Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Boginak boldog névnapot!

Most csak gyorsan bekukkantottam, hogy ne keressetek, vasárnap hajnalban elutazunk nyaralni. Még nem tudjuk, mikor jövünk pontosan, vagy jövő szombaton, vagy rákövetkező hétfőn. Holnap csomagolunk...
Vendég

Verna,
jó utat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Pilla,
hogy csináltad, hogy a számlálót be tudtad tenni a blogodba??? Nekem nem engedi!

Kép
Kép
nircee

Az oldalelem hozzáadásánál, hozzáadtam egy HTML/Java script-et a cím alá, és oda betettem.
Vendég

Köszi!
És még egy kérdés: a régi bejegyzéseket hogy tudtad áthozni?

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Verna, jó utat! Fényképezz sokat!! :wink:

Nircee, sajnálom, hogy anyukáddal nem sikerül rendezni a dolgaitokat. De szerintem itt többről van szó, mint a anyukád (és a nevelőapád) éppen aktuális "sérelmei".

A kakaóval kapcsolatban... hááát lehet, hogy igazad van... :roll: :oops:
Bár a szinezéket, tarsítószert szinte lehetetlen kikerülni, még a krémtúró is tele van velük, tejre pedig szüksége van Márknak, pláne mióta nem szopizik (és ha jól tudom, a tápszerek és tejpépek is tartalmaznak tejet). A kakóval (és az allergizáló ételekkel) úgy vagyok, hogy ha tudom, inkább kihagyom, hiszen az allergiáról még most is olyan keveset tudni (hogy hogyan, mitől alakul ki), és így próbálok minél kevesebbet ártani. Meg persze az is benne van, hogyha jöhet a kakaó, akkor jön a csoki is, és akkor mindenki azzal fogja tömni a gyerekemet, pedig most megeszi a natúr joghurtot, főzelékeket és egy csomó egészséges kaját. Fog ő még elég édességet enni, ha a többi gyerektől is látja, akkor természetesen ő is fog kapni, (és valószínűleg még előbb is).

Szóval, igen, egyet értek veled, akár jöhetne is a kakaó, de ÉN még nem szántam rá magam.. Na, kb. ennyi.

Andi, szépségesek a csajaid! Bogi nem semmi, hogy elfoglalta a babkocsit ;) van esze a csajnak
Roni meg annyira ügyes! Már rengetegszer írtuk, de elképesztő iramban fejlődik. :roll:

És természetesen: Bogi királykisasszonyt Isten éltesse sokáig! ;)

Pilla, olvastam a blogodat, és annyira édes a "Laura szótár". Szinte hallom, ahogy kimondja Laja a kis szavakat, nagyon klassz, ahogy leírtad, nagyon élethű!

Mali, Dani nagy gézengúz! :shock: :shock: :wink:
Azta, már túl vagy a félidőn :shock: Már készül a gyerekszoba?

Tiop megint nagyon eltűntél!! Jelentkezz! :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

A régi blogban bejegyzésenként kijelöltem a szöveget, másoltam, majd új bejegyzésként, az új blogba beillesztettem. Címként a régi dátumot adtam meg. 2 hétig is eltartott mire kész lettem. :oops:
Vendég

Szantre,
a tejpép, táp, junior tej tejet tartalmaz, de módosítják benne a fehérjét, ezáltal könnyen emészthető, és nem allergizál. Ezért adható akár újszülött kortól is (már amelyik persze).
Megértem az aggályodat a kakó-csokival kapcsolatban, nálunk ugyanez a probléma, de nem amiatt, hogy bevezettem a kakót, mert csokit már sokkal előbb hoztak neki, minthogy kakaót kapott volna. Én egyszerűen nem adom oda neki a csokit, és kész. Kikerülni meg tényleg nem lehet 100%-ig. :? Nem kell sürgetni, csak egy ötlet, hogy ha egy kis változatosságot akarsz Márknak.

Pilla,
hű, nem semmi!!!!! Akkor asszem, hagyom a régieket, nekem ehhez most nincs türelmem. :oops:

HOL VAN MINDENKI??????????

Kép
Kép
nircee

Nircee,
ma voltunk Tescóban, vettünk Junior tejet a Márknak, és este kipróbáltuk. Először kispohárból (de mostanában nem iszik pohárból, pedig régebben tetzett neki, és pár korty le is ment), aztán cumisüvegből. Hát látnotok kellett volna az arcát. Már gyanakodva vette a kezébe a cumisüveget, mikor látta, hogy valami fehér lötty van benne, de azért megkóstolta. Fintorgott. Aztán újra belekóstolt, hátha csak valami tévedésről van szó, de nem. Többet nem volt hajlandó inni, pedig már kezdett szomjas lenni, mert nagyo méregette a tejes cumisüveget. Végül visszakapta a vízzel teli üveget, és azt a boldog mosolyt az arcán... :wink: Ki is itta az összes vizet, aztán szépen elaludt.

Képzeljétek. A rengeteg éjjeli ébredés és ivás miatt mostanában naponta mosom Márk ágyneműjét és a kedvenc kistakaróját, mert mindig pisis lesz. A kistakaróba bele van bolondulva, nem is csoda, hisz születése óta ezt szorongatja, ezzel alszik, csak hozzábújik és kerek a világ. Van is nagy hiányérzete, mikor ki van mosva, szárítani is csak elrejtve tudom, mert vizesen is képes lerángatni és hozzábújni. Na, lényeg a lényeg, ma kapott egy új, ugyanolyan kistakarót (ugyanolyan borsos áron, mint annó), és szerencsére ez is tetszik neki. Már a Kikában, mikor levettem a polcról, és megmutattam neki, kezdett bújni hozzá, úgyhogy kicsomagoltuk neki, és hazáig szorongatta. Úgy néz ki, kiválasztotta Márk az átmeneti tárgyát! :) Szerintem ezzel fog majd oviba menni ;) :lol: :lol:

Bocs, hogy most csak magunkról írtam..

Jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jó reggelt!

Képzeljétek! Tegnap Laura háromszor belepisilt a bilibe. Kétszer Ő szólt, hogy "pisije", egyszer pedig én kérdeztem Tőle, hogy nem kell -e, erre megindult a bili felé és produkált. HURRÁ! :wink:

Verna, jó pihenést Nektek!

Szantre, sajnálom, hogy nem jött be a tejital. Sárának minden este banánturmixot csináltam. Esetleg még azt megpróbálhatod, hátha bejön. Csinálhatod tejjel is, vagy tápszerrel. Így kikerülheted a kakaót.

Tiop, tényleg jól eltűntél. Merre jártok?

Nircee, küldenél nekem üzit, ha megszületett Simi? Úgy emlékszem tudod a számomat. Ha itthon leszünk, akkor esetleg meg is látogatnálak a kórházban, persze csak az utolsó ott töltött napok egyikén, és csak akkor, ha nem zavarlak vele.
Vendég

Sziasztok!

Kicsit eltűntem én is a napokban, kezd elegem lenni a melegből meg az itthoni mindenségből. Főleg az idegesít, hogy nem tudok már feleannyit se megcsinálni a háztartásból mint régen, ráadásul Dórival egyre kevesebb a türelmem. Csajok nem vagyok egy nyápic, de ikerterhességet nem kívánok senkinek se..
Tegnap már a férjem szólt, hogy kosz van a lakásban, pedig ilyet a 7év alatt még talán 3x ha kiejtett a száján. Mondtam is neki, hogy jöhet porszívózni, persze mondta is, hogy segít ha a héten hazajut egyszer korábban.. :(
Na szóval besokalltam, de úgy néz ki megtaláltam a bébiszitter jelöltet , aki segít majd a háztartásban is, a héten hadrendbe állítom, kezdheti a lakással.
Csak az idegesít a legjobban, hogy van 2 nyugdíjas nagymamánk, 2 testvérem, nekem meg házvezetőnőt kell fogadnom. Na mindegy, ez egy külön téma. :evil:
Most jól kipanaszkodtam magam én is.

Tényleg jól eltűnt mindenki. :roll: :?:

Szantre, sajnálom a sikertelen próbálkozásokat, nálunk az újdonság még Dóri szájába se kerül, mert nem hajlandó őket megkóstolni. Egy csomó gyümölccsel tömném őt, de meg se hajlandó kóstolni se a dinnyét, se a szőlőt, se egyebet. Azért minden alkalommal kitartóan próbálkozom, más egyebet nem tehetek.

Pilla, gratula a bilizéshez, ügyesek vagytok!!!! Mióta próbálkoztok?? Csak azért kérdezem, hogy képben legyek, mikor vegyek bilit először majd Dórinak. :?: :?:

Na húzok felmosni, mert ma bírom a strapát.. ezt ki kell használni.

KépKép
tüccs

Csak most nyáron próbálkoztunk egy pár alkalommal. A bilit már korábban megvettük, de nem igazán érdekelte a csajt.
Aztán egyszer csak elkezdte mondani, hogy pisi, kaka, aztán meg is mutatta, hogy ezek a pelusban vannak. Így, gondoltam itt az ideje kipróbálni a dolgot. És sikerült!
Vendég

Sziasztok!

Szantre,
én is nagyon sajnálom a tejet, nálunk szerencsére sosem volt ezzel gond, igaz, elég hamar kapott tápszert is, így nem volt neki akkora a különbség. Jaj, nem könnyű az ilyen korú kisgyerkőcökkel! Nálunk meg csak cumiból hajlandó meginni a tejét, pedig már szívesen elhagynám! Persze minden egyebet megiszik másból. Ja, és az én Drágám a mai napig nem hajlandó vizet inni. :cry: :cry: :cry: A múltkor már felcsillant a remény, mert egy sportkupakos Jana Baby-ből megitta az összes vizet (2,5 deci 1 nap alatt), de azóta sem!!!!! Csak érdekes volt neki a sportkupak, ennyi. :evil:

Pilla,
nagyon aranyos vagy, és természetesen egyáltalán nem zavarnál, sőt!!!!! Megvan a számod, írok mindenképpen! Jól esett, megleptél vele, köszi!!!!! :wink: :D
Gratula a bilizéshez!!!!!

Tüccs,
jaj, én el sem tudom képzelni milyen lehet ikrekkel, pedig biztosan emlékszel, az elejétől mennyit panaszkodtam, hogy mennyivel nehezebb ez a terhesség. És tényleg nem vagyok egy puhány típus, de én is úgy éreztem már az elejétől, hogy a felét nem tudom csinálni a dolgoknak. És azóta csak rosszabbodott a helyzet, mára már tényleg alig tudok bármit is megcsinálni. A meleg meg pluszban kikészít, 3-4 lépés után alig kapok levegőt. Úgyhogy ha nekem ilyen nehéz, akkor csak sejtéseim vannak, Neked milyen lehet!!!!! :oops: Sajnálom, és csak annyit mondhatok, hogy KITARTÁS!!!!!!!!! A félidőn túl vagytok, ráadásul ikrekkel nem is fogod a 40. hétig kihúzni, ez tartsa Benned az erőt!!!!! És nekünk bármikor panaszkodhatsz!!!!!!!
A bébiszitterhez meg minden jót kívánok, remélem, beválik!

Kép
Kép
nircee

Helló!

Tüccs, Nircee, szerintem nem ti vagytok puhányak, és nem fele annyit birtok, csak mivel ott van még egy gyerkőc dupla annnyi a teendő, mint az elsőnél. Mert hát valljuk be azért legtöbbünknek az első terhesség elég nyugis. Ha pihenned kell pihizel, nem vinnyog senki a háttérbe, hogy menj vele... :wink:

Pilla, ez igen! NAgyon ügyi Laura, csak így tovább! :wink: Egyébként mi már rég óta próbálkoztunk, esti fürcsi előtt pisi, napközben néhány órás bugyi stb...de igaziból akkor lett gyors eredmény, amikor elhatároztam, hogy másnaptól nincs pelus, csak bugyi. Rögtön érezte a hölgy, hogy jön a pisi, kaki, és első 1-2 alkalmat kivéve, mindig szólt előtte. Szóval tényleg nyáron ez lényegesen könnyebb, de szerintem télen sem lehet ez gond, ha csak az nem, hogy ha becsurran több ruhát kell, mosni nem egy bugyit... Nem tudom miért kalandoztam így el... :roll: bocsi.. :oops:

Szantre, megértem az aggodalmadat. Érdekes, hogy én az ilyen dolgokra mennyire nem figyelek tudatosan. :roll: Csokitól, édességtől pedig valóban nem menekülhettek.
Én mondjuk nagy chips elllenes voltam (én mondjuk szeretem, de nagyon ritkán veszek, inkább csokizok, sajna, de egyik sem jobb a másiknál) és Szonja az utóbbi hetekben ha elmentünk a boltba csak "picset" kért. Nem kellett se túrókrém, pinqui, tejszelet, ami eddig, csak "pics" Nem annyira tetszett, de vettem. NA ennyi is volt a fellángolás, mert már nem kell. Ma már megint tejszeletet vettünk. Pedig kezdtem azt hinni, hogy ezen akar felnőni... :? :D

Mindjárt teszek fel képeket, hagy teljen a topic, mert úgy látom mindenkinél pangás van... :roll: :wink:
De hol lehet tényleg Tiop??? :shock: :shock:

thenus

Kép jégkrémezés:D Kép anya kalapjában :D

Kép medencében hajmosás - egyedül Kép

thenus

Henus, nagyon bírom a jányodat, pedig még nem is találkoztam Vele. Ezen a hajmosós képen is akkora fazon.

Kaja: én sem figyelek tudatosan arra, hogy mit ehet és mit nem ehet Lajura (kivéve a csokoládét, cukorkát). Mindent adok Neki, de igazi ínyenc a jány, akár az anyja. Imádja a lecsót, a pacalpörköltet, milánói makarónit, nokedlit, stb. Érdekes, hogy amennyire húsmániás volt a kezdetekkor, most annyira nem eszik húst. A pörköltnek is inkább a szaftját eszi meg tésztával. Felvágottakat egyáltalán nem eszik, viszont a virsli az jöhet minden mennyiségben. A mártogatós szószokért nagyon odavan, kechupnak pedig mindig kell itthon lenni. Ha tehetné a levest is kechuppal enné... :oops: Az őszibarackból pedig lazán benyom 3 szemet, úgy 10 perc alatt.
Vendég

Sziasztok!

Bocsi lányok,hogy így elvagyok tűnve,de Zsaninak torokgyulladása volt és 4 napig tiszta láz és nyügik voltunk!Kaptunk antibiotikumot,tegnapra már jól is volt,ki is mentünk egy kicsit hosszabb időre az udvarra!
aztán itt volt a hétvége,őrültek háza stb..........!
Időm sincsen nagyon,mert ha a gyerekek nem alszanak akkor kiteszik az egész napomat!Udvar stb.......!Majd télen amikor nem lehet annyira kint lenni próbálok,majd visszakapcsolni hozzátok!
Látom,hogy szépen növöget Nircee pocija :D hatalmas! :wink: Aztán Henus a te lányod egy nagyon szupi csaj,minden értelemben!Pilla! gratulálok a bilizéshez,igen szép teljesítmény tőletek,bár ennyi idősen Zsani is jobban ráült a bilire és pisi is volt meg kaki is1x,aztán valahogy abbamaradt!az érdeklődés megvan,és volt már több kevesebb siker is,de úgy látom,hogy egy kicsit később fogunk mi leszokni a pelusról,amin nem csodálkozom,mert Anett is később szokott le mint Roli! :wink:
Verna a te lányod is nagyon szép volt az esküvőn ,mint egy királykisasszony! :wink:Andibab Nagyon szépek és töndériek a csajok!

Ne haragudjatok,hogy így írok,de Zsani akármelyik pillanatban felkelhet és akkor teljes egészében akar engem!Nem is tudok nagyon visszaolvasni,bocsi mindenkitől akinek nem írtam,de majd próbálok visszacsatlakozni hozzátok!

MINDEN NÉVNAPOS ÉS SZÜLINAPOS BABÁNAK,MAMÁNAK KÍVÁNOK SZÉPET ÉS JÓT!

Kép

sZIASZTOK!
Nagyon szép napot mindenkinek! :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok! Én a másik Flóros fórumba írogatok, de ott nem tudtak nekem adni szülésznő elérhetőségeket , talán Ti tudtok segíteni, mert ha jól látom tapasztalt anyukák vagytok. :) A Tasnádi Mihályné és az Ignáthné elérhetősége érdekelne. Lassan el kell döntenem , hogy kit választok szülésznőnek , no meg fel is kellene keresnem őket , hogy vállalnak -e. Várom priviben a telefonszámokat, meg az esetleges ajánlásokat is, mert igazából fogalmam sincs melyiküket válasszam! :) :oops:
Előre is köszi!

Kép
angie81

TIOPNAK ÉS MINDEN KRISZTINÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Tiop, Mali! Boldog névnapot!

thenus

Sziasztok!
Boldog névnapot kívánunk mi is a Krisztináknak! És természetesen Boglárkánknak is utólag!

Bevallom, én egészen egyszerűen azért voltam mostanság eltűnve, mert lusta voltam. Olvasni olvastam a fórumot, de az íráshoz már nem volt erőm.
Egyébként semmi extra nincs velünk. Apának letelt a szabi, hétfőtől megint dolgozik, így visszatért a régi kerékvágás.
Amíg itthon volt, voltunk ugye nyaralni, állatkertben, strandon kétszer, és ide-oda mentünk apróbb programokra.

Henus!
Naggyon komoly a csaj a hajmosásnál. Tiszta Hawaii. :wink:

Nircee, Tüccs!
Annyira tudom, (vagy sejtem) hogy mennyire nehéz most nektek. Éltessen a tudat titeket, hogy a fizikai teher nemsokára nem lesz. Lesz helyette egy sokkal fárasztóbb. A pici baba, ill. babák.

Pilla!
Gratula a bilizéshez! Lili nemhogy nem szól, ha kakilt, simán letagadja hogy lenne bármi is a pelusban, amikor én már elájulok a szagtól. :twisted: Szóval fogalmam sincs, hogy nálunk mikor lesz a bilizésből bármi is... :roll:

Kép
Kép
giga1

Tiopnak és Malinak Boldog Névnapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm szépen a köszöntéseket! Nagyon kedvesek vagytok!

Ne haragudjatok, de most rohanok, holnap megyünk nyaralni :D és még össze kell pakolnom :( .

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Jó reggelt!

Mali, jó pihenést, nyaralást Nektek!

Jányok... Arra gondoltam, mivel Laja évvesztes, így csak 2010-ben mehet oviba. De... 2 éves korától kevesebb pénzt fogok kapni, ugyebár. Így aztán a hiányt pótolni kell valamiből. Mivel itt nincs bölcsi, megpróbálnék feladni egy hirdetést, hogy bölcsibe fel nem vett gyermekre vigyáznék. Lajának lenne gyerek társasága, én pedig kapnék egy kis plusz pénzt. Okleveles bébszittyó vagyok, ráadásul kétszeres anyuka.
Szerintetek?
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm szépen a köszöntéseket! :D
Pilla!
Jó ötlet,de számolni kel avval is,ha esetleg beteg lesz Laura!Van kire hagynod?Te mennél vagy hozzád vinnék a gyereket/gyerekeket?Sógornőm ezt csinálja már 3-om éve és ő bizony odaviszi a beteg gyerkőcét ,megjegyzem anyukát nem nagyon érdekli,ő éjjel nappal dolgozik!Van,hogy ott is alszanak már!Na mindegy nem ez a lényeg!A lényeg,hogy nagyon jól keres vele,és még bele sem szakad! :wink: :D Próbát megér! :wink:

angie81!
Üdv itt!Én Tasnádi Mihálynénál szültem ,nagyon ajánlom,de telcsi számot nem tudok! :? Ki a dokid???Tőle is kérhetsz infókat róla!Tuti,hogy tud telcsi számot is adni! :wink:

Mali!
Jó utat és kellemes pihenést nektek!Utólag Boldog névnapot neked is! :wink: :D
Kép

Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok hoztam pár képet mi is ma voltunk védőbe és 5752gr 61.5 cm-r jó étvágyú és sajna már hasfájósok is vagyunk.Mosolyt nemtudok mutatni mert mindíg néhány másodperc a gép meg nincs nálam.

Képek:
Kép

Kép

apun alszom.
Kép

északai tisztába tétel:
Kép
Kép

tesókkal:
Kép

kis tokám van:
Kép

Büfike és beájulás.

Kép
Kép

cickó az enyém ne is álmodj róla, hogy eleresztem:
Kép
tappancs28

Boldog névnapot Tiop és Mali
tappancs28

Helló!

Tiop, na végre! :D De jó, hogy jelentkeztél! :wink: Sajnálom a betegséget, így nyár közepén, de szerencse, hogy hamar túl lett rajta Zsani... :(

Pilla, szerintem teljesen jó ötlet, ez a megőrzés. MOSt van egy cikk a Kismamában a Családi napközikről. Gondolom te nem ilyen pöpecre gondoltál, de érdemes elolvasni. :wink:

MAli, jó nyaralást nektek!

Tappancs, édes Dávidka nagyon. :) Aranyosak a tesók együtt! :wink:

Na ma ennyi tellet, Jó éjt mindenkinek!

thenus

Sziasztok!
Henus!
Jól esik,hogy örülsz nekem,de tényleg!Zsani péntekig kapott még antibiotikumot kiegészítésképpen,de már teljesen jól van!A gyógyit csak kubus palackból képes meginni,így minden gyógyibevételnél mixelnem kel neki! :? :lol: :wink:

Tappancs!

Aranyos Dávidka a képeken és mekkora baba,na de a születési méreteihez képest....... :wink: :D A kislány tesó.hogy megvan ijedve egy kicsit,de édesek együtt hárman! :wink: :D

Ma megyek az Auchanba,Rolinak ezt-azt venni,meg a szokásos bevásárlás.Zsanika megy a keresztanyjához ,így egy kicsit nyugiban leszünk Rolival!Néha kel egy kicsi kikapcs,főleg most,mert kezdek megint depizni,hogy Zsani ijen nyűgös mostanában!Minden sz.......ért hisztizik,remélem hamarosan elhagyja ezt az új szokását!Mostanában a házi videókat szeretné nézni,éppen most is a karácsonyi videónkon nevet nagyokat és mondogatja,hogy ajándék,karácsonyfa,stb..!
Na megyek,mert látom nagyon feszeng a csaj,lehet valami készül a pelusba!Megelőzzük! :D :wink:

Sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Helló!
Pilla!
Szerintem nagyon jó az ötleted! De arra tényleg gondolni kell, hogy mi lesz ha Laja beteg lesz. Meg tudod oldani akkor a gyerekek elhelyezését, vagy Lajáét?

Tappancs!
Nagyon édes Dávid! Azért van egy mosolygós kép, az éjszakai tisztábatevős. Édes ahogy beájul rajtad! Imádom ilyenkor őket. :wink: A két tesó mit szólt a kicsihez?

Tiop!
Jó vásárlást!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok Lányok!

Megműtődtem. Nem volt egy sétagalopp, de túl lehet élni. Azért szar volt, na. Röviden leírom, hogy is volt.
Vasárnap befeküdtem délután 5kor a kórházba. Onnantól kezdve nem ehetettem(már déltől nem ettem), nem ihattam. A műtétem hétfőn fél9re volt kiírva, de jött két sürgősebb esett, így 11kor vittek a műtőbe. A férjem reggel 8tól ott volt velem, majd a hugom is csatlakozott. 11 után jött értem a műtős fiú, csupin kellett volna felfeküdni, de a bugyi rajtam maradhatott, mert természetesen vasárnap meg is jött. Szörnyű volt a műtőbe vezető út, csak a plafont láttam, próbáltam leselkedni, de alig láttam valamit. A műtőben a folyosón bekötötték a kézfejembe a kanült és kaptam infúziót, majt betoltak egy borzalmas állapotú műtőbe. Az anesztest megkérdeztem, hogy itt fognak-e műteni, mondta, hogy igen. Betojtam. A két lábam, derekam lekötötték, hogy el ne szaladjak. Majd a bal karomat is kikötötték, amint ment az infúzió és végül a jobb karomat pedig derékszögben felkötötték. Aztán jött az arcom felé a maszk. Közben ki-ki bújtam alóla és kérdezgettem, már az egész csapat rajtam nevetett. Érdekelt, hogy a tubust akkor teszik-e be és veszik ki, amikor még altatásban vagyok, meg hogy az orrmon vagy a számon vegyem-e a levegőt és, hogy tuti nem halok-e meg. Ez vol t az utolsó kép.
A műtét hosszú volt, 75 percig altattak, szerencsére nem kellett vágni, pedig már majdnem az volt, sikerült laparoszkóppal megoldani. Aztán az ágyamon eszméltem, hogy sírva levegő után kiabálok, hogy nem kapok levegőt. Fájt. Fájtak a vágások. A férjem és hugom nyugtatgattak. A hugom szintúgy sírt. Aztán kaptam fájdaomcsillapítót és kezdett jobb lenni. Mondtam is a férjemnek, ha meg akar egyszer ölni, nehogy leszúrjon! Aztán este jöttek a nővérek, hogy ágytálba csurgassak. Mondtam, hogy be se hozzák, mert nem fogok. Segíettek felállni és elmentem a wc-re. Innentől kezdve meg még jobb lett. Szerdán reggel 9kor már itthon is voltam, vagyis anyóséknál. Lellét nem nagyon viselte meg a távollétem, jól megvoltak anyóssal, de örült, hogy újra vagyok. A sebek nem fájnak, csak a varratok húzódnak, majd szombaton veszik ki. De már jó, hogy nincs epém, mégegyszer nem vetetném ki!

No, megpróbálok kicsit visszaolvasni, de a képek nem kerülték el a figyelmem. Nagyon aranyosak!!!

Pilla, vigyázz a hirdetéssel, mert szerintem ennek több feltétele van, hogy vigyázz gyerekekre, mint annyi, hogy házhoz viszik. Biztos kell ántsz engedélye, meg egyéni vállalkozás..stb.

Minden jót!

Pimpoka

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

a tesók igazából örülnek de csalódottak, mert arra számítottak hamar megnő és megy a kertbe játszani.Hát ugye ez nem így an :lol: :lol: :lol: .Csak azt látják , hogy már megint kaksizni kell de fáj a pocak, már megint alszik ill. eszik vagy este már fürdenie kell.Szeretnék simogatni de erre nem reagál így uncsi persze lánykám feltalálja magát s felkelti de akkor visít amit nem szeret Fanni és fogja a füleit, hogy Dávid hagyja már abba mert ez már sok.
Nagyfiam Gábor meg élvezi, hogy tudományossan oktathatja ki a hugát öccsükkel kapcsolatban, ez így bejött neki.Végre nincs leosztva, hogy ne okoskodjon :lol: .
Segíteni egyik se tud igazából mivel Dávid eszik +alszik +kaksizik+fürcsizik.

A nagyobbak a terhesség elejétől önnállóságra vannak szoktatva(öltözés étkezés ivás wc stb...)mi csak felügyelünk de nem segítettünk, ez most jól jön. aranyossak mert toleránsak velem szemben, gondolok itt a kaják idejére mert ugye egyedül elég rendesen elbírok csúszni, ha apjuk itthon van nem annyira de még szokjuk egymást ,ennyi.Persze a nagyok folyton öl9k egymást s egy ideig tűrök és én is beszállok általában ez nem jelent nekik jót de egyre kevésbé élezik az idegeimet vagy maguk között mikor nem reagálhatok lerenddeznek dolgokat nemtudom.

Bocs kiskrapek felkelt és mennem kell etetni +fejnoi mert úszik minden a tejbe .
szép napot sziasztok
tappancs28

Sziasztok!

Tiop,
Jaj, hogy mindig beteg valaki!!! :cry: :cry: :cry: Örülök, hogy Zsani jobban van, további jobbulást neki!!!! És NYUGI, a kis elvolnulás biztosan segít az idegeidnek!!!! Nagy levegő! És tudod: semmi nem tart örökké! :wink: :lol:

Tappancs,
jaj, de édes Dávidka!!!! Nekem a cicis, a beájulós és az éjszakai boldog pelenkázós kép tetszenek a legjobban!!!!!!! És gratula a szép súlyhoz!!!

Pilla,
szerintem is szuper ötlet, de Pimpónak igaza van, nem kell ehhez egy csomó engedély? Bár mindent be lehet szerezni, főleg, ha képesítésed is van! Én beadnám Hozzád Marcit, ha nem lenne ilyen kis anyámasszony katonája! :roll: :wink:

Pimpó,
hű, nem irigyellek a műtét miatt, de azért biztosan jó, hogy már túl vagy rajta! Már nem fog kínozni az epéd, a sebek meg begyógyulnak. Mihamarabbi teljes gyógyulást!!!!

Én ma voltam dokibácsinál, a méhszáj felpuhult, a méhem görcsös (persze csak a vizsgálat alatt, az NST-n olyan szép egyenes 10-15-ös "fájásaimt" voltak, hogy csak na! :roll:). A dokibácsi (viccesen) megkérdezte, hogy miért nem szültem még meg????? Na, mondtam neki, ne tőlem kérdezze, tegyen valamit, én már nem tudok ennél többet tenni. :lol: :lol: :lol: Úgyhogy azt mondta, bármi lehet, akár ma, de akár 3-4 hét múlva is jöhet Simi, ez már csak és kizárólag rajta múlik, mi csak várunk. De azért én úgy vettem észre, hogy ő is nagyon szeretné, ha még a szabija előtt megszülnék, túl akar lenni rajta, és nem ezen aggódni. Hát, felőlem!!!! Én holnap készen állok! :lol: :lol: :lol: Hát, ennyi.

Muszáj dicsekednem: Marci ma a fogkefetartómra ráhúzta a derékszögvonalzót, és elkezdte a levegőben lóbálni, és mondta hozzá, hogy "hepü" (=repülő) !!!!!! Már egymaga épített valamit, és használta hozzá a fantáziáját!!!! Olyan édes volt!!!

Most megyek, mindenkinek szép estét!

Kép
Kép
nircee

Tappancs
Gratula a szép súlyhoz!!! Szépek a képek is!!

Tiop!
Jobbulást Zsaninak! Meglátod a rosszabb napok is elmúlnak egyszer. Itt mindig Te (is) tartod az ember lányában a lelket, most mi próbáljuk megy ugyanezt!! :wink:

Pimpo!
Jobbulást és gyors regenerálódást neked is!!! Nem irigyeltelek mostanában , lényeg, hogy túl vagy rajta!! Jó, hogy nem kellett vágni! :)

Nircee
ha jön Simi kinek is írsz sms-t?? Kezd izgi lenni a dolog. 8) Úgy eltelt a terhességed(tek, Ichtus is) , hogy csak nézek, mint a moziban.

Képzeljétek sikerült vennünk használtan iker-babakocsit!! Szuper a gép, nagyon meg vagyok vele elégedve (egyelőre...). Nagyon örülünk neki, le van a gond erről is. Jövő hétre tervezzük a gyerek-szoba festést is, sárga-árnyalat lesz a befutó, majd rakok képet ha kész lesz.
Már ennyi , zúzok fürdeni, alukálni.

KépKép
tüccs

Tüccs,
Verna, Pilla, Andibab és Piroska száma van meg nekem, nekik írok, és majd valamelyikük biztosan ír a fórumra. :wink:
Örülök, hogy sikerült kocsit találni, ezzel már tényleg eggyel kevesebb a gond. Szép lesz a sárga fal, mindenképpen kérünk majd képeket!!!

Kép
Kép
nircee

Kedves Fórumozók!

Szeretném figyelmetekbe ajánlani új szolgáltatásunkat: Gödöllőn és környékén pelenka és popsitörlő házhozszállításával foglalkozunk. Ízelítő az árainkból: newborn 23 ft/db-tól, mini: 24 ft/db-tól, midi: 28 ft/db-tól, maxi: 34 ft/db-tól, junior: 36 ft/db-tól, popsitörlő: 350 Ft. Gödöllőn a házhozszállítás ingyenes, más településen távolságtól és rendeléstől függ. Kérésre szívesen küldök árlistát. Üdv. joag
joag

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket! Sajna nem sok időm van, az összes energiámat lekötik a csajok. :roll:

Tappancs,
gyönyörűszép babád van! :wink:

Pimpoka,
jobbulást! bátor csaj vagy, hogy így nekiugrottál a műtétnek! én biztos halálraparáztam volna magam, és lehet, hogy megvárom, hogy vigyenek, nem mentem volna magamtól... :oops:

Nircee,
megy a drukk a szüléshez! annyira izgulok érted!!!

Tiop,
tutkeráj, hogy nem fogok tudni jönni a hétvégén, így előre is
BOLDOG NÉVNAPOT ROLINAK!!!

Pilla,
szólj, ha beindult a "magánbölcsid", lehet, hogy én is jelentkeznék párszor a törpével, főleg, ha Bogi már oviba fog járni, és én meló után kajtatnék. :wink:
andibab

Csajok!

Köszi a hozzászólásokat! Konkrétan nem bölcsit akarok nyitni, csak egy gyermeket bevállalni, akit nem vettek fel. Első körben az ismrősöknél érdeklődnék, hátha... Ha ez nem jön össze, akkor ragasztanék ki, ide a faluba pár cetlit. Semmi ANTSZ, és egyebek.
A betegségre igaz nem gondoltam, de a bölcsibe sokkal több betegséget szedne össze egy gyerek, mint itt. Így aztán, gondolom meg lehetne beszélni a mamival...
Vendég

Sehol senki? :shock:

Tappancs, nagyon szépek a gyermekeid. Amikor a húgom született én már 9 éves voltam, és azt gondoltam, hogy majd megszületik és rögtön játszhatok is vele. Emlékszem mennyire csalódott voltam, hogy nem így lett.

Tiop, tegnap kb. egy időben voltunk az Auchanban. Kár, hogy nem taliztunk össze. :wink:

Pimpoka, én is megvártam volna, hogy visznek, mint Andibab. Jó, hogy túl vagy a műtéten.

Nircee, de izgi! Remélem nem akkor akar kibújni Simi, amikor épp nyaralunk. Drukk-drukk! 2008.08.08.!!!

Tüccs, jó, hogy sikerült babakocsit vennetek.
Vendég

Hello mindenki!
Még egyben, a front sem segített, nem hiszem, hogy ma már lenne bármi is. Vannak görcseim, néhány már egész fájdalmas, az összes csontom fáj odalent, de még semmi rendszer nincs benne. Abban reménykedek, hogy mint Marcinál, a magzatvíz fog elfolyni, mert akkor nem kell azon agyalnom, hogy ez már az-e, illetve, hogy mikor kell indulni.

Azonnal jelentkezem, ha lesz valami! Azért poén lenne, ha megvárná a hó végét az én kis Drágám! :roll: :D

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nircee, én drukkoltam, hogy jöjjön Simi, de úgy látszik ő máshogy tervezi. Nagyon ügyesek voltatok, büszke lehetsz magadra, és Simire is, hogy minden külső beavatkozás nélkül kivárta a bűvös 37. hetet.
Már nagyon várom a fejleményeket.. Vagy vesd be Apát :wink: :wink:

Tüccs, szuper, hogy találtattok babakocsit!
A múltkor még akartam írni Neked (meg is írtam, csak elszállt a hozzászólásom :? ), hogy ne törődj most a kosszal és a rendetlenséggel, csak Dórival és magaddal, nehogy baj legyen. Ha úgy érzed, bírod, csináld, de ha nem, ne!! A lakás úgyis megvár :? :wink:

Ichtus, veletek mi újság?

Kismamik, pocakfotókat szeretnék!

Pimpoka, szerencsére túlvagy a műtéten, örülök, hogy rendben vagy mostmár!
Remélem hamar visszakapcsolódsz közénk!

Tiop, sajnálom, hogy Zsani lebetegedett, sok gyógypuszit neki, nehogy visszaessen! A kis csemetéd belépett a "hisztis kétéves" korba? :roll: :wink:

Tappancs, jaj de szépek vagytok! Olyan icipici Dávid a képeken, hogy el sem hiszem, hogy ő a híres óriásbébi.. olyan kis ennivaló. Az utolsó cicis kép nagyon jó! :lol: :lol: :lol:

Pilla, szerintem is tök jó ötlet a gyerekvigyázás. Nekem több évfolyamtársam is gyerekvigyáz, és egyiküknek sincs engedélye, pedig nyilvános fórumokan hirdetik magukat..

Henus, Szonja hihetetlen kiscsaj! El sem hiszem, hogy pár napja (hete) amiatt panaszkodtál, hogy nem akar hajat mosni.. Az első két kép, pedig nagyon ismerős. Fagyizós, és locsoló csöves kép nekünk is van ;)

Na, megyek lassan. Jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Helló!

Hát, én szeretem inkább megelőzni a dolgokat, betegségeket, ha lehet. Fiatalon, ilyen sok kővel és egyáltalán gyulladt epével esélyem lett volna egy jó kis epehólyagrákra. Szerencsére nekem soha nem volt tünetem emiatt és pont ezért volt veszélyes. Nem görcsöltem, nem fájt, nem volt savam, nem sárgultam, igaz én egyébként sem ettem azokat a kajákat, amiket most tiltólistán kaptam. No de holnap már kiveszik a varratokat és már csak begyógyul az a 4 kis vágás, nyoma sem lesz.

Lelle meséli mindenkinek, hogy "anya has tő" = anya hasában kő volt.

Még van a szemölcsöm, amitől meg kellene szabadulnom, holnap megbeszélem a dokival, hogy mikor. Most azért nem lehetett, mert pont megvolt. Meg még van egy részlegesen szakad térdszalagom sielésből, azzal is kéne már valamit kezdeni, de komolyan mondom, azt sem tudom melyik térdem volt, most nem fáj, de azt mondják, hogy később gáz lesz. Néha már teljsen egy nyomi vénasszonynak érzem magam, annyi kínom volt/van.

No, azt még nem is mondtam, hogy persze még a közeljövőben költözés lesz. Pedig én már amikor visszajöttünk, kijelentettem, hogy legközelebb csakis a sajátba. De az a projekt kicsit most le van lassulva és idén már hiszem, hogy elkezdjük, viszont ebben a lakásban már nem akarunk még egy telet átszenvedni, főleg, hogy tiszta penész ősztől-tavaszig minden. Nem nagyon várom, dehát ez van.

Nircee, drukkoltam, hogy a várva várt nyolcas napokon szülessen Simon, akár még lehet is, ha ebben a szűk két órában még meggondolja magát. Rendeződött már anyukáddal a kapcsolat? Sikerült beszélgetnetek?

Pilla, azt hittem több gyerekre szeretnél vigyázni! Bennem is felmerült már ez a gondolat, de inkább nekem lesz szükségem másra, míg egyetemen leszek. Na, mindíg ezen lovagolok, de kár, hogy nem lakunk a közelben, rád szívesen bíznám!

Tüccs, gondolom nagy az örörm, hogy lesz kisfiatok is, persze tök mindegy a neme, de ez így olyan tökéletes! Milyen babakocsit vettetek? Egymás mellettit vagy egymás utánit? Dórinak fellépője lesz vagy sétakor valaki besegít és tolja őt is?

Tiop, gyógyulás nektek!

Tappancs, nagyon édesek a gyerekek, Dávid jókora, nem újszülöttnek néz ki!

A rögtön játszással kapcsolatban pedig a férjem viszi a prímet. Hazavitt minket a kórházból, beérünk, leöltözünk, gyerek kicsomagol, gyorsan átpelenkáztuk, átöltöztettük, a férjem azonnal felveszi és közli, hogy te csak pihenjél én majd játszok vele. Odanézek és már vetődött hátra Lellével az ágyra, hogy majd dobálja,mert mennyire örülnek neki a kicsik :D.

Na megyek, még hajat kell mosnom, meg zuhanyozni, mert már fél8ra ott kell lennünk. Még vasárnapig anyóséknál leszünk, addig jó dolgom van, de egyébként meg úgy döntöttem, hogy rendelem a kaját, a férjem is eszik a városban meleg ebédet. Minden nap főztem valamit, többnyire délután, mert addigra értem oda, de így már sok volt, mármint a napi többszöri melegkaja, folyamatosan csak dagadunk, így eszik mindenki egyszer, vacsira meg amit csinál magának a hűtőből. Már többször eldöntöttem, de sosem rendeltem meg, mert hogy az milyen már, most már nem érdekel, nem akarok a világ legjobb háziasszonya lenni, de nem fér bele szeptembertől az időmbe a főzés és még a sok más házimunka.

Nyaralóknak jó pihenést!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Fúúúú, lányok! Annyira jól esik, hogy így "ismeretlenül" is annyi bizalmatok van felém, hogy rám bíznátok a csemetéiteket. Nagyon jól esik. Akkor mégsem csinálom olyan rosszul ezt az anyaságot...
Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm!
Vendég

Sziasztok!

Többen kérdeztétek milyen ikerbabakocsit vettünk, íme egy kép.
Kép ikerbabakocsi
Szép tiszta, második kocsiként használták, szóval nem egy lestrapált darab. Remélem nem lesz gond vele. Dóri már most is inkább gyalogol, mint kocsiban legyen, szóval neki már szerintem nem is fog kelleni kocsi jövőre.
Közben a bébiszitter kérdést is megoldottam, hétfőn már kezdjük is a szoktatást Dórival. Végül egy nyugdíjas ovónő hölgyet választottam, itt lakik tőlünk 5percre, így rugalmasak lehetünk majd egymáshoz.

Bocsi lányok, most ennyire tellett (csak magunkról írtam), de megyek kelteni Dórit, aztán megyünk vásárolni. Kifogytunk mindenből.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Még mindig egyben. :? Mondom, hogy a végén még megvárjuk a hó végét! :roll:
Azért köszi a drukkokat!!! :D

Szantre,
hát, Apát bevetni... nem is tudom. 9 hónapnyi kihagyás után.... Nekem semmi kedvem hozzá, annyira fáj odalent minden. Meg hát nem hiszem, hogy annyira vonzó lennék így a végére, dagadó lábakkal, zilálva egész nap, hatalmas csíkokkal a pocakomon. Bár ki tudja.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Pimpó,
Anyuval rendeződött valamennyire a helyzet, a Nagymamim hathatós segítségével. Csakazértis elmondtam, ami a lelkemet nyomta, és bár még mindig nem 100%-os a helyzet, ez nagyon fontos volt nekem, és azóta nem is ugrottunk egymásnak, én is nyugisabb és türelmesebb vagyok vele.
Hűha, egy újabb költözés? És találtatok már helyet? Nem lesz egyszerű, de drukkolok, hogy simán menjen minden!

Tüccs,
tök jó kis kocsi!!!!! Jaj, már látom a lelki szemeim előtt a 2 kis Törpét!!!!!! :lol: :lol: :lol: De édesek lesznek!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Pimpoka, örülök, hogy túl vagy a műtéten, és nem irigyellek, de igazad van, jobb a bajt megelőzni! :wink:
Hová fogtok költözni? És most hol lábadozol? Otthon, vagy anyósodéknál? NEm tolakodok, csak kíváncsiskodom :oops: ÉS Lellére ki vigyáz?

Nirceee, hát Simi nem siet.. :wink: :) Érdekes nem?, hogy Marcinál azért rimánkodtál nehogy kibújjon, Simit meg nem birod kiimátkozni... :) Nem baj az, ha kivárja az idejét, csak neked kicsit nyűgösebb...
Tök jó, hogy sikerült anyukáddal beszélni, még akkor is ha nem lett minden tökéletes.

Tüccs, jó kis kocsinak tűnik, ez a babajárgány. :wink: Egyébként ne legyél benne biztos, hogy Dóri nem fog kocsizni. Egyrészt most nyár van, de télen szívesebben üldögélnek szerintem a gyerekek, másrészt, ott lesznek a tesók akik kocsiznak, és tuti, hogy ő is pont úgy akar majd, mint a kicsik. :roll:

Pilla, ezen a gyerekmegőrzésen én is gondolkodtam, de megmondom őszintén letettem róla, mert nekem ez a munkám, és valahogy most a GYES alatt elég nekem egy, a sajátom, utána életem végéig ezt csinálhatom. LEhet ez nagyon ciki a számból. :oops: Szeretném ezt az időt a feltöltődésre használni, és Szonjával jókat játszani. Inkább valami teljesen mást csinálnék. :roll: Azt ne kérdezzétek, hogy mit. :oops: :wink: :? Viszont részedről jó ötelt, és szerintem lenne is rá igény (bár nem ismerem a falutok társadalmi szintjét :roll: )

Velünk nincs semmi különös. Szonja adja a formáját, olyan dumája van, behalunk. Mindig eltervezem, hogy felírogatom az aranyköpéseit, de eddig még elmaradt. :?
Tegnap voltunk a tesóméknál, és ott előadott egy magánszámot. Énekelte a csiga bigát, a boci-bocit, és egyéb mondókákat. A tesóm felvette a telefonjával, de nem tudom milyen :roll:
Na most sihetek, mert mennünk kell burkolólapokat választani a házba.
Szép napot!

thenus

Sziasztok!
Bocsi az offért!!! (és bocsi, hogy most csak ennyit írok, de rengeteg melóm van itthon) Van két kiscipőnk, amit Lili nem hordott, mert mire felvehette volna már ki is nőtte. Ha valakinek kell (teljesen új), eladnám. A csízma 20-as, a cipő 21-es.
Kép
Kép

Kép
Kép
giga1

Hol van mindenki? :shock: :shock:

thenus

Henus! Én most pont itt! :)
Már szerdán amikor hazaengedtek, tök jól voltam, csak a seb fájt, de nem volt vészes, inkább nem is a seb, hanem olyan volt, mintha jól hasba vágtak volna. Szombaton amikor a varratokat kiszedték semmi bajom nem volt. Vasárnap ebéd után jöttünk haza anyóséktól, addig élvezhettem, hogy semmit nem kellett csinálnom, csak Lelléztem.
Azóta itthon vagyunk már és szervezem a költözést.
Ja, Nircee, persze már megvan, hogy hová megyünk, sokkal jobb, mint ez és a belváros közepén van egy eldugott kis utcácskában. Csak most megint szenvedünk a szolgáltatókkal, nekünnk upc van, de oda nincs, most a t-com-ra váltunk, de még a másikat le kell mondani, meg már előre rettegek, mint minden költözés előtt.

A háló és gyerekszobába csiga és sima lépcső vezet, most szereznem kell rácsokat is, hogy ne tudjon Lelle azért annyira önállóan közlekedni.

Henus, ti hogy álltok a költözéssel? Készen van már a házatok?

Tüccs, kafi a kocsi!
Lelle szeret babakocsizni, azért gondoltam, hogy Dóri is aktívan kocsizik.

Kóros szerintetek, hogy Lelle mégmindíg nem érte el a 10 kg-t?

Ma már vasáltam egy hegyet, de még azért akad, meg persze még van mit mosni is és holnap még vendégek is jönnek. Úgyhogy most lépek is, de legalább főzni nem kell, juppi!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Itt a kisgyerekes BKV-bérlet!

Hírszerző
2008-08-12 12:10

A Fővárosi Közgyűlés korábbi döntésének megfelelően 2008. szeptember 1-jétől bevezetésre kerül a BKV-nál az úgynevezett kisgyerekes bérlet.
A bérlet 3250 Ft-ért vásárolható majd meg a BKV Zrt. jegy- és bérletpénztáraiban. A szelvények forgalmazása már 2008. augusztus 26-ától megkezdődik - közölte lapunkkal a közlekedési társaság.

Az új bérlettípus igénybevételére azok a gyermekgondozási segély (gyes) vagy gyermeknevelési támogatás (gyet) folyósításában részesülők jogosultak, akik hivatalosan budapesti lakcímmel rendelkeznek.

A bérletigazolvány kiadásához szükséges:

- a jogosult személyi igazolványa és lakcímkártyája,
- 1 db fénykép (igazolványkép),
- valamint a fent felsorolt juttatásokról a kifizetőhelytől kapott, 6 hónapnál nem régebbi eredeti igazolás vagy megállapító határozat bemutatása.

A kisgyerekes bérlet a BKV Zrt. valamennyi közösségi közlekedési járművén használható lesz Budapest közigazgatási határán belül, és korlátlan számú utazásra érvényes - csakúgy, mint a többi budapesti havibérlet. A szelvény használatához külön bérletigazolvány kiváltása szükséges, melynek sorszámát rá kell írni a bérletszelvényre, hiszen csak így érvényes utazásra.

A bérletigazolványt a kiállításánál egyéves időtartamra, de legfeljebb a juttatás folyósításának időtartamára érvényesítik kollégáink. A "kisgyerekes" bérletigazolvány kiállításának díja, a többi bérletigazolványéval megegyezően 200 Ft.
andibab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?