Sziasztok!
Kriszta,
magzati korban nem tudom mit jelent a vesemedence-tágulat, viszont Máté azzal született, és 1 éves korára kinőtte. VAgyis inkább a tágulat nem nőtt, ő és a veséje viszont igen. Remélem, nem jelent semmit. Elég sok furcsaságot látnak még ilyenkor uh-n (ciszták,stb), aztán kiderül, hogy semmi gond. Persze, én is meg lennék ijedve, de szerintem a köv. uh-ig ne idegeskedj. Azzal többet ártasz magatoknak.
Hát, lányok, csak nézegetem tátott szájjal a fotókat. Csodaszépek! Máté is odavan a sok szép kiscsajért! Nem tudna választani közülük. hozok már én is képeket, de el vagyunk maradva a letöltéssel.
Máté rengeteget fejlődött mostanában. Iszonyat gyorsan elkezdte a beszédet. Mindent utánozni próbál, amit mondunk. Jellegzetesen a szavak első szótagját.
Apa ma mondott csúnyát, és azt is simán mondta utána
Húú, oda kell figyelni, mit szövegel az ember. Meg volt az első mondat is: "Apa, adj toll!"
Mozgásában is érezhető a fejlődés. Elkezdett szaladni, hátrafelé megy, törpejárásban bohóckodik, mindent tologat. Kismotorral továbbra sem hajlandó közlekedni, csak tologatja.
Foga egyeőre maradt 6 db (ez még 1 éves kora előtt kijött!). Kínlódik vele, be van duzzadva a rágófogak helye, hol itt vöröslik jobban, hol ott, de nem bújnak ki.
Vízimádó az én fiam is. Egy apró tócsában képes megfürdeni, ha nem talál vizet, akkor ásványvizes flakonokat fosztogat és öntöget.
Gyümölcsevéssel is haladunk. Nem mondom, h azzal lakik jól, de szépen elnyammogja a barackot, dinnyét. Szerencsére, van már apró nyári alma, és azt is eszegeti. Húsevéssel hadilábon áll, viszont a tejtermékek nagyon mennek.
Pocaklakóval voltunk UH-n. Fotót nem kaptam, viszont van video, és, ha ledigitalizáltuk, talán egy-két fotót is össze tudok hozni belőle.
Babával minden rendben.
Velem viszont nem. A méhlepény még mindig nagyon lent van, a méhszáj közelében. 2 hét múlva nézzük újra, hogy felfelé húzódott-e. NAgyon remélem, mert elképzelni sem tudom, h Mátéval hogyan tudnék feküdni.
Fiona,
Te írtad, h a méhlepény a méhszájon volt. Ezzel volt valami gond a terhesség végét leszámítva? Kellett feküdni, stb??
Zuzmó,
köszönöm, hogy írtál a babás-pocakosságról. NAgyjából én is így élem meg. Legközelebb, ha lesz időd, kíváncsi lennék Jázira, hogyan éli meg a kistesó érkeztét. Milyen jeleit tapasztaljátok a féltékenységnek? Ha szó van erről egyáltalán.
Tud valaki esernyőre csukható babakocsit eladót? A legegyszerűbb, legkönnyebb (mondhatni leg-gagyibb) típus érdekel, ami csak létezik. Használtan is. rájöttem, h ez az egyetlen módja annak, h Mátéval kimozdulhassak, amíg csak 1 autónk van. A sportkocsink komolyabb ahhoz, hogy csak úgy összecsukjam, és a hátamra dobjam, ha pl. felszállunk a vonatra. Emelgetni Mátét nem akarom. Szépen elsétálgat velem, de még kicsi ahhoz, h egy városi mászkálást végiggyalogoljon.
Ne haragudjatok, h csak néhány embernek reagáltam. Mindig időhiányom van, és, ha van is időm, mindig el tudom tölteni mással. Sokszor azt veszem észre, h megint este. Nem tudom, hogyan tudnak otthon unatkozni az anyukák?!
Puszi mindenkinek!