Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsianyu!

Hajdú Krisztina csütörtökönként az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központban rendel. Én is hozzá jártam, ő a tuti!
Istenhegyi Géndiagnosztikai Központ 1125 Istenhegyi út 29/31 Tel.: 224-5445
http://www.gendiagnosztika.hu/nogyogyas ... ahang.html

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Én is azt Istenhegyin voltam Hajdúnál, a 18. hetes genetikai uh-nál.
Vendég

Iricc - Köszi! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Csak beköszönni jöttem, ma indulunk nyaralni Gyulára este! Vigyázzatok magatokra és a babákra, akár kint, akár pocakban lakik! Péntek éjjel érkezünk haza!
Legyetek jók!

Márti
borossné becz márta

Márta,
Jó nyaralást nektek!
Vendég

Márti - Jó nyaralást! Te is vigyázz magatokra!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

szia kedves Mindenki,

július 20-án hajnali fél egykor császármetszéssel megszületett Zsófi :) 3560 gramm és 56 cm :)

összesen 1 hetet töltöttem a kórházban, mert Zsófi nem bújt ki a "megbeszélt időpontra" :)

az egy hét tapasztalatai alapján csak jókat tudok mondani mindenről és mindenkiről.

persze kivételek azért itt is akadtak, volt dolgom olyan nővérrel is, aki elvárta volna, hogy frissen műtötten menjek ki a mosdóba és saját magamnak ürítsem ki a katéterre kötött zacsimat ... mondtam neki, hogy ha fel tudnék állni, akkor ki tudnék menni a mosdóba is és nyilván nem lenne szükségem katéterre ... :evil:
rájött, hogy igazam van ........

szóval mindnekinek, aki előtte áll, azt tudom mondani, hogy ne féljetek egy percig sem, minden orvos és szülésznő kedves és segítőkész !!!!!!!! és tuti jó kezekben lesztek :)

[/img]

Ildi
ildi1981

Bettyna!
Gratula a kis fütyishez. Nekünk fiú nevünk volt, kislányunk lett! Jó fejtörést!

Susy!
Kristófnak boldog névnapot. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

ildi, sok szeretettel gratulálok a kislányodhoz, és a legjobbakat kívánom az elkövetkező időszakra!

Kép
Kép
szalamandra

lányok, tudom, hogy itt szinte mindenki igény szerint szoptat. Ti honnan tudtátok, hogy van elég tej, hogy eleget eszik a baba? Én szülés előtt sokat olvastam a szoptatásról, és az sehol sem volt, hogy mérni kellene a babát: azt gondoltam, ha jókedélyű, egészségesnek látszik, és a csecsemősök sem jeleznek gondot, akkor minden rendben van a szopások/tej mennyiségével. Nekem nagyon megdöbbentő volt, mikor a sárgaság kapcsán azt mondták Rózára, hogy ki van száradva! nagyon rossz érzés volt, hogy tudatlanságból veszélyeztettem a babánkat. Most van itthon mérleg, folyton a babát méricskélem, ez újabb para, de legalább kontrollálni tudom a mennyiséget. Róza eszik amennyi kell, bár ma nagyon kis furán viselkedett: fintorog a cicire, van hogy inkább az öklét kapja be, és míg eddig két mellből szopizott 40-60 gr-ot, addig ma ehhez legalább négyszeri mellretétel kellett (tehát mindkét mellemből kétszer szopizott)! A cicim duzzadt, kicsit fáj is, de lehet, hogy mégis kevés a tej... vagy nem tudom, mi lehet a gond. Fejni nem szoktam, mert a gép amit vettünk borzalmas, nagyon megcincálta a cicimet. Előfordult valakinél ilyesmi? Hogyan oldódott meg?

Vettünk Infacolt, úgy tűnik, ha teljesen nem is oldódott meg, de sokat javult a pocakfájás. Emellett masszírozok és tornáztatok is, köszönöm az ezekkel kapcsolatos ötleteket.

Kép
Kép
szalamandra

köszi Szalamandra, aranyos vagy, nektek is hasonló jókat kívánok :)

Ildi
ildi1981

Ildi,
Gratulálok Zsófihoz :D Feltehetnél képet :wink:

Szalamandra,
Én nem mértem Dórit, csak nagyon ritkán kíváncsiságból. Azt mondják, ha van legalább 5-6 pisis pelus, akkor elég folyadékot kap a baba. Én onnan tudtam, hogy eleget eszik, hogy utána elégedett volt, látszott rajta, hogy túlcsapta magát a tejjel, moccani is alig bírt :D Nem mindig esznek egyforma adagokat, ahogy te se. A sok méréssel az a baj, hogy egy idő után meglátod teljesen padlón leszel tőle. Azt szokták tanácsolni, mérleget a kukába, és amikor csak kéri a baba cicire kell tenni. Én 2 hetesen volt, hogy óránként is megszoptattam, ha úgy kérte. Én se fejtem, mert nagyon fájt, meg amikor csináltam szinte semmi nem jött. Igaz lehet béna voltam, de a leghatékonyabb mindig a szopi, mert a baba ingerli a cicit, és úgy termelődik a sok tej. Ha van elég tejed, és nem szívja ki a baba, akkor is lehet kemény a cici. Mondjuk az elején amúgy is sokszor kemény, amíg nem áll be a kereslet-kínálat, én mindent eláztattam éjszaka, naponta kellett ágyneműt cserélni. Olyankor érdemes viszont lefejni kézzel, vagy géppel, mert begyulladhat, és az nagyon rossz.
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük szépen mégegyszer a köszöntéseket! :)

Ildi,
Gratulálok, jó egészséget nektek! Legyetek boldogok!

Szalamandra,
Amit Pandácska ír, az úgy van. Én beleestem abba a hibába, hogy folyton mértem Kristófot, és mindíg elkeseredett voltam. Aztán elhagytam a mérést, és szépen gyarapodott, hetente egyszer mértem csak. Szoptasd olyan gyakran amilyen gyakran csak kéri. Nekem volt mellgyulladásom, hagy ne írjak róla. :(
Most megint itt a meleg, biztos nem fog annyit enni a pici lányod, mint eddig. Mindíg változó. Ne aggódj!
Esetleg kérhetünk egy képet, vagy ne zaklasalak? :wink:

Lányok képzeljétek valami történt a derekammal. Kristófot altattam, picit hátradőltem és egy nagyot roppant, azóta úgy járok, mint egy száz éves mamka. Mindíg fájt az epidurális helye, de most nagyon. Mi történhetett? :roll:

Kép
Kép
susytunder

ildi gratulálok a kislányodhoz :-))))

azért azt ne felejtsétek el, hogy Szalamandra kicsinye sárga volt! A besárgult bébik nagyon aluszékonyak, és a tapasztalatlan kismamák egyáltalán nem biztos, hogy felismerik.
egy sárga babát erőszakkal ébreszteni kell, és a normálnál több folyadékot kell neki adni.
szóval egyáltalán nem biztos, hogy a tejed volt kevés, szerintem a cseppecskéd nem evett annyit, mint kellett volna a sárgaság nélkül.
De ha mostanra rendbejött, akkor mehet újra az igény szerinti szoptatás, és mostantól érvényes mindaz, amit leírtak a többiek...

susy ez bizony egy nagyon csúnya idegbecsípődésnek hangzik. mivel nemrég volt epidurálod, mindenféleképpen mutasd meg dokinak!

Kép
Kép
Kép
iricc

sziasztok, az a helyzet, hogy Róza még mindig sárga, de szerencsére csökken a bilirubin értéke, tehát csökken a sárgasága. Viszont, mivel még mindig sárga a baba, tényleg nem merek olyan bátor lenni (igen, iricc, ez pont úgy van ahogy írtad). Viszont, plusz folyadékot még mindig nem adtam neki, nem is tudom mikor adnék, hiszen folyton alszik vagy szopizik, és így is kap szopi előtt Infacolt, az is plusz adalék a babácskának (a Normaflore-t már nem is adom, mert azt meg kanállal adnám, így az a harmadik féle szájingerlés lenne - a folyadékpótlás a negyedik, cumisüveggel, vagy esetleg kiskanállal). Ma élénkebb, ma a nem alvás van műsoron :) hihetetlen, hogy minden nap más :) :(

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Ildi1981 - Gratulálok Zsófihoz és a legjobbakat kívánom nektek! Jó olvasni, hogy egy-egy kivétellel + élményeid vannak az osztályról. Engem megnyugtat! :)

Ildi - Köszi! Ez olyan tipikus Murphy, nem?! :lol:

Szalamandra - Kihangsúlyozom, hogy nem értek hozzá, csak a Kismama Szoptatás c. könyvét bújom már hetek óta, hogy amennyire tudok felkészüljek a nagy feladatra. Abban azt írják, hogy ki kell próbálni minél többféle szoptatási módot (fekve, fordított pózban, hónajtartásban stb), hogy mindenhonnan kiszívhassa a baba a tejcit és rendesen beinduljon a termelés, meg, hogy a besárgult babák, ahogy Iricc is írta aluszékonyak, 2-3 óránként ébreszteni kell őket és szoptatni. Bocs, ha ezeken már túl vagy. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

sziasztok

sz.bettyna
nagyon szép a kisfiad :) gratulálok,
van már nevetek,mi azt hiszem most döntöttük elvégre,
hogy Mirkó lesz,valahogy a lánynevekből könnyebb lett volna
a kispasival megszenvedtünk

felhívtam a mávot tornaügyben,de alhagytam a cetlim minden infoval
szóval forgács kati? v hogy hívják a gyógytornászt?
próbálok elmenni szerdán,csak nem tudom hányra és hová
kell mennem,nagyon megköszönném az infot
és remélem szabógyörgy doki kedden elenged :)

szalamandra
megkérdeztem és a szélcsövezést javasolta a barátnőm,
és leginkább kitartást,mert igazából semmi nem segített náluk
de mondta,hogy hamar túl lesztek rajta,úgyh szurkolok
minél gyorsabban menjen a dolog :)

rákattantam a mei taira,azt hiszem veszek egyet
ha megjön az augusztusi fizu végre

lányok mindenkinek kellemes vasárnap délutánt,
aki nyaral,jó pihenést v pörgést :D
mi egész 7 végén babáztunk barátnőmékkel

ági
oagi

óó és nagy gratula Ildiéknek :)
oagi

Ildi!
Mi is szeretnénk gratulálni Nektek természetesen, csak olyan vakhangya voltam az előző hsz-nál, nem vettelek észre! Sok boldogságot a kicsi lánynak!

Bettyna!
Hát igen, az élet már csak ilyen. Hátha elkel még a Ti lány és a mi fiú nevünk is. :lol:

SZalamandra!
Hát kitartást Nektek. Az ébresztés nálunk nem igen vált be, inkább akkor értünk el jó eredményeket, amikor Lillu amúgy is fenn volt. Mondjuk ő az orvosok csodálkozását kiváltotta, hogy annyi nem evés után sem lett sárga. :lol: Emellett azért én is keltettem, amikor mondták, ezzel csak azt akartam írni, ne keseredj el, ha nincs nagy eredmény. :wink:
Egyetértek Pandával a mérlegfrász kialakulása a legnagyobb veszélye a méricskélésnek, könnyű mondani, nehéz megállni, hogy ne így legyen. :lol:
Csak mégegy, ha lehet és ameddig bírod, ne adj cumisüveget... Én egy hónapig kanalaztam, tudom, hogy nagyon fárasztó, mindenkitől hallgattam, hogy hülye vagyok, hogy ilyennel szivatom magam és a gyerekem, de egy csodásan szopizó baba lett a jutalma. :wink: Még a pohár is megoldás lehet cumisüveg helyett, Lilla pl. abból is tudott inni, csak én féltem abból itatni. :oops: Drukkolunk Nektek. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

sziasztok lányok, köszönöm újra a hozzászólásokat és a támogatást! Az ébresztgetés nálunk sem nagyon válik be, ha sikerül is felébreszteni, akkor meg szopi alatt lesz alvós a szentem, tényleg sokkal jobb, ha magától ébred. A tápszerpótlást a kórházban kiskanállal kapta, én így is féltem néha, hogy megfojtom a kajával :oops: de nem :) A mérlegfrász lassan már ismerős, de próbálok észnél maradni, tényleg nem könnyű!

susy, ez a derék-dolog elég rosszul hangzik! Ha nem javul a hétvégén, szerintem is jobb, ha lát orvos. Tényleg, javult azóta?

Kép
Kép
szalamandra

Oági - Nálunk még nem dőlt el a név kérdés, ízlelgetünk többet is. :D A kislánnyal mi is könnyebb helyzetben lettünk volna. mirkó, aranyos!

Ildi - :lol: Remélem igazad lesz! Benne lennék egy vegyes párosban! :lol:

Susy - Hogy van a derekad?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

szalamandra és ha nem tápszer pótlást adnálneki, hanem csak sima forralt vizet? az kielégítené a megemelkedett folyadék igényt, viszont az éhségét növelné, így jobban rácuppanna a cicire szopikor. szerintem tényleg nem arról van szó, hogy kevés a tejed, vagy éhezik a baba, hanem egyszerűen csak több folyadék kell neki, abból meg remek a víz is (sőt).
neked viszont a tápi utánpótlás ilyen kicsi korban csökkenti a tejedet.
vagy másik verzió esetleg, hogy szopi után fejés, és legközelebb azt adni neki tápi helyett. ha csak 10-20 mili is, az is számít, a fejés pedig szaporítaná a tejedet.

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok Lányok!
Nincs sok időm, Samu lázas volt ma, most alszik, de lesem, mikor ébred.
Tegnap délután jöttünk meg a nyaralásból, és bekapcsoláskor elfüstölt a számítógépünk, valószínűleg a táp, így egy régi, lassú laptopot használok, így kicsit nehezebb a netezés. Majd hozok képeket is, ha újra jobb lesz az infrastruktúra.

Először is gratula minden újdonsült babának! És főleg kitartás a mamáknak!

Susy, apának jó az ízlése, tényleg jó volt a szálloda, majd mesélek részleteket később. Hátadra vigyázz, és tényleg mutasd meg dokinak, ha gyanús, hogy a spinális helyén van a bibi. Nekem csak nagyon rövid ideig fájt, nem hiszem, hogy nirmális, ha neked még mindig...

Rózsaág, a kendővel akár két kötéssel is el lehet lenni, vagy legyen három: egy elöl, egy csípőn, egy hátul, szóval nem kötelező a sok kötés :wink: de persze egy mei tai sokkal egyszerűbb, és az is nagyon sokoldalú! A megfelelő terpeszhez az kell, hogy az anyag a baba popsiján úgy legyen elrendezve, hogy nagyjából térdhajlattól térdhajlatig tartson (erre kendőnél kell csak több figyelmet fordítani, a többi hordozónál szerintem jobban adja magát, nem is nagyon tudod máshogy beletenni a babát). A mei tai egyébként nagyvonalakban tényleg leírható úgy, hogy egy négyzet alakú valami, derék- és vállpántokkal. Az anyagot ahogy a derekadra kötöd, úgy teljes szélessége alulról támasztja meg a baba popsiját és lábait, ahogy terpeszben a derekadra, vagy elöl a hasadra simul. Amikor még kisebb a baba, akkor lábszárig alátámasztja a legtöbb esetben, mert olyan széles, de pl egy kétéves gyereknél már tuti csak térdig tart az anyag, ő már olyan tartásban ül majd a hátadon, mintha egy széken ülne, terpeszben. Remélem, én is érthetőre sikerültem :D Nektek még van egy kis időtök, mert a legtöbben csak 3-4 hónapos kortól ajánlják a mei tait, addig legfelejbb úgy, hogy nem lóg ki a lába, de azt én nem is tudom elképzelni, hogy lehet úgy felkötni.
Ezen a képen nem tudom, látod-e, hogy milyen a terpesz?
Kép
Felébredt és engem akar :D majd még jövök valamikor...
danann

jaaj, bocsánat, most olvasom jobban, hogy a tápszert csak a kórházban kapta...
akkor viszont mégiscsak azt javaslom, hogy ha úgy érzed, kevés a tejed, akkor szopi után fejjél is, és fagyaszd le.
egyrészt megnöveli az önbizalmat, hogy szopi után látod, hogy van még tej a ciciben, másrészt szaporít is...

Kép
Kép
Kép
iricc

----------------------------------------------------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dóri797 2010.08.31 12:14-kor.
dóri797

Dóri,
Persze, hogy emlékszünk :D Gratulálok, gyönyörű kisfiú Zsombor :D Majd a szülésről írhatnál, ha van kedved.
Vendég

--------------------------------------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dóri797 2010.08.31 12:15-kor.
dóri797

Sziasztok!

Igazi bébieső van errefelé!! Szívből gratulálok a babákhoz!!!! :D
Betty- Gyönyörű fiad van- örülök, hogy Ő is rivalda fénybe lépett! :D

Susy- Furcsa ez a derék fájás... Ugyanezzel küzdök úgy 1 hónapja és nekem is EDA volt. Nekem mikor beszúrták, akkor belehasított a fájdalom a vesém körüli részre, na ez fáj mostanában is. :(
1 rossz mozdulat és 3 nap "öregek otthona", a doki porckorongot mondott,de nem hiszem....

Ági

Kép
iroko

Dóri!
Gratulálok Zsomborhoz!

Danann!
Nagyon szépen köszönöm amit írtál. Látszik a terpesz! :)

Susy! Iroko!
Nekem is EDA-m volt és kb. 1 hete ha lehajolok akkor úgy is maradok. Alig tudok felállni. Amit még észrevettem, hogy az EDA óta a balkezem rendszeresen elzsibbad. Néha csak a ujjaim, de van amikor az egész karom. Ha csípőre teszem, vagy felemelem a fejem fölé, azonnal zsibbadni kezd. Remélem ez csak mindnyájunknál átmeneti tünet és nem maradandó.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Dóri!
Gratula a kisfiadhoz! Ezek szerint bevált a Margit kórház, ennek örülünk! :lol:

Hú lányok ez a derékfájás nem hangzik valami jól, jobbulást nektek.

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!
Alig várom, hogy legyen otthon is net, úgy hiányoztok :)

Ildi, Dóri - gratulálok a babákhoz!!!!! Minden jót nektek!!!

Szalamandra - remélem hamar helyrejön Rózi hasfájása. Szegényke. Kitartás mindekettőtöknek!

Betty - nem csodálom, hogy szerelmes lettél a kisfiadba :) Nagyon helyes a képeken. Remélem ma találkozunk tornán.

Torna - Bocsi, nem emlékszem ki kérdezte. Hétfőn és szerdán (mindkét nap) 2-től van. A Podmniczky utcai épületben van. Ahogy bemész a főajtón balra van egy folyosó, ott a folyosón az első ajtó jobbra (azt hiszem gyógytorna, vagy tornaterem, vagy valami ilyesmi van kiírva), azon bemész. Újabb folyosó. A második ajtón(Gyógytornászok) bekopogsz és megmondod, hogy szekrénykulcsot kérsz. Majd továbbmész a folyosón az Öltöző feliratú ajtóig. Ott meg már ott lesznek a kismamik, nem leszel egyedül :)

Susy - Kristófnak utólag boldog névnapot!!!

Képzeljétek! Elég jól haladok a lakásrendezgetéssel. Már csak a gardróbból kéne kipakolni a ruhákat, mert csak úgy rendszertelenül bedobáltuk, és rendszerezve vissz akéne rakni, és akkor majdhogynem készen is vagyunk. Holnap hozzák az ülőgarnitúrát. Most hétvégén csempét mostam. Szóval jól haladunk :) Babaszoba fullos, csomagom kész :) Olyan hihetetlen, hogy már elkezdtük a 39. hetet tegnap.... Egyre jobban izgulok. Nem a szüléstől, mert az élménybeszámolóitok alapján egyáltalán nem félek tőle, a fájdalomtól sem, inkább úgy állok előtte, hogy egy nagy csoda fog velem történni. Azon izgulok, hogy mikor kezdődik, otthon leszek-e, vagy nem, apa otthon lesz-e, éjjel kezdődik-e vagy napközben.... Tök izgi :)
Mondtam az én kis babámnak, hogy várja még meg, amíg anya elrendezi a gardróbot, megvarrja a barátnője szoknyáját (már csak méretet kell igazítani), utána jöhet. Remélem most is szót fogad :D

dytke

Dytke, tényleg kezd izgi lenni a dolog, nagyon drukkolunk ám Nektek! :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Derékfájás egyenlőre maradt, sőt hétvégén gazt írtottunk, mert két hétig nem voltunk itthon ( apa szüleinél "laktunk" ), és másfél méteres gaz volt. Utána 1 órát feküdtem amíg magamhoz tértem.
A héten emgyek dokihoz.

Rozsaág,
Most, hogy említed a zsibbadást, nekem éjjel szokott, és tök szokványos pózba van a karom, mégis elzsibbad. :roll:
Ezt is mondani fogom a dokinak.
Annyiban különbözöm tőletek lányok, hogy nekem spinális volt, és többször beszúrtak, mert nem találták a jó pontot. Nekem azóta szinte egyfolytába fáj.

Danann,
Örülök, hogy bejött a hotel, és hogy jól éreztétek magatokat. Várunk fotót, és mesélj is majd.

Dytke,
Épp akartam kérdezni, hogy mit kreatívkodtál már a lakásba? :wink:
Vigyázz magadra! Tényleg izgi, hogy elment az idő, de a vonalzód nem 39 hetet mutat. El van tájolva? :)

Dóri,
Gratulálok a kisfiadhoz! Gyönyörű szép a képen. Legyetek boldogok!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Dóri - NAgyon szép kisfiú Zsombor! Gratulálok hozzá! Jó, hogy ilyen jó kezekben voltatok és nem lett semmi baj!

Iroko - Köszi! :oops:

Danann - BÁr nem nekem szólank még a hordozókról szóló írásaid, mégis mindig elolvasom és azon agyalok, hogy vajon melyiket választanám. :roll: Az a kérdés merült fel bennem, hogy ezek a hordozók elég jól tartják-e a babák hátát. Nem a szorosságra, hanem inkább az egyenességre gondolok. Nem baj, hogy így összecsúsznak benne? Vagy azért ajánlott csak 3-4 hónapos kortól? Totál laikus vagyok ám, szóval bocs, ha hülyeséget kérdezek!

Dytke - Megkezdődött az igazi dúlás nálunk! Vakolatverés és visszarakás a kályha mögött. :roll: HA végeznek mire indulnom kell vagy a párom hazaér addigra, akkor feltétlen megyek! Ha esetleg mégsem tudnék, akkor "ments ki" légyszi. :) Hétvégén végre elkezdtem nézni a dvd-t, az első 3 részig jutottam. Tényleg angyon jó! Bár tanultunk a fősulin fejlődéslélektant, mégis sokat tanultam belőle!
Köszi a bókot! Ugye milyen kis pufi-pofi! Veletek minden ok? Függönyeid? Ambrus?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit.

Jelenleg a 37. hétben járok és a MÁV-ban fogok szülni. Már van egy majdnem két éves kisfiam és most is egy kis örgöd lapul a pocakomban :-)

Holnap reggel megyek ismét ctg-re a Papp Károly utcába a Kazár doki rendelésére. A saját orvosom (Zilahi éppen szabadságon van). Érdeklődnék, hogy a ctg is ugyanakkor kezdődik, mint maga a rendelés (7:30)? Az asszisztens javasolta múltkor, hogy 11-re érjek oda, mert nincsenek olyan sokan, de a gyerekem elhelyezését akkorra már nem tudom megoldani.

Tudtok egyébként új információkkal szolgálni szülésznő választással kapcsolatban? Pont aznap derült ki, hogy eltörölték, mikor találkoztam a szülésznőmmel (Molnárné Rozika). :x

Szép napot!
aleluci
aleluci

Aleluci - Üdv köztünk! Én még nem járok ctg-re, így nem tudok segíteni, de hamarosan itt lesznek a többiek! :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ildi - köszi!

Susy - a vonalzóm 3 nappal kevesebbet mutat a heteknél, de azt, hogy hány nap van hátra, azt jól mutatja. nem tudom miért. Vigyázz magadra és tényleg feltétlenül menj dokihoz a hátfájásoddal!!!
Fura, hogy többeteknek fáj! Remélem senkinél sincs semmi komoly!!!

Betty - már minden ablakon van függönyünk :) és már tényleg nincs sok rendezgetnivaló hátra, csak amit írtam.
Gondolom folyton a 4D képet nézegeted :wink: Én is azt csináltam, sőt még most is :)

Ambi jól elvan odabent szerencsére. Remélem szót fogad és még egy kicsit marad :)
Jövő héten már nem jövök dolgozni (ma meg szerdán még igen, ha szerdán is egyben leszünk még :) ), és jó lenne, ha élvezhetném legalább egy hétig, hogy sehová nem kell mennem, csak ctg-re :) És henyélhetnék még egy kicsit, hogy kipihenjem az elmúlt egy hónapot, hogy pihent legyek szüléskor, és minden erőm velem legyen :)
Szerintem tornára se megyek már jövő héten. Majd meglátom.

Képzeljétek! Csütörtökön a ctg-n 3-szor fel kellett ébreszteni a drágámat. Utána uh-ra várni kellett 1,5 órás csúszás volt az időpontomhoz képest. Mécsné mondta is, hogy kb. annyira van csúszásban, ahány soron kívüli VIP pacienst rásóztak. (látszott rajta, hogy nem nagyon szereti ő sem az ilyet). Na és a végén, mikor megmutatta a pofiját, nevetve megjegyezte, hogy milyen morcos pofit vág. És tényleg, még én is láttam a képen, hogy morci volt szegénykém :) Mondtam, hogy biztosan azért, mert 3-szor is felébresztették ctg-n, most meg érzi, hogy éhes vagyok már, és zavarják a bélhangok :D Jól elnevetgéltünk. Velem most is telejsen normális, aranyos volt.

dytke

aleluci - Üdv! :) Sajna nem tudok segíteni, mert én a MÁV-ba járok ctg-re. Telefonon nem tudod esetleg megkérdezni?

dytke

Dóri gratulálok a gyönyörű kisfiadhoz! :-D

lányok ez a hátfájás, karzsibbadás nem hangzik túl jól.
láttam itt egy topikot, ahogy egy anesztes doki válaszolgatott a kérdésekre, remélem meg van még, esetleg nézzetek be oda.

Kép
Kép
Kép
iricc

lányok,

a héten pesten kóválygok és nem leszek netközelben
mindenkinek jó babázást,az újszülöttekhez hatalmas gratu :D
remélem kismama tornán találkozunk páran,
ha a szabó doki holnap elenged,ott leszek
köszi a tornás infokat

ági
oagi

Dytke - Persze, a képeket és a dvd-t nézegetem és álmodozok! :D Gondolom már elindultál! Én ma tutira maradok, vakolnak ezerrel. Remélem azért szerdán el tudok menni, hogy még egyet tornázzunk együtt utoljára! Hátha utána már csak a szülészeten látlak, mint Imolát! :lol: Ja, csütörtökön 10-re megyek dokihoz. Jössz aznap ctg-re? Remélem Ambi tényleg hagy pihenni egy kicsit a jövő héten!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lányok apa szerdán elvisz csontkovácshot, már időpontot is kért. :roll:
Hát kiváncsi leszek mit mond, vagy mit csinál velem.

Kép
Kép
susytunder

Susy!
Nekem a csontkovács anno nagyon sokat segített, amikor az orvosok nem bírták helyrehozni a vállamat. Én nem hittem benne, de legnagyobb csodálkozásomra rengeteget használt. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Hordozó témához... Mi is megvettük tegnap! :) Elmentünk, és többet kipróbáltunk, végülis a mei tai jött be leginkább! Húú, egy kendőt rámkötött a hölgy, még nézni is bonyolult volt, nemhogy én csináljam!! És nagyon kényelmetlen volt, gyorsan le is vettem! Nem nekünk való! :)
Viszont a mei tai nagyon jó! Danann, én már most beleteszem Adélt (mivel újszülött kortól is lehet) csak a kis buksijából látszik ki egy kicsi, nagyon édes, majd teszek fel képet. A lábai is bent vannak és nagyon jól érzi magát, már többször el is aludt benne. Szerintem nagyon jól tartja a hátát és még a fejét is, elég szorosan kell megkötni ahhoz, hogy hozzádsimuljon és akkor a tartással sincs gond. És a megkötése sem bonyi, én ma az utcán vettem ki a babakocsiból és kötöttem fel, mert sírt. Arra jött valaki és mekérdezte, hogy segítsen-e... :) Biztos furcsán néztünk ki, de megoldottuk! :)
Szóval én is csak ajánlani tudom!

Szalamandra! Nekem az a véleményem,hogy be kellene szerezned egy jó fejőt. Így az elején még elég veszélyes, ha nem ürül ki a melled rendesen. Főleg, ha aluszékony és kevesebbet szopizik. Mindenképp fejd ki, nehogy begyulladjon!

Gratulálok a friss babákhoz és anyukákhoz! :)

Ildi

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok Lányok!

Múlt héten kedden délután megszületett az én pici lányom is, kicsit hamarabb érkezett, de már nem bántam....:-))))

A sz7ülésznő választásról ígértem híreket, sajna valóban igaz. Az én szülésznőm sem jöhetett be:-(
De nagyon aranyos ügyeletes szülésznő volt mellettem, úgyhogy így is jó volt.

Dytke!

Köszi a privit, és bocsi hogy nem reagáltam hamarabb, de a picurka érkezése kicsit felbolygatta a menetrendet:-)))))))))
sly78

rozsaag
Posta ideért, köszi!
Vendég

aleluci: én is Zilahinál szültem, Rozival :lol: Anno én is jártam Kazárhoz CTG-re, én hétre mentem, és behívtak még rendelés előtt.
Vendég

Syl,
Hatalmas gratula :lol: Ki volt az ügyeletes szülésznő? Képet kapunk?
Vendég

Sziasztok!
Gratulálok minden új babához!!Jó babázást és sok tejcit!
kincsesi-hol vetted a mei tait mert én is szeretnék venni!!

Kép
nóri16

Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?