Patti, csak röviden mert nem akarok senkit untatni:
nagyon ügyfélfüggő a sztori, vannak a nagy profi multik meg a kis magyar cégek és attól függ mennyire értenek hozzá hogy megy. én általában multiknak dolgoztam (pl. ProcterandGamble) akinek már évek óta dolgozott a cégem. Van a márka ld Bonux, megvan, hogy mik a célok (új termék bevezetés pl), célcsoport, kutatások (ki mit gondol a márkáról...) és akkor mi kitaláljuk, hogy mi legyen a stratégia - kb mit akarunk most mondani (ez az én feladatom nagyrészt) utána a kreatívok (külön csoport) kitalálja a konkrét reklámot és utána jön a boxmeccs az ügyféllel, aki el akarja sz....ítani, hogy olyan legyen mint az elmúlt 10 év összes reklámja, mert az ugyemár bevált minek változtatni. a boxmeccs is az én feladatom, kemény meló, nem hálás...
ha megegyeztünk mi a reklám sztorija akkor még az én feladatom a gyártás lebonyolítása is - de minden kreatív elemet (milyen ruhában vannak, ki mit mond, hogyan stb.) a kreatívok találnak ki, persze ekkor már a rendező segítségével (meg persze van stylist meg ilyenek akik segítenek). én meg közvetítek ügyfél és köztük, védem az érdekeinket, hogy a legkevésbé gáz legyen a végén...
közben a pénzügyi részét is intézem, nekik van x miojuk mi2szerxmioért akarjuk megcsinálni - újabb meccsezés...
és persze nemcsak TV van, hanem sajtó, rádió, óriásplakátok, rendezvények, promóciók stb. stb.
de vannak jobb ügyfelek is, pl a djuice ügyfél tök szabad kezet ad az ügynökségnek, ezért vannak jobb reklámjaik is
szóval stresszes meló, vagy a kreatívjaink utálnak, hogy miért nem tudtam rábeszélni valamire az ügyfelet vagy az ügyfél, hogy mit keménykedünk ...
de nem panaszkodom, alapvetően érdekes...
Niki, én akkor mit mondjak??? Tücsök Lakókert, Tücsök utca ???
szerinted itt mennyien vannak a dögök?
mondjuk lassan már sáska lakókert is lehetne azok is tobzódnak!
Panny, kicsi a világ!
Linocs, remélem nektek bejönnek majd az új kaják. annyi ebben a lehetőség, hogy próbálkozhatsz majd, hogy ha valamin nyammog, jöhet újabb cucc, hátha az jobban bejön.
de nekem az a meglátásom, hogy annak a gasztroenterológis pasinak igaza volt és Esztert egyszerűen nem érdekli az evés.... egyszerűen nem köti le. más dolgok felülbírálják az éhségét. és mivel a kanalas evés még lassabb, azt még jobban unja sajna...ezért kell közben parádézni neki.
meg sajnos változik az ízlése, eddig az alma volt a sztár, most szájzár ha azt akarok adni ...
Évi, Eszter feje is tiszta vörös egy-egy erőlködés után, tök megijedtem a múltkor, legalább félóráig olyan volt ébredés után.
Redőnyhuzogatás,mi??? jön a GYIVI!!!
Potyka, ÓRIÁSBÉBI???
hát ez nem hittem volna. vajon mennyi fölött esik ebbe a kategóriába? és akkor az drágább??
mert nehezebb emelni a csecsemősnek és ezért felárat kér??