Új privát üzeneted érkezett!

Henus!
Jók lettek a szülinapos képek, és az a sok tortaaaa!!!! Szonja édes lehetett, hogy mindenkinek osztotta a puszit. És látom a hajmosás is megoldódott.. :)

Pilla
én sem nevetlek ki, ismerlek már annyira, hogy "hülyeséget" biztos nem hallasz az éjszaka közepén. Tényleg félelmetes lehetett, még biztos eszedbe fog jutni néhány éjszaka, nem irigyellek érte. :roll:

Tiop
Szuper lett a játszótok!! nagyon tetszik!! Most teljesen bezsongtam egy ilyenért én is. Végül is jövőre már 3 gyerek lesz nálunk is rá... igaz a picik még csak nézelődni fognak nyáron. :D
Meg is mutatom este apának. :wink:

Csajok, este megyünk 4d-re, már izgulok nagyon. Az utóbbi napokban teljesen hulla voltam, olyan keményedéseim vannak, mintha mindennapos lennék. Nem gondoltam volna, hogy az ikerterhesség ennyire lezabál. :shock:
Dóri herpesze szerencsére javul szépen, már alig látszik neki valami. REmélem csak egyszeri alkalom volt most ez.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Köszi a biztatást Apa ügyben, én is bízom benne, hogy majd csak megbirkózik a dologgal. Egyébként ha már életben tartja, az nekem jó. :D :D :D

Tüccs,
majd kérünk képeket!!!!!!! A keményedések ilyen korán nem hangzanak valami jól, nem kellene a dokiddal beszélni?
Ikerkocsival tényleg az a helyzet, hogy újonnan irtó drágák, de pl. a vaterán is érdemes lenne megnézni, hátha van alig használt, viszonylag jó áron.

Henus,
jaj, de szuper kis buli lehetett!!!!!! Nagyon jók a képek! Gratula Szonja hajmosásához, úgy látszik, csak egy kis motiváció kellett! :wink:

Tiop,
de jó, hogy végre jelentkeztél! Annak viszont nem örülök, hogy nem mehettetek Bajára, a "családi ok" sosem hangzik jól.
Egyébként nálunk nem volt menyasszonytánc, mert én direkt nem akartam, nekünk egy nagyon elegánsra sikeredett esküvőnk volt, ahova egyszerűen nem illett volna oda. Meg engem - és elnézést mindenkitől, akit ezzel megsértek - kiver a víz ettől, ez nekem annyira "parasztos". Ez igazi parasztlagziban van helye, de máshol nem - szerintem. De ez az én saját véleményem, és tudom, hogy ezzel egyedül vagyok.
Ja, és 2 barátnőméknél sem volt menyasszonytánc, nekik is inkább modern elegáns esküvőjük volt.
Na mindegy, ezzel csak arra reagáltam, hogy szerinted minden esküvőn van menyasszonytánc. :wink: :D :D :D
A játszótér naggggggyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Jaj, elfelejtettem valamit:

Lányok, én holnap megyek streptococcus-szűrésre a kórházba, volt már valaki ilyenen? Nekem anno Marcival nem csinálták, ez miből áll? Kenetet vesznek vagy vért?

Pilla
én sem nevetlek ki, nekem is volt egyszer valami hasonló élményem, csak nekem nem hanggal, hanem fénnyel. A leeresztett redőny résein keresztül szűrődött be valami nagyon erős fény, de hang nem volt hozzá, és csak néhány másodpercig tartott. Mit mondjak, én is bet.jtam, sokáig paráztam még ettől.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Nircee!
Akkor én igazi paraszt vagyok mert én csak olyan lagziban voltam ahol van menyasszonytánc!Sőt sok más dolog is ami egy "elegáns" lagziban fel sem tűnik!Egyébként egy elegáns lagziban is eltudom képzelni a menyasszony táncot!Szerintem ez vőfély függő is!Mindegy ez már tényleg szokás kérdése,mert mint tudjuk ahány ház annyi szokás! :wink: :D :!:

Tüccs!
Képeket kérünk!!!!!Nagyon kíváncsi vok a babókra! :wink: :D

Köszönöm a dicsiket! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop,
jaj, de ugye nem sértettelek meg???? Nem azt mondtam, hogy paraszt, aki ilyet csinál, csak parasztos. Ez nem negatív dolog, a parasztlagzi egy külön kategória, és egyáltalán nem negatív. Csak vannak ilyen és olyan esküvők. Nekem is sok barátnőmnél volt, és attól ők még a barátnőim!!! :wink: :D

Kép
Kép
nircee

NIrcee, nem vagy ám egyedül!!!! :wink: :D HA én egyszer házasodnék a lehető legegyszerűbb lenne a felhajtás, a ruha, de annál finomabb és kellemesebb. A menyasszonytánc amire tuti, hogy engem nem vesz rá senki. Ezzel szoktunk itthon poénkodni. Anyósom mindig mondja ha lagziba megyünk, hogy látjátok ti miért nem házasodtok, lenne jó nagy lakadáré, lenne belőle egy csomó mani, mert majd Henuska összetáncolná. Mikor erre én mindig mondom, az az egy ami biztos nem. Akkor felajánlja, hogy majd ő eljárja. :lol: :lol:
Na de ezek csak viccek, mert engem ez a buli is tönkre tett, egy esküvőtől falnak mennék.... :oops: :oops:

Egyébként a barátnőmé a hagyományos "paraszt lagzi" kategóriába tartozik. Háznál, sátorban 210 fővel... :shock: :roll:
Na mindegy a héten megyek körútra és nézek valami ajit. MAjd tudósítok, hogy mi lett a vége :wink:

Tiop, jó, hogy előkerültél! :wink: nagyon tök jó lett a játszitok! Pont mostvoltunk kint a háznál és ott már nekünk is lesz ilyesmi... :wink: Nekünk mondjuk párom, tesóm megcsinálja, csak az anygot kell beszerezni.

Tüccs, majd tegyél fel 4d-s fotót! Nagyon kíváncsi vagyok! :oops:
A babakocsit szerintem is érdemes használtan is keresni...

Pilla, tiszta para!!! :shock: Nekünk a padláson szoktak hangok lenni, olyankor a wc-ig sem megyek el, majd be csinálok az ágyban... :oops: Párom szerint bagoly. Szerintem hajléktalan... :oops: :roll:

thenus

Sziasztok!
Nircee!
Dehogy sértettél meg,azért írtam,hogy ahány ház annyi szokás!Valahol rátűzik a menyasszony ruhájára a pénzt és nem azért táncol,hogy összeszedje magát,hanem azért van ez az egész herce- húrca,hogy a párt szerencse kísérje egész életében!Igaz valahol már túlzásba viszik,és nem a szerencse felé visz ,hanem a pénzéhség felé! :( Nekem igazi "paraszt" lagzim volt,bár én nem akartam,de anyósék erősködtek,hogy ha már lagzi akkor adjuk meg a módját!Nálunk 150 ember volt jelen és tényleg igazi nagy paraszt lagzink volt Főfélyel és élő zenekarral!Lehet,hogy ismerik többen itt Mogyoródon van a HANGYA zenekar!Nagyon jó kis lagzisok!Na mindegy!Kinek így kinek úgy! :wink: :D Egyépként én sem szeretem a menyasszonytáncot és társait,de itt Mogyoródon vannak ám furi szokások! :wink: :? :oops:
Henus!
Mi is apával raktuk össze együtt a játszóteret,+még segített 3-om emberke a szomszédból a tetőt feltenni! :wink:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Hát esküvő ügyben aztán tényleg mindenféle szokás elképzelhető. Egyébként menyasszontáncot lehet járni a Hiltonban is, ha arról van szó, mindent a pár elképzelései szerint! :) De tényleg - ki mit szeretne, legjobb, ha még a család se nagyon szól bele...
Ma már egyébként sokkal ritkább a sátras lagzi, vagy ha sátras, akkor is inkább elegánsabb ablakos sátorral, körasztalokkal, székszoknyákkal, cateringgel, stb.
Egyébként vőfély is lehet elegáns esküvőn is, pl. vannak ún. városi vőfélyek (öltönyös, de verseket mond), vagy ceremóniamesterek, akik nem verselnek, csak levezénylik a lagzi fő programpontjait, pár játékot csinálnak, stb., illetve vannak a moderátorok - nagyon elegáns esküvőkön, szinte észrevétlenül "irányítják" a lagzi menetét, pl. beterelik a vendégeket, amikor valami "esemény" van, stb. stb.
Mindezt csak azért írtam le, hogy tényleg nem számít, hol van, és mennyire elegáns az esküvő, mert mindenre van lehetőség, amit a pár szeretne. :)

Pilla: még jó, hogy nem vittek el az ufó-k! ;) Nagybátyám aboszút hívő, egy időben ufó-leszállópályát akart építeni. ;)
Vendég

Sziasztok!

Csak életjelet adok magunkról, jól vagyunk, megjöttünk vasárnap Kőszegről, vissza nem nagyon volt időm olvasni. Holnap megint utazunk...most lesz a férjem által szervezett média tábor, a hátam közepére kívánom, de ő nagyon lelkes, nekem meg végül nem kell semmit csinálni, a reggeliztetés és vacsora besegítésen kívül. 12 gyerek lesz csak, szóval családias. Úgy tűnik, fogok tudni pihenni. De az örökös pakolásból, mosásból már elegem van. Nem baj, még anyukáméknáál egy hét, aztán sehova. Ott meg arany dolgom lesz, mert a két dédi, anyukám, hugom, öcsém között megoszlik a leányzóra való figyelés, játszás, alig várják, hogy menjünk. A bordűrt a gyerekszobába már megrendeltük, ha készen lesz a szoba, teszek fel képet.

SZONJÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT így utólag is!!!!!!!!!!!!!!!!

Most megyek aludni, hulla vagyok! Puszi mindenkinek, majd később igyekszem becsatlakozni, ha nem lesznek ilyen zűrösek a napjaink.

Ne haragudjatok, hogy nem írtam senkinek személy szerint!!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

JELENTEK!!!

1fiú, és 1 kislány!!!!! :D :D :D
A legjobb párosítás!! Anna és Péter lesznek.

Na, most akkor milyen színű legyen a szobájuk?? Várom a tippeket!! :lol:

Nekünk se volt menyasszonytánc, mert fél5-kor vége volt a "lagzinak". 8) Mi egy ebéddel megoldottuk, és mindenki heppi volt. Főleg mi. :lol:

Verna
ezen az ufó-leszállópályán akkorát nevettem... :D

Nircee
nem tudom hogy megy a streptococcus szűrés , én kenetre gondolok. Engem is érdekel a dolog, szóval majd légyszi írd meg mi volt.

Ja, képek készültek, de oltárian mozogtak a lurkók, szóval majd válogatok és a legjobbakból teszek fel. Egyébként szépek, egészségesek és a méreteik alapján pont 1 héttel nagyobbak mint a koruk. Csüt-ön lesz a genetikai uh és az afp értékelés, ott majd rákérdezek a keményedésre. Amúgy elkezdtem a magneb6-ot is.

Ichtus
azért remélem jó lesz a jövő hetetek is, próbálj meg kikapcsolni kicsit.

Na megyek, mert nagyon elfáradtam.

KépKép
tüccs

Jajjj, lányok, iszonyatos éjszakánk, majd rémes napunk volt :? :(

Ez a gyerek mostanában nem akar vacsizni, rázza a fejét, kiköpi a kaját, és ha rámenősebb vagyok, akkor veri a fejét az etetőszékbe és az asztalba :roll: :? (Általában eddig tart nálunk a vacsi.....) Aztán éjjel meg 5-10 percenként ( :!: ) ébred, vagy inkább felsír, mert nem ébred fel igazán, és ilyenkor benyakal egy fél cumisüvegnyi vizet. Ha nincs víz, akkor hiszti van, de nagy! Szóval éjjel lemegy kb. 1,5 liter víz, én meg kb. 4x cserélek pelust a kiságyban, amíg ez a kis bolond álomba issza magát.
Nekem gyanús, hogy éhes, és a vízzel próbál jóllakni (mint mikor szopizott), de a víz csak keresztülmegy rajata, éhes marad, és nem tud aludni... Sajnos a tejpép nem vált be, eleinte eszegette, de aztán már minden adag a kukában végezte, most joghurt, kenyér, felvágott, kenőmájas, virsli, ilyesmikkel próbálkozom, de egy-két falat megy csak le (amúgy szerei ezeket, és napközben rendesen meg is eszi).
Arra is gondolta, lehet, hogy fáradt már, mire fürdünk, vacsizunk (8 ótra körül), de akkor vacsizzon előbb? Akkor hogy bírja ki reggelig?

Amúgy ez a rengeteg ivás, meg a katasztrófális alvás a páromnál is ugyanígy volt, anyukája mindig mondja is, minthacsak a fiát látná.. de ettől nekünk sajnos nem lesz jobb..

Most hulla fáradtan, 3 perc alatt elaludt a karomban 8 után pár perccel. Hát nagyon kíváncsi vagyok az éjszakára.

Nircee, te írtad, hogy Marci valami junior tejet kap. Ez micsoda, tej vagy tépszer? Cumisüvegből issza, vagy pohárból? Talán nekünk is segítene, mert a folyadék az csúszik, a kajával van ilynekor gond, bár tápszert szívem szerint nem kezdenék el adni neki..

Bocs hogy ennyit rinyáltam, de ezt most muszáj volt leírnom, gondolom a páromat nemnagyon fogja érdekelni, milyen napunk volt, épp elég stresszes most a munkája, baromira ki vannak fáradva, most is túlórázik..

Viszont van jóhír is! A 15 hós oltást megúsztuk mellékhatások nélkül, csak két este volt egy icipici hőemelkedés, de én azt inkább a fogacsa számlájára írom, mert épp most törte át a 8. az ínyét (már egy hónapja fehérlett , végre kint van!)

Henus, nagyon jók a képek, tényleg elég nagy buli volt. Ők mind rokonok, vagy jöttek a barátok is? Csak pislogtam, Szonjának hány tortája volt :roll: És mindegyiken elfújta a gyertyát? Nagyon csini a csajod abban a rózsaszín buggyos ujjúban.

Pilla, Laura fantasztikus a varanggyal. Tényleg meg akarta puszilni?
Én nem nagyon hiszek az ufókban (abban mondjuk igen, hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben), szerintem ezekre a jelenségekre van racionális magyarázat (legalábbis nagyon remélem). Nem lehet, hogy csak álmodtad, hogy felébredtél és ezt a hangot is álmodtad?? A filmekben sokszor van ilyen.. :roll: :oops:
Persze elhiszem, ha azt mondod, tényleg hallottad, de abba nem akarok jobban belegondolni... :oops:

Tüccs, szerintem is nézzetek szét használt babkocsik közt is. Nagyon sokat hirdetnek (google-ben rákerestem), biztos akad olyan, ami jó állapotban van, féláron megkapod, a huzatot meg ki lehet mosni.
Hogy tervezitek a kicsikkel, lesz külön kiságyuk? Dórival lesznek egy szobában, vagy veletek?
Dórinak mondogatod, hogy lesznek kistesók? Mikorra is vagy kiírva?
Képeket szeretnénk!!!
A keményegéseket szerintem is mondd a dokinak! Ez még elég korai. Lehet, hogy egy kis Magne B6 meg is oldaná a problémát!

Tiop, hát ti mindig csavarogtok! Tök jó, hogy ennyi közös családi programot csináltok! (Mi most nagyon keveset tudunk együtt lenni, és ez érződik is az itthoni légkörön, nagyon hamar felkapja valamelyikünk a vizet :? )
Nagyon klassz a homokvár! Zsani is segített csinálni? Nem rombolja szét?

Na megyek, még össze kell pakolnom egy kicsit..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Mire megírtam egy csomó új hozzászólás jött.

Tüccs, gratulálok a picik neméhez!
Szerinetem sárga-zöld legyen a szoba. :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tüccs,
GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szantre megelőzött: sárga-zöld jutott nekem is elsőre az eszembe. De sárga-világoskék is megteszi, ha szép árnyalatokat találsz. Milyen lesz a bordűr? Talán érdemes lenne annak a színéhez igazítani. Pl. egy halvány narancssárga, vagy egy krémszín is megfelel mindkét nemnek.

Szantre,
Sajnálom, hogy ilyen nehéz Márkkal, nálunk meg a napközbeni evés katasztrófa, 3-4 kanál leves, 2-3 falat egyéb, és már köpi is ki a többit, egyszerűen nem ér rá enni. Viszont a reggeli és az esti junior tejből lemegy 2,5-2,5 deci, meg a vacsora is lehet bármi, szívesen megeszi. A nagypapám és én is vacsorázós típusok vagyunk sajnos, úgy látszik, ezt örökölte. :cry:
Mi úgy csináljuk, hogy 6 -1/2 7 körül van este a vacsi (mindig más, főtt kaja, gyümölcs, valami szendvics), majd este 7 - 1/2 8 körül fürdés, utána jön a junior tej, és utána már semmi. Mostanában 8 - 1/2 9-körül alszik el Marci, de így is kibírja reggelig, éjjel nem szokott felébredni, reggel kb. 6-7-ig alszik. Akkor kapja a reggeli tejet, még az ágyban, cumiból, utána vagy visszaalszik még, vagy felébred. Ja, az estit is cumiból kapja, de utána van fogmosás. Próbáltam már minden másból adni, de a tejet csak így hajlandó meginni, ehhez ragaszkodik, egyébként semmit nem iszik már cumiból.
Ez a junior tej inkább innivaló, a tej és a táp között van, módosított tehéntej (tehát könnyen emészthető), viszont minden olyan fontos vitamin és ásványi anyag megtalálható benne, mint a tápban. Csak nem annyira laktató. Ezért kell előtte vacsizni. Mi a Milupa Junior Milk-et adjuk, de van a Nestlé-nek is, de az sokkal drágább. Marci mindkettőt nagyon szereti, a Nestlé-nek jó kis fém doboza van, mi most abba öntjük a Milupa-t.
Most lehet, hogy sokan nekem esnek, de én a helyedben megpróbálnám a tápot, ha ilyen rosszul vacsizik Márk, bár az is lehet, hogy már nem fogadja el. Valami olcsóbbal lehetne próbálkozni (ilyen korban már nem kell a legszuperebb táp), max. nem válik be, és kidobod. De hátha adnak a többiek jótanácsot, mert nekem ilyen gondom nem volt szerencsére.

Katica,
lassan pihenned is kellene egy kicsit, nem lesz ez a tempó túl gyors? Érezd jól Magad, de nagyon vigyázz Magatokra, ez most nem a pörgés ideje!!! :wink:

Még egy mondat az esküvőről, aztán abbahagyom:
nálunk még vőfély sem volt, de ezt az egyet bánom. Egy öltönyös vőfély - ahogy Verna is írta, aki csak észrevétlenül irányít - hiányzott, így nekünk kellett még ezzel is foglalkoznunk.

Most már, hogy ennyit írtunk róla, felteszek pár képet, épp a napokban szortíroztam őket, jó volt kicsit nosztalgiázni. Sajna a képeken nem jön át, hogy a ruhám nem fehér, hanem bézs, pedig gyönyörű színe volt!

Kép bevonulás
Kép templom
Kép menyasszonyi torta
Kép ez volt a ruhám, csak hosszú fátyollal

Kép
Kép
nircee

Tüccs, gratula!!!! :lol:
Nekem mondjuk a sárga, bézs, narancs, ilyesmik jutottak eszembe.... :roll:

Szantre, lehet hogy éhes a kis Márkusz... :wink: De ha 6-7 fele adsz neki enni, és csak 8-9 fele alszik el, nem fog éhen halni reggelig, és éhes sem lesz éjszaka.( mi sem közvetlenül lefekvés előtt pocakolunk be...) Nálunk is így van... VAn hogy 6-kor eszünk tartalmas vacsit, és Szonja csak fél10-10-kor alszik el. Viszont ilyenkor fürcsi után meg szoktam kínálni joghurttal vagy ilyesmivel. VAn hogy nem kell neki az sem. MAjd meglátod...tudják ők mikor éhesek...:wink:
A bulin egyébként kb 30-an voltunk, rokonok barátok vegyesen... A tortákon pedig minden elfújta a gyertyát, ezt a részt szereti. Amúgy is gyakran gyertyázunk bent, és olyankor a fújás a kedvence... :wink: :D JAh, kössz a dicsit a ruhára. Azt is a szülinapra kapta... :wink:

Nircee, nagyon szép volt a ruhád, és a menyasszonytorta (vagy az inkább menyecske nem?? :roll: ) nagyon egyedi. Mik azok?? Pudingok? :oops:

Még dobok egy mai képet, aztán húzok. Szonja valahogy ma későn aludt el....

Kép Kép

Bocs, kettő lett... :oops:

thenus

Sziasztok!

Szantre, szerintem sem baj, ha 6-7 körül vacsizik Márk és csak 8 után fekszik le. Lajura általában 7 órakor vacsizik és van, hogy 10-kor még kukorékol. Mondjuk 1/2 9 körül még benyom 150 ml kakaót, amit Nestlé Junior Milk-ből készítek el Neki. Cumisüvegből issza.

A hangot sajna nem álmodtam... Nem mondom, hogy UFO volt, de valami nagyon fura...
A mai éjszakám meg elég f@s volt, mert apát nap közben megcsípte egy darázs, és többször is arra keltem, hogy vakaródzik. :evil:

Ichtus, jó pihenést Nektek!

Tüccs, gratulálok a "vegyes párosohoz"! Színben nekem is a sárga-kék, sára-zöld kombinációk jutottak eszmbe.

Tiop, szuper lett a játszótér! Szépek a gyerkőcök is.

Verna, én nem fogok leszálló cuccot építeni. Még... :wink:

Nircee, gyönyörű az a templom, és nagyon jópofa az esküvői torta is. Én is valami ilyesmit szeretnék majd. :wink:
Menyasszonytáncot pedig én sem csinálnék.
Vendég

Sziasztok!
Szerintem is lehet korábban vacsizni, ennyi idős gyereknek már ki kell bírnia kb. 12 órát. Lolo is szokott inni éjszaka, van, hogy csak 1-szer, de van, hogy háromszor. Úgyhogy egy számmal nagyobb Libero bugyipelust adok rá éjszakára - ez az egyetlen, ami megtartja a sok pisit, még így is néha nedves lesz a pizsama, de legalább nem kell naponta ágyneműt mosni...

Nircee: nagyon szép esküvő lehetett! Hát igen, a vőfélynek bizony megvan az előnye. Nekünk is jó volt, hogy nem kellett folyton órát nézni... Jó a torta, ilyen volt most a legutóbbi esküvőn is, ahol voltunk. Viszont a "mignonok" számából ítélve túl sokan nem lehettetek...

Henus: manapság nagyon divatos ez a fajta torta, csak a legfelső szintet kell szeletelni, a többi pedig kis "mignonokból" áll, a vendégek tortaszeletek helyett ilyet kapnak. Rossz nyelvek szerint ez "lusta pároknak" találták ki! ;)
Vendég

Henus, Szonja asztalon támaszkodós képe naggggyon jó! Rendesen kifáradhatott a nagy evésben.
Vendég

Szantre
szerintem is próbáljátok meg a tápit, az folyik üvegből is és laktató is. Ezek a juniortejek és társai is valamennyire tápszerek, szóval sokat nem veszíthetsz vele. Mi is még beba3-ast eszünk este és reggel is.

KépKép
tüccs

Sziasztok lányok!

Egy pillanatra beugrottam köszönni, sok energiám még nincs és időben is gáz vagyok de elhoztam Tamáska Dávid Kornélkát megmutatni :P

2008.07.14-én született 15.12-kor, simán 4840gr-al és 60 cm-rel

Kép

Ő a kis törpe :wink:

Remélem mindenki jól van én most rohanok etetni jók legyetek.

Puszi mindenkinek
tappancs28

Tappancs!
Gratulálok a kis jövevényhez!!! Szép nagy baba, nem semmi, hogy simán született!!
Jó egészséget nektek!!

KépKép
tüccs

Tappancs! Gratula az óriásbébihez! Nem semmi méretek! :o
Vendég

Tappancs, gratulálok! Szép nagy baba Dávidka!!! :shock: ÉS simán született??? Ahhoz is gratulálok! :wink: :D

thenus

Sziasztok!

Tappancs,
GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jó nagy Baba lett Dávid! :shock: :lol:

Ma voltam a streptococcus szűrésen, elvileg csak egy gyors kenetvétel volt, de ha már ott voltam, csináltatott a dokibácsi NST-t meg vérvételt, vizeletvizsgálatot. 1/2 9-re mentem, és 10-kor végeztem, szegény férjem meg addig Marcival szenvedett a kocsiban, mert ebben az esőben még csak ki sem tudtak menni sétálni. Mindegy, végülis túlvagyunk rajta.
Anyu mondta tegnap, hogy szerinte lejjebb ment a hasam, és aznap reggel éni s mintha ezt láttam volna. Mondtam is dokibácsinak, hogy szerintem nem fogjuk megvárni az augusztus végét a szüléssel, és már mielőtt megvizsgált volna, mondta, hogy szerinte sem. Nem tudom, mire alapozta, holnap megyek majd rendes vizsgálatra hozzá, majd akkor rákérdezek. De nem bánnám, csak még 2 hetet maradjon bent Simike, utána már jöhet.
Ja, és ma életemben először fájt, ahogy dokibácsi megvizsgált, ilyen még soha nem volt, nem tudom, mi lehetett. :?: :?: :?:

Torta,
igen, csak a felsőt kellett szeletelni. Sajna nem olyan lett, amilyet akartunk, akkor még ilyet nem igazán láttak a cukrászok, így nem mignon lett, hanem a rendes torta kicsinyített mása. és csak ilyen nagyokat tudtak csinálni, pedig elvileg tényleg rengeteg pici tortácska lett volna. Valami ilyesmi, csak más színnel:
Kép
Az eredeti kívánságom ilyen lett volna, de egyetlen cukrász sem vállalta:
Kép

Összesen 60-an voltak nálunk, 20-an a férjem oldaláról, 40-en tőlem. Nagyon pici a családunk, csupa egyke, így a szűk családi kör nem nagyobb 8 főnél, de ha a tágabb rokonságot vesszük, akkor is csak 23-an vagyunk (4-en Szabadkáról, őket évente 1x látjuk), ebből 3 kisgyerek. :cry: A többi mind barát volt.
Mi alapvetően egy szűkebb körű, egyszerű, de elegáns esküvőt akartunk, így lett a Bazilikában a szertartás, a polgári már a szállodában volt utána, a vacsora előtt. Több ismerősünk jött külföldről, ezért olyan helyet választottunk, ahol ott alhatnak, és könnyen odatalálnak, nem kell sokat utazni, ezért voltunk a belvárosban.

No, én befejeztem az esküvő témát, így is nagyon elkalandoztam. :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Tappancs!
GRATULÁLOK AZ ÓRIÁS BABÁTOKHOZ!
Igazán szépek a méretek! :wink: :D :!: Nem volt semmi kinyomni gondolom!Rolival én is megszenvedtem (1 héttel jött hamarabb)3850gr-am és 57 cm-el!Na mindegy is,csak ilyenkor mindég eszembe jutnak a saját szüléseim is amikor ilyen jó híreket olvasok! :wink:
Kép
Nircee!
Csodálatos volt a ruhád és nagyon szép volt a tortátok is! :wink:
Nem lehet,hogy azért fájt a vizsgálat mert egy ici-picit kinyíltál?Vagy esetleg a fejecske már annyira leszállt ,hogy azért volt egy kicsit fájdalmasabb a vizsgálat?Lehet,hogy hülyeséget mondtam??akkor bocsika! :? :oops: :wink:
Tüccs!
De jó egy kislány és egy kisfiú!Gratulálok nektek a nemekhez! :wink: :D
a szoba színéhez annyit szólnék,hogy nekem is egyből a szép pasztell zöld jutott az eszembe és a sárgának vagy a kéknek valamelyik halvány árnyalata! :wink: :D
Henus!
Nagyon jó a könyöklős kép Szonjáról!Tiszta nagylány már! :wink: :D
Szantre!
Dehogy csavargunk mindég,csak apa szabin volt és kihasználtuk ezt a kis időt együtt! :wink:
Egyébként Zsani este 7 felé eszik vacsit és avval elvan egész éjjel!inni szokott felkelni hajnal felé.akkor is cicit kap,de nem erővel szívja innen gondolom,hogy csak szomjas!Vernának igaza van kikel már nekik bírni azért 10-12 órát! :wink:

sziasztok!
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Köszönöm a sok jótanácsot!
Tegnap korán és bőségesen vacsizott a kis kópém, fürcsi után már nem kérte a joghurtot, és egész jó éjszakánk volt. Fél 10-től fél 4-ig aludt egyhuzamban, aztán óránként ébredt inni, de legalább rögtön visszaaludt.
Hát a reggeli is igen bőséges volt. :lol: :lol: :lol:

Tappancs, gratulálok a babádhoz! Milyen szép a fejecskéje, bőre - sehol egy véraláfutás, vagy pirosság!!
Ha lesz egy kis időd, írd le a szüléstörténetet is!
Jó babázást!

Szonja ennnnnnnivaló!!!!!!!!!

Én is teszek fel képeket:
Kép Talicskában
Kép Cicákkal

Kép Baby Police ;)

Kép Brrrrrrr

Kép

Kép Feltöltöm a medencét

Kép

Kép Anya egyik kedvenc képe..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés, mert nálunk megint fejetlenség van kialakulóban.

Nem tudjátok, hol vehetnék Lajurának Crocs papucsot? A neten néztem, de nem találtam, csak nagy méretben. A Vaterán meg csak kamu Crocs van.

Köszi!
Vendég

Pilla: én még a kenguru gold újságjában láttam. Talán ott van.

Kép
murphyke

Köszi Murphyke! Meg is találtam az internetes katalógusban. ;)
Vendég

Pilla,
ez az a műanyag klumpaszerű, mindeféle színekben???

Az Árkádos Baby Bell-ben tuti van!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Na, épp elkéstem az üzivel..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Pilla,
mi az internetes oldaluk címe??? Én már régóta vadászom, de nem találtam!

Szantre,
Márk nagyon nagyon édes!!!!!!!! Mindegyik képen!!!!

Tiop,
ma ismét voltam a dokinál, még 3000-es a méhszáj, de az lehet, hogy Simi már lent van, azért fájt. Ki tudja. Mindenesetre ma nem fájt annyira a vizsgálat, bár ma nem is vett mintát.

Kép
Kép
nircee

Vendég

Sziasztok csajok!

Szülésem

Mint ismeretes mindenki előtt drága gyermekem kicsit se kímélt az utolsó hetekben sokat voltam rosszul, nyűglődtem.Július 10-én felmentem párommal anyósomhoz megörzésre :) , mert férjemnek dolgozni kellet 11-én pénteken és nem akart egyedül itthon hagyni, nehogy gond legyen ... folyamatosan egy jó hete 5 perces periódusokkal voltak kb. 1 perc hosszúságú fáásaim.Péntek se volt kivétel, estefele levittük anyosómmal a játszóra a gyerekeket ahol konkrétan csak a levegő vételre bírtam koncentrálni mivel úgy éreztem megszülök. Felhívtam a szülésznőmet, hogy számítson rá lehet, hogy randizunk az este . Nem baj felelte, úgy is itthon van csörögjek ha menni kel és férje bevisz bennünket a kórházba, tudnillik a szomszéd lépcsőházban lakik anyós mellett :lol: . Hazaérve megvacsiztattuk a piciket fürdetés stb...nagy bunyó után végre csönd mindenki alszik én is fürdés után készülődtem az alvasrá.
Este22.15 kor elkezdtem nézni az órát mivel intenzívebb és rövidülő időt éreztem a fájások között, hát nem csalódtam érzetemben 2 percenként tört rám és 1.-1.5 percig tartott.Hm gondoltam jó, hát lehet, hogy tényleg ma szülünk, aminek tényleg örültem mivel már nagyon szerettem volna kézben tartani a kicsit.Vártam mondván ha éjfélig megvan akkor tuti nem jósolgatok, hanem akció van és spuri a kórház, hát nem múltak a ravaszkáim...felhívtam a szülésznénim 00.40 körül, hogy mi legyen mert ezeket érzem de hát tudjuk mit játszunk hetek óta, elvégre túl vagyunk a bábakokjtélon a kézzel való tágításon és egy mmert se változott a méhszáj...megdumáltuk, hogy menjk be a koriba vizsgáljanak meg és hívjam vissza hisz mindketten tudtuk, ha valódiak lennének nem beszélgetnénk ennyire simán.Összekészültem csomó a torkomban egész végig azom járt az eszem még sos mentem egyedül szülni :( .Míg ezen keseregtem felébredtek a kicsik nehezen megnyugtattam őket elköszöntem és elindultam. A taxi nem jött én egyre idegesebb lettem míg felpörögve fogtam a 2 utazótatyómat bevágtam a kocsiba és bevezettem a 8ker. közepéből a kistarcsai kórházba....nem volt egy fákjás menet de tudtam ez a leggyorsabb a párom persze ott sipákolt a telefonba de a végén lehiggadt s megdumáltuk reggel bejön hozzám.
Megvolt az adat felvétel felértem a szülőszobára már nagyon várták a törpi születését többen is híre ment, hogy óriás. Megvizsgáltak kiderült még mindígbő 1 újnyi ( istenem mennyie utáltam ezt hallani ..)hívták a dokimat , telefonált a szülésznéni , hogy 5 perc és itt van , valamit összehozunk, hogy vége legyen enek a gyötrődésnek. Dokim is megjött , újabb vizsgálat nst sb.. éjjel 1.30-tól folyamatosan sétáltattak fájásokkal, hogy akkor a gravitáció segít tágullni, de nem ...végignéztem 5 baba születését néha segítettem a friss mamiknak vagy a szülésznőknek, néha azt latolgattam miként kéne kiugrani a z 5.-ről.
Végre reggel lett, újabb vizsgálatok a helyzet változatlan a derekam leszakad a nyelvem harapdálom de tágulni nemtudok.Kimerültem mindenkit melegebb helyre kívánok haza akarok menni mire beesik a férjem. Próbál masszírozni +nyugtatni, hogy már biztos nincs sok hátra, doki megint megvizsgál reggel 8.10 semmi, mondja nem enged haza mert 3. szülés lesz gyors lesz nem érek be és nem kockáztat. :x . Az osztályon nincs hely a szülőszoba dugig mire egy vérnyomis kismami rosszul lesz roham csaszi stb... az Ő helyére bevágnak mondván pihizzek mert közel járunk és kell az erő.Bekerültem egy 6 ágyasba ahol sírnak a bébik az én bébim meg sehol kész voltam idegileg, hogy mégcsa ez hiányzott. Ez ment 2 napig vasárnap éjjel eljutottam odáig, hogy vizsgáljanak meg mert nembírom nem hiszem el, hogy nem tágulok.Megvizsgáltak a szülésznő akinek szóltam azt mondta ez jó 3-om újnyi beküldött a szülőszobára ott a doki is megnézett szerinte 2 , már nem is érdekelt de haladtunk.Azt gondoltam innét már ki nem vágnak gyereket akarok és kész. Az ügyeletes mondta hívjam a szülésznőmet Ő hívja a dokimt előkészítés beöntés burokrepsztés és hajrá...Na király gyorsan hívtam páromat este 22.30 fele, hogy azonnal jöjjön mert szülünk és kész előtte egy órával búcsuztunk el bízva abba, hogy ezt az éjjel átalszom és csak lesz valmai.Mindenki beért hozzám, szülésznéni csillogő szemekkel, hogy tényleg célegyenesbe leszünk és kijön végre az osztály "kis óvodás legénykéje" ment a hír nómint a futótűz a személyzet között a szobatársaim is szurkoltak a párom nembírt magával , de megjött a doki ....szerinte szűk 1 újnyi még :evil: :evil: mindíg.... :evil: :evil: na kikészültem Ő nem csinál semmit, meg kell várni míg a kicsi úgy dönt jön és elindul magától a szülés, nem repeszt semmit mennyek aludni...
Egy világ dőlt össze bennem mindenki dermedten állt, a szülésznő kihallgatott egy beszélgetést az ügyeletes és a saját orvos között kiderült ugyanúgy 2 ujnyi voltam nála is már délután a vizsgálaton...befordultam alig vártam, a reggelt, tudtam hétfőn nagyviziten Főorvosi bemutatás lesz és ott mejd megkérdezem előadva a hattyú halálát miként van az , hogy egyszer 3,2,1 újnyi vagyok esetleg fájásokra nem tágulok, hanem szűkülök?Ez volt a terv
Eljött a reggel, nagyon kellett nagy Wc-nem hát agyalásztam menyjek vagy ne, de megcsörrent a mobilom így maradtam. Babuli volt érdeklődött mi újság kicsit részletesebben el,mondtam mi törtét itt nem mindent írhatok le.Közben kisfiam ey fájás alatt a hüvelyem ele boxolt de azt hittem bepisilek a fájdalomtól elnémultam, Babu is kérdezte mi van de nembírtam többet nyörni, hogy varjon.
Végül eljutottam a WC-re vissza érve megint elkellett mennem mert úgy éreztm mintha jönne valami ki belőlem :oops: .Mondtam a csajoknak a tököm tele azzal, hogy ökölre pattanok minden vizsgálatnál és utána meg a vér csak folyik belőlem. Nem vér volt, mint a hülye bakfis kérdeztem milyen amikr spontán megy el a víz mivel nekem csak repesztve volt burok így tökéletesen hülye vagyok hozzá.Kiderült, hogy Ők is mert csaszisok voltak, vagy repesztettek. A fájások mint amit elvágtak leálltak sehol egykóborka . Vissza akartam meni az ágyamba 7.46 volt a többirk kidobattak a szülésznővel a vizsgálóba ahhoz a dokihoz akit előzöleg akasztottam az "újnyi " kérdésemmel ki. Mikor meglátoot pont a saját dokimmal szidtak engem a vér kiszállt a búrájából mire közölte úgy gondolom folyik a vizem azt hittem dob egy hátast.És lám nekem volt igazam vissza hívta jófej orvosomat aki tajtékzott szerintem már ha meghallotta a nevem és közölte a hírt,végre megint kikötöttem a szülőszobán megint hívtam a férjem + szülésznénit.
Márcsak nevettek
A gáz az volt, hogy fektettek mivel bébim feje nagyon fent volt előre csúszás fenn állt a zsinórnál így oldal fekvésban volta 6 órát fájás nélkül.
Éreztük nem lesz ez fákjás menet, s kezdett világos lenni direk nem vállalta as zülést a doki vasárnap biztonságban akarta tudni magát a főorvosk mellett.
KB 8-10 főorvos vizsgált turkált vágták a pofákat rohangáltak mint a mérgezett egerek, elvittek ultrahangra stb....
13.46 kor akartak rám kötni oxitocint+antibiotikumot mert nem indul semmi semere.Erre gyorsan beindulak a fájások s kb 20 percen belül az állítólagos 1 újnyiról jutottunk a 4 -re el innét kezdve már pergett minden a saját útján.
Átvittek a vajúdó szobából egy megürült szülőszobába ahol felfeküdtem s pár fájás múlva rohantak a dokiért, hogy jön a gyerek, persze Ő még kételkedett de szülésznéni odarángatta és lám-lám jöttek a tolófájások meg egy adag sokk mikor mondták hiába jönnek nem nyomhatok mert 1 cm-es pereme van még a méhszájnakekkor 14.41-2 volt s jó 20 percig azzal kellett küzdeni, hogy vissza tartsam az agyam a parancstól, hogy nyomjam ki a törpét.Ez volt a legrosszabb mert kínomba csak sírtam és nyüszköltem, hogy lehetetlen, mire az volt a válasz ha nem bírom nyomjam de valószínű elreped a méhszáj mert nem tudnak mit tenni míg nem tűnik el totál.Hát köszi méhszáj plasztika 29 évesen szép kilátás, de végül eltünt. Végre nyomtunk első fájás alatt ami 3-om nyomás kint volt a fejecske 2.5cm-ert vágtak+ amit repedtem , de második fájásra ami szintén 3-om nyomás volt megszületett Ő törpesége :wink: :lol: .A zsinórt nem vághatta el a párom a gyereket kikapták egyből infuziót kaptam a lepényt sürgették. Sok probléma merült fel kiderült végig rám várt a csapat hátha császár lesz, s azt latolgatták elvérzek vagy nem mert 100*nagyobb volt a lepény mint egy ikresnél így túl nagy lett a sebem stbb..... csak arra emlékszem megint sokan lettek a szobában és nézték vajon mi lesz s mikor vége lett mindenki megkönnyebbülten ment a dolgára.
A következő napokban mint a falusi 5urizmusban lévő látványosságként néztek ránk s mindenki a kisóüvodás után akart leselkedni. Valahol aranyos dolog volt a sok figyelem valahol teher.A lényeg a megszületett kis ember életem legnagyobb szerelme akiért megküzdöttünk és itt szuszog nekünk éjjel nappal a melkasomon és a súlya is elindult óriás léptekkel mert 4500gr-al hoztuk haza és már 5290gr a súlya.Büszkék vagyunk rá.
Mindenkinek ezt az érzést kívánom érezni .

Bocsánat a hosszúságért de nem ment rövidebben így is sok mindent kihagytam.
Köszönöm, hogy elolvastátok. :wink:
tappancs28

Kép
Kép
tappancs28

Hű, Tappancs, és ez a 3. szülésed volt????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Nem semmin mentél keresztül, nem irigyellek!!!!!!! Hogyhogy nem császároztak már korábban, hanem hagytak ennyit szenvedni? Mást már sokkal hamarabb megműtöttek volna szerintem. Ki volt a dokid?
A lényeg persze, hogy itt van Veled a szép egészséges Babucid, úgyhogy ez mindenért kárpótol, de azért nem semmi meneted volt előtte!!!! És nem mondták, miért tartott ennyi ideig? Tul.képpen 3 napig vajúdtál?!?

Kép
Kép
nircee

Tappancs, aztaaa.....nem semmi a történet. :shock: Én az olvasásába belefáradtam. Nem irigyellek, de tuti megérte, mert édes nagyon a fiacskád... :wink: :D

thenus

Tappancs, tényleg nem semmi szüléstörténet. Lesz mit mesélni a kisfiadnak.. Én is azt hittem, csaszival közbelépnek, ha ennyire elhúzódnak a dolgok, ráadásul a dokik komplikációkra is számítottak. Na de a lényeg, hogy jól vagytok, és nagyon ügyesek voltatok mindeketten.
A férjed végülis veled volt?

Nircee, megmondta a dokid, ő mire alapozta, hogy előbb fog jönni Simi, mint amikorra ki van írva??
Köszi a dicsit! :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Azta, Tappancs ez kicsit durva. Már bocsánat, de én se nagyon értem miért hagytak ennyit szenvedni.
Ki volt a dokid?

Mindenesetre gratulálok mégegyszer a Kisórisáshoz!!!!

KépKép
tüccs

Sziasztok :wink:

A vajúdás 2 hét volt az alatt voltak 5 perceseim csak nem erősödtek ill. sűrűsödtek.
A kórház megint nyert egy rekordott magának kínzásként éltem meg mert igen nem egy emberről hallottam, hogy sokkal kisebb gondért csaszizták őket velem kiszúrtak . Fiatal az orvos nem hibáztatom féltek a csaszitól mert nagy a túlsúly 50 kg híztam kb alaphangomn így a szövődménytől tartottak hivatalosan.
Gyakorlatilag annyi öltésem van, hogy kiskosztümre elég lenne.
A szülésznőt ajánlom mindenkinek
Szabó Judit
ha a száma kell írjatok pü-t vele senki nem csalódik nagyon jó fej a háta mögött 30 év tapasztalattal egy angyal!!!!!!!

?Mostbúcsuzom sziasztok
tappancs28

Toldi doki volt az orvosa, az előbb visszaolvastam. Pedig róla csak jókat hallottam eddig! :?

Kép
Kép
nircee

Szantre,
végülis nem kérdeztem, de annyit mondott, hogy ő még 1 hetet "kér", addig ne szüljek, de onnantól őt nem érdekli az időpont. Én még 2 hetet szeretnék, mert azért a 37. hét nálam lélektani határ. Mivel zárt a méhszáj, én csak arra tudok gondolni, hogy ennek köze lehet Marci 37. heti születésével. Mármint sokszor hallottam, hogy valakinek az összes gyereke 2-3 héttel korábban jött, valakinek meg az összeset túlhordta. Mivel nekem elég merev és szűk a medencecsontom (a csípőm persze óriási, de az zömmel zsír :oops: ), így max. 3600-3700g-os babát tudnék természetesen megszülni, és lehet, hogy a természet így gondoskodik erről. Azért mondtam neki, hogy a végén még megtréfál Simi és tényleg aug. végén szülök, erre azt válaszolta, hogy még az is elképzelhető.

Ja, Lányok, képzeljétek, 30 év után végre sikerült kideríteni, hogy "0 Rh+" a vércsoportom, én egész eddig abban éltem, hogy "A Rh+". A vércsoportdiéta A-s jellemzői is mind rám illenek. Aztán mikor Marcival terhes lettem, az egyik leleten A-s, a másikon 0-s csoport szerepelt, mindegyiken más. Tegnap végre hivatalosan is megcsináltattam, így derült ki az igazság. Ez azért nem annyira jó, mert nekem csak 0-s vért adhatnak, ha az nincs, akkor annyi. Anyu A-s, Apu és az anyai Nagymamám 0-s, így tuti Anyu és Apu 0-s génjei öröklődtek bennem, pedig erre nagyon kicsi volt az esély. Végülis mindegy, csak érdekesség.

Kép
Kép
nircee

Mindig kimarad valami. :oops: :oops: :oops:

Szerettem volna egy kicsit dicsekedni is:
a diétám olyan jól sikerült, hogy az elmúlt 1 hónap alatt semmit nem híztam!!!!! Magyarul fogytam,mert Simi nőtt. :lol: Ma ezt el is mondtam a dokibácsinak, aki nagyon megdicsért!!!! 8) 8) 8)

Kép
Kép
nircee

Nircee, gratula a diétához.
A vércsoport miatt ne keseredj el, nem olyan ritka a 0-s!!
Én is 0 Rh+ vagyok!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Korábban hazajöttünk a nyaralásból a fantasztikus idő miatt. :? Nagyjából lapoztam csak át a történteket még. Nem tudom, hogy lesz-e időm végigolvasni. :roll:

Tappancs!
Hatalmas gratula a hatalmas babához! Elég durva ez a szüléstörténet. Ennyit szenvedni...

Tüccs!
Hatalmas gratula nektek a jó párosításhoz! :wink:

Szonjának nagyon sok boldog szülinapot kívánunk utólag is!

Tiop!
Jó lett a játszótér!

Kép
Kép
giga1

Aszta!
Most esett le a tantusz, hogy nemsoká megint lesz 2 kisbabánk. :shock: :D Tök jó!
Nircee!
Én is 0-ás vagyok, csak negatív. :wink:

Kép
Kép
giga1

Jó reggelt!

Tappancs, GRATULÁLOK NEKTEK!
A szüléstörténeted nem semmi, meg a dokid sem...

Szantre, Márk cukker kispasi. Olyan huncut manó a sapis képen.

Giga, sajnálom, hogy pont ilyen vacak időt fogtatok ki. Hétvégére már megint 32 fokokat mondanak.

A harmadik legritkább a 0 Rh- vércsoport. Előtte van az AB Rh- és a B Rh-. A leggyakoribb a 0 Rh+, és az A Rh+.
Én B Rh+ vagyok, ami a középmezőnyben helyezkedik el.
Érdekesség még, hogy az AB-s vércsoprt kevesebb, mint ezer éves múlttal rendelkezik. Előtte csak A, B és 0 volt.
Vendég

Sziasztok!
Tappancs!
Húúúúúúúúú,még olvasni is fárasztó volt,hogy mi mindenen mentél keresztül!azért a doki elmehet a jó ............oda!Ne haragudj,de én szerintem veszélyeztetett téged is és a babát is evvel a malőrjével! :( :oops: :? :shock: Eddig szenvedni hagyni (ekkora súlyú babával)Mindegy is csak kicsit felhúztam magamat bocsi!a lényeg,hogy megvagytok szépek vagytok egészségesek vagytok!még egyszer sok boldogságot és egészséget kívánok nektek!a magzatvíz elfolyása után meddig valjudtál még?????? :roll:
Nircee!
Gratulálok a diétádhoz!Ügyesek vagytok igazán! :wink: :D
Giga!
Nagyon sajnálom,hogy kifogtátok ezt a rossz időt,de legalább együtt volt a család! :wink:
Szantre!
Jók a képek,nagyon aranyos Márk!A sapeszos kép tetszik a legjobban!Olyan kis vagesz! :wink: :D

Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Visszatérve Tappancshoz (aztán a témát lezárom), én azt sem értem, hogy a többi doki hogy tudta mindezt végig-asszisztálni. Ez mindegyiknek a sara és szégyene szerintem. :shock:

Giga
sajnálom, hogy nem volt igazi jóidőtök, ezt tiszta vicc ez az időjárás. Terveztek még idén valami kiruccanást??

Szantre
jók lettek a képek!!! Én úgy látom Márk egyre inkább hasonlít rád!

Csajok, tegnap voltam genetikai uh-on, persze az afp pont a duplája lett, mint kellene (4.79), de ez ikreknél normális. A dokim sitty-sutty megnézte a babákat, és 5 perc alatt végeztem is. Olyan pocsékul voltam egész nap, hogy csak feküdni tudtam délután, szerintem megy szét a medencém , mert a derekam majd leszakadt. Még sose éreztem ilyet.. Szerencsére ma jobb a helyzet.

Szép napot mindenkinek, nálunk már süt a nap reggel óta! :)

KépKép
tüccs

Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról, a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest

Sziasztok :)

Toldi dokit nem akarom bántani, mert orvosként lelkiismeretes volt végig a terhességben.Azt tudtam, hogy minden lépését felül bírálják mert nincs meg a szülészeti szakvizsgája így ez a döntés itt hibázott doki választás szinten szerintem .
Mindegy megvan róla a vélemlényem a szülés miatt, de nem pocskondiázom mert csak jót akart valahol, viszont szarul sült el s ez még mindíg szerencsésnek mondható úgygondolom.Azt érezte mikor eljöttünk, hogy egy gerenda van bennem hát ez igaz is.
Viszont normál terheségnél és szülésnél nincs gond nála többen dícsérik és péntek éjjel én is tapasztaltam míg jártam a körjeimet, hogy miattam jött be éjjel viszont mivel dönping volt ott maradt és vezette a szüléseket az elejétől a végéig mindíg benn maradt a vajúdó anyával egész odáig, hogy kezébe tartotta a gyermeket. Lányok ha bele gondoltok ez is hatalmas dolog mert én ilyet még nem láttam.Szülésznőnél ok de dokinál nem.
Ezért csak tisztelet van bennem iránta, neknk nem sikerült fényesen a dolog,de ezért nem hordom le, mert mindíg vannak kivételek s ez talán neki is tanuló pénz volt.Mert ahogy hallottam nagyon megkönnyebbült, hogy megszületett a kisfiam természetesen s nem lett baj belőle. Az ultrahang 4580-ra becsülte utoljára a fiam ez ha belegondolok belefért volna orvosi szemszögből mivel a lányom 4300-al szültem.
A bábám érezte, hogy nagyobb a gyerkőc de mindenki ledöbbent a nagyságán....
Így ezek ellenére is azt mondom direkt nem neveztem meg az orvosom, mert nem akartam rosszat írni vele kapcsolatban.De vissza olvastatok és ennyi, nem baj de ne ítéljétek meg rossz szájízzel . Fiatal és még sokminden kell , hogy tényleg tapasztalt legyen a dologért mindent megtesz, rengeteget dolgozik és igyekszik ismereteit bővíteni legjobbak szerint.

Ezek a sorok lehet, hogy bután hangzanak de akkor is kikivánkozott belőlem.Köszönöm.

A magzatvíz elfolyása után minden fájás elszállt s csak malmoztunk a férjemmel mi lesz , aztán 13.46-kor akartak oxit kötni s előtte kb. 15 percel indultak be de ezek már kapásból brutálból nyomultak, így ha azt veszem villám szülés volt teljes valójhában még ezzel a hatalmas babócával is :wink: .
Elötte lévő napokat leszámítva mindenkinek ilyen gyors szülést kívánok :wink:
tappancs28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?