Új privát üzeneted érkezett!

Ildi,
Hát nem tudom.. én sem nagyon hiszek benne. Kétlem, hogy rajtam tudna segíteni. Szerintem a hátam Kristóf cipelésétől fáj. Nem hajlandó másképp elaludni csak ölben, és van, hogy 30-40 percet sétálok vele, és ehez jön még az, amikor ő ölben akar lenni. Nem bírom, nehéz. Ráadásul sokallom is a pénzt érte, nincs sok kedvem hozzá.

Sly,
Gratulálok nektek, legyetek boldogok! :)

Kép
Kép
susytunder

Susy!
A kezem legtöbbször éjszakánként teljesen normális fekvőhelyzetben zsibbad. Amíg elolvastam a mai hozzászólásokat a balkezemet a lábamon pihentettem és úgy is elkezdett zsibbadni.
Kiváncsi vagyok mit mond neked az orvos.

Kincsesi!
Nekem is a Mei Tai tetszik a legjobban. Hol voltál kipróbálni?

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Kincsesi!
A csipőpántok is párnázottak, vagy csak a vállán?

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Pandácska!
Dóri tündéri a kalapjában! Nagyon jól áll neki!

Kép Kép
rozsaag

Rozsaag,
Csak a vállpánt párnázott. Úgy tudom, itt lehet kipróbálni, nagyon rendesek: www.babakozelben.hu
Vendég

Sziasztok!

Rozsaág,
Én is kiváncsi leszek, majd megírom. Alvás közben nekem is sokat elzsibbad a kezem, pedig csak mellettem van, nem kitekeredve alszom. Te nem akarsz orvoshoz menni?
Én úgy látnék egy fotót Miráról. :) Tennél fel?

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Sly - Gratulálok és sok boldogságot kívánok nektek!

A mai kitelepítésben ugye senki sem érintett???

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Pandácska leírt mindent helyettem! :)
Újpesten voltam kipróbálni. Teszek fel egy képet. A mei tai a lényeg, nem én!!! :lol:
Kép

Mi a leghasznosabb ötletetek, ha úgy érzem, kezd begyulladni a mellem? Még most így az elején tudok valamit csinálni? Már kezdem magam rosszul is érezni, tutti az lesz. :( Segítsetek!

Kép
Kép
kincsesi

Susy!
Megértelek.. nemigen tudom, hogy ilyen problémán hogyan lehet segíteni.
Egy próbát amúgy megér. Én versenyszerűen sportoltam, amikor tönkrement a vállam. Az, hogy 20 évesen nem bírod a kezed felemelni, nem normális, nekem nem volt más választásom, kb. 100 féle orvosi diagnózissal a kezemben döntöttünk úgy, hogy ettől rosszabb nem lehet. És láss csodát, ha a sporthoz nem is, de a gyerekcipeléshez legalább jó a vállam. :lol: Mondjuk ajánlásra kerültem ehhez az emberhez, de egy fillért nem fogadott el a kezelésért, ezen anyuval nagyon-nagyon meglepődtünk. :D El se hittem, hogy helyre tette a vállam.

Lillát én is kezdem leszoktatni, mert 9,5 kilósan már nagyon nehéz cipelni. :oops:

Sly!
Gratulálunk Nektek! :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, nekem is ez a szín tetszik amúgy a mei tai választékból. :lol: Jó nagyon a kép. A következő gyerekkel lehet én is benevezek egyre...

Nálam, pihenés, fejés, meleg zuhany és masszírozás és sok-sok szopi vált be. Kezdeti tünetek így nem súlyosbodtak és 1-2 nap alatt túl voltam a nehezén. Jobbulást nektek.

KépKép

KépKép
beneildi

Kincsesi
Nekem volt mellgyulladásom,elég durva, magas lázzal, és ami nagyon bevált az a hónalj tartásos pózban való szopi. Nagyon oda kell figyelni, hogy minden irányból szopizzon a baba. Másrészt én Garmastannal masszíroztam + meleg borogatás.

Ildi,
Már most vannak olyan egészség központok, ahol ilyen dolgokkal foglalkoznak. Ez Rákoskeresztóron van ( nem ugrik be a neve), oda kellene menni holnap. Apa nagyon akarja, én nem annyira, de lehet egy próbát tényleg megér, csak az árát sokallom 8000 ft. :roll:

Kép
Kép
susytunder

sly gratulálok a kislányodhoz! :-)))
írsz nekünk szüléstörténetet?

kincsesi ez egy jó kép, gyönyörű, büszke mama, gyönyörű, elégedett baba, jaa, és egy mei tai :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Kincsesi - Nagyon klassz a kép! Gyönörűek vagytok mindketten! És a horozó is!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Hát igen, a 8000 Ft én is sokallanám, főleg ha nem segít. :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Na, ez az! Mi nekem a biztosíték arra, hogy valóban nem fog fájni utána? Mert, ha tudom, hogy nem fog, akkor dupláját se sajnálnám rá. Ha apa rá tud venni, majd beszámolok. Mindenesetre ma kaptam egy csokor virágot, lehet ezért. :)

Lányok! Ma reggel láttam a tv- ben, hogy Jan. 1- től csak olyan gyerekülést lehet használni, ami E 03, vagy 04- gyel kezdődik. Ellenőrizni fogják a rendőrök nem csak azt, hogy van e, hanem hogy ilyen e azt is.

Volt valaki hasonló korú gyerekkel nyaralni, mint Kristóf? Azon gondolkodom mit pakoljak neki, pl orvosság, csípésre krém... hasonlók. Semmit nem szeretnék kihagyni, sosem lehet tudni, jó lenne, ha minden kéznél lenne, bár nem akarom, hogy szükség legyen rá, csak így lennék nyugodt.

Kép
Kép
susytunder

Zsófi ennyi idős volt, mint most Kristóf, mikor hosszú hétvégéztünk, de én megmondom őszintén semmi extrát nem pakoltam be :oops: Persze, nem nyár volt, csípésveszély nem volt. Gyógyszerre meg eddig sem volt szüksége, remélem nyaraláskor sem lesz :roll:
Vendég

kincsesi, tényleg nagyon jó kép, Adél nagyon helyes kia baba, jó hogy feltetted! :)

mellgyulladás: most találtam meg egy, a homeopátiás készítményekkel foglalkozó brossurát (Homeopátia babáknak, mamáknak - Születéstől a gyermekkorig) - ebben a következők vannak:

Apis mellifica 15 CH - naponta 2-4x5 golyó
A bőr alatti laza emlőszövetben a gyulladással együtt jelentős duzzanat is kialakul. A bőr matt, rózsaszínes-piros, a fájdalom égő, szúró jellegű, és hideg borogatásra enyhül.

Belladonna 9 CH - naponta 2-4x5 golyó
A fájdalom, az emlőduzzanat, a bőrpír és a láz tüneteit mérsékli, tehát a gyulladás valamennyi tünetére hat.

Bryonia 9 CH - naponta 2-4x5 golyó
Fokozatosan kialakuló gyulladásos tünetek jelemzik. A melleket a fájdalom és a duzzanat miatt egyre nehezebb kiüríteni, a szoptatás is egyre fájdalmasabb a mama számára. Az emlők duzzadtak, feszülnek, érintésre, mozgásra fájdalmasak, de nagy felületen való nyomás enyhülést hoz. Ezért a szoptató nő szívesen visel szoros melltartót, ami a melleket jól és szinte mozdulatlanul rögzíti. A gyulladt emlő bőre enyhén piros. Mérsékelt láz és erős szomjúságérzés kíséri a panaszokat, ezért nagy kortyokban sokat iszik.

Ennyit találtam.

Kép
Kép
szalamandra

bocs, helyes kis baba :)

Kép
Kép
szalamandra

Susy!
Én csak lázcsillapítót, fenistilt és panthenolt vittem a napkrém mellé. Nem tudom, hogy ez sok vagy kevés.
:roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!
Ma talán már egy kicsit jobban van Samu, eddig szerintem hőemelkedése sem volt, de az elmúlt két nap nagyon kemény volt. Tegnap estére mindkét felkarom merő egy fájdalom és görcs volt, annyit volt kézben. A hátamat ne is kérdezzétek :-)

Kincsesi, nagyon szépek vagytok Adéllal! Nagyon ügyes vagy a mei taijal, lehet, hogy ha majd egyszer lesz kistesó, én is hamarabb próbálkozom, mert bevallom, Samuval az elején nekem is félelmeim voltak. Kendőbe sem mertem függőlegesen tenni az első két hónapban, de mostmár tudom, hogy lehet, csak oda kell figyelni.

Bettyna, igen, lehet újszülöttet is kendőzni, mei taiba tenni, nem nyeklik össze, ha jól van megkötve. A lényeg, ahogy Kincsesi is mondta, hogy szorosan simuljon rá az anyag, olyan legyen, mintha a részed lenne, egy kis dudor elöl :-D Ha majd megint lesz kisbabám (mintha Samu már olyan nagy lenne :-) ), akkor én szerintem kipróbálom majd újszülöttként a rugalmas kendőt. Az Életmód/Hordozókendők topic 129. oldalának a közepén, liv731 képe láttán döntöttem el, hogy ezt is ki kell próbáljam. Nézd meg te is (és mások is nyugodtan :-) ), láthatod, hogy a baba pont olyan pózban van, ahogy egyébként békésen durmolna hason fekve. Ez a rugalmas csak 5-6 kilóig tart jól, utána már rendes szövött kendő vagy valami más kell, de az a kép annyira meggyőző... Először én nem is hallottam másról, csak a (sima) kendőről, később bővítettem ki a hordozó-arzenált, szerintem neked sem kell elhatároznod, hogy majd csak az egyiket használod, tényleg mindegyik más élethelyzetben az ideális. És szerintem ki kell próbálni akár többfélét is, hogy megtaláld az igazit.

Beneildi, még Lilluval sem késő a mei taiozás :lol: nem kell feltétlenül megvárnod a kistesót! Talán egyszer írtad, hogy kenguruztatok, és szerette, lehet, szeretné azt is, ha a hátadon 'lovagolna' és onnan kukucskálhatna, merre mentek. :wink:
danann

sziasztok, mellékelek egy képet Rózáról, már alig vártam hogy megoszthassam veletek, csak tegnap nem sikerült :) Szóval, ő Róza, pillanatnyilag az összes örömöm és gondom picike forrása :)

Kép

Kép
Kép
szalamandra

Köszi mindenkinek a segítséget! Most borogatom (melegen), fejek, szoptatok, remélem gyorsan elmúlik!

Kép
Kép
kincsesi

Kincsesi!
Nagyon jó a kép!Köszönöm szépen. Pontosan ugyanígy alszik Míra ha a kezemben van. Kenguruval ezt soha nem tudom megoldani. Emiatt döntöttem úgy, hogy venni fogok én is. :)

Susy!
Még várok az orvossal, hátha csak átmeneti a zsibbadás. (egyik eü.-s imerősöm javaslatára)
Holnap teszek fel képet.

Szalamandra!
Rózi gyönyörű!!!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Szalamandra - Gratulálok még egyszer Rózihoz! Nagyon szép baba!!! Remélem a gondjaitok hamar elmúlnak, és akkor már csak és kizárólag örömötök forrása lesz :)

Sly - Gratulálok a kislányotokhoz!!! Minden jót nektek!!! Jól gondoltam, hogy ezért nem jártál errefelé :wink:

Babaúszás - valaki kérdezte nemrég. Én annyi negatívumot olvastam róla, hogy a babákban rögzülnek ezek a mozdulatok, emiatt később nehezebben tanulnak meg rendesen úszni, mint azok a gyerekek akik nem jártak babaúszásra. Viszont annyi előnye van a baba fejlődésére (testi és szellemi), hogy elenyésző ez a kis negatívum. Főleg, ha nem versenyúszót akar az ember nevelni.

Kincsesi - nagyon helyesek vagytok a képen!!!

Susy - remélem segít a csontkovács!!!!

dytke

Sziasztok!

Köszönjük szépen a gratulációkat. Ez a kis "csomag" (Natasa) Kép Nati 3 naposan még egyelőre annyira lefoglalja az embert az elején, hogy alig tudok gépközelbe kerülni. Hamarosan teszek fel képeket, és a szülésről is írok. Annyit elmondhatok, hogy a fájdalmak ellenére fura mód megható és szép volt....

Pandácska!

A szülésznő keresztnevét tudiom csak: Noémi....egy kis termetű szőkés hajú nő, nagyon kedves volt.

Kép elaludtam a mérlegen [/img]
sly78

Volt aki kérdezte, hogy miket kreatívkodtam Ambinak. Akit érdekel, itt megnézheti:
http://dytke.gportal.hu/picview.php?prt ... 4&index=55

dytke

bocsi.....az előbb kicsit összecsúszott a szöveg és a kép....azért remélem össze lehet ollózni...:-)
sly78

Sly - Natasa gyönyörű!!!!!! :) Picit irigykedek, de már nekünk sincs sok hátra :)

dytke

Dytke!

Köszönjük....
neked sincs már sok hátra....Kitartást!!!!!
sly78

Sziasztok!

Danann - Köszi, megnézem mindenképp a lehetőségeket. Meg addig nem is nagyon szeretnék dönteni ezügyben, míg "meg nem ismerkedünk" a kisfiammal idekint is. :lol:

Szalamandra - Gyönyörű szép kislány!!!!

Sly - Nati is gyönyörű! Olvadozok ezektől a kiscsajoktól!

Dytke - Nagyon szépek az Ambinak gyártott cuccok! Irigylem, hogy ilyen ügyes vagy! :wink: Képzeld, kész a nagyszoba festése! Ma már csak a kályha helyén kell felcsiszolni, lakkozni a parkettát és tip-top! Csak az a baj, hogy nem tudom mikor ér ide a parkettás ember. Remélem vagy még torna előtt vagy csak utána. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Dytke
Én kérdeztem a kreatívkodást =(lehet, hogy más is), nagyon ügyes vagy, lehet, hogy pályát tévesztettél. :)

Sly
Gratulálok Natasához, nagyon szép kisbaba. Cukipofa :)

Lányok apa nyert, délután elmegyek a csonzkovácshoz. Majd megírom mi lett az eredmény.
Rozsaág Most éjjel is elzsibbadt a bal kezemen 3 ujjam, pedig csak mellettem volt a kezem. Azért te is vigyázz magadra.

Kép
Kép
susytunder

Jajj, Róza lemaradt. :oops:
Összeolvadtak a képek nálam. :)
Nagyon aranyos ő is, igazi kis tündérleány, jajj nektek tündérfiúk. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Betty - drukkolok, hogy el tudj jönni tornára!!!

Susy - bocsi, hogy nem emlékeztem, hogy te kérdezted :oops:
Lehet tényleg pályát tévesztettem, bár a foglalkozásomat is szeretm. Nemhiába dolgozok még :) De alig vártam már, hogy a saját gyerekemnek "gyárthassak" mindenfélét. Eddig a keresztfiam élvezte ennek gyümölcsét.
Remélem a csontkovács "meggyógyít" !!!

dytke

susy, mi is tündérlánynak hívjuk :) (többek között....:) )

remélem, használ a csontkovács!

dytke, nagyon klasszak a dolgok, amiket csináltál! Hálistennek, hogy át tdtatok költözni, azért izgultam értetek :)

sly, gratula Natihoz, a legjobbakat nektek!!!

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra - sokat gondoltam ám Rátok, hogy Rózi is megvárta, amíg készen lesztek, és mondtam az én kisfiamnak, hogy ő is várja meg :) Így is tett, ő is szófogadó :)

Köszönöm mindenkinek a dícséretet :oops:

dytke

kincsesi-Nagyon szépek vagytok és a mt is.. én csütörtökön megyek érte
sly-nagyon édi a babód!!
susy-jobbulást
pandácska-irtam privit ,megint bénázok :oops:

Kép
nóri16

Dytke
Semmi gond, miért haragudnék. Van neked ezer dolgod. :)

Szalamandra
Teljesen véletlenül akadtam rá egy oldalon a SAB SIMPLEX szuszpenzióra. Ez is adható pocakfájásra egész pici kortól, de remélem már nem lesz rá szükségetek. Erről eddig én nem hallottam.

Nóri
Köszönöm, remélem hatásos lesz, jó lenne.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!
Mindenkinek nagyon szépek a fotók! :lol:

Danann!

Lilla súlyban és korban lehet nem, de személyiségben már tuti kinőtte a mei tai-t. Ő már nem az a baba, akit csak úgy hátra magamra lehet kötni. :shock: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Dytke!
nagyon szép cuccokat csináltál. :lol:

Az ágyvédő különösen tetszik. :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi - köszi :oops:

Bizonytalan időre elköszönök. Nem tudom mikor lesz otthon netünk (a UPC nem sieti el a dolgot), dolgozni meg már nem jövök. Ha "valami történik velünk" mindenképpen értesítelek titeker róla. Bettynek, Sly-nak és Iroko-nak is megvan a száma, valakinek feltétlenül küldök sms-t.
Addig is mindenkinek minden jót!!!!!

dytke

Várunk vissza AmbiBabával! :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Dytke!

Már ideje is volt abbahagyni a munkát... :)
Jó otthonlétet és kellemes babavárást kívánok! Meg persze könnyű szülést!
Jelentkezz, ha tudsz!

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok Lányok!

Esélyem sincs visszaolvasni, de mindenesetre igyekszem visszakerülni a vérkeringésbe. Látom, közben szaporodtunk, és megint lehet drukkolni is. :)

Mi nagyon jól éreztük magunkat az eső ellenére is, bár mindenesetre az élmények a fontosak. :)

Benét látta néhány percre egy fejlesztőpedagógus, és ugyan nem mérte fel, de szerinte kommunikációs és nagymotoros mozgásos problémák vannak, most aggódunk, amíg nem kerülünk szakemberhez, miközben bőszen tagadunk... :(

mtunde

Lányok!
Úgy döntöttem, vásárolok selyem Mei Tai-t a www.babakozelben.hu-ról.
Kutattam még egy kicsit és mit találtam! Az ilyen mintákért és a hordozóért fáj igazán a szívem: http://www.babyhawk.com/Shop/DesignCenter/

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Vki netán tudja, hogy kell mei tai-t varrni? Ha lenne valahol a neten leírás erről, meg tudnátok írni nekem? Köszi.

Kép
Kép
szfgabi

Sziasztok!

Voltam tegnap délután a csontkovácsnál, 1 órás volt a kezelés, és bevallom használt bármennyire is hihetetlen számomra. Ittam minden szavát, nagyon sok hasznos, érdekes információt mondott.
Képzeljétek 2 csigolyám nincs összenőve, luk van közötte, egy egy születési rendellenesség, nagyon gyakori 100 emberből 70- nek ilyen van. Azt mondta, emiatt nem tudtam tágulni sem, ezért lett császár, és nagyon kell vigyáznom, mert könnyen megfázok róla, és olyankor begyullad az egész gerincem. Jól túl vagyok terhelve. Iszonyúan fájt, amit csinált, néha ordítani tudtam volna. Érdekes, hogy mára az egész testembe izomlázam van. Bár még kicsit fáj a derekam- hátam- gerincem, de közel sem annyira. Még egyszer majd menni kell nyaralás után.

Rozsaág
Kérdeztem a kéz zsibbadásról. kezdetleges meszesedés, amit még el lehet dolgozni ( lehet nem jól írom), és ettől nem kap megfelelő keringést a kezed. Szóval szerintem ne várj, meg kellene neked is nézetned. Érdekes módon nekem ma éjjel nem zsibbadt el.

Lányok lenne egy kérdésem. Elkezdtünk gyümölcsöt enni kb egy jó hete, hogy mire nyaralni megyünk nagyjából megszokja, ne ott keljen bajlódni vele, de nagyon keményet kakál tőle. Pedig sem almát, sem banánt nem adok neki már, de mégis. Mint a nyuszi, kis bogyókat kakil. A doki néni kamillateát javasolt, mert az elvileg hashajtó, székletlazító hatású, de még nem látom az eredményt. Ti voltatok hasonló helyzetben?

Kép
Kép
susytunder

Tünde még neked akartam írni, hogy mit jelent az a kommunikációs és nagymotoros mozgásos probléma?

Kép
Kép
susytunder

Susy!
Lehet, hogy mégis tudnak ezek a dokik valamit :wink: Jó lenne, ha tényleg rendbe jönnél. Amúgy nekem azt mondta, hogy ez akkora megerőltetés a szervezetnek, hogy utána két-három nap pihenni kell. Mondjuk mivel én sem tudom ezt Lilla mellett hogyan lehetne véghez vinni, erre nem tudok ötleteket. :lol:

Tünde!
Ezeket a problémákat hogyan lehet látni a fejlesztőpedagógus szerint egy kb. 3 éves gyereken? Remélem csak vaklárma.

Amúgy Ranschburg Jenőnek van erre egy nagyon okos gondolata. Épp ma olvastam a Kismamában. Hogy a mai anyukák hajlamosak púpokat rakni a gyerek és a saját hátukra is az aggódással. Mert mi van ha dadog a gyerek, attól még a tiéd marad és szereted... Végig gondolva én milyen hisztit és aggódást csaptam Lilla nem mászása körül... kár, hogy nem akkor olvastam. Amióta megbékéltem vele, hogy minden fejlesztés ellenére sem mászik a gyerekem sokkal könnyeb lett. Pedig továbbra sem mászik. :cry:
Remélem Benének semmi baja, járj utána a dokinál, de mindig tarts szem előtt, hogy milyen életvidám kis apróság. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Tünde - Tudom, hogy nem szép dolog, de bevallom, nagyon nem bírom a fejlesztőped.-kat, amikor "néhány perces" rápillantás után beparáztatják a szülőket. Ez kb. olyan, mintha első osztályban, az első nap után én kijelenteném, hogy valószínűleg a gyereknek tanulási problémái lesznek. Milyen alapon? Lehet, hogy aznap épp rosszkedve volt vagy túl sok új inger érte bármi lehet. Azt nem írtad, hogy elmagyarázta-e, mi is az a kommunikációs és nagymotoros mozgásprobléma, és miből gonodlja, hogy gond van, de ha nem, akkor még bosszantóbb a dolog. :evil:

Susy - Örülök, hogy kellemesen csalódtál a csontkovácsban! :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

susy. örülök hogy hatott a kezelés, de jó hogy elmentél! A sab simplexet felírtam a listára, én sem hallottam még eddig róla...

Tünde, nagyon sajnálom a fejlesztőpedagógus egy mondatát - nem is értem, miért kell a mamákat ilyen helyzetbe hozni, hogy aggódjanak, rémeket lássanak (vagy dolgozzanak ezerrel a tagadáson) - nehéz az ilyet ép lélekkel bírni.... Mondhatta volna azt is, hogy mintha lenne egy kis nem megfelelés, menjenek el egy alaposabb vizsgálatra - akkor is aggódik az ember, de talán jobban kezeli. A következő alkalomig éljen a tagadás, és úgysem lesz baj!!!!!!

Kép
Kép
szalamandra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?