Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dobom a képeket, aztán olvasok...
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
petramama

Tényleg nagyon szépek a képek!
Linocs köszi hogy leírtad, én kérdeztem...

Kmanna!
A játszótérre beszéltük meg, hogy a nagyobb fiúk is jól érezzék magukat. Jó ötlet, hogy hívod Mézgombit is, örülni fogunk. Így már ez is kicsit nagyobb találkozó lesz, nem mini, hanem midi. :D
Erről jut eszembe:
Nimónak már maxi pelenka kell. 7-18 kg-ig. Az ennél kisebbek szorítják.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziiiiijjjjjjjjjjjjjjja 0bea0!!!!

lépek kicsit kipakolni meg megetetem az éhes állatseregletet aztán ha még bírok, teszek fel én is képeket

Ja nem is dicsekedtem a nagy tali-lázban, hogy bakker, terhes a bullterrierünk..... a német juhászunktól..... pedig én becsuktam a kis kurvát, amikor tüzelt, de ezek szerint későn :? :twisted: ma vittem uh-ra az egyik kollégához, bakker, tele van kölyökkel a piszokláda. kb 2-3 hét múlva szül....
Az erős idegzetűeknek: kb 8 kiskutya van, 3-t tudok megtartani neki mert keverékek és nem tudunk elhelyezni többet még ez is necces...... lécccccccci ne is kérdezzetek erről a részéről, csak kicsit panaszkodtam már......... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
szóval.... lesz hamarost 3 pici bull juhászkutyánk, illetve ordas német terrierünk..... :? :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Folyt köv:
Kép
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
petramama

Én is köszönöm Linocsnak a tali szervezését, nagyon tetszett a hely, nem is gondoltam, hogy ilyen szupi park van a város közepén. :) Minden szuper volt, örülök, hogy sikerült rábeszélnem Ferit és eljutottunk a talira! Végre ittam citromos Karlmalzot is, nem tudom ki hozta, de nagyon finom volt. Köszönet érte! Most látom, hogy Patti meg egyenesen a gyerekkel itatta... :D
Örülök, hogy ilyen kis csipet-csapat gyűlt össze és szerintem külön jó volt, hogy a nagyobb gyerekeket is elhoztátok, helyesek voltak. :)
Holnap lesznek még képek, nem megy olyan gyorsan az a Photoshop. :D Elküldtem nagyobb felbontásban is a képeket, aki esetleg nem kapta meg szóljon... biztos rosszul tudtam az e-mail címét. :)
Akik nem voltak ott hiányoztak!

KépKép
KépKép
mni

Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
petramama

Még egy hozadéka volt a dolognak: a mi kis Hiszteroida hercegnőnk 20 óra 40 perckor elaludt 22 óra helyett... Nagyon kifárasztotta ez a társasági élet...

Pati: majd azt a képet, tudod melyiket??????? azt majd azért priviben kérem előbb!!!

Judit18: végül nekem jutott a maradék pogácsád - nagyon-nagyon-nagyon-nagyon finom volt. A többi sütiről nem tudok nyilatkozni, mert nem jutott ;)

Kölyök: ugyan már hagyjad, tudtam, hogy úgyis a fiatalok döntenek ;) Jó volt látni Téged, meg a fiacskádat!

Eszterxx: bevallom, még januárban riadt kismacskaként mászkálván a pocakos találkozón nem tudtam Veled beszélni, meg hát akkor nagyon nem is mertem mindenkit leszólítani, viszont most örülök annak a pár szónak is, amit válthattunk. És nincs mese, olyan vagy élőben, mint írásban (szimpatikus ;) ) (és még mindig: +++++)
linocs

Linocs, abszolúte publikus a kép!!! A babakocsi fölé hajolva mosolyogsz. :wink:

Niki, én kérdeztem többeket, hogy így is tejszaporító-e, hogy a gyerek issza, de senki sem tudott rá válaszolni, úgyhogy ki kellett próbáljuk. :wink: Kisérteties, hogy Gordon közel ugyanennyi idősen ugyanígy kapkodott az alkoholmentes sör doboza után és miután poénból megmutattam nekik az ízét, olyan ordítás volt, ha elvettem a dobozt, hogy engedtem az erőszaknak..... az életre nevelünk :roll: :roll: :roll: kicsi alkesz porontyaim :shock: ej-ej, a gének :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép

mpatr

Fanetta,
egészségedre váljanak a sütikék! :lol:

Zsu,
az e-mail címem: melinda.gy@freemail.hu
Előre is köszi!

Melinda

Kép
melinda80

Petramama, jó ez a csoportkép, nincs rajta az a csúnya gebe Szilvánusz a randa dekoltázsával :P :P :P

Kép
Kép

mpatr

Csajok! Petrám szavaival élve: Irtó jól éreztük magunkat!

Mindenkinek köszönet, kinek a szervezésért, kinek a finom sütikért, italokért, kinek a jó képekért, kinek a társaságért!(Direkt név nélkül!)

Jó lenne mihamarabb megismételni!

Pumperka! Gratula a forduláshoz.

Örülök, hogy egyre több mindenkit személyesen is megismerhettem. És sikerült mindnekit a korábbi képek alapján beazonosítanom. :lol:

Kép
Kép
Kép
petramama

Patti! Szilvánuszt nem direkt szedtem le! Dorka fotózott, nála lehet reklamálni/dícsérni. :wink:

Niki, Melinda! Köszi a képeket!

Zsu! Privi ment.

Kölyök! Mi elhoztuk a maradék behangyásodott dinnyét! Nagyon ízlett a lovaknak. :lol:

Fanetta! Epekedve várom a padlizsánkrém receptjét!

Kép
Kép
Kép
petramama

Melinda, a kókuszos süti receptjét is kérjük ám!!!!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

Az első hozzátáplálásunk sikeres volt. (Füvet evett a drága) Most kakálta össze magát a kisasszony! De szeretek éjjel pelenkázni. ÁÁÁÁÁÁ, kicsit sem tért magához! De cici nélkül visszatettem az ágyába. :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
petramama

Képek:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Melinda

Kép
melinda80

Kókuszkocka

Piskótát sütünk, hozzávalók:
4 tojás
25 dkg cukor
9 evőkanál víz
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor

A tojássárgákat a cukorral jól kikeverjük, aztán hozzáadjuk a vizet, majd a liszt és sütőpor keverékét. Ezután óvatosan belekeverjük a masszába a tojások felvert habját.

Krém hozzávalók (én másfél adagot szoktam csinálni, mert egyből nem jövök ki):
2 egész tojás
15 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 dl tej
15 dkg vaj vagy margarin

A tojás, porcukor, kakaó, tej keveréket főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a margarint.

A piskótát kockákra vágjuk, beleforgatjuk a krémbe, majd kókuszreszelékbe. (Kb. 20-30 dkg kókuszreszeléket szoktam felhasználni.)

Melinda

Kép
melinda80

Boldog születésnapot kívánok én is Márknak és Ferinek! :)

Melinda

Kép
melinda80

Azért azt vegyük figyelembe, hogy egyre nehezebb lesz talit tartani, mert egymással egy szót nem fogunk tudni váltani, ha ezek a kis galacsinhajtók elkezdenek mászni, hovatovább totyogni... dzsalhatunk utánuk naphosszat a szélrózsa minden irányába...... :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép

mpatr

na kicsinyítek és hozom a képekt.

Kép
Kép

mpatr

Csak egy pár mondat erejéig, mert már nagyon késő van, de most jutottam ide. :?
Örülök, hogy ennyi kellemes percet tölthettem ma Veletek. Köszönöm a sok vidám pillanatot, a finomságokat, a fotókat, a tablót. :D
Szuper volt minden..... :lol: :lol: :lol: A nagyok is jól érezték magukat!
:wink: :wink: :wink:
Holnap én is válogatok képeket! :wink:

Jó éjt!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

á, dehogy Patttti!!! A következő talin amolyan jurtafélébe felállunk, lábainkat összezárjuk, és a kölköket betesszük a kör közepére, hogy csináljon ki mit akar (persze előtte illemleckéket adunk nékiük), mi meg szépen beszélgetgetünk, a távolabbi szomszédoknak meg ordibálunk.

Kép Kép Kép
fanetta

Pati!
Te még bírod! :shock: :shock:
Én hulla vagyok holmi kicsinyítéshez, válogatáshoz! :? :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Amit még írni akartam, az előző pár nap terméséhez:

Monácska,
nekünk is elég korán van a babaúszás, reggel 3/4 8-tól. De van fél 9-kor is, csak azon már nagyobb babák is vannak, de elvileg mehetnénk arra is. Dóri általában fent van a babaúszás időtartama alatt, ezért jó nekünk a korai időpont.
Örülök, hogy el tudtatok menni nyaralni! :)

Kikó,
párom közgazdász, utána csinálta meg a közgazdász tanárit. Tanárok a szülei, tesói, úgyhogy benne van a vérében. Tényleg nem jól fizet a tanári állás, de nagyon elhivatott ezen a téren.

Enikő,
én is emlékszem Rád, örülök, hogy írtál! :) Jó lenne, ha gyakrabban tudnál jönni!

Biribon,
első alkalommal merítette víz alá Apa Dórit, azért parázott tőle. Szombaton már nem volt semmi gond, sőt! Dóri vigyorgott a vízben, látszott rajta, hogy szereti a pancsizást. A merülés most se hatotta meg.

Bosek,
Dóri merülését itt tudod megnézni:
http://www.youtube.com/watch?v=GiMJ6ePsz8c

Márti,
drukkolok, hogy anyós a héten szedje a sátorfáját!

Jim,
részvétem Robi mamája miatt.
Örülök, hogy nem volt gond az anyajegyeddel! Nagyon durva, hogy ennyibe került ez a vizsgálat. :(

Melinda

Kép
melinda80

Kép
Kép
Kép Kép

Kép
Kép

mpatr

üGYNÖKNŐ: BUKTA :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
Kép

mpatr

Szopi-klub
(az illetékesek engedélyével, kivéve Linocs, de ha kell, utólag kiszedem :wink: )

Kép Kép

Kép
Kép

mpatr

kedvenc képeim

Kép Kép

jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép

mpatr

Nagyon szépek a babák-mamák!!! :wink:

Én mindenkit felismertem a képen.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Jó reggelt!

Még mindenki piheni a tali "fáradalmait"? Az én drágám már megint 6-kor felvert. :roll:

Folyt.köv. tegnapról:
Melinda, olyan cuki volt Dóri a nyelvdugdosással!!! :D Szegény férjed! De hát tudta, hogy ilyen sok csaj közé jön! :wink: De nagyon aranyos, az én férjem tutira nem bírta volna ki. Tőle csak egy köszönésre futotta, mikor megjött értünk. :? :lol:
Pumperka, Beuska, Petramama, Patti, a nagyok is nagyon aranyosak. Beszélgetnem csak Csengével sikerült egy kicsit, nagyon barátságos. :lol:
Patti, merénylet volt feltenni rólam azt a szoptatós képet: gyönyörűen látszik a randa görbe orrom. :? :? :?
Feri, jó, hogy végül eljöttél, és köszi a képeket!

Minden hiányzóért kár, hogy nem volt ott! Jim, Mzx, Pepike, Kikó, Tand, Pété, Panny, Monácska, Tündérmanó, remélem legközelebb jöttök ti is. Ugye senkit nem hagytam ki?
Biribon, reméltem, hogy azért mégis eljössz. :(
Vendég

Nagyon jó fotók, nekem Eszterxx Andrisa a favorit, ahogy kummant, kéééééééééész vagyok tőle. No meg a pólója :D Martinnak olyat akarok venni, hogy "Nekem van a legszebb anyukám." Csak így szerényen. Úgyis megyünk jövő héten a földiekhez, ott van ilyen bolt 8)

Patti, nem tudom, mit csináltak a molyok éjjel, de én tudom mit, és elég jól vagyok :oops: Úgy látszik a férjem receptorai is fogták az adást :lol: Mondtam is neki, legyél enzim, én leszek a szubsztrát! 8)

Meli: a párod hol végezte el a közgazdász tanárit? Corvinuson vagy a BGF-en? Sokszor gondolkodom rajta én is, mert pl mikroökonómiát imádom, szívesen tanítanám, de csak óraadóként, nem főállásban. Amúgy Fehérvárra kerestek múltkor közgáz óraadót a Kodolányira.
A bőrdoki nagyon jóképű, mosolygós, de kapja be. Eleve 1 órát vártam, majd a várakozási időben vettem észre, hogy Martin keze-lábe vörösre bedagadt vmi csípéstől. Gondoltam helyben vagyunk, nézzen őrá is a doki. Igen, ránézett (szó szerint, fél percig sem nézte a kezemben), felírt vmi kenőcsöt és bakker ugyanúgy ki kellett delláznom rá a 8 ezret, így fizettem 16-ot. Persze mire hazaértünk a csípésnek nyoma sem volt.....mérges voltam nagyon, pláne, hogy lóvénk meg nyista, még jó, hogy hitelkártyát elfogadtak :?

citromos torta receptetek nincs? Kisfiam leadta telefonon tegnap a rendelést, hogy anya, azt kérek :D
Vendég

Összegyűjtöttem az itt, és más topikokon talált recepteket (a teljesség igénye nélkül ;) ):
Receptek
linocs

Sziasztok!

Most nincs időm írni, mert ki vagyunk telepítve. Nem tudom még hová megyünk, du van programunk, de ha utána sem jöhetünk haza passz. Elég gáz 3 gyerekkel egész nap az utcán.

Köszönöm mindenkinek a tegnapi talit, képeket és sok finomságot.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Köszi linocs! Azt hiszem Niki citromos piskótáját csinálom torta alapnak, vmi krém kéne. De van ötletem, meglátjuk.

ui: lime van itthon, az is jó lesz gondolom. (Aldiban 4-5 db csak egy százas volt hétvégén)
Vendég

mi van Bea??????????

gyetek hozzánk, komolyan!!!!!!!! Milán csak holnap lesz!
Vendég

látom, fent vagy msn-en, gondolom nem tudsz írni. Hívj fel, ha tudsz, nem akarlak zavarni, de tényleg gyertek!
Vendég

Linocs! Köszi. Én nagyon örülök neki, nagy sütős-főzős vagyok :lol: Kiegészíteném két recepttel. Bár van még egy jópár. Kínai stb.

Mni receptje: Ribizlis süti6 tojásos piskótát kell sütni, majd azt félbevágni és abba a következő töltelék jön:
2 dl tej, 2 dkg gríz, 1 csomag vaníliás cukor --> ezt felfőzni.
Ha kihűlt hozzá kell keverni 20 dkg vajat és 15 dkg porcukrot meg a ribizlit. (egészben)
Ezt a krémet kell a piskóta közé keverni. :) Ennyi!
Piskóta
4 tojás, 4 evőkanál víz, 20 dkg kristálycukor
ezeket jól összekeverni.
20dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor és 1/2 csomag sütőpor --> ezeket folyamatos keverés mellett hozzáadni a másik részhez.
jól össze kell keverni és tepsibe önteni, én fél órát szoktam sütni.
Ez a mi alap piskóta receptünk, nekem még sose lett rossz. :)

Kmanna tejes pitéje:
5 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 2 tojás, 35 dkg liszt, 1 l tej. Cukrot, vajat/margarint, tojást robotgéppel össze, aztán jön felváltva hozzá a liszt, tej (ezt én már fakanállal szoktam). Kicsit sűrűbb, mint a palacsinta tészta.
Kiolajozott tepsiben, kicsit előmelegített sütőbe berakni (ja, a tetejére is pár csepp olajat locsolni), 5 percig alacsony utána 180-200 fokon addig sütni, míg aranybarna lesz a teteje!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Beuska!
A házbontás miatt? :shock: :shock: :shock: :shock:
Tudom messze vagyunk, de ide jöhettek, még itt is aludhattok, hely van. :wink:
Sütök megint pizzát! :lol: :lol: :lol: :lol:
Bár lehet, hogy ezt már nem is tudod olvasni? :shock: :shock: :evil:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Tündérmanó!
Köszönjük szépen a cipőt, szuper! Majd kitalálom, hogyan hálálom meg! :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

pumperka, sajna én nem házbontásra gondolok :?
Vendég

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, Jim!

Köszi a meghívást, de most hallgattam meg a híreket, még hivatalos kitelepítés nincs addig maradunk. Összepakoltam, ha menni kell akkor megyünk. Én úgy tudtam, hogy 9-kor elkezdik a kitelepítést.
Ha úgy járunk mint anno a 13-ban akkor éjszakára marad, és az elég gáz.
Szóval a délelőttömet megoldom, de ha du. és este nem jöhetünk haza akkor van szükségem segítségre.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

linocs

Ok!
Pont én is most hallgattam a híreket, és már vágom mi a gubanc! :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

OK. Én meg azt hittem, más a gond. A bomba se rossz.........jó lesz, néha nézek TV-t....
Vendég

Én sem a tv-ből tudom, anyámék hívtak Miskolcról, hogy mi van!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Kép

Citromtorta
Hozzávalók:

Tészta:
6 tojás
6 kanál cukor
1 citrom leve, reszelt héja
4 evőkanál liszt
½ csomag sütőpor

Krém:
20 dkg vaj /Ráma margarin
10 dkg cukor
2 púpozott evőkanál liszt
2 dl tej
1 citrom leve, és reszelt héja

Citrommáz:
30 dkg szitált porcukor
2 tojás fehérje
½ citrom leve

Elkészítés:
A tojás sárgákat a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a citrom levét, reszelt héját, a sütőporos, szitált lisztet, és végül a tojáshabot forgatjuk bele.
Tortaformában kisütjük, rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 lapra szeljük.

A krémhez a lisztet a tejjel simára elkeverjük, sűrűre főzzük állandó keveréssel, és még melegen hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Időnként megkevergetve kihűtjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. A vajat a cukorral habosra keverjük, lassan adagoljuk hozzá a pépet, és teljesen elegyítjük.

A mázhoz a tojások fehérjét a cukorral, és a citromlével simára keverjük.

A tortát megtöltjük a krémmel, a citrommázzal bevonjuk, megvárjuk, míg teljesen megdermed.

Kép
Citromtorta
Hozzávalók:4 tojás
22 dkg porcukor
15 dkg liszt
½ csomag sütőpor
7 dkg olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja, és leve

Bevonat: tortabevonó étcsokoládé

vagy: citromos máz

Hozzávalók a mázhoz:

30 dkg szitált porcukor
2 tojásfehérje
1/2 citrom leve

A tojások fehérjét a cukorral és a citromlével simára keverjük, a forró süteményre öntjük. (Ha a még langyos sütőben szárítjuk, amitől szép fényessé válik.)

Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet, a vajat, a citromhéjat, a levet, végül óvatosan forgatjuk hozzá a tojások keményre vert habját.

Sütőpapírral bélelt formában, jól előmelegített sütőben, 180 °C –on, kb. 30-35 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük.

Rácson hagyjuk kihűlni, gőzfürdőben felolvasztott, egy kis olajjal elegyített csokoládéval vonjuk be, vagy citromos mázzal.

Egyszerű, és nagyon finom, a citromos mázzal finomabban érvényesül a citrom íze, de ízlés kérdése, kinek melyik tetszik jobban.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Linocs!
Köszi, igen erről van szó, itt kuksizok az ablakból, hogy mi a helyzet, de sajnos csak a Lenhossék és az Üllői útra látok, és ezt fogják a végén lezárni.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beuska!
Nem irígyellek! :( De látod van segítség :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Nekem ez az életkép tetszik nagyon: