Új privát üzeneted érkezett!

Szfgabi!

Itt a leírása a Mei Tai elkészítésének: http://www.babakozelben.hu/praktikusinfo/varras_mt.htm

Nézd meg a www.liliputi.hu oldalon is. Ott bélelve van a derékpánt is.

Én is a megvarrás mellett döntöttem.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Susy!
Köszönöm, hogy rákérdeztél a kézzsibbadásra. Amióta megkaptam az EDA-t azóta zsibbad a kezem, tehát lehet, hogy az én esetemben nem igaz a meszesedés. (azért nem zárom ki). Kiváncsi vagyok meddig nem fog zsibbadni a kezed. Amennyiben tényleg elmúlnak a tüneteid, akkor szeretném elkérni a csontkovács elérhetőségét. Felkeresném én is.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Rozsaág
Rendben, beszámolok majd az eredményről. Holnap apa apukája is megy hozzá. Nem fáj annyira a derekam, sem a hátam, bár ma keveset voltam Kristóffal, mert Pesten voltam ügyeket intézni. Majd meglátjuk holnap.

Elég nagy a pangás errefelé mostanában, pedig elég sokan írtak ide, de eléggé elkoptak a lányok innen, vajon miért? :roll:
Biztosan mindenki babázik és nyaral. :)

Kép
Kép
susytunder

Köszönöm rozsaag, szuper! Találtam amerikai oldalakat is, nekem is nagyon tetszenek a babyhawk-ok. :P Anyukám fogja majd megvarrni a MT-t, majd kísérletezünk. Már próbálkoztunk a babaerszénnyel, de az nem tetszik Máténak, hogy eltűnik benne, nekem meg, hogy félvállamon cipelem a súlyát (már 6 kiló felett van). Aztán magamra kötöztem egy nagy darab anyaggal, hogy kipróbáljam, milyen lenne a kendős megoldás, ott meg az volt a baja, hogy nagyon szorosan tartotta, a kis kezével meg nem tud semmit csinálni, az is a kendőn belül volt. Nekem is sok volt az 5 méter anyagot pluszban cipelni. Ezért most a mei taijal próbálkozunk majd, ez tűnik olyannak, amiben el is lenne, és nekem sem okozna túl nagy gondot felkötni. :D Itt egy kép, amikor még elviselte az erszényt, ez már több, mint egy hónapja készült.
Kép

Kép
Kép
szfgabi

Bocsi, hogy ez lemaradt, de gratula az új babákhoz! Mostanában nem sok időm volt olvasni, írni meg még annyi se. :oops:

Kép
Kép
szfgabi

Na még egy aranyosat felteszek...
Kép

Kép
Kép
szfgabi

Gabi
Oh, de édes! Még a macit is betakartátok, tényleg nagyon aranyos. Jól megnőttetek. :)

Kép
Kép
susytunder

Szalamandra, Susy, Betty, köszi, amiket írtatok. Kifejtette kicsit bővebben is: szerinte Bene nem egyszerűen nem beszél tisztán, és nem értjük amit mond, hanem a korához képest egyszerű gondolatokat fejez ki. Pl : az autó piros, és nem azt, hog yszretem a piros autót. Én erre csak azt tudom mondani, hogy a sok halandzsából annyit értek, hoyg az autó piros, de a többit is lehet, hoyg mondja. :) Mert szerinte más, amikor meg sem szólal egy gyerek 3 éves koráig, majd folyékonyan beszél, és más, amikor 1 éves korától nagyon lassan halad előre, mint Bene. A nagymotor mozgásra azt mondta, mintha koordinálatlan lenne, és telitalppal lép, miközben már sarokra kéne lépnie. (Tagadás tőlem: Benének akkora lúdtalpa van, mint egy ház, nem is tud nem telitalpra lépni.) De azért a mentségére mondom, hogy nagyon vívódott, hogy mondja-e én kérdeztem rá, és előre mondta, ő most itt nem mérte el, lehet, hogy nincs is semmi gond, de nézessük meg, mert ha mégis van valami fejlesztendő, azt jobb korán elkezdeni.
Most persze nyári szünet van, majd szeptemberben fogják tudni megnézni Benét, addig is még küzdünk a szobatisztasággal, de kezdek beletörődni, hoyg esetleg Bene csak januárban megy oviba. Szerencsére megtehetjük, hiszen Villővel úgyis itthon vagyok, a saját terveimet meg félreteszem.
Ranschburgnak nagyon igaza van, kár, hoyg a társadalom nem ezt látja. Egy csomó dologban későbben érnek mostanában a kisgyerekek. (pl szobatisztaság, nem egy ismerősömnek 3 éves kor után lett az a gyereke) de az elvárások maradtak a régiek.

Susy, Villővel ez pont gyümölcsözés előtt volt. A szilva nagyon meghajtja, esetleg próbáld azt, de a barack is elég jó, gondolom, most azt kap Kristóf is. Laevolacot szokták ajánlani. A kamilla tea semmire nem jó. :( Valószínűleg kellenek hetek, hogy beálljon Kristóf bélműködése az új kajára. Én néha meghőmérőztem Villőt, ha már láttam, hogy gondot okoz neki a dolog.

mtunde

Sziasztok Kedves Jó ÁÉK Csapat!

Hosszú hetek óta olvaslak Benneteket. Nagyon szuperek vagytok, jó, hogy van hely , ahol összetartás van! Mindenkinek szívből jövő gratula pocakhoz és babához.!Azért jöttem be a képbe, mert Zsirai László dr-ról szeretnék kérdezni tőletek, mit tudtok róla, nekem őt ajánlották, de itt nem látok róla semmit. Szabolcs utcás volt, fiatal és két vagy három gyereke van és nagyon korrekt. Ezt mondták. Priviben is jöhet info, előre is nagyon köszönöm!!!! (Már van gyerekem, de kórházat váltanék. és főleg orvost....)

anyamanó
anyamanó

Jó reggelt mindenkinek!

Gabi - Nagyon cukik a képek!!!

Tünde - Így egy kicsit azért másképp hangzik a történet, de ... :roll:

Anyamanó - Üdv köztünk! ÉN sajnos nem ismerem Zsirai dokit. Bocs.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Anyamanó, én sem tudok semmit, de majd jönnek a többiek is. :)

mtunde

Hát Zsirai dokit én sem ismerem...

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Én sem hallottam még Zsirai nevű dokiról. :roll:

Tünde
Eszik Kristóf szilvát, de az sem segített eddig. A kamillateára már rájöttem, tényleg nem használ. Remélem azért hamar megoldódik, mert sajnálom szegénykémet. Az almáról meg nem is tudtam, hogy hasfogó.

Ismerek egy kisfiút, aki novemberben lesz 3 éves, és alig beszél. Azt mondták, hogy a fiúk mindíg mindent később csinálnak, mint a lányok és lustábbak is. Lehet, hogy a ti esetetekben is ez van.

Kép
Kép
susytunder

Anyamanó,
Zsirai rendes, amikor kórházba feküdtünk, voltam nála uh-on, meg vizitelni is párszor ő jött. Rosszat még nem hallottam róla.

Szfgabi,
Annyira szép, nyugodt pofija van :D
Vendég

Sziasztok Lányok! Köszi az infót, eddig megnyugtató. Remélem hallok még róla valamit.. :)

anyamanó
anyamanó

Sziasztok! Egy barátunknál garázdálkodok :)
Még egyben vagyunk, tegnapi ctg-n és uh-n minden rendben. Nem is tudom mi volt tegnap, alig volt valaki uh-n. És az ultrahangos nő (most nem MÉcsné volt, hanem a másik, sajana nem tudom a nevét) annyira el volt képedve, hogy elvileg egy hét múlva szülök, és milyen kicsi pocim van. De mondta, hogy az a lényeg, hogy a baba akkora, amekkora kell legyen. Szerinte kbl. 2800 g lesz. De olyan aranyos volt,a hogy el volt képedve :) Mondta, hogy szerencsés alkat vagyok :)

Susy - örülök, hogy használt a csontkovács!!!

Mtünde - remélem nincs semmi gond Benével!!! Mindenesetre fasza, hogy jól beparáztatott a csaj, és várnotok kell szeptemberig...

Anyamanó - nekem nem szimpatikus Zsirai doki. Engem egyszer ultrahangozott (első szívhang) és annyira "bunkó" volt. Nagyon fájt (hüvlyi), képet sem adott és annyi votl a megmutatás (miután felöltöztem), hogy "a két pont között van a maga gyereke..." És hallottam másokkal is bunkón beszélni. Persze lehet, hogy csak rossz napja volt. Tegnap a terhespatológián láttam, akkor normális, rendes volt a kismamájával.

dytke

Sziasztok!

A 10 nappal ezelőtti szülési élményeimről szeretnék pár gondolatot megosztani veletek....

Én bevallom, hogy eléggé paráztam a szüléstől, és tartottam tőle eleinte. Azt hiszem, hogy a szülés pillanata akkor jön el, amikor már lélekben is úgy érzed, hogy most már nagyon szeretnéd látni a picurt akit 9 hónapig hordtál a szíved alatt.....ilyenkor az ember már szeretne túl lenni a szülésen is, és elmúlnak a félelmek....szinte kívántam, hogy érkezzenek a fájások, és átéljem a vajúdást......:-))))

Reggel 6 órakkor arra ébredtem, hogy elrepedt a magzatburok (bár akkor még nem volt egyértelmű hogy valóban ez történt).....mindenesetre érdekes volt, hogy ilyen hangosan hallottam..Fájdalommal egyáltalán nem járt, csak folydogált a magzatvíz.......Igazából pont így képzeltem, hogy reggel arra ébredek, hogy akkor "apu, gyerünk , megyünk szülni"....és szépen összekészülünk, nyugodtan lefürdünk és kipihenten elindulunk a kórházba.....és szerencsére valóban így történt:-)
További szerencsés fordulat volt, hogy a dokim, aki egyébként szabin volt, éppen a kórházban volt egy másik kismamájánál, úgyhogy meg tudott vizsgálni.....Közölte, hogy akkor szülünk és a férjem hozhatja is a csomagokat:-)))) Szinte megkönnyebbültem, hogy ezzel a hírrel fogadott.......
A fájások nem érkeztek, ezért kis oxitocinnal kellett rásegíteni a babó jövetelére......de kb. 2.5 óra alatt világra jött a kislányom, aki végig segített nekem, éreztem, hogy ő is nagyon akar jönni....
Az apja meghatódottan, könnyes szemekkel hozta vissza a pólyába tett "kis csomagot", aki már meg is kísérelte a szopizást......hihetetlen élmény volt...a szülés minden fájdalma eltörpült....:-)))))))
apa azóta is mindenkinek azt mondja, hogy milyen hősök voltunk mi ketten a lányommal, hogy ilyen ügyesen, hang nélkül éltük át a szülést........

Igazán meghitt volt az a két óra amit ezt követően hármasban tölthettünk még ott a szülést követően közvetlenül.....

Összességében csak jókat tudok mondani a kórházról, és az ellátásról....A gyermekágyi rész sem olyan borzasztó.....kicsit érezhető, hogy nagyüzem van, de ki lehetett bírni. A csecsemősök is segítőkészek.....tény, hpogy utánuk kell menni kicsit, de segítenek:-)

A "szülésznő mizéria" engem is érintett, mert nem tudott bent lenni velem a választott, de így is meg voltam elégedve az ügyeletes szülésznőkkel.

Kívánom, hogy minden kismama könnyen és szerencsésen szüljön, mint ahogyan én:-)))))
Sok szerencsét!

Sly
sly78

Kincsesi!

Nem tudom aktuális-e, de a mellgyulladással kapcsolatban én is a masszázst a meleg borogatást az alapos fejést ajánlom. Fontos hogy a hátsó mirigyeket is jól kilazítsd, és kiszívd onnan a bentrekedt tejcsit(én is ezt csinálom) Sajna elég mirigyes a mellem és fenyeget a gyulladás veszélye.........:-(
sly78

Sziasztok!

Minden baba nagyon édes a képeken :-) A csajokat Samunak is megmutattam ám! :wink:

Sly, köszönjük a történetet, örülök, hogy ilyen szép élményként maradt meg benned a szülés és a kórházi tartózkodás is!

Dytke, én is megnéztem a baba-cuccokat, nagyon szépek! Én csak nemrég szereztem egy varrógépet, még csak a babaerszényt tudtam varrni, meg félig a mei tait, de én mondom, használd is ki, amíg a fiatalúr bent pihen, mert engem Samu nem hagy már, pedig rengeteg tervem volt, pl játszószőnyeg, meg kisruhák, meg magamnak ez-az, de csak akkor tudnék csinálni bármit, ha hétévégn apa addig foglalkozik a gyerekkel, de sosem vagyunk itthon... Gondolom, majd ősszel, vagy előbb-utóbb Samu egy kicsit a lazít a fogáson rajtam :-D

Susy, jó, hogy mégis hatott a csontkovács, annak ellenére, hogy nem hittél benne. Azek szerint tényleg hatásos, nem csak a hit gyógyít benne :-) És szerintem majd megint fellendül a topic, de most nyáron ahányan vagyunk, annyifelé megyünk. Én teljesen el vagyok havazva, ebben a hónapban majdnem minden hétvégére jut egy esküvő (azt hiszem, csak 1 marad ki), vasárnap is vannak programok, hét közben pedig nem tudom utolérni magam a házimunkában. Samu is beteg volt a hét elején, még nyűgösebb volt, mint egyébként a melegtől, és nagyon utálja, ha neki háttal a billentyűzetet püfölöm... Szóval a netezés marad a végére, de bevallom, éjszaka inkább alszom, amennyit lehet (szakaszosan sajna, Samu is megint 3-4szer ébred :-( )
Tudom, adós vagyok még egy nyaralós beszámolóval, de majd igyekszem, ígérem!

Lehet, hogy holnap reggel bekukkantok, de aztán 3 napig megint nem leszek net-közelben.
danann

Sly
Jó, hogy ilyen részletesen leírtál mindnet, hasznos lehet annak, aki szülés előtt áll. Gratulálok mégegyszer szép történet.

Danann
Félre ne érts, én nem rád, és nem azokra gondoltam, akik néha- néha benéznek, ha csemetéjük azt "engedi", hanem azokra, akik már hosszú hónapokóta nem járnak errefelé. Én kiváncsi lennék mi történt azóta velük, vagy vajon mi az oka, amiért elmaradtak az írásaik.
A csontkovács tényleg jó volt, azóta mintha kicseréltek volna. Éreztem, amikor dolgozott a gerincemen, hogy mintha mennének a helyükre a csigolyák, bár után egy napig még jobban fájt és izomlázam lett, de most már jó.
Mi is megyünk majd esküvőre, és jövő héten nyaralni. Én picit már várom, hogy vége legyen nennek a forróságnak, remélem szép hosszú ősz lesz, kellemes hőmérséklettel.

Kép
Kép
susytunder

Dytke,
Most már bármikor babázhatsz :D Nagyon drukkolok nektek!

Sly,
Szerintem nem akkor jön el, mert én már lélekben nagyon nagyon akartam látni Dórit, mégsem jött, és túlhordtam :wink: Köszönjük, hogy leírtad a szép történeteteket!
Vendég

Sziasztok!
Meg tudnátok nekem mondani hogy hány órától lehet menni uh.-ra a Máv-ba?Sokat kell várni?(csak hogy készüljek-e több órás várakozásra hideg élelemmel).Érdemes odamenni hamarabb?
Köszönöm ha válszoltok!!!

Ági
csagi

sziasztok lányok,

susytunder,ja mindenki eltűnt,sajnos nekem is pörgés volt
visszamentem Pestre ügyeket intézni,
és mivel mégitthon dolgozom jól felhalmozódott a munka mire hazaértem,elég fárasztó még 36 hetesen is napi 6-7 órát
a gép előtt pörögni :( de nemnagyon tudok mást csinálni

annyi mindent kellett visszaolvasnom képtelen vagyok reagálni,
csak röviden annyi,hogy a kismamatornára nem jutottam el,
de engedélyezték,és aki a szabó györgyhöz jár biztosan
tudja a híreket és a szabó gergelyhez lett átirányítva,én kedden
megyek hozzá CTGre

a szülésznő paráról pedig annyit,hogy valakinek kérelem alapján
engedélyezték,h vele legyen a szülésznője,
úgyhogy most írok egy szép levelet az ÁEK vezetőjének....
majd beszámolok mi lett az eredménye

hú dytke nagyon közel vagy már,nekem is még max 4 hét
remélem :)

susytunder,én elég szkeptikus vagyok,de
a csontkovácsokról úgy általában jókat hallottam

üdv mindenkinek
ági
oagi

Sziasztok!

Eddig csak olvastalak benneteket, de most hogy kozeledik az en idom, gondoltam megkerdezek ketto olyan dolgot, amirol eddig emlekeim szerint nem volt szo ( ha igen, bocs a figyelmetlensegert).
Magamrol annyit irnek, hogy 3 het mulva lesz a harmadik csaszarom az aekben. (az elso ketto is a mavban volt)
Az elso kerdesem azokhoz szol, akik mostanaban szultek csaszarral az aekben: meg mindig azzal a borzaszto "henteskopennyel" kell zuhanyozni, mint anno? Ugyanis mas korhazban szult ismeroseim csaszar utan szabadon zuhanyozhattak mindenfele kopeny nelkul, az ottaniak allaspontja szerint ugyanis nem baj, ha viz eri a sebet, a lenyeg, hogy ne orakig azzon, illetve, hogy utana szarazra legyen torolve, meg kotest sem tettek ra csak rogton a mutet utani orakban. Nekem a masodik csaszaromkor egy alkalommal atazott a kotes a henteskopeny ellenere, mentem kotescserere, ott meg jol osszeszidtak, hogy hogy lehet igy zuhanyozni??? Mondanom se kell, az eset utan mindig gyomorideggel mentem zuhanyozni, hogy jaj csak a kotesnek ne legyen baja..:(Es amilyen furge es laza a mozgasa egy friss csaszarosnak, bizony nem konnyu a zuhanyozas azzal a kopennyel:)) Szoval mi a helyzet a csaszarosok zuhanyozasaval kapcsolatban most az aekben?

A masik kerdesem a melegben szult anyukakhoz szol. Nekem mindket gyerekem teli baba, ezzel eddig nem volt gondom.. a kerdes: mennyire van meleg a harmadikon? Ugy emlekszem, hogy a latogato folyosot sokat suti a nap, bele sem merek gondolni milyen gatyarohaszto hoseg lehet ott... Huzatra vagy barmifele "durvabb" szelloztetesre gondolom a babocak miatt gondolni sem lehet... Szoval mennyire volt melegetek, hogy birtatok? En mindig nagyon nehezen viseltem a meleget, most is, es kezdek ketsegbeesni a bentoltott 3-4 forro nap miatt..:(

Egy harmadik dolog, amirol hala nektek ertesultem: a cukros viz a babaknak... En abban remenykedem, hogy a csaszar utan koran talpra tudok allni, mert ha igy lesz,akkor egy pillantas alatt elintezem en azt a novert, aki cukros vizezni akarja a babamat...De gondolom a noverek sem fognak szivozni egy olyan anyukaval, aki az elmult 4 es fel evbol ,kb 3 evet szoptatassal tolott.. Ehhez persze az kell, hogy koran jol legyek...

Gratulalok babaknak, anyukaknak. Koszonom, hogy elolvastattok, es varoma valaszokat a csaszaros zuhany, ill. a meleg kerdesemre.

Udv: kolkok
kolkok3

Szfgabi!
Máté nagyon tündéri baba. Teljesen az apukájára hasonlít, mintha őt látnám minibe.

Sly!
Jó volt olvasni a szülésed történetét. Nagyon gyorsan megérkezett a lányod.

Dytke!
Neked már nagyon közeledik a nagy nap! Drukkolok!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Kolkok, én januárban szültem császárral, és este kelhettem fel, simán zuhanyozhattam meztelenül, már itt is az újfajta sebkötözőt használják, olyan, mint egy sebtapasz, csak jóval nagyobb, fehér, átnedvesedhet, csak ha sokat ázik, akkor hamar lejön, és nem szeretik naponta cserélni. Nekem 1. nap lecserélte a dokim, megnézte egyúttal a varratokat, majd legközelebb már itthonról mentem a 6. napon varratszedésre, addig rajtam volt a tapasz, de rendesen tudtam zuhanyozni.
Cukros vízhez annyit, hogy első este tuti nem lehet nálad a baba császár után, csak felkelésig esetleg melletted kocsiban, de kérni kell őt, majd utána meg felkelés után este 11-ig, de aztán le kell adni. Azért valószínűleg rá tudod venni a csecsemősöket, hogy ne adjanak neki vizet, hiszen első éjjel amúgy is aludni szoktak a babók, aztán hajnalban kapod is őt, ha végleg felkeltél. (éjjelre a katétert bent hagyták nekem a nővérek, hogy ne kelljen felkelni. Megjegyzem, ez jól is esett, mert olyan utófájásaim voltak, miközben alig tudtam mozdulni a sebtől. :))

mtunde

Lányok!
Szeretnék bébiőrzőt vásárolni. Mi a tapasztalatotok, milyet érdemes venni? (légzésfigyelőnk van)
Angelcare Bébiőrzőt néztem ki, de nem tudom mennyire megbízható. Ha jól emlékszem mintha egyszer Márti és Szfgabi írt volna róla...

Rozssaag

Kép Kép
rozsaag

Dytke, én is nagyon drukkolok nektek! :)

kolkok3: én júli 13-n szültem, abban a jó kis frontos időjárásban, összesen másfél igen meleg nap volt. A szobákban eléggé megáll a levegő, de mi szellőztettünk (látogatófolyosó és osztály felé is nyitottunk ajtót), szerencsére erős huzat így sem volt, a babákat ilyenkor betoltuk az ágyak közé (bár alapvetően is úgy voltak :) ). Ettől függetlenül, meleg volt, csak éjszakára enyhült, akkor az összes szobaajtó nyitva volt a látogatófolyosók felé, babák betakarva és hosszuujjasban. A látogatófolyosón eléggé járt a levegő, ahogy emlékszem, nem tűnt olyan rémesnek amilyenre számítottam, bár ez szülés után volt közvetlenül, így kevés időt töltöttem ott. Mi a szobatársaimmal abban maradtunk, hogy apa bejöhet a kórterembe (ha valaki szoptatni akart, szólt, az apukák figyeltek, hogy ilyenkor diszkrétek legyenek), és bejöhettek más látogatók is, de ált csak 1 vagy 2 ember egyszerre - szerencsére mindhármunkat kevesen látogatták, így ez a rendszer nekünk működött, és a látogatók is hamar végeztek.
A császárral kapcsolatban nem tudok segíteni, a kórteremben sem volt császáros anyuka. Mindenesetre, a legjobbakat neked a harmadik szüléshez!!!

Kép
Kép
szalamandra

cukros víz: a babát nekem szülés utáni első nap egy cukrosvizes üveggel hozták, de nem foglalkoztak vele, adom neki vagy sem. Első éjjel nekem azt mondta a nővér, hogy fog kapni tápszert a baba, de lehet, hogy félreértettem, akkor szülés után még nem nem voltam 100-as :) Szobatársam a második babáját szülte, és a kérésére már az első éjjel ottmaradhatott a baba - ez jó megoldás lehet neked is.

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!
Spánik dokibácsis fórumból írok egy új infót:
Barátnőm volt dokibácsinknál és ott mondta neki, hogy 1 hete van egy új lehetőség vérből down kór szűrésre, ami ingyenes, heti egyszer pénteken van a vérvétel délelőtt! Aki még időben van használja ki! Érdeklődjetek az orvosoknál!

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Kolkok, én is télen szültem császárral, szóval a melegről nem tudok sokat (bár fűtöttek, mint a fene, de azért az elviselhető volt). Nem tudom, hogy kórházfüggő-e, nekem MÁVos dokim volt, a nővér, aki először segített zuhanyozni, a Rókusból jött, de egyik sem izgatta magát, hogy nedves lesz a sebem, csak ne áztassam. (én mondjuk ennél parásabb vagyok, és csak otthon mertem a seb felett zuhanyozni, amikor már levették róla a tapaszt, a kórházban csak mosdókesztyűnek kinevezettt törülközővel mosakodtam, legközelebb, ha megint így járok, bátrabb leszek :-))
Nekem du. 5kor volt a műtét, hajnalban kelhettem fel először, akkor hozták ki a babát (meg este egy órára mellém tették, és a kérésemre a nővér segített mellre is tenni), azaz első éjjel egyáltalán nem volt velem. Mondjuk annyira nem voltam magamnál (kialvatlanság, + a műtét miatti sokk), hogy alig is tudtam foglalkozni a dologgal.
Ami az este 11-es leadást illeti, ez csak egy garnitúra nővér rendszere volt akkor, a 3 estéből egyszer jöttek ténylegesen elvinni a babákat fürdetni + éjszakára, többször nem. Azóta talán egységesebb a rendszer, de azért a legtöbb nővér szerint a 24 órás rooming-in tényleg 24 órát jelent :-)
danann

Sziasztok!

Itthon vagyunk, végre előszőr szuper strandidőt fogtunk ki a nyaralás alatt! A srácok imádták, majd lesznek képek is! Én azért eléggé elfáradtam a végére, már rémesen vizesedem és így nem kicsit fájt a lábam, ha talpalni kellett, meg rohangálni a 3 örökmozgó után! De nagyon élveztük, ide biztos megyünk máskor is! Most cuccoltam össze a 2 nagynak, mert elvileg ma indulnának nyaralni anyósékkal a Balatonhoz, de Lehelkémnek elég csúnya fülgyulladása van, lázas is, úgyhogy csúsztatjuk egy picit a nyaralásukat, csak láztalanul engedem el! Az ügyeletes gy.orvos szerint ugyan nincs gáz, picit gyulladt a torka és mehet nyugodtan nyaralni, de azért reggel 5h-kor 38.9 volt a láza, így-bár szerencsére a füle már nem fáj, hagyom,hogy leküzdje a betegséget! Egyenlőre lázcsillapítót meg Cebion cseppet kap, de írt a doki antibiotikumot is, ha mégsem javulna! Hát, még a mai napot megvárom, feleslegesen nem terhelném komolyabb gyógyszerrel!

Gratulálok az újdonsült anyukáknak a pici babákhoz! Igazi babaeső volt itt a múlt héten! :lol:

Márti
borossné becz márta

Kolkok
Én Februárban szültem császárral, nem volt az említett köpeny. Kristóf 18. 13 perckor született, és nem kaptam meg csak másnap reggel, pedig én kértem. Biztos kapott valamit addig, ezt nem tudom. Reggel keltettek zuhanyozni, de inkább csak mosakodás volt, és én is hasonlóan Danannhoz, csak otthon a varratszedés után mertem rendesen zuhanyozni.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Gratulálok én is a csöppségekhez!
Kismamik hogy Bírjátok ezt a kánikulát?
Kisbabaák hogy bírják?

Ne haragudjatok, nem tudok most reagálni, egész héten csavarogtunk, erőm fogytán, de szupi hét volt!

Danann- Segíts!
Zétikém nagyon sír a kendőben!
Nem azért mert nem akarna rajtam lenni....
Valamit elcseszek a kötözésnél és nagyon fáj a lábánál. Érzem, hogy húzogatja fel és amikor kiveszem látom, hogy nagyon meggyűri a térdhajlatnál.
Mit csináljak????
A tanfolyamon a csajszi azt mondta és mutatta, hogy húzzuk le egész a térdhajlatig és a keresztezés is ott van. tuti, hogy ezért fáj, de ha lazábbra veszem akkor nem tartj a hátát.
Végül elalszik benne, de felriad a fájdalomra.

Plíz, segítsetek! :oops:

Bocsi, hogy már megint csak ezért írok....

Azért dobok egy képet Rólunk-kendőben

Kép

Előre is köszi és Szép Napot mindenkinek! :lol:
Vendég

jkriszta - jó kép! :)

Itt lassan egész babahordozós fan-club létesül - Danann, ezt Te indítottad :) Mi most kaptunk barátnőméktől klasszikusabb hordozót (nem kendőt), ezt meg akartam várni, amúgy én is a mei tai néztem ki magunknak :)

Kép
Kép
szalamandra

Kolkok!
Én csak a meleg témához tudok hozzászólni:
tavaly baromi meleg volt nekünk... :shock: huzattal és ajtó nyitvahagyással lehet segíteni rajta, na de ez a babáknak nem igen ideális, szóval először nem igen mertük, aztán meg került egy kis súlyú baba is a szobába, miatta tényleg nem is lehetett. Szóval főttünk, de túléltük. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Gyönyörűek ezek a képek!!! :D :D

Oroszági- Köszi az infót, biztos szükség lesz még rá! :D
Márti- Jobbulást a nagyfiúnak!!
Kolkok- Nem tudok segíteni, nem vagyok tapasztalt ezen a téren... :)

Lányok- ismét várom a csodát..... :D :D

Ági

Kép
iroko

Iroko

Csak kisbetűvel írom, de annál nagyobb örömmel drukkolok. nem elkiabálni semmit.

Kép
Kép
susytunder

Susy-

Nem-nem- 26 napos ciklus- 26. nap vége.... de csak csendben halkan..... :D :D

Kép
iroko

Iroko,
:D Nem tudok privit írni :?

Márta,
Üdv újra itt, Boldog Névnapot utólag :wink:

Mi nagyon szeretjük a Mei Tai-t, szuper találmány, babakocsit már egyáltalán nem használom, inkább Apa szokta.

Ma vagyunk fél évesek. Olyan gyorsan elrepült az idő. Dobok pár képet.

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Vendég

Panda és Dorka
Nagyon szépek vagytok!
[b]Boldog Hófordulót![/b]

Mártinak Boldog Névnapot!

Szalamandra
Köszi :lol:
Vendég

Pandácska
Isten éltesen titeket sokáig!
Nagyon helyes Dóri, hatalmasra nőtt és nagyon ügyes. Büszke lehetsz rá. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Panda- Nagyon Boldog Fordulót Nektek!!!!! :-) Nagyon szépek vagytok lányok!!!!!! :D
Talán már megjavult a rendszer.... :D

Gabi- Nagyon aranyosak a képek Mátéról!! Kérünk még,ha lesznek... :D

Kriszta- Sajnos nem tudok segíteni, de Dannan biztos kitalál majd valamit :roll:

Susy- Derekad?? Azóta oké?

Ági

Kép
iroko

Iroko!

Drukkolok!!! :)

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Annyira mérges vagyok, mert elszállt a szép hsz-em, írhatom újra, meg a linkeket is kereshetem meg megint! :evil: :evil: :evil: :evil:

Szóval:

Pandácska, Dóri még mindig egy igazi kis hölgy, és már most fantasztikus kiegészítő-gyűjteménye van! Azok a kalapok, egyszerűen imádnivaló bennük! :-D És tényleg hogy repül az idő...jól látom, hogy már felül? Nagyon ügyi!

Iroko, egyelőre nem merek semmit sem mondani...

Kriszta, neked írtam a leghosszabbat :-) így látatlanban nehéz eldönteni, nem biztos, hogy a kötéssel van baj. Samu lába is tiszta gyűrött mindig, de hát ha sokat ücsörög, akkor a pelus is igen szép nyomot hagy rajta, és egyik sem zavarja. Lehet, Zétit igen. Esetleg próbálj ki másik kötésfajtát, pl a kengurut (itt nagyobb gyerekkel mutatják, de Zétivel is lehet, csak figyelj nagyon a fejére), vagy ezt, ez sokkal jobb. Ez a nő annyira szépen csinálja, hogy hiába héberül megy a szöveg, olyan jól látszik minden, amit csinál, hogy szerintem így is használható. Szuperül meg lehet figyelni, hogy mikor melyik részét feszíti a kendőnek, stb. Ennél a két kötésnél teljesen máshogy megy a lába alatt a kendő, talán így jobb lesz. Más nem nagyon jut eszembe, remélem, segít. (itt vannak összegyűjtve a nő videói, itt van háti hordozás is, bár szerintem azt te nem szeretnéd egyelőre, mert nem lehet ölelgetni meg puszilgatni közben :-D )

Szalamandra, hát igyekszik az ember :-D Nem azért próbáltam itt propagálni a dolgot, mert nincs jobb dolgom, hanem mert szerintem a hordozás nem csak praktikus mondjuk buszozáskor, hanem tényleg nagyon hasznos és jó dolog a babának is. Sokszor derül ki, hogy a régiek valamit jobban tudtak :wink:
danann

Sziasztok,
jó reggelt mindenkinek! Gratulálok a sok szép babához, mi nyaralni voltunk a múlt héten.
Egy kérdésem lenne: 25 hetes vagyok és kicsi fiam már fél 3-kor kezdte az oldalam "kirugását", aztán 3/4-ed 5-kor folytatta. Tapasztalt anyukáktól kérdezem, hogy ilyenkor már elindul az éjszakai felébredés a babáknál? Hogy készüljek? Még 3 hónap hátravan, nem igy terveztem a fennmaradó éjszakáimat :)
Gabesz
ugabesz

Köszönjük lányok :)

Dannan,
Igen néha már felül, még nem mindig megy neki, de szorgosan gyakorolja :D

Ugabesz,
Ez nagyon baba függő. Dóri általába este aludt, de néha hajnalban a csuklására ébredtem. Nagyon csuklós baba volt szegénykém, igaz most is az :D
Vendég

Sziasztok!

Jól eltűntem a hétvégére. 8) Nem, nem nyaralni voltunk, hanem a lakéson ügyködtünk. Kész a kisszoba is!!!! CSaládi kalákában ment a festés, takarítás szombaton, vasárnap meg ami még maradt azzal szöszöltem. Persze még nem tökéltes, de alakul. A héten megyünk az IKEA-ba bútorokért, így hamarosan téynleg rend lesz nálunk!

Pandácska - Boldog hófordulót! Dorka nagyon édes még mindig!

Irokó - Hajrá! :wink:

Sly - Köszi az élménybeszámolót!

Ugabesz - Én ugyan nem vagyok tapasztalt anyuka, de kb. ennyi idős voltam amikor nekem is elkezdődött, azóta is tart... Vannak durvább és kevébbé durva éjszakáink, a meleg csak ront a helyzeten. :roll:

Dytke még nem jelentkezett, gondolom még egyben vannak. :lol: Talán majd a holnapi front segít egy kicsit Ambinak. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ugabesz!
Teljesen változó a babáknál mikor ébrednek a pocakodban. Nálunk Lauránál nem volt rendszer, Míra pedig mindig este 8h-tól 10h-ig volt nagyon aktív. Mind a kettőjüknél így marad ez szülés után is.

A terhesség vége felé nem csak a baba mozgása fogja meghatározni az alvásodat. - helyesebben a nem alvásodat!!!- :) Állandóan ki kell majd járnod pisilni, sehogyan sem lesz kényelmes a fekvés, emiatt aludni sem fogsz tudni. Mire megszületik a babád, "gyakorlott éjszakázó" leszel. :)

Kép Kép
rozsaag

Pandácska!
Dórinak boldog féléves évfordulót kívánunk mi is! :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?