Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Bocsi, hogy itt vagyok, de nem akarok mindig a másikban írni itteni témákra.

Szilbee és Jaimee: esetleg ha vacsorára már valami tejpépet kapnának a gyerkőcök, fürcsi után meg szopi, akkor nem lehet, hogy éjszaka is kevesebbszer ébrednének?! (Évivel egyetértve...)

Kérdés: itt mindenki mind a két ciciből szoptatott egymás után? Én egyszerre csak az egyikből... anyám mondta... eleinte kellemetlen volt, hogy az egyik mindig feszített.

Melinda: agyban dől el sokminden... soha ne mond(gondold) azt, hogy nincs tejed. De van...!!! És látod a tejcsatornákban, ahogy termelődik. Amikor volt nálunk is problémás időszak... szopott Bence.. én becsuktam a szemem és láttam, ahogy szívja, úgy termelődik... És igyál sokat közvetlenül szopi előtt (közben) is.

Kép

Kép
szolkata

Nóri :?: Örülök, hogy jól mulatsz! :lol: Megosztod velem is hogy min?

Kata! Én nem akarom leszokatni az esti ... éjjeli szopiról Dávidot.
szilbee

Szilbee: az más. Éjszakai szopira gondoltam csak. Az esti maradt meg nálunk is legtovább. (Én biztos isten, ha alhatnék, aludnék :oops: :roll: )

Kép

Kép
szolkata

Hali!

Kata: Én sem akarom leszoktatni az éjszakai szopikról. Lehet, hogy nem jól csinálom, de akkor szopik a legtöbbet. Gondolom, mert tök sötét van és semmi zavaró tényező nincs (max apa horkol) Emellett imádok szoptatni.

Hát ha feszít a cickó, akkor sztem (!!) le köll fejni a másikat. Önmagában, hogy egy ciciből szoptatsz (fogsz szoptatni) az jó, hiszen kiüríted a mellet. De az nem jó, hogy hagyod feszülni, mert ott meg az az üzi az agy felé, hogy sok a tej, kevesebb is elég.
Szerintem....Nekünk egyébként már 3 hónapos kor táján kellett mindkét cici, anélkül hogy eladapt volna a tej....Legalábbis eddig....

Szilvi: tejpépből milyet használtok? Gondolom, glutén, cukor nincs egyikben sem...Nestlé, ilyesmi?

Hajhaj....nem tudom, jó lenne szoptatni tovább. Fogalmam sincs, hogy kell etetni, ha tápszerre térünk át...Majd beszélek a védőnővel, ha nem gyarapszik a tejcsi.
jaimee1

Jaimee: Te már megint előbbre gondolkodsz, mint kellene! Nem kell annak a gyereknek tápszer! Van tejed, nyugodj meg, mint ahogy eddig is tetted! Tudom, nekem könnyű innen okoskodni és nekem is lesznek majd megint hullámvölgyeim, de ne add fel!!! Fél éves elmúlt gyerkőcöt miért jó éjszaka szoptatni? Akkor nem aludni kell? Én ezt nem értem... Ezzel nem húzódik ki az az időszak kisgyermekkorra, hogy akkor is sokat lesz fenn éjszaka? Nem tudom, csak kérdezem... Nem saját magunkkal való kitolás ez? :roll: Ja, én csak eleinte fejtem párszor, aztán nem foglalkoztam vele.

Kép

Kép
szolkata

Ja Kata! Nálunk este csak komfort szopi van... olyankor csak párat kortyol, aztán alszik tovább. Szerintem 1 éves koráig bírni fogom a strapát... De tudod, ha nem ő kelt fel, akkor Levente vagy Ed a horkolásával, szóval nekem úgy is minden éjszakám ilyen felkelős lenne.

Erika! 3 teáskanál tejpépből csinálom és annyi vizet öntök hozzá, hogy sűrű maradjon... a gyümölcs leve úgyis felhígítja. Én Humánát használok most, (réges) régen Hipp-et adtunk Leventének, de most nagyon drágának találtam.

Ja és nálunk még mindig mindkét cici kell... de van hogy csak azért mert szomjas, azért.
szilbee

Sziasztok!

Sziasztok!

Hát teljesen kész vagyok. Másfél óra alatt annyi rossz híreket kaptam...

Először, hogy egy gyermekkori barátomat szíven szúrták Angliában. :cry: Egyszerűen nem tudom felfogni, egy óráig úgy jártam, mint egy alvajáró. Ennyi egy élet.... :cry: Kissé padlóra küldött a dolog...

Aztán találkoztam egy barátnőmmel, azzal fogadott, hogy 15 év házasság után válnak, tegnap költözött el otthonról.

Majd anyukám írt egy sms-t, hogy hívjam fel. Na, gondoltam ott is baj van. Csonginak 3x ment a hasa, és hőemelkedése van. Mondtam neki, akkor hozza haza!!!

Erre most hív anyu, hogy Csongi nem akar hazajönni, jól érzi magát. Csongival is beszéltem, hangjából ítélve kutya-baja. Na, meghülyítik a hóembert is...

Linda! Katának volt azt hiszem egy kulcsmondata: Higyjél benne, hogy van elég tejed, és vedd természetesnek, hogy tudsz szoptatni és fogsz is! És azt is, hogy ezek a picurik még nem működnek óra szerint! Van amikor óránként kérik, van amikor csak 3, és ez így tök természetes!

Éjszakai szopi-alvás. Az éjszakai szopi marha jót tesz a tejtermelésnek. Nem gondolom, hogy sok köze lenne az éjszaka átalvásához, mert Csongi mint említettem 3 és fél évig nem aludta végig az éjszakát úgy, hogy 10 hónaposan leszokott a ciciről és nem is evett éjszaka utána.

Erika, nyugi, annyira nem fog hirtelen elfogyni a tejcsi, hogy neked tápszerhez kelljen nyúlnod! Max több szopit kihagysz és áttérsz "normál" kajákra. Úgyhogy lehet meg is romlik az a tápszer a szekrényben
:wink:

Egy cici-két cici. Na ez újra az a téma, hogy mindenki másként csinálja. Csongi kiszívott egy cicit teljesen, aztán még a másikkal is megkínáltam, hol ennyit evett belőle, hol annyit. Aztán a következő szopit ezzel a cicivel kezdtem. Így mindketttőt folyamatosan érte az inger.

Évi és
Kép
csongianya

Kata, én is mindkét mellemből megszoptatom Rékát egy evésnél. így is mindkettőt kiüríti. egyébként Jaimee-vel egyetértek, a legjobb tejelválasztást serkentő inger a mellek kiürítése - szoptatással v. fejéssel

Kép
pimelinda

Kata: Én ezt nem érzem megterhelőnek...Főleg, hogy 1 gyerkőcről gondoskodom csak, az is hipermegaszuper könnyen kezelhető. 10 perc alatt kiszippantja egyik vagy mindkét cicit, aztán alszik tovább.

Még nem jutott eszembe, hogy éjszaka aludnia kellene. :shock: Ha cici kell neki és jó étvággyal eszik, hát tegye. Ha tápszeres lenne, más lenne a szitu. Az a véleményem, hogy az anyatej nagy kincs, hagy egyen belőle minél többet.

Jaj, dehogy adom fel! Fejek megint rendszeresen.
jaimee1

Én se fejek... az az igazág. Leventénél nem volt mit, most meg nem tudom... de 2 gyerek mellett kivitelezhetetlen a számomra. (Az elején még próbáltam...)
Persze egészen biztos másként csinálnám, ha lenne tej-válság, de hála a jó Istennek nincs.
szilbee

Erika! Ja de hüle vok.. de azé válaszoltam is a kérdésre.... :oops: még ha ki is bővítettem kissé. Bocsesz.

Na lépek.. megyünk le.
szilbee

Kata és Évi, köszönöm a biztatást :)

Kép
pimelinda

Huha,mennyit írtatok,tök jó :wink: Vmit biztos el fogok felejteni megint :oops:

Nóri,nagyon kis csinik a bugyik,és potom pénzért vetted!!! :) :)

Évi,jó mozizást ha menetek!Sajnálom ami a barátoddal történt,már ki sem mehet az ember szinte az utcára,nem csak külföldön,de lassan már itthon sem.A barátnődnek sem lehet könnyű:( :( Lehet Csongi csak elrontotta a pocakját,nem?

Szopizás:nálunk ugye már elmaradt az éjszakai szopi is,és ennek ellenére mégis felkel Luca teázni.Én mindig csak az egyik ciciből szoptattam,volt,hogy próbálkoztam mind2őből,de az már nem kellett neki.Kicsit fura esetek vagyunk,de én örülök ennek a 9 hónapnak is :)

Erika,mi 1x eszünk főzeléket,de azt mondta a védő nő,hogy lehet 2x is,de mi eszünk helyette finomabbakat :P Na persze,ha délben meghagyja a főzit,akkor du azt kapja meg,mint pl ma is.
Voltunk bent corába,meg adidas boltba,vettem egy szandit Lucának,2500ért le volt értékelve.És hazafele jutott eszembe,hogy nem vittem vissza a ládákat :roll: Miért nem szóltál rám????Meddig is kell visszaadnod?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Egy kis életjel magunkról!
Köszönjük szépen jól vagyunk,kicsit el vagyunk havazva mostanában,meg a gépünk is x@r és sokszor mire nagynehezen betölt már nincs is kedvem írni,csak olvasgatlak benneteket,meg nézem a képeket a gyerkőcökről!
Franciska augusztus 11-én kezdi a bölcsit,egyik szemem sír a másik nevet,kicsit félek az egésztől de majdcsak belerázódunk!
Levágtuk a haját megint rövid sportosra,majd teszek képet később,még nem töltöttem fel a gépre!
Hát röviden most ennyi!
Melindáéknak szívből gratulálok Réka babához,jó egészséget,és sok tejcsit kívánok!Szerintem ezen a tejvállságon mindenki keresztülmegy aki szoptat,de kitartás lesz ott tejcsi még sokáig! :D

Erika!Réka babának pedig gratulálok a felüléshez! :DVégre egy családi fotó! Szépek vagytok,és sugárzik rólatok a boldogság! :D

Nóri!Lilcsi nagyon ügyesen halad a szobatisztaság felé!Franci egyenlőre csak annyit mond,hogy pisiltem! :roll: A bilibe,vagy a wc-be még egyszer sem sikerült! :( Na de majd eljön annak is az ideje!

Évi!
Nagyon klasz a táska,Csongi látta már?Vagy ő választotta? Remélem,nem lesz komoly az a hasmenés!

Tündi!
Lucus,remélem jól van?Tündéri az összes képen!Örülök,hogy jól sikerült az szalóki hétvége!

Szilbee!Dave is milyen nagy már! Leventéről meg ne is beszéljünk,ő már egy fiatalember!:D Várja már az ovit?

Most egyenlőre ennyi,majd holnap jövök és teszek képeket!

Köszönöm a köszöntéseket Dávid nevében is!

Pusszantás mindenkinek!
Vendég

Jó reggelt!

Megint esik :( Ez nem túl bíztató :( :(

Hajni,végre már,hogy jelentkezel :) :) Várjuk a képet Franci új frizkójáról,biztos nagyon jól áll neki!A bölcsis dolog miatt ne aggódj szerintem,szépen bele fogtok szokni az "új hétkönznapokba".A melót mikor kezded?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Na, csak nem úsztuk meg, nemrég beszéltem anyuval, Csongi hajnalra belázasodott és hányt :( Este semmi baja nem volt...
Elmentem moziba, jó volt a film, próbáltam kikapcsolni a tegnapi napot... hát nem mindig ment :(

Megyek Csongiért anyuékhoz.

Hajni, végreeee! Várjuk a fényképet! És minden jót a bölcsihez :wink:

Évi és
Kép
csongianya

Egy kis időre elköszönök!!!Jók legyetek!!Puszi mindenkinek!Majdha helyreálltak a dolgok jövök!

Kép
Kép
tundi24

Évi! Jobbulást Csonginak! :(

Tündi! Azért remlem gyorsan visszatérsz!!!

Mano! De jó hogy írtál!!! Jöhetnél gyakrabban! :)
Nem nagyon várja még Levente... de sokat beszélünk róla. Jöv. héten viszi uncsitesója körbevezetni az ovin (Ő most ballagott el onnan), egy kis ráhangolódás végett.
szilbee

Évi: Jobbulást Csonginak, rövid lefolyást!

Nóri: Sajnos nem megyünk Kecsóra, úgyhogy ennyi volt a barack erre az évre.... :(

Hajni: Hejjjj, de jó hallani az elveszett báránykáról! Mégmég! :P

Tündi: Nagy sebességű visszatérést! (((Tündi)))

Tegnap kétszer kapott Rékám főzeléket, kísérleteztem szegénykével, érdekes a tapasztalat, éjszaka felkelt ugyan ugyanúgy, de nem igazán érdekelte az evés. Inkább én, a cici, simisimi.....De lehet, hogy véletlen az egész.....

Köszönöm egyébként a tegnapi hozzászólásokat, segítségeket. Sötét vagyok, hogy elfelejtettem megköszönni, bocsesz. :oops: :oops:
jaimee1

Tündi! Mert egyébként mi a gond? ... pont így szülinapod előtt...?
szilbee

Mano, köszönjük a jókívánságokat!

Kép
pimelinda

Kép Réka mélyen alszik

Kép
pimelinda

De szép! :)
szilbee

Na visszatértem...kicsit több időről lett volna szó,de megoldódott a helyzet..Itthoni gondok voltak,ma tetőzött..de megoldottuk szerencsére :) :)

Köszike,hogy vártatok vissza,de hamar jöttem tényleg :twisted: :twisted:

Linda,nagyon édes Réka baba :) Remélem hamarosan már élőben is megkuksizhatom :)

Kép
Kép
tundi24

Tündi, várom a jó időt, úgy sétálnék, de ilyen időben nem indulok el babucival :(
Luca jól van? említetted h köhög :(

Kép
pimelinda

Linda: Hát igen, minden Réka gyönyörű... 8)

Tündi: Szupi!
jaimee1

Sziasztok:)
Nagyon régóta olvasgatlak titeket,drága barátnőm ajánlotta ezt az oldalt:)Van köztetek aki ismeri őt:)
Gyönyörű gyerkőceitek vannak.Nekem is van 3db belőlük :lol: A legfiatalabb épp ma 5 hónapos,egy tündéri kis Hercegnő:)Lucának hívják.A két nagyobb fiú,2,5 éves Milán és 10 éves Zolcsi:)
Egyenlőre még Szolnokon lakunk,de hamarosan költözünk Abonyba :) Szerintem a Tündi már tudja ki a barátnőm :wink:
Láttam szopi volt a téma.Nekem a nagyfiú 7 hónapig szopizott, a középső gyerkőc 17 hónapig,éjjel-nappal 20-30 percenként kérte.egy ágyban aludtunk,sőt a mai napig mellettem alszik :oops: A picurnak már 2 hósan pótolni kellett és 3 hósan el is ment teljesen a tej :( Úgy érzem oka volt,hogy vele szigorúbb voltam:saját ágyban alvás,nincs 20-30 percenként cici.Igaz Milán mellett kicsit nehéz is lett volna ezt kivitelezni.Hát így jártunk,de nőtt már föl sok gyerek tápszeren.
Na egyenlőre ennyi kis rövid bemutatkozás elég lesz,jövök amint tudok :) Kép [/b]
lucuska

Lucuskaaa! :P Friss husi! Dejó! Üdv közöttünk!
Gratulálok a csemetékhez!
jaimee1

Jó reggelt!!!!Süt a napocska :) :) Csak így maradjon mostmár nagyon sokáig :)

Lucuska Kép köztünk! :)
Igen tudom kinek a barátnője lehetsz! :) Remélem sűrűn fogsz írogatni,és ha átköltöztetek akkor is,esetleg össze is futhatunk majd :) Az én kiscsajom is Luca,nemsokára 10hónapos lesz :roll:
Boldog hófordulót Lucuskádnak :) Édes kiscsaj :)

Erika,bocsi,hogy olyan hamar hívtalak,csak apa ment be szolnokra,és nála vannak a ládák és beadta volna,de hazafele már nem arra jön :( Jó lesz ha nyaralás után visszük vissza?

Linda,hátha ma már tudtok menni sétálni.Lucusnak elmúlt a köhögése magától.Nem tudom mitől lehetett neki,fel is szakadt,de itthon már alig köhécselt,csak a mamáéknál.Lehet van ott vmi ami zavarná és köhögést vált ki belőlle?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok

lucuska üdv közöttünk.

Csak bejelentkezni jöttem,a héten az egyik uncsitesójuk nyaral nálunk,és nem jutok a géphez.... 8)

pusszantás..

andi és

KépKép
KépKép
cleo27

sziasztok! szia Lucuska!

végre megint napsütés :) :) :)
már nagyon kimozdulnék Rékával, remélem nem romlik el az idő :)

tegnap megint volt kis hasfájás :(
aztán rájöttem, mi enyhíti: hasra fektettem, meleg pelenkát tettem a hasa alá, és a hátát simogattam
szegény így is 3/4 órát sírt, aztán volt puki, kaki

Tündi, lehetett egy enyhe kis meghűlés, de jó, h nem lett komolyabb :)

Kép
pimelinda

Tündi!!!! :D

Kép
Kép

Nem leszek egy pár napot, de majd vasárnap vagy hétfőn már tudok jönni. Készülünk a szülinapra..., meg ilyenek...

Nóri! Megen eltüntél!!! Várom a választ a kérdésemre! :wink:

Jók legyetek! 8)

Pussz! :)
szilbee

Tündi:

Kép
jaimee1

Linda: Kimozdulás az mit jelent? Sétáltok?

Tündi: Most ástam elő a mobilom. Bocsi....még aludtunk volna egyébként is. Fura éjszakánk volt. Pukis. Anya chilis babot evett nagykanállal, a gonosz... :evil: :evil:

Ráér sztem....augusztus közepéig bizti nem megyünk Kecsóra.

Télleg, kismamánk hol van???

Szép napot mindenkinek!
jaimee1

szilbee,Erika, köszi szépen a köszöntést! :) :) :)

Erika,na akkor jó,hogy nem ébresztettelek fel benneteket!Akkor majd addig még talizunk :)

Linda,ez a hasfájás olyan gonosz dolog sztem :( Lucának is volt jó párszor.Egyszer bablevest ettem,de csak a levét,és du2től este 8ig sírt:( Hát borzalmas volt,akkor még nem tudtuk rá a gyógyírt.
Sztem már nem romlik el az idő,legalábbis nagyon bízom benne,mert du grillezünk holnap meg irány a balcsi :P

Kép
Kép
tundi24

A kimozdulás most még sétát jelent, lehet anyuékhoz elsétálunk...

Tündi, mi is boldog szülinapot kívánunk!
Grillezés, nyamiiii :D aztán balcsi :D de jó nektek!

Chilis bab, bableves... merénylet!!!!!! :twisted:

Kép
pimelinda

Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról, a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest

Kép

Kép

Lucuska! Üdv közöttünk!! Írjál magatokról!

Tündi! Nektek jó utat és jó időt!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Tündi! Sok-sok boldog születésnapot kívánok!

Szilbee! Leventének pedig előre is...

Kép

Én ma utazom a Balatonra a családhoz! Már nagyon hiányzonak...
Jövő héten jövök,

puszi
judit_79

Tündi! Holnap mi is grillezni fogunk! :D Szerintem nektek már szerencsétek lesz, mert jön a jó idő!
judit_79

Tündi:

Kép

Évi és
Kép
csongianya

Új Lucuskánk, üdv a csapatban! Gyere gyakran!

Judit, gondolom már nagyon várod, hogy a családdal lehess! Ők meddig lesznek a Balcsin?

Nóri, köszi a tanácsot, sikerült :wink: :lol:

Csongi szerencsére jobban van, már lenn van a haverjaival a játszón. Tegnap már csak egyszer ment a hasa, láza nem volt, evett, szóval ennél nagyobb bajunk ne legyen!

Ja, jut eszembe, megnyertem az iskolatáskát :wink: :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Évi! Gratula a táskához!! :lol:
Én is ma kaptam meg a bugyikát, szárad.

Akartam már kérdezni! A korás kislány jól van?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.07.25 13:02-kor.
jaimee1

Linda: Háromszor ettem már chilis babot és semmi baja nem lett tőle. Szóval meglepett, hogy most mégis....Ezentúl kerüljük is...A bablevestől sincsen semmi baja Rékámnak, mint ahogy a töltött káposztától sem volt, pedig még csak 2 hetes volt Karácsonykor..... A karfioltól sem...de nem sorolom. Mindenkinek magának kell kitapasztalnia, mit ehet, mit nem. Mi merénylet, mi nem. Persze nem úgy, hogy direkte végigeszem a k betűs kajákat és mindent, amit ELVILEG nem szabad.

Nagyon jó, hogy már sétálhattok, én ki sem mozdultam a lakásból 3 hétig egyáltalán. Oké...levittem a szemetet, leugrottam a postaládához....

Tündi, Judit: Nagyon jó pihit kívánok a Balcsinál!
jaimee1

Évi! Vasárnap a párommal jövünk vissza, Marci Anyuéknál marad a jövő héten. Mi is készülünk kifesteni meg rendberakni Marci szobáját.

Jamiee! Köszi!
judit_79

ez véletlen volt
jaimee1

Nóri, köszi kérdésed, viszonylag jól vannak. Anyuci feji a tejcsit, és úgy kapja a pici fecskendővel. Azt mondták minimum 4 hetet kell benn lenniük, már 2 hét eltelt! Szóval minden rendben vele, csak nagyon picike :wink: :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Tündi!!!!

Nagyon Sok Boldog Szülinapot Kívánok Neked!!!!
Kép

KépKép
diÁcska

Szia Mindenki! :)
Először is szeretném megköszönni mindenkinek a kedves fogadtatást,üdvözlést,gratut :)
Most egy kicsit kínlódtam a vonalzóval,sajna csak 2-őt engedett a profil :( Így a nagyfiú lemaradt :( Hát remélem az sikerült amit csináltam :roll:
Tündinek mi is Nagyon Boldog szülinapot kívánunk :)
azt még nem tudom hogyan lehet képeslapot beírni,de majd a Barátnőm bizti segít benne :wink:
Innen is puszit küldök neki :)
Majd jövök,de most készülődésben vagyunk,megyünk vásárolni.

Kép
Kép
Kép
lucuska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?