Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm szépen a szülinapi köszöntést, aranyosak vagytok! :D

Fleur :) Javítanál a tábliban? Már 31 éves vagyok :? Ja, és Kristófnak a júliusi névnapját tartjuk, nem a márciusit. Köszi :)

Szopi: lehet, hogy ez most nem vígasztal, de ez még mindig a jobbik eset, mint ami nálunk van :roll: A fiam ugyanis cicifüggő, most sikerült napi 3-ra leredukálni a szopikat, de legszívesebben már befejezném :roll:

Heni :) Nagyon szép kisbaba Tündi és az a legfontosabb, hogy egészséges!

Pupy :) Nagyon szép a Zsófi-lak, ilyenkor bennem is előjön az érzés, hogy szeretnék megint ekkora pocit :D A lakásfelújítással vigyázz, nehogy megerőltesd magad!

Pankaa :) Évekkel ezelőtt mi is voltunk Korfun és nekünk is nagyon tetszett! Melyik városban voltatok?
Sajnálom Emili megfázását, jobbulást neki!
Kérdésedre válaszolva: ez a hónap tök esélytelen, úgyhogy kos kistesó biztos nem lesz :(

Évi :) Nagyon eltűntél, mi van veletek?

Jucmuc :) Norwell :) Gyönyörűek a gyerekek!

Syry :) Nagyon örülök, hogy minden rendben van a cukroddal!

Juca :) Én is leskelődtem :oops: :oops: Miért kell megadni a kezdő lökést?

Pussz mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika

Panka
csodásak a Korfus képek! :lol: micsoda napsütés és színek! itt is jöhetne már egy kis meleg! látom Emili élvezte a vizet+ a homokot. a fán az bogár, vagy micsoda? csodaszép kék a tenger. (én még nem voltam soha Görögországban. :( ) Emili nem a légkonditól lett taknyos? a barátnőm (akik szintén akkor voltak Korfun mint ti) a reptéri légkonditól megfázott, elment a hangja. :evil:

Kacsa
15 hós oltáson túlvagytok már? mi most megyünk hamarosan a 18-ra, de úgy látom ma már vége a rendelésnek, lekéstük a bejelentkezést.

Timika
miért gondolod, hogy esélytelen ez a hónap? látom a vonalzót is levetted. Még szopizik Kristóf? az unokatesómék is megküzdöttek vele. ők is kb. 2,5 évesen hagyták abba. miközben a két nagyobb lányát csak 4 és 8 hónapos koráig tudta szoptatni. erre mondják, hogy minden gyerek-minden eset más.

Pupy
szép a pocid! :lol: a létrázással tényleg vigyázz! egy kis pakolás, mozgás módjával belefér.

Norwell
én sem bírtam megállni, mindig olvasom a másik topikot, ahova Juca ír. talán a toxémia miatt indítják neki, nem? én erre gondolok. :oops: de majd ha lesz ideje bizti megírja. valószínű már csak Paca érkezése után. lehet hogy holnap ilyenkor már babázni fog. :lol:

Juca
szorítok, hogy minden rendben, könnyen ( :lol: :wink: ) menjen!!!!!!++++++++++++++++

Lányok, írtam Macinak sms-t de nem válaszolt. most költöznek, gondolom.

Kép

Kép
syrynx

Juca :) Kingának nagyon boldog névnapot kívánok! :D

KépKép

KépKép
timika

Norwell!

Ha jobban leselkedsz még pucér Juca pocakot is láthatsz!!!

Syry!

Igen, múlt kedden voltunk. Nekem ez az oltás volt a nagy mumus, mert Timi még nem evett és nem is ehet tojásfehérjét és régen az MMR-t nem adták be a tojásallergiásoknak, ill. csak kórházi körülmények közt, mert t.fehérjét tartalmaz. De ma már azt mondják, hogy nem okoz gondot ... Én mindenesetre nagyon féltem! De túl vagyunk rajta szerencsésen!

Hogyhogy már mentetek volna a 18 hósra? Nálunk csak betöltött hónál adják. Most is tanácsadáskor 8a volt és mivel 10én született, így csak a következő héten kaphattuk meg.

---

Minden szüli és névnaposnak én is sok boldogságot kívánok utólag is!

---

Timi hétvégén kukoricázott:

Kép

Kép

Kép

kacsa14

Kacsa
igen, én is tudtam, hogy tojásfehérjét tartalmaz. mondta a védőnő, meg hogy addig egyen tojást, hogy kiderüljön van-e allergiája rá. amúgy párszor evett tojást, de nem tartozik a kedvencei közé.
még nem mentünk, a 18-hósra, természetesen, csak be akartam jelentkezni. aug. 4-e már mindjárt itt van. :lol: amúgy a tesómék csak 16-17 hósan kapták a 15 hósat, mert beteg volt Krisztián. :( később ezek szerint lehet, csak előbb nem.
itt még mindig esik az eső. :evil: kisebb-nagyobb szünetekkel. :evil:
Napsütést akarok!!!!!!!!!!!!! :D

Kép

Kép
syrynx

Jók ám a kukoricás képek! :D

Kép

Kép
syrynx

Syry!

Beteg gyereket nem oltanak, úgyhogy ha beteg, muszáj halasztani. Szóval persze, később lehet oltani, csak hamarabb nem. Gondolom, így tudják kordában tartani a dolgokat, hogy ne legyen kavarodás. Meg biztosan nekik is van egy előírat, hogy hamarabb 1 nappal sem olthatnak. Pedig 1 nap ide vagy oda ... De hát muszáj betartani a rendet! :)

Dicsit köszi!

kacsa14

Sziasztok!

Másik topicról csentem a hírt:

MEGSZÜLETETT JUCÁÉK PACÁJA!!!!!!

9:30-kor
Katalin
3800g
54cm
hajas-baba

8:15-kor indították a szülést, és voila!

Sok szeretettel gratulálok!

kacsa14

Hahó!!!

Nem tudom, ki a híradós, tőle bocsi, de ezt nem tudom nem beírni (kontrollpluszcé a vetélősből... :D )

MEGSZÜLETETT JUCÁÉK PACÁJA!!!!!! :D

9:30-kor
Katalin
3800g
54cm
hajas-baba

Kép
Kép
norwell

Kacsa!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) :P

Juca!
Hatalmas gratula a hatalmas bébihez!!! Ügyik voltatok, de legalábbis gyorsak... ;) Képek, szüléstöri stb, tudod... ;) :D

Kép
Kép
norwell

Jucám!
Itt is szívből gratulálok Katalin babához!! :D :D :D
Nagyon nagyon ügyesek voltatok, sok-sok tejcit kívánok!!! :D
Vendég

Norwell!

Láttam, hogy bent vagy Te is, néztem is, hogy ki lett a gyorsabb! :lol: :wink:

kacsa14

Juca

Szívből gratulálok a "kis" Katalinhoz! szép súllyal született! :lol:

sok boldogságot, jó egészséget! és várjuk majd a képeket! :wink: :lol: ez aztán gyors szülés volt! :wink:

Kép

Kép
syrynx

Kacsa!
Csak azért "nyertél", mert egykezeztem! :twisted: 8) :lol: :wink: Csuda édes lányod van, lesz vele gond tizenév múlva... ;)

Syry!
Na igen, nekem is bevillant, h "Paca kisebb a koránál..." :lol:

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Juca!
Hatalmas gratula!!!!Tényleg gyorsak voltatok!Jó egészséget, sok tejcsit, és sok boldogságot kívánok a 2 nőhöz! :D
Kingának boldog névnapot!

Anikók, Annák!
Nektek is sok boldog névnapot kívánok!

Timika!
Kristófnak is boldogságos névnapot előre is, ki tudja mikor jutok ide megint.

Kacsa!
Ezek a lányok mennyit kukoricáznak...! :wink: :lol:

Syry!
A bogár kabóca :lol:
Nem a repcsin fázott meg, visszafelé elég meleg volt.Meg szerdán érkeztünk, és szombaton lett náthás.A barátnődék is debrecenben laknak?

ma megmértük Emilit:16 hósan 10 kg, és 83 cm! :shock: 2 hónap alatt nőtt 3 cm-et!!! :shock: Már olyan magas mint sok 2 éves a játszón. :lol: (ezért is nézik mindig 2 évesnek:D)
És kint van a 11. fog csücske is:jobb alsó 5-ös fog.:D
Este megyünk anyósékhoz, kellemes 7végét mindenkinek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!

Köszi mindenkinek :-)
http://gallery.kovacs-telekes.org/v/csalad/2008/07/

Kofa
kofa

Kofa!
Köszi a képeket, gyönyörűek a csajok!!!!!! Nagy gratula még 1x!!!

Kép
Kép
norwell

Kofa!
Köszi a gyors képeket,már nem lukad az oldalam :lol: :wink:
Nagyon édes a kicsaj, látom a szopival sincs gond :D Gratula még1x!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Nagyon édes! És már szopizik is!

kacsa14

Kofa!
Köszönjük a képeket!!! :D :D Annyira jó!! :D

Timika!
Kristófnak szívből kívánok Boldog Névnapot!!!! :D :D
Vendég

Kofa
köszi a képeket! :lol: azért nem semmi, a lányka pár órája született és mi itt a net "másik" végén, már látjuk is! :lol: nagyon helyesek vagytok, olyan jó látni ezeket a meghitt képeket. :lol:

Unique
Rég nem jelentkeztél. ha van pici időd (tudom, hogy most kevés van belőle :wink: ), azért dobj egy képet a gyerkőcökről, pár sorral kiegészítve! :D járókát sikerült szerezni?

Angie
ti jól vagytok? te is rég írtál. talán nyaraltok?????!!!!!!! :lol:

tegnap válaszolt ám Maci. ezerrel pakol, hétvégén költöznek. tegnap voltak a 2hós szurin. Titababa 62 cm és 5,2 kg. :lol: úgyhogy ezek a legfrissebb hírek róluk.

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!

Juca, Kofa!
Szívből gratulálok Katalinhoz! :D :D :D
Gyönyörűek vagytok!!! :D
Kingusnak boldog névnapot! Kép

Kacsa!
Timcsa is nagyon édes a képeken! :)

Timika!
Kristófnak nagyon boldog névnapot kívánok! :D

Ez az oldal olvasása ment.... :oops:
Így ennyi tőlem... :oops:

Puszó
Brill

Kép
brill

Juca, Kofa!

Gyönyörüek vagytok, gratulalunk! :P

Kép
Kép
jucmuc

Kacsa,

Tünderi a kis Timcsa a kepeken, szinte nagyobb a kukoricacsö! :D

Timi,

Isten eltesse csillagszemü Kristofot! :P

Kép
Kép
jucmuc

Annácska!
NAgyon sok Boldog Névnapot kívánok!! :D

Anikó!
Drága Druszám szívből kívánok neked nagyon sok Boldog Névnapot!!! :D :D
Vendég

Annácska, Anikó
én is boldog Névnapot kívánok nektek!!!!!! :lol:

Ez a nap nekem másról is nevezetes! Anyukám ma ünnepelte a szülinapját (66 éves lett.)

a köv. képek náluk készültek. Kép

Kép

Kép
syrynx

ezen a képen látszik a Tesóm 14 hetes pocija :lol:
Kép

Sógorom szuper mászóka-"költeménye" (a teteje lemaradt). saját tervezés és kivitelezés. (megrendeléseket hozzám lehet küldeni. :wink: na jó, ez csak vicc volt. :wink: :oops: )
Kép

Máté ki is próbálta. (csúzdától továbbra is fél, úgyhogy nem erőltettük. viszont a "vár" tetején szívesen időzött.)
Kép

Egyik kerti büszkeségem. :oops: :D
Kép

Kép

Kép
syrynx

Anikó, Pupy, Annácska:
Sok boldog névnapot nektek

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Nagyon sok boldogsagot kivanok en is minden nevnaposnak es szülinaposnak! :P

Syry,

Nagyon jok a kepek, szepek vagytok! :D

Kép
Kép
jucmuc

Sziasztok,

Juca :)
Hatalmas gratula Katalinhoz!!! Mesélj majd minél előbb a részletekről!!! :) Sok egészséget és rengeteg tejcit (és erőt a két gyerekhez) kívánok!!!

Annácska, Anikó, Pupy :)
Boldog névnapot kívánok!

Syry :)
Aranyos vagy, köszi a hiányolást! Ezért jutalmul hoztam képeket is a gyerekekről :)

Kacsa :)
Sokat (mit sokat, rengeteget) gondoltam Rád az utóbbi időkben! Voltunk DSGM-es tornásznál, mindjárt írok róla :)

Laura Dávid kicsi anyucija :) :
Kép

Dávid nézi a nagyvilágot :) :
Kép

A pár centis hajba is lehet hajgumit és csattokat tenni ám, csak akarak kérdése :) :
Kép

Puszi

KépKép
unique

Kacsa :)
Szóval DSGM. Elmentünk egy gyógytornászhoz, megnézte Dávidot és azt mondta, lehet, hogy kinövi, de lehet, hogy nem. Nem nagy a baj, de tényleg kicsit kötöttebb főleg a vállöve, mint kellene. Elkezdte a kezelését, én is tornáztatom itthon rendszeresen, 1 hét alatt is rengeteget fejlődött, alig hiszem el! Bár eddig is tornáztattam itthon őt, eddig is fejlődgetett, de most ugrásszerű a változás! Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi más probléma ami előjön később ezzel kapcsolatban (tudod, egy anya minden rosszra gondol egyszerre), de egyelőre nagyon szépen fejlődik, beszélget velünk, rengeteget nevet (visszanevet), mosolyog ránk, fog már dolgokat, már több, mint 10 percig képes hason feküdni megfelelő motiváció esetén :)
6.770 gramm és 61 cm! :) Szépen nő a drágám!!! Ma vettem neki 68-as H&M-es rucikat. Laurának félévesen vettem ilyeneket :) :)
Timi a kezelések után sokat aludt? Dávid utána bealudt vagy 5 órát :) Pedig előtte nem is szopizott :) :)
És Timi már teljesen rendbejött? Te mikor érezted először a látványos javulást?

Puszi

KépKép
unique

Unique!

Örülök, hgoy jó volt a tapasztalatod a Dévényes tornával!

- Mi ugye kezdtük azzal, hogy 6. hetes csípő kontroll után én tornáztattam a csípőjét, mert kötött volt, de nem csináltam elég erősen, ezért 6 hét múlva is kötött volt még.
- Ekkor mentünk el a gyerek REHAB-ra, ahol rendesen megmutatták a tornát és ekkkor már pár hét után látszott a hatás.
- Ekkortájt mentünk a Dévényeshez, aki mondta, hogy a csípője már nem olyan kötött, de a keze még igen, ez látszott is, mert 4-5 hósan még sokszor ökölben volt a keze és ez a kötöttség jele.
- Kb. 5 hósan kezdtük, mivel nálunk olyan nagyon nagy gond nem volt és nekem nem is kellett tornáztatnom (csak a csípőjét, de azt nem a Dévényes mondta, ekkor már én nem is csináltam, mert 2 negatív leletünk is volt csípő ügyben), szóval én annyira nem tudom, hogy menynie volt látványos a fejlődés, vagy mennyire lett volna lassú, ha nem kezelik. 7 hó 1 hetesen felállt, ezt az egy dátumot tudom biztosra, mert ezt nagyon megjegyeztm. Állítólag a kezelt babák kicsit gyorsabbak. Mi 15 kezelést kaptunk, heti 1x és a tornász mondta a végén, hogy mostmár rendben lesz, azt hiszem, akkor már bútor mellett szépen lépegetett.

Mi teljesen rendben vagyunk, a Dévényes szerint is és a REHAB-os doktornő szerint is.

Én nem tapasztaltam utána fáradtságot, bár nekünk mindig alvás után volt a torna.
De szerintem bővenlehet hisz az izmokat stimulálják, gondolom, ettől is kifárad, még ha nem is aktív izommunkát végez!

Szerintem nyugodj meg, amit most megtehettél, megtettél mindent. Hisz látott Dévényes is + a másik orvos/tornász, 2 oldalról vagytok bebiztosítva. A jövő titkait meg úgysem ismerjük ...

kacsa14

Unique!

Örülök, hgoy jó volt a tapasztalatod a Dévényes tornával!

- Mi ugye kezdtük azzal, hogy 6. hetes csípő kontroll után én tornáztattam a csípőjét, mert kötött volt, de nem csináltam elég erősen, ezért 6 hét múlva is kötött volt még.
- Ekkor mentünk el a gyerek REHAB-ra, ahol rendesen megmutatták a tornát és ekkkor már pár hét után látszott a hatás.
- Ekkortájt mentünk a Dévényeshez, aki mondta, hogy a csípője már nem olyan kötött, de a keze még igen, ez látszott is, mert 4-5 hósan még sokszor ökölben volt a keze és ez a kötöttség jele.
- Kb. 5 hósan kezdtük, mivel nálunk olyan nagyon nagy gond nem volt és nekem nem is kellett tornáztatnom (csak a csípőjét, de azt nem a Dévényes mondta, ekkor már én nem is csináltam, mert 2 negatív leletünk is volt csípő ügyben), szóval én annyira nem tudom, hogy menynie volt látványos a fejlődés, vagy mennyire lett volna lassú, ha nem kezelik. 7 hó 1 hetesen felállt, ezt az egy dátumot tudom biztosra, mert ezt nagyon megjegyeztm. Állítólag a kezelt babák kicsit gyorsabbak. Mi 15 kezelést kaptunk, heti 1x és a tornász mondta a végén, hogy mostmár rendben lesz, azt hiszem, akkor már bútor mellett szépen lépegetett.

Mi teljesen rendben vagyunk, a Dévényes szerint is és a REHAB-os doktornő szerint is.

Én nem tapasztaltam utána fáradtságot, bár nekünk mindig alvás után volt a torna.
De szerintem bővenlehet hisz az izmokat stimulálják, gondolom, ettől is kifárad, még ha nem is aktív izommunkát végez!

Szerintem nyugodj meg, amit most megtehettél, megtettél mindent. Hisz látott Dévényes is + a másik orvos/tornász, 2 oldalról vagytok bebiztosítva. A jövő titkait meg úgysem ismerjük ...

kacsa14

Unique
helyesek a gyerekek. a második képen Dávid annnnnnyira fiús. :D Látom Laura meg igazi nőci a csattokkal. Nagyon helyes kislány. :lol:
Dávid :ahogy Kacsa írta, te mindent megtettél az ügy érdekében, felkerested a megfelelő szakembert és ahogy írod a torna hatására már látszik is a fejlődés. Biztosan rendbe fog jönni. :D 68-as méret, ez igen. :wink: :D nem aprózza el a kissrác. :lol: (visszakerestem, Máté ebben a korban kerek 1 kg-vel volt kevesebb. pedig ő is nagy súllyal született.)

Megint írt Maci

Ő is szívből gratulál Jucáéknak. Túl vannak a költözésen, nagy felfordulás van. hétvégén lesz festés náluk. Levit kicsit megviselte a változás, de most már minden ok. :lol:

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!

Juca!
Nagyon gratulálok! Remélem minden rendben, sok tejcit kívánok!

Remélem mindenki jól van.
Unique: minket is be akart szervezni a Dévényes, aztán átmentünk a Pető intézetbe, mert a dokinőm nagyon erősködött, hogy nincs semmi baja a babánknak. A Pető intézet ingyenes, akkreditált, nem véletlenül........ Ja és baromi rendes volt a srác, nagyon megnézte mindkettőjüket. A lényeg, hogy most voltunk orthopaedia kontrollon, és nincs semmi bajuk, 8 hósan felálltak, rá 2 hónapra elindultak, és most is szépen fjlődnek, SŐŐTT!

Puszi mindenkinek: Nárcó

Kép
narco

Narco!

Ne haragudj, ha félreértettem, de ez a "minket is be akart szervezni a Dévényes" nekem elég negatívan hangzik, ráadásul, mintha vmi. szekta lenne ...

Sajnálom, ha Neked vmilyen okból nem jött be a módszer vagy az adott orvos/tornász, akivel találkoztatok nem nyújtott pozitív hatást ... de azért nem kellene az egész módszert leszólni!

Nálunk pl. nincs Pető, akkor inkább hagytam volna Timit úgy, ahogy van? És én személy szerint is több olyan babát ismerek, aki rettenetesen el volt maradva a korához képest, nem 1-2 héttel vagy hónappal, hanem már-már fél évvel, nem kúszott, nem mászott, nem állt fel és pár hónapnyi kemény munka után szépen behozta a lemaradást!

Én nem ismerem a Pető módszert, sem azt, hogy milyen típusú betegségeket kezelnek, de a Dévénynek utána olvastam és nálunk pl. volt oxigén hiány, hisz Timi belekakilt a vízbe ...
Lehet, kezelés nélkül sem lett volna semmi, ugyanúgy felállt volna, úgyanúgy fejlődött volna, de én így voltam nyugodt. És ha a gyerekem egészségéről van szó, akkor már az a heti 3 e Ft volt alegkevesebb, amit megtehettem ért ...

kacsa14

Megint csak gyorban :)

Juca szívből gratulálok a kicsi lányhoz! Sok boldogságot nektek!
Kép

Nagyon sok boldog névnapot!
Kinga, Kristóf, Anikó, Annácska, Pupy
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Most csak arra, hogy miért indított szülés volt. Az előzmények miatt is, meg mert nem vállaltam, hogy idegen dokinál szüljek. A hivatalos terminus vége: 27 volt, szóval két nap.

Ehhez képest pusztán annyi mesterséges beavatkozás volt, hogy "kihúzták a dugót a kisasszony alól", a többi ment magától. Semmit sem kaptam, sem gyógyszert, sem oxitocint...

Utólag az okok közé sorolom a gyorsanszülés és a "hogyan jutok be a kórházba, ha Kofa dolgozik parámat is" amire nagyon rászóltam. Elég rázós lett volna, ha még Dunakesziről kell bejutnom, akár éjjel, valszeg nem sikerült volna. Erre szoktuk azt mondani, hogy jött volna már az a gyerek, csak hiányzott a kezdő rúgás. Ja, és hogy ki gondolta volna? Én két nappal előtte mondtam, hogy az egész szülés bulira szánok 1-2 órát slussz. :lol: A következőnél már nem poénkodok, viszont tuti indított szülés lesz, hiszen elnézve az ütemet, az nem lehet több, mint 24 perc 50 másodperc, és ott már nincs idő előkeríteni orvost, szülésznőt, és üres szülőszobát... :twisted:

Igyekszem jönni, és ígérem megírom a sztorit, ami lehet több időt vesz igénybe, mint maga a szülés volt. 8)

tjuca

Juca
tök jó, hogy már otthon lehettek. :lol: de jó, hogy nem kellett oxitocin, meg semmi mű dolog. :) (én azt hittem a "dugó" már korábban eltűnt, mintha írtál volna ilyesmit korábban... :shock: )Kinga mit szólt a tesóhoz? Hogy fogadta? várjuk a következő jelentkezésedet!!!!!!!!! :D

Kép

Kép
syrynx

Már egy ideje nem írt Évi. Visszakerestem az inszemes topikba. vasárnap ezt írta az egyik lány, Évi sms-e:

Sajnos nekem nincsenek túl jó híreim! A héten már harmadszorr kellett bejönnöm a kórházba, mert vérzek!
A babák jól vannak a méhszáj is zárt, ez legalább jó hír. Drukkoljatok légyszi, hogy ne legyen baj.........
Igyekszem haza, egyelőre infuzión lógok, már egész sok mindent meg tudok csinálni egy kézzel. Puszilok mindenkit! Évi

Évi, szorítunk nagyon, hogy ne legyen semmi baj.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép
syrynx

ÉVI!!!!!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Szorítok nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

kacsa14

Juca:
gratulálok a kis Katalinhoz, sok boldogságot nektek
Kingának boldog névnapot

Évi:
szorítok nagyon

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a névnapi köszöntéseket!! :D

Unique!
Nagyon szuperek a képek, Laura hajában annyira aranyos a gumi! :D

Juca!
Örülök,h. hazaértetek, sajnálom,h. nem tudtam bemenni, de nem volt erőm... :oops:

Évi!
Sajnálom,h. ennyit kell szenvednetek, de a babák jól vannak és ez a fontos!! Nagyon drukkolok,h. mihamarabb hazamehessetek!!!

Syry!
Nagyon jók a családi képek, és a tesódnak már tényleg látszik a pocak :D
Vendég

Sziasztok!

Évi!

Mennek a drukkok. 8)

Syry!

A dugó elment, én a burokrepesztésre gondoltam. Az lehet olyan, mikor kihúzzák a dugót, és lefolyik a víz. :twisted:

tjuca

Sziasztok!

Juca!

Hatalmas gratula Katalin babához, gyönyörű csajszi! Majd írj, hogy Kinga hogy fogadta a tesót, hogy telnek a napjaitok! A szüléstörténet is érdekel ám :wink:

Köszönöm a drukkokat, remélem most már minden rendben lesz. Életemben nem aggódtam még így :cry: Más kismama megnyugodhat a 12. hét után, én most kezdhetem az idegeskedést :( Ma már itthon vagyok, remélem legközelebb már csak a szülésre kell befeküdnöm a kórházba úgy fél év múlva...

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi!

Nagyon megörültem, mikor megláttam, hgoy a Tiéd sz utsó hsz!
Örülök, hogy mostmár otthon vagytok és minden rendben!

Lehet tudni, hogy mi okozta a vérzést?

Nyugodj meg, pihizz sokat! Mi meg majd aggódunk helyetted!

kacsa14

Evi,

Jobbulast, probalj megnyugodni minden rendben lesz meglatod!

Kép
Kép
jucmuc

Évi!!!!!!!!
Nagyon-nagyon aggódtam én is, mikor olvastam a sorokat... Örülök, hogy már jobban vagy!!! Vigyázz a csöpp Tojásokra, pihizzél sokat, bár tudom, nem könnyű, de vhogy oldd meg! Puszi és ne idegeskedj!!!

Kép
Kép
norwell

Évi!
örülök, hogy itthon vagy már. hány napig kellett bent lenni? Dórika hogy viselte, hogy távol vagy? Vigyázz a pici Tojásokra és magadra! :lol:

Kép

Kép
syrynx

Évi!

Nagyon örülök nektek, Veletek van a Gondviselés meglátod.

szülésről:
elindultunk, fél nyolcra volt jelenésünk. Még a kocsiban benyomtam egy májas, sajtos szenyát, mert azért ki tudja. Más feszkót viszont nem éreztem.

Beértünk, a szülésznő kicsit késett, az orvos meg meg akart győzni, hogy talán még várni kellene, de kötöttem az ebet a karóhoz. Elmeséltem neki, hogy a szerdai vizsgálat után úgy jártam, mint egy droid, úgyhogy nem foglaltam imába a nevét. Csak vigyorgott, és közölte, hogy átkozott ugye? Mondtam naná. Aztán közben egy másik szülésznő mondta, hogy amíg az enyém nem jön, csináljunk egy ctg-t. Feltűzte a tapikat, majd öt perc múlva megkérdezte, hogy szülni jöttem-e. Mondom igen. Kérdi elfolyt a magzatvíz, mert fájásaim nincsenek. Erre mondtam, ezt a doktorúrral beszélje meg, ugyanis sivatag volt a ctg-m. Jön vissza vigyorogva, hogy fájásaim vannak, és beírta a papírra. Jól nézhet ki, ott áll, hogy fájások, mellette a sivatag ctg-vel.

Előkerült a szülésznőm is, és belecsaptunk a lecsóba. 1/4 9-kor megrepesztette az orvos a burkot, majd lefoglaltunk egy átmeneti szülőszobát, míg felszabadul egy jó. Ahogyan kivettem a diskurából azért mindenki egy hosszú délelőttre készült. Ismét ctg, de most egy hosszabbat csináltak. Eleinte feküdtem, de kinyavajogtam, hogy hadd ülhessek. Így kb. negyed óra múlva mondtam Kofának, hogy látod a gravitáció meghozta a hatást talán, mintha éreznék valamit. A derekam kezdett fájni, meg egy kicsit a hasam. Aztán hat perc múlva kicsit erősebben, majd 4 perc, három, kettő, másfél, és brutál erős fájásaim lettek. Ekkor kb. 3/4 kilenc lehetett. A szülésznő már elmondta a választási lehetőségeimet, injekció, epi, gáz. Mondtam egy epidurálra vevő leszek, majd meglátjuk, mennyire bírom. Nos ekkor már mondtam Kofának, hogy most döfjenek. Komolyan azt gondoltam, hogy ha ez így megy majd órákon keresztül, akkor nem bírom. A szülésznő jött, egy pillantást vetett rám, majd a ctg-re, és közölte, hogy azonnal megyünk zuhizni. Még reggel megbeszéltük, hogy én döntök kell-e nékem beöntés (elmondta előnyét is, fájsokat rendez, hátrányát is, meg azt is, hogy ő nem látja fontosnak, de ha szeretném, akkor lehet). Ekkor már eszébe sem jutott senkinek olyan, hogy beöntés, vagy oxitocin, meg fájásrendezés. A zuhanyt is fájdalomcsillapításként ajánlotta a szülésznő, na meg nem volt kit "kidobni" a korrekt szülőszobából. Ott még volt vagy 3-4 szinte folyamatos fájásom, a zuhany bejött, de elég is volt ennyi. Félve kérdeztem, hogy szimulálok, vagy tényleg tolófájásokat érzek-e. Megnézett a szülésznő, és azonnal indultunk a közben villámgyorsan megszerzett szülőszobára. Az a pár méter úgy tűnt nagyon messze van, de Kofa tartott, és már rakták is az ágyat, jött a doki, és a hajrá. Kb. 1/4 10 lehetett. A doki még az utolsó falatokat rágva jött, és azt hajtogatta, hogy álmában nem gondolta volna, hogy ilyen gyors leszek. Ekkor már nyugi volt rajtam, mert tudtam, hogy ugyan ugrott az epi, de hamar vége. Vagy két-három tolás, és kint volt a csajszi. A gátvédelem jórészt összejött, de kicsit vágni kellett, mivel nem voltam túl közreműködő. Mondták, hogy szép nagy lányunk van, 3800 g. Olyan nagyon jó érzés volt ott akkor. Hogy sikerült, hogy gyorsan, hogy ügyesen, hogy egészséges, hogy lány, hogy különösebben nem repedtem, hogy megvolt epi nélkül, hogy nem kellett semmit sem beavatkozni, hogy velünk voltak az égiek, hogy olyan volt a szülésznőm, amilyen (nem erőltetett semmit, nekem kellett még azt is választani, hogy én tartsam a lábam, vagy feltegyék...), hogy a dokim volt ott, aki szokás szerint nagyon normális volt, hogy nem húztuk a dolgot tovább, hogy nem akadtunk el valahol a dugóban, hogy összejött a négy pont (Kofa nem dolgozott, nem lett toxémia, nem utazott el a doki, és még a kisasszony is befordult). Aztán megszületett a lepény, ami teljesen jó állapotú volt. Jöhetett a szabás-varrás, meg a törlés, ami nem volt túl finom, de különösebben nem volt kibírhatatlan sem, pláne, hogy a varrogatáshoz kaptam fájdalomcsillapítót. Szokás szerint rázott a hideg, de ez , mint mondták az "úthenger" szülés miatt volt.

Utólag visszagondolva minden úgy volt jó, ahogyan volt. Kofa nagyon sokat segített, a kicsi is, azzal, hogy bedühödött pusztán attól, hogy "leeresztették a vizet a kényelmes fool extrás medencéjéből", hogy nem kellett vajúdva megközelítenem a kórházat... az eredmény meg magáért beszél, azaz szunyál a bölcsőjében. Kinga is jól fogadta itthon a tesót, persze azért a babakocsi az az övé, stb. bele kellett ültetni, és megmutatni, hogy nem fér bele, de alapjában véve nem kapott hisztirohamot, és szeretettel gondol rá, és úgy is közelít hozzá.

tjuca

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?