Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát lányok úgy nézem,hogy mindenki most van a rohangálós,és fészeképítős korszakában :D

Mágnes:a babára is veszélyes? :? (mármint a pajzsmirigy betegséged :oops: )

Krisztina:Hogy van a fogad?Fájdogál még?

Momi:Hát téged sem irigyellek :? Próbálj azért egy kicsit lazítani is!

Csöre:Én a két kicsit most űztem ki a szobámból,mióta pocaklakónk van :lol: Mind a kettő velem aludt :? Apával már megbeszéltük,hogy a Kis Szökevényt csakis az ágyába szoktatjuk :D Remélem sikerülni is fog :lol:

Lányok!Úgy érzem és látom,hogy vizesedik a bokám,és a lábfejem :shock: Szerintetek ez baj?
tünde733

Tünde: kis vizesedés szerintem nem gáz, az természetes, de ha a vérnyomásod is nő, akkor lehet gond. De azt úgyis éreznéd... A víz miatt ne parázz, csak kevesebb sósat egyél. Nekem a kamilla is bejön, de azt nem mindenki ajánlja kismamiknak. Én is vizesedek valamennyire.
Azt hittem, csak én vagyok ilyen, hogy a gyerekimet nem tudom átszoktatni :) na jó, akkor most Ti leszek a példa a gyerekeimnek: Tünde néni kisgyerekei is már a saját szobájukban alszanak, tessék a saját ágyatokba feküdni :D
Fészekrakás: elkezdtük még azelőtt, mielőtt Kispocokról tudtunk volna. A gyerekek közös szobában vannak, ami akkora, hogy az íróasztal már nem fér el. Most a lányom a nappaliban tanul, de ott két íróasztal, az megint csak sok. Eredetileg is terveztük beépíteni a tetőteret, hát pont jókor álltunk neki :D

Csöre
csöre74

Sok a felfordulás (idegeskedés) a költözködéssel, meg a felújítással- bővítéssel, de olyan jó tud lenni, ha elkészül :D (ki tudja, lehet hogy valami belsőépítésznek kellene tanulnom -szeretek rendezkedni :D :D )

Tünde: köszönöm az érdeklődést :), estére kiállt a fájdalom teljesen és megszűnt a hidegre-melegre való érzékenység is, remélem nem lesz a későbbiekben olyan gond ezzel a foggal...nem szeretnék arcüreggyulladást, mint amiről Csöre ír :? de ebben a fogorvosban azért megbízok, csak nem lesz ilyen gondom :?

De jó, nem csak én vagyok ilyen "aludjon csak a gyekőc velünk"
Bálinttal sokáig (5 hónapos koráig) szenvedtem a ringatással, altatgatással, mire "beengedtem" éjszakára az ágyba (akkor a párom amúgy is katonaidejét töltötte -úgyhogy elfértünk)
a kicsit meg se kíséreltem kiságyhoz szoktatni... 2-2,5 éves volt Bálint mikor az ágy mellé helyezett matracra, később pedig saját ágyba fektettük
Dávidot pedig 1,5 éves korától "raktam ki" -elmagyaráztuk, hogy milyen nagyfiú már, milyen szép ágyat kapott... eleinte éjszaka közepén, mikor felébredt átjött, azt ráhagytam - mostanra ez csak ritkán fordul elő...
Most pedig nem is tervezem felállítani a kiságyat (helye se nagyon lenne) - a picike is velünk fog aludni (hacsak bármi ok folytán nem azt veszem észre, hogy ő mást igényel - de nem tudom van-e olyan újszülött, aki ne az anyukája közvetlen közelében érezné jól magát..)

Csöre: én se vagyok oda a védőnő látogatásáért...(minek, ha járok tanácsadásra a szülésorvoshoz???) de még mindig kényelmesebb, mint még oda is eljárkálni...
Sajnos nem vagyok túl jó véleménnyel a védőnőkről, tisztelet a kivételnek...7 év alatt legalább 7 körzeti védőnővel volt dolgom - jó ebből egyszer azért, mert költöztünk.Mindegyik mást mond, jópofiznak, és mellette úgy tesznek, mintha az első gyerekemet várnám... ha van kérdésem a.) megkérdezem rokonomat/ismerősömet saját tapasztalatáról b.)ott a net... c.)akkor inkább orvoshoz fordulok, ha komolyabb dologról van szó
vagy nem is tudom...de valahogy nem igazán jut eszembe egy dolog sem, amivel őhozzá fordulnék
azt hiszem (már visszaolvastam időközben) pont Tünde írt arról a topik elején, hogy elhajtotta a védőnő, minek adjon még kiskönyvet... sőt barátnőm ugyanerről számolt be nemrégiben...
Milyen hozzáállás ez?
Na jó, a teljes képhez hozzátartozik, hogy az egyik védőnőt igen megkedveltem, de aztán átrakták másik körzetbe :evil:
végtelenül türelmes, megértő és szerény volt....nagyon szimpatikus
na mindegy...

Az az igazság, hogy én iskola után rögtön szültem... azóta itthon vagyok, meg még remélem leszek is egy darabig... mostanában azt forgatom a fejemben, hogyha a gyerkőcök mellett sikerül, akkor szeretnék továbbtanulni...esetleg éppen védőnőnek, de az biztos, hogy megvannak az elképzeléseim, mit csinálnék másképp..

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

:oops: :oops: kicsit hosszúra sikerültem :oops: bocsi
bfkrisztina

SZiasztok!

Na, én ellenpéda vagyok alvást illetően (asszem, Mági is erősíti majd a táboromat ;)), de az én lánykám a saját ágyában tud jól aludni.
4 hós koráig aludtam vele egy szobában, mindig saját ágyában aludt el, de általában az éjszaka közepén vmikor mellettem landolt. 4 hós korában visszaköltöztem apához,azóta csajszim átaludta az éjszakát (azért volt utána szünet, hogy kelt egyszer kajálni, de aztán az is elmúlt). Amikor beteg, beviszem közénk, de ott csak forgolódik, tényeg jobban alszik az ágyában, volt (amikor elutaztunk, ott egy szobában volt az ő meg a mi ágyunk), h kivettem mellém, de forgolódás után ő kérdezkedett vissza az ágyába és ott elaludt.
Szóval ez nálunk így szerencse, alvókája jó a csajszinak... :)

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Nem volt kispályás ez a mai nap :shock:

Leszakadt a konyhában a szekrénysor a falról! Rá anyósra! Annyi szerencséje volt hogy el tudott lépni, így csak a testére zuhant nem a fejére. Kint homokoztunk, mama bement kávét csinálni, hála az égnek a Ricsi is vele akart menni de meggondolta magát és maradt játszani. Hatalmas robaj, rohanunk be és mama a szekrény alatt. Szerencsére kisebb vágásokon meg horzsoláson kívül semmi baja nem lett. Viszont minden összetört, tányérok, poharak, bögrék, mikró, szenyósütű, minden. A hűtő meg a tűzhely épen maradt meg a lábosok. Még a linoleum is megadta magát, felszakadt egy csomó helyen, az asztal beleékelődött a radiátorba a nagy ütéstől. Jó hogy most újjítottuk fel az egész konyhát, át is hívtuk egyből a szekrényes ürgét hogy nézze meg mit művelt a szaktudásával :evil: Kemény 2 bögre és 5 üvegpohár maradt, 1 lapostányér és 5 mély. :shock:
Azóta folyamatosan azon jár az agyam hogy mi lett volna ha a Ricsire esik....volt-nincs... :roll: alig bírom elhesegetni ezt a hülye gondolatot :oops:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Momi: :shock: ez elég durva! Hál Istennek, hogy nagyobb baj nem történt, és tényleg a kicsifiú nem ment be... azért mostmár próbálj valahogy megnyugodni...
Gondolom azért az asztalostól,aki felrakta, kérhettek valamiféle kártérítést. Oda a konyhafelszerelés nagy része, meg a frissen felújított konyha, hát tényleg nem semmi :evil:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Ez szörnyű Momi!Remélem jól kiosztottátok az asztalost! :evil: Szerencsére a Ricsit vigyázták az angyalok.Szegény anyósodat sajnálom.ez borzasztó..

Csöre:Reggel felmentem a védőnőhöz,mert úgy nézetem ki mint Kelemen Annuska :shock: :lol: Mármint a szám :lol: Szigorú diéta :cry: 3 hét alatt 4 kilót híztam :shock: ,és magas is volt a vérnyomásom.Hétfőn mehetek megint vérnyomás mérésre. :cry:

Alvás:reggelre mindig arra ébredek,hogy nincs helyem az ágyban,mert a két kis manó ott fekszik :lol: :lol:

Kép
tünde733

Momi: nem semmi... szerintem is rá kéne menni erre a kártérítés dologra: iszonyatos károtok keletkezett, arról nem is beszélve, hogy komolyabb sérülés is lehetett volna... jobbulást a mamának. Tényleg biztos az angyalkák tartották vissza Ricsit :)

Alvás téma: na, jól beégtem: behivatkoztam Tünde nénit, hogy vegyenek példát az ő ügyes gyerekeiről, de nem tették, mondván: anya, na, csak ezt a kis időt had használjuk ki, amíg elkészül a szobánk... persze a szobájuk nem készül el a kistesó érkezéséig, úgyhogy most azon parázok, nehogy a kistesóra fogják majd a költözést...

Krisztina: á, ha én megyek a védőnőhöz, akkor hagyom ott, amikor akarom... de ha ő jön ide, hogy teszem ki? Az a gond, hogy sok újat így, a harmadik gyereknél már tényleg nem tudnak mondani... meg nem is akarnak "á, te már gyakorlott szülő vagy, mindent tudsz", és ez konkrétan elhangzott... akkor minek járok hozzá? hogy leadminisztrálja? múltkor az adminisztráció volt 1 óra (egyik kiskönyv, másik kiskönyv... na jó, ez rövidülni fog).

Csöre
csöre74

Csöre:ez nagyon jópofa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Én meg sajnálni fogom,az Én gyermekeimet,hogy Ők külön szobában lesznek,a kistesó meg velem :oops: :)
tünde733

Csöre: nem rossz a tipp, hogy akkor hagyod ott a védőnőt, amikor akarod... én ma is indulásra készen vártam, gyerekek is szandálban, baseballsapkában felöltözve rajzolgattak az asztalnál, szóval gondolom vette az adást, hogy dolgom van, rövidre fogta magát... el akart küldeni 6 éves oltásra, mondtam, hogy az már egy hete letudva :D meeeeg egyfolytában a szobatisztasággal zaklat, holott már múltkor is elmondtam, hogy Dávid szoba - és ágytiszta :evil: szóval teljesen érdektelen dolgokkal pillanatok alatt kiakasztott...és még azt is megkérdezte, hogy megyünk-e nyaralni?!?!?! (azt nem tudom ehhez mi köze van)

Tök jól érvelnek a gyerekeid :D :D :D (végülis igazuk van, nem? :D )

Tünde: azért szerintem ne legyen bűntudatod, hogy a kicsike a ti szobátokban lesz, a nagyok meg saját szobában :) milyen jó móka este lefekvés után huncutkodni, suttogva beszélgetni "a szülők tudta nélkül" (mármint gondolom, hogy közös a szobájuk) ez olyan testvéres dolog...szóval ilyet az egykék nemigen tapasztalhatnak meg:), nem tudom érthető-e pontosan amit le szeretnék írni...

A fiaim este a plüssállataikat hajingálják oda-vissza egymásnak :D , ha még nem alszanak el mikor kijövök... és akkor jön a szülői szigor: nem megmondtam, hogy aludjatok végre??!!!!
(jókat tudok ilyenkor mosolyogni magamban)

Bár attól kicsit tartok, hogy Dávid hogyan fogadja majd a kistesót, remélem sikerül megúszni majd a túl erős féltékenységet... Bálint már ezen átesett ugye... meg ő már "nagy". Mostanában kezdte el mondogatni, hogy amikor Dávid megszületett, akkor milyen sokat foglalkoztam vele, meghogy a babával majd megint sokat kell foglalkozni. Ebből azért azt szűrtem le, hogy mostanában már elégedett lehet az idő elosztásával, illetve, hogy igyekszem mindkettőjükre egyformán odafigyelni. És olyan komolyan lehet amúgyis beszélgetni vele, néha csak ámulok...

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Momi, brrrrrr..... :shock: :shock: :shock: szerencsére nincs nagyobb baj.....

tEsók, féltékenység, na ja, attől én is tartok, mi lesz itt, Réka iszonyú anyás.... szegényke :( azért sajnálom őt előre is. de én is igekszem majd amikor csak lehet, extrán foglalkozni vele, meg megtartani az ő programjait, amint lehet..

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Most csak gyorsan, majd holnap jövök, mégsem megyünk pestre :wink: :lol:

Minden rendben, vagyis majdnem minden. A lepényen van egy bevérzés :( Azt mondta az uh-s csaj hogy erre nagyon kell majd figyelni, talán majd a doki többet mond erről, addig para... :roll: remélem nem a szopi miatt :roll:

1000% hogy kisfiú, és mekkora van neki :lol: jó nagy :lol: Elkezdett szépen növögetni, már egy héttel nagyobb a koránál :D becsült súlya 365 gramm. Ha valakit érdekel: bpd 50 mm, ofd 63 mm, hc 180 mm, ac 163 mm, fl 30 mm, efw 365 mm. A lábacskája rövidebb a koránál egy héttel, lehet törpi lesz :lol:
Folyamatosan ficergett, játszott a köldökzsinórral, össze-vissza tekergette magán :shock: :lol:

Kép Öcsike feje oldalról, a fejére rálóg a köldökzsinór :)

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Ja és a lepény hátsófali lett :lol: . Láttam tényleg ott van :o :D ennek azért örülök, remélem nem császkál már el, ha egyáltalán tud ilyet. Mondjuk egyszer lent volt, aztán elől, most hátúl, a végére felkerül a tetejére :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!

Momi:Gratula kiskukacoshoz! :D

Krisztina:A mi védőnőnk még egyszer sem volt.Mondjuk kérdezte ,hogy kijöjjön-e,én meg mondtam neki,hogy fölösleges. :wink:
Értem,hogy mit szerettél volna mondani az alvással kapcsolatban,és Én is tapasztalom is! :D Mindig akkor viháncolnak a legjobbat,mikor aludni kellene :D Én is ilyen voltam a tesóimmal :D

Nem tudom miért,de tegnap óta,alig mozog ez a kis Pocok :? Úgyhogy megint para van :?

Kép
tünde733

Momi: gratula a kis kukacoshoz :) nagyon helyes a kis pofija :) uff, a sok adatból a feléről gőzöm sincs, mit jelent :oops: annak idején (első két gyerkőc) csak fl, bpd, thq volt, meg az elején crl... de majd utána nézek, művelődök egy kicsit :)
Nem hiszem, hogy a szopi miatt lenne a bevérzés, én is szoptattam a babavárás alatt, igaz, nem teljesen végig, és nem volt. Nem lehet, hogy az ijedtségtől? Azt valószínűbbnek tartanám... de nem vagyok orvos.
Szóval Neked is vándorol a lepény... ok, akkor nem én diliztem be, a fiamnál nekem is össze-vissza infók vannak.

Csajok, Ti véditek a gyerekeimet :shock: még ilyet :lol: hát most azt sem tudom, hová legyek :lol: Azért már lassan átszokhatnának... nem kis culák :)
Krisztina: ha gyerekvendégeink vannak, akik nálunk alszanak, akkor persze hajlandók külön aludni, akkor megy a susmus, az éjfélig randalírozás :) Szóval ennyit arról, hogy tudnak-e külön aludni. Persze, hogy tudnak. Csak előadják magukat minden este.

Testvérféltékenység: ne aggódjatok, ha elég jó humorral álltok a dologhoz, nem lesz gond. Én azt tervezem, hogy majd bevonom őket a gyerek ápolásába, felügyeletébe (amíg érdekli őket), hátha akkor érzik a felelősséget, meghogy Kispocok nemcsak az enyém, hanem az egész családé. Annak idején a 18 hónapos lányomnak is kezébe adtam a kistesót, hogy ringassa (szigorúan mellette voltam, és felügyeltem, de ez akkor is nagyon jól esett neki), megengedtem, hogy maszatolja a kakit a fenekén, stb.. ja, és az akkor már szopiról leszokott lányomnak megengedtem, hogy újra szopizzon. Nagyon bejött: a gyulladt cickót teljesen rendbehozta, sőt, erre büszke is volt. Külön örült a kistesónak érte :)

Krisztina: na ugye mondtam :wink: védőnőt csak a telephelyén :)

Csöre
csöre74

Tünde: ne parázz, lehet, hogy csak az idő viseli meg... itt iszonyú magas a páratartalom... és meleg is van. Engem is megvisel...

Csöre
csöre74

Tudom, könnyű mondani... de addig nem aggódj, amíg ez csak 1-2 napig tart...

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Momi: gratulálok az öcsikéhez :D

Tünde: szerintem lehet, hogy azért is érzed kevesebbnek a mocorgást, mert nincs időd pihenésre, illetve csak a nagyokkal való foglalatosságok közepette nem figyelsz föl rá...Nem?
Pont ma a déli fektetésnél gondolkodtam rajta, hogy az én kicsimet jobbára akkor érzem, ha sikerül picit kinyúlni az ágyon... neked jut ilyenre napközben idő????

Csöre: a testvérféltékenység oldására/elkerülésére körülbelül ez a te módszered, az egyetlen recept :) milyen jó is, hogy a másfél éves gyerkőc is ringathatta a babát :)
Nálunk a fiúk közt 3,5 év van, ami pont arra volt jó, hogy egyszer kivette Bálint a babát a hordozóból :lol: (mostmár nevetek rajta, de akkor szörnyen megijedtem...) pedig én is az ágyon ülve a kezébe engedtem :)

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Krisztina: igazad lehet a mozgást illetően: én is csak akkor érzem, ha lefekszem egy kicsit pihizni, és mostanában nekem sem nagyon megy :) ha nagyobb lesz, akkor biztos nem fog számítani... de itt talán az én babám a legkisebb, nem?
Most nézem, jól elbeszélgettem magammal a nap folyamán :) még jó, hogy beugrottál Krisztina :D
Huhh, arra én is frászt kaptam volna, ha 3,5 évesen kiveszi a picit a horhozóból :shock:

Csöre
csöre74

Csöre: csak ezen az oldalon, ahogy gyorsan végignéztem, tényleg ti vagytok a "legkisebbek" de szerintem lehet, hogy mondjuk Karácsonykor beelőztök :lol:
bfkrisztina

Krisztina: szerintem az egész topikban, emlékeim szerint. Mágnes van legközelebb hozzám 1-2 nap különbséggel :) de tényleg beelőzhetek, ahogy magamat és a szüléseimet ismerem, ez a gyerek 2008-as lesz :)

Csöre
csöre74

Momi, gratu az öcsköshöz!

Lepényvándorlás, én a következőket tudtam meg, pont múltkor elmagyarázta a dokim. Szóval hogy hogy lesz elsőfaliból hátsó, azt nem tudom, de hogy hogy kerül "feljebb", azt igen. Szóval nem a lepény vándorol, hanem ahogy nő a has, úgy a belső méhszáj kerül egyre lejjebb és közelít a külsőhöz. És így tud a lepény "elvándorolni" a méhszájtól. Tehát ha most közel van (pl nekem), akkor attól nem kell félni, hogy "rámszik", csak messzebb kerülhet.

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Para elmúlt,mocorgás régi! :lol:

Krisztina:Mikor elkezdődött a vakáció,akkor úgy beszéltem meg a két kicsivel,hogy minden ebéd után pihenünk egy kicsit.Fekszünk az ágyban,és nézzük a mesét,filmet.Ez a dolog be is jött kb 2 hétig :? Éppen most is itt fetrengenek az ágyon,és azért könyörögnek,hogy átmehessenek a szomszéd gyerekekhez :evil: Állandóan mennének! :evil: Tegnap egésznap szabadstrandon voltunk.Apa focizott,és meg kínlódtam a legkisebbel. :evil: A vízbe nem akartam belemenni,ő sem,és már nem tudtam mit kitalálni,hogy lefoglaljam.Labdáztunk,hasba dobott a labdával.Utána talált egy hosszú gallyat,addig forgott vele,míg úgy homlokon nem csapott,hogy a szemem majd kiugrott :evil: Na ekkor telt be a pohár,és átadtam az apukájának! :)
tünde733

Sziasztok!

Szerintem ne aggódjatok a mocorgás miatt. Most a 4d-s uh-n egész végig ficergett a baba de semmit! sem éreztem belőle! Még picik, és ha úgy fordulnak, mondjuk befelé, a gerincünk felé akkor még szinte lehetetlenség érezni a mocorgásukat. Még nekem sincs egész napos rugdosás, egyszer-egyszer bejelentkezik, főleg kaja közben vagy után. Ma pl hajnalban rugdosott, biztos nem tetszett neki hogy összenyomom vagy már éhes volt :lol: Ezt a meleget is "némasággal" honorálja. Szóval no para!!! :wink: :D

Tesóféltékenységet valahogy én is így próbálom majd megoldani, hogy sok mindenbe bevonom majd a Ricsit. Vagyis megpróbálom :)

Hú de izgi a F1 :D :D :D :D Közben nézem :wink: :D Szegény Massa :cry:

Védőnénit én sem szeretem ha jön, mindig rosszkor jön, bejelentkezés nélkül és a legnagyobb kupiban és persze lerázhatatlan. Pedig egy nagyon rendes, jó fej fiatal nőci, de sok okosságot ő is tud mondani :lol:

Tünde!

És Te hogy vagy?????? Holnapra drukk hogy rendben legyen a vérnyomid meg a kilóg is peregjenek :wink:
Amúgy ha nagyon meleg van mostanság nekem is megugrik a vérnyomásom, ilyenkor 140 körüli lesz. Aztán ha picit lengedezik a szél máris jobb lesz a helyzet. Jövőhétre kérek is beutalót 24 órás vérnyomásmérésre megint, kiváncsi vagyok hogy alakul ha épp rohangálok a Ricsi után, meg a dokim is jobban örül ennek mint a házi mérésnek :roll:
sajnos sokunkat megvisel ez a dög meleg :( Kitartás :wink:

Nem lehet egyszerű több gyerekkel, sajnos nálunk is vannak ilyen hasba balesetek, általában hasonrúg a Ricsi :?

A szekrényes ürge közölte hogy most nem tud fizetni... amúgy a család régi barátja meg szomszéd is... :roll: Végül is mindegy, az a lényeg hogy nem lett nagyobb tragédia, azt a pár poharat meg tányért, mikrót letojjuk, van már másik :) Amúgy a fickó megcsinálja ingyé, még jó, a szekrényt újra, ma már tették is volna fel egy részét de a Ricsi pont most aludt el így ma elmarad.

Jajj, még akartam a kocsikról írni... Ma délelőtt voltunk szalonokban, apósnak kerestünk új autót meg néztünk használtakat is. Persze én inkább magunknak néztem jó nagy családi autót :lol: Milyen árak vannak :shock: :shock: Használtat párom nem is akar egyáltalán...régen, huszonévesen használt autókkal foglalkozott és gondolom magából indul ki :roll: Kintről hoztak be leharcolt kocsikat és pár kalapálás meg festés után eladták háromszor annyiért... 8) Pedig mondogatom neki hogy nem mindenki ad el szemetet de nem tágít, ő újjat akar :) Úgyhogy szerintem mi az utánfutónkat fogjuk átalakítani személyszállítósra :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Ricsi közben felkelt, vissza kellett altatnom. Most apával alszanak a nagyágyon, nekem esélyem sincs felfeküdni melléjük. Kiterülve alszanak :lol:

Köszönjük szépen a gratukat! :D

Ez a szülés ideje érdekes dolog, már én is gondolkodtam rajta hogy hogy is lesz :lol: Én meg arra jutottam hogy nem lesz téli babám :lol: November végire tippelek, de nem baj, csak nagyon előbb ne jöjjön, az nem lenne jó. Meg tudjátok min agyaltam valamelyik nap? HOgy már jó előre be kell szerezni a kari ajándékokat :lol: 8) :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!

Momi: a karácsonyi ajándékokon már én is gondolkozom :lol:

Dávidra (jan 4-i születésű) mindig úgy gondoltam, hogy karácsonyra már itthon szeretnék lenni vele (dec. 30 volt a kiírás)-mivel elsőszülöttem 37 hétre született, gondoltam majd ő is érkezik ahogy én szeretném :D :D :D aztán jól megviccelt, még a szilvesztert is megvárta (na meg a babakötvényt, akkor vezették be) pedig a várandósság vége felé megengedtem magunknak a "forró" vizes fürdést is :)
Mostmár nem is nagyon számolgatok, hogy így vagy úgy lenne jó, mert úgyis akkor jön majd, amikor Ő akar :lol: :lol:

Kocsikat továbbra is nézegetjük itt a neten, latolgatjuk a lehetőségeket...már van egy-két kiszemelt típus :D - szerintem még egy ideig várat magára a kocsicsere.... :roll:

Momi, Tünde: pocikra vigyázzatok,

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Tünde :) ugye, hogy mocorog :)
Velem nagyon vigyáznak a gyerkőcök, még nem volt pociütöhetés, rugdosás, de igazából nem is volt rá alkalom. Nekem is nagyon kínlódnak a szünetben :( nem tudok nekik programot csinálni, mert dolgozom... állandóan tévéznének :evil:

Momi: hát minimum, hogy ingyen megcsinálja a szekrényt....
Amit a párod a használt kocsikról tapasztalt... hát, szomorú, ha/hogy így van... sajnos nem tudom, lesz-e valaha esélyünk új autót venni... attól tartok, mostanában nem. A jelenlegit is használtan vettük, az azt megelőzőt is...

Karácsonyi ajándékok: micsoda komoly előrelátás, Lányok! Eszembe sem jutott....
Azért gondolom, hogy előbb fog jönni Kispocok, mert a másik kettő is előbb jött, de egyik sem sokkal. Viszont ők az elején kisebbnek mutatkoztak a koruknál, Kispocok meg mindig hozza a számított korát.

Vigyázzatok magatokra... érdekes ez a vérnyomás: akinek magas, annak fölmegy a melegben, akinek alacsony, annak le?! Micsoda dolog ez?!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csak gyorsan, késő van, vagy korán? ;)

Vérnyomás, nekem is a melegben lemegy, de elég durván, tegnap, tegnapelőtt is alsó értéknek 50-es értékeket mértem. Fájt is a fejem. Megint kezd... ha meg kávézom, attól meg elkezd tekerni a szívem, úgyhogy semmi sem jó. Marad az algopyrin, de azt sem jó naponta kapkodni. Úgyhogy most én is szenvedek... most épp a Colával próbálkozom, hátha az nem hat annyira...

Karácsony, hm, tényleg.

Mocorgás, én még mindig azt mondom - úgy emlékszem még Rékánál olvastam, most nem néztem utána - hogy a 24- héttől kell kb naponta érezni. Addig még ráérünk.

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Winnie: szerintem későn :)

... szerintem a kávé jobb, mint a kóla, mert utóbbi tele van mindenféle vegyi anyaggal... ha sok folyadékot iszol mellé, akkor nem lesz magas a pulzusod... és a vérnyomásod sem megy le annyira. Nekem is nagyon alacsony, és eddig ez vált be. Az orvosom (nőgyógyászom, pocakomban lévő gyermekem teljes tudatában) egyébként még a vörösbort ajánlotta (na nem literszámra, hanem 1 pohárral maximum): vérképző, tele van ásványi anyaggal.

Csöre
csöre74

Sziasztok

Eltelt a nyaralás, bár nem volt a legsikerültebb. Viki nagyon nehezen volt kezelhető. Ha nem olyat csináltunk, amit Ő akart, vagy irányítani próbálgattam, akkor kihullott a hajam, de nem jártam sikerrel. Apa pedig már a 2. napon haza akart jönni, hogy ő ezt nem bírja :roll:

Végül minden nap reggel megkérdeztem a hercegnőt, hogy mihez van kedve, hagytam, hogy ha lehet menjen a saját elképzelése után, akkor nyugalom volt.

Mindenesetre elhatároztam, hogy a legközelebbi nyaralás vízparton egyhelyben lesz, nem erőltetem többet a kirándulós nyaralást.

Indulás előtt megmondtuk a babát Vikinek. Azóta folyamatosan simogatja és puszilgatja a hasamat, meg kell zabálni :lol:

Vizesedés: a melegtől nálam is újra előjött, ja meg a gyaloglástól. Most borogatnom kellene és pihentetnem a lábamat. Nem sikerül :(

A vérképem sincs rendben, sajna már most vérszegény lettem, így szedhetem a vasat. És többet is kell ennem, mert 3+-os lett az aceton a vizeletemben. Most már este is gyümit + fehérjét kell ennem lefekvés előtt. Valahogy most nem megy az evés, még a nasi sem.

Huh a kari, még nem is gondolkodtam rajta.

Már én is csak félve reménykedem, hogy karácsonyra legalább a tetőteret újra rakjuk, nem lenne jó kisgyerek mellett a nagy építkezés. Addig pedig az alsó szinten vagyunk, ahol nem tudom még a Vikit sem külön szobába rakni. majd csak lesz valahogy.
A konyhaszekrényemet nekem is most rakták fel, de még nem volt időm belepakolni. Remélem nálunk nem lesz baleset.

A héten meg kell mondanom itt a munkahyelyemen a babót, mert a dokim 2 hét múlva már ki akar írni. Kicsit félek tőle :?

Most már kivi lennék én is a táblázatra, csupa fiú lesz a télen :lol:

Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica: hát, egy majdnem 3 éves még nem biztos, hogy szívesen kirándul :) majd egy kicsit később... az elején mi is zömmel vízpartra mentünk, ott elvoltak, mostmár szívesen kirándulnak is. És jobban bírják, mint mi :) amire nagyon büszkék :)
Étvágyam most nekem sincs... szerintem a meleg miatt. Legalább inni igyál sokat.
Táblázat: szerintem nem csinálja senki, vagy igen? Én mindenesetre nem küldtem infót senkinek, szóljatok, ha mehet :)
Munkahelyeddel ne aggódj: jobb ha megmondod, mintha ők veszik észre...

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Na milyen ügyes vagyok? :lol: 1 hét alatt 84 kilóról letornáztam magam 80 kilóra :D A vérnyomásom is 110 volt.Nem eszek sósat,diétázok,és már nem is vizesedek :D

Karácsony:Nem fogjátok elhinni,én éppen azon gondolkoztam ,hogy milyen kajákat kellene csinálnom,amit letudok fagyasztani a családnak :oops: :lol: Apának azzal se legyen gondja.
Katica:Örülök neki,hogy jól fogadta Viki a kistesót :D
Ne aggódj a kis hisztik miatt.Őt is megviseli a meleg :) Meghát,3 éves kor körül van a dackorszak :) Kitartás!

Momi:Jázminnal én is dec 15-re voltam kiírva,és elsején született meg :D
tünde733

Tünde: nagy gratula :) azért nehogy sokat foggy...
Karácsony: azért bízom benne, hogy fagyasztanom azért nem kell... de főzőcskézni biztos nem fogok, az amúgy is Apa dolga. Én max. sütit sütnék. És a lányom is nagyon lelkes szakács, egész ügyes... mármint ahhoz képest :D
A többi baba is előbb jött, vagy csak Jázmin sietett?

Csöre
csöre74

Csöre:István fiam(Ő az első)a kiírt időpontnál 4 nappal később született.Ádám 5 nappal hamarabb.Szóval most nem tudom mire számítsak :lol:
Szívem szerint már a karácsonyt otthon szeretném tölteni a Kis Szökevénnyel :D
tünde733

Sziasztok!

Tegnap voltam bent az AFP eredményért: 1,52 MoM (a leletet nem kaptam meg, csak beírták a kiskönyvbe..., úgyhogy más értékeim nincsenek...)
Viszont ma mehetek UH-ra!!!! Drukkoljatok, hogy minden oké legyen, na és persze Babácska is megmutathatná, mi van/nincs a lába között...

Képzeljétek! Az egész szülészeti osztályt átköltöztették egy másik kórházba (tőlünk ráadásul az messzebb is van) mert felújítás lesz :( Olyan jó volt idáig, mert teljesen ismerősen mozogtam a kórházban, most meg keresgélhetek majd mindent :?
Férjem nemrég váltott munkahelyet, úgyhogy nem nagyon venne ki most szabit, de bátyám felajánlotta, hogy elkísér ma :)

Pár napja - főleg háton fekve, pihenéskor - érzem, hogy megkeményedik a hasam :? úgyhogy mostmár én is szedek magnéziumot... Remélem nem lesz semmi gond...

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Tünde: akkor nehéz kiszámolni :) de akár otthon is lehettek Karácsonyra :)
Nekem mind a kettő korábban jött, de még így is majdnem biztos, hogy a Karácsonyt a pociban tölti
Krisztina: gratula az AFP-hez :) a kórház :? még ilyet... de még jó, hogy nem a szüléskor... vagy addig is elhúzódik?
Szurkolok az UH-ra :)
Keményedés: nem korai egy kicsit? háton nem is tudok feküdni, mert nem esik jól... azért szoktam, mert akkor érzem a legjobban a Kispockot :)

Csöre
csöre74

Sziasztok

Na azon még nem is gondolkodtam, hogy mi lesz a karácsonyi sütivel. Nálunk az egész családnak én sütöttem. Lehet, hogy utána kell néznem olyanoknak, amik heteket elállnak.

Vikit én is túlhordtam 4 nappal, de most szeretném a karácsonyt otthon ünnepelni, így bízom benne, hogy most sietni fog :)

Kriszta, gratula az afp-hez, remélem Te gyorsan megúszod az uh-ot.

A hátamon én már hetek óta nem érzem jól magam. A hasam pedig minden este beton. Ha sokat mocorgok, akkor már sokszor délutánra is bekeményedik.

Vikivel egyébként nem a séta a gond, mert az jól megy neki, nagy a mozgásigénye. Hanem pl elmentünk állatkertbe. Még véletlenül sem arra ment, amerre a kjelölt útvonal vitt, hanem a saját feje után. Ha valami megtetszett neki, 30-40 percig nem lehetett továbbvonszolni, de ami nem kötötte le, ott szó szerint továbbrohant, még annyi időm sem volt, hogy egy fényképet eleresszek. Így elég foghíjasan láttuk az állatkertet. :roll:

Megpróbáltam megnéznim vele egy várat, mert azt én nagyon szeretem. Csak idegen vezetéssel lehetett bemenni, kiválasztottam a legrövidebbet. Kb a felénél megkérték, hogy maradjunk le :( Vikit annyira érdekelte a látnivaló, hogy nem bírta kivárni, hogy szövegeljenek neki. Rohangált össze vissza és mindenről tudni akarta, hogy anya mi ez? :lol:
Ekkor akart apuci haza menni. Én nem fogtam fel olyan tragikusan a dolgot, mert szerintem mindenki volt egyszer gyerek.

Ugyanakkor az egyik ismerősöm most jött haza Svédországból 10 napot voltak ott és a Vikivel egykorú lánya még a múzeumot is csont nélkül nézte.

Azért most drukkolok, hogy egy nyugodtabb gyerkőcöm szülessen. :D

Jó pocakosodást

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica: azt hittem, más gond volt Vikivel :) ha csak ennyi, örülj neki: érdeklődik, és kialakult véleménye van arról, hogy mit szeretne látni... hogy akaratos, nos az egy dolog, majd kinövi :) vagy nem :) de valamennyire mindenképpen alakulni fog: felfogja, hogy mi mindenről marad le, ha csak a saját feje után megy.

Csöre
csöre74

Katica:Legyél büszke rá,hogy ilyen érdeklődő a Viki!Én speciel sokkal jobban birom az ilyen gyerekeket! :D Lehet azért,mert nekünk Ádám pont ilyen? :lol:
Gondoltam már arra is,hogy szabadalmaztatni kellene gyerekeknél is azt a visszahúzhatós kutyapórázt :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyon sokszor jól jönne :lol: :lol:

Keményedés:Pont tegnap mondtam a védőnőnek,hogy mostanában esténként elég frankón keményedik a hasam alul :? Azt mondta,hogy pihenjek többet :roll: 10 perc is sokat jelent,és felejtsem el a bicajozást :? Könnyű ezt mondani... :roll:

Kriszta:Gratula az AFP-hez,és sok sikert az uh-on!!

Csöre:Háát ahogy elnézem ,hogy mikorra vagy kiírva...szerintem is még bent lesz karácsonykor a bébid :) De legalább lesz egy kis nyugis karácsonyod!Én azt sem tudom(már most),hogy hogy oldom meg a dolgokat(Főzés,ajándék,stb)
tünde733

Tünde: van olyan póráz, én már láttam... igaz, nem itthon, de nem lennék meglepve, ha már lehetne kapni :)
Ma én is bicajoztam (azért igyekszem kerülni, mert vigyáznom kellett eddig nagyon), és attól nekem is bekeményedett. Nem veszettül, de kemény volt ez a pici poci is ... hát, majd kevesebbet tekerek :)
Hát, a főzésre lehet, hogy addig be tudod tanítani a nagyobb gyerekeket :) Az ajándék... az más téma...
Nekem mindkettő előbb jött, 5 és 8 nappal, de a karácsony még így sem esik bele, max. a szilveszter :)

Csöre
csöre74

Sziasztok :D

Szóval megvolt az UH: medencevégű, a lepény a hátsó falon, jó helyen, magzatvíz átlagos, jó szívműködés.
Bpd:43mm Ofd:51mm Ac:129mm Fl:27mm (majd mindjárt szét is nézek a neten az értékek után) de azt mondták, rendben vagyunk :)
ésésés : úgy fogalmazok, ahogy a doki, "inkább fiús"
Kérdezte, hogy otthon kik várják? mondom két fiú, erre bíztatott, hogy nem baj, majd a negyedik lány lesz :lol: mondtam, hogy ne szaladjunk annyira előre, örülök én a fiúcskának :D

Csöre:úgy olvastam jó másfél évig ott lesz a szülészet a másik kórháznál, úgyhogy a szülésem is bele fog esni...hát majd meglátjuk...

Hátamra én is azért szoktam inkább feküdni, hogy érezzem a mocorgást... úgyhogy mostmár mellőzöm a hátonfekvést. Érdekes, hogy ha ülök, vagy tevékenykedek valamit, akkor szó sincs ilyesmiről :roll:
Említettem ma az orvosnak, a magnéziumot javasolta ő is, meg a pihenést... meg azt mondta, hogy el fog az múlni, úgyhogy már ez is jól esett :)

Katica: egyetértek a többiekkel, nagyon jó, hogy ilyen érdeklődő a kislányod :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Azt el is felejtettem mondani, hogy sajnos képet így nem is tudtak adni, mert az átköltözés még nagyon friss; az ággyal szemben a régi helyen volt egy másik képernyő is, amin a kismamák nézelődhettek, de most még annak se volt helye :( így ezúttal még én sem láttam a babát :(

Úgyhogy tényleg eggyel több ok, amiért úgy néz ki, "kénytelen" leszünk kiadni egy 4D-s UH-ra... mondjuk, a páromat sem igazán kell győzködni, csak kicsit sokalljuk az árát... de tudom, hogy nem fogom megbánni :)

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Krisztina: gratula az UH-hoz :) hát, sajnálom, hogy nem láthattad a kicsit :( majd legközelebb, ugye? De lényeg, hogy minden ok :)
Mi az, hogy inkább fiús? Ez azért vicces :)
Mi 13-án megyünk a genetikai UH-ra, remélem, csinálnak 4D-s képeket is :) Már nagyon izgulok, főleg, mert még AFP-m sincsen ...

Csöre
csöre74

Krisztina:Gratulálok!!! :D Ezek a téli babák mind fiúk lesznek?? :D

Kép
tünde733

Sziasztok!

Kriszta, grat uh-hoz!.
ja, csupa fiú eddig :)
Te hol laksz, hol volt az a kórzáhköltözés?

Póráz, már van itthon is, Réka topicjában már vett is vki, meg USA-ból lehet hozatni, olyan is van abban a topicban :)

Karácsony, én is mééég szeretném otthon tölteni, bízok megint a csúszásban.

Katica, és merre jártatok?
enyém lányka inkább nyugodtabb, bár azért ő is egyre izgágább. De mégértem, h azért fárasztó ez :)

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat :D

Csöre: :D azért így fogalmaz az orvosom (szerintem)hogy kiskaput hagyjon magának...Bálintra ennyi idősen úgy mondta: 51%, hogy fiú - Dávidról nem is nyilatkozott a 28-30. hétig, mert nem mutatta magát... De az ismeretségi körömben eddig mindenkinek akkor mondott valamit, ha már többé-kevésbé biztos lehetett benne :)

Winnie: miskolci vagyok. Nálunk eleve nem nagy kórházválasztási lehetőség van... Régebben 3 volt: Vasgyári Kórház, Megyei Kórház és Semmelweis. Aztán a nagy ágyszámcsökkentések idején a Vasgyáriban a szülészetet bezárták.. Úgyhogy szülés szempontjából kettőre csökkent a választási lehetőség. Engem az nem érintett, mert a Semmelweisbe járok, de most kb. másfél évre átköltöztették a szülészetet éppen a Vasgyárba...

Még most reggel is olyan feldobott vagyok azért a tegnapi UH-tól :D
Bálint fiam is vigyorgott, mikor mondtam neki, hogy doktorbácsi szerint a kisbaba is fiú lesz :)

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Ha gondoljátok, akkor vállalom a táblázat megszerkesztését... Csak akkor állapodjunk meg, pontosan milyen adatok kerüljenek feltüntetésre, és küldjétek el privin :)
bfkrisztina

Sziasztok! Szép napot mára :)
Krisztina: köszi, hogy megcsinálod :)
Szerintem: azonosító név, mikorra várjuk, mi lesz a neve/neme... nem tudom mi még.. ja kórház, tesók... Többiek? Szerintetek?

Csöre
csöre74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?