Új privát üzeneted érkezett!

Szia Soja!
Mi sem megyünk sehova a szigeten kívül.Vasárnap megyünk a kereesztszülőkhöz,kertesházba,ahol majd pancsizik az1 éves kereszttesóval,és az idősebb lányokkal.Egyébként a megszokott szigettúra napont,ahol fáj a suívem a strand után.Danival max jövőre. :D Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok Lányok!

Köszi az érdeklődést, jól vagyunk. Gergőnek sajnos nagyon nem akar kibújni a 3. foga, megszenvedünk vele. Lassan már 1 éves, és még csak 2 foga van... Igaz, az első 2 is sokára jött ki neki, már betöltötte a 9 hónapot.

Nyaralást nem igazán tervezünk, max. 1 napos kirándulásokat. Itthon ő is pancsol az udvaron a kagyló medencéjében, nagyon szereti. Minden alkalommal fél-1 órát benne ázik. :)
A múlt héten volt az első alkalom, hogy éjszaka nem itthon aludt, mert elmentünk egy ismerőshöz Szentendrére "nyaralni" 2 napra. Féltem, hogy alszik majd el az utazóágyban, de az első éjszaka meglepően jól aludt. 1-2x azért felébredt, de egyébként jól telt az éjszaka. Biztos jól elfáradt, új környezet, meg minden, azért is aludt jól. A második éjjel többx is fenn volt,de nem aludt rosszabbul, mint itthon :wink: Ismerősökkel voltunk, nem idegenekkel, ott volt Bence haverja is, aki 1,5 éves; jól elvoltak együtt. Persze néha mind a kettőnek ugyanaz az autó kellett, de hát gyerekek, ez van. 8)

Gergő szinte mindent megeszik már, amiben nincs tej, és tojás. Egyre többször eszik abból, amit mi is eszük, nem válogat. Ez meg is látszik rajta, jó húsban van. :D Reggel és este még tápszert kap, nincs ellenére, megissza az egész adagot. Napközben szerencsére sokat iszik: tea, gyümilé.

Már egész határozottan megy, persze az emelkedőnél és a füvön még bajban van, ott nyégykézlábra ereszkedik. De már alig mászik, mindenhova inkább a saját lábán megy. Azért még nem teljesen stabil, de már megy. A szülinapjára már biztosan stabilabb lesz. :)

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Mushuka, hogy telt a vasárnap? Dani élvezte a pancsolást? Mi is voltunk tegnap egy kicsit kirándulni, elmentünk Gárdonyba, és Bogi borzasztóan élvezte :) Strandoltunk egy kicsit, és homokozott is. Nagyon édes volt, térdelt a homokban, és a kis kezeivel moncsikolta a homokot. Aztán rácsodálkozott a kezére, mivel az összes ráragadt.
Catwoman, Gergő nagyon ügyi, pedig azt mondják, hogy a fiúk később indulnak el. De úgy látszik, hogy ő is egy kivétel :) Bogi is egyre többször engedi el a bútorokat, és néha elindul felénk segítség nélkül. Egy-két, esetleg három lépést megtesz, és utána lehuppan. Ő mostanában nem eszik már meg annyi mindent. Úgy veszem észre, hogy ha gyümit teszek a kajcsiba, akkor oké, de anélkül lehet bármilyen zöldség, husi, nem kell neki :?
Reggel és este ő még anyatejcsit kap, vagy este néha tápszert. És hát nagy huncut! Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Soja,nagyon jól sikerült a vasárnap,Dani nagyon jól érezte magát. :D Néztünk pacikat,volt pancsi,kutyus,minden amit szeret.nagyot evett,több,mint 2 órát aludt délután.Fannival játszott,még az sem zavarta,hogy Fanni elvette a cumiját,és az Ő szájában volt.Megmászta keresztaput,egyszóval,minden rendben volt.Haza sem akart jönni. :D
Catwoman!Mi is szenvedünk a felső foggal,gyakorlatilag,2 naponta hőemelkedése van,és szokott lenni híg széklete is.Ügyi Gergő,hogy jár,Dani még nem ,csak oldalazva,de kapaszkodnia kell.Egyszer csak kijönnek a fogak :( Gergő szokta dörzsölni az orrát,vagy a legalábbis hasonló mozdulatot tenni?daninak ilyenkor bekenem a cumiját Dentinoxal,mert nem enged a szájába nyúlni,ha fáj neki.Az evésnél,a főziket imádja,mindent eszik,de a gyümikkel hadilábon állunk...Este és reggel,tápszer,és néha éjszaka is.Megnap mértük,10kg,15dkg.Jó,kis masszív gyerkőc.És,ő is huncut
:D Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Tudtok a Péterfyben megbízható orvost? Milyen a kórház? Beengedik a látogatókat, vagy gyerekágyas osztály van?

Köszönöm :?:
frida77

Sziasztok!

Mushuka! Igen, Gergő is szokta dörzsölni az orrát. Sajnos én már régóta nem tudok benyúlni a szájába, egyszerűen nem engedi, összeszorítja a száját. Biztos nagyon fáj neki az ínye, érzékeny, ezért nem hagyja. Néha én is próbálom a cumit bekenni, de már a Dentinox ízét sem szereti, észreveszi a cselt.
Nagyon huncut, 1x lát valamit, és már rögtön ő is csinálja.
Látom Danika is jó húsban van :) .

Soja! Bogi baba is ügyesedik :) .

Gergőnek tényleg szinte mindegy, mit adok, mindent megeszik. Csak ha nagyon fáradt délben, akkor már nincs türelme enni, olyankor inkább viszem aludni, és alvás után eszik.

Frida77! Amikor én szültem - 1 éve- akkor a látogatók szabadon jártak az osztályon ki-be, senki nem szólt.
Az én orvosom dr. Sabjányi László, de nem tudom, vállal-e több beteget, elég idősnek tűnik. Egyébként én meg voltam vele elégedve.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!

Mushuka! Igen, Gergő is szokta dörzsölni az orrát. Sajnos én már régóta nem tudok benyúlni a szájába, egyszerűen nem engedi, összeszorítja a száját. Biztos nagyon fáj neki az ínye, érzékeny, ezért nem hagyja. Néha én is próbálom a cumit bekenni, de már a Dentinox ízét sem szereti, észreveszi a cselt.
Nagyon huncut, 1x lát valamit, és már rögtön ő is csinálja.
Látom Danika is jó húsban van :) .

Soja! Bogi baba is ügyesedik :) .

Gergőnek tényleg szinte mindegy, mit adok, mindent megeszik. Csak ha nagyon fáradt délben, akkor már nincs türelme enni, olyankor inkább viszem aludni, és alvás után eszik.

Frida77! Amikor én szültem - 1 éve- akkor a látogatók szabadon jártak az osztályon ki-be, senki nem szólt.
Az én orvosom dr. Sabjányi László, de nem tudom, vállal-e több beteget, elég idősnek tűnik. Egyébként én meg voltam vele elégedve.

Catwoman

Kép
catwoman

bocsi, az előző 2x ment el. :oops:
befagyott, és azt hittem nem küldi el, de mégis elment

Kép
catwoman

Sziasztok!
Most vagyok kb 4 hetes terhes! Előző terhességem, egyben az 1., Down sy miatt megszakítottuk, akkor a MÁV Kh-ba kerültem műszerhiba miat a HIETE-ről, ifj Kelemen Dr-hoz, hát sikerült majdnem belehalnom. Mint a középkorban, gyakorlatilag otthon fejeződött be a vetélés hatalmas vérzéssel. Szóval oda még egyszer be nem teszem a lábam!!!!
Szóval most egy normális szülészetet és egy normális DOKTORT keresek. Annál is inkább, mert myomák miatt még nagy valószínűséggel felmerül császáros szülés is.
Ami nehezíti kicsit helyzetem, hogy leginkább nekem csak a kedd du-este, vagy max szerda nagyon koradu, esetleg péntek du jó vizsgálati időpontnak, de magánrendelés is érdekel.
Kit ajánlanátok?
Kérlek segítsetek!
nuszo

SZiasztok!
Nuszo, akihez én jártam, Dr. Rácz Tibor, a csütörtöki napon délután fogad a magánrendelőjében. De ezt a napot pont nem mondtad :( Rajta kívül én nem ismerek senkit, így ha az ő rendelése nem jöhet szóba, akkor sajna nem tudok segíteni neked. Azért sok sikert, és egészséget nektek!
Mushuka, szánom-bánom, de nem emlékszem mikor mondtad Dani névnapját. Ha eltaláltam, és ma van, akkor boldog első névnapot Danikának! Remélem jól vagytok!
Catwoman, azt hiszem Boginak is jön felül a foga, mert ugyanazt csinálja mint neked Gergő, nem engedi, hogy a szájába nyúljak. Egyszer már ezen is túlesünk! Remélem... :roll:
Puszi: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Köszönjük,valóban tegnap ünnepelte az első névnapját.Szegény nagyon megsznved a felső fogakkal is,hőemelkedés,hasmenés,fájdalom,étvágytalansá,és közben dörzsöli az orrát.Most is elkezdte,Dntinoxos cumi.Ma amúgy is tiszta nyűgös napja volt.Egyébként egész nap jön-megy,áll mindenhol.Ti jól vagytok?ezek szerint már 2 fogacskátok kint van.Ti hogy viselitek?Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

SZia Mushuka!
Mi elég jól viseljük, az egyetlen amit észreveszek Bogin, hogy borzasztóan anyás. De lehet, hogy ez nem a foga miatt van. Mára kijött az egyik felső fogacska is, így már három van kint. Ezek közül viszont még egy sincs kint teljesen, még úton vannak :) A felső ínye viszont nagyon meg van duzzadva, és fehér is, szerintem a felső négy egymás után ki fog jönni hamarosan. Nekünk is vannak nyűgös napjaink, de ilyen főleg akkor van, ha rossz az idő, és nem mehetünk le délelőtt. Már nagyon hozzászokott... A múlt héten inkább lementünk esőben is, mert már nem bírtam vele :roll:
Nem tudom, hogy mi lesz velünk télen... Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Örülök,hogy Ti nem szenvedtek meg a fogzással.Mi esőben nem megyünk le,mert Dani nem viseli el az esőponyvát a kocsin :D De nagyon nem szereti a 24 órás lakásban létet,igaz,én is nehezen.Nekünk a 2 alsó fog teljesen kint van,harap is vele,mint egy kiskutya :D Elkezdődött az első hisztikorszakunk is.Még kaja közben is.Úgy akar eni,hogy jön-megy a szobában.Ha beteszem az etetőszékbe,feláll,hisztizik.Legalább 3-szor ki-be kell tennem,mire megérti,hogy én vagyok az erősebb.

:D Most is belenyúlt a gépbe,azért csúszott le az egész.Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Ez fogzás nálunk nagyon lassan megy, még mindig csak az alsó 2 foga van kinn, de azok már szép nagyok. Úgy látom, hogy Gergőnek nem a felső 2 foga következik, hanem alul jön a másik kettő kétoldalt. Felül még nem annyira vastag az ínye, de alul oldalt szerintem hamarosan kinn lesz a másik kettő. Érdekesen fog kinézni, alul 4, felül meg semmi... Így nem fog tudni még harapni ... :lol:

Eleinte Gergő is szépen evett az etetőszékben, de mostanában nem marad sokáig benne. Néhány kanál után ki kell venni, mert ő is feláll. Az evést általában menet közben fejezi be. Arról nem is beszélve, hogy most már ő akarja a kanalával az ételt a tányérból kikanalazni, de hát ez még nem megy neki. Gondolhatjátok, hogy nézünk ki néhanapján... :roll:

Gergő már nagyon bátran megy, mostanában már néha a játékokat ki is kerüli, és nem tank módjára megy keresztül mindenen. Néha azért még elcsúszik 1-1 autón...

Hamarosan közeledik az 1. szülinapja, már nagyon készülünk a nagy eseményre. :)

Ő is szeret kinn lenni, sokat vagyok vele az udvaron. Persze néha sétálni is megyünk, de nem minden nap. Mivel ma rossz idő volt, nem mentünk ki, de többször mutatott az ajtó felé, hogy menjünk ki.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!

Én azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata a Tarnóczi főorvossal kapcsolatban?
Előre is köszi.
Üdv
Csillagka
csillagka

sziasztok!
Soja!Előre is boldog 9 hónapot Boginak!Már igazi hölgy,Ő is.
Catwoman!dani szerintem csak a tízórait,és az uzsit szereti máshol enni.De majd meglátjuk.Ügy Gergő,hogy már jár,kiváncsi vagyok,hogy mi mikor kezdjük el.Bútorba kapaszkodva oldalazik már,és egyre ügyesebb,bár balesetek így is vannak,és lesznek is.Hihetetlen,emlékszem tavalyról,amikor írtad,hogy megszületett,aztán,már 1 éves nemsokára!Mivel készültök neki?Na,megyek,mert rosszalkodunk,puszi mindenkinek,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Köszi Mushuka :) Tényleg nagyon megy az idő! Még most beszélgettünk arról, hogy ki mikor szül majd, és már mi is betöltöttük a 9. hónapot.
Catwoman, Bogi még nem akarja a kanalat önállóan fogni, de ettől függetlenül is úszik a konyha néha a pürétől :roll: Megfogja a tálat, amiből etetem, és hogy ki ne rátsa a kezemből, ezért aztán szorítom én is. És akkor ő meggondolja magát, és elengedi. Az eredmény, hogy a tál püré mind kint landol. Jobb esetben csak a földön, de van amikor Bogárral együtt megyünk átöltözni. Kis idő eltelte után ez nagyon vicces, de akkor.... :cry:
Jó hétvégét mindenkinek! Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Új vagyok még itt. Én is a Péterfyben fogok szülni (Rácz Tibor az orvosom).
A kórházzal és a doktor úrral kapcsolatos tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Ronnka
ronnka

Szia Ronnka!

Én a Péterfyben szültem 7 hete és nagyon jó tapasztalataim vannak. Kinézetre nem nagy szám az egész osztály, de a személyzettel és a felszereltséggel teljesen meg voltam elégedve. Az egyetlen borzalom az ágy volt, ami teknő alakúra volt kifeküdve (és biztos nem az én 70 kilómtól... :lol: ), ha szerencséd van Te egy jobbat fogsz ki. A császár után még 3 nappal is 15-20 percig tartott kimásznom belőle... :?
Ha megengedheted magadnak érdemes kétágyas alapítványi szobát kérned, az 5.000 pezó/éj, de van saját fürdőszobája, hűtő, mikró és tv. Ez a szuperösszkomfort minden pénzt megér azokban a napokban, nem beszélve a higiéniáról!
A dokidat sajna nem ismerem, nekem más volt az orvosom.

Remélem tudtam segíteni. Minden jót a babaváráshoz és persze a szüléshez is! :wink:
Vendég

Szia Wera,

Köszönöm szépen az információkat.
A nőgyógyászaton már feküdtem, gondolom az ottani körülmények hasonlítanak a szülészetre, azt hiszem hajlani fogok az alapítványi szobára. Remélem lesz benne hely!

Ronnka
ronnka

Szia Soja!
Először is,boldog első névnapot Boginak!Remélem jól vagytok,és bírjátok ezt az idétlen időjárást.Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Köszönjük szépen! Bogi kicsit nyűgös ettől az időtől. A legjobb az, hogy ráálltunk az önálló elalvásra, és az éjszakák végigalvására pár hete. Most ez felborult :cry: Nem tudom, hogy az időjárás miatt (nem hiszem), vagy a foga jön, vagy attól, hogy a húgom feljött hozzánk. Tény, hogy már nem alszik, el önállóan, csak ha simizem a fenekét. És hajnalban felkel! Ma még sikerült 4-kor visszanyomnom az ágyba, de tegnap 5 előtt már felkeltünk :shock: Ti hogy vagytok??? Puszi nektek!
Ronnka, én Rácz Tibornál szültem tavaly októberben. Csak jót tudok róla mondani, de ha van konkrét kérdésed, akkor szívesen válaszolok. Akár priviben is!
Soja

Kép
soja

Szia Soja!

Először is nagyon tündéri a kislányod, gratulálok hozzá! :D
Tulajdonképpen minden érdekelne, mert első babámat várom.
Régóta járok Rácz Tiborhoz és nagyon meg voltam és vagyok is elégedve vele. Jelenleg nem nagyon van konkrét kérdésem, de ha lesz akkor szívesen visszatérnék az ajánlatodra.
Ja egy mégiscsak akad, de az a piszkos anyagiakra vonatkozna, mármint arra, hogy fix tarifa van-e nála vagy mindenki annyit ad amennyit gondol (tud). A válasz jöhet priviben is!

Köszönöm,
Ronnka

Kép
ronnka

Szia Soja!
Dani sem bírja ezt az időt,ma is tiszta hisztis,és enni sem nagyon eszik :( A foga miatt kb.2 naponta hőemelkedése van,38-at mérek.Cak akkor adok neki valamit,ha mellette sír,vagy bágyadt.Ha jó kedve van,nem kap semmit.
Catwoman!
Ti,hogy álltok a fogzással?Mindig adsz Gergőnek gyógyszert,ha hőemelkedése van?Lassan kikészülök ettől.Sajnálom szegényt,hogy ennyire magszenved a fogától,és most még ez az idő is...
Ronnka!
Én is Rácz dokinál szültem,és előtte is,alatta is és most is megvagyok vele elégedve.Én úgy tudom,hogy nincsen fix ára,legalábbis tavaly így volt.Ha van kérdésed,bátran,csak ritkán jutok gép elé,mert Dani ilyenkor szintén gépezni akar :D
Puszi mindenkinek,Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka,

Köszönöm szépen a választ, amint lesz konkrét kérdésem élni fogok a lehetőséggel.
Eddig én is nagyon meg vagyok Vele elégedve csak hallottam pár negatív véleményt, ezért gondoltam, hogy körbeérdeklődöm.

Ronnka

Kép
ronnka

Sziasztok!
Ronnka, én rákérdeztem tőle az árra annak idején. Azt mondta, hogy ő nem akar konkrét összeget mondani, annyit adjak, amennyit gondolok. Én is hallottam róla negatívat is, de szerencsére nem tapasztaltam. Nekem nagyon szimpi, hogy érti a dolgát, de mégis laza. Persze ízlések és pofonok, nem lehet mindenkinek szimpatikus :D A kérdéseid jöhetnek nyugodtan!
Mushuka, Bogi elég jól viseli a fogzást, még Dentinoxot sem használok most már. Kint van négy fog, és felül már nagyon készül a következő kettő. Az evés még mindig rosszul megy. Van egy-két kedvenc, talán abból még eszik is, de egyébként... :roll: Mindegy, végülis nem sovány :lol:
Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Soja, én már most mondtam Neki, hogy Nála szeretnék majd szülni, erre mosolygott és azt mondta: "Hol van az még!", meg hogy akkor erre majd még később visszatérünk. Nem kezdett el pénzről beszélni, pedig hallottam ám sok olyan orvosról, aki nemhogy megmondja rögtön az elején, hogy mennyi az annyi (ha jó kifizeted, ha nem akkor lehet másnál szülni), de a várójában ki is van függesztve a tarifatáblázat. Én meg alapból nem szeretem kitárgyalni a pénzes témákat, nagyon kellemetlenül érzem magam tőle.

Ronnka

Kép
ronnka

Szia Soja!
de jó nektek!!!Le vagyunk maradva,pedig előbb kezdtük :( Dani nagyjából mindent megeszik,most már sajtos dolgot,meg tojás sárgáját is kaphat.De az alkata neki is változott sokat.
Ronnka!
Őszintén,melyik orvosról nem hallasz negatív dolgot????Sőt,lehet rossz napjuk is,amikor nem úgy szólnak hozzád,ahogy Te szeretnéd.Én itt ollvastam csak negatív dolgot Róla,de sosem tapasztalta,pedig már 7 éve hozzá járok.Most is kezel,és maximálisan lelkiismeretes.Tavaly engem is elhalytott ennyi idős terhesen,amikor a pénzről kérdeztem.Úgy gondolom,ez normális,hogy nem szab meg tarifát a szülésre,az alapelve,hogy a terhesgondozás a fontos,szülni mindenkinél lehet.De ez pasi felfogás,mert nem mindegy,hogy megbízol-e a dokiban.Mindenesetre a szülésnél,és utána is nagyon rendes,ésn csak ajánlani tudom.

Kép
mushuka

Sziasztok,

Mushuka!
Köszönöm szépen a megnyugtató hozzászólást. Én is meg vagyok elégedve Vele nagyon csak mivel efféle tapasztalatom nem volt még (szülés), ezért gondoltam, hogy érdeklődöm.

Ronnka

Kép
ronnka

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki közületek jár-e valamilyen OKJ-s képzésre vagy tudtok-e valamit ezekről. Most jutottam el oda, hogy Bogi mellett tudnék valamit tanulni, és szeretnék is. Csak nem tudom hogyan kezdjek neki. A neten nem találok konkrétan semmi infót, hogy mire, hogyan, hol kell jelentkezni. Amúgy hogy vagytok? Hogy telik a nyaratok? Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Szintén Rácz doktornál fogok szülni a Péterfyben, várhatóan 3 héten belül, és bár néhány hónapja rákérdeztem az összegre, nem sikerült megtudnom.
Nagyon hálás lennék, ha privátban megírnátok nekem, ti milyen összeget szántatok. Semmilyen tapasztalatom és forrásom nincs ebben a témában.

Köszönöm a segítséget! :)

Líja
líja

Szia Soja!
Én anno gyógymasszőrit végeztem OKJ-s ként.Én a Pesti Műsorban láttam a hírdetést.Jó Neked,én Dani mellett sokszor levegőt sem kapok(most a náthám is besegít ebbe).Van konkrét elképzelésed,hogy milyen szakot akarsz elvégezni?Puszi nektek

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Pontos elképzelés nincs, azt tudom, hogy mit nem :) Ma rátaláltam az EFEB-re, ahol elvileg (remélem ténylegesen is) a gyeden lévőknek 50 % kedvezmény van a tanfolyamokra. Most kinéztem egy sima nyelvtanfolyamot, talán az lesz. Vagy valamilyen jogi szak, hogy valamelyest kapcsolódjon a munkámhoz is. AZért egy kicsit még félek tőle. Remélem nem vágom túl nagy fába a fejszémet.... :wink: Hogy vagytok? Danikának hány foga van már?
Líja, privi ment! Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Én még nem várok kisbabát, de nőgyógyász választás előtt állok, és mivel rajta vagyunk a babaprojecten a férjemmel, olyan orvost szeretnék választani, akinél szülhetek is. A Péterfybe szeretnék majd menni, és a mi kerületünkben Dr Boros Györgynek van rendelése. Hallott róla valaki valamit? Szült már nála valaki? Nagyon örülnék és megköszönném, ha vele kapcsolatban írnátok nekem.
Előre is köszönöm

Ebi
ebi85

Sziasztok!
Mushuka, hogy vagytok? Hogy álltok a fogzással? Boginak kijött az 5. foga, és azóta szenved. A bal oldali szemfoga nem akar kibújni, és úgy tűnik hogy azzal kínlódik a legtöbbet. Tegnap hőemelkedése volt, és ok nélkül felsír nappal és éjjel is. Gondolom, hogy ez csak a fog miatt lehet, mert amúgy minden rendben. Ja, és nem eszik. Ma például semmi szilárdat nem evett még, pedig már a kedvencével is próbálkoztam. Inni viszont iszik, már bevágott 6 deci lötyit. Catwoman, Gergőnek hogy megy a járás? Nem történt még baleset vele? Bogi esik kel, de már ritkán bukik nagyot (csak ha fáradt)
Soja

Kép
soja

Mushuka, mindig elfelejtem: Boldog 10 hónapot Danikának!!! Puszi!!

Kép
soja

Sziasztok Lányok!

Mi már túl vagyunk az 1. szülinapon! :D Igaz, 3x ünnepeltük meg, mert nem tudtunk egyszerre mindenkit összecsődíteni. Gergő nagyon élvezte a tortát, és persze az ajándékokat, de azért harmadszorra már nem érdekelte annyira a tüzijáték a tortán :wink: . Szerettünk volna egy jó kis maszatos képet csinálni róla, amint eszi a tortát, de valahogy nem is kente annyira szét.

A fogzás nálunk nagyon nehezen megy, még mindig csak az a 2 foga van, ami 9 hónaposan jött ki neki. Már régóta nem használok semmilyen szert a fogára, mert úgy vettem észre, hogy semmi nem használt nála. A lázra, ami néha van a foga miatt, kúpot, vagy Panadolt, esetleg Nurofent adok neki. A kaját is még mindig elég pépesre csinálom, mert az alsó 2 fogával nem tudja nagyon összerégni, csak csócsálja az ínyével. Már minden ismerős babának több foga van, mint neki, pedig azok kisebbek :( . Nem baj az, hogy neki még csak 2 foga van?

Az alvás a nagy melegben nekünk is nagyon rosszul ment, de nem is csoda, mert Geri szobájában 30 fok is volt éjszakánként. Most viszont javult a helyzet, az elmúlt 2 éjszaka úgy telt el, hogy nem voltam nála, és ma reggel is fél 8-ig aludt :D , De azért nem kiabálom el...

Gergő is mióta megy, esik-kel. Sokszor leül a fenekére, de már gyorsan feláll, és megy tovább. 1-2 nagyobb esése is volt már, most is van épp egy monokli a bal szeme alatt - a dömper okozta. :roll: . Majdnem mindig van egy folt a fején, ha elmúlik, csinál másikat. Most szerintem ez egy ilyen időszak, állandóan beveri valamijét. Ha fáradtabb, akkor ő is hamarabb elesik, akkor nem annyira stabil.

Gergő sem eszik mostanában sokat egyszerre, de nem válogatós - még. Már egyre többször veszi ki a kezemből a falatot, és teszi be a saját szájába (keksz, kenyér, stb.). A kanállal is próbálkozik, de hát az még nem megy.

A ti babáitok hogy vannak?

Catwoman

Kép
catwoman

Catwoman, bocsi! Így utólag is nagyon boldog szülinapot Gergőnek!!! Szerintem nem gond, ha még nincs kint több foga, de azért kérdezd inkább meg a dokinénit, vagy védőnőt. Én olyat is hallottam, hogy ha nehezen jön a fog, akkor a Vigantol olajból nem egy cseppet kell naponta adni neki, hanem 5x1-et. De ezt csak hallottam, nem próbáltam, bár ezt is egy doki javasolta a barátnőmnek. Bogin is folyton van folt. Most a szája szélétől indul egy vonal a füle felé, mivel elesett az erkélyajtónál. Most olyan, mintha tök széles lenne a mosolya :wink: SZerencsére nem sírós, ha esik is, akkor gyorsan feláll, és megy tovább. Most persze, hogy a 6. foga ilyen nehezen jön, szinte mindenen elbőgi magát.
Én sem használtam egy ideig semmit, mert nem láttam hasznát. Most ennél a fognál kentem be párszor Bogi ínyét a Dentinox-szal, és most látok rajta egy kis megnyugvást utána.
AZ alvás nálunk elég jól működik. Már átalussza az éjszakákat mindig, csak korán kel: 5-6 között szinte mindig felébred.
Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Bocsi,de nem volt gépunk 1 hétig.Köszi Soja a köszöntést,lassan Ti is betöltitek a 10 hónapot!Daninak kijött az első felső foga,és szerintem 1-2 nap múlva várható a másik is.Nagyon megszenved velük szegény.Ilyenkor Ő sem eszik,se tápit,se mást,csak sír.Néha már megáll 2 lábon kapaszkodás nélkül.Kiváncsi vagyok,hogy mikor tesz meg 1 lépést egyedül.Imád hintázni,a homokozóval nehezebben barátkozott meg,de sikerült.Tegnap megnézte a tüzijátékot,nagyon élvezte.Délelőtt a repcsiket is,de este...Tünemény volt,pedig ilyenkor már aludni szokott.Imádja a fényeket,az a legújabb,hogy Ő kapcsolja fel a villanyt az ölünkből.
Catwoman!Boldog szülinapot Gergőnek utólag is!!!Milyen tortát vettetek??Én úgy tudom,hogy túl sok D-vitamin károsítja a vesét,de azért kérdezz rá.
Soja!
Jó Neked,hogy alszol éjjel,bár tudom,hogy eleinte nem aludtál.Dani sokat kelt éjszaka,általában inni kér,meg a cumiját.Na,majd kinövi ezt is.Pusz nektek,mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok,
Dr.Bokor Attiláról szeretnék információt kapni. Eddig csak pozitív véleményeket hallottam.

Köszönettel,

WH
wh

Sziasztok,
Dr.Bokor Attiláról szeretnék információt kapni. Eddig csak pozitív véleményeket hallottam.

Köszönettel,

WH
wh

Sziasztok,

Köszönettel,

WH
wh

Szia Soja!
Nagyon Boldog 10 hónapot kívánunk Boginak!Sokat nem tudok írni,mert Dani folton kihúzza az internet zsinórját :D Persze közben hiszti van,mert nem engedem neki.Kibújt az első felső fogunk,és már a kapuban van a második is.Most úgy tűnik,nem fáj neki,még azt is engedi,hogy hozzányúljunk.De ezzel is megszenvedett szegény.A másiknál az ínye már totál fel van duzadva.Annyira sírt,hogy berekedt.Képzeld nővéremnél jön a baba :D Áprilrisban születik meg.Ő is Rácz dokihoz jár.Szegény rosszabbul viseli,mert hányingeres.Nekem semmi bajom nem volt,nem lehet kellemes.Másfél év lesz a két lurkó között,én meg újra babázhatok :D .Jól vagytok?Puszi,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

A múlt héten voltunk az 1 éves kontrollon a dokinéninél: Gergő 12,5 kg, és 82 cm :). Rákérdeztem a fog dologra, azt mondta, ne aggódjak majd kijön a többi is. (még mindig csak az a 2 van...) Szerinte nem kell több D-vitamin, majd magától kibújnak. A lábán viszont kijött az ekcéma, arra kapott krémet. Várható volt, mert nekem is van gyerekkorom óta, én is szenvedek vele. Van időszak, amikor elmúlik, és hetekig nem is látszik - főleg ilyenkor nyáron, de télen általában rosszabb, akkor mindig kenni kell :S .

Az éjszakák viszont most nagyon jól telnek (kop-kop). Már lassan 2 hete, hogy végigalussza az éjszakát, csak néha ébred 1-2x. Múlt éjjel is fél 1-kor riasztott (nem volt meg a cumija), és utána aludt reggel 3/4 9-ig. Ez nagyon fura volt, mert 7-fél 8 körül szokott kelni. 8-kor arra ébredtem, hogy túl nagy a csend :) . Jó lenne, ha így maradna, de a fogak miatt van rá esély, hogy lesznek még nyűgös éjszakák. Napközben is jól alszik, 1x 2-3 órát.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!

A múlt héten voltunk az 1 éves kontrollon a dokinéninél: Gergő 12,5 kg, és 82 cm :). Rákérdeztem a fog dologra, azt mondta, ne aggódjak majd kijön a többi is. (még mindig csak az a 2 van...) Szerinte nem kell több D-vitamin, majd magától kibújnak. A lábán viszont kijött az ekcéma, arra kapott krémet. Várható volt, mert nekem is van gyerekkorom óta, én is szenvedek vele. Van időszak, amikor elmúlik, és hetekig nem is látszik - főleg ilyenkor nyáron, de télen általában rosszabb, akkor mindig kenni kell :S .

Az éjszakák viszont most nagyon jól telnek (kop-kop). Már lassan 2 hete, hogy végigalussza az éjszakát, csak néha ébred 1-2x. Múlt éjjel is fél 1-kor riasztott (nem volt meg a cumija), és utána aludt reggel 3/4 9-ig. Ez nagyon fura volt, mert 7-fél 8 körül szokott kelni. 8-kor arra ébredtem, hogy túl nagy a csend :) . Jó lenne, ha így maradna, de a fogak miatt van rá esély, hogy lesznek még nyűgös éjszakák. Napközben is jól alszik, 1x 2-3 órát.

Catwoman

Kép
catwoman

na, már megint 2x ment el :?

azt elfelejtettem megírni, milyen tortája volt. 3 is volt, mert ugye 3x tartottuk... Az első feketeerdő, a második gesztenyés, a harmadik oroszkrém. Tudom, nem szabad még neki tejszínt, meg hasonlókat enni, de hát 1x van szülinapja, akkor lehet. Egyébként nem is evett sokat a tortákból, csak 1-2 falatot, annyi biztos nem ártott meg :)

Üdv
Catwoman

Kép
catwoman

mindernkinek ajánlom kerülje messze el a Péterfy kórházat. Hanyag, nemtörődöm orvosok, kellemetlen undok szülésznők és csecsemősök.
az én gyerekemnek hanyagságukkal maradandó egészségkárosodást okoztak. mindegyik a bíróság előtt fog felelni tettéért.
kiemelem. dr. Anga-Kis, dr. Csősz, Kissné Gizi szülésznőt. dr. Boros a neonatölógusok közül és a többi. a sokat dicsért Farkas Adrienn egy undok, szemtelen nő.
mari123

Leírnád konkrétan, hogy miről van szó?

Kép
Kép
pannati

röviden annyi, hogy idő előtti burokrepedéssel mentem be a kórházba este fél 10-kor szülési fájdalmak nélkül. az ügyeletes doki kiküldött a szülőszobáról, hogy reggel menjek vissza ha addig nem indul a szülés akkor reggel megindítják. ennek rengeteg kockázata van, amit nem mértek fel. a saját fogadott orvosom be sem jött, csak másnap fél 10 körül jelent meg, amikor a gyerek feje már majdnem kinn volt.
A gyerek fertőzéssel született, amit szülés közben kapott, a neonatológusok sejtették, de nem végeztek el minden vizsgálatot, nem kezelték, hazaadták, hogy minden rendben, otthon pedig majdnem meghalt kis időn belül. azóta az I. gyerekkklinikán gondozzák és küzdöttek, küzdenek az életéér. valószínű tartós egészségkárosodása van. az eset ügyvédnél van, elkészült a függetelen orvosszakértői vélemény is, amiben egyértelműen le van írva pontosan, hogy mulasztások sorozata történt.
mari123

Nagyon sajnálom, köszi, hogy megosztottad velünk!
Remélem, hogy jól/jobban alakulnak a továbbiak a kisbabáddal kapcsolatban!

Kép
Kép
pannati

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?