Új privát üzeneted érkezett!

Vicuska
Ez a kép csúcs szuper :D

Chesti
Fürdőszerkó nem semmi :D
gabicsibe

Sziasztok!
Ismét csak gyors bekukk. Én is sajna csak a képekre tudok reagálni. :oops: Szóval én is követelem a képeket a rejtegetett gyönyörűségekről! :D

Vicuska
Nem semmi a spárga, na és a babakocsis kép! :D :D :D

Luki
Falatka egyszerűen zabálnivaló és nagyon szépek vagytok együtt! :D :D :D
Kriszti is a törékeny leányzók táborát erősíti, pedig étvágya az van. Én is sokáig idegeskedtem a súlya miatt. :oops: Majd elfogadtam, hogy ő ilyen típus(Motpapa alkatát örökölte) és mi felnőttek sem vagyunk egyforma alkatúak. A lényeg úgy is az, hogy boldog, kiegyensúlyozott babák! :D

Réka
Kiskakukk nagyon ügyes! :D

Mamm
Zsófi baba csodaszép! :D

Fiona
Döbrögi nagyon édi! :D

Chesti
Lencsit imádom! Milyen szép hosszú már a hajacskája! :D Kriszti még csak most kezdi növesztgetni... :oops:

Szóval a balatoni nyaralásunk fantasztikus volt!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
Krisztina egy igazi vízipocok! Délelőtt, délután mentünk fürdeni a Balatonba, a köztes időben pedig, a kertben felállított medencében pancsizott. Állandóan a vízben akart menni. Mindig vitte a kis úszógumiját a lépcsőhöz, de aztán rájött, hogy milyen macera cipelni és utána nélküle nyomult a folyton lépcsőn. A parton ezerrel ment a motorozás, az öntözőkanázás ill. a sarazás. Volt fagyizás, lángosozás, grillezés, szalonnasütés és hajókázás is. Imádja a lángost, főleg a fokhagymásat! Motpapával pedig egyik este elmentünk koktélozni és a Balaton parton andalogtunk. Kriszti a szüleim kutyájával mindig jól kijött, de most 1 hét alatt olyan nagy barátok lettek, hogy úgy tűnt egy alomból származnak. Most láttam igazán milyen jó is a kert egy gyerkőcnek. Kiscsajunk egész nap kint volt és mindennel eljátszott, a fűszállal, a kavicsokkal, a slaggal és még sorolhatnám. Volt a kert végében egy régi sufni. Nem tudom miért, de nagyon szeretett a sufninál üldögélni. Sajnos volt 1-2 napig rossz időnk is, utána azért a Balcsi vize is hidegebb volt. Persze a kis vízipockunkat ez nem zavarta. A leghidegebb vízben is kacagott ezerrel és a kijövetelnél sírás volt, pedig már remegett és a szája elképesztően lila volt.

Na és akkor megpróbálok képeket is dobni. Ne szidjatok, sok lesz... :D

Kép

Kép
motné

Na és akkor a képek! :D

Hajókázás:
Kép
Kép

Kutyussal:
Kép
Kép

A kikötőben:
Kép

A bizonyos sufninál fűszálat rágcsálva:
Kép

A parton:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
motné

És még mindig képek... :D

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

A tűz:
Kép

A slag és persze a kutyus:
Kép

Bocsi, ha kicsit sok volt a Mot családból!:oops:

Puszi Mindenkinek!

Kép

Kép
motné

Sziasztok!

egy kérdésem lenne hozzátok, hátha valakinek már volt hasonló tapasztalata.
Tegnap voltam a 12.hetes kötelező uh-n.

Vérkép és az ultrahang alapján szinte mindent rendben találtak.
Tarkóredő 1,8 mm, BPD 24,3 mm, CRL:63 mm. az adatok alapján 13 hetes és 3 napos vagyok most.

Viszont a vesemedencéjét a babának elég tágnak itélte meg az orvos, ezért két hét múlva kontrollra kell majd mennem. Hát egy picit megijedtem, mert a jobb oldali 3,6 mm a másik pedig 2,1 mm. és a doki szerint az a mostani uh-n nem is nagyon szabadna látni.
Hát remélem, hogy nem lesz semmi baj ezzel, azért, ha van valakinek tapasztalata, az nyugodtan írja meg.

várom válaszotokat!
Köszönöm
Kriszta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta

Sziasztok!

Kriszta,
magzati korban nem tudom mit jelent a vesemedence-tágulat, viszont Máté azzal született, és 1 éves korára kinőtte. VAgyis inkább a tágulat nem nőtt, ő és a veséje viszont igen. Remélem, nem jelent semmit. Elég sok furcsaságot látnak még ilyenkor uh-n (ciszták,stb), aztán kiderül, hogy semmi gond. Persze, én is meg lennék ijedve, de szerintem a köv. uh-ig ne idegeskedj. Azzal többet ártasz magatoknak.

Hát, lányok, csak nézegetem tátott szájjal a fotókat. Csodaszépek! Máté is odavan a sok szép kiscsajért! Nem tudna választani közülük. hozok már én is képeket, de el vagyunk maradva a letöltéssel.

Máté rengeteget fejlődött mostanában. Iszonyat gyorsan elkezdte a beszédet. Mindent utánozni próbál, amit mondunk. Jellegzetesen a szavak első szótagját. :wink: Apa ma mondott csúnyát, és azt is simán mondta utána :oops: Húú, oda kell figyelni, mit szövegel az ember. Meg volt az első mondat is: "Apa, adj toll!" :lol:
Mozgásában is érezhető a fejlődés. Elkezdett szaladni, hátrafelé megy, törpejárásban bohóckodik, mindent tologat. Kismotorral továbbra sem hajlandó közlekedni, csak tologatja.
Foga egyeőre maradt 6 db (ez még 1 éves kora előtt kijött!). Kínlódik vele, be van duzzadva a rágófogak helye, hol itt vöröslik jobban, hol ott, de nem bújnak ki. :cry:
Vízimádó az én fiam is. Egy apró tócsában képes megfürdeni, ha nem talál vizet, akkor ásványvizes flakonokat fosztogat és öntöget. :roll:
Gyümölcsevéssel is haladunk. Nem mondom, h azzal lakik jól, de szépen elnyammogja a barackot, dinnyét. Szerencsére, van már apró nyári alma, és azt is eszegeti. Húsevéssel hadilábon áll, viszont a tejtermékek nagyon mennek.

Pocaklakóval voltunk UH-n. Fotót nem kaptam, viszont van video, és, ha ledigitalizáltuk, talán egy-két fotót is össze tudok hozni belőle.
Babával minden rendben.
Velem viszont nem. A méhlepény még mindig nagyon lent van, a méhszáj közelében. 2 hét múlva nézzük újra, hogy felfelé húzódott-e. NAgyon remélem, mert elképzelni sem tudom, h Mátéval hogyan tudnék feküdni.

Fiona,
Te írtad, h a méhlepény a méhszájon volt. Ezzel volt valami gond a terhesség végét leszámítva? Kellett feküdni, stb??

Zuzmó,
köszönöm, hogy írtál a babás-pocakosságról. NAgyjából én is így élem meg. Legközelebb, ha lesz időd, kíváncsi lennék Jázira, hogyan éli meg a kistesó érkeztét. Milyen jeleit tapasztaljátok a féltékenységnek? Ha szó van erről egyáltalán.

Tud valaki esernyőre csukható babakocsit eladót? A legegyszerűbb, legkönnyebb (mondhatni leg-gagyibb) típus érdekel, ami csak létezik. Használtan is. rájöttem, h ez az egyetlen módja annak, h Mátéval kimozdulhassak, amíg csak 1 autónk van. A sportkocsink komolyabb ahhoz, hogy csak úgy összecsukjam, és a hátamra dobjam, ha pl. felszállunk a vonatra. Emelgetni Mátét nem akarom. Szépen elsétálgat velem, de még kicsi ahhoz, h egy városi mászkálást végiggyalogoljon.

Ne haragudjatok, h csak néhány embernek reagáltam. Mindig időhiányom van, és, ha van is időm, mindig el tudom tölteni mással. Sokszor azt veszem észre, h megint este. Nem tudom, hogyan tudnak otthon unatkozni az anyukák?!

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
share

Motné

ezek a képek mindent elmondanak, csupa élet vidámság ez a csöppség, látszik milyen jól érezte magát. Köszi, hogy sok képet tettél fel, gyönyörködtünk benne.

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Share

CSak gyorsan neked írok, hasonlóan vagyok én is mint te , mindíg van dolgom.

Méhlepény eleinte nekem is lenn volt, aztán a végére hátulra került. Sőt hematómám is volt, de szerencsére felszívódott. Gondolom sejted mennyit tudtam pihenni :lol: :oops:
Esernyőkocsit én az Auchanban vettem 8000ért olyat aminek napvédője van és dönthető 4 poz-ban. Az benne a jó, hogy nem csak Jázit tudom belerakni, hanem ha fekvőre dönrtöm, stabilan megtartja a hordozót is babástól, úgy hogy szembe rakom a hordozót. MAjd csinálok a hétvégén képet , ha érdekel. Ha használtat akarsz venni, tesz-vesz, de ottse nagyon van ennél sokkal olcsóbb, ami meg az az nagyon szakadt szerintem, de persze lehet, hogy most vannak fenn jobbak én tavasszal vettem.

Félktékenységgel kapcsolatban azt hittem ezt is megússzuk, de úgy tűnik most kezdődik a problémásabb időszak. Eddig csak abban nyilvánul meg, hogy mindíg akkor akarja, hogy felvegyem, amikor szoptatok. De akkor nagyon, legszívesebben felmászna a szopipárnára az öccsére. Néhas meg is markolja a ruháját, de szerencsére komolyabb sérülés eddig nem történt. De csak ha hármasban vagyunk otthon. HA apa is itt van akkor , nincs gond.
Biztos jönnek majd még elő dolgok, még nagyon az elején vagyunk. Igyekszem sokat vele lenni, csinálni olyan programot amit csak mi ketten vagyunk együtt.

Hát most ennyi, ha van még kérdéded írj csak bátran, ha tudok válaszolok.

Kép
Kép
zuzmó

Motné
Ilyen képekből sosem elég :D

Kriszta
Reméljük nem lesz nagyobb gond!Nálunk a 36-héten láttak valami rendellenességet a hólyagban,de a 37.héten már nem volt ott semmi!Szóval nem biztos hogy gond van,nagyon szorítok hogy ne legyen!

Nálunk 3.napja nincs kaki,ma este lázmérőztünk,de eddig sikertelen :( Valami bevált módszert tud valaki?
és íme az új kedvenc képem
Kép
nagyon édes ahogy beszélget a figurákkal és rájött ha rugdos a lábával akkor hintázni is tud.Múltkor a szőnyegre raktam és nem himbálozott felvolt háborodva :D
gabicsibe

Sziasztok csajszikák!!

Motné!!

A Mot családból sosem elég! Főleg ha ilyen vidám képeket raksz fel!!
Krisztina királynő nagyon kis tünemény!! Elhiszem hogy ilyen sok fotót csináltok :lol: :lol:

Gabicsibe!!

Botond nagggyon huncut ezen a képen :lol: :lol: :lol: Látszik hogy igazán jol érzi magát a kis husika :lol: :lol:

Chesti!!

Hát lencsilányra nincs semmi uj amit mondhatnék!Egyszerűen gyönyörű mint mindig!!! :lol: :lol: Naggggyon csini a fürdőrucikája!!! :lol: :lol: :lol:

Share!!!

Nálam a méhlepény az első perctől nagyon lent volt. Minden uh.-on mondta a doki hogy reménykedjünk benne hogy ahogy nől a méh majd feljebb megy de sajnos nem igy történt.De rengeteget kellett feküdnöm. Szinte semmit sem csinálhattam. Pedig ugy kezdtem neki az egész kismamaságnak hogy minden nap rubint réka kismamatornát csináltam. Aztán mindent el lehetett felejteni. Főleg emelni nem szabad meg hajolgatni. De egész a 29-ik hétig nem okozott semmi problémát. Utána annál inkább!! De ezt már biztosan tudod!! Pihenj ezerrel semmi bicikli emelgetés hajolgatás vagy bármi megerőltetés! vedd komolyan!!! Gondolok rád!! Rakj képet Mátéról!! Biztosn nagyot nőtt már :lol: :lol: :lol:

Tubikriszta!!

Nem lesz semmi baj meglátod!! Ilyenkor még olyan sokmindent "látnak " az u.h.-on :roll:

Vicuska!!

Nagyon édes Ramika!! Mint mindig :lol: :lol: :lol:

Ballagyó!!!

Tegyél fel képeket Somáról!!!

Rékaróka!!

Annyira nagyfiús már kiskakukk!! És nagyon ügyes ahogy ácsorog!!!Nem semmi!!!! :lol: Kép Kép Kép

Kép
fiona66

Csajok!!

Lenne egy kérdésem!! Bence egyre röviditi a délutáni alvásait!! Eddig aludt dután 1 től kb 3 ora negyed négyig. Most ha alszik fél háromig az már jo!4 Szerintetek miért??? Valamit rosszul csinálok???? :roll:

Kép
fiona66

Sziasztok,

Villám-bekukk...
Tegnap megérkeztünk a nyaralásból, végülis jó volt, csak 2 nap nagyon rossz időnk volt. Majd lesznek képek is :)

Sikerült az utolsó napra megbetegednem (influenza)... :cry: Úgyhogy most beteg vagyok.... :shock:

Vasárnap jövök :)

Sok puszi mindenkinek! :)

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat, én is remélem, hogy nem lesz semmi gond a babámmal. 28-án megyek a dokihoz, akkor remélem, hogy már ő is valami biztató dolgot fog mondani.

A babák egyszerűen gyönyörűek, minden nap megnézem a képeket!

most mi is megyünk öt napra pihenni!

vigyázzatok magatokra és a babókra!

puszi
Kriszta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta

Sziasztok!!

Mi történt????
Mindenki nyaral????? :shock: :shock:
Jaj de irigy vagyok!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
fiona66

J ez lemaradt!

Pár kép a keresztelőről!
Ők a keresztszülők! A bátyám és a sógornőm :lol: :lol:

Kép
fiona66

Witch!!

Irtam privit és az igért képek :lol:

[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1216556670.[/img

A szemüveges az én lányom!] Kép

Az én nagyfiam

Kép

Ezek vagyunk mi :lol: :lol:

Kép
fiona66

Na lemaradt a lányom megprobálom potolni Szoval a szemüveges az én Szabinám Kép

Kép
fiona66

Fiona!

Ahogy mondtad, szép a kis családod, és a lánykád is :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Fiona:

A gyermekeid mit sem változtak az utolsó kép óta. Mármint a nagyok. Ezeket a képeket már láttuk. :D
A piciről csak annyit, hogy örülj neki, hogy egyáltalán alszik délután. Én akkor lennék boldog ha legalább 1 órát aludna. Szerintem semmit sem csinálsz rosszul.
Vendég

Helló Csajok! :lol: :lol:

Újra itthon :lol:
Most csak bejelentkezem, később megpróbálok visszaolvasni, és akkor jövök képekkel :lol:
De most várnak a szennyes-halmok :twisted:
Így jár, aki nyaralni megy :roll:

KépKép
naposoldal

Sziasztok!

Szegééény Napcsi! Nyaralni voltatok?! De "rossz" lehetett! :wink: :lol:

Zsóka,
örülök, hogy jól sikerült a nyaralás! De, hogy Te sosem úszod meg a megfázásokat!!!:? Jobbulást kívánok!

Fiona,
köszönöm a méhszájjal kapcsolatos dolgokat. Na, ez az amitől én is be vagyok egy kicsit ijedve. hogy majd az a kicsi százalék leszek, akinek nem felfelé, hanem lefelé nő. 29 héttől gondok!!! Úhh, neeeee!
Szépek a keresztelős képek! Nagyon bírom Bencét, mindig úgy néz, mintha jót röhögne a felnőtteken. :lol:

Zuzmó,
Neked is köszi! Bízom abban, hogy olyan szerencsés leszek, mint te méhszáj-ügyileg. Pihenés, nem emelgetés nálam sem igazán menne. próbálom kímélni magam, de nem igazán megy. Nem érzem, hogy kellene, és így nehéz.
Még babakocsi ügyben segíts nekem, légyszíves!!! sportkocsiról köszi az infót, lejjebb írok még. Azt áruld el nekem, hogyan közlekedtek (majd) hármasban?? Testvérkocsi, ikerkocsi, kenguru??? Fogalmam sincs vegyünk-e testvérkocsit, kihasználjuk-e, stb... Ráadásul van egy új szerelmem, képek itt: http://www.balamber.hu/PCPS692RED.HTM
Erre lecserélném a mostani TS kocsinkat a mózes miatt. Mégiscsak téli gyerek lesz. De akkor hová teszem Mátét? Szerintem még kicsi lesz ahhoz, hogy szépen elsétálgasson mellettem mondjuk vegyünk példának egy egyszerű bevásárlást. Őt még minden érdekli. Nem is lehet elvárni tőle, hogy ne moccanjon mellőlem. Ez a testvérkocsi mellett szól. Ha gáz van, csak bedobom őt is, és kész. Azzal viszont utazni nem tudok majd. Ehhez "Máté sportkocsiban - kistesó kenguruban" változatot tervezek. Na, de akkor minek az új kocsi?!:wink: :twisted:

Szerencsés vagy Jázival. Nagyon jó természete van, hogy ilyen könnyen veszi a konkurenciát! Majd teszel fel közös képet?

Estrella,
Gyönyörű a csajszid! Iwiw-en is szoktam kusizni. :lol:
Alvással kapcsolatban nem tudok biztató írni. Mátét még most is altatni kell. Vagyis ott feküdni mellette 10-20 percig, amíg elalszik. Mostanában mesélés is van. Soha nem működött a "leteszem, és elalszik magától" módszer. Szerintem, olyan típusú gyerek is kell hozzá. Amíg kicsi volt gyorsabban elaludt, de naponta többször ment ez.
Változhatnak is. barátnő gyereke hónapokig elaludt magától, most múlt 1 éves, és elvárja az altatást.

Máténál a legújabb, h nem alszik a kiságyában! Kb. 1 hete minden éjszaka éjfél-1 között addig nyöszörög v. rosszabb esetbe bőg, amíg magunk közé nem vesszük! köszi! Máténál ez életveszély. olyan mocorgással alszik, h mi az ágy szélén kucorgunk, és reméljük, h nem kapunk egyet a vesénkbe. De, még mindig jobb, mint nem aludni. Bekeményítek, és megpróbálom leszoktatni erről. Sokat kenődik fel a rácsra is, gondoltunk arra, hogy átalakítjuk heverőnek, és veszünk hozzá leesésgátlót!

Sportkocsi témában: van sportkocsi, de nem elég egyszerű. A kényelemre is gondoltam, ezért mi is dönthető, karfás, napellenzős típust vettünk, esernyőre csukhatót. Most inkább arra a klasszikus esernyőkocsira gondoltam, ami szinte játék-babakocsi. De időközben muszáj voltam vonatozni egyet a mi sportkocsinkkal. Ha segítenek a vonaton le-felszállni, akkor megy a dolog. A vasútállomáson kocsit összecsuktam, fogtam a kezemben v. húztam (he-he, képzelem, h nézhettünk ki), Máté kezét fogtam, és jött szépen, le-fel a lépcsőn még élvezte is. Csak kérdés az, h majd beöltözve is így megy-e. Ez is csak addig gond, amíg pocakos vagyok, utána a fenti problémák jönnek. :roll: De, majdcsak megoldom. Kicsit letört az, hogy már bárhová tudtam menni Mátéval, élveztem a szabadságot, most pedig ilyen akadályok jönnek.

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
share

Lányok!
A babát várunk topicból kukkantottam át és írtátok ezt a méhlepény dolgot.
Nekem a méhlepény a hátsó falon van és fedi a belső méhszájat.
Nekem nem mondta a dokim, hogy feküdnöm kéne, de nem vagyok teljesen nyugodt! Szerintetek jobb az óvatosság, vagy mit csináljak?
Emelgetni nem nagyon emelgetek, de azért élem a mindennapjaimat, teszem a dolgom, amit kell!
Várom a válaszotokat!

Gyönyörűek a babócák, hogy Krisztike már mekkora!!!
adri1983

Lányok, nekem is a méhszájat részben fedte a lepény, e miatt véreztem a 12.héten, de nekem szépen elmozdult onnan, ahogy a méh folyamatosan tágult. Én nem dolgoztam, itthon voltam de azért tettem-vettem én is. Szóval azért nem biztos, hogy végig fedi. Kitartást!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Share:
Köszi a "biztatást", szinte éreztem, hogy ez még egy darabig így fog menni. Ez van, nem tudok mit tenni. Sokszor az altatás tovább tart, mint maga az alvás. És az a legrosszabb, hogy nem elég ha csak melléfekszem, fel is kell venni és aztán jöhet a séta.
Hála az égnek éjjel alszik 9-6-ig, csak enni kel fel. Mondjuk forgolódni ő is tud rendesen. :)
Legyetek jók, vigyázz magadra! Beso
Vendég

Van egy beteg Somám, vasárnap délután óta lázas. Tegnap voltunk orvosnál, azt mondta, vírusfertőzés, piros a torka és a füle is gyulladt egy kicsit :cry: Hiba adom 3 óránként a lázcsillapító kúpot, csak nem megy 38 alá a láza. Lehet, hogy még több időnek kell eltelnie? Nem tudom, de olyan rossz látni, hogy beteg, elesett, rossz kedvű :cry:
ballagyo

Sziasztok csajok!!

Hát tényleg mindenki nyaral!! :lol: :lol: :lol:
Na jo nem mindenki például én sem :wink: De mi az idén nem is fogunk! :cry:

Ballagyó!!

Millió gyogypuszikát küldök somának!!! Kis husika! biztos rossz neki

Estrella!!

Tudom hogy már láttátok ezeket a képeket! Bocsika! De most Witch-nek akartam megmutatni. És mondhatjuk ugy is hogy nem vagyok profi a képfelrakásban :oops: csak azt tudom feltenni ami le van kicsinyitve :roll: :roll: Szóval tök béna vagyok!! Mondhatjuk ugy is :lol: :lol:

Adri!!!!

Nagyon nagyon nagyon és nem győzöm eléggé hangsúlyozni hogy naggggyon komolyan venni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ebben pont az a csapda hogy nem érzel semmit!!! Tök jol vagy nincs veszélyérzet és utána ott a baj!!!!!
Semmi emelgetés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hajolgatás csak ovatosan. Biciglit elfelejteni!!!Rengeteg magne b6 hogy még csak véletlenül se legyen egy kis méhösszehuzódás sem.!! Mert tudod az van hogy a méhszájon nem tud jol tapadni a méhlepény és ha egy picit is nyilik a méhszáj -ami ugye nem olyan hatalmas probléma ha nincs ott a méhlepény -Elkezd leválni a méhlepény!
Szóval sokat pihenni és mindent csak ovatosan!! Nem lesz baj meglátod!! Én szurkolok neked!!

Napcsi!!

Hol voltatok nyaralni??

Na sziasztok Puszika Kép

És itt pedig felfedezte a kukit :lol: :lol: Kép

Kép
fiona66

Ballagyo, jobbulást Somának, remélem hamar rendbe jöttök. Nekem az ügyeleten azt mondta a doki, hogy a Baby Panadolt adjam felváltva a kúppal, nálunk bevált.

Ma délelőtt kiborítottuk a játékos dobozt és guberáltunk, jó móka volt :lol:

Kép

Kép

Judit

jucicuki

Sziasztok,
Hű, jó nagy pangás van itt! Gondolom mindenki pihizik ezerrel! :wink:

Fiona,
Nem semmi hobbija van a fiadnak! Te jó ég! :shock: :oops: Nem lennék nyugodt, ha ilyenek lennének a házban! Jók a képek! :wink:

Vicuska,
Hű de jó a kép! Olyat jót röhögtem rajta! :lol: :lol: :lol:

Chesti,
Niki már kész kis hölgy! Milyen szép nagy haja van, a hajpántos kép a kedvencem!

Motné,
Látszik a képeken hogy Krisztina királynő mennyire élvezi a nyaralást! Már én is alig várom, hogy a csajokkal tudjunk menni jövőre! :wink:

TubiKriszta,
Én még nem hallottam ilyet, de remélem nem lesz semmi gond. Majd jelentkezz mi volt a kontroll uh-n.

Gabi,
Hogy mennyire mosolygós Boti! Remélem a kaki gond megoldódott!

Zsókuci,
Várjuk a beszámolód és a képeket! Mi újság veled, olyan régen írtál!

Képzeljétek! Fáj a fogam. Tegnap átmentem a fogászatra, és úgy néz ki a bal alsó bölcsességfogam nem tud kijönni, vízszintesen van, és nyomja a fogsoromat. Ki kell venni. Jövő hét csütörtökre kaptam időpontot, azt viszont nem tudom hogyan fogom addig bírni. Mondta a doki, hogy készüljek vésésre, kalapálásra, és utána fájdalomra is. :shock: :roll: :oops: Na jó kilátások! Ja, és ami a poén, hogy a röntgen szerint a másik oldali sem fog elférni! :shock:

2 tegnapi kép a tündérkéimről :D
Kép Kép

Tegnap óta Blanka vigyorog rám, amikor beszélek neki. Meg kell zabálni, olyan édes! :D

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!

Jövök a hiányzó szülés történettel.

Marcell júlis 10-én csütörtökön született. Előtte szombaton délután már voltak görcseim, aminek eredménye hétfői vizsgálaton már egy ujnyira ki voltam tágulva. Ennek örömére a doki megcsinálta a magzatviz vizsgálatot is ,ami tiszta volt, és a keringés vizsgálatot a kicsinek ami szintén jó lett, de ott már mondták, hogy kevés a magzatviz.
Kedden este elment a nyákdugó. Szerdán ujra nst, vizsgálat. A helyzet változatlan. A doki azt mondta, hogy pénteken meg lesz a kicsi. Erre éjfélkor arra ébredtem, hogy 10 perces fájások vannak. Vártam 1 órát, hogy mi lesz belőle és mikor nem akart mulni, akkor ébresztettem a párom. Hivtuk a mentőt. 2-kor már bent voltam a korházban. Ott előkészitettek és mikor nézték a fájásokat és a gyerek szivhangját akkor kezdődtek a problémák. Ja és kétszer is magzatburkot akart a doki repeszteni, de nem tudot. Még mindig egy ujnyira voltam tágulva. Ahogy jöt a fájás, ugy nem volt szivhangja a kicsinek. Egyszer csak azt vettem észre, hogy gyorsan körbe kapnak és már visznek is császározni. Gerincbe érzéstelenitést kaptam amit meg sem ériztem és már ment is a mütét. Szerencsésen megszületett Marcell fiunk. Egerben, 2008.július 10-én 4 óra 32 perckor. Ezuton is köszönöm Bagdán doktornak a gyors, határozott lépéseket.
Mint kiderült a köldökzsinor a nyakára volt tekeredve.

Röviden ennyi, ami történt velünk.

Teszek fel képet róla Kép

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

Erika

Megható volt a születéstörid. Csodálatos a kisfiad, örülünk, hogy jelentekeztél, van tejcsid ? Olyan jó látni ezt drága csöppséget. Szép kis formás baba. Mégegyszer gratulálunk.

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Rebe
Kaki gond Germicid kúppal oldódott meg szombaton 4 nap után.Sajnos ha holnap napközben nem lesz kaki ismét esti program lesz a kúp.Beszéltem a dokival és azt mondta ez normális van olyan baba aki hetekig napi 2X,majd lesz egy időszaki amikor napokig semmi,de majd ez is elmúlik és idővel vissza rendeződik.
Lassan majd beszélgetni fognak veled a saját kis nyelvükön,Boti már mondja a magáét :D komoly szókincse van már he,hő meg a gő.Ásításkor is olyan hangokat tud kiadni magából,jókat szoktunk nevetni rajta.Szépek a csajok és nagyon sokat változtak.

Elan,Kriszta
Találtam egy alkoholmentes sört ami szoptatós anyukáknak való Karamalz a neve.Kétféle van egy sima és egy citromos ízű,az utóbbi a finomabb,Tescóban vettük.Napi kettőt iszom szombat óta és több lett a tejcim!

Erika
Szerencse,hogy nem lett baj és tényleg ilyen jó orvost választottál!Milyen kis vékonyka Marcell,de majd egy pár hét és majd vasgyúró lesz belőle is :D

Juci
Mekkorák már a csajok :shock:

Ballagyó
Jobbulást Somának!

Végül egy ma készült kép
Kép
gabicsibe

Anyukák segítség!

Hogy adtátok a csirkemájat?
Nem eszik meg a lányok :cry:

Judit

jucicuki

Juci!
Bébiételben. :wink:
Máténak sem kedvenc, így megeszi, de nem erőltetem. Szerintem, nem veszít semmit, ha nem szereti, akkor nem eszi. én is utálom, nem várhatom el, h olyat egyen, ami nem ízlik.
Van úgy, h levesben megfőzöm, apróra vágom éles késsel, és úgy adom a levessel együtt, ha kedve van, megeszi. Védőnő szerint a főzés végén kell a főzelékbe belekapargatni, és elég rövid ideig így főzni, mert hamar kész. sosem próbáltam.
Sok sikert!

Kép
Kép
share

Gabi,
a lázmérő nem vált be??
Germicid kúp helyett mi glicerines kúpot próbáltunk, használt is, de anyukám mondta, h attól a belek is mozognak, teljesen úgy, mint amikor mi is érezzük, h rohanni kell, és inkább maradtunk a lázmérőnél.

Kép
Kép
share

Fiona :)
Köszi szépen a tájékoztatást, csak az bosszant, hogy ha nem olvasom amit Share és Te írtatok a dologról, akkor nem is tudok semmit. Nem értem az orvosokat, miért nem képesek megfelelően tájékoztatni a kismamákat a méhlepény tapadásának veszélyeiről?
Mégegyszer köszönöm Neked!
Puszi!
adri1983

Toldikriszta, nagyon tetszik a történeted! Marcell meg angyalian szép!

Gabi, Raminak volt, hogy 1 héten csak 1x volt kakija, akkor a hőmérő segített, de valóban nem baj! Csak anyatejes? Mert főleg akkor fordul ilyen elő.

Ballagyo, jobbulást Soma babának! Kis beteg Drágaság!

Juci, kecskeméti sütőtök-máj, vagy alma-máj! Imádja Ramika!

Fiona, annyira cuki a kis Döbrögi!!

Kép Kép Kép Kép

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Sziasztok!!

Vicuska!!!!

Ramika nagyon nagyon csajos!!! Az utolsó képen meg annyira zabálnvalóan huncut :lol: :lol: :lol: Kis husika!!! Bencének is van olyan madara amit az első képen szorongat :lol: :lol: És még csipog is :lol: :lol: :lol: De te is nagyon csinos vagy ám!!! Szerintem tök sokat fogytál!! Hú de irigy vagyok

Juci!!

Jó nagyok már a csajok!!! Látszik hogy élvezik a turka-murkát :lol: :lol: Gondolom utána te is élvezted a pakolást :wink:
Csirkemáj!!!! Bence utálja!!! Nem tudom ugy csinálni hogy megegye!!! még a sütőtökben sem eszi meg!!! pedig azt nagyon imádja minden formában. de szerintem nem egy tragédia ha nem eszik meg. Bár a májban van a legtöbb A vitamin és magas a vastartalma is! Lehet hogy majd később megeszik: Jó fokhagymásan!!! :wink: :lol: :lol:

Gabi!!!

Nagyon édes Botond!! Annyira értelmesen néz!!! Olyan "mit akartok már meginnt???" kifejezéssel!! Kis zabálnivalo :lol:

Jezsoerika!!!

Marcell nagyon édi-bébi!! Hogy telnek az éjszakáitok?? Jo babucika???

Kép
fiona66

Share
Véletlenül elírtam Glicerines kúpot használtunk.A lázmérő múltkor sem és ma sem jött be, csak a kúp :(

Vicuska
Anyatejet és tápot is kap,doki is azt mondta most ez az időszak van,majd elmúlikRamika is és te is csinos vagy :D

Én nem is csodálkozom azon,hogy nem eszik meg a gyerkőcök a májat és sem vagyok egy májpárti :? szerintem ami nem megy nem kell erőltetni.

Ma valami front van?Kisfiam ma katasztrófa,nem akar aludni és csak rajtam lóg egésznap én meg már hulla vagyok.
gabicsibe

Csibe, Gabi egész nap nem alszik, csak ordít! Megőrülök, de ezek szerint Te is ezzel küzdesz. Zsír :(

Kép
elan

Az ígért nyaralós képek :lol:
Ha közben nem ébred föl a lánykám, akkor élménybeszámolok is, ha igen, akkor jövök később Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
naposoldal

Nnna. Ez a képfeltöltés nekem mindig olyan lassan megy :oops: :twisted:

Szóval Olaszországban voltunk, Velence közelében, egy kis üdülőfaluban. Az út jó hosszú volt kocsival, kb 11 óra. ezért kicsit izgultam is, hogy Nóri hogy bírja majd, de szerencsére nagyon jól.
mikor kicsit már nyűgösebb volt, és nem tudtam semmilyen játékkal lekötni, akkor megálltunk egy alkalmas parkolóban, és leterítettünk neki egy pokrócot, hogy mocorgja ki magát.
Az egész út alatt erre kb. háromszor volt szükség.
az egy hét nagyon gyorsan elrepült. Kis túlzással több volt az előkészület, meg az utómunkálat, mint maga a nyaralás. Persze azért kikapcsolódás volt :lol:
Rengeteg cuccot vittünk magunkkal, a járókától kezdve a kiskádig.

Próbáltam elolvasni amivel elmaradtam, de nem tudok mindenkinek külön írni, bocsi.

Mindenesetre Jezsóerika, szívből gratulálok! Boldog életet a kisfiadnak! :lol:

Gabi, tudom már nem aktuális, de nekünk is volt ilyen kakiprobléma, és nekem azt mondta a dokinéni, hagy anyatejes babánál akár egy hét kimaradás is normálisnak tekinthető.

Luki, gondolom már ez sem aktuális, de azért leírom, hogy mi a Balaton-parti bazársoron vettük a kis úszócsodánkat, és állítom, nem is volt drágább, mint itthon.

Fiona, igen láttam, hogy egyforma a medencénk :wink:
Gratula a kis Döbrögi keresztelőjéhez!

Zsókuci, még adós vagy az élménybeszámolóval!
Gyere!

Jajj, azt el is felejtettem írni, hogy a fogzás csúcsa, az áttörés éppen a nyaralás idejére esett, így az éjszakák elég érdekesen alakultak. Nagyon rosszul aludt a kis drágám.
Ott volt anyukám is, így a barátokkal ( merthogy ők is ott voltak) esténként kicsit kimaradoztunk.
Még diszkóban is voltunk táncolni, de kettőre már hazamentünk, hogy aludjak is valamit reggelig. Kamaszkoromban nem voltam így fogva :lol: :lol:
Mindenestre nagyon jó volt táncolni. Imádok.

KépKép
naposoldal

Sziasztok!

Ballagyo,
hogy van Soma? Mielőbbi jobbulást kívánunk neki!!!

Chesti,
olyan nehéz elhinni, hogy ez a kis angyalka hisztzni is tud... :D Honnan szerzed be a ruháit? Annyira édes kis cuccai vannak, meg lehet zabálni bennük! :D

Mot család
,
szuperek a Balcsis képek!!! Olyan helyesek vagytok!!! :D

Gabi,
milyen kis mosolygós már most a kicsi fiad! Biztos nagyon jókedélyű baba lesz később is. :D :D Kaksival azóta rendben minden?

Fiona,
jók a képek!!! :D :D :D

Zsókuci,
hogy vagy?? Ne tűnj el légysziiii....

Estrella,
nemrég beszéltem egy ismerősömmel. Az első gyerkőce neki is kislány, és dettó Dóra vagy Zsófi... Nem aludt el egyedül, sokszor csak közöttük...stb.stb... Aztán jött a második, egy kisfiú. A barátnőm mindent ugyanúgy csinált mint az elsőnél, a fia viszont olyan volt, hogy nem kellett altatni, csak letenni az ágyába, és már aludt is. Szóval szerintem mi nem rontottunk el semmit, a lánykáink egyszerűen ilyen típusok és kész. Nem nagyon lehet mit tenni. Egyik baba ilyen, a másik meg olyan. Én abban bízom, hogy előbb-utóbb kinövi Zsófi is... :wink: :D :D :D

Juci,
micsoda játékbirodalom!!! :D :D :D

Erika,
milyen kis pindurka babád van! Nagyon édes!!! :wink: :D

Vicus,
nem győzőm ismételni magam Rami ügyben: tüneményes!!! És ez a vigyor! Kész vagyok! (Nem csak a baba, hanem az anyuka is nagyon csinike ám! :wink: ) :D :D

Napcsi,
húúú, de irigy-birigy vagyok! De szép helyen nyaraltatok!!! :D Szuper lehetett! És még bulizni is voltatok? De jóóó! :D Sajnos későn jutott már eszembe, mondani akartam, hogy hozzál nekem hűtőmágnest, mert nagy gyűjtő vagyok... :( Naa, majd legközelebb ha olaszban jársz, hozol nekem, oksa? :wink: :D

CSAJOK!!!
LÉGYSZI NE HAGYJUK KIHALNI A TOPIKOT!!! JELENTKEZZETEK, NAAAAA.....

Kép

Kép
mamm

Én most kicsit többet leszek, mert a férjem elutazott, ilyenkor több jut nekem a gépből napközben is, mert különben itt dolgozik előtte egész nap.
Mamm, ha tudtam volna... :lol:
Mi is mostanában kezdük el gyűjteni. Ahol járunk, veszünk egyet, kitesszük, és aztán olyan jó ránézni, és emlékezni...
Szerintem is nagyon különbözőek a gyerekek. Ami az egyiknél beválik, az a másiknál nem biztos.
Vígasztaljon a tudat, hogy a következőnél biztos könnyebb lesz.
Nekem eszembe szokott jutni, hogy jajj! a következő gyerkőccel biztos nehezebb lesz. Kétszer nem lehet ekkora szerencsém. Vagy igen? :lol: :lol:

Ha már a következőnél tartunk: Szerintetek érdemes prolaktinszintet nézetnem, ha korábban magas volt?
Tervezzük a kistesót... :oops:
Nem sürgős, de nem szeretnék fölöslegesen elrepülő hónapokat, és szeretnék időt adni magunknak, mielőtt esetleg visszamennénk..
És hát tudjátok, a "magunkfajta" bekalkulálja, hogy esetleg hosszú idő telik el, mire sikerrel jár.

KépKép
naposoldal

Napcsi de jóóóóóóó látni. :) Mi szeptemberben megyünk Olaszba, kicsit ideges vagyok Én is h mikor is induljunk nehogy valami dugóba kerüljünk, meg hogy Niki h bírja majd a 7-8 órát amikor iszonyat mozgékony. Már bekalkuláltam h szerintem vagy 10-szer meg kell állni. :)
Nagyon szép calád vagytok, Nóri és a tenger nagyon édes. :) Tetszett neki amugy a sós viz?

Mamm drága ha gondolod hozok neked hűtőmágnest. :lol:
Köszi a dicséretet. :) Semmi különös helyen nem vásárolok. :) Auchan, Invázió (Én a corásba járok) és C&A. Nem is drágák és aranyosak. Papucsot mamától kapta balcsin.
Hisztiről annyit, h szerintem egy gyerek sem kerüli ki, szóval készülj. :) :lol:
Amúgy úgy látom bevállik a hagyom h kitombolja magát megoldás. Utána bementünk egy játékboltba és semmiért nem hisztizett. Levett ugyan valami játékot, de mondtam neki h nagyon aranyos, megszeretgetheti, simogathatja, de rakjuk vissza, és mosolyogva, szó nélkül megtette. :)
Most már megértettem azt a mondást hogy egy gyerekhez sok sok türelem kell. :)
Kaphatunk képet Zsófiról? :)

Motné bár már beszéltünk, de itt is megjegyzem gyönyörű nagy jány lett a kis hercegnőből :) Hihetetlen h elrepült az idő mi? :)

Zsókuci hehe :lol: :lol: na azért picit tessék már mesélni arról a nyaralós dologról. :) Naaaaaaaaaaa huussiiiiii :lol:

Vicuska utolsó kép :lol: :lol: :lol: Niki hangosan nevetett, annyira zabálnivaló. :) Eleven amugy a kiscsaj?

Fiona :) Niki is néha röviditi a du alvásait, főleg ezen a héten...talán az időjárás, nem tudom.

Juci Nikinek sem kedvence a máj.... Én füszeresen megfőzőm aztán szinte szétmorzsolom és rizzsel elkeverem, ebbe raktam még répát, meg borsót, és csirkehusit. Igy eltünik valamennyire az íze. Az arányt el kell találni, és ha nem is sok máj kerül be, de valamennyi mégiscsak.
Pakolászos kép haláli. :) Látszik élvezték. :)

Gabicsibe de szigorúan néz Botond. :)

Jezsorika azoook a láábaaak.. kis pindurka. :) Nem semmi szüléstöri, de lényeg h jó orvosod volt, és gyorsan lépett.

Rebe komolyan azt hittem csak az egyik lányról tettél fel képet... :shock: :) Olyat is kérünk amin ketten együtt vannak. :)
Na ez a fog dolog jókor jött....még a hideg is kirázott.. :cry:

[b]Ballagyo
Soma h van?

Share drága hát nem lehet könnyű ahogy igy olvaslak. Ti h bírjátok most ezt a rossz időt?

Na most mennem kell, csoda h eddig nem rángatott el a géptől. :) Hagyta anyát kávézni és netezni. :) Mi még mindig nem kaptuk meg a 18 hós oltást.. mindig mikor vinném valami van...most hirtelen felment neki 38,4-re, de aztán 2 óra múlva semmi, pedig nem adtam semmit neki. Passz.
Egyik este átkerült hozzánk, mert képzeljétek bekartak törni hozzánk....már be is nyitottak amikor felébredtünk rá, és elrohantak. ...
Utána olyan nehez nyugodtunk meg, átvittem Nikit magunkhoz. Reggel úgy ébresztett hogy simogatta az arcom, puszit adott, és azt mondta husi. :lol: :lol: Én szoktam igy csinálni vele napközben. :) Hát had ne mondjam milyen jó volt igy ébredni. :)

Itt pedig a ma reggeli maszatpanka. :)

Kép [/b]

chesti

Soma meggyógyult :D Köszönöm az érdeklődést, nagyon aranyosak vagytok! Háromnapos láza volt, amit kb. 3 napos kiütések követtek. Most már a láza és a kiütések is eltűntek :lol: Mint utóbb kiderült, fölösleges volt az antibiotikum :? Bár nem sokáig szedte, mert rendre öklendezett tőle vagy egész egyszerűen kihányta. Mindegy, a lényeg, hogy túl vagyunk rajta. Még az a szerencse, hogy éppen nálunk volt az anyósom, így volt segítségem, nem kellett egyedül BKV-val cipelni a kicsit az orvoshoz.

Naposoldal, Fiona, Vicuska, Chesti, Gabi, Juci!

Nagyon szépek a babák!!!

Két hét múlva mi is nyaralni indulunk, pontosabban egy hosszú hétvégére a Balatonra. Háát, kíváncsi vagyok, Somának mennyire tetszik majd.
ballagyo

Ballagyo, örülök, hogy meggyógyult Soma :lol:
Nincs is annál rosszabb, mint mikor betegek :(
Jó nyaralást nektek is!

Chesti, sógoroméknál pont annyi idős a kisfiú, mint Nikid, és ők is nagyon tartottak az úttól, de nekik is okés volt.
időnként kiszálltak szaladgálni, valamennyit ugye aludt is, no meg egy halom játék a hátsó ülésen.
Ismerősök azt javasolták, hogy éjjel menjünk, mert akkor átalussza az egészet, de az apartmant csak délután vehettük át, így a reggeli indulás mellett döntöttünk. No meg a férjem sem díjazza az éjszakai vezetést.
Sűrű forgalom az volt, főleg az olaszoknál, de dugóba szerencsére nem kerültünk.
Talán szeptemberben már egyébként is kevesebben kelnek útra.
Úgy alakult, hogy csak egyszer fürdött a tengerben Nóri, a vizet nemigen kóstolta meg, a hullámokat kicsit ijesztőnek találta.
A parton viszont remekül szórakozott, vittünk neki egy strandsátrat, így védve volt mindentől.
Ja, nekünk is 15 éves évforduló egy hét múlva :lol: :lol:

KépKép
naposoldal

Húú, Chesti, betörést ne is mondd! Egyedül vagyok itthon, ilyenkor mindig parázok kicsit :oops: :twisted:
Jó élmény lehetett :twisted:
Viszont az ébredés, gondolom megvigasztalt kicsit :lol:
Husi :lol: :lol:

KépKép
naposoldal

Húú, Chesti, betörést ne is mondd! Egyedül vagyok itthon, ilyenkor mindig parázok kicsit :oops: :twisted:
Jó élmény lehetett :twisted:
Viszont az ébredés, gondolom megvigasztalt kicsit :lol:
Husi :lol: :lol:

KépKép
naposoldal

Csak egy villám bekukk..... :roll:

Napcsi

meseszép kis családod van :D :D gyönyörűek a képek :D

Chesti

Ez a kis Lencsi már nem is olyan kicsi :lol: nagyon nagy lány lett :P

Vicuska

szuperek a vidám kis fotóid

Ballagyo

örülök hogy jobban vagytok :)

Witch

Jól vagy?Pihizel?

Bibarkám

puszika :D

Zsókuci

Mi van Veled? :D

Kép
lukrécia

Sziasztok!

Itt egy nagyon elveszett bárány!Sajnos most is csak egy gyors irásra van időm! :oops:

Friss Kismamiknak nagyon gratulálok!Share,Agnese nektek külön is! :lol: :lol: :lol:

Az új Babáknak is nagy pusszantás,és Anyucijuknak is!Gratulálunk!
Gabi,Elan,Toldikrisztina,Vikkata,Jezsoerika,Zuzmo,remélem nem hagytam ki senkit!A memóriám már nem a régi!!! :shock:

Valamint ,régi motorosok,a babák hihetetlen szépek,és rengeteget nőttek! :lol:

Velünk nincs semmi különös,szeptembertől dolgozom,és Máté már augusztus végén kezdi az ovit!Hihetetlen,de már mindjárt itt van!
Szerencsére a délutáni alvásnál már nincs pelus és napközben sem,de éjszakára azért még igen,mert nem nagyon ébred föl,eddig egyszer szólt éjszaka,hogy pisilnie kell!Ez is még a héten fordult elő!

Eszméletlen nagyot nőtt megint,már rá sem ismernétek!Nagyon huncut ,nagy kópé!Imád könyveket nézegetni,énekelni,rengeteget kell neki olvasni,és persze rohangál egyfolytában! :lol: :D

Két friss kép:
Kép Kép

Pusszantás mindenkinek:Andi

Kép
taptau

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?