri de csücsülni õ is imád. Mindig nyûjtja a kis kezét, hogy huzzam fel.

Lassan Évi is hazajön.... Milyen jó idõ van rájuk.

Kérdés: Tudom, hogy volt már szó a kengururól, de mi most csõvázasat akarunk a mátrai nyaraláshoz. Van valakinek tippje, hogy milyet érdemes venni?

Jó hétvégét!

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!
Geri! Milyen volt az éjszaka? Gondoltam rátok! Jázmin tegnap óta nagyon ügyesen fordul a hasára, csak visszafordulni nem akar. Korábban is hasravetõdött néha, csak mindig a hasa alá szorult a keze, most viszont megtanulta kihúzni. Vissza azonban semmi kincsért nem fordulna, csak sír-rí, hogy jöjjön már valaki segíteni. Ez még nappal hagyján, de éjszaka is megcsinálta párszor. Úgyhogy ez a mostani nálunk sem tartozott a legjobb éjszakák közé…

Kriszta!
Nekem a tavalyi kép is jó!! gorog.orsolya@deltav.hu
Nálunk is dúl a hancúrnélküliség, õ ugyan nem kifogásolta az alakomat, mondjuk nem is merné, hiszen pont õ az aki a megismerkedésünk óta jócskán kipocakosodott, a terhesség alatt mindig csúfolták, hogy neki sokkal nagyobb a pocija mint nekem! Nem tudom miért lehet akkor, mindenesetre ígéretet kaptam egy vasárnapi összebújásra Kép Kép! Hát majd meglátjuk mi lesz belõle! Sajnos õ régebben sem volt az a „vérmes” fajta, én annál inkább… Szegeden Felsõvároson laktunk (ha ez így ismerõs), de aztán kicsi lett az ottani lakás és vettünk nem messze Szegedtõl 5 km-re (Deszken) egy családi házat és most ott élünk hármasban Kép. Csak az egyszerûség kedvéért szoktam írni a Szegedet, meg hát végülis szegedi vagyok!

PM! Sajnálom a barátnõdet Kép!

Sziasztok!
Szép napot nektek!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Hurrá, van helyszínKép Végre! Akkor találkozunk??

Kriszta, nem akarok kötekedö lenni, de meddig kell kibírnod? Amíg nem leszel újra a régi? Bocs, hogy esetleg nyers és durva ez így, de bevallom: öszintén megdöbbentett az indoka a férjednek. Hiszen ettöl szép ez az egész, a változástól, attól, hogy nem vagyunk 10-20 évig ugyanolyanok. Én pl. 180 cm. magas vagyok és tavalyig 60 kg. körül voltam, mostanra 70 kg. vagyok. Igen, maradt egy kis hasam -engem igencsak zavar- hurkák az oldalamon, de pont ezek a számomra undi dolgok izgatóak a férjemnek. Úgy gondolom, hogy egy igazi, komoly kapcsolatban nem a külsö a lényeg.

Jázminmama, miután ezt beírtam, küldök képet. (Újakat raktam be a topicbaKép)

Szóval, Jancsi is kereken 7 kg. (születési súly:3200 g.) így jócskán kétszeresére hízott.Kép Ma reggelre kissé taknyos lett, nagyon utál most engem, mert le kell szívnom. Én gonosz..Kép
Ha már a kökemény anyáknál tartok: GERI mi van veletek? Aludtál jó sokat, vagy még mindig??KépKép

Puszi: Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Pankamama! Ne aggódj még! Sajnos, a napi mérésnek sincs sok értelme, inkább a hetinek, de tudom, hogy nem lehet vitatkozni az orvos nagyival, aki ráadásul a legjobbat akarja a kicsinek.
Mindenekelott azt ne felejtsd el, hogy tényleg nincsenek sémák, amiket rá lehet húzni a babákra, hogy kinek, mennyit kell hízni. Tudok olyan babáról, akit agyba-fobe vizsgáltak, mert nem gyarapodott rendesen, míg végül kiderült, hogy o bizony akkorka, ez alkati kérdés volt.

Jó lenne már tudni a székletvizsgálat eredményét, lehet, hogy az magyarázatot adna sok mindenre. Viszont az anyatejen kívüli egyéb táplálék bevezetését különösen most nem javaslom. Egy éretlen bababendo nem valószínu, hogy megbírkózna az új feladattal és lehet, hogy még komolyabb hasmenést eredményezne. De az is lehet, hogy szorulást vagy komoly allergiás reakciót.

Nagyon figyelj a kiszáradásra! Ennek a legegyszerubb módja, ha figyeled a pisis pelusokat. (Kakis most nem mérvadó a hasmenés miatt.) 6-8 (textil) pelus (illetve 4-5 eldobhatós) jelzi, hogy megfelelo a folyadékbevitel. Ezenkívül akkor sincs jele a kiszáradásnak, ha a kicsi egészségesnek látszik, a borszíne és a bor rugalmassága jó, hurkás, hossza növekszik, élénk, aktív, és az izomtónusa is jó. (A túl csendes, passzív, letargikus viselkedés az egyik elso jele a dehidrációnak.)
Megelozendo a dolgot, az is segít, ha párologtatsz a szobában, így kevesebb nedvességet párologtat el o maga az izzadás által.

Ha valami gond van, pl. a kiszáradás jelét látod, akkor értesíts feltétlenül, és ami még jobb, rögtön hívd fel Sarlai Katit.

Lányok, olajozással kapcsolatban nekem azt mondta a védono, hogy próbáljam ki: olajozzam be magam és üljek be a meleg vízbe. BRRR! Inkább nem próbáltam ki... A babámon sem. Viszont a hydrophil fürdetokrém nekünk bevált, szerintem jobb, mint az elodje volt. Én még mindig használom a kicsinél.

Kriszta, esetleg beújíthatnál egy szexi fehérneműt. Pici illatfelho, pár szál gyertya aztán teperd le! Kép

Üdv. Iboly
Iboly

SZIASZTOK!!!!!!!!!!!

Újra itthon...Nagyon klassz volt, baromi jó idot fogtunk ki!!! Egész emberi színem lett! De sokat gondoltam rátok, és nagyon hiányoztatok! PM, köszi, hogy gondoltál rám.
Csak az elmúlt napi "termést" volt idom elolvasni, igyekszem pótolni a dolgokat.
Eloször is. Csongi nagyon élvezte a nyaralást, rengeteget volt levegon, sokat nyúztuk, de tündéri volt. Bár estére általában annyira elfáradt, hogy végigüvöltötte a fürdetést, éjjel viszont kb. 5 körül ébredt. Sokan voltunk,12 felnott, 2-3 gyerek, zajlott az élet. Bár én néha kicsit begurultam, mert volt ott egy pocakos csaj, aki mindig okosabb volt a gyereknevelésben, mint én. Mármint szerinte. Mert ugye én rossz anya vagyok, mert hagyom a kiságyban játszani a babucit, és nem hurcolászom állandóan, nem abban a pillanatban cserélem ki a pelenkát, amikor picit belerotyizik, és úgy egyáltalán hagyom, hogy önállóan elfoglalja magát babuci. De nem akartam udvariatlan lenni, így csak nyeltem a beszólásokat. Én viszont büszke vagyok, hogy ezeket a dolgokat elértem, hogy Csongi altatás nélkül elalszik, és sokat van kiságyban, ahol rengeteg játéka van, amivel lehet beszélgetni, rágcsálni! Azért néha megemlítettem neki, hogy majd meglátja...Na, ettol függetlenül jó volt a társaság, minden nap fürcsiztem, férjem horgászott (nem sok sikerrel), sokat trécseltünk, nevettünk. Szóval nagyon jó volt, végre feltoltodtem én is.
Sajnos nálam is jelentkezett a menses, pedig nagyon nem hiányzott! Lehet, hogy ez a nyaralás ártalma?
Évi (Évi)

Folyt.
Geri, hogy álltok?! Szegénykém, remélem sikerrel jártok!
Lányok, én ajánlom a hancúr minél többszöri gyakorlását! Nálunk már nagyon zökkenomentesen muködik a dolog. Szinte jobb, mint volt...
Fürdés: Csongi sokat fürdik apucival. Mi fürdetokrémet használunk. Bár azon már én is gondolkodtam, hogy nem kap-e el valamit, mert hát ki tudja mi ázik le olyankor az emberrol?! Ti mivel mossátok ki a kádat?
Csonginak a mellkasán kis foltokban olyan persenés-szeru valami van, és a hónalja környékén is. Nem tudom, hogy a melegtol, vagy esetleg össze-szedett valami fertozést. Hétfon jön a dokinéni, majd megkérdezem. Jó lesz védooltást kapni ebben a nagy melegben.Kép
A hintoporral bajban vagyok. Ugye a hurkáknál kellene valamit csinálni, de sok hintopor ellenes cikket olvastam. Nem tudom...
Ja, még annyit. Fog nincs, csak nyál. Hasrafordulás nincs, de szinte önmagától ül. Na most ennek hátránya, hogy egyre kevésbé marad meg vízszintesen. És azt hiszem azért egy kicsit mégis el lett "kényeztetve" a héten. Nehéz lesz visszaszokni a két szobához, és hogy csak én szórakoztatom...

Ennyi.

Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

De jó, hogy lesz tali!!! Dorka meg Apa köszi a fáradozást!
Sajna valószínûleg az elsõszülöttem nem jöhet el, majd még megkérdezem az orvost. A mûtét után 1 hét pihenõt mondott, a tali még csak az 5. napon lesz.

Nekünk is bevállt a hydrophil fürdetõkrém, én nem érzem a szagát. Rossz az orrom? Kittinek annyira fehér, érzékeny a bõre, hogy nem merek rá semmilyen kozmetikumot kenni. Egyébként õ is megduplázta már azt hiszem a születési súlyát, jövõ héten megyünk méreckedni, majd akkor kiderül. Amikor utoljára voltunk 7600 gr volt, mostmár szerintem, (a hurkákból ítélve) 8 kg körül van. Még mindig nem hajlandó visszafordulni a hasáról a hátára, úgy látom ez sem egyedi eset. Viszont összefûz egy mássalhangzót és egy magánhangzót, aztán végkimerülésig ismételgeti pl. böböböböböbö, mamamamamamamam. Nagyon elégedett ilyenkor magával, cukor pofikat vág hozzá.

Ami a hancúrt illeti, hát nálunk sem túl fényes a helyzet, egy kezemen megtudom számolni hányszor voltunk együtt a szülés óta. Nálunk a hormonok miatt van így, engem teljesen maguk alá gyûrtek. A férjemnek (ha hagyom neki) sikerül elõcsalnia belõlem a vágyat, de magamtól eszembe sem jut a dolog. Tudom, hogy lesz ez másképp is Kép A terhesség alatt viszont nem lehetett bírni velem, amikor szegény párom panaszkodott, hogy ez már neki is sok, akkor azért próbáltam felkészíteni a jõvõre. Azért erre azt hiszem nem számított. Viszont Kriszta esete engem is megdöbbentett. Én aztán nem vagyok nádszál (igaz a férjem se), de ha ilyet mondana nekem, hááát...
Verus! Biztos, hogy van rajtad hurka??? Kép

Geri! Szurkolok nektek! Ha jól néztem, már két éjszaka is eltelt. Mi tévét néztünk éjjel, hogy eltereljük a figyelmünket a sírásról. Aggódó, fáradt szülõknek 10 perc sírás akár több órának is tûnhet.

Jázminmama! A lánykáimról a babanetes családok táblázatban van fotó, de majd küldök neked olyat amin én is rajta vagyok. Küldesz Te is?

Iboly! Te is ott leszel augusztus 4-én a Szoptatás Világnapja alkalmából, az LLL által szervezett margitszigeti sétán? Mi azt hiszem elmegyünk idén.
Lányok, nem jöttök?

Ma voltunk megnézni a babauszit, de sajna apának begyulladt a szeme nagyon (õ fog uszogni a babával), ezért csak csütörtökön lesz pancsi elõször.

Évi! Jó, hogy újra itt vagy Kép Irigykedem ám a szupi nyaralás miatt (okoska csajt leszámítva) Kép (nameg a hancúrKép )

További jó hétvégét!!!
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!
Lanyok, a kulonszoba nalunk jelentem tutira bejott!!! Nem is volt idom irni ! Kép Kép Kép
Tudjatok, a lakas kulonbozo helyei alapvetoen jo otlet, de mikor amugy is kicsit lampalazasak vagyunk mindketten, akkor nalunk epp nem nyero. Viszont igy jelentem, vegre nem egy kezen kell szamolnom az osszebujasokat, pedig csak nehany napja van kulon a kisherceg. Kriszta, en nagyon megertelek, nekem sem lenne kedvem konyorogni az elutasitasert. En is tok stresszeltem, mert meg jocskan van rajtam plusz, es nagyon halas vagyok a paromnak, hogy igy is szexsisnek talal. Kép Valahogy minden jobb lett kettonk kozott ismet.
Jaj, bocs,hogy ekezetek nelkul irok, de ez most nem a sajat gepem.
Iboly! Most kezdtem a negyedik Harry Pottert, az elso harmat orult tempoban olvastam el. Te is olvastad?
Geri! Hogy ment az ejszakai kemenyseg? Lehet, hogy nekunk is be kene vezetni, Levi hetfon lesz 5 honapos, 2 hete 7620g volt, azaz o is megduplazta mar a sulyat, ti mit gondoltok? Kell neki meg cici ejjel? Iboly, szerinted elkezdhetem lassankent hozzaetetni? Mar mindenki ezzel szekal, itt nagyjabol 3 honapos kortol mar mast is adnak, a szomszed 5 honapos babaja meg mar hust is eszik. Csak SZEGENY kis Levi nem kap mast, mint cicit.
Verus, Jancsi hogy viseli a nathat? Es mi az a furdetokrem?
Evi, orulok, hogy jol kipihented magad! Csonginak te vagy a vilag legjobb mamaja, az okoskodo kismama meg majd legyen okos a sajat gyerkocevel! Szerintem remek dolog, ha Csongi ilyen jol elvan egyedul is!!!
En megint lemaradok a randirol, mert aug 1/jen jovunk ismet... Kép
Irok magamrol is, de ekezetekkel, kulonben meg az oruletbe kergetek mindenkit!
Jo hetveget, sok puszi!
Adri
KAdri

Sziasztok Lányok!

Adri, nem jól viseli a náthát az én kis Jancsim..Kép Szegény, teljesen megdöbben mindig, amikor elkezdem szívni a nóziját. De nem tehetem meg, hogy nem szívom le..) A fürdetökrém egy gyógyszertári készítmény spec. babáknak és érzékeny börüeknek.

Évi, de jó, hogy újra itt vagy. Irígykedtünk ám a jó idötök miatt...Kép Adrinak igaza van, nem kell az ilyen okoskákkal foglalkozni! Csonginak úgy jó, ahogy Te csinálod!Kép
Én szoktam Jancsit hintöporozni, nekem bevált ill. neki. Nem pállik be a böre a hurkák között. Hiszen az azért nem jó, ha ez megtörténik, nem? És ahol a hintöporozás ellen írnak, ott mit javasolnak a fenti problémára?

CsKati, lehet, hogy lemaradtam, de miért mütik meg a lányodat? Mandulamütétje lesz?
(tényleg vanKép)

Geri és ZZSS: utólag kívánok boldog névnapot a kis Liliknek, bocs, hogy csak most!
Geri, mi van már Veletek?!?

És ki tud Bobojszáról, elutaztak?

Verus
verus (verus)

TSziasztok!

Hol is kezdjem? Annyira jó idejönni hozzátok és olvasni, hogy mennyien gondoltatok ránk.
Hát a két nap keménységből nem sok lett, mert első éjjel Lili 2-kor kelt, nyüszögött 5 percet majd visszaaludt, utána 6-kor, akkor pedig adtam neki enni. Tegnap pedig ugyanez, de most adtam neki 2-kor is, mert aludni akartam. Szóval mintha megérezte volna. Bár mondtam is neki, hogy nem fogom felvenni, mert aludni kell, nem pedig azért, mert nem szeretem. Szóval megértette. de ma éjjel szőrösszívű leszek a 2 órai evéssel is. Egész éjjel megy a párologtató, szerintem az is sokat számít.

Évi! Nekem is hiányoztál !!!!! és titokban reméltem, hogy errefelé jöttök haza. A fotókat megkaptam Csongi igazi kissrác és végre már téged is láttalak. Másképp képzeltelek teljesen. Irigyellek a jó időért állítólag augusztusban nem lesz jó idő, szívni fogjuk, mert végig a Balcsin leszünk. Majd kirándulunk nagyokat. Meg alszunk... Kép irigyellek továbbá még a hancúrokért én az utóbbi időben gondolni sem gondoltam rá, örültem, hogy ágyat látok. Na de mostmár aztán felzárkózom. Együtt kapjuk a védőoltást. Ti is kedden?

Tiszta frászban vagyok egyébként, mert olyan rosszulléti tüneteim vannak, mint Lilivel kisterhesként. Egyszer voltunk eddig együtt, de lehet, hogy babucit várok? Nem is merek tesztet venni... Hétfőn elmegyek dokihoz és vetetek vért. A vércukrom állandóan a béka feneke alatt van, folyton éhes vagyok és a szívem is rendetlenkedik. Ja és fel vagyok puffadva. Nem tudom...

Pamika és Bobojsza tényleg jól eltűntek.

Nagyon örülök a talinak!!!!!!! Dorkáék köszi!!!!!

Adri! Szerintem Te is tedd azt, amit én próbálok. Nincs szükség már éjjeli többszöri evésre, szerintem. Téged is irigyellek. Már én is gondolkodom a különszobán. Várom az írásodat. A fürdetőkrémet gyógyszertárban lehet kapni a baba 1 éves kora előtt szokták használni, mert a gyári készítmények allergizálhatnak. A párom családjában nagyon sok az ekcémás, ezért mi nem használunk csak babahintőport. Bár lehet, hogy azt is kivezetem a rendszerből. Mellesleg én a helyedben nem adnék SEMMIT a cicin kívül csak azért mert a szomszéd ad. Minek? Igaz, hogy én ma megkótoltattam Lilivel a barackot, de ez nem lesz rendszeres, meg nem is nagyon kapkodott érte. Augusztusban megint jössz haza? Meddig maradsz? Ha gondolod akkor is lehet tali.

Kroszta! Ami a fürdést illeti Lili 2 hónapos kora óta fürdünk együtt és (vessetek meg) nincs előtte zuhany sem kádsikálás. Hetente egyszer van alapos kádmosás. Az sem Domestossal, hanem Ajax tisztítószerrel. A Wc-n kívül nem vagyok híve a túl nagy hipózásnak. Ami a hancúrt illeti megjegyzem hatalmas türelmed és önfegyelmed van. Mi sem sokat voltunk együtt sőt, de én biztos nem tűrném, hogy nekem ezt mondják. Ez csak gátláshegyeket halmoz fel és az pedig van ilyen mondatok nélkül is, nemigaz? KépKépKép Nekem is küld el a fotót!!!!

Jázminmama! Megkaptam a fotókat. Nagyon szépek vagytok. Mi is csinálunk közös fotót, aztán szórom mindenkinek. A közös talira sem jössz el? Biztos vki jön Szegedről is. sortársam vagy egyébként ami a vérmességet illti. Hogy miket el nem mondok... KépKépKép

Pankamama! Milyen jó, hogy nálunk nincs orvos nagyi. Szerintem Panka ilyen és nem kell erőltetni. Jókedvű, vidám? Van egy ismerősünk a babája 8 hónapos és pont akkora mint Lili, vagy talán fél kilóval több. Vékonyka. Ilyen az alkata. Sajnálom a barátnődet. Mi lesz, ha a barátja kitalálja, hogy elhagyja amúgy is? Na nem kívánom neki. Legyél mellette amennyit lehet. Én azt tenném.

A hasrafordulás nem nagyon ismétlődik, nálatok, hogy van ez Verus? Ellenben ma egész nap be nem állt Lili szája. Hogy a plafon milyen ihlető tud lenni? Jó kis múzsa... Egyre kevesebbet sír Lili, eddig se sokat tette, lassan el tudja "mondani" igényeit. Vagy inkább mi tudjuk megfejteni jobban? Kint voltunk megint anyukáméknál a házban és hatalmasat pancsiztunk a kismedencében. Kis is lyukadt az oldala. De holnap is megyünk. Lilinek már gyönyörű színe van, amit kizárólag árnyékban szedett össze. Én egyébként a Paradicsomos napozót használom Ilcsi kozmetikum. teljesen természetes, nincs benne tartósítószer és barnít.

Most puszi mindenkinek és még egyszer köszi, hogy ennyit gondoltatok ránk:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Lányok!

Évi! Persze, hogy hiányoztál és nagyon örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Biztosan kikapcsolódás babával nyaralni, mert akkor semmi nem olyan kötött.

Geri! Örülök, hogy javult a helyzet alvás fronton, meglátod fog még Lili is 12 órát aludni éjjelKépKép Valszeg Panka azért nem Súlyosabb, mert éjjel egyáltalán nem eszik és nappal is csak 4-5x. Tényleg mi lesz, ha mégis jön a kistesó? Pár hete nekem is voltak " terhességi" tüneteim, de vettem tesztet és negatív volt. Akkor azt gondoltam lehet, hogy megjön, mert az is hasonló tünetekkel jár, de azóta sem jött meg. Ugyhogy nem tudom mi van. Pedig mi aztán tényleg semmit nem teszünk a gyermekáldás elle /annál többet érteKép/ Max. jövõre együtt szülünkKépKépKép
A barátnõmrt próbálom lebeszélni a pasijáról és összehozni a sógorommal, de olyan kicsi az önbizalma, hogy azt hiszi csak ennek a tetünek kell. És amíg õ nem akar változtatni, addig én sokat nem tehetek.

Verus! Jobbulást a Manódnak!!!!!

Madárka! A cím: Medic Poliklinika, V. Városház u. 14. I/3. Tel: 266-60-50, 317-6253 Próbáld meg ha gondolod.

Adri! Tényleg talizhatnánk akkor is amikor újra hazajössz. Ez egy olyan szupi kis csapat, hogy úgyis gyakrabban kellene taliznunk. Szerintem se adj mást Levinek még 1 hónapig. A szomszédok meg azt csinálnak amit akarnak. Levi szépen nõ a tejcsitõl, akkor minek?

Jázminmama! Gyere el a talira 28-án légyszi!!!!!

Lányok! Azt hiszem, hogy Krisztinek az nem megoldás, hogy a férjét lehhurogjuk, hiszen azt õ is tudja. Az sem biztos, hogy jól esik neki, hogy írjuk- bezzeg a mi párunk milyen megértõ, figyelmes- stb. De Iboly szövege jó, hogy gáncsolja el és teperje le, csak nem fog az " erõszaknak " ellenállni. KépKép

Iboly! Köszi a választ. Van neki sok pisis pelusa. Ma végre megvártam amedig õ jelzett és 4x evett ma 4 óránkét, viszont elég sokat és kaki sem volt. Lehet, hogy rá kell bíznom mindent és ennyi a megoldás, minden aggodalom nélkül? Egész nap mosolygós, mozgékony, sikongat, gõgicsél, játszik, sokat alszik, szóval kiegyensúlyozottnak tünik, akkor meg ugye nagy baj nem lehet, csak a nagyik.......Akkor no gyümölcs.

Na már megint kisregény.
Tényleg hol van Bobojsza és Andi Kingussal?????

Jó éjt!
PM

Sziasztok!
Évi!
Köszi a képeket, nagyon örültem neki! Küldtem emilt a mi fotóinkkal. Hát én is irigykedem a sok hancúrért Kép, nekem vasárnapi simogatás van beígérve, nem tudom mi lesz belõle…
Tényleg nem kell más okoskodókra hallgatni, a múltkor engem azzal kergetett õrültbe a kétgyermekes szomszédnõm hogy hagyjam Jázmint sírni, mert õ mindig hagyta az õ gyerekeit és lám-lám micsoda gyerekek azok (az egyik gyereke csavarhúzóval akarta éppen szétverni a macskájuk fejét, a kislányával meg nem akarnak játszani a többiek mert nagyon erõszakos). Hát nekem ilyen gyerkõc nem kell. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor sírt Jázmin ok nélkül, ha baj van odamegyek elhárítom és minden rendben, újra mosolyog. Egyébként sincs szívem hagyni sírni, az „anyai ösztöneim” ezt nem engedik Kép.

Geri!
Ugye milyen érdekes így megnézni, hogy ki milyen az életben? Mindig elképzelünk valakit és a legritkább esetben néz ki úgy ahogy a gondolatainkban! Nagyon várom a rólad készült fotót is! A vérmességrõl pedig, néha én is meglepõdöm, hogy mit el nem mesélek nektek Kép Kép Kép! De ez olyan jó!
Hú, de izgalmas, újabb babuci Kép?

Verus!
Már nem emlékszem a táblázatra, te hány éves is vagy? Olyan nagyon fiatalnak tûnsz! Mikor született az elsõ baba? Írj róla hogy milyen ennyi csemetével az élet! Már mutattalak benneteket a férjemnek mint követendõ példát Kép Kép Kép. Én porszívóssal szívom Jázmin orrát és soha egy mukkot sem szólt rá. Szegény nagy kikerekedett szemekkel tûri Kép!

Csöre Kati!
Mentek a képek, várom a te fotódat is!

PM!
A találkozóra nagyon szereték elmenni, de pont 28.-án indulunk Abádszalókra Kép! Írjatok majd sokat, hogy milyen volt a tali és hogy mit csináltatok, mirõl beszélgettetek! Az a szegedi lány (Andy) akivel pár napja fedeztük fel egymást és azóta lázas levelezés folyik, szóval õ úgy tudom menni fog, de õ egy másik topic tagja, a Már megint megjött…-é.

Sziasztok!
Szép napot nektek!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

PM.: Köszi, de úgy tünik, hogy inkább rosszabbodott a helyzet.KépKép Mostmár köhög is, valószínüleg a lefolyt taknyot, de igencsak zavarja. És úgy tünt, mintha fulladna ill. nehezített lenne a légzése.Kép Az ügyeleten kaptunk orrcseppet, meg egy kis köptetöt is. Láza hál'Istennek nincs. És állítólag vmi vírusos nyavaja, én nekem is elkezdett fájni a torkom és kezdek berekedni. De inkább én legyek vacakul, csak a kicsinek ne legyen baja... Ez olyan rossz!
Ja, véletlenül nem nekem írtad meg a magánklinika címét? (Tudod, asztma...stb.)

Jázminmama, én idén leszek 27 (aug.1. a szoptatás világnapjánKép) és az elsö babánk születésekor voltam 19. Mostanra lett "asszonyos" kinézetem, volt olyan, hogy félidös terhes voltam és lefiatalembereztek... Kép
Én is porszívóssal szívom Jancsi orrát, de nem tetszik neki.
Kár, hogy nem jössz a találkozóraKép

Geri KépKép

Jó éjt: Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Jázminmama! Megkaptam a képeket, nagyon szép család vagytok!
Figyelj, mibol gondolod, hogy Jázminnak hasmenése van?
Anyatejes baba széklete híg, borsófözelék-szeru, sárga vagy zöldessárga és ebben az életkorban teljesen normális, ha napjában többször van, mint ahogy az is, ha egy hétig nincs semmi. A tejcsi darabkák emésztetlen zsírdarabkák, teljesen normális jelenség. A répalé viszont, ha túl korai, nem csoda, ha hasmenést vagy szorulást okoz.

Pankamama! Örülök, hogy kezd rendbejönni a dolog és foleg, hogy már nem aggódsz annyira. Ha Panka igény szerint szopik (errol már írtam sokszor, hogy mit jelent), és 4 alkalommal evett 4 óránként, akkor biztos lehetsz benne, hogy pont ennyi kajára van szüksége. Különben gyakrabban enne vagy többször.
A nagyival való kommunikációhoz pedig további sok szerencsét és kitartást!!! Kép

Csore Kati! Igen, úgy tervezem, hogy megyek a Sétára. Csuda jó lenne, ha ott találkoznánk!

Anikó! Nagyon izgalmas, lehet, hogy tényleg babát vársz? Ha kiderül, hogy igen, ugye tudod, hogy várandósan is lehet szoptatni?

Adri! 6 hónapos kor elott nem ajánlott az anyatejen kívül bármit is adni a babáknak, én várnék a hozzátáplálással. Nehogy már a szomszéd lesajnálja a babádat, mert a legklasszabb kaját kapja a világon! Kép

Az éjszaka átalvása egyáltalán nem súlyfüggo! Amelyik babának VALÓBAN nincs szüksége az éjszakai szopira, az magától leszokik róla. Az éjszaka átalvására inkább a mamáknak van szükségük, de az a család életvitelétol függ, hogy érdemes-e ezt ráeroltetni a babára. Ha a kialvatlanság rányomja a bélyegét a mama és a család hangulatára, akkor esetleg érdemes kísérletezni azzal, hogy a baba legalább pár órával többet aludjon. De ha nem muszáj, akkor inkább ne. Nem tart örökké ez az áldatlan állapot és szerintem kár elveszíteni a baba bizalmát, tudniilik azt, hogy a mamája mindig ott van, amikor szüksége van rá, és nem hagyja, hogy kisírja a szemét. Ilyen korú babák bármit csinálnak, annak oka van, és szerintem megéri kielégíteni az igényüket. Ez a késobbiekben "kifizetodik".
Mindezzel nem akarok megbántani senkit, aki rávette a kicsijét az alvásra, ez csupán az én elképzelésem a dologról.
Adri! Olvastam mind a 4 Harry Pottert, alig bírtam letenni oket, ennek ellenére vegyes érzelmekkel viseltetek iránta. Valahol mindig ott van bennem az anya...
Tudod, hogy Finnországban novenber 23-án lesz a HP film bemutatója? Itthon pedig december 13-án. Nagyon kiváncsi vagyok rá.
Ha augusztus 1-jén jöttök, akkor akár találkozhatunk is a Margitszigeten, ahol a Séta a Szoptatásért találkozó lesz. Csore Kati is jön.

És még ki?

Évi! De jó, hogy újra itt vagy! És olyan klassz, hogy jó idot fogtatok ki.

Nagyon szép vasárnapot mindenkinek, kicsit kevésbé meleget, mint ma!

Iboly
Iboly

Sziasztok!

Iboly!
Onnan gondoltam ezt a hasmenés dolgot, hogy eddig Jázmin 3-4 naponta kakált, az utóbbi napokban pedig háromszor is egy nap és tényleg nagyon folyós volt. Szó szerint folyt ki a pelusból és olyan vizes volt a popsija is. Meg miközben érkezett a csomag, tipikus hasmenéses bugyborékoló hang volt. Mindenesetre a répalé bejött, mert már nem megy a pocija, normálisan kakál reggelente .

Az éjszakai etetéssel kapcsolatban én is Iboly pártján vagyok, bár hozzáteszem, hogy ha Jázmin minden éjjel óránként kelne, hát akkor valószínû én is szõrösszívû lennék…(úgyhogy Geri téged azért megértelek). De ha egy baba éjjel egyszer-kétszer enni kér azzal szerintem nincs gond. Nálunk ugye este 8 körül van a fürdetés, etetés, legkésõbb 9-re Jázmin ágyban van. Elvileg 2-kor és 5-kor kel, persze sokszor volt már olyan, hogy ebbõl a két szopiból négy is lett. Ja és 5 után mi már fenn vagyunk Kép. Ami engem nem zavar, mert én régebben is koránkelõ voltam. Ilyenkor játszunk a szõnyegen, vagy elvégzem a napi házimunkát, míg Jázmin egy babaülésbõl figyel. Így apát sem zavarjuk, mondjuk hatkor õ is kel és indul dolgozni. Cserébe mi délben mindig összebújunk a leányzóval és alszunk a nagy ágyon 2-3 órát Kép Kép Kép.

Ezzel együtt ma éjjel Jázmin nagyon ügyes volt, mert 4-kor kelt csak enni. Úgyhogy a szülés óta elõször egyhuzamban 6 órát tudtam aludni Kép Kép Kép Kép. Azért csak hatot mert nem Jázminnal feküdtem, hanem még neteztem és a párommal társasjátékoztam. Biztos kimerítette a tegnapi nap, mert reggeltõl estig a Tiszaparton voltunk apósom üdülõjében, volt nagy sütögetés, dinnye, torta, fagyi evészet. És Jázmin egész nap csupaszon volt. Nagyon élvezte Kép! Ha láttuk, hogy jön a pisi, gyorsan tettünk egy textilpelust a lába közé Kép. Bár így is sikerült 2 szer lepisilnie a papa hintaágyát Kép Kép Kép Kép Kép. Egy nagy tejesládába pedig engedtünk vizet és néha belemártottuk, meg pancsoltunk vele. Úgy örült, hogy csupaszon van a popsija Kép! Ha megéhezett elõ a cici és a fûben megetettem. Remélem a nyaralás is lesz ilyen jó!

Sziasztok!
Tényleg borzasztó meleg volt tegnap, sajnos ma is ilyennek ígérkezik pedig füvet kellene nyírnom… Kép
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Iboly! Részben igazat adok neked és eszem ágában sincs mostantól nem adni éjjel Lilinek enni. Tegnap is kelt 1/2 4-kor és 7-kor. Persze, hogy nem hagytam sírni. Na, de nem volt természetes, hogy óránként kelt. Ha így folytatódik tovább semmi kifogásom a 2x evéssel. Ezzel a kismamaság dologgal nem is lenne gond, de olyan korán van még. Élvezni akarom Lili kiskorát és utána a testvéréét. Majd meglátjuk. Ma nem voltam rosszul, lehet, hogy csak volt vmi a szervezetemben. Azért fogok venni egy tesztet.

Jázminmama! Ugye milyen klassz ez a meztelenkedés dolog? Lili is imádja. Mint már írtam Anyukáméknál a háznál van kismedence (tegnap óta új, mert az kilyukadt és Apukám sürgősen vett egy másikat az unokájának) és Lili abban imád pancsizni természetesen meztelenül. Pisilt már a tenyerembe a székbe stb... Ez még csak harmatvíz Kép Gondolom Papa boldog volt, hogy az unokája megtisztelte a hintaágyát. A fűnyírás nem férfi dolog? vagy csak én gondolom így? Kép

Mi ma is dagonyáztunk egész nap napoztam a medencében én is. Jó nagyot vett Apukám még 3-an is elférünk benne. De 20 perc napozás után már úgy hiányzott Lili, aki közben bent aludt a szobában. Aztán amikor felkelt pancsiztunk fél órát, aztán beraktuk a fűzfa árnyékába és a leveleknek beszélt majd egy órát. Egyébként egész nap sokat evett, biztos a meleg miatt is. Most jön a vihar, remélem felfrissül a levegő.

Most puszi mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Lányok!

Akartam is kérdezni, hogy bírják a csemeték ezt a nagy meleget. Dehát mindenki vízparton van, medence közelben, fűben, én olyan irígy vagyokKépKép Ezért szeretnék családi házba költözni. Ma Panka is többször evett, és autóztunk 30percet a nagyihoz, szegénykémről dőlt az úton a víz. Ettől függetlenül egész nap jó kedve volt, kacarászott, beszélgetett a rokonok el voltak tőle ájulva. Most, hogy 5 hónapos lett, annyira mésképp viselkedik már. Olyan igazi gyerek /remélem értitek/

Verus! Igen neked akart menni, de összekevertem. BocsiKépKépAkkor pláne jobbulást mindkettőtöknek!!!!

Iboly! Most 6 dekát hízott Panka egy hét alatt, szerintem az elég is neki. Ilyen alkat, ez van, de úgyis meglátod majd a hónap végénKépKépA nagyi jött a vizzel, hogy ilyen melegben kell, hagytam ,hadd adja, de Panka mindet kiköpte, majd jóízűen szopizta a vizes tejet a ciciből. KépOkosak a gyerekek.

Jázminmama! Sajnálom, hogy nem talizunk, de ma megpróbálok képet küldeni, én is várom a tiédet!!! Ügyi a kis JázminKépKépAkkor te biztosan pacsirta tipus vagy, mert én meghalnék, ha reggel 5-kor kellene kelnem. Én aludhatnék 12 órát, ha este 9-kor Pankával feküdnék, dehát az éjfél-1 óra engem még sajna ébren találKép Akkor elmélkedek, olvasok, netezek vagy művészkedek. Így csak 11-kor kelek a lányomhoz véglegesenKépKép/Lusta anya vagyok, mi?/

Na akkor várom a vihart. Jó éjt!

PM

Sziasztok!

Geri, vihar?! De jó nektek arrafelé...
Nálunk a szobában már 28-29 fok van! És holnap kapja Csongi a védooltást! Csak abban reménykedem, hogy a lázkúp annyira elnyomja, hogy nem lesz ideje nyugösködni.Kép
Geri, Orsi, a kép amit küldtem pont fodrász után készült. Úgy általában kicsit természetesebb vagyokKépNem olvastam még végig a múlt hetet, Geri, elkészültek a tali képei?
Más. Kicsit féltem, hogy hogyan fogadja a tejet Csongi, mivel, mint már említettem, megjött a mensesem. Elég sok "rémtörténetet" hallottam, de o észre sem vette, szerencsére.
Most éppen azon morfondírozom, hogy állandóan ülni akar. És hihetetlen, de totál egyedül tartja magát. Ha visszaakarom dolteni, hogy pihizzen tiltakozik, és húzza fel magát ülésbe. Nem baj ez ugye? Hisz még csak 4 hónapos!
Hintopor. Azt olvastam, hogy jobban "bepálhat" (nem tudom máshogy írni), és azt ajánlják, hogy egyszeruen csak szárazra kell törölni. És hogy a portól késobb allergiája lehet. Nem tudom. De tényleg.
Még valami. Kérdezném a "korosztályunkat", hogy van e olyan babuci, aki 4 óránként eszik? Mert Csongira ez abszolúte nem jellemzo!

Huvösebb éjt, napot!

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Elképesztoen meleg volt ma, a mi lurkóink is egész nap pancsoltak, Gergo csupaszkodott és bizonyos idoközönként "megslagozta" a növényzetet. Kép

Jázminmama! Tényleg nagyon hasmenésnek tunik, amit írtál, örülök, hogy azóta rendbejött a kicsi lány.

Anikó! Az óránként kelés tényleg nem jó, nálunk általában a fogzáshoz kötodött ilyesmi, és amikor már majdnem teljesen kipurcantam, hirtelen normalizálódtak az éjszakák.

Évi! Én ismerek olyan igény szerint szoptatott babát, aki kb. 4 óránként evett ilyen idos korában, de általában ez inkább azokra a babákra jellemzo, akik cumit kapnak és a komfortszopási igényüket nem az anyamellen elégítik ki. Meg azokra, akiket teáztatnak. Egyébként, lásd Pankát, úgy tunik, o sem igényli gyakrabban a szopit, amint azt PM írta.

Üdv. Iboly
Iboly

Sziasztok csajok!

Pár napig azért nem jelentkeztem, mert a babaszobát csináltuk. Tapétázás, ágy összeszerelés, szőnyegtisztítás, stb. Tegnap már az új ágyában aludt. Nem egész éjszaka, de 6 órát egyfolytában. Büszke voltam rá.

Kriszta!
Szerintem a régi gyermekorvosok hisztériás rohamot kapnának, de nálunk a baba szinte hazahozatala óta az apjával együtt fürdik. Nem minden este, főleg, ha apának nagyon fáj a háta, vagy nincs lelkiereje előtte lezuhanyozni, de eddig még semmi olyan baja nem lett a titánnak, ami ezzel kapcsolatba hozható. Fürdőkádmosás azért van előtte.
Ami a mosakodókrémet illeti, egyik barátnőm minden illatosítóanyagra allergiás, ezért 12 éve csak ezt használja. Valószínűleg elég jól lehozza a koszt, különben...

Hintőpor: a gyermekorvosunk azt mondá, hogy a melegkiütések ellen dzsal, ha használunk a hajlatokba hintőport, de csak a gyógyszertárit. Nem a hexachlorophent, hanem általános. Szerinte pl a Gabi babahintőpor allergizál.

Iboly!
Az ismerősöm eltűnt, mint szürke szamár a ködben. Azért persze nagyon köszönöm a rávezető kérdéseket, ha látom, akkor, majd érdeklődöm tőle. Mivel onnan ismerem, hogy több a tejem, mint amit Kismanó elfogyaszt, ezért szívesen megosztottam volna az ő babájával, de az első száz milliliter után elveszett, azt sem mondta, hogy ízlett-e a csemetének, ebből úgy gondolom, hogy nem lehet túl kitartó a tejcsivisszahozásban sem.

Találkozók: egyelőre úgy tűnik, hogy a júl 28 pont egy napra esik a Balatonátúszással, amire évek óta szeretnék elmenni (ismét), ezért még nem tudom, hogy mi lesz, de ha nem csak délelőtt van, hanem egész napos, akkor bármi megtörténhet. Az is lehet, hogy mégsem tudunk eljutni a Balatonra akkor...

Augusztus elsején lesz a séta, vagy negyedikén?
Elvesztettem a fonalat. Ha a Pepsi-sziget miatt nem menekülünk el (odahallatszik hozzánk), akkor szívesen sétálnánk. Részletek?

Jóccakát mindenkinek!
Snoopy
snoopy

Száp jó reggelt mindenkinek!
Örömmel jelentem, megtörtént a csoda: a múlt éjjelt egyetlen felébredés nélkül végigaludta az éjszakát az én kis Leevim!!!! Este 9-kor elaludt, és fél 8-kor mosolyogva kelt... imádom, olyan kis mosolygós!!! Én meg jól kialudtam magam! Ez az én kis csibészem ajándéka, mert ma 5 hónapos. Olyan jó kedvem van, olyan boldog vagyok, és ez nem csak a múlt éjjel miatt van. Annyira szeretem ezt a kis lurkót, hogy milyen jókat lehet már vele huncutkodni, összemosolyogni, meg hogy milyen kis okos! Olyan sokat beszélget mindennel, ami körülötte van, és annyit vigyorog! Nem hittem volna, hogy ennyire boldog lehetek egy-egy mosolytól, kacagástól! Gondolom tudjátok, mire gondolok!!!
Pankamama! Én is rendesen "lusta" mama vagyok, ha fáradt vagyok, rábeszélem a kis legényt, hogy aludjunk még, szerencsére általában sikerül, eddig a rekord a fél 12-es kelés volt...
Évi! Csongi hogy viselte az oltást? Milyen képröl maradtam le? Légy szíves, küldd el nekem is, jó? Jázminmama, ha van újabb képetek, akkor te is, meg bárki, akinek képe van, mert én is nagyon kíváncsi vagyok rárok!!! ( kromiadri@yahoo.com ) Ja, tegnap feltettem az albumunkba néhány újabb képet a Leeviröl, már olyan nagyfiús!
Évi, Leevi is a maga 5 hónapjával 3 óránként eszik nappal, van úgy, hogy sürübben. Nem érdekel már, ki mit mond, ö így kiegyensúlyozott. Van olyan délelött még most is, hogy gyakorlarilag másfél óránként kér cicit, különben sír. Én mindig adok neki, nem hiszem, hogy "elkapatnám"...
A plusz sétáról: csajok, nekem 2.-a vagy 3.-a lenne jó, akkor Pesten vagyunk, 4.-én ugyanis esküvöre megyünk. Olyan jó lenne már személyesen is találkozni!!!
Geri! Teszt??? Kép
Snoopy! Milyen lett a babaszoba? Mi egy hete vagyunk kész vele, mindketten nagyon meg vagyunk elégedve, most talán ez lett a lakás leghelyesebb szobája! Kis Leevi is elégedetten és érdeklödve nézegeti az oroszlános díszítöcsíkot.
Iboly! Nem értem, mire gondolsz a Harry Potterrel kapcsolatban?
Most megint eltününk pár napra, tudjátok, a tóparti szauna-romantika... azért sietek vissza!
Ja, ha most a csibe nem ébred fel, írok még pár sort magamról.
Mindenkinek kellemes napot! puszi:
Adri
KAdri

Leevi még mindig alszik, akkor itt az én sztorim:
1972 augusztus 28.-án születtem Pécsett. Úgy tünik, én is jól megválasztottam a kis családomat, mert jobbról álmodni sem tudnék. Kép Nagy szeretetben nöttem fel, az érettségi után a pécsi JPTE-re jártam, ahol angolból, földrajzból meg turizmusból diplomáztam. 1996-ban sikerült bekerülnöm az IFOR skandináv csapatának a pécsi telephelyére tolmácsnak. Imádtam a munkát, a tolmácsoláson kívül nagyon sok munkánk volt, lehetetlennél lehetetlenebb cuccokat kellett felhajtanunk ill. elintéznünk a katonáknak. Meg persze nagyon érdekes volt finnekkel, svédekkel, dánokkal, norvégokkal meg lengyelekkel dolgozni, idönként még angol és amerikai kuncsaftjaink is voltak. Itt ismerkedtem meg a párommal, aki nem hivatásos katona, csak békefenntartó akart lenni. Civilben vámtiszt. Kép Azóta is erösítjük a finn-magyar együttmüködést... 1998-ig Pécsett laktunk, aztán 98 februárjában kiköltöztünk Finnországba, Lappeenrantába. ( www.lappeenranta.fi - ha valakit érdekel, azóta is itt vagyunk, azaz LPr melletti kisvárosban, Joutsenoban.) Nehéz volt otthagyni az állásomat, meg föleg az elsö pár hónapban nagyon szenvedtem, de aztán nekiestem a nyelvtanulásnak, és 1999 márciusában kaptam egy angoltanári állást, de csak júniusig. Aztán szeptember 1.-töl felvettek egy felnöttképzési központ föállású nyelvtanárának, és innen jöttem el idén szülni. Nagyon szeretem a munkám, de azt hiszem, most leginkább babázni szeretnék, így csak tisztességböl vállaltam el két rövid kurzust öszre. Eddigi életem legfontosabb eseménye a kisfiam születése volt, remélem, pár év múlva lesz tesója is. Ha csak fele annyira jó szülök leszünk, mint amilyenek az én szüleim, akkor nagyon boldog csemetéink lesznek! Nagyszülö kérdésben nagyon jól állunk, az én szüleim otthon, párom szülei pedig itt kényeztetik Leevit, söt, 3 dédink is van. Itthon finnül beszélünk, de én Leevivel csak magyarul, így remélem, lassan a párom is jobban fog tudni.
Röviden ennyi Kép
Adri
KAdri

Sziasztok!

Most kaptuk az oltásokatKépKépKép
Csongi nagyon sírt, de hamar megnyugodott, és beszélgetett a dokinénivel.

Azért írok ilyen gyorsan, mert olyan büszke voltam, hogy nagyra hízott a májam... Azt mondta a dokinéni, hogy olyan ügyes vagyok, eloadást tarthatnék sok anyukánakKépKépKép Nekem ez annyira jól esett. Bár eddig is tudtam...(Hihihi!)
Igaz, o is elkezdett nyaggatni, hogy egy kis oszibaracklét próbálhatnék adni Csonginak, én csak mosolyogtam. Aztán anyukámnak is ecseteltem, hogy szép formás a fiú, nincs vitaminhiánya, nem lesz barack, csak tejcsi és kész!
Az ülést is említettem neki, o nagyon ellenezte, tisztára kiakadt! Ti mit mondotok?
Esküszöm, az itteni társaságra "jobban hallgatok", mint bármely védonore, vagy dokinénire!
Akinek van képe magáról és a babáról szívesen megnézném: nagyat@broadband.hu
Orült meleg van, szobába 29 fok. Estére lesz 30 tuti. Talán holnap már jobb lesz!

Csaó Évi
Évi (Évi)

Bocs "szobában".
Évi
Évi (Évi)

Szijja Mindenki!

Évi! Te kis nyelvtanár... Kép Holnap m is megyünk oltásra, múltkor is hideg és esős volt az idő, amikor kaptuk, holnapra is azt ígérnek. Szörnyű ez a meleg. Jó lesz, ha más vége lesz. Nekem van egy könyvem "Mit tud a gyerek" címmel, és ott azt írják, hogy 16 hetes kortól nyugodtan lehet felhúzogatósdit játszani. Szerintem semmi akadálya. Egyébként az Anya taníts engem c. könyvben is ezt írja. Nem hiszem, hogy gond lenne. Nálunk is kedvenc játék. Ezek az orvosok... Apósom is megkérdezte, hogy mikor kap már Lili RENDES kaját. Határozottan mondtam neki, hogy 6 hónapos kora után, de akkor sem fogom erőltetni. Olyanok ezek a férfiak, mintha már 3-4 gyereket szoptattak volna. Kis tudálékosak. Kép Mi abszolút nem 4 óránként eszünk van, hogy 1,5 van, hogy 3,5 óránként. De tegnap Lili csak 4-kor ébredt éjjel. Jó mi? Csongi hogy alszik? Remélem megússzátok láz nélkül a szurit. A képek igen elkészültek, a talira viszem őket. Oda is viszek gépet. Ugye te is jössz? Megjegyzem jó volt a séród Kép

Snoopy! Muszáj neked pont az idén úszni? A szoptatásnak jót tesz a sok mellmunka? Vagy kutyaúszásban nyomod? KépKépKépKép Próbálj meg eljönni...

Adri! Holnap veszek egy tesztet. Egyébként kalandos életed van, de úgy tűnik szeretsz kint élni. Mi is tervezünk későbbre egy 2 év Ausztráliát mert álmaink országa, bár kicsit tartok az ózonlyuktól. De többet biztos nem, mert nekem is olyan jó családom van, mint neked és én képtelen lennék máshol élni emiatt. Nagyon apás és anyás vagyok...

Képzeljétek ma a Corában voltunk nagybevásárláson és Lili egy tünemény volt. Csak nézelődött, dumált mindenkire mosolygott aki elment mellette és megcsodálta. Egy angyalka. Ponotsan úgy érzek, mint Adri meg PM, mert tényleg olyan jó, hogy nyílik az értelmük és már lehet velük kommunikálni. Lili már nem is tud sírni szerintem csak panaszkodni, ha vmi baja van. majd holnap a szurin. Hogy én hogy utálom ezeket a szurikat.

Pm! Hogy én hogy irigyellek ezekért az éjjelekért... Én sem feküdnék le korán, ha tudnám, hogy Lili 9-ig alszik. Ne legyen lelkiismeretfurdalásod a lustik miatt, jár neked, nem? Bár én is tudnék.

Lili egyébként nagyon jól eljátszik egyedül is, de nem bírom ki, hogy ne foglalkozzak vele. Lelkiismeretfurdalásom van, ha nem rá figyelek, pedig állítólag jó, ha hagyjuk őket játszani egyedül, mert úgy sokkal fogékonyabbak egy csomó mindenre. Észrevettem, hogy már Szabi is sokkal szívesebben játszik Lilivel, mert már ki tudja mutatni, hogy mi jó és mi nem. Meghát teljesen elbűvől bennünket. ha a tesója nem ilyen kis nyugodt vidám baba lesz teljesen csalódott leszek. Ja azt is írni akartam, hogy a Corában találkoztunk a szülésznőmmel és képzeljétek én megéreztem, hogy találkozni fogunk. Még a parkolóban megjegyeztem magamban (sajna nem mondtam Anyukámnak) hogy ma találkozni fogunk. És úgy lett. Ezek a dolgok 90 %-ban bejönnek nekem, Apukámmal van nagyon szoros telepatikus kötődésem.

Msot befejezem, vár egy halom vasalnivaló:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Lányok!

Évi! Örülök, hogy a dokinéninek jó a véleménye. A többivel meg tényleg ne törõdj. Remélem, hogy nem lesz láz ilyen melegben. Fotó megy, várom a tiéteket.

Iboly! Sose gondoltam volna, hogy valaha valaki velem példálózik szoptatás ügybenKép Egyébként amióta ilyen meleg van Panka nappal 1,5 óránként kéredzkedik cicire, gondolom szomjss, így viszont kaki is több van. Ma ment el a kaki tenyésztésre, remélem a legjobbakatKép

Geri! Hidd el, hogy ki fog alakulni ez az alvás dolog. Panka is csak 4,5 hónapos kóra óta alussza így át az éjszakát, ugyhogy még pár hét és nálatok is ez lesz.KépKépEllenben nappal gyakrabban eszik. Õ tudja. Várjuk a teszt eredményét. Egyébként ha ilyen erõs intuicíós kézséged van, hagyatkozz rá nyugodtan mindig döntések elõtt is, nem fog becsapni. Ilyen melegben vasalni??? Te szegény! Én megvárom a teletKépalig várom, hogy lássam a kis mosólygósodat!
És a többiekét isKépKépKép

Én is Hydrofilt használok és nekünk is bevált. Mi a hajlatokat még mindi lemossuk olajjal förcsi elõtt, és nem hintõporozzuk, hanem gyógyszertári védõkrémmel kenjük a bõrét. Csodaszép a bõre.

Mi is húzzuk a gyereket ülõ helyzetbe, imádja és a nagyija szerint sem ártKépKép

Még mindig várom a vihart.

Jó éjt.

PM

Sziasztok!

Egyenlore megúsztuk a szurit enyhe hoemelkedéssel, és egy kis nyugösséggel. De este megjött az apa, és nagy mesélés volt, utána meg pancsi a kádban.
Az érzésekkel kapcsolatban teljesen egyetértek, annyira aranyosan nyílik az értelme, okosodik, már kész nagyfiú! KépKépKépCsongi sokat játszik a kiságyban, de én is rengeteget foglalkozom vele!
Csongi éjszakái tök változatosak. A Balcsin 4-5 óra körül ébredt, itthon meg 2-3. Szopi, aztán alvás. De most ebben a nagy melegben sajnos fél 7 körül megint ébred, és utána már nem hajlandó visszaaludni. Pedig milyen jókat durmoltunk anno fél 9-ig...Kép
Nem bírom ezt a nagy meleget. Egyszál bugyiban folyik rólam a víz. Szegény Csonginak milyen rossz lehet!
Geri, legalább holnap rátok jobb ido lesz.
Na, megyek is!

Sziasztok
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!
Látom mindenki megrohanta az internetetígy 8 után Kép! Én is most tettem le Jázmint.

Geri!
A fûnyírás szerintem is férfimunka Kép! Ennek ellenére általában én csinálom Kép. Egyébként szeretek füvet nyírni, csak az a baj, hogy nagyon nagy a terület 1300 négyzetméter. Szóval lesz helye Jázminnak futkosni! Vihar??? Mikor ér ide hozzánk??? Tegnap 37 fokot mért a hõmérõ… Jázmin folyton meztelenül, nagyokat pancsolunk csak így lehet bírni. Még jó, én nagyrészt télen voltam terhes, nem irigylem a mostani nagypocakosokat! Azért szerintem jó lenne az a pocaklakó, egy kistesó Lilinek soha nem árt Kép Kép!

PM!
Küldtem képeket, nagyon várom a ti fotóitokat! Én tényleg pacsirta típus vagyok, cserébe viszont általában este 10-kor már kidõlök. Mit jelent az a mûvészkedés? Mit csinálsz?

K.Adri!
Gratulálok az éjszaka átalvásához! Ment az emil a képekkel! Nálatok milyen idõ van most? Ugye te írtál régebben arról, hogy mennyi mindent kap nálatok a család a baba érkezésekor az államtól: babruha stb.? Ha igen, akkor elárulom, hogy az általad leírtakat mondtam el a gyerekvédelem kollokviumon az év végén! Ugyanis elfelejtettem megtanulni a tananyagban szereplõ finn gyermekvédelmet… Kép

Évi!
Írtam neked, de ide is leírom: szereztél egy jó napot a férjemnek! Aranyos vagy Kép Kép !

Ja és a fõ-fõ-fõ hír! Örömteli elõrelépés történt vasárnap este hancúr ügyben! Akkora-de akkora összebújás volt, hogy csak na Kép Kép Kép Kép ! Végre ez is megoldódott!

Sziasztok!
Szép napot nektek!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

ITT A VIHAR!!! Kitártam ajtót, ablakot, csak úgy isszuk az oxigént!

Annyira aranyosak vagytok, ahogy a csemetéitekrol írtok! Nekem is mindig az aktuális kisbabám volt (Gergo éppen az) a kicsi szerelmem, és a nagyokra is meghatódva nézek, milyen nagyszeru gyerekek, mennyi édes dolgot tudnak mondani, csinálni. (Most a szemtelenségükrol inkább nem írok Kép Kép )

Adri! A horrorra gondoltam, az egész könyv tiszta horror.

Kellemes felfrissülést mindenkinek!

Iboly
Iboly

Halihó!

Jázminmama, megkaptam a képeket, köszi. Nagyon szép kislányod van és ez most nem csak udvariaskodás. Örülök a hancúrnakKépKép

Éjszaka festek, csendben, nyugalomban, de sajna már régen tettem, mostanában csak rajzolásig jutottam, az kevesebb idő. Meg fényképezgetek, tudod a naplemente a mániám....Képek mentek.

Évi! Örülök, hogy nem lett nagyobb láz. Kép

Tényleg itt a vihar, jaj de jó!!!!!!!!!!!

Puszi:Pankamama
PM

Sziasztok!

Hogy én milyen szófos..os vagyok állandóan... Viszzanézve én írok a legtöbbet állandóan. Visszafogom magam.

Túl a szurin pihizünk. Úgysincs séta idő. A szuri sírás nélkül megúszva ellenben a vuzsgálat alőtte sértődéssel járt. Hoggy ez a doktorbácsi mindig megnyomkodja a pocimat... Aztán az első szurinál volt egy nyüszi, a másodiknál pedig semmi. Pedig az a fájósabb. hazajöttünk kapott egy kúpot, most ébredezik, fél óra után.

Majd este visszajövök, csak annyi, hogy mindenkinek küldtem fotót magunkról. Egyébként Lili 7,40 kg és 72 cm. Madárka és Kriszta címe nincs meg. És Ancsa is rég járt errefelé.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Anikó!

bluebird@index.hu

Várom a képeket....

madárka
madárka (mad&aacut

Sziasztok!

Csongi ma egész délelott sírdogált. Semmi nem volt jó neki. Eléggé lefáradtam, foleg, hogy az éjszaka a vihar miatt aludni nem nagyon tudtam. Ablak becsuk, ablak kinyit, Csongi eszik, van-e láza (nincs), ilyesmi.
Aztán délután aludtunk 2 órát. Szinte kicserélodtem. Babucinak is visszajött a kedve, itt "jódlizik" mellettem.
Szerintetek mit illik a kisfiúknak mostanában keresztelon viselni? Teljesen tanácstalan vagyok.
Geri, légy szi ne fogd vissza magad... Én is írnék, csak ha sokat írok, nem megy át, és kezdhetem elolrol. Ezért inkább tömören, vagy több részletben. Lili még mindig óriási. Csongi 6,10 kg, és 62 cm! De nekünk ez is nagy teljesítmény!
Most ennyi!

Csaó Évi
Évi (Évi)

Halihó!

Geri! Köszi a képeket. Lili is gyönyörû és tényleg csupa hurka KépKépCsak így tovább és lázmentes éjszakát!! Teszt????

Évi! Nálunk ugyanez ment ma, délelõtt nyüszi, alvás nem sok, óránként szopi, este hasfájás, ugyhogy ma én is lefáradtam: Panka az esõt utálja.

Majd még jövök én is.

Pankamama
PM

Sziasztok!

Amint olvasom ti is nehezen bírtátok ezt a meleget. Mi is, Betti még elég jól tűrte, viszont Norbi nagyon nyűgös volt. Alig tudott elaludni napközben és este is. Már alig vártam hogy legyen egykis eső.
Vasárnap megyünk Balatonra, remélem addigra azért jó idő lesz. Norbi szépen fejlődik, szopizik rendesen, úgy tűnik a tejcsi gondok megoldódtak. Már 5480g és 62 cm. Sokat nevetgél és már gagyog is. Éjjel csak egyszer kel fel enni aztán alszik is tovább. Viszont most úgy néz ki hogy fájdogál a hasa, nehezen megy neki a kakilás, de eddig nem volt ilyen gond.
Van rólunk kép az ismerjük meg egymást topikban, ha gondoljátok nézzétek meg.

Most megyek

sziasztok

Gabi1
gabi1 (gabi1)

Sziasztok Lányok! Kép
Hiányoztam?Tudjátok,nyaralás,miegymás,gyerköcök betegek is voltak,zajlik az élet!
Remélem mindenki jól van! Kép
Mi éppen kigyógyultunk a bajainkból(mármint az aprónép),úgyhogy most kerek a világ Kép.
Ide jövök ,ebbe a topicba,Simon meg jövö hónapban lesz 1 évesKép.
Puszi mindenkinek,Bobojsza.
Remélem a babanetes talira jöttök!!!!!!!
orsolya (orsolya)

Sziasztok !

Nagyon örülök, hogy mindenki jól van. Lassan én is közeledek a nagy pillanat felé.Már csak 3 hónap van hátra.

Szeretném tőletek is megkérdezni, hogy van e valakinek chicco törzsvásárlói kártyája ? Ugyanis ez a kártya nem névreszóló és 10 %-os kedvezményt kapnánk. Én szeretném ott megvenni a babakocsit, mivel számomra ez a legmegfelelőbb.

Előre is köszönöm a segítségeteket!!

Üdv.: Király Kati
Király Kati

Sziasztok!

És én, nem hiányoztam senkinek sem? Kép

Mi továbbra is betegek vagyunk, Jancsi ugyan kigyógyulóban, de Tominak tüdögyulladása lett, Kari is beleesett a "jóba", no és én is egyre vacakabbul vagyok..KépKép

Geri, köszi a képeket, megkaptam! Nagyon aranyosak vagytok mindkettenKép (Rólunk az "Ismerjük meg egymást"-ban találsz képeket "Verus családja" címen.)

Majd még jövök, sziasztok:

Verus
verus (verus)

Sziasztok Lányok!

Geri aranyos vagy, hogy hiányolsz! Nem vesztem el, csak napközben mostanában nem tudok netezni, mert lányom állandóra bevezette a "nem alszunk délután" c. műsort. Este meg a párom ha ide is enged a géphez, azt már nem tudja kivárni, hogy írjak is nektek. Kép

Képzeljétek el mi történt velünk! Kislányom tegnap megtalálta a vastablettáimat és gyorsan meg is evett belőle 7 szemet. Amikor megláttam azonnal hívtam a gyerekorvost, Ő meg nekünk a mentőket és mentünk a Heim Pálba. Nem úszta meg gyomormosás nélkül, de szerencsére semmi baja nem történt, éjszakára még benn kellett maradnia megfigyelésen de délelőtt már hazajöhettünk. Viszont Tomi meg sztrájkolt. Én még ilyet nem hallottam. A mélyhütő tele volt fagyasztott tejjel, de hiába, az én kisfiam, se cumisüvegből, se pohárból, se kanálból nem volt hajlandó meginni. Anyósomék próbálkoztak bébiétellel, ma már tápszerrel is, de semmit nem volt hajlandó elfogadni. Inkább éhezett amíg haza nem értem és utána jól belakmározott a ciciből. Tisztára rossz anyának éreztem magam, hogy hagyom a kicsit éhezni, de ha meg itthon lettem volna akkor az lett volna a bajom, hogy a Timi mit csinálhat egyedül a kórházban. Így hogy vele voltam, látszólag nem viselte meg a dolog egyátalán, nem fél a doktornéniktől, pedig azért "megkínozták" egy kicsit. Remélem jól döntöttem.

Lányok! A képek nekem is jöhetnek a pacahus@mail.datanet.hu címre, nekünk most van előhívás alatt az utolsó tekercs, ha meglesz én is küldök majd képeket a gyermekekről. Régebbi kép (márciusi) van a Babanetes családoknál róluk.

Verus! Ti aztán jól kifogtátok! Jobbulást a gyerekeknek és neked is!

Na mennem kell mert a párom megérkezett és csúnyán néz rám.

Sziasztok
Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Sziasztok!

Kati, nincs.

Jázminmama üzeni, hogy eladták a gépet, péntekig meg kell lennünk nélküle. Mármint Jázminmama nélkül.Kép

Geri, szuri, láz, sírás?

Ancsa, szörnyu lehetettKép Mondd meg a párodnak, hogy ne nézzen csúnyán, neked is kell egy kis társadalmi életet élni.

Verus, minden elismerésem, nehéz lehet, gyógyulást mindannyiótoknak.

Bobojsza, mert ugye szerinted is nagyon jó itt a társaság.

Más nem jut az eszembe.

Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Szia Lyányok!
Tegnap írtam egy regényt, erre nem ment át... Most akkor kezdem elöröl! Tegnap hazajöttünk a tópartról, itt döbbenetes trópusok vannak, egész nap fülledt kánikula 30 fok felett, aludni sem tudunk. Már több mint egy hete úgy tudjuk leghatékonyabban elaltatni a Levit, hogy egy hideg vízzel benedvesített, aztán kicsavart ruhazsepit rakunk a fejére, attól nagyon megnyugszik és egyböl elalszik.
PM! Köszi a képeket, nagyon szépek vagytok rajta!
Geri és Jázminmama! Köszi a képeket, de nem tudtam megnézni öket, csak egy x látszik a képek helyén. Kép Elküldenétek esetleg csatolva is? Olyan kíváncsi vagyok rátok!
Verus! Dehogynem! Kép Hogy vannak a srácok?
Iboly! Szerintem is elég horror, én csak nagy gyerekeknek ajánlanám, azaz inkább tiniknek. Én pl. Harry Potter nélkül is tök sokáig féltem a kígyóktól...
Geri! Teszt???
Ancsa! Még jó, hogy idöben észrevetted a dolgot! Kórház ügyben meg biztos, hogy jól döntöttél! Akkor épp Timinek volt sokkal nagyobb szüksége rád, aztán Tomi is megkapta a kosztját, szóval nehogy lelkiismeretfurdalásod legyen!!
Na, megyek, hütöm a fejem, iszonyú ez a fülledt meleg!
Mindenkinek puszi Rio de Helsinkiböl:
Adri
KAdri

Sziasztok!

Teszt: negatív, úgyhogy még nem lesz kistesó.

Adri! Nem sokszor lehet arrafelé kánikula. Nem örülsz neki. Itthon egyébként 37 fok is volt a héten, úgyhogy még jobb helyzetben vagytok. Jó ötlet ez a ruhazsepi.

Évi! Ugye jössz a találkozóra, mert nagyon lapítasz, ami a témát illeti. Ami Csongi súlyát illeti ahogy nézem, már rég megduplázta a születésit. Ez jó, nem? Mizujs az éjszakákkal nálatok? Amit a másik topicba írtál számomra is megdöbbentő. (Nestle) Ne foglalkozz vele, mert az idegességtől elapad a tejcsid, aztán ezek győznek. KépKépKép Remélem poénnak vetted. Láz nélkül megúsztuk a szurit, sőt különösebb nyügi sem volt, bár tegnap fájt a helye a szurinak meg jól meg is volt dagadva és meleg volt ott a bőre. Mindig felsírt, ha ott véletlenül megnyomtuk.

Verus! Mivel te rendszeresen jelentkezel, ezért nem írjuk, hogy mennyire hiányzol. De, ha szeretnéd én hiányollak ámKépKépKép VERUS, HOL VAGY?????? Amikor az embernek 4 csemetéje van elég kellemetlen lehet a betegség. Én pánikba esnék, ha Lilinek vmi baja lenne. Még jó, hogy te rutinosabbnak számítasz.

Mse, Pamika merre vannak???

Lányok! Visszaolvastam a februári "Ami a szülés előtt van" topicot. Olyan jó volt. Érdemes belekukkantani. Ahogy vártuk a manókat és ahogy elkezdtek potyogni. Tisztára elérzékenyültem.

Ancsa! A te férjed mivel foglalkozik, hogy még otthon is dolgoznia kell? Szegény te, jól elnyomnak KépKépKép Örülök, hogy újra itt vagy. Ha lesz időd frissíted a táblázatot? Talira jössz? Ami meg a lelkiismeretfurdalást illeti ne legyen. Minden megoldódott. Gondolom most a tabletták a legfelső polcra kerülnek. Kicsi lányodnak se lehetett könnyű.

Kati! Akkor lettél kismama, amikor mi a szülés előtt álltunk. Irigyellek kicsit. Sajna nincs kártyám. Jó kismamaságot.

Tegnap voltunk ortopédusnál és asszimetriát fedezett fel. Nekem volt csípőficamom, mint kiderült de nem kengyelt hordtam, hanem vmi vaslapot. Szóval kedden megyünk röngentre és akkor kiderül mi van. A doki szerint don't worry. Nem is aggódom. Ráérek, ha vmi gond van.

Már megint annyi mindent akartam írni, de most nem jut eszembe semmi. Ugye mindenki jön a talira?

Lili baba tegnap éjjel megint kezdte az óránkénti kelést, nem keltünk fel hozzá, így 3 próbálkozás után feladta és aludt 4-ig. Aztán reggel 1/2 10-kor keltünk. Kipihentnek éreztem magam reggel, mostmár kezdek kókadni.

Dia, veletek mizujs?

Körülöttünk zajlik az élet, most tudtam meg, hogy egy ismerős, baráti házaspár válik, mert az csajszi is bepasizott és a pasi is becsajozott. Aztán jön egy jóbarátunk hozzánk, hogy képzeljük el hulla szerelmes. Mit gondoltok kibe? A házaspár lány tagjába. Mik vannak...

Most lecsapom magam, majd még jövök, ha tudok.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Csajok!

Anikó: De jóKépKép Olyan vacakul voltam..., de így már jobbKép

Tomi egyébként továbbra is fulladKép Mi javulunk.
Most kellett kitöltenem egy allergológiai tesztet,(Tomival kapcs.-ban) és elég gáz.. Szembesültem azzal, hogy nem volt olyan éve eddig a kisfiamnak, amikor ne lett volna kórházban.(2x-3x/év)Kép

Ancsa: ez elég brutálisan hangzikKépKép(gyomormosás..brrrr) Szörnyü az, hogy nem tudsz szétszakadni és mindkét gyermekeddel lenni..
Ugye ma már otthon van Timi? És jobban van?

Adri: elég furán hangzik az, hogy nálatok is szokott fullasztó lenni az idö...

Most szaladok tovább, puszi mindenkinek!!!!

Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Csak egy pár sor, mert kicsit fáradt vagyok.

Geri, ráhibáztál, egyenlore tényleg azért hallgatok tali ügyben mert még bizonytalan. Férjfüggo vagyok a Pestre utazás tekintetében, ot meg még puhítom. De remélem összejön. Nestlé ügyben abszolute nem estem kétségbe, sot meg sem fordult a fejemben, hogy a szopipótlót vezetek be, csak okulásként vetettem fel.
Csongi éjszaka 2-körül ébred. Én is megpróbálom, hogy nem ugrok egybol hozzá. Bár ha adok neki cicit, rendesen kiszippantya...Kép Sajnos még mindig tiszta kiütés, pedig a dokinéni javaslatára már 2. napja kapja a Fenistil cseppet. Úgy látszik nem ússzuk meg a dokinéni látogatástKép

Verus, ne aggódj, biztos lesz megoldás. Én úgy hallottam, hogy még kinohetik. Keresztanyámnak a kisfia dettó ugyanez volt, állandóan fulladt, spray-t kellett használni, aztán elmúlt. Majd holnap megérdeklodöm, hogy hány éves volt, jó?!

Sziasztok

Évi
Évi (Évi)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?