Gabi38,
nem feltétlenül kórház függő a faros szülés, én két hónapja ITT szültem meg a kislányomat, aki nem volt hajlandó "jó" irányt venni és popsival érkezett meg. Bardóczy doktor segítségével
Viszont szinte biztos, hogy nem fog vállalni ennyire az utolsó pillanatban. Kár, hogy nem találtad meg őt előbb. Neki és a szülésznőnknek köszönhetően nekem csodálatos emlék (remélem a kislányomnak is
) a szülés. Kívánom, hogy szerencsésen és egészségesen szülessen meg a babád akárhogy is alakul!
Ja, és a megszületés utáni 2 órában velünk volt a pici, aztán a csecsemősöknél, inkubátorban(!), melegedni és pihizni. Ezt én is csak akkor tudtam meg, amikor már türelmetlenül vártam mikor hozzák be a szobába és odacsörögtem a belső telefonon. A szülésznő még a szülés előtti beszélgetés során mondta, hogy általában 4-6 órát szokták megfigyelgetni a babákat, nem kötelező, de a csecsemősök jobban szeretik. Én úgy tudom, hogy cukros vizet csak első nap adnak, aztán tápszer a soros. Mi a második nap már hazajöttünk így ezt nem tapasztaltam. De szólni kell miatta, mert jöttek és hívták a mamákat a társalgóból, hogy éhes a baba, szopizni szeretne.
Áldott, békés ünnepeket és nagyon boldog új évet kívánok minden (leendő és már) mamának és babának valamint a kórház minden dolgozójának. Elsősorban Dr.Bardóczy Zsoltnak, Nyulas Jolánnak, Dr.Bálint Balázsnak, Tőrös Éva doktornőnek és mindenkinek, aki fontosnak tartja, hogy a mamák és babák jól érezzék magukat abban a néhány vagy egy kicsit több napban!
Évica